Gość: ass IP: *.dip.t-dialin.net 29.06.04, 01:04 zabezpieczenia : probe.hackerwatch.org/probe/probe.asp Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: fafcio Re: SPRAWDZCIE SWOJE PORTY ?????? IP: 206.78.202.* 29.06.04, 10:58 wszystkie na zielono (zamkniete) Link Zgłoś
Gość: jolicia Re: SPRAWDZCIE SWOJE PORTY ?????? IP: *.mine.nu / 80.51.233.* 29.06.04, 19:47 Jeden mam na czerwono co to znaczy?? 80(HTTP) Link Zgłoś
Gość: portek Re: SPRAWDZCIE SWOJE PORTY ?????? IP: *.nuaccess.net 29.06.04, 19:56 ale jak zrobic scanport? Link Zgłoś
Gość: portek Re: SPRAWDZCIE SWOJE PORTY ?????? IP: *.nuaccess.net 29.06.04, 20:03 scan juz dziala a jezeli jakis jest na czerwono to jak wylaczyc??????? Link Zgłoś
Gość: lutzek Re: Jak je pozamykać??? IP: *.crowley.pl 29.06.04, 22:04 No właśnie, jako ignorant w tej dziedzinie zapytuję, JAK POZAMYKAĆ OTWARTE PORTY??? Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedź. pzdr lutzek Link Zgłoś
eressea Re: Jak je pozamykać??? 29.06.04, 22:08 Gość portalu: lutzek napisał(a): > JAK POZAMYKAĆ OTWARTE > PORTY??? Zainstalować firewall. U mnie wszystkie są secure, a uzywam Outpost Firewall Pro. Link Zgłoś
Gość: lutzek Re: Jak je pozamykać??? IP: *.crowley.pl 29.06.04, 22:15 Też używam Outpost Firewall Pro, ale jak robię ten test na górze, to mam wszystkie na żółto, są zamknięte ale niezabezpieczone. Co zrobić, jak skonfigurować Outposta by były closed and secure? z góry dzięki za szybką odpowiedź:-)) pzdr, lutzek Link Zgłoś
eressea Re: Jak je pozamykać??? 29.06.04, 22:33 Gość portalu: lutzek napisał(a): > Co zrobić, jak > skonfigurować Outposta by były closed and secure? Coż nie wiem, jak powinieneś skonfigurować. Ja raczej nic nie konfigurowałam, mam właczony kreator reguł. Link Zgłoś
Gość: tajler Re: SPRAWDZCIE SWOJE PORTY ?????? IP: *.intelline.pl / 195.136.49.* 29.06.04, 23:55 No właśnie, o co z tymi portami chodzi? Mam Kerio 2.1.5. tak jak na tym forum polecano, przesunąłem suwak na 'Zapytaj mnie', utworzyłem reguły dla IE, GG, update'ów AdAware i AntiVira. Sprawdzam porty, i co? Otwarte: 80 i dwa od poczty, zdaje się 25 i 110 (Outlooka nie używam w ogóle, ani też zadnego klienta poczty), a reszta 'Closed but unsecured'. I o co tu chodzi?? Czy ktoś mi to może wytłumaczyć? Bo szukam w opcjach i nic nie mogę znaleźć. Czy ten firewall to jakaś ściema? Po co on jest? A może ja robię coś źle? Link Zgłoś
Gość: ass Re: SPRAWDZCIE SWOJE PORTY ?????? IP: *.dip.t-dialin.net 30.06.04, 00:05 Ustawic na Kreator regul. Tutaj jest link do polskiej wersji OutPost Firewall. www.cxo.pl/ftp/FTPProgram.asp?id=1138 Zainstalujcie i NIE sciagajcie UpDate bo wcisna wersje platna a darmowa przestanie dzialac. Reszta ustawien dziecinnie prosta. Link Zgłoś