piotras3 Przez takie postępowania wybuchały rewolucje... 23.08.10, 14:14 pan prezes z dnia na dzień wyrzuca mnie , moje dzieci i żonę na bruk... stosują chwyty poniżej pasa . Nie wiem czy nie złapał bym za siekierę :/ chyba że to dziennikarskie podkolorowanie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rock73 Re: Przez takie postępowania wybuchały rewolucje. 23.08.10, 18:19 A może tak zrobić, czy nie? Ma powód? Znajdzie lepszego lokatora, który sprawia mniej kłopotów i więcej płaci? Jeśli nie, to możesz spać spokojnie. Jeśli może - to przygotuj się na to i zabezpiecz. Kup mieszkanie. Masz żonę i dzieci, i mieszkasz w wynajętym mieszkaniu, nie znając dnia ani godziny? Pogięło Cię? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanka Do rock 73 IP: *.238.c82.petrotel.pl 23.08.10, 18:46 Masz rację w każdym poście!!!! tu nie chodzi o emocje ani o dobre serduszko bo dysponować cudzym to każdy potrafi zwłaszcza na forum! Niech forumowicze sie złożą i dadzą tej pani a mnie pogonią z kijem za bezduszność.Zapomniałam napisać,że gdy spłacałam swoje mieszkanie to jeszcze utrzymywałam studentkę w innym mieście i wystarczało nam na 2 tyg życia!Kogo to obchodzi ,też mam chory kręgosłup.Wszystkiego sobie odmawiam aczkoliwek w nedzy nie żyję bo mieszkam w dobrej dzielnicy ale jakim kosztem to tylko ja wiem.Mamy przecież gospodarkę wolnorynkową,która niesie ze soba nawet depresje to jedna z klęsk! Odpowiedz Link Zgłoś
amsterdam53 Uciekaj stąd! Jesteś w prywatnej kamienicy 23.08.10, 15:08 Bardzo glupie są przepisy prawa lokalowego nie chronią wogóle praw lokatorów, dają właściwie wolną rękę wlaścicielą lokali.Rzęd i Sejm robil przepisy pod byłych wlaścicieli, to jest państwo bezprawia a nie panstwo prawa.Sejm czekamy na zmiany w przepisach które ochronią zwykłych obywateli. Dorobkiewicze nie mają prawa rządzić czynszami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
amsterdam53 Pomoc w zakresie prawa lokalowego 23.08.10, 15:24 Pomogę za darmo osobą które mają kłopoty z właścicielami kamienic i mieszkań,pod kątem prawa lokalowego i cywilnego.RYSARC@WP.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ofiara_przemian Czyżbyście marzyli o czasach przed II wojną ? 23.08.10, 15:27 Przed wojną było tak, że rządzili sobie kamienicznicy, którzy dowolnie ustalali czynsz, a jak najemca nie podołał to wywalali na bruk takiego delikwenta i to jeszcze przy pomocy policji. I nie było istotne, czy rodzina miała dzieci, chory mąż czy żona, takie były prawa przedwojennej Polski. Ludzie żebrali i umierali w rynsztokach, w miastach istniały dzielnice nędzy, nie było bezpłatnej służby zdrowia ani zasiłków dla młodych matek, nie było też "kuroniówki", a bieda przechodziła z pokolenia na pokolenie. Komuna dała chłopom i chłoporobotnikom mieszkania i studia dla dzieci, tzw. równe szanse dla wszystkich warstw (w teorii) oraz wolne soboty. Mówicie, było źle, bo puste półki i ukryte bezrobocie, ok., ale świat powinien iść z postępem, a nie cofać się, a w najlepszym przypadku Polska to druga Wenezuela, Kolumbia albo inne takie - osiedla strzeżone dla bogaczy i coś na kształt slumsów na warunki zimnej Europy czyli wegetacja w kontenerach. Chyba nie o to chodzi? A najbardziej boli los emerytów, niepełnosprawnych i głodne dzieci - najmniej atrakcyjne działy "gospodarki" dla naszego kochanego rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Czyżbyście marzyli o czasach przed II wojną ? IP: *.anicasystem.com.pl 23.08.10, 15:48 Radzę się dokształcić www.sciaga.pl/tekst/55287-56-gospodarka_polski_1918_1939 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lupullus Re: Czyżbyście marzyli o czasach przed II wojną ? IP: *.chello.pl 23.08.10, 16:23 Na nic lepszego cię nie stać, tylko na kopiowanie Wikipedii albo innego gówna skracającego historię do niezbędnego minimum, żeby półgłówki zrozumiały mniej-więcej, z czym to się wszystko je? A prawda jest taka, że Polska przedwojenna to była wąska grupa bogatych i rzesze niewykształconych i żyjących w nędzy ludzi, którzy, wku...eni całą sytuacją, łapali się jak tonący brzytwy filozofii komunistycznej, która obiecywała im cuda-niewidy. Jednak w żadnym ustroju najniższe warstwy nie wykonały takiego skoku cywilizacyjnego, jak za komuny w Polsce, czego przykładem jest moja babcia ze strony matki, która dzięki zmianie ustroju mogła się w ogóle kształcić, podczas gdy jej matka była niepiśmienna. Trzeba słuchać starszego pokolenia, a nie opierać się na po raz kolejny podrasowanej do aktualnie obowiązującej opcji historii kraju, która teraz jest w fazie negowania wszystkiego, co się wiąże z hasłami "socjalizm". Odpowiedz Link Zgłoś
mali_kali Re: Czyżbyście marzyli o czasach przed II wojną ? 23.08.10, 16:39 Wow! A bez komuny nie bylo to mozliwe? W krajach Europy Zach. takze sie odbywaly awanse spoleczne. Bez komuny. Tam takze dokonal sie skok edukacyjny. Bez komuny. Taka byla tendencja swiatowa, a nie dobra woli Moskwy. Sowieci tylko kopiowali wzorce z USA, UK, Francji, Wloch, itd., gdzie takze sie dokonaly wielkie zmiany edukacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir W Europie Zachodniej jest socjalizm 23.08.10, 18:05 W Europie Zachodniej jest socjalizm, czy tego chcesz, czy nie. To ludzie lewicy walczyli na zachodzie o edukacje, o rownouprawnienie kobiet, o system emerytalny. Tyle, ze oni walczyli politycznie, bo wszyscy wiedzieli, jak skonczyla sie rewolucja francuska wiec nikt nie chcial ryzykowac rewolucji. Rewolucja komunistyczna dla Rosji byla tym, czym rewolucja we Francji - zniesieniem feudalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alois do kosmiczny_swir IP: *.dip.t-dialin.net 23.08.10, 22:18 system emerytalny wymyslil Bismarck. czyzbys nie wiedzial? i Polacy pod zaborami tez z niego korzystali. :) Odpowiedz Link Zgłoś
balrog008 Re: W Europie Zachodniej jest socjalizm 24.08.10, 11:55 Podejrzewam że z dwojga złego chłopi w Rosji woleli feudalizm niż komunizm. Teraz jest w Europie socjalizm- to prawda i dlatego coraz mniej znaczy na świecie. Gdy był kapitalizm- rozwijała się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re: Upadek kultury Europejskiej. IP: *.plock.mm.pl 24.08.10, 12:02 Myślę, że co najmniej badacze TNP powinni zapisać ten Temat , jako Znaki Naszych Czasów, upadku cywilizacji początku XXI wieku. Nihilizmu ze dna piekieł, wraków pośladu istot ludzko podobnych... Już raz tak było na Tumskiej , gdzie zamurowano ludzi i na Rybakach, starodawnej dzielnicy 1000 letniego Płocka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ohyda Re: Czyżbyście marzyli o czasach przed II wojną ? IP: *.plock.mm.pl 23.08.10, 19:22 Na nic lepszego cię nie stać, tylko na kopiowanie Wikipedii albo > innego gówna skracającego historię do niezbędnego minimum, żeby > półgłówki zrozumiały mniej-więcej, z czym to się wszystko je? To Komorowski też się gównem posiłkował? Tak pytam na marginesie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gustlik Re: Czyżbyście marzyli o czasach przed II wojną ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.10, 16:06 Szanowna ofiaro_przemian, proszę przyjąć wyrazy współczucia z powodu, jak to sama określiłaś, że jesteś ofiarą. Jesteś za tym, aby kamienicznik budował czynszówkę po to, aby mieszkania rozdawać za darmo. Komuna, zwana radą mieszkańców, będzie ustalać czynsz na wygodnym dla siebie poziomie. Kamienicznika do obozu pracy. To chyba ZSRR. Już to przerabialiśmy. "Komuna dała chłopom i chłoporobotnikom mieszkania". Uwaga na słowo "dała". A skąd je wzięła? Powszechna szczęśliwość, jak to wyżej napisałem, miała być w rozwiniętym komuniźmie. Dla wierzących w "życie po życiu" nadejdzie po śmierci. Część z was biadoli, że ziemia jest okrągła, że zimą jest zimno, a latem jest gorąco. Taki jest świat. Jak wyrżniecie kamieniczników, deweloperów, właścicieli firm budowlanych, to będziecie szczęśliwi siedząc pod drzewem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gustlik Więc najlepiej niezaradnych na bruk? Albo slumsy? IP: *.chello.pl 23.08.10, 16:16 Jakoś mi nie żal współczesnych kamieniczników. W końcu nie oni zapracowali na ten odzyskany majątek, ale kilka pokoleń wstecz. Fakt, państwo zabrało, ale przez lata jakoś to utrzymywało, lepiej lub gorzej. A dziś, nierzadko wskutek różnych przekrętów, pojawiają się prawdziwi lub fałszywi potomkowie właścicieli z przyświecającą im myślą - jak największy zysk, w jak najkrótszym czasie. A tak się nie da. Najłatwiej zaś pozbyć się tych lokatorów, którzy przez lata płacili czynsz (jaki by nie był), nie pili, nie robili burd i nie demolowali, ale są na tyle słabi (gdyż na ogół już starzy i niedołężni), że nie stać ich na walkę z kimś, kto nie uznaje żadnych zasad moralnych. Menela będzie się bał, a babcię emerytkę podpali albo poszczuje psami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dssf a mi nie żal takich kamieniczników cwaniaków IP: 195.242.108.* 23.08.10, 16:37 co kupują nieruchomość za 50% wartości, licząc na to, że uda mu się zastraszyć i szybko pozbyć lokatorów żerując na ich niezaradności i niewiedzy Odpowiedz Link Zgłoś
rock73 Re: Czyżbyście marzyli o czasach przed II wojną ? 23.08.10, 18:21 Mam pytanie: z czego żyli kamienicznicy, skoro wszystkich wywalali na bruk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: Uciekaj stąd! Jesteś w prywatnej kamienicy IP: 94.72.110.* 23.08.10, 15:40 wszyscy użalają się nad lokatorami,a ja jako własciciel prywatnego domku wynajmuję mieszkanie bo administracja przydzieliła mieszkania wnukom dawnych lokatorów.Nik mnie o zgodę nie pytał . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do romana Re: Uciekaj stąd! Jesteś w prywatnej kamienicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.10, 16:20 Niech Pan cicho siedzi, bo -jako kamienicznik, jednostka wroga klasowo- źle Pan skończy. Przyjdzie Komisarz Ludowy Byczkow i dokwateruje Panu prawdziwą komunistkę Lubienko z piątką małych komunistów. Pański prywatny domek zapewne jest owocem złodziejskiej działalności Wroga Ludu. Proletariusze wszystkich krajów łączcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jareczek Najpierw zapracuj na coś uczciwie... IP: *.chello.pl 23.08.10, 16:28 ...a potem się wymądrzaj. Najpierw udało ci się odzyskać własność po pradziadku, na którą ani minuty nie pracowałeś, a teraz podskakujesz, że ci lokatorzy na głowie wiszą? Bo chyba nie jest tak, że postawiłeś willę, a gmina ci dzikich lokatorów nasłała? Zachciało się spadku, to trzeba dźwigać jego brzemię. To nie wina najemców, ani ich dzieci, że ustrój się nagle zmienił. Umiałbyś wywalić ich na bruk? No...bardzo to po katolicku, a przecież 90% tego społeczeństwa co niedziela, jak na sraczkę, lata do kościoła, to tam tak uczą postępować z bliźnim? Odpowiedz Link Zgłoś
rock73 Re: Najpierw zapracuj na coś uczciwie... 23.08.10, 18:24 Czyżby katolicyzm=komunizm? Odpowiedz Link Zgłoś
anna22290 Uciekaj stąd! Jesteś w prywatnej kamienicy 23.08.10, 16:12 na calym siecie prawo prywatnosci obowiazuje ,ludzie maja prawo robic ze swoja wlasnoscia to co uwazaja za stosowne ,ludzie sa biedni ,to wina miasta i pomocy ,miasto powinno im ,zapewnic mieszkania socjalne ,zamiast budowac w ogromnej ilosci koscioly zacznijcie budowac mieszkania dla ludzi ,oprocz ksiezy w Polsce sa ludzie potrzebujacy pomocy panstwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rad. Re: Uciekaj stąd! Jesteś w prywatnej kamienicy IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.10, 17:01 zlikwidować wreszcie socjalizm,nygusy do pracy, potrzebujacym pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
tomas7771 Re: Uciekaj stąd! Jesteś w prywatnej kamienicy 23.08.10, 17:35 anna22290 napisała: > na calym siecie prawo prywatnosci obowiazuje ,ludzie maja prawo > robic ze swoja wlasnoscia to co uwazaja za stosowne ,ludzie sa > biedni ,to wina miasta i pomocy ,miasto powinno im ,zapewnic > mieszkania socjalne ,zamiast budowac w ogromnej ilosci koscioly > zacznijcie budowac mieszkania dla ludzi ,oprocz ksiezy w Polsce sa > ludzie potrzebujacy pomocy panstwa zapomniałaś dzisiejszej porcji leków <głaszcze> Odpowiedz Link Zgłoś
turn1 Uciekaj stąd! Jesteś w prywatnej kamienicy 23.08.10, 16:33 Mam małą kamieniczkę, w której znajdują się 4 mieszkania. W czterech mieszkaniach mieszkają różne rodziny z dziećmi od kilkunastu lat. Nie jestem matką Teresą z Kalkuty, nie prowadzę żadnej działalności charytatywnej, nie jestem księdzem ani dobroczyńcą. Nie obchodzi mnie status społeczny tych rodzin ani upały i brak wody w Afryce. Od tego są instytucje charytatywne które zawsze można finansowo wesprzeć. Nie zgadzam się z zasadą anarchistyczno-socjalistyczną "zabierz bogatemu a daj biednemu". Ja nie zabieram biednym, więc oni też mi niech nie zabierają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanka Re: Uciekaj stąd! Jesteś w prywatnej kamienicy IP: *.238.c82.petrotel.pl 23.08.10, 19:52 Masz rację,każdy niech żyje uczciwie i nie dysponuje cudzym! ciekawe ze jakoś tych dobroczyńców nie boli,że przeciętny Kowalski mieszkając w bloku wydaje 420 czynsz woda 160 energia 300za 2 miechy do tego gaz wcale nie tani i np tv.Do tego by wykupić swoje lokum męczy sie 19 lat wykupując odsetki od odsetek a na końcu prawo do własności.Ja sprzedałam dobry samochód ,zeby spłacic odsetki w 1996 a teraz spłacam kredyt za własność! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia riposta IP: *.mtnet.eu 24.08.10, 09:54 to jest szerszy problem dotyczący kwestii prawowitej własności i - z drugiej strony - najmowania lokali. bardzo podobnie dzieje się w sprawie najemców lokali w budynkach, które zostały sprzedane wraz z nimi bez przedstawienia im prawa do pierwokupu, po czym nowy właściciel przedstawia nowy wymiar czynszu z kosmosu. takich sytuacji jest w polsce mnóstwo, dochodzi do nich na podstawie super mega wielkich przekrętów, a jak zwykle płacą ci najmniej zasobni. prawo własności stoi za właścicielem, ale uważam, że działania polegające na zastraszaniu, zaszczuwaniu itp., są po prostu chamstwem. na pewno nie stanowią profesjonalnego biznesowego zachowania, zwłaszcza, że w artykule bohaterem jest duży podmiot gospodarczy. wiadomo, że często mieszkańcy takich starych, zaniedbanych kamienic nie grzeszą czystością, spokojem itp., ale właściciel ma moralny obowiązek rozwiązać sprawę po ludzku - dać wypowiedzenie, czas na znalezienie nowego lokalu najemcom lub gminie w ich imieniu, ugadać się z miastem w sprawie tymczasowych zasad administrowania, po prostu traktować ludzi po ludzku, a nie jak bydło. co to znaczy dać każdemu karteczkę z wysokością urojonego odszkodowania za bezprawne zajmowanie lokalu (sic!)? przecież niegdyś oni podpisali umowę najmu na ten konkretny lokal, a że sytuacja się zmieniła, to nie ich wina czy wykroczenie. może gminie warto dać taką karteczkę, bo to ona umieściła tam ludzi. tylko gmina nie zapłaci i lepiej dać taką karteczkę biedakowi, żeby go wykurzyć. i co to jest, żeby przez brak podpisania umów z zakładami komunalnymi w ajkimś budynku ktoś nie miał prawa do legalnego korzystania wody, prądu, gazu czy odbioru ścieków? to jest bezczelny sposób na wykurzenie ludzi! normalnie dziki kapitalizm rodem z XIX wieku, gdzie nie liczą się zasady etyczne, tylko mamona, zysk, wyjście na swoje i w du.ie-mienie innych. nikt nie każe ci utrzymywać tych ludzi, być matką tersesą z kalkuty. wystarczy tylko dać tym ludziom i gminom rozsądny czas na zagospodarowanie się w nowym miejscu. oczywiście przy tej okazji wychodzi ogromna indolencja ze strony miasta. wg prawa gmina ma w takich sytuacjach obowiązek zapenić lokale. p.s. jestem pracującą, dość pracowitą właścicielką własnego mieszkania. żeby nie było, że należę do lewicowo-socjalistycznych darmozjadów, żyjących z zasiłków i żerujących na społeczeństwie, oczekujących na gołąbki, które same wpadną do gąbki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HA! niech Wyborcza kupi jej mieszkanie IP: *.elk.mm.pl 23.08.10, 16:33 dlaczego GW szczuje na włascicela domu, który nie chce u siebie tej kobiety! Jego prawo. Niech GW da przykład i kupi jej mieszkanie, ostatecznie niech zrzutkę zrobią "wrazliwi społecznie" dziennikarze i ineternauci. na co czekacie?! Odpowiedz Link Zgłoś
ohot Uciekaj stąd! Jesteś w prywatnej kamienicy 23.08.10, 17:00 wojek1959, kapitalista, Anty, fasadowademokracja, antyidiota, za Zbyszka, mirek, Alicja, amsterdam53, arius5, limo, kh7, wszechpastor, darkneswolf, ttt, bajerok, zra, mrmareklipski, all.correct, ... Zamiast wyrzekać na prawo własności i domagać się dobroczynności od innych zróbcie zrzutę po 50zł. Już naliczyłem 19 osób o dobrych sercach, a 19 razy 50 to 950 złotych plus 240, które ta pani płaciła dotąd. No za 1200 można spokojnie wynająć w Płocku, małe przytulne, nie zagrzybione mieszkanko. A jak poczekacie jeszcze do 300 komentarzy to wystarczy że zrzucicie się po 25 złotych. Proszę wystarczy trochę dobrej woli i ktoś chętny do zorganizowania akcji. Ale z tym przecież nie będzie problemu, nie mam co do tego wątpliwości czytając wasze posty. Załóżcie fundację, obiecuje że się dorzucę. Mimo że oboma rękami i nogami popieram krwiożerczy kapitalizm, wierzę w wolny rynek i uważam za skandal kiedy państwo zmusza ludzi wbrew ich woli do dysponowania prywatną własnością. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewaewa123 Uciekaj stąd! Jesteś w prywatnej kamienicy 23.08.10, 17:50 A wielki Pan prezes R. Michalski sam mieszka w MTBS na Podolszycach, nie stać go na własne lokum, tylko mieszka w mieszkaniu ( dwupoziomowym), którego budowę sponsorowaliśmy my wszyscy - mieszkańcy Płocka, a miały to być mieszkania dla ludzi mniej zamożnych. Może miasto podnisłoby mu czynsz do np. 5000 PLN według dochodów,żona w Pernie, stać ich w końcu. Też się nie zgadzam na dotowanie z moich podatków takich ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
tomas7771 Re: Uciekaj stąd! Jesteś w prywatnej kamienicy 23.08.10, 18:59 ewaewa123 napisała: > A wielki Pan prezes R. Michalski sam mieszka w MTBS na Podolszycach, > nie stać go na własne lokum, tylko mieszka w mieszkaniu ( > dwupoziomowym), którego budowę sponsorowaliśmy my wszyscy - > mieszkańcy Płocka, a miały to być mieszkania dla ludzi mniej > zamożnych. Może miasto podnisłoby mu czynsz do np. 5000 PLN według > dochodów,żona w Pernie, stać ich w końcu. Też się nie zgadzam na > dotowanie z moich podatków takich ludzi. czyli wszystko gra żonka praca po znajomości on wiejski prezesik i jak od takich cokolwiek wymagać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Uciekaj stąd! Jesteś w prywatnej kamienicy IP: *.xdsl.centertel.pl 23.08.10, 19:14 No tak prawo naturalne to sa prawa Boskie.Kamienicznik ma prawo wyrzucić na bruk, a ja mam prawo do godnego życia, a gdy państwo mi tego nie zapewni, to mam prawo do zabicia takiego pana.Marzą się paniczom wsiadanie po grzbiecie chłopa na konia.potrzebny na takich panów drugi Szela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: populista Jakub Sz Re: Uciekaj stąd! Jesteś w prywatnej kamienicy IP: *.plock.mm.pl 23.08.10, 19:28 no ostro, ale panowie tylko w cienu szubienic ludzkich odruchów dostawali , bo jak się boli to lud jakoś im bliski się stawał. A jak cienia braknie to widać co, jest. Odpowiedz Link Zgłoś
darla152 Uciekaj stąd! Jesteś w prywatnej kamienicy 23.08.10, 19:28 Ludzie, w 81 roku oddaliście dobrobyt w łapy złodziei! Więc dzisiaj nie miejcie pretensji do nikogo, tylko do siebie !Zwracam sie do robotników i tzw. warstwy średniej ! Dobrze wam tak !Kiedyś robol zarobił 2ooo tyś a dyrektor 4000 tyś., krzyczeliście "kominy" .A dzisiaj robol 2000 tyś. a prezesi-złodzieje 100baniek-miesięcznie i więcej!. Tak miało być ???????? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_481 Uciekaj stąd! Jesteś w prywatnej kamienicy 23.08.10, 20:33 od tego sa prawnicy -brawo dla fgh ma Pan racje pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
george1955 Uciekaj stąd! Jesteś w prywatnej kamienicy 23.08.10, 20:54 to jest nie do pomyslenia w cywilizowanych krajach unii europejskiej.w uk np taka kobieta z dziecmi mialaby pelne wsparcie samorzadu,w niemczech ,gdzie mieszka moja kuzynka samorzady maja wystarczajaca liczbe mieszkan `kwaterunkowych` i gdy obywatel jest w potrzebie gmina nie zostawi go bez pomocy.to jest korporacyjne przestepstwo nie mowiac o odpowiedzialnosci moralnej urzednikow.Wg mnie powinna byc jakas instytucja unijna do ktorej skladaloby sie skargi na barbarzynskie zachowanie `wlasnego` kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gustlik do george Re: Uciekaj stąd! Jesteś w prywatnej kamienicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.10, 22:36 Polska poziom "cywilizowanych krajów" (zwrot george 1955) osiągnie za 30-50 lat. Wówczas będzie dysponować "wystarczającą liczbą mieszkań kwaterunkowych" (zapewne niemodnych, nieatrakcyjnych, pustych). Jest rok 2010 i Polskę jeszcze nie stać na wysoki socjal. Za 30-50 lat "cywilizowane kraje" z powodu socjalu mogą być bankrutem Europy. Potrzebna jest tylko wyobraźnia. Socjalizm zawsze prowadzi do ruiny. Do wyboru macie jeszcze Kubę, Koreę Północną i coś tam jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
barbarach_pl Państwo ciągle jest największym kamienicznikiem! 23.08.10, 23:43 To wstrętna rasa ci kamienicznicy indywidualni, bo choć odpowiadają głową (prawnie) za remonty, dostarczanie mediów, a w razie tzw.katastrofy budowlanej idą do więzienia bądź płacą gigantycne odszkodowania poszkodowanym lokatorom, nie wykonują swoich obowiązków. Tak naprawdę to państwo generuje taką sytuację. ZWRACA PRaWOWITYM WŁASCICIELOM (często starym i ubogim ludziom)kamienice, które nie są dochodowe i tak zniszczone,że remonty byłyby bardzo kosztowne. W dużej mierze mieszkaja w nich lokatorzy z dawnego kwaterunku, którzy sa chronieni ustawą O Ochronie Lokatorów. Choć często nie płacą nawet tzw. regulowanego czynszu czyli o prawnie ograniczonej wysokości, bardzo trudno ich wyeksmitować, nawet zgodnie z decyzja sądu bo lokali zastępczych brakuje, a eksmisja na bruk jest zakazana. Sa również tacy cwaniacy o wysokich dochodach z dawnym kwaterunkiem , którzy cyniczne płacą ten niski czynsz, bo im się opłaca mieszkać w tzw. dobrym punkcie. No to z jakich pieniędzy ma właściciel prywatny opłacać podatki, remonty, media? Dotować swoich lokatorów , choć bywa, że sam nie ma pieniędzy? trudno się dziwić, że jedynym wyjściem z sytuacji jest sprzedaż - choć z bólem serca - bo to może dom rodzinny i po cenie ponizej wartości. Dziwnym trafem państwo bardzo niechętnie zwraca właścicielom kamienice dochodowe - w dobrym stanie i punkcie, gdzie można wynajmować lokale zwolnione przez chronionych lokatorów (jak to się udało?), za duże pieniadze firmom, lub zamożnym ludziom. Tam nawet z opłaca się zrobić remont. Takich kamienic jest tysiące w samej Warszawie, a śmiem twierdzić, że w całym kraju dużo, dużo więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekz70 Uciekaj stąd! Jesteś w prywatnej kamienicy 24.08.10, 00:26 Czytając większość wypowiedzi muszę stwierdzić,że większość społeczeństwa własną matkę sprzedałoby do burdelu.Nie widzicie nic poza czubkiem swojego nosa.Nażreć się kasą i dla kasy zrobić każde s...ństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
juesej2 Uciekaj stąd! Jesteś w prywatnej kamienicy 24.08.10, 06:19 Gdy czytam te posty,to nasuwa sie jedno:polactwo bez serc i duszy,a do tego nie znajace prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Uciekaj stąd! Jesteś w prywatnej kamienicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.10, 12:11 Prawo kochaniutki to nie sprawiedliwość, która jest względnym odczuciem. Prawo to narzędzie regulacji życia społecznego według uznania rządzących pod presją rządzonych. Domyślasz się, że prawo socjalistyczne i kapitalistyczne to nie to samo. Zabieranie własności prywatnej może być zgodne i nie zgodne z czasowo trwającym prawem. Chcesz romantycznie naprawiać świat według własnego odczucia sprawiedliwości. Chcesz skracać wysokich i wydłużać niskich. Odchudzać grubych i podtuczać chudych. Uważasz, że Czesi, Niemcy, Anglicy mają inne serca i dusze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalny Re: Uciekaj stąd! Jesteś w prywatnej kamienicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.10, 08:15 Pod sklepami PeKaO. handlując walutą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gustlik Re: Uciekaj stąd! Jesteś w prywatnej kamienicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.10, 12:31 Podziwiacie cywilzowane kraje za opiekuńczość, za wielkie serca i dusze. Jako obywatele UE możecie osiedlić się w dowolnym kraju i własnej skórze poznać tę opiekuńczość. Wyjechać możecie już jutro. Obsypią was złotem, mirą i kadzidłem. Bezrobotnym zgodnie z "prawem" dadzą, dadzą i jeszcze raz dadzą mieszkania, samochody i średnie krajowe. Sie należy, bo żyję i ktoś na mnie musi robić. No nie. Czekam na relacje z podróży do świata dziecinnych bajek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re: Uciekaj stąd! Jesteś w prywatnej kamienicy IP: *.plock.mm.pl 24.08.10, 13:29 nie ma co uciekać od jednego . Ja np pisałem wyłącznie o "zdolności" tych ludzi do sku...syństwa. Był dzieckiem, uczył się , dojrzał? załapał interes i co ? w którym momencie przestał być człowiekiem? Nagle jak Supernowa? Kto mu dał wzorce współżycia z ludźmi , w zbiorowości? Przecież tacy osobnicy mogą być w pracy decydentami lub prawodawcami i nienawidząc ludzi stworzą jeszcze gorsze ustawy, przepisy.itd. A nad WSZYSTKIM, jak na Forum, czuwa Gospodarz, WIELKOŚĆ , śmiejąca się na POGRZEBACH... A więc i oprawcy biedaków, szaleją. Samo mieszkanie i To Wszystko, to inna sprawa. Ale NIEDOBRA. Odpowiedz Link Zgłoś
swieza22 Uciekaj stąd! Jesteś w prywatnej kamienicy 25.08.10, 05:49 Dziwi mnie bardzo i zarazem smuci, że nie znacie tej kobiety a wiekszość z was wydaje niemiłe komentarze..Po pierwsze ta kobieta nie wyciaga "łap" nic nie robiąc, siedząc w domu, bo tak samo jak każdy z nas PRACUJE.. Jest wdową i sama od kilku lat wychowuje dzieci..Poza tym nie jest jakąś nie wiadomą jaką osobą, która by zapuszczała mieszkania i nie płaciła za czynsz..normalnie jak każdy przyzwoity mieszkaniec tego miasta płaci rachunki..Ponadto to, że otrzymała wcześniej mieszkanie od miasta nie znaczy że wielu musi dodawać durne komentarze..Poprostu uciekła od męża alkocholika, dbając o to by jej dzieci nie musiały na to dłużej patrzeć..Zanim większość z was zacznie dodwać te durne komentarze, może niech się najpierw zastanowi..Poza tym ten artykuł zamiast pomóc jedynie zaszkodził P. Grażynie stawiając ją w takim świetle, przez nierzetelne napisanie artykułu. Odpowiedz Link Zgłoś