Gość: pisarzyk IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 28.03.04, 20:20 przydupasy mirka do sdpl? jasionek i ten pisarzyk niech lepiej idą do mirka w koncu dla kogo latją? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roman_j Re: Rozłam w płockim SLD? 28.03.04, 21:24 W SDPL na górze sami porządni ludzie, a na dole... szkoda gadać. A już myślałem, że powstanie partia lewicowa, na którą nie będzie szkoda oddać głosu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arnold Re: Rozłam w płockim SLD? IP: *.lodz.msk.pl / 80.51.224.* 28.03.04, 21:58 Jeśli powstawanie nowej partii lewicowej w Płocku ma firmować taki pajac, jak Kossakowski, to "lewico zegnaj !!". Zgadzam się z przedmówcą - na górze porządni politycy, a na dole gówna znowu chcą wypłynąć i szukają swojej szansy. Kossakowski jest tego najlepszym przykładem. Ten, to każdego sprzeda dla swoich szemranych interesów.A politycznie, to przeszedł już z prawa na lewo, potem znowu na prawo i na lewo. Myślę, że tym razem wyborcy nie dadzą się omamić, a za wódkę już dużo głosów nie kupi, bo przypilnujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisarzyk Re: Rozłam w płockim SLD? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 28.03.04, 22:00 jak do sdpl wejda te matoły to nikt tam nie dojdzie bo przeciez to kompromitacja z bokserem w partii, a o kruszewskim wtedy zapomnijcie choc on tez do orłów nie nalezy to napewno wiecej reprezentuje niz oni.dodam jeszcze ,ze nawrocki hehe pewnie wystartuje w wyborach parlamentarnych a jak sie dostanie w co wątpie to znow przejdzie do pisuarów.panie nawrocki skoncz pan te cyrki bo ludzie sie z pana smieja .ozdro 600:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~jojo Re: Rozłam w płockim SLD? IP: *.pt-2.petrotel.pl 29.03.04, 12:03 Jakbyś nie zauważył ośla łąko w parlamencie jest Kulej tez zresztą bokser, także chyba wychodza kompleksy. Zresztą jak zawsze. Nic nowego.SLD musi umrzeć tak czy inaczej. Niestety promowanie pustosłowia tak się kończy. A w Płocku Wojtas też już powinien odejść. Odpowiedz Link Zgłoś
szczerbaty_alfred Re: Rozłam w płockim SLD? 29.03.04, 07:13 roman_j napisał: > W SDPL na górze sami porządni ludzie, a na dole... szkoda gadać. A już > myślałem, że powstanie partia lewicowa, na którą nie będzie szkoda oddać głosu. > Przypomina mi się piosenka Młynarskiego o tej substancji co to się przykleja do statku. Pieśń swoje lata ma ale nadal prawdziwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arkadi Re: Rozłam w płockim SLD? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.04, 10:11 Masz rację Romanie ,że trudno w Płocku znaleźć porządnych ludzi w polityce - Pan Kossakowski jest radnym i to jedyny jasny punkt w jego życiorysie, Panie Wiesławie daj pan spokój- nikt pana nie chce w SdPL, Pana Nawrockiego też nie chcemy- nie można sie tak sprzedawać dla funkcji Przewodniczącego RM-mógł odejść z SLD, każdy ma prawo do rezygnacji z działalności wśród ludzi, którzy mają ograniczone kwalifikacje ineteltualne i moralne ale nie dla funkcji, nie wolno sie tak sprzedawać, pisz Pan lepiej wiersze.Co do poziomu jeki panuje wśród niektórych uczestników tego formu- proszę nie zniżać sie do poziomu złodziei / to styl Leppera /i obrzucania błotem / to styl pana Modzelewskiego /. Naprawdę niektórzy ludzie coś tam w życiu zrobili, coś im się udało, pan Celiński przyprowadził LEWISA do Płocka i to wystarczy, jak pan Modzelewski przyprowadzi amerykańską firmę do Płocka, która zatrudni 300 osób to będzie mógł być traktowany na równi z Andrzejem Celińskim. DOŚĆ tego dziadowania i CHAMSTWA w internecie, panowie opanujcie się z tym słownictwem. Płock musi sie wyrwać do przodu- do nowej rzeczywistości europejskiej, bedziemy rozmawiać o tym raczej z panem Jaskółą niż z panem Modzelewskim bo trzeba towrzyć miejsca pracy i nowe formuły wsparcia małej przedsiębiorczości. Z bezrobotnymi też będziemy rozmawiać ale konkretnie- oferujac im szkolenie, oferty pracy i pomoc- nie tak jak pan Modzelewski, który nieudolnie manipuluje osobami pozostającymi bez pracy , dlatego gromadzi na swoich wiecach po 5 osób. Nowa Socjaldemokracja będzie stawiać swoim członkom wysokie wymagania, trzeba będzie być aktywnym , zrealizować konkretne projekty i zadania w swojej dzielnicy - zanim dostanie sie legitymacje. Andrzej Celiński dostanie komplet informacji o aktywności życiowej i zawodowej w/w panów - bo my tu w Płocku przecież wszystko o nich wiemy - jak zdobywali głosy, jak prowadzą niejasne interesy, dlaczego splajtowała gazeta radnego Kossakowskiego. Wiem , że wiekszość uczestników tego FORUM ma dość chamstwa językowego pana Modzelewskiego i oczekuje poważnej dyskusji programowej - albo jeszcze lepiej o konkretach. Co do członków SLD opisanych w artykule Wyborczej- na tej piatkowej naradzie nie wszyscy byli zachwyceni wypowiedziami Pana Przewodniczącego RM SLD Wojciecha o nowej partii socjaldemokratycznej- ten pan to już niczego nie rozumie - no ale z pozycji prezesury ORLEN ASFALTU takie mogże być postrzeganie rzeczywistości - Pan Przewodniczący mówi publicznie bardzo brzydkie rzeczy o płockich parlamentarzystach SLD pani Łuszczyńskiej i Panu Kruszewskim, że tworzą niejawnie nową partię, że nikomu z SLD nie pomogli itp. a sam w ORLEN ASFALCIE jeszcze nikogo nie zatrudnił chociaż przed Konwencją lutową obiecał to kilku przewodniczącym kół / kol. Adam , Grzegorz itp./Piszę o tym , bo ludzie przyzwoici już mają dość tych pyskówek. W związku z tym mamy informacje, że co najmniej 2 osoby z Zarządu Miejskiego SLD w Płocku wkrótce odejdą z tej partii, ale w formule statutowej , tzn. godnie, najpierw poprzez publiczną rezygnację ze stanowisk i dopiero później ubieganie się ewentualne o wstąpienie do nowej socjaldemokraci. Ponieważ już dobrze znamy sylwetki moralne niektórych działaczy SLD będziemy bardzo pilnować żeby sie nie dostali do nowej socjaldemokracji. Na początku będzie troche zamieszania organizacyjnego, ale legitymacji SdPL w/ w panowie nie dostaną. Wierzymy, że nowa lewica jest Polsce potrzebna - wrażliwa społecznie, dynamiczna i konkretna w działaniu z rozsądnym, przewidywalnym programem zbliżonym do Labour Party. W Płocku taka potrzeba nowej lewicy jest wyrażnie odczuwalna od wyborów samorządowych, po których niektórzy działacze SLD kojarzeni z Zarządem Miasta niczego sie nie nauczyli- chociaż analiza tych wyborów była zrobiona wzorcowo na skalę co namjniej wojewódzką / ankieta przeprowadzona wśród członków SLD i analiza /. Styl nienawiści i konfrontacji jaki proponuje się w relacjach wobec nowej partii o tym dobitnie przekonuje. My mówimy ludziom SLD - chcemy z wami współpracować na poziomie programu - odpowiedzialnie dla dobra miasta i regionu- będą jednak obowiązywać w naszych stosunkach podtawowe standardy moralne - do których trzeba zaliczyć odpowedzialne wystąpienia publiczne i w mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziutek Re: Rozłam w płockim SLD? IP: *.lodz.msk.pl / 80.51.224.* 28.03.04, 22:55 Odwalcie się od Jasiona! To fajny,łebski i inteligentny facet. Jego niefart polegał tylko na tym, że Hetkoś ubzdurał sobie, że mu zagraża. Jeśli tylko wstąpi do nowej lewicy to będzie napewno dobrym przyszłościowym narybkiem. Życzę mu powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tede Re: Rozłam w płockim SLD? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 28.03.04, 23:37 dałnie on inteligentny buahaahh weż mi nerek nie rozwalaj, on sam nie wie czym sie zajmuje u Kłobukowskiego.Posadzil go tam metek za glos w radzie a ten chlopak chodzi z konta w kont bo do nieczego sie nie nadaje.Aha ma on jakies doswiadczenie prócz mordobiocia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oolo Re: Rozłam w płockim SLD? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.04, 00:28 Tede-nawet nie wiesz ile masz racji......JJ to przyjaciel SYLWKA ZENONA W- znanego mieszacza{dosłownie i w przenośni} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wtk Re: Rozłam w płockim SLD? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.04, 09:15 Jeśli to Kruszewski będzie brał organizację nowego odłamu lewicy w swoje brudne i lepkie łapy , to nic się nie zmieni i szkoda kolejnych oszukanych ludzi. Najwyższy czas rozliczyć tego parlamentarzystę z działalności dla Płocczan , a właściwie z jej braku . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Rozłam w płockim SLD? IP: *.class146.petrotel.pl 29.03.04, 09:22 1.Kruszewski niech najpierw rozliczy się z tego w jaki sposób został właścicielem terenu i budynków na jednostce wojskowej, 2. Jasion niech przestanie zadawać sie z miejscową mafią - i nich nie straszy "Urbana" 3. Kosakowski niech odda to co zwiną swojej dawnej małżonce po rozwodzie - inaczej złodziej, 4. itd ...itd. No może jeszcze Łuszczyńska tu jest bez skazy. Ale najlepszym dowcipem byłoby gdyby w Płocku SDPL zakładaał Sylwester Zenon - wszak był przeciez przewodniczącym Ruchu NIE i dlatego był na pierwszym miejscu listy SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Król Re: Rozłam w płockim SLD? IP: 212.244.82.* 29.03.04, 10:45 Jeśli to Kruszewski będzie brał organizację nowego odłamu lewicy w swoje brudne i lepkie łapy , to nic się nie zmieni i szkoda kolejnych oszukanych ludzi. Najwyższy czas rozliczyć tego parlamentarzystę z działalności dla Płocczan , a właściwie z jej braku . A po co ma się starć coś zrobić dla ludu? Lepiej wozić swoją tłuściutką dupcię Volviakiem. Wyborcy to powinni go rozliczyć z 2 spraw: - nic nie robienia dla mista i okolic - litewskiego wykształcenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~Fiodor Re: Rozłam w płockim SLD? IP: *.pt-2.petrotel.pl 29.03.04, 13:32 Tede to chyba często bywa MTBS-ie skoro tyle widzi, a może sam dostał stołek tylko niżej i tak w gały pali. Poza tym u nas tak się utarło, ze jak sportowiec to nie myśli, a to błąd.gdyby tede myślał to by nie pisał głupotek, durnotek. Wszystko to zawdzięczają SLDowcy Hetiemu. Nie może sie pogodzic z tym, że jego czas minął, ze juz nie będzie jak balon się nadymał (poza tym on juz się nadymał chyba he, he ,he). Tede chłopaku zanim chlapniesz bzdurę zapoznaj sie z faktami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tede Re: Rozłam w płockim SLD? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 29.03.04, 14:27 a jakie są fakty? pewnie takie ,ze jasion ma wyzsze i wielkie doswiadczenie w tym co obecnie robi wez fiodor nie pier... glupot.A co do stolkow to ja nie pracuje nie musze pa:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prowincjusz Re: Rozłam w płockim SLD? IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 30.03.04, 09:16 Te Ziutek chyba sam nie wierzysz w to co piszesz, jak by Jasionowi ubyło 10 ptk. IQ to został by rośliną. Jak Jasion przejdzie do SPDL to naprawdę nie mam na kogo głosować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewicowiec Re: Rozłam w płockim SLD? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 29.03.04, 10:32 Nie ma żadnego rozłamu, jest tylko hucpa, cyrk, przedstawienie małej grupki na górze, w celu ogłupienia nas, wyborców - po raz kolejny. W jakim celu? Ano tej małej grupce wymyka się władza nad nami, polakami, władza jaką otrzymali ich rodzice od Stalina. I oni robić nowe hucpe, dlatego nie podnicajcie się rozłamami. Oni mogą mieć te władzę tylko przy obecnej ordynacji wyborczej, kiedy 10- ciu na górze, dobierze iluś tam głupców, złodziei z dołu i przedstawi ich nam - po raz kolejny - jako nasza elita. Tylko głosowanie na konkrete osoby w innym systemie wyborczym pozbawia ich tej władzy, dlatego bardzo ważna jest ta inicjatywa JOW-ów, bo to zabierze im władzę i hucpiarze o tym dobrze wiedzą, dlatego taka cisza, a jeżeli jakiś hucpiarz sie wypowie na ten temat to tylko kłamie - jak zwykle, a cel jeden utrzymanie przez nich władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZMS Re: Rozłam w płockim SLD? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.04, 10:44 Masz rację lewicowiec my młodzi też połapalismy się o co chodzi. To jest tylko oszukiwanie ludzi dla utrzymania władzy żeby móc dalej kraść. Tylko zmiana ordynacji wyborczej na większościową może coś naprawdę zmienić. I włączamy się do walki z obecnym chorym, niszczącym Polskę układem partyjnym opartym o tzw. "proporcjonalną ordynację wyborczą" I pójdziemy na Warszawę w sprawie ordynacji wiekszościowej w JOW bo to przyniesie Polsce ratunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tede Re: Rozłam w płockim SLD? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 29.03.04, 11:57 i nikt cie tam nie wysłuch bo przy JOW zostanie tylko samoobrona i platforma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tede Re: Rozłam w płockim SLD? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 29.03.04, 14:20 Dobrze Fiodorku odsylam Cie drogi koleszko do podstawowki bo widze ,ze czytanie ze zrozumieniem ma się nie najlepieju Ciebie.NIe piszę o hetim bo mam go gleboko w d.. a jedynie o Jasionie, ktorego szef (mowa o Klobukows... ) sam nie wie czym ma sie u nie go zajmować Jasion.Ty tez mi wygladasz na sportowca wiec wracaj na ulice zlamać komus nos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~lolo Re: Rozłam w płockim SLD? IP: *.pt-2.petrotel.pl 29.03.04, 11:59 Pisarczyk widzę inteligencją nie świeci. Imiona i nazwiska z wielkiej litery, to raz. Dwa to czy pisarzyk i Jasion są u Mirka wynika z prowadzenia partii przez Wojtka (w naszym mieście zreszta kończącej się partii). Następnym razem zanim cos pisarzyk napisze niech pomyśli. Odwrotnie robiąc szkodzi i sobie i społeczeństwu GŁUPOTĄ I DEZINFORMACJĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słuchaj synu Re: Rozłam w płockim SLD? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 29.03.04, 12:21 chyba z malej co? a to z braku jakiegokolwiek szacunku do nich ,nie chce mi sie shifta wciskac jak wystukuje ich nazwiska synu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arkadi Re: Rozłam w płockim SLD? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.04, 13:13 Oświadczenie!!! Wszystkie informacje nt. formowania SdPL w Płocku sa nieprawdziwe. Prosimy dzienikarzy o powstrzymanie sie od komentarzy - nie rozmawiajcie z panami: Kossakowskim, Jasionem, Wisniewskim i Nawrockim o nowej socjaldemokracji. Andrzej Celiński wkrótce przedstawi osobe która będzie koordynować powstanie partii w Płocku. Do czasu oficjalnego zebrania w Płocku z udziałem Andrzeja Celińskiego i byc może Pana Nieporęta wszelkie wypowiedzi dla mediów nie tylko są niepoważne ale uważamy je za prowokację osób z przeszłością, która absolutnie nie bedzie tolerowana. W tej chwili jest juz osoba która stanowi łaczność z władzami centralnymi. Płocczcanie - nowa socjaldemokracja będzie sie opierać przede wszystkim na zasadach zwykłej ludzkiej przyzwoitości i uczciwości. Z SLD tylko nieliczne osoby to rozumieją - z tymi osobami mamy kontakt. Jeszcze raz prosimy o zrozumienie i cierpliwość - juz niedługo Andrzej Celiński rozpocznie budowę struktur mazowieckich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewicowiec Celiński! Ja złodzieja raz wpuszczam domu. IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 29.03.04, 13:26 Przecież to człek od Wałęsy, potem solidaruch, potem uwol, potem sldowiec, a teraz tak k..wa mówi o uczciwości i chce aby im wierzyć? Niech spieprza na drzewo m..da jedna. Ja złodzieja to mogę przez nieuwagę raz wpuścić do domu, po raz drugi nie ma szans wejść, a jak się upiera to tylko na kopach. Odpowiedz Link Zgłoś
szczerbaty_alfred Re: Celiński! Ja złodzieja raz wpuszczam domu. 30.03.04, 06:39 Gość portalu: lewicowiec napisał(a): > Przecież to człek od Wałęsy, potem solidaruch, potem uwol, potem sldowiec, a > teraz tak k..wa mówi o uczciwości i chce aby im wierzyć? > Niech spieprza na drzewo m..da jedna. Ja złodzieja to mogę przez nieuwagę raz > wpuścić do domu, po raz drugi nie ma szans wejść, a jak się upiera to tylko na > kopach. Bo są lepsi i gorsi czerwoni złodzieje. I ci lepsi chcą się odciąć od tych gorszych, o których za dużo wiadomo publicznie aby móc sobie łupić dalej, a wrażliwość na krzywdę ubogich będzie im oczywiście przyświecała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~maniek Re: Rozłam w płockim SLD? IP: *.pt-2.petrotel.pl 30.03.04, 15:17 Ja by w tym przypadku zwrócił uwage najbardziej na pana Kossakowskiego, gdyz jest starym wyjadaczem, i to raczej on bedzie pchał się naprzód, zreszta jak zawsze. Heti i jego świta upadają, ale do aniołów im daleko. Pozdrowienia i partyjne Wjciecha HAIL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~lesław Re: Rozłam w płockim SLD? IP: *.pt-2.petrotel.pl 30.03.04, 15:20 Wiesio Kossak tam narobi ostro. Zawsze był człekiem lewaków, więc i tym raze skończy ze swą niezależnością i zostanie borówą.Nie myl z parówą, chociaż... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość mm Re: Rozłam w płockim SLD? IP: *.msmplock.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.04, 13:47 Jeśli do nowej partii lewicowej mają startować tacy jak Kossakowski i St. Nawrocki,którzy oblecieli i prawice i lewice.Gdzie były profity dla nich wiadomo że sprzedadzą i tą nową, myślę,że płockie społeczeństwo ich" zalety" doceni i w następnych wyborach nie będzie głosowało na sprzedawczyków . Dziwi mnie ,że Nawrocki nie startuje do parlamentu europejskiego,bo tam są duże pieniądze to by pobudował domy dla całej rodziny zagranicą i by się wyniósł z Płocka , dużo osób by odetchneło z ulgą . Odpowiedz Link Zgłoś