Dodaj do ulubionych

Pani "stop" potrącona na pasach

17.09.10, 22:36
Ta pani bardzo często wychodzi na ulicę nie patrząc czy jadą samochody czy nie.
Osoba, która wtargnie na jezdnię przed nadjeżdżający samochód jest sobie sama winna.
W przypadku pani stop z Bielskiej jest to normą. Ona stoi tam dla dzieciaków a nie dla dorosłych wracających z zakupów na rynku.
Obserwuj wątek
    • Gość: orety Re: Pani "stop" potrącona na pasach IP: *.zone5.bethere.co.uk 17.09.10, 22:46
      pasy sa glownie dla pieszych,samochod powinien zwolnic i nie ma o czym dyskutowac,a w Polsce to normalne, ze pieszy ucieka przez pasy nie przechodzi.W A NGLII NA PRZYKLAD PIESZY STOJACY NA CHODNIKU WIE,ZE SAMOCHOD JADACY SIE ZATRZEMA I PRZEPUSCI BEZWZGLEDNIE PIESZEGO.WIEC NIE BREDZMY, ZE PANI STOP WTARGNELA.NAUCZMU SIE JEZDZIC.
      • Gość: mooniek1 Re: Pani "stop" potrącona na pasach IP: 80.48.4.* 17.09.10, 23:17
        Człowieku jeśli nie przejeżdżasz Bielską kilka razy dziennie to się nie wypowiadaj. Ta kobieta wstrzymuje ruch gdy tylko zobaczy kogoś w odległości kilkudziesięciu metrów od pasów. POWTARZAM ona stoi tam dla dzieciaków aby mogły bezpiecznie dotrzeć do szkoły.
        • Gość: Ice Re: Pani "stop" potrącona na pasach IP: *.centertel.pl 17.09.10, 23:29
          Po to przyznaje się pewne uprawnienia by następnie je respektować. Osoba uprawniona do kierowania ruchem staje się funkcjonariuszem publicznym pełniącym służbę publiczną. Jeśli nadużywa swoich uprawnień należy to zgłosić np na policji. Na pewno nie może to usprawiedliwiać próby rozjechania, w dodatku na pasach.
          Jeśli kierowca nie widział odblaskowo ubranej pani powinien zbliżającej się do przejścia z automatu zostać pozbawiony prawa jazdy z powodu wady wzroku uniemożliwiającej prowadzenie pojazdów.
          • Gość: napa Re: Pani "stop" potrącona na pasach IP: *.218.c79.petrotel.pl 18.09.10, 01:07
            Szkoda mi pani stop :(
            • Gość: gość Re: Pani "stop" potrącona na pasach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 11:41
              Mnie również szkoda Pani "Stop" - mijam ją codziennie jadąc do pracy. Życzę jej jak najszybszego powrotu do zdrowia i do pracy. Jej praca jest bardzo potrzebna - nie tylko dzieciom śpieszącym do szkoły, ale i starszym ludziom, którzy się czają i nie mają śmiałości przejść przez jezdnię. W cywilizowanych - tj. gdzie większości mieszkańcom kultura osobista i zwykła empatia nie jest obca - krajach, w momencie gdy pieszy zbliża się do pasów, kierowca automatycznie zwalnia.
              • Gość: Pikuś Re: Pani "stop" potrącona na pasach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.10, 13:28
                Tak. Masz rację we wszystkim, ja również życzę jej szybkiego powrotu do zdrowia. Niestety problemem tej pani jest brak rozumienia sytuacji na drodze. Kiedyś miałem "dziwną" i nie zrozumiałą dla mnie reakcję tej pani.
                Jechałem Bielską w stronę Tysiąclecia, na skrzyżowaniu było czerwone światło i nikt nie jechał z przeciwnej strony, najbliższy samochód za mną przepuszczał właśnie pieszych na pasach koło piekarni na rogu (na odcinku od Królewieckiej do świateł byłem jedynym samochodem). I co zrobiła pani stop? Znak na jezdnię ona wchodzi i blokuje drogę bo starszy pan na rowerze PRZEJEŻDŻA po pasach. Sorry, ale analizując sytuację nie musiała w tym momencie zatrzymywać ruchu.
                Inna sprawa, że akurat wtedy szedłem obok i dwóch kolesi, którzy siedzieli na ławeczce mówiło, że ...(to się nie nadaje do upublicznienia) ... dodał gazu.
    • Gość:   Re: Pani "stop" potrącona na pasach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.10, 23:30
      > Ta pani bardzo często wychodzi na ulicę nie patrząc czy jadą samochody czy nie.

potwierdzam, takie zachowanie to dosc czesta przypadlosc tych pan/panow "stop"
    • loban1980 "Agatkę " przejechać na pasach to już przesada. 18.09.10, 00:21
      Takim tumanom drogowym jak kierowca Seata powinno odbierać się prawo jazdy.
      A tumanów co tłumaczą przejechanie człowieka na pasach wstrzymywaniem ruchu powinno wysyłać się na leczenie do Zalesia.
      • Gość: kierowca Niektórzy nie powinni posiadać prawa jazdy IP: *.223.c88.petrotel.pl 18.09.10, 02:41
        Potwierdzam. Niektórzy po prostu nie mają predyspozycji i wyobraźni, żeby kierować samochód.

Z anty pozdrowieniami dla pewnej pani, która kilka godzin temu spowodowała w alejach kolizję, której cudem ja, mój kolega i ona sama nie przypłaciliśmy życiem...

Najlepsze rozwiązanie - czy jesteś kierowcą czy pieszym - to nie ufać na ulicy nikomu, i zakładać że każdy kierowca ma zaawansowane stadium adhd.
      • Gość: eh Re: "Agatkę " przejechać na pasach to już przesa IP: 188.33.62.* 18.09.10, 08:19
        przecież to był WPL, chyba wiadomo jak oni jeżdżą
        • Gość: towwieslaw Re: "Agatkę " przejechać na pasach to już przesa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.10, 09:57
          do wszystkich buraków piszących ze ta pani "wtargnęła" , w cywilizowanym kraju za taki numer kierowca zostałby pozbawiony prawa jazdy dożywotnio , sprobujcie pojechac do niemiec , wykonac taki numer i sie tak tlumaczyc policji , tam jezeli jest pusto i na pasy chce wejsc jeden pieszy i jedzie jeden samochod to ten samochod sie zatrzyma zeby go przepuscic, co dopiero osoba upowazniona w kamizelce , widzac taka osobe przy przejsciu kierowca jest bezwzglednie zobowiazany zachowac szczegolna ostroznosc i zwolnic, a co z kobieta z wozkiem , tez sie bedziecie barany tlumaczyc ze "wtargnela" ? bando chamow !
          • Gość: w_poblizu Re: "Agatkę " przejechać na pasach to już przesa IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.10, 01:10
            proponuję poszukać - gdzieś jest w "sieci" reportaż z komentarzami policji na temat sprawy wtargnięcia na ulicę właśnie mamy z wózkiem. Gdyby nie było w pobliżu policji, to kierowca definitywnie oberwałby za nie swoją winę. W naszym pięknym kraju nie ma obowiązku przepuszczenia pieszego, jest dobra wola (przejście nie strzeżone). Tak samo pieszy ma obowiązek upewnić się, że może wejść na jezdnię. Nie ma złotego środka, a kultury nikt się nie nauczy za kogoś. Natomiast co do pani przeprowadzającej dzieci na tym przejściu - bardzo często było tak, że dzieci były jeszcze daleko, a pani po prostu wchodziła na jezdnię nawet nie patrząc na boki. Zdrowy rozsądek i zasady obowiązują wszystkich, nie tylko wybranych. Pamiętajcie o tym pisząc swoje komentarze
          • Gość: bielską codziennie Re: "Agatkę " przejechać na pasach to już przesa IP: *.167.c87.petrotel.pl 26.12.10, 11:20
            idźże się leczyć lub posiedź na ławeczce pod pocztą i popatrz sobie bałwanie !!! jeśli ma kamizelkę to oznacza że jest niezniszczalny i nie musi się rozglądać aby ocenić sytuację ??? takim przeprowadzaniem może bardziej zaszkodzić niż pomóc bo naraża siebie i osoby którym "pomaga" może nie prowadziłeś nigdy samochodu .... nie znasz fizyki i nie jeździsz tą ulicą... A ja jako kierowca mam zgadywać że pani zdzisia wskoczy jak himen na pasy bez orięta ?? żal mi Ciebie ... LUDZIE CI POWINNI BYĆ WYSZKOLENI PRZEZ BAŁWANA KTÓRY DAŁ IM TĄ PRACĘ !!!!
    • Gość: Alex Pani "stop" potrącona na pasach IP: *.167.c87.petrotel.pl 26.12.10, 11:01
      Dokładnie codziennie jadę do pracy ul bielską i strasznie mnie wkurza jak widzę do czego służy osoba stojąca ze znakiem stop !!! Osoby te powinny przejść jakieś szkolenie bo mam wrazenie że są z "łapanki" z Urzędu Pracy i nie posiadają pojęcia o drodze hamowania jakiegokolwiek pojazdu w ruchu .... "włazi bezmyślnie nie patrząc czy coś jedzie czy nie " i tu przypadek tej pani mnie nie dziwi gdyż raz osobiście zwróciłem jej uwagę. Mija kilka dni a sytuacja się nie zmieniła więc postanowiłem zadzwonić na straż miejską i zapytać czy ci ludzie mają jakiekolwiek szkolenia czy może jakieś wytyczne - w odpowiedzi "podjedziemy i porozmawiamy " i na tym się skończyło... Teraz stoi tam jakiś starszy pan i znów mnie krew zalewa bo widzę że przepuszcza nawet mrówki , wszystkich co tylko podejdą do pasów -natychmiast włazi nie oceniając jaka jest sytuacja - panią z zakupami, pana bo akurat spieszy się do kiosku po fajki itd ... czemu to służy ?? postawmy tam światła skoro tak jest . ruch na tej ulicy jest dość spory zgodzę się z tym że osobom starszym i dzieciom ma pomóc ale nie natychmiast włazi nie oglądając się czy coś jedzie czy nie .......... dla mnie to są ludzie bez mózgu i tyle . Chętnie powiedziałbym co o tym myślę osobom które dały im to stanowisko i chyba bym komuś posłał !!! tOsobiście mam nadzieję że to się zmieni bo nie życzę nikomu zaskoczenia bo ... z braku wyszkolenia znów ktoś wlazł pod samochód bo ma kamizelkę i znak stop... Gdzie są ludzie odpowiedzialni za to?? Niech ktoś zrobi z tym porządek Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji na w/w temat

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka