Dodaj do ulubionych

Pytanie do kandydatów na prezydenta o płockich ...

11.11.10, 17:35
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • robert9998 [...] 11.11.10, 17:38
      • Gość: xs pani Witczewska z MZD potrzeba jest jak.....i IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.10, 18:12
        pani Witczewska z MZD potrzeba jest jak zajączkowi dzwonek na polowaniu...

w Płocku bez zmiany Milewski ....... :)

Idź na wybory - Zmień Płock !
    • roman_j Pytanie do kandydatów na prezydenta o płockich ... 11.11.10, 18:07
      Tradycyjnie już pan Milewski odpowiedział na jakieś inne pytanie niż było zadane. Ale zdążył nas już do tego przyzwyczaić, że tak się zachowuje, kiedy zadane pytanie jest niewygodne.
      Marszałka Struzika natomiast prosiłbym, żeby uważał z tymi konsultacjami społecznymi. Gdyby się ludzi zapytać, czy chcą mało pracować i dużo zarabiać, czy dużo pracować i zarabiać proporcjonalnie do wykonanej pracy, to chyba łatwo domyśleć się, jaka będzie najpopularniejsza odpowiedź. Mieszkańców należy oczywiście słuchać, zwłaszcza że często mają dobre pomysły, ale zwykle nie mają pojęcia o wszystkich uwarunkowaniach. Na przykład pomysł dobudowania drugiej nitki Kilińskiego na pewno jeszcze długo będzie żył swoim życiem niezależnie od tego, że po wyprowadzeniu z tej ulicy ruchu TIR-ów zrobiło się tam dużo luźniej, a do południa nawet sennie. :-))
      Pani Wierzbicka tym razem u mnie zapunktowała, bo odpowiedziała najlepiej w mojej ocenie, ale niewiele jej to pomogło jeśli chodzi o całościową ocenę jej kandydatury.
    • robert9998 [...] 11.11.10, 18:12
    • Gość: dgdfgf Rozwój sieci drogowo-ulicznej... IP: 80.48.4.* 11.11.10, 18:30
      ...jest wielkim sukcesem obecnego Prezydenta. w samych tylko latach 2004-2008 przybyło 62,2 km sieci drogowo-ulicznej. liczby niespotykane w historii płocka w tej dziedzinie. dlatego my, wyborcy, widzimy i pamiętamy, dlatego my, wyborcy, zagłosujemy na Prezydenta Milewski ponownie, żeby rozwój płocka nie był zagrożony przez kolejne 4 lata.

----------------------------------------
      zastał płock drewniany, a zostawi murowany
      • Gość: elmeryk Re: Rozwój sieci drogowo-ulicznej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 18:34
        Magda głosuj! Nikt ciebie na siłę od urny nie będzie odciągał. Teraz wyjdz na jakis spacer. I nie pij proszę . W kinie wyglądałaś jakos wyrażnie nieświeżo.
      • Gość: xs do dgdfgf IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.10, 18:41
        Daj numer do swojego dilera, widać że lepiej klepie nic konopie w holenderskim coffiszopie..
      • Gość: Tyle w temacie Re: Rozwój sieci drogowo-ulicznej... IP: *.103.c89.petrotel.pl 13.11.10, 09:10
        Możesz sobie głosować jak chcesz,także samo jak kopać we własne kolano.Remont czy budowa ulicy nie powinna być wyłącznie uwarunkowana kto mieszka ale ilu mieszka.Przykład ulica Pałacowa-3 domy ale jak wytłumaczyć to radnemu występującemu o tę ulicę,mieszkającemu w Słupnie?
    • Gość: sdgsd po i sld się podgryzają na forum IP: 80.48.4.* 11.11.10, 19:52
      walczą o to, kto będzie miał zaszczyt zmierzyć się z Prezydentem Milewskim w II turze, jeśli w ogóle do niej dojdzie.
      • roman_j Re: po i sld się podgryzają na forum 11.11.10, 19:59
        Tak się zastanawiam. A jeśli wyborcy sprawią Ci psikusa i pan Milewski wyleci z Ratusza, czy wtedy zobaczymy Cię jeszcze na tym forum i czy masz repertuar przygotowany na taką okazję? ;-))
        • Gość: dfgfdg Re: po i sld się podgryzają na forum IP: 80.48.4.* 11.11.10, 20:04
          tak! zdecydowanie!
          • wislak2401 Re: po i sld się podgryzają na forum 11.11.10, 20:20
            Czas się pakować koleżanko bo 21 nie będziesz miała czego w tym mieście szukać!
            Twój kochanek Miruś odejdzie w cholerę a kolesiarstwo się w końcu skończy i będziesz mogła pracy szukać w Gostyninie.
            Bajo!
            • Gość: dgdg Re: po i sld się podgryzają na forum IP: 80.48.4.* 11.11.10, 20:42
              prędzej wielbłąd przejdzie przez ucho igielne niż na mnie wpłyną wyniki tych wyborów :))
              • Gość: emdek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 20:49
    • fifrak85 Struzik mnie przekonał 12.11.10, 09:40
      Czytając dotychczasowe wypowiedzi Adama Struzika muszę przyznać że wzbudza we mnie największe zaufanie pokazując fachowość. Reszta niby coś tam proponuje ale to wszystko takie mało konkretne
      • roman_j Re: Struzik mnie przekonał 12.11.10, 09:45
        Ja też doceniam fachowość Struzika i chętnie bym na niego zagłosował, gdyby... nie kandydował do Sejmiku. Mając wybór, czy oddać na niego głos jako na kandydata na prezydenta Płocka, czy na radnego Sejmiku (a dwóch głosów na niego nie oddam), zdecydowanie widzę go w Sejmiku. Trochę nad tym ubolewam, ale marszałek Struzik nie pozostawia mi wyboru. Jeśli tylko kiedyś zdecyduje się porzucić politykę wojewódzką na rzecz Płocka, to prawie na 100% ma mój głos. :-))
        • Gość: olo Re: Struzik mnie przekonał IP: *.bb.sky.com 12.11.10, 10:25
          Struzik jest fachowcem od wszystkiego a tak naprawde to OD Nczego. Moze ewentualnie od wyjazdow Turystycznych!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: do olo Re: Struzik mnie przekonał IP: *.238.c66.petrotel.pl 12.11.10, 11:04
            Ze Struzikiem to masz trochę racji, niestety. Wszyscy zachwycamy sie ileż on to dobrego zrobił dla naszego regionu. Ale mysle sobie , co to za sztuka , jak się ma głos decydujący o wydaniu kasy , to sie decyduje aby ją skierowac tam gdzie mnie wybiora. To w mojej ocenie nie zasługa ale tzw. "cwaniactwo wyborcze". Jestem pewien gdyby startował np.z Ostrołeki to pieniądze by tam płynęły. Żeby bylo jasne ja nie mam nic przeciwko temu panu i też jestem wdzięczny za jego finansowe decyzje, bo na tym korzystam i chwała mu za to. Ale nie róbmy z niego wielkiego fachowca. Ja osobiście nie znam zadnego przykladu jego jego "fachowości" czy jak to tam nazwiemy. Nie zaliczam do tego podejmowania decyzji typu; ta damy 100 tys. a tu 40 tys.
            A tak przy okazji to ciekaw jestem jakie korzyści dla województwa przyniosły jego wojaże zagraniczne np. do Chin , chyba ze promocja Bayer Fula i ich "Majteczki w kropeczki" po chińsku.
            Podsumowując , kierując się wyrachowaniem będę na niego głosował jako na kandydata do sejmiku wojewódzkiego z nadzieja ze dalej bedzie maraszłkiem - sponsorem regionu.
            • roman_j Re: Struzik mnie przekonał 12.11.10, 14:26
              Gość portalu: do olo napisał(a):

> Ze Struzikiem to masz trochę racji, niestety. Wszyscy zachwycamy sie ileż on to dobrego
              > zrobił dla naszego regionu. Ale mysle sobie , co to za sztuka , jak się ma głos decydujący o
              > wydaniu kasy , to sie decyduje aby ją skierowac tam gdzie mnie wybiora. To w mojej
              > ocenie nie zasługa ale tzw. "cwaniactwo wyborcze". Jestem pewien gdyby startował np.z
              > Ostrołeki to pieniądze by tam płynęły.

Piszesz oczywiste oczywistości i do tego interpretujesz je w zaskakujący sposób. Przecież po to właśnie wybieramy swoich przedstawicieli do Sejmiku, żeby pilnowali naszych interesów. Gdyby było inaczej, to dopiero byłoby dziwne i zaskakujące. Czy w Twojej ocenie marszałek Struzik powinien głosować za kierowaniem pieniędzy do Radomia i Ostrołęki, żeby ktoś taki jak Ty nie zarzucił mu "cwaniactwa wyborczego"? Jeden spamer zaśmieca już tutaj wątki wypisując, jak jeden z posłów nie głosował za pieniędzmi dla Płocka. A przecież, według Twojej optyki, powinien go chwalić, że nie jest "cwaniakiem wyborczym". Trudno wszystkim dogodzić... :-))
            • Gość: olo Re: Struzik mnie przekonał IP: *.bb.sky.com 12.11.10, 16:01
              Calkowicie zgadzam sie z tym co Napisales. Nie robmy z ludzi wielkich Fachowcow kiedy po prostu nimi Nie So!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: Arek Re: Struzik mnie przekonał IP: *.centertel.pl 12.11.10, 16:21
                Ja mam wielką nadzieję, że prezydentem nie zostanie Pan Milewski.
                Od ogółu do szczegółu:
                1. PiS - partia, która wyczynia takie cuda, że ma się już dość. Pielgrzymki z pochodniami... gdzieś to już było w przeszłości... Obrońcy krzyża... Ziobro i IV RP... Przypominam, że Pan Milewski jest jednym z założycieli PISu...
                2. Wisła Płock w III lidze. Za to odpowiedzialny jest ratusz. Nie dotrzymał obietnic i nie sprowadził ani jednego sponsora. Żaden z niego kibic, w przeciwieństwie do Nowakowskiego i Hetkowskiego i nawet Struzik czasem się pokazuje na meczach. ZA TEN TEMAT GŁOSUJĘ PRZECIW MILEWSKIEMU !!!
                3. Zadłużenie miasta - niefartwonie dla włodarzy Pan Latarski wyciął numer przed samymi wyborami ;-)
                4. Przegrane procesy z firmami i wypłaty odszkodowań + odsetki, to dowód na nieudolność Prezydenta.
                5. Rodziny w radach nadzorzych. Prezydent z Pisu z Radomia ściągnął rodzinę do rad Płocka, a z Płocka do Radomia. PiSowski układzik.

Dlatego apeluję do wszystkich rozsądnych, głosujcie na kogo chcecie tylko nie MILEWSKI

pozdrawiam
                Arek
      • Gość: tyson Re: Struzik mnie przekonał IP: *.bb.sky.com 12.11.10, 16:38
        Stryzik mowil to co potencjalni wyborcy chcieli uslyszec. Na podstawie tego co dana osoba zrobi wystawia sie ocene anie tylko po tym co mowi i obiecuje. Obiecujocych mielismy wielu tylko potem z praktyczno realizacjo tego co obiecujo jest o wiele gorzej. Oni zeby osiognoc swoje cele bedo mowic wszystko co jest mile dla ucha wyborcy.
        • Gość: do romana Re: Struzik mnie przekonał IP: *.plock.mm.pl 12.11.10, 16:52
          Szanowny romanie , sorry ale chyba nie zrozumiałeś "do olo". Przecież one nie neguje faktu że marszałek zrobił dużo dla płocka, ale jemu ( jak sądzę ) chodziło o to aby nie robić z niego "fachowca" od wszystkiego, itd. Ja też jak on uważam że będzie dobrym marszałkiem i dalej dla nas coś robił. Też będę na niego głosował.
          Ale nie dlatego że jest "fachowcem" ale że jest dobrym moim - jako płocczanina przedstawicielem w sejmiku.
          To co napisał "do olo" to nie zarzut ( ja tak odbieram) ale stwierdzenie faktu.
          A tak przy okazji, widząc niezbyt duże zaangażowanie Pana Struzika w tej kampanii i jednoczesny start do sejmiku , to sobie myślę , że jemu chyba też bardziej pasował taki układ , czyli gdyby pozostał marszałkiem. I niech tak się stanie.
          • roman_j Re: Struzik mnie przekonał 14.11.10, 08:46
            Gość portalu: do romana napisał(a):

> Szanowny romanie , sorry ale chyba nie zrozumiałeś "do olo".

Szanowny anonimie, sorry, ale chyba nie jesteś autorem tamtego wpisu, żebyś wiedział, co autor miał na myśli. No chyba, że jesteś, wtedy pisz, że nie zrozumiałem Ciebie, a nie jego. :-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka