Dodaj do ulubionych

Płock na emigracji

15.12.10, 21:40
Taki tytuł nosi nowy album Mirosława Łakomskiego. Jak pisze autor, są różne emigracje i różne powody migracji płocczan. Emigracje zewnętrzne i wewnętrzne. Dużo miejsca poświęcono tym którzy odeszli na zawsze, wyemigrowali do nieba.

Nie wiem czym kierował się autor zamieszczając wybierając portrety płocczan jednych, a innych ominął.
Brakuje w tym albumie portretu Wojciecha Wiścickiego zmarłego w Australii.
Odzielną część stanowią przyjaciele i znajomi którzy z Płockiem mają kontakt niewielki.

Jak pamiętają Płock Ci którzy byli lub czują się Płocczanami ? Można przeczytać w nowej książce - Płock na emigracji
Obserwuj wątek
    • Gość: ad Re: Płock na emigracji IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.10, 22:02
      to świadcvzy o autorze , to nie tylko Wiscicki, jeszcze kilku pominieto, ot zły sen
      • Gość: otto Re: Płock na emigracji IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.10, 22:25
        To sie powinno nazwac Lakomskiego koledzy na emigracji, a dodatkowo gleria zdjec wspołczesnych mieszkancow miasta, ktorzy sa rowniez takze jego znajomymi.
        Brak jest nazwisk zasluzonych Plocczan.
        • Gość: leon Re: Płock na emigracji IP: *.adsl.inetia.pl 19.12.10, 19:08
          szmira
    • Gość: płocczanin Re: Płock na emigracji IP: 46.186.26.* 19.12.10, 22:29
      Ależ ja mam kontakt z Płockiem wielki. Od urodzenia.
    • Gość: rozśmieszony Re: Płock na emigracji IP: *.adsl.inetia.pl 20.12.10, 11:32
      od czyjego urodzenia ?
      • Gość: płocczanin Re: Płock na emigracji IP: 46.186.26.* 20.12.10, 13:28
        Głupis?
        • Gość: cin Re: Płock na emigracji IP: *.adsl.inetia.pl 20.12.10, 13:36
          to ty masz papiery nie ja
          • Gość: płocczanin Re: Płock na emigracji IP: 46.186.26.* 20.12.10, 13:47
            Wiem, jesteś wielki .Tematem wiodącym jest książka w której i ja jestem a fotografie , które zrobiłem, są często w tych książkach. Wtedy ja mam papiery a ty wiedzę na odległość .
            • Gość: automatyk Re: Płock na emigracji IP: *.adsl.inetia.pl 20.12.10, 17:30
              boli cie ze wielki, ale to ciebie wyjebali z roboty i dali papier ześ czub
              • Gość: towwieslaw Re: Płock na emigracji IP: *.072.c91.petrotel.pl 23.12.10, 13:36
                az dziwne ze przy robieniu zdjecia plocczaninowi film nie ulegl przeswietleniu - ten blask intelektu po prostu poraża!

sam widzialem jego zdjecie w albumie , zdaje sie na pielgrzymce
                rozumiem ze to bylo juz okresu po nawroceniu z marksizmu-leninizmu na katoliko-buddyzm

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka