Dodaj do ulubionych

Do Pana Prezydenta Nowakowskiego vs Pomnika

17.01.11, 23:10
W ramach dyskusji czytelników Gazety Wyborczej "Dodatku Płockiego" - chciałbym wyrazić swoją opinię na temat budowy Pomnika upamiętniającego wizytę Papieża w naszym mieście.
Koszt budowy ma wynieść ok 1,5 mln zł, które zostały zabezpieczone w bodżecie miasta na 2011r, firmowanego przez byłego Prezydenta Pana Milewskiego.
Pytam Pana Prezydenta Nowakowskiego, którego jestem wyborcą - czy stać nas na taką rozrzutność? Czy nie wystarczy ta skromna tablica, która od 20 lat stoi na miejscu Ołtarza?
Jeżeli nie, to Płocczanie, którzy optują za budową Pomnika, niech zawiążą Społeczny Komitet, który za zebrane datki Go wybudują.
Nie ma mojej zgody, w świetle potrzeb Miasta, wydawać na ten cel pieniędzy podatnika. Ogrom zaniedbania stanu ulic w naszym Mieście, obliguje obecnego Prezydenta, by na ten cel wydać zaoszczędzone pieniądze. Przypominam, że podstawowym punktem programu wyborczego Pana Nowakowskiego, była poprawa stanu naszych ulic i udrożnienia systemu komunikacyjnego.
Z poważaniem - Rodowity Płocczanin
Obserwuj wątek
    • Gość: pomnik Re: Do Pana Prezydenta Nowakowskiego vs Pomnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 07:59
      A wiesz gdzie ja mam twoją zgodę?
      • Gość: PŁOCCZANIN Re: Do Pana Prezydenta Nowakowskiego vs Pomnika IP: 46.186.26.* 18.01.11, 08:31
        Nienawiść prozelitów przeraza. Cały świat czeka na wyniesienie Papieża na Ołtarze. Miliony ludzi na całym świecie pojada , będą się cieszyć i przezywać. Przecież Płock może zyskać , powołując wielkie uroczystości z otwarcia pomnika. Płock będzie na ustach świata i to nie w wersji ziomek do ziomka lecz autentycznie...

i wtedy pojawia się głos, żebyśmy jako Lock oprotestowali i byli znani na świecie z zakazu budowy.

wtedy wszystkie fibuce będą wrzeszczeć .. Daliśmy Polakom popalić.
        • Gość: barbapapa pomnik jp2 winien byc wiekszy od swiebodzinskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.11, 20:31
          wtedy chore religijne ambicje byly zaspokojone ......... choc na chwile
    • Gość: z kruchty Re: Do Pana Prezydenta Nowakowskiego vs Pomnika IP: *.plock.mm.pl 18.01.11, 08:38
      Całkowicie popieram głos wie-dyna. Jest tablica i jest pomnik przy katedrze.
      Proponuje więcej szacunku dla Jana Pawła II poprzez czyny i zachowanie niż "załatwienie" tematu poprzez kolejny monument. Obecnie jest czas na rewaloryzację miasta i poprawę stanu ulic.
      • Gość: plocczanin Re: Do Pana Prezydenta Nowakowskiego vs Pomnika IP: 46.186.26.* 18.01.11, 08:47
        szlalom
        • Gość: ela Re: Do Pana Prezydenta Nowakowskiego vs Pomnika IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.11, 10:29
          tu pomnik potrzebny www.youtube.com/watch?v=eTxhq-rifhA&feature=player_embedded
          • Gość: RABIN Re: Do Pana Prezydenta Nowakowskiego vs Pomnika IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.11, 14:20
            Gość portalu: ela napisał(a):

> tu pomnik potrzebny......i dalej na dziadowską nutę:

>co się tutaj dzieje panie boże drogi,
            >kto tu miesza w głowach,
            >kto podstawia nogi
            >kto mam żyć nie daje

normalnie jak ludzie - wcale nam tu nie potrzeba jeszcze pomnika marionetki,

Gość portalu: PŁOCCZANIN napisał(a):

> Miliony ludzi na całym świecie pojada , będą się cieszyć i przezywać.

a kto zabrania pojechać, cieszyć się i przeżywać - ALE ZA SWOJE!!!!!!!

> Przecież Płock może zyskać , powołując wielkie uroczystości z otwarcia pomnika.
            > Płock będzie na ustach świata i to nie w wersji ziomek do ziomka lecz autentycznie...

przecież można pięknie i uroczyście otworzyć jeszcze raz, a nawet trzy razy, już istniejący pomnik - wtedy gwarancja bycia na ustach całego świata gwarantowana na 1000 000%.
            Dwa grzyby w barszcz to stanowczo zbyt dużo, a za dużo to i świnia nie chce.
            • Gość: jasio Re: Do Pana Prezydenta Nowakowskiego vs Pomnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 14:45
              Świnie że nie chcą to widać nawet po twoim wpisie, ale ludzie, Polacy, patrioci, katolicy chcą.
            • Gość: plocczanin Re: Do Pana Prezydenta Nowakowskiego vs Pomnika IP: 46.186.26.* 18.01.11, 14:48
              A fe , przecież abszty, dzeki z pod 4, u was świnia niekoszerna.

Dołącz te świnie do .......... tu sobie wpisz jakiego znanego fabina i niech się cieszy z twojej dowcipnej asocjacji..

Poza tym piszesz ...za swoje .......

O J.K, za swoje , kupcie dom Themersonowi i wstawcie tam te ksera i och , achy Bralczyka. Za swoje.

A my spokojnie , z dumą i Miłością będziemy się cieszyć z decyzji Papieża Benedykta XVI i będziemy Duchem z największym Polakiem JPII, Błogosławionym.
              • Gość: towwieslaw Re: Do Pana Prezydenta Nowakowskiego vs Pomnika IP: *.066.c79.petrotel.pl 18.01.11, 15:05
                plock jak widac juz swoja szanse zwiazana z JPII przerznal i to na wlasna prosbe, oto bowiem centrum obchodow w polsce beda lagiewniki a nie plock , stalo sie tak dlatego ze plock przerznal z lagiewnikami konkurencje o siostre faustyne i centrum kultu ! wine za to ponosza zarowno wladze miasta jak i kuria , postawienie pomnika nic tu nie odkreci niestety.
                • Gość: mikuś Re: Do Pana Prezydenta Nowakowskiego vs Pomnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 15:22
                  Zenonie nie wiesz chyba kto to prozelici.
                  Prozelici to nowonawróceni, przesadzający w swojej ideowej gorliwości. Zatem ktoś kto protestuje przeciw wydawaniu pieniedzy publicznych na cel związany z wiarą napewno nie jest prozelitą.
                  Odnosze wrażenie,że uwielbiasz posługiwac sie ładnie i z pozoru uczenie brzmiącymi wyrazami, ktore myslisz, że zwiekszają siłę twoich argumentów a de facto czynią twoje wywody po prostu śmiesznymi.
                  Ile gotów byłbyś wyasygnować z własnej kiejdy na budowę pomnika?
                  • Gość: plocczanin Re: Do Pana Prezydenta Nowakowskiego vs Pomnika IP: 46.186.26.* 18.01.11, 15:37
                    Pietkowski powiem tak . jacek, twój sługa sam pisał o babce ... a wiec nawrócił się ze wszelkimi objawami nowo nawróconego , zwłaszcza, jak tak dużo pisał na Forum izraela. Nie mąć. Jesteś taki sam.

Zawsze robicie wg dyrektyw, tak samo..Pojawia się polski temat, wy obskakujecie i odwlekacie na boczne tory, żeby ludzi pogubili się i pamiętali , że Tematem jest POMNIK POLAKA PAPIEŻA w Płocku.

stara sztuczka.
                    • Gość: marceli szpak Re: Do Pana Prezydenta Nowakowskiego vs Pomnika IP: *.plock.mm.pl 18.01.11, 15:46
                      > ali , że Tematem jest POMNIK POLAKA PAPIEŻA w Płocku.

Taki pomnik juz istnieje. Jeden za malo?
                    • Gość: menel Re: Do Pana Prezydenta Nowakowskiego vs Pomnika IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.11, 15:46
                      Gość portalu: plocczanin napisał(a):

>Tematem jest POMNIK POLAKA PAPIEŻA w Płocku.

kiedy do Ciebie w końcu dotrze, że nie ma tematu "POMNIK PAPIEŻA POLAKA w Płocku",
                      bo nie ma woli fanaberii i nie ma pieniędzy na fanaberie
                      • Gość: baltazar gąbka Re: Do Pana Prezydenta Nowakowskiego vs Pomnika i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 16:04
                        Dobrym przykładem postaw prozelickich są zachowania benenficjenta patronatu zmsu bez żenady przyjmującego komunistyczne przywileje np. mieszkanie poza kolejką spółdzielczą, który po zmianie ustroju staje się megapatriotą i biczem na swoich wcześniejszych towarzyszy.
                        Staje sie też gorliwym wyznawcą kościoła szczególnie w jego spektakularnych i symbolicznych przejawach takich jak pomniki ludzi kościoła, święte obrazy, krzyż, uroczystości zapominając o swoich wcześniejszych bożkach i generalnie nie wyznając podstawowych zasad religii takich które nie są ikonami lecz stanowią pryncypia ideowe i przez to nie są manifestacyjnie widoczne.
                        Często fascynację religią dominującą w danej społeczności poprzedza zauroczenie religiami wschodu i pogańskimi synonimami boga przechodząc w mistycyzm i skrzętnie udawaną dewocję.
                        Jest to albo koniunkturalizm albo choroba.
                        Człowiek taki zwany też jest neofitą.
                        • Gość: plocczanin Re: Do Pana Prezydenta Nowakowskiego vs Pomnika i IP: 46.186.26.* 18.01.11, 16:50
                          Panie fetkowski daj pokój, piszesz w kółko 5 lat to samo. Jestem Polakiem Od urodzenia związany z religią katolicką . Brat mojej babci, był księdzem w Płocku. Od zawsze Parafia Stanisławówka, była związana z nami. Jak również w latach 60 tych opiekowałem się Zespołem chóru , jaki był utworzony przez ks. Stefana Tomaszewskiego. Jednocześnie 5 lat byłem akustykiem w Zespole Fary u księdza Ryszarda Dybińskiego.

Dokonałem nagrań Zespołu, sa one obecnie w archiwum państwowym..

W 1976r to ja nagłośniłem Uroczystość nawiedzenia Obrazu MB Częstochowskiej w Stanisławówce, co przedstawiłem i pokazałem w filmie Obraz i filmie 80 Lat Stanisławówki, jak również w książce , którą opracowałem na 80 Lecie powstania Parafii Salezjanów w Płocku. Współpraca trwa nadal i obecnie. Nigdy nie odszedłem od Kościoła. Natomiast znam główne religie świata i tym się zajmowałem.

Wy, jako wrogowie Religii chrześcijańskiej kłamiecie aby tylko nie utrwaliło się w pamięci czytających , że to CHRZEŚCIJAŃSTWO uznaje Oczyszczenie przewin wobec Boga i religii.

Chrześcijaństwo Zawsze oczekuje i przyjmuje największego grzesznika do siebie , po uznaniu swoich win.

I to was wkurza i siejecie nienawiść.

Grzechów i wypaczeń szukaj w swoim środowisku Neobiznesowym i mniejszości nacyjnej w Płocku. Nie jesteś uprawniony do ocen postaw religijnych .Nie jesteś kapłanem chrześcijańskim.

Natomiast od 5 lat występujesz jako wróg Polski.
                          Wszelkie wpisy jakie dokonujecie, są osobowe a więc zgodne z nakazem Izraela.
                          • Gość: jerzy Re: Do Pana Prezydenta Nowakowskiego vs Pomnika i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 17:00
                            A z tym mieszkaniem w budynku patronackim to prawda czy fałsz? Jako dobry katolik powiedz po prostu prawdę a nie pieprzysz teraz o jakimś księdzu w rodzinie. Służyłeś czerwonym za mieszkanie czy nie? Wysiudałeś z kolejki bedącego w potrzebie kolegę czy nie?
                            • Gość: plocczanin Re: Do Pana Prezydenta Nowakowskiego vs Pomnika i IP: 46.186.26.* 18.01.11, 17:13
                              Ludziom upadłym nie będę nic pisał. Polski ksiądz to dla was pieprzenie ? Piszecie tylko dlatego , że Moderacja robi to samo , co wy. A winę ponosi AGORA SA , która pozwala na obelgi pod adresem Kościoła i na Polaków osobowo.
                              • Gość: baltazar gąbka Re: Do Pana Prezydenta Nowakowskiego vs Pomnika i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 17:33
                                Czy jeśli w sposób zupełnie błędny używasz słowa "prozelita" a ja to przystępnie i na konkretnym, rzeczywistym przykładzie, znanym wielu ludziom wyjaśniam sens tego słowa to jest to atak na Polskę, Polakow i Kośćiół?
                                To raczej wkład w edukacyjną rolę forum i wiara,że piszący błędnie słowa sobie nieznane z tego też cos skorzysta.
                                Praca w patronacie zmsu to nie grzech. Powstały nowe mieszkania dające godziwe warunki życia w większości porządnym i uczciwym ludziom. Piszę w większości bo ktoś kto udaje, że z tego nie skorzystał chyba nie jest do końca uczciwy.
                                • Gość: plocczanin Re: Do Pana Prezydenta Nowakowskiego vs Pomnika i IP: 46.186.26.* 18.01.11, 17:40
                                  fetkowski i fedryna , napiszcie , że jesteście uczciwi.

Tematem jest Pomnik Papieża kolo stadionu a nie ja.
                                  • Gość: marceli szpak Re: Do Pana Prezydenta Nowakowskiego vs Pomnika i IP: *.plock.mm.pl 18.01.11, 17:48
                                    > Tematem jest Pomnik Papieża kolo stadionu a nie ja.

Jeden pomnik juz jest wiec pytam ponownie: po co drugi? Czy przyjdzie tez czas na trzeci?
                                  • Gość: barbapapa Re: Do Pana Prezydenta Nowakowskiego vs Pomnika i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.11, 20:39
                                    > Tematem jest Pomnik Papieża kolo stadionu a nie ja.

nie klam !!!

tematem jest brak zgody na budowe pomnika
                        • Gość: d0 płoccanina Re: Do Pana Prezydenta Nowakowskiego vs Pomnika i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 16:56

"A my spokojnie , z dumą i Miłością będziemy się cieszyć z decyzji Papieża Benedykta XVI i będziemy Duchem z największym Polakiem JPII, Błogosławionym. "

Tacy jak ty dopiero się będą cieszyć.... Kiedy? I dlaczego nie teraz jak my wszyscy-Polacy, Katolicy i nie tylko. Decyzja Ojca Świetego juz dawo nas ucieszyła. Wy musicie na coś jeszcze czekac? Bez pomnika, ot tak po prostu w sercach polskich i duszach tych co jeszcze dodatkowo wierzą nie potraficie? Nie potraficie ot tak po prostu, bez okazji być duchem z JPII. Jakie to dziwne!Szkoda!

• Gość: donek [...] IP: *.centertel.pl 18.01.11, 16:57
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                      • Gość: towwieslaw Re: Do plocczanina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 18:08
                        trzeba bylo isc do milewskiego to moze by postawil pomnik zamiast molo !
                        obok pomnika albo w fundamencie cokolu bylaby zapewne kawiarnia do wydzierzawienia znanemu "przedsiebiorcy" !
                        • Gość: kaziulek Re: Do plocczanina IP: *.plock.mm.pl 18.01.11, 18:36
                          Czytam sobie i czytam te wpisy na forum w tym temacie i poczyniłem takie oto spostrzeżenie.
                          Temat jak temat, rozwijał się w zalezności od zainteresowania. Aż tu nagle ŁUP pojawia się mój ulubiony szanowny, przemiły inaczej internauta i co?
                          Ano nie spodobało mu sie że ktoś może mieć odmienne od niego zdanie na temat kolejnego pomnika w Płocku.
                          I jak nie zacznie znów od tych swoich prozelitów itd. ( chociaż jak to już jeden z przedmówców dobrze wyjaśnił źle tego słowa używa nie rozumiejąc go , jak i wielu innych wyczytanych w słowniku)
                          No i mamy efekt , zamiast dyskusji , wymiany poglądów w temacie znów zaczęły się jakieś fedryny, stacje 4 itd. Chociaż ja już pisałem że tego typu zachowania są dla mnie objawem pewnego zaburzenia.
                          Co jeszcze ciekawe , po raz kolejny ktoś pyta szanownego przemiłego inaczej pana o to jak to było z tym mieszkaniem, a on oczywiście znów swoje dyrdymały o prześladowaniach itd. zamiast jednoznacznie odpowiedzieć czy faktycznie wykolegował kogoś z tego lokum czy nie , czy działał w zmp czy nie.
                          Myślę więc że przyszedł czas aby podjąć swoistą izolację jego wpisów. Niech pisze co chce . Ja już w tym temacie zabieram ostatni raz głos. Może to da mu coś do zrozumienia. W co wątpię gdyż myślę że choroba pogłębia się.
                          Na koniec proponuję szanownemu , przemiłemu inaczej panu dokładną - powtórzę dokładną i ze zrozumieniem lekturę definicji , pojęcia "Bałwochwalstwo".
                          Dodam , że nie jestem żydem , nie jestem prozelitą, nie pisze ze stacji 4 itd.
                          A budowie pomnika JPII jestem przeciwny, choćby z tego względu że są chyba ważniejsze w płocku potrzeby, to raz a dwa że takie szopki właśnie uważam za bałwochwalstwo, co od zarania dziejów w rozumieniu nawet pisma świętego i nauki kościoła (w jego wczesnym okresie) jest traktowane jako grzech i to bardzo poważny , żeby zacytować:.
                          Wyjścia 20:4 Nie będziesz czynił żadnej rzeźby ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko, ani tego, co jest na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziemią! 5 Nie będziesz oddawał im pokłonu i nie będziesz im służył, ponieważ Ja Pan, twój Bóg, jestem Bogiem zazdrosnym, który karze występek ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia względem tych, którzy Mnie nienawidzą.
                          • Gość: plocczanin Re: do miłych forumowiczow IP: 46.186.26.* 18.01.11, 19:51
                            czy jesteś świadkiem Jehowy? fetkowski i fedryna piszą o zetemesie 5 lat...nic ci nie mówi.? Robią 5 lat spamu.

na koniec napisali, że są uczciwi. jednemu w sądzie zginęły papiery , drugi dostał 2 lata więzienia za uczciwość i tu piszą.

Ty tępisz katolików i Papieża . My Polacy kochamy Papieża i chcemy pomnik.
                        • Gość: plocczanin Re: do wiernego IP: 46.186.26.* 18.01.11, 20:02
                          dzeki a jakby tak napisać twoje propozycje , tylko zamiast Papieża , napisać twoje wyrazy tylko w pomniku zagłady , to co byście z nami zrobili? a przedsiębiorcą jakiś jednooki?
    • Gość: napływowa Re: Do Pana Prezydenta Nowakowskiego vs Pomnika IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.11, 20:39
      wie-dyn napisał:

> Z poważaniem - Rodowity Płocczanin

Wszystko powyżej tego podpisu było z sensem, nie rozumiem natomiast jaka intencja się za tym kryje i jakie znaczenie ma fakt: rodowity lub nierodowity płocczanin.
      Czy może w podtekście należy rozumieć, że rodowity to: bardziej wartościowy, lepszy, mądrzejszy, bardziej uprawniony itd?
      Jeśli taki jest ten podtekst, to zapewniam Cię, że się baaaaaaaaardzo mylisz.

z poważaniem - napływowa przybłęda
    • Gość: barbapapa nie ma zgody na kolejny pomnik pedofilokryjcy !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.11, 20:44
      .
      • Gość: Wolaboska Re: nie ma zgody na kolejny pomnik pedofilokryjcy IP: *.218.c69.petrotel.pl 18.01.11, 21:13
        W tym mieście to same czuby mieszkają. Ktoś tu poddaje temat do dyskusji o zasadności budowy kolejnego pomnika panu Wojtyle, a sensownych wypowiedzi ani widu ani słychu. Jakieś głupie obelgi i wyzwiska... Jak to mówią: chłop ze wsi wyjdzie ale wieś z chłopa nigdy. To w ramach wytykania sobie pochodzenia.
        I tak w ramach tej dyskusji, do czego potrzebny nam jest kolejny pomnik? 1,5 mln pan Prezydent Nowakoski pewnie na ten cel wywali, bo przecież chciał być kiedyś księdzem. Zobaczycie, że osiągnięć Milewskiego w postaci dwóch kadencji, przez te swoje decyzje nie uzyska.
        • Gość: barbapapa [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.11, 21:39
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: maciejewszczak Re: do płocczanina krótko i konkretnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.11, 00:01
            Zenek! Prosto, konkretnie i na temat. czy skorzyustałeś przed laty z dobrodziejestw przeznaczonych dla wyróżniajacych się aktywistów przybudówki PZPR czyli ZSMP i skorzystałes z mozliwości objęci bez spółdzielczej kolejki mieszkania budowanego pod patronatem tej organizacji? Dlaczego dopiero teraz czekasz na decyzję Watykanu w sprawie świetości JPII żeby połączyc się z nim w Duchu podczas gdy wiekszość z nas jest z nim zjednoczona duchowo od czasu gdy jako abp. krakowski głosił prawdę podtrzymując wielu poskich katolików w cięzkich czasach w dobrych myślach? Co wówczas stało ci na przeszkodzie? Co na tej przeszkodzie stoi teraz? czy Bóg i Jego nauka to tylka to co zaklęte w kamiennych symbolach, czy to co mamay w duszach, sercach i naszych szczerych myślach, intencjach i modlitwach? Czy bez pomnika nie będziesz się czuł poddanym Pana i optujac za jego powstaniem lżył bedziesz bliznich, mataczył i uciekał od prawdy, ktorą dla wielu jest znana?Czy faktycznie jesteś katolikiem mistykiem, czy neofitą?
            Tylko krótko i na temat i nie odwracaj kota ogonem jakimiś fietkowskimi i fiedrynami.
            • Gość: PŁOCCZANIN Re: do BETKI krótko i konkretnie IP: 46.186.26.* 19.01.11, 07:51
              prosto powinien ci powiedzie rj i mika. którzy wiedza o spamie od 5 lat. Osoba z która rozmawiałem o was, pyta się czy nadal korzystasz z ul.Powstańców a wozili cie tam taxi i opowiadają.
              Kłamiesz.Ja wiem że masz opiekę ze strony ziomków i nie kasują ciebie ale z tego, co pisaliście ze szwagrem, wynika, Że Taaki człowiek chciał być prezydentem miasta.
              • Gość: plocczanin Re: do BETKI krótko i konkretnie IP: 46.186.26.* 19.01.11, 08:58
                zacni ludzie z marginesu piszą i proszą o nie budowanie pomnika w miejscu , gdzie stał Ołtarz papieski i Było Zdarzenie 1 Raz od 2 tysięcy lat.

Papież w Płocku odprawiał Mszę Św......

To było Nadzwyczajne przeżycie i fakt historyczny.

Jak można stawiać prezydenta M Płocka , jako wroga Kościoła, kiedy ;

filmowałem w kościele, zoomem, widziałem jak AN śpiewał pieśń religijną .

Głęboko poruszony i czysty. I serce mi zmiękło.... zrozumiałem , że intencje ma czyste, chociaż inne poglądy.
                Widać było, że jest Nasz. Dalej czuł pierwsze Msze Św. i posługę dla Kościoła. Wychowanek Salezjanów. Tak powiedział ks. proboszcz Walerian Święcicki...

Kręte są Drogi Człowieka na Ziemi. Ale Bóg jest Jeden.

MM, równie nigdy nie stracił kontaktu z Kościołem . Zawsze Nasz.

Pierwszy Prezydent Płocka prowadził Koronkę z Wiernymi. Zawsze nasz.

Bez Boga Nasza Ojczyzna nie chce być. POLACY - Bóg Wiara - Ojczyzna .

TO POLSKA, po prostu.
                • Gość: maciejewszczak Re: do BETKI krótko i konkretnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.11, 09:13
                  Prosto, jasno i na temat. Czy mieszkasz w bloku patronackim ZSMP przybudówki PZPR i za jakie zasłiugi dla komuny dali ci to mieszkanie? Za chodzenie do koscioła czy na czyny i zebrania. Jesteś prozelita czy nie. Twoje wypowiedzi rażą obłudą i mistcyzmem sprzecznym z zasadami Kościoła Świetego. Przestań hipokryto owdracać kota ogonem teraz pierwszym prezydentem i jakimiś koronkami czy czyms takim.
                  • Gość: plocczanin Re:Spamer bezkarny IP: 46.186.26.* 19.01.11, 10:00
                    Jesteś śmieciem forumowym i spamerem. Odpowiedzi niech ci udzieli Moderacja Forum i właściciel Agora SA.
                    • Gość: retoryk Re:Spamer bezkarny IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.11, 10:07
                      toz to jego mocodawcy, obrońcy, to jakiej odpowiedzi ?
                      • Gość: PLOCCZANIN Re:Spamer bezkarny IP: 46.186.26.* 19.01.11, 10:19
                        niech wezmą odpowiedzialność za cierpienie 5 lat , za moje prześladowanie na forum . fetka napisał telefon do psychiatry w Warszawie, napisałem tam o pacjencie grasującym w Płocku , czekam odpowiedzi.
                        Agora i Moderacja w Płocku , wiedza o co chodzi ale nie kasują spamów. , to może z 700 razy o zetemesie, do ktorego nigdy nie należałem.
                        • Gość: 1234 do plocczanin Re:Spamer bezkarny IP: *.002.c90.petrotel.pl 19.01.11, 10:57
                          Ploczczaninie szanowny
                          Po pierwsze nikt tu nie spamuje, znów uzywasz słów których nie rozumiesz . Dla wyjasnienia Ciebie ( :)) podam ( za Wikipedią - to taki słwonik jakbys nie wiedział) że istotą spamu jest rozsyłanie dużej ilości informacji o jednakowej treści do nieznanych sobie osób.Czy ty tu widzisz zbieżnośc z którym kolwiek wpsiem , bo ja nie .
                          Po drugie nadal zasadnicze pytanie Ciebie ( :)) zadane nie znalazło dopiweidzi - jak to było z tym mieszkaniem ? i mysle ze się nie doczeka - bo to ci nie w smak.
                          Po tzrecie . Juz kiedys pisałem , że nie potrafisz ( wzorem chłopstwa z okresu XVIII i XIX wieku) odróżnić i oddzielić Wiary od religii , księdza od Boga itd.
                          Zapewniam cię że niejedna osoba nie chodząca do kościółka co niedziele jest bardziej oddana Bogu i w Niego wierząca niż niejeden dewot , który (haha) zoomem nagrywa w czasie jakiś tam spotkan.
                          A na koniec , nie zauwazyłeś chyba drogi internauto , ze mamy nowy 2011 rok , czyli powinno być : "od 6 lat" mnie przesladuja a nie jak ty to nadal piszesz od 5 , licznik bije każdemu.
                          A co do meritum sprawy.
                          Uważam , że kolejny pomnik za kilka milnionów jest w Płocku nie potzrebny.
                          Dodam , że zawsze uważałem jana Pawła II za wielki autorytet moralny , był dla mnie kims Wielkim i zawsze pozostanie w mojej pamięci jako Wielki Polak. Jednak to sie nie przekłada dla mnie na potrzebe budowania kolejnego pomnika.
                          Liośc pomników nie jest dla mnie wyznacznikiem Wiekości , gdyby tak było to przypomne jak wielkim musiałby byc np. Lenin czy Stalin , którzy tych pomników mieli tysiące , a byli zbrodniarzami , takich przykładów można by mnożyć.
                          tak więc nie gadaj bzdur , że ktos kto nie chce pomnika JP II to jest jakiś zdrajca , lub ( twoje ostatnio ulubione słowo choć też nie znasz dobrze jego zbnaczenia) prozelita lub świadek jehowy czy , spiskowieć itd.

• Gość: 1234 do plocczanin Re:Spamer bezkarny IP: *.002.c90.petrotel.pl 19.01.11, 10:59
                            P.S. Dodam , że nie jestem żydem, prozelita, synem czyims tam gdyż jestem agnostykiem od wielu już lat. ( jak nie wiesz co znaczy to pojecie poczytaj ze zroumieniem w słowniku lub poproś kogoś aby Ciebie :)) wytłumaczył
                        • Gość: nie rozumiem Re:Spamer bezkarny IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.01.11, 11:02
                          zy uzyskanie mieszkania kuchennymi drzwiami wyprzedzając kilku kolegów to przestępstwo/ Nie, bo gdyby tak było to te mieszkania byłyby zabrane z mocy prawa. Czy to etyczne? trudno powiedzieć. To zależy od poziomu sumienia. Czy ZSMP było organizacją przestępczą , chyba nie bo nadal podobno legalnie istnieje. Problem z tym niewielki. Większy to to ,że ktoś wypiera się jak żab błota swojej przeszłości a teraz pozuje na jedynego w Polsce katolika, antykomunistę i wzorzec moralny.To dosyć obrzydliwe. Hipokryzja cynizm i prozelityzm tym każdy normalny człowiek powinien się brzydzić. Pomawianie kogoś to sk,,,,ństwo, a przypominanie zdarzeń historycznych dotyczących kogoś kto udaje ze to jego nie dotyczy to obywatelski obowiązek,
                          Po co się Zenku wypierać i udawać kogoś innego zapominając i zamiatając pod dywan swoją przeszłość. Nie jest to miłe Panu
                        • Gość: kosmyk Re:Spamer bezkarny IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.01.11, 12:08
                          ale mieszkanko w zms dostales.za co?
                          • Gość: normal Re:bez emocji w sprawie pomnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.11, 14:18
                            Uczczenie pobytu Ojca Świętego w w Płocku w dniu Jego beatyfikacji to byłoby wielkie wydarzenie. Stąd przed laty popłynęła słowa jakże doniosłe i jak wazne.
                            Naprawde warto by ten pomnik powstał bez sfarów waśni i chamstwa, które niestety przez pewnego człowieka leadera tego forum, w złym tego słowa znaczeniu, nawet przy tak podniosłej okazji spycha na dalszy plan sedno dyskusji.
                            Do 1 maja mamy sporo czasu. Sprawy organizacyjne jak rozumiem są zamkniete. Potrzeba tylko pieniedzy. Pokażmy, że nas płocczan stac na to i stwórzmy, może ktoraś z organizacji pożytku publicznego akcję zbierania srodków na ten cel. Jestem pewien, że szczodrości nie zabraknie. Niech to bedzie dobrowolna zbiórka.
                            Zdążymy i bedziemy dumni. Z tym wiekszą radośćą będziemy tam chodzić i w zadumie czy modlitwie zanosić swoje intencje dla Tego który tak wiele dla nas wszystkich zrobił.
                            Nie kłóćmy się o pieniądze z budżetu. Niech uczczenie pamięci wielkiego Polaka i Kapłana będzie darem naszych serc.
                          • Gość: towwieslaw Re:Spamer bezkarny IP: *.066.c79.petrotel.pl 19.01.11, 14:23
                            kolega plocczanin dostal mieszkanie za utrwalanie wladzy ludowej i budowanie socjalizmu ( jeszcze wtedy bez tzw. ludzkiej twarzy) obecnie doznal zglejowania synaps co objawilo sie jako fuzja buddyzmu z jakas dziwna forma dewocji katolickiej . Moznaby to uznac za ekspiacje ale to zglejowanie synaps wskazuje jednak na morfologiczny charakter "nawrocenia" raczej niz intelektualny , do tego dochodza ciagle wyjazdy z żydami , ja sam już zostałem przezeń mianowany niemalze na cadyka , nie wspominajac ze mi nawrzucal od ch.., co mnie niezmiernie cieszy zwazywszy na autora komplementu , osobiscie uwazam jego obecnosc na forum miejscami za nieslychanie zabawna ( tfurczosc poetycka) ale w pozostalej czesci jest "łogólnie menconca" jak zamordowana żona górala z dowcipu .

swiat bylby bez nawiedzonych i wszelakich maniaków troche bardziej smutny rzecz jednak w tym aby ich pomysly nie skutkowaly wydawaniem milionow z publicznych pieniedzy ( vide wilk i pomysl pomnika krzywoustego na pl. narutowicza)
                            • Gość: zamróz Re:Spamer bezkarny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.11, 14:49
                              Doooobre! Naprawdę Ci się to udało z jedną wszak uwagą. Pomysły Wilka i sposób ich artykułowania to krynica madrości i samo dobro chodzace w porównaniu z "wybrykami" opisywanego przez ciebie bohatera.
                              Stawianie ich w jednym szeregu to jednak powazna obraza dla Pana Mariana, trochę dziwaka ale całkiem niegroznego i w miare kulturalnego z odrobiną sympatii człowieka.
                              • Gość: plocczanin Re:śmieci i wydmuszki intelektualne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.11, 15:25
                                Wszystko poszło już do IIK i na policje. ObrażAnie narodu i Wiary
                                • Gość: 1234 do plocczanin Re:śmieci i wydmuszki intelektualne IP: *.252.c83.petrotel.pl 19.01.11, 15:33
                                  A gdzie ty tu szanowny internauto widzisz obrażanie kogokolwiek , tym bardziej Wiary i narodu ?
                                  Podaj proszę choc jeden przykład na potwierdzenie tego .
                                  A tak swoją droga to współczuje "organom"
                                  • Gość: obs, wystarczy ze widzi prokuratura IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.11, 15:40
                                    ty nie musisz, czekaj na swoja kolej
                                • Gość: menel Re:śmieci i wydmuszki intelektualne IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.11, 15:43

> Wszystko poszło już do IIK i na policje. ObrażAnie narodu i Wiary

tylko nie zapomnij powiadomić również o obrażaniu Narodu Wybranego i Jego uczuć oraz wiary - to powinien być nawet ten sam paragraf

napływowy smieć i wydmuszka intelektualna na piaszczystej plaży w cieniu palm
                                  • Gość: plocczanin Re:śmieci i wydmuszki intelektualne IP: 46.186.26.* 19.01.11, 16:01
                                    Jacku K. pisze wespół z szefem? Przecież ja, płocczanin , korzystam z multimediów a fałszywy, twój szef, ze stacji telefonicznej4.

Sami z sobą gaworzycie i odpowiadacie.
                                    naród wybrany powiadasz. a nasz POLSKI jak się z niego szydzi ..nie jest obrazą?

I to jest właśnie wasz przekręt pod opieką Agory SA, która pozwala na wasze wpisy.
                                    • Gość: Rabin Re:śmieci i wydmuszki intelektualne IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.11, 16:34

> a nasz POLSKI jak się z niego szydzi ..nie jest obrazą?

Szydzenie a obrażanie to zupełnie inna para kaloszy - na szyderstwo czyli satyrę nie ma paragrafu i w tej konkurencji można sobie używać do woli oraz jeździć bez trzymanki, jak na starej k....e .
                                      Najgorsze jednak jest to, że jeden taki zdewociały szubrawiec patriota nacjonalista ksenofob pragnący uchodzić za kogoś wręcz przeciwnego, który sam naprawdę kompromituje i obraża Polaków próbuje odwrócić uwagę od siebie i wybielić się krzyczącz w niebogłosy: łapaj, łapaj szyderców, bo szydzą z wybranego męczeńskiego narodu polskiego i obrażają jego honor oraz napompowaną szowinizmem dumę narodową.
                                    • Gość: barbapapa kłamca !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.11, 17:20
                                      jak kazdy kto czuje sie winny, probujesz na nowo napisac swe dzieje
                                      • Gość: patronat Re: kłamca !!!prozelita!!!pozer!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.11, 21:44
                                        Dostanie mieszkania z patronatu zsmp było mozliwe tylko dla naprawdę aktywnych członków tej organizacji. Na liste proponował kolektyw wydzialowy. Pozytywnie opiniował Zarząd Kombinatu ZSMP. Aceptował KZ PZPR w Mazowieckich. Nosa pewnie wkładali tam tez rezydenci SB, ktorych kilku penetrowało na codzien wszystko co w zakładzie sie działo. Wpisanie na liste nie było wynikiem przypadku ani nagroda za działalność antykomunistyczna. Wrecz przeciwnie Blok Gintera 3 to był blok patronacki. Mieszka tam wielu swietnych ludzi. Wielu z nich potem działało szczerze i z oddaniem Solidarności i przemianom. Żaden z nich nie udaje teraz jednak antykomunisty i kruchtowego. Żyja godnie i nie obrażaja nikogo durnymi wpisami na forum. Jeden nie wytrzymał. To przykład prozelity. Ten myśli że od tamtych wydarzeń minęło 309 lat.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka