Gość: Gocha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 12:08 Jest tego troche :) Ale najlepszy na świecie jest DIRTY DANCING :))) A Waszym zdaniem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marecki997 Re: NAJLEPSZY SOUNDTRACK 31.05.05, 21:06 "Snatch" miał świetny soundtrack. No i oczywiście "Pulp Fiction". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Delfiniro Re: NAJLEPSZY SOUNDTRACK IP: *.chello.pl 31.05.05, 21:49 Napewno swietny jest z Władcy pierscieni, Matrix też ma pare utworów na wysokim poziomie w dodatku mozna posłuchać pare utworow na stronie www.thematrix.com! Jako duzo bardziej podobaja mi sie darmowe soundtracki. :{D W miare dobry wydaje mi sie być także ten z III epizodu Gwiazdkowych wojen, w całoci do odsłuchania w najnowszym Winampie. A w miare dobry by jokos z filmem bardziej sie komponuje. :) Mi bardzo przypadł do gustu st z Blues Brothers, :] a także kiedy bardzo często słuchałem Ghost Busters... rany jak ja szalałem za tym filmem gdy byłem mały. :D Normalnie kultowy film młodego człowieka, mojego pokolenia! q: Jeżeli ogulnie ujac st to wydaje mi sie swietny z gry Divine Divinity i Beyond Divinity! wietna muza, kompozytor przy 1 z utworów pracował az 6 miesięcy! To pierwsze można sciagnać lub odsłuchac na www.kirillpokrovsky.com , a drugie niestety mozna tylko kupic. "_" :( ]-; Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: NAJLEPSZY SOUNDTRACK IP: *.acn.waw.pl 13.06.05, 11:55 soundtrack do wladcy pierscieni to chyba główny powod dla ktorego wyszedlem z kina z pierwszej czesci. Nastepne czesci byly lepsze wiec zostalem, ale muzyka byla nadal nieprawdopodobnie nadęta, megalomanska i bez pomyslu. I jeszcze ta cholerna piosenka... A moj ulubiony sountrack to "In the mood for love" Odpowiedz Link Zgłoś
madine1 Re: NAJLEPSZY SOUNDTRACK 05.09.05, 13:39 Absolutnie się zgadzam. Nie ma nic bardziej denerwującego w filmie niż nachalna muzyka, grająca przez cały czas, idąca łeb w łeb z każdą emocją bohaterów. Taki dopychacz przeznaczony dla widzów tak tępych, że nie byliby w stanie odczytać prostego komunikatu, jeśli ten nie byłby podparty chwytającą za żołądek muzyczną papką. Taką muzykę można porównać jedynie do śmiechów z puszki w sitcomach. Odpowiedz Link Zgłoś
margala "Akademia Pana Kleksa" 01.06.05, 14:14 Muzyka z filmu "Akademia Pana Kleksa" to najlepszy soundtrack mojego dzieciństwa. Odtwarzałem ją z czarnej płyty wiele razy. Do dziś pamiętam takie kawałki jak "Witajcie w najszej bajce, słoń zagra na fujarce..." "Nade rzeczką, opodal krzaczka" "wy nie wiecie a ja wiem, jak rozmawiać trzeba z psem" same hity! Odpowiedz Link Zgłoś
reagja Re: "Akademia Pana Kleksa" 16.02.24, 13:50 Tak, a "Pożegnanie z bajką" to najlepsza piosenka z tej produkcji. Odświeżone wersje tego utworu podobają mi się o wiele bardziej. Polecam sprawdzić ten cover: Monika Daukszo - Bajka (Official Music Video) Bajka w wykonaniu Moniki Daukszo, to naprawdę BAJKA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: libi Re: NAJLEPSZY SOUNDTRACK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 13:53 Świetne są ścieżki dźwiękowe z filmów "Requiem dla snu" i "American Beauty" (jeśli chodzi o samą muzykę), robią wrażenie zarówno razem z filmem, jak i słuchane osobno. Z "piosenkowych" jedną z moich ulubionych ścieżek jest ta z "Forresta Gumpa". No i jeszcze muzyka Preisnera - nieodłączny element wielkiego kina Kieślowskiego. Pamiętam, że duże wrażenie zrobiła na mnie też muzyka z filmu "Godziny", choć sam film średnio mi się podobał. Jeśli zaś chodzi o oddzielne motywy z filmu, a nie całe soundtracki, to wyjątkowo "przyczepne" są moim zdaniem: 1.temat z "Ojca chrzestnego"; 2.temat z "Cinema Paradiso"; 3."The Blower's Daughter" Damiena Rice'a z "Closer". To na tym zakończę, choć mogłabym jeszcze wymieniać:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Musichead Re: NAJLEPSZY SOUNDTRACK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 23:19 pełno jest świetnych soundtracków, ale wymienię tylko te które w tym momencie pamiętam i oczywiście polecam: REQUIEM FOR A DREAM PULP FICTION CLOSER CRUEL INTENTIONS FIGHT CLUB GREASE SATURDAY NIGHT FEVER I WIELE WIELE INNYCH... Odpowiedz Link Zgłoś
emeralda Re: NAJLEPSZY SOUNDTRACK 02.06.05, 23:43 Ja mam szczególną słabość do ścieżki Vangelis z filmu "Blade Runner", czyli "Łowcy Androidów" (ciekawe tłumaczenie tak na marginesie...). Działa na mnie jakoś tak niesłychanie kojąco. Prawdę mówiąc słucham jej nawet w tym momencie :) Polecam wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
pragne Re: NAJLEPSZY SOUNDTRACK 24.08.05, 16:23 Zgadzam się ... zwłaszcza znając film... :) Piękna muzyka, z naciskiem na nr 5 na płycie ;-) "say kiss me" .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niania Re: NAJLEPSZY SOUNDTRACK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 23:50 Kill Bill- obie części Blues Brothers- jw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bemolka 1.VELVET GOLDMINE 2.Kill Bill 3.Boondock Saints IP: *.torun.mm.pl 03.06.05, 08:58 jedynie słuszne zdanie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aviviah Re: NAJLEPSZY SOUNDTRACK 03.06.05, 21:18 Moje typy: 1.Requiem dla snu 2.Dirty Dancing 3.Shrek :P 4.Vanilla Sky Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: NAJLEPSZY SOUNDTRACK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 00:02 requiem for a dream, kill bill, man on the moon, bandyta no i 100000009090909090999099909099 innych;D pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
pragne Re: NAJLEPSZY SOUNDTRACK 24.08.05, 16:25 Shrek, Vanilla sky, Meet Hoe Black, Sweet November :) ... ech, zawsze mi się przypomina dopiero, jak ktoś napisze :-) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hermitt Re: NAJLEPSZY SOUNDTRACK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 22:20 - większość autorstwa Preisnera (Kolory, Weronika) - Fight Club i równolegle Snatch - Urodzeni Mordercy + fragmenty Siedem - Drakula Killara - The Rock i Gladiator Zimmera (w tym drugim zwłaszcza fragmenty z Lisą Gerrard) - Milczenie Owiec i kilka innych Shore'a - kilka Silvestri'ego ze wskazaniem na The Abyss - Lost Highway - wspomniany już Matrix - IWTV + kilka innych fragmentów Goldenthala + cała masa innych Uwielbiam soundtracki! Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: NAJLEPSZY SOUNDTRACK 04.06.05, 22:25 Jest dużo dobrej muzyki filmowej a mój nr 1 to: "Ojciec Chzestny II" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pietnacha40 Re: NAJLEPSZY SOUNDTRACK IP: *.tsi.tychy.pl / 80.55.186.* 05.06.05, 01:17 Misja,Od zmierzchu do świtu,ojciec chrzestny,pulp fiction,blues brothers,forrest gump,amadeusz,hair,.... Odpowiedz Link Zgłoś
zoezoe the Crow 10.06.05, 14:12 to ja poproszę to co hermitt (ze wskazaniem na Lost Highway i Natural Born Killers), a od siebie dorzucę jeszcze The Crow (Graeme Revell). I wszystko, co zrobił Danny Elfman, zwłaszcza z Timem Burtonem. Mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: photoart Re: NAJLEPSZY SOUNDTRACK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 08:18 ze swej strony najbardziej pamiętam ścieżkę J. P. Kaczmarka z "Niewiernej" Adriana Lynea oraz z ubiegłego roku obraz Christophe Berratier "Pan od muzyki" Odpowiedz Link Zgłoś
chihiro2 Re: NAJLEPSZY SOUNDTRACK 06.06.05, 21:37 Amores Perros Pret a porter cala muzyka Michaela Nymana Eating Air Brokedown Palace Wielkie nadzieje Ukryte pragnienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: NAJLEPSZY SOUNDTRACK IP: *.icpnet.pl 07.06.05, 01:42 bandyta - wolność schowana w nutach Odpowiedz Link Zgłoś
tallita Re: NAJLEPSZY SOUNDTRACK 07.06.05, 10:16 było już wyżej parę moich typów, ale wymieniam te, co wydaje mi sie, że pomineliście: "Misja" "Arizona Dream" jeżeli kategoria filmu nie dyskwalifikuje to : "Buena Vista Socjal Club" "Absolwent" i jeszcze sporo innych - nie wiem, który jest "The best" (zalezy tez czy do sluchania oddzielnie czy jako czesc - ilustracja do filmu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm AMORES PERROS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 10:55 ŚWIETNY JEST TEN SOUNDTRACK! GENIALNY CUDOWNY PIĘKNY RÓŻNORODNY SZCZEGÓLNY ITD... POLECAM BAAARDZO GORĄCO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Endengo Re: NAJLEPSZY SOUNDTRACK IP: *.edu.pl 10.06.05, 09:57 Zgadzam się w pełni. Ja dodałbym jeszcze muzykę z "Ptaśka". Wspaniała choć b. depresyjna jest muzyka z filmu "Sjesta" (sam film przeciętny). Wielkie wrażenie zrobiła na mnie muzyka z "Ostatniego dzwonka" i "Yesterday" (to z polskich). Ostatnio b.pozytywnie zaskoczyła ścieżka z "K-paxa". Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: NAJLEPSZY SOUNDTRACK 10.06.05, 12:32 staroc ale w wykonaniu Boba Dylana czyli "Pat Garret i Billy The Kid" w rez. Sama Pekinpaha.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GGB "Y TU MAMA TAMBIEN" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 13:34 Hej :) Nikt nie wspomniał jeszcze o świetnej ścieżce do filmu "I Twoją Matkę Też" Genialny film, genialny soundtrack. Odpowiedz Link Zgłoś
chihiro2 Re: "Y TU MAMA TAMBIEN" 10.06.05, 15:41 Oj, tyle tego jest, ze trudno wspomniec o wszystkim :) A swoja droga soundtrack swietny! Odpowiedz Link Zgłoś
olalor Re:NAJLEPSZYSOUNDTRACK 10.06.05, 21:57 DIRTY DANCING, THE BODYGUARD, GREACE, CHICAGO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacus Zwróciłem uwagę na muzyke w filmach... IP: 217.153.6.* 12.06.05, 15:18 1."Requiem for a dream" 2."Snatch" 3."Kontrolerzy" 4."Amelia" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: argonia Re: NAJLEPSZY SOUNDTRACK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 11:16 Underground i zespół Kusturica/Bregowicz ostatnio Złe wychowanie i 5x2 Odpowiedz Link Zgłoś
pragne Re: NAJLEPSZY SOUNDTRACK 24.08.05, 16:29 Ostatnio spodobała mi się muzyka z "Bliżej" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
porrka Re: NAJLEPSZY SOUNDTRACK 13.06.05, 14:07 Pulp Fiction Czarny Kot, Bialy Kot Requiem For A Dream Cobra Eyes Wide Shut (prynajmniej ten jeden kawalek, wiadomo ktory) Odpowiedz Link Zgłoś
pragne Re: NAJLEPSZY SOUNDTRACK 24.08.05, 16:28 Pewnie "Baby did a bad bad thing" ;-) ... a ja wolę Waltz 2 from Jazz Suite:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoyo:) Re: NAJLEPSZY SOUNDTRACK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 14:40 świetny są obydwie części soudtrack'a z filmu TRAINSPOTTING peace :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXl Re: NAJLEPSZY SOUNDTRACK IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 14.06.05, 10:55 Zagraniczny: "Misja", "Karmazynowy przypływ", "Król Lew" Polski: "Prowokator", "300 mil do nieba", "Noce i Dnir" Składanka: "Rain Man", "Forrest Gump", Musical: "Jesus Christ Superstar" ... i nic poza tym Odpowiedz Link Zgłoś
almahler Re: NAJLEPSZY SOUNDTRACK 14.06.05, 12:35 zasadniczo, to wszystko juz zostalo wymnienione, ale zabraklo "wscieklych psow" wg mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
porrka Re: NAJLEPSZY SOUNDTRACK 15.06.05, 18:47 No jak najbardziej... ( ze tez mi umknela ta pozycja.. :-/ ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DD RULES :] Re: NAJLEPSZY SOUNDTRACK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 11:36 DIRTY DANCING & DIRTY DANICNG 2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soundtrackofil Re: NAJLEPSZY SOUNDTRACK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 15:49 Moim zdaniem najpiękniejszą muzykę zawierają - kolejność bez znaczenia, to zapis strumienia świadomości i stan mojej płytoteki :)- następujące ścieżki filmowe: Pożegnanie z Afryką Misja Tańczący z wilkami Prowokator 1492 Łowca androidów Cal Pokój syna Czego pragną kobiety Cudowni chłopcy Aberdeen Biały Niebieski Czerwony Dekalog (cały) Amelia Basen Dawno temu na Dzikim Zachodzie Okna Upadek Forrest Gump (obie płyty: składanka evergreenów jak i autorskie dźwięki Silvestriego) K-Pax Daleko od nieba Map of the World Drakula Ojciec chrzestny Droga do zatracenia The life of David Gale Dzieci Sancheza Hamlet Kiedy mężczyna kocha kobietę Godziny Marzyciel Ojciec chrzestny Podwójne życie Weroniki Symetria Tajemniczy ogród Kino Paradiso How to make an american quilt (niestety nie znam polskiego tytułu-muzyka T. Newmana, gra min. Winona Ryder) Tulipany Janosik - serial, nie wiem czy w filmie była ta sama, piękna muzyka "Dudusia" Matuszkiewicza ...a jest jeszcze wiele cudownych dźwięków, z którymi się nie zetknąłem:(( Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: NAJLEPSZY SOUNDTRACK 16.06.05, 12:36 Dzieci Sancheza, no jasne!!!! i jeszcze Rydwany ognia i Zadlo przeciez..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shrek Re: NAJLEPSZY SOUNDTRACK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 14:21 i jeszcze shrek 2 ost :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RIPLEY Re: NAJLEPSZY SOUNDTRACK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.05, 11:55 DLA mnie bezkonkurencji :MISJA,GWIEZDNE WOJNY (456-EPIZOD),TERMINATOR,I NIEŚMIERTELNY;NR.1 BAGDAD CAFE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RIPLEY Re: NAJLEPSZY SOUNDTRACK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.05, 12:00 TO ZNOWU JA LUDZIE A GLADIATOR POPROSTU NIESAMOWITY .JESZCZE SOUNDT. ZFILMÓW RYSUNKOWYCH -DISNEY ;JAPOŃSKIE -SPIRETET AWEY (PODOBNO MA BYĆ 2 CZĘŚĆ Odpowiedz Link Zgłoś
pragne Re: NAJLEPSZY SOUNDTRACK 24.08.05, 16:31 Pocieszająca jest ta lista, bo wiem ile jeszcze przede mną pięknych chwil przy filmach i muzyce ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ewengarda Re: NAJLEPSZY SOUNDTRACK 23.09.05, 19:29 Wspomniany film "How to make an american quilt" w Polskiej wersji nosi tytuł "Skrawki życia" - strasznie nudny film, moim skromnym zdaniem, muzyka zdecydowanie lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
gabriellka86 Re: NAJLEPSZY SOUNDTRACK 16.06.05, 23:57 zdecydowanie Blues Brothers. Tam są piosenki, przy których czuję, że żyję. JEst na prawdę extra. A z współczesnych filmów to może Matrix, tam są też dobre kawałki, ale w zupełnie innym klimacie. A tak poza tym jestem fanką Gwiezdnych wojen, więc powiem, że jeszcze w sadze jest dobra muzyka (oskarowa). Ostatnio byłam w kinie na "Królestwie niebieskim" i tam muzyka też mi się podobała. Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 NAJLEPSZY SOUNDTRACK 17.06.05, 11:56 Blues Brothers 2000. Niedoceniany film, nieco zapomniany st - a przecież "The Louisiana Gator Boys" to najlepszy band w historii! Odpowiedz Link Zgłoś
panatha Zdecydowanie Lost in Translation 17.06.05, 12:52 także Ojciec Chrzestny Matrix Leon Zawodowiec Odpowiedz Link Zgłoś