Gość: Szczyp.. IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 23.02.02, 22:44 Mój typ to prof. dr hab. J. Stawicki, wymagający i ma swoje zasady, które ciężko czasami ominąć o czym przekonało się już "kilka" osób :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: racuszek Re: Najlepszy wykładowca na PW IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.02, 18:37 Podpisuję się rękoma i nogami. Za moich czasów (kilka lat temu) chodziły o nim różne ploty ale wg mnie były to plotki wyssane z palca. Ma kilka fajnych zasad, z tego jedna jest taka, że jeśli coś umiesz to zdasz. Przynajmniej tak było kiedy mnie uczył. Super zasada. Szkoda tylko, że wykłada takie przedmioty, które w praktyce przydadzą się tylko promilowi jego uczniów. A tak przy okazji. Czyżbyś był z grona tych którzy próbowali ... Oj... Skutki tego są opłakane. Ciekaw jestem czy się zmienił czy nadal tak wciągająco operuje cyferkami na tablicy ?! Jeśli coś kumacie z ekonometrii bądź statystyki brońcie prac u Prof. S. MGR RACUSZEK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczyp.. Re: Najlepszy wykładowca na PW IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 25.02.02, 21:42 Spokojna głowa: u wspomnianego profesora nie próbowałem - nie jestem samobójcą! :-) lic (jeszcze)Szczyp.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vox Re: Najlepszy wykładowca na PW IP: 148.81.8.* 28.02.02, 16:06 Jakoś niewielu pisze tu o najlepszych. Podejrzewam, że gdyby temat dotyczył najgorszych to wpisów byłoby bardzo dużo. Łatwo jest pisać o wadach, znacznie trudniej udzielić komuś pochwały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robin Re: Najlepszy wykładowca na PW IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 28.02.02, 22:33 Według mnie to dr. R. Małecki. Prof. Stawicki jest w porządku, ale na wykładzach tak potrafi przedstawiać rzeczy, że bez książek nie daje się czasasmi tego zrozumieć ;-). Za to dr. Małecki potrafi dokładnie wszystko objaśnić tak, że nie potrzeba już potem żadnych konsultacji. No chyba, że ktoś nie lubi matematyki, ale czy są tacy? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dennis Re: Najlepszy wykładowca na PW IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 28.02.02, 23:23 Zgadzam się, że prof. Stawicki jest super wykładowcą. Jest przede wszystkim uczciwym człowiekiem (jak ktoś umie, to na pewno zaliczy) no i tego samego wymaga od studentów, a to akurat nie wszystkim przypada do gustu :-) Do dr Małeckiego nie mam żadnych zastrzeżeń w kwestii jego umiejętności pedagogicznych, ale mógłby się trochę lepiej odnosić do studentów. Odpowiedz Link Zgłoś
racuszek Re: Najlepszy wykładowca na PW 01.03.02, 06:47 Gość portalu: Dennis napisał(a): > Zgadzam się, że prof. Stawicki jest super wykładowcą. Jest przede wszystkim > uczciwym człowiekiem (jak ktoś umie, to na pewno zaliczy) no i tego samego > wymaga od studentów, a to akurat nie wszystkim przypada do gustu :-) Do dr > Małeckiego nie mam żadnych zastrzeżeń w kwestii jego umiejętności > pedagogicznych, ale mógłby się trochę lepiej odnosić do studentów. ... i lepiej wykładać. To ja już wolałbym Panią Matczak. Co prawda za mojej kadencji były z nią tylko ćwiczenia, ale na początku w swoją pracę wkładała trochę serca. Nie wiem jak jest teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geniek Re: Najlepszy wykładowca na PW IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 01.03.02, 09:23 > ... i lepiej wykładać. > To ja już wolałbym Panią Matczak. Co prawda za mojej kadencji były z nią tylko > ćwiczenia, ale na początku w swoją pracę wkładała trochę serca. > > Nie wiem jak jest teraz. Przepraszam, co masz do zarzucenia dr Małeckiemu odnośnie sposobu wykładania? Wszystko na tacy: folie, dyktuje, czeka aż wszyscy skończą notować. To są studia a nie złobek... :-) Pozdrawiam Geniek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racuszek Re: Najlepszy wykładowca na PW IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.02, 12:37 > Przepraszam, co masz do zarzucenia dr Małeckiemu odnośnie sposobu wykładania? > Wszystko na tacy: folie, dyktuje, czeka aż wszyscy skończą notować. TO SĄ STUDIA A NIE ŻŁOBEK ... :-) No właśnie. Sam sobie zaprzeczyłeś. Na studiach zwykle wykładowca nie wnika czy zdążyłeś zanotować, czy może coś powtórzyć albo ponownie wytłumaczyć. Student jest dorosły i ma się nauczyć określonego zakresu materiału, nieważne jak to zrobi. Postępowanie Pana dr. Małeckiego wygląda właśnie jakby wykładał w żłobku. Chyba że on dostosowuje się do poziomu studentów ... W takim razie to ja mu współczuję studentów ze żłobka ... A czy takie zachowanie powoduje, że jest on najlepszym wykładowcą ??? Moim zdaniem nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robin Re: Najlepszy wykładowca na PW IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 01.03.02, 22:54 Gość portalu: racuszek napisał(a): > Postępowanie Pana dr. Małeckiego wygląda właśnie jakby wykładał w żłobku. > Chyba że on dostosowuje się do poziomu studentów ... > W takim razie to ja mu współczuję studentów ze żłobka ... > A czy takie zachowanie powoduje, że jest on najlepszym wykładowcą ??? > Moim zdaniem nie. To w takim razie kogoś kto: olewa studentów nie przykłada się do swojej pracy, każe siedzieć w bibliotece nad książkami, bo mu się nie chciało przygotować wykładu; takiego kogoś uważasz za dobrego wykładowcę? A że poziom studentów jest różny to już inna sprawa. Ale ja nic nie poradzę na to kto dostaje się na studia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racuszek Re: Najlepszy wykładowca na PW IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.02, 12:49 A kto tu mówi o olewaniu studentów. Mi nie podoba się, że student ma wkuwać na pamięć regułki, aby móc je zacytować z zeszytu na egzaminie. Wg mnie studenta (a najlepiej to już licealistę) powinno uczyć się myślenia, tak aby go przygotować do przyszłej pracy. A co do dr. Małeckiego, to znowu nie wpadajmy w skrajności. Ja po prostu nie uważam go za najlepszego wykładowcę, ale to nie znaczy, że za najgorszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robin Re: Najlepszy wykładowca na PW IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 04.03.02, 10:14 Gość portalu: racuszek napisał(a): > Wg mnie studenta (a najlepiej to już licealistę) powinno uczyć się myślenia, > tak aby go przygotować do przyszłej pracy. > I tu się zgadzamy. Co da wkucie tylu informacji, które i tak potem wylatują z głowy. Ale niestety polski system szkolnictwa jest jaki jest. Moim zdaniem i tak umiemy o wiele wiecęj niż nasi zachodni sąsiedzi albo szukając jeszcze dalej w USA. A wracjąc do tematów wykładowców to nie wiem czy najlepszy, ale chyba całkiem w porządku jest prof. Obrębski - świadczy o tym liczba chętnych do niego na seminaria co roku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Najlepszy wykładowca na PW 01.03.02, 12:59 Widzę, że dyskusja ograniczyła się na razie do trzech osób, a ja wyłamię się z tej "nowej, świeckiej tradycji", jaka się nam tu wytworzyła. Według mnie najlepszym wykładowcą jest p. mgr Raniszewski. Nie będę uzasadniał tego wyboru. Każdy, kto miał z Nim zajęcia, wie dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Werdan Re: Najlepszy wykładowca na PW IP: *.petrotel.com.pl 01.03.02, 18:42 > Według mnie najlepszym wykładowcą jest p. mgr Raniszewski. Romanie jak najbardziej sie z toba zgadzam. Kurde, wogole zapomnialem juz o tym czlowieku. Wspanialy czlowiek, ktory potrafi bez problemu wytlumaczyc caly material. A do tego nie robil zadnych klopotow z zaliczaniem, dawal prawie ze nieograniczona liczbe podejsc do zaliczen. Ci ktorzy mieli klopoty z jego przedmiotem, mieli dosc sporo czasu na zrozumienie go i zaliczenie. Bardzo milo wspominam ta osobe oraz zajecia z nim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LepaK Re: Najlepszy wykładowca na PW IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.02, 23:51 Zgadzam sie w zupelnosci. Ten facet to oaza spokoju. Przyznam sie szczerze ze nigdy nie widzialem aby kiedys sie zdenerwowal czy podniosl glos. Wymaga ale i nauczy. No i ten szacunek do studenta.Wielu mogloby brac z niego przyklad. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crush Re: Najlepszy wykładowca na PW IP: *.tpnet.pl / *.plock.sdi.tpnet.pl 15.06.02, 11:00 roman_j napisał(a): > najlepszym wykładowcą jest p. mgr Raniszewski. o jestem tego samego zdania :) "Ranisz" daje od groma terminow i nie odwraca sie od stuentow. Swego czasu pisalem nawet komisyjny u mgr Raniszewskiego :) niestety "wydymalki nie da sie wziasc 4 x na warunek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Najlepszy wykładowca na PW 01.03.02, 17:37 Ja obstawiam mgr Boguszewską od prawa. Normalne, przywoite wykłady, sama przyjemność notować a potem uczyć się z tych notatek. Do tego wszyskiego wymaga nauczenia się porządnie. Aczkolwiek ostatnio mnie zszokowała, poszłam nienauczona za bardzo, liczyłam się z ndst i poprawką, a tu nie dość, że zdane, to jeszcze na 3.5. Może w moich kiepskich odpowiedziach znać było ogólną orientację w temacie i zapowiedź, że jak będę potrzebbować tej wiedzy bliżej, to ją znajdę ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flic Re: Najlepszy wykładowca na PW IP: *.gostynin.sdi.tpnet.pl 02.03.02, 05:57 dr Henryk Adasiewicz. bardzo wymagajacy, ale swietny nauczyciel, pedagog.pozdrawiam Go serdecznie. flic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geniek Re: Najlepszy wykładowca na PW IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 02.03.02, 16:00 Gość portalu: flic napisał(a): > dr Henryk Adasiewicz. bardzo wymagajacy, ale swietny nauczyciel, > pedagog.pozdrawiam Go serdecznie. > > flic Nie miałem przyjemności przebywania na zajęciach dr Adasiewicza. Uważam go zabardzo rozrywkowego i nastawionego in plus w stosunku do studentów :-) (Niektórzy powinni wiedzieć o co konkretnie chodzi) Pozdrawiam Geniek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oskar Re: Najlepszy wykładowca na PW IP: 148.81.8.* 02.03.02, 17:24 Raczej nie znasz dra Adasiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Werdan Re: Najlepszy wykładowca na PW IP: 212.244.82.* 03.03.02, 23:49 Uwazam, ze pan dr Adasiewicz jest w porzadku. Jest wymagajacym wykladowca, ale potrafi dobrze wytlumaczyc i nauczyc. Bynajmniej na mnie wywarl takie wrazenie. O wiele bylo z jego poprzednikiem dr Boleslawem Baldyga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crush Re: Najlepszy wykładowca na PW IP: *.tpnet.pl / *.plock.sdi.tpnet.pl 15.06.02, 11:05 Gość portalu: Werdan napisał(a): > Uwazam, ze pan dr Adasiewicz jest w porzadku. Jest wymagajacym wykladowca, ale > potrafi dobrze wytlumaczyc i nauczyc. Bynajmniej na mnie wywarl takie wrazenie. > > O wiele bylo z jego poprzednikiem dr Boleslawem Baldyga. Popieram Adas jest naprawde w porzadku. Jesli chodzi sie na wyklady i na cwiczenia i poswieci sie temu uwage mozna zaliczyc bez potrzeby dodatkowego doksztalacania sie ;) hehehe meczylem 2 semestry warunek, ale mimo tego uwazam ze da sie tak zaliczyc :) a co do Bolka to tez mi sie semestr z nim zdarzyl :) "pani siada! pani jest zero! pani to se powinna otwarzyc budke na manchatanie z zielenina" to taki przykladowy tekscik :> zdarzylo sie u nas na zajeciach ze Bolek w 2 rooznych butach przyszedl ale przy zaliczeniu byla tragedja :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mgr Re: Najlepszy wykładowca na PW IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 20:13 Odnośnie prof. Stawickiego to pozwolę sobie dodać łyżkę dziegciu do tej beczki miodu którą na Pana profesora wylewacie. Osobiście mam wrażenie, że przygoda z Panem S. na Polibudzie trwa o semestr, dwa za dużo. Zastanówcie się gdzie Wam się przydadzą zdobyte u Niego wiadomości i co jeszcze pamiętacie z zeszłego semestru (jeśli już coś z tych pasjonujących przedmiotów mieliście). Nie podoba mi się tez sposób prowadzenia wykładów, ich tempo, przejrzystość, zadawanie pytań i odpowiadanie samemu sobie. Uczenie się później z wykładowych notatek to masakra. Co do egzaminów zgoda trzeba umieć, żeby zaliczyć, ale po co ta faszystowska atmosfera, osobiście nie lubię jak się na mnie na zapas krzyczy, te odgrażanie się, że niech go z nawet pracy wywalą to nie przepuści tych co według niego ściągali, ludzie on ma kontrakt profesorski którego rozwiązanie przed czasem jest prawie niemożliwe. Nie neguje natomiast wielkiej w moim odczuciu wiedzy i pasji do przedmiotu Pana profesora i za to ma mój szacunek. Jeśli chodzi o najlepszego wykładowcę( mówię tylko o KNEiS), mój typ to prof. Obrębski za ciekawe wykłady i zauważalną sympatię do studentów, bardzo miło też wspominam mgr Kleniewskiego. Pozdrawiam wszystkich byłych byłych obecnych studentów Kolegium. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: Najlepszy wykładowca na PW IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 22.06.02, 20:17 Zgadzam sie z toba, nie zapomne ostatniego egzaminu u prof. Stawickiego. Czas egzaminu dobiegal konca, Stawicki krzyczal: "Koniec, odkladamy dlugopisy, kto nie odloży dostaje pałe". Jak tylko skonczyl to zdanie zaczal krzyczec znowu "ooo, pani nie odlożyla dlugopisu!!!!". Wyrwal jej kartke i postawil dwoje. Cale szczescie, ze nie padlo na mnie, kazdy mogl miec pecha.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizyk dr. Wawarzyński jest debeściak IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.02, 17:00 niezaliczyc fizyki u tego Pana to juz trzeba byc "..." do n-tej potęgi zazwyczaj 4 flaszki wystarczą. czasami przyjdzie natrąbiony na wykład i jest bardzo smiesznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martak Re: Najlepszy wykładowca na PW IP: *.itpp.pl 03.10.02, 12:18 W/g mnie najlepszym profesorem na Politechnice( KNEiS ) jest prof. Obrębski. Fantastyczny człowiek. Pisałam u niego pracę magisterską i mogę powiedzieć że człoweik ten jest bardzo przychylny studentowi a co ważne wie i rozumie problemy studentów. Więcej takich profesorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Lech Dwiliński IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 11.10.02, 16:09 Tylko ciezko z relacja student - On, On - studnet, poza tym oczywiscie warunek ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś