kwisniewski 03.03.11, 20:10 Patrząc w przeszłość budujemy przyszłość. Mam nadzieję że rozwój Płocka w tych i w innych dziedzinach działalności człowieka będzie szybszy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: major zubow Re: Może być pięknie na starówce. Wraca brama bie IP: *.dynamic.mm.pl 03.03.11, 20:23 Liczę, że forumowicz kwisniewski zostanie zaproszony do konsultacji społecznych w tych i innych dziedzinach działalności człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba klozetowa Re: Może być pięknie na starówce. Wraca brama bie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.11, 20:37 moze byc pieknie ale kto to zrobi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inwestor Re: Może być pięknie na starówce. Wraca brama bie IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.11, 20:50 piękne w formie - niech będzie, czemu nie. ale jaka ma być treść ?- chodzi o program i funkcje kiedy będzie odpowiedź na te pytania? inwestor pojawi się wtedy, gdy będzie mu odpowiadał program i funkcje dające mozliwość zarobienia na takiej inwetcji - sama nawet najpiękniejsza forma nie stanowi wystarczającej gwarancji udanej inwestycji (przyzwoita stopa zwrotu ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z miasta Re: Może być pięknie na starówce. Wraca brama bie IP: *.plock.mm.pl 03.03.11, 20:47 Szkoda, że trzeba zaczyna ten projekt od początku. On to , projekt, sprawi że wygląd centrum miast zostanie zmieniony na piękny. To zbyt cenny pomysł aby go znowu odstawić na pólkę. Zróbcie wszystko aby nasze miasto odzyskało swój niepowtarzalny wygląd i charakter. Warto, po stokroć warto. Teraz jest najlepszy czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: itr te nieudaczniki zrujnują Płock całkowicie IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.11, 20:55 likwiduja policje, poczte , szkoły, demontaz państwa trwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyderca Re: te nieudaczniki zrujnują Płock całkowicie IP: *.254.c79.petrotel.pl 03.03.11, 21:09 A wiadomo kto za tym stoi- Putin(wraz z Tuskiem oczywiscie)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do itr Re: te nieudaczniki zrujnują Płock całkowicie IP: *.021.c64.petrotel.pl 03.03.11, 21:33 szkoda,że nie zlikwidują głupoty poetko ty nasza ggggfh.Niestety głupota jest nieśmiertelna.Twoja wiecznie żywa.Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikierna Re: te nieudaczniki zrujnują Płock całkowicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 16:11 Położyć się i umrzeć .Dzieci mniej,poczta źle pracuje itd.Nie można siedzieć z założonymi rękoma i odmawiać paciorki....Trzeba działać....Głowa do góry i do roboty.Ten co leży i czeka to w literaturze nazywa się"obłomow" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re: Może być pięknie na starówce. Wraca brama bie IP: *.dynamic.mm.pl 03.03.11, 21:09 Dowolność kubatury i chciwość tzw hotelarzy z Listy? Nie wiem... wskazuje , że omija się Prawo, budując knajpy i hotel w zakazanym Miejscu Historycznym. Nie ma przekazu jak wyglądała Brama Bielska. Tu chodzi tylko o INTERES. Ale wam to widocznie nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re: Może być pięknie na starówce. Wraca brama bie IP: *.dynamic.mm.pl 03.03.11, 21:14 Projekt to koszmar z gier komputerowych po narkotykach. Przecież to jakieś WIĘZIENIE. KOSZMAR. Że też są ludzie , którzy nienawidzą Płocka. To jakaś zemsta po Nabuchodonozorze? To Oko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do płocczanina Re: Może być pięknie na starówce. Wraca brama bie IP: *.021.c64.petrotel.pl 03.03.11, 21:36 błagam o ciszę w tym temacie z twojej strony.Błagam o wszechwiedzący spełń moją prośbę.Nie mów,że i na tym się znasz.Litości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Może być pięknie na starówce. Wraca brama bie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.11, 21:42 Napływowy potomek hunów z azjatyckich stepów zwirowych na wszystkim najlepiej się zna. Ta stacja telefoniczna z gintera musi pisac to u niej taki odruch, jak psa Pawłowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menel Re: Może być pięknie na starówce. Wraca brama bie IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.11, 22:03 Gość portalu: płocczanin napisał(a): ten znów bredzi od rzeczy > Dowolność kubatury i chciwość tzw hotelarzy z Listy? podaj obowiązujące limit dla kubatury, co to za lista hotelarzy? co to są tzw hotelarze? co jest złego w byciu chciwym? - podaj paragraf zakazu bycia chciwym. > Nie wiem...wskazuje , że omija się Prawo, budując knajpy i hotel w zakazanym > Miejscu Historycznym. co to jest zkazane Miejsce Historyczne? gdzie się ono znajduje: odkąd dokąd i na jakiej podstawie prawnej? wskaż prawo i przepis zakazujące budować w miejscach historycznych - w szczególności paragraf odnoszący się do knajp i hoteli. ? > Nie ma przekazu jak wyglądała Brama Bielska. I co z tego ma wynikać, że nie waidomo jak wyglądała ?- gdy zostanie zbudowany obiekt o takiej nazwie to go zobaczysz i natychmiast bedziesz wiedział jak on wygląda. Czyżby zakaz miał wyniakć z tego, że nie wiadomo jak wyglądała oraz gdzie dokłądnie była zlokalizowana? Tak, tu chodzi niewątpliwie o INTERES i tak ma być, tak inaczej nie może - bez interesów świat przestaje się kręcić a miasta przestają żyć i zmierają. Dedekuję piosenkę pt. "Money, Money", jaką Liza Minelli i J. Grey wykonują w filmie Kabaret a także piosenkę grupy ABAA pt " Money, money, money" . Tak, dokładnie tu chodzi o ineteres i zyski > Ale wam to widocznie nie przeszkadza. Ależ bynajmniej , mnie to absolutnie nie przeszkadza, a wręcz przeciwnie - bez interesu nigdy nie dojdzie do tego przedsięwzięcia, gdyż nie miałoby ono\ siły napędowej ani sensu i to dopiero przeszkadzało by mi BAAAAARDZO!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re: Może być pięknie na starówce. Wraca brama bie IP: *.dynamic.mm.pl 03.03.11, 22:13 Jeżeli się nienawidzi kraju pomieszkiwania, to nic dziwnego, że się go doi . I nie przestrzega Prawa kraju pomieszkiwania w Zonie. DLATEGO JUSEJCZYCY CHCIELI ZNISZCZYĆ NOWY RYNEK I ZASŁONIĆ FARĘ. Mieli w tyłku nasze świętości płockie. Kasa i w nogi , kiedy nadchodzi czas płacenia podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do płocczanina Re: Może być pięknie na starówce. Wraca brama bie IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.11, 22:43 Gość portalu: płocczanin napisał(a): a ten znów bredzi od rzeczy: > Jeżeli się nienawidzi kraju pomieszkiwania, to nic dziwnego, > że się go doi. I nie przestrzega Prawa kraju pomieszkiwania w Zonie. Do kogo to adresujesz samozwańczy przyjacielu ludzi - niby kto nienawidzi i doi? niby kto nie przestrzega prawa ? co za obrzydliwa i pogardliwa forma nazywania naszej ojczyzny !!!! Oburzające!!!!! > DLATEGO JUSEJCZYCY CHCIELI ZNISZCZYĆ NOWY RYNEK I ZASŁONIĆ FARĘ. > Mieli w tyłku nasze świętości płockie. Kasa i w nogi , kiedy nadchodzi czas > i płacenia podatków. pretensje nie do jusejczyków ale do płockich baranów cwaniaczków od robienia geszeftów za cudze, którzy przez pazerność i chęć nachapania się bez płacenia podatków pozwolili jak dzieciaki wycyckać miasto ale i siebie też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba klozetowa Re:do plocczanina IP: *.070.c94.petrotel.pl 04.03.11, 09:12 to ten twoj mm chcial zniszczyc o ile pamietam . nie wiedzialam ze on jest "jusejczykiem" daj cos na ten temat panie eichmnann Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re:do Spółka Agora SA IP: *.dynamic.mm.pl 04.03.11, 09:22 Rozumiem , że Spółka Agora SA , skazuje wpis baba klozetowa napisał(a) i odetnie się od wpisu poniżającego Polaka, płocczanina.; Cytat..................daj cos na ten temat panie eichmnann.koniec cytatu. Wpis tzw babki , został przekazany organizacjom Żydowskim w Polsce i Prokuraturze w Płocku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mago Re: Może być pięknie na starówce. Wraca brama bie IP: *.152.138.221.dsl.dynamic.eranet.pl 03.03.11, 22:37 Powinno pasować do charakteru tej części miasta, przynosić zysk ( ciekawe czy wypełni się Złoty Róg i nowy budynek przy PL 13 Straconych) i być dla ludzi tzn. by starzy mieszkańcy i nowi mogli normalnie żyć i pracować ( a gdzie parkingi dla gości i pracowników?). Chyba,że liczy się zysk tylko dla władz Arsu ( kilka procent od inwestycji do podziału), a później niech stoi nawet puste, a ludzie niech szarpią nerwy wzajemnymi kłótniami, oskarżeniami o hałas, złe parkowanie itp.,najwyżej powie się im,że wiedzieli gdzie zamieszkali/założyli działalność.A już myślałem, że w końcu ktoś będzie rządził z myślą o mieszkańcach, a nie swoim zysku, o ja naiwny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gresd Biura ma mieć w Bramie Mariusz Patrowicz IP: *.centertel.pl 03.03.11, 23:08 Biura ma mieć w Bramie Mariusz Patrowicz -jego spółki urlopy.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opat Projekt Królikowskiego jest brzydki IP: *.090.c72.petrotel.pl 03.03.11, 23:40 Nie mogę uwierzyć żeby tak zdolni architekci zaprojektowali takie wiezienne szkardztwo. Gdyby ogłoszono konkurs na przebudowę bramy wjazdowej do płockiego wiezienia przy Sienkiewicza - pomysł idealny. Panie Tomaszu czyżby dostował Pan się do powszechnie znanaego w mieście bezgustu M.Milewskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witomski zbigniew Re: czy plocczanin szczerze dba o tradycję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 09:14 Dziwi mnie wypowiedż plocczanina o szczególnym pietyzmie w szanowaniu historycznej bądż pseudohistorycznej substancji miasta. Dziwi mnie w kontekście jego własnych decyzji życiowych. Jak pisze sam osobiście mieszkał na Padlewskiego w miejscu przepełnionym tradycją, historią i kolorytem. Powinien czuć sie tam szczęśliwy i spełniony. Nasuwają się jednak pytania dlaczego nie zorganizowal ruchu obywatelskiego wśród mieszkanców swojej kamienicy i nie dbał o idącą w kierunku ruiny substancje którą przeciez sami eksploatowali. Mogli dbać o jej stan techniczny łożąc na remonty i i trybem swojego życia przeciwdziałac dewastacji szanujac miejsce gdzie mieszkali. Drugie pytanie dlaczego wbrew tradycji zgodził się i skorzystał z szansy dostania mieszkania w bloku budowanym pod patronatem zetemes. Blok powstal w miejscu gdzie starzy płocczanie przyzwyczajeni byli do pieknego sadu, tereny od zawsze były rolnicze, a na terenie póżniejszej budowy odnaleziono szczątki ludzkie świadczące iz byl tam pradawny cmentarz. Relatywizm? Tak dla Bramy Bielskiej ale niekoniecznie w proponowanej wersji. Odpowiedz Link Zgłoś
fifrak85 Re: Może być pięknie na starówce. Wraca brama bie 04.03.11, 09:40 Dla przypomnienia jak wyglądał projekt pierwszej Bramy Bielskiej pozwole sobie wkleić ten link inwestycje.plock.org.pl/content/bramabielska.html Obecny projekt bardziej mi się podoba. Fakt sprawia wrażenie dosyć ciężkiego i masywnego ale wydaje mi się, że będzie wyglądał dobrze w tej części miasta ponieważ wraz z powstającym niedaleko "Synagogalna Office Center" będzie tworzyć spójną całość ars.plock.pl/pl/glowna/sprzedaz_mieszkan_i_lokali_uslugowych/67_plac_13_tu_straconych_synagogalna_office_center_8211_rozpoczecie_sprzedazy.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re: Może być pięknie na starówce. Wraca brama bie IP: *.dynamic.mm.pl 04.03.11, 10:15 I wyszło szydło z worka. Jeszcze ze dwa dni a okaże sieę, że 1000 lat Płocka to dziedzictwo nie Polaków. Z pewnością my byliśmy ROBOTNIKAMI budującymi zamki, pałace , kościoły, mury obronne, spichlerze. A naszymi śladami przeszłości BYŁO TYLKO POWIETRZE i przestrzenie xx ... do zamiatania a ONE SAME , NIE MAJA ŻADNEJ FORMY A WIEC JAKO DZIEDZICTWO KULTURY MATERIALNEJ POLSKI nie maja pozostałości. STĄD TEZ I NIE DZIWOTA , ŻE CHCIANO ZASŁONIĆ WIEŻĄ FARĘ. Z PIERWOTNEJ Bramy bielskiej, znane są tylko zarysy fundamentów… a co zrobiono z budynkiem upakowanym naprzeciw pomnika 13 Straconych , nowa wizja Bramy NN, przypomina PROJEKTY Albert Speer, właśc. Berthold Konrad Hermann Albert Speer (ur. 19 marca 1905 w Mannheim, zm. 1 września 1981 w Londynie) Wilipedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: migdał Re: Może być pięknie na starówce. Wraca brama bie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 13:06 Gość portalu: płocczanin napisał(a): > I wyszło szydło z worka. Jeszcze ze dwa dni a okaże sieę, że 1000 l > at Płocka to dziedzictwo nie Polaków. Sprawdziłeś czy wszystkich masz w domu? Zrób to koniecznie bo bredzisz jak potłuczony. Super tobie napisał ten co dziwi sie dlaczego wyprowadziłes sie z Padlewskiego i oczekuje na odpowiedż. Żle tobie było w tym historycznym miejscu? Musiałes budować blok na kościach niszcząc piękny sad co dobrze ludziom służył? Zastanów sie trochę. Skansen jest w Sierpcu i Olsztynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re: Może być pięknie na starówce. Wraca brama bie IP: *.dynamic.mm.pl 04.03.11, 13:18 fetka z fańkowicza 4. Kłamiesz w każdym zdaniu . Napisałem przed chwila do Ambasady Izraela, jakich maja członków, którzy sieja nienawiść. Zobaczymy , co odpiszą. Nie oczekuj odpowiedzi. Jesteś oprawca i nie masz poważania ani upoważnienia do oczekiwań. Jesteś wrogiem OMPN i jeszcze chcesz odpowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: migdał Re: Może być pięknie na starówce. Wraca brama bie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 13:38 Gość portalu: płocczanin napisał(a): > fetka z fańkowicza 4. Kłamiesz w każdym zdaniu . Napisałem przed chwil > a do Ambasady Izraela, jakich maja członków, którzy sieja nienawiś > ć. Zobaczymy , co odpiszą. To się na bank w ambasadzie Izraela ucieszą, ale żeby na Polaka donosić do obcego kraju to już chyba nawet najlepszy psychiatra nie pomoże. Czy to jakieś okupacyjne doswiadczenia dekowników, volksdeutschów, szmalcowników? Już załatwiłem sobie w Ambasadzie Izraela, że zignorują twoje pismo. Co do kłamstwa sam napisałeś, że mieszkałeś na Padlewskiego - TAK/NIE*. Teraz pisałeś że mieszkasz na Gintera 3 i na bank nie jest to blok wznoszony w patronacie ZSMP - TAK/NIE* Osiedle koło Cotexu powstało na terenie pieknego sadu-TAK/NIE* Blok na Gintera 3 zasiedlany był z normalnej kolejki spółdzielczej- TAK/NIE*Na terenie budowy przy pracach ziemnych znaleziono ludzkie kości- TAK/NIE* Kto tu klamie? /* niepotrzebne skreślić/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krogulec Re: Może być pięknie na starówce. Wraca brama bie IP: *.plock.mm.pl 04.03.11, 16:09 Ten tzw. "center..." przypomina mi swoją bryła sarkofag czarnobylski. Sorry ale nie widzę tu nic w charakterze starówki ani w podobnym stylu. Ten gmach powinien tam nie być. Zrobiło się tu za ciasno. Tego nie widać, nie czuć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Bałagan architektoniczny nie do zniesienia... IP: *.as43234.net 04.03.11, 10:07 Jeszcze takiego bałaganu w stylach architektonicznych jak w Płocku nie widziałam nigdzie. Chcesz wymienić okna na plastikowe na starówce - absolutnie nie wolno, bo starówka. Jak w innych przypadkach - kupa szkła, metralu, tworzywa... i można. Chronilo się ruderę na Kwiatka, by ją wkomponować w nowe budynki, a naprzeciwko - sama nowoczesność. Może w tym mieście ktoś w końcu pomyśli o zachowaniu jakiegoś stylu Starego Miasta, a nie będzie realizował wirtualne pomysły, któe uczynią "bu...el" architektoniczny niszcząc i ducha i serce starego Płocka. Weźcie sobie te pomysly do dzielnic nowocześniejszych, a tu zostawcie secesję, czy coś w tym stylu, żeby to była naprawdę Starówka, co się zowie... Sądzę, że i na dobrym stylu można zrobić interes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chętnie poznam Re: Bałagan architektoniczny nie do zniesienia... IP: *.181.202.59.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.03.11, 22:47 Gość portalu: toja napisał(a): > Jeszcze takiego bałaganu w stylach architektonicznych jak w Płocku nie widziała > m nigdzie. To jakie style architektoniczne widzisz w Płcku? A co i gdzie widziałaś w ogóle? > a tu zostawcie secesję, czy coś w tym stylu, żeby to była naprawdę Starówka, co się zowie. podpowiedz mi choć parę miejsc w Płocku, żeby zobaczyć te najciekwsze i co bardziej wartościwe dzieła archietektury secesyjnej w naszym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
hannamal Pani Prezes Wierzbicka nie zauważyła tylko...... 04.03.11, 13:28 Pani Prezes Wierzbicka nie zauważyła tylko, że to iż poprzednia koncepcja stworzona przez bardzo dobrych przecież i uznanych płockich architektów, jej się nie podoba to tylko jej subiektywne zdanie.Nie musi jej się ona podobać, ale żeby ją wyrzucać do kosza i zaczynać taki kawał roboty od nowa to jest to nie tylko nierozsądne ale i bardzo kosztowne fanaberie. Jedno jest zaś pewne że ta nowa 3 juz koncepcja BB zapewne nie bedzie się podobać jej następcy (pewnie go zechce zmienic za 4 lata?) ale i mieszkańcom miasta i turystom też się nie bedzie podobała. Bo bedzie w stylu art deco czy secesji ulubionych przez Panią Wierzbicką ponad wszystko...:) Jeśli jednak ta inwestycja odkładana przez tak wiele lat ma powstać wkońcu, to należy juz zacząc szukać dla niej inwestorów a nie zmieniać tego bo 1 osobie się nie podoba.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prozelita Re: Pani Prezes Wierzbicka nie zauważyła tylko... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 14:41 ktoś chyba oszalał. Płocczanin pisze meldunki o złym zachowaniu pobratymcow do Ambasady Izraela. Płacą jemu za to czy tak z potrzeby ducha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miko Re: Może być pięknie na starówce. Wraca brama bie IP: *.class147.petrotel.pl 04.03.11, 15:47 Jak projektantkę brzydactw typu bloki Amabudu na osiedlu domków jednorodzinnych na Górnej na Międzytorzu można dopuścić do decydowania o kształcie starówki? To jakby dać brzytwę małpie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Ratujcie Starówkę przed Wierzbicką IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.11, 15:54 błagam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Ratujcie Starówkę przed Wierzbicką IP: *.plock.mm.pl 04.03.11, 16:26 Proszę jechać np. do Kołobrzegu i tam uczyć się jak należy budować stylowo. Tam można wiele zobaczyć począwszy od jezdni, chodników a skończywszy na przepięknej hanzatyckiej architekturze w centrum jakie powstało na gruzowisku. Razi mnie widzi mi się tej kobiety, która wg swojego gustu bardzo się szarogęsi jak by była Wyrocznią Delficką. Można tak, bez żadnych konsultacji naukowych, ot po prostu wyrzucić zlecone plany bo mi się one nie podobają? I to przechodzi bez echa, bez żadnych konsekwencji? Nawet z powodu wydanych na zlecony projekt pieniędzy??? Albo ten artykuł jest żle napisany albo...ja już nie wiem co w tym mieście się dzieje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re: Ratujcie Starówkę przed Wierzbicką IP: *.dynamic.mm.pl 04.03.11, 16:32 Odsunąć neocinkciarzy z możliwości budów hoteli w zabytkowych miejscach i spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wit Re: Ratujcie Starówkę przed Wierzbicką IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.11, 18:29 ładna kasa tam musi byc , ho ho Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manel Re: Ratujcie Starówkę przed Wierzbicką IP: *.181.202.59.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.03.11, 22:52 Gość portalu: płocczanin napisał(a): > Odsunąć neocinkciarzy z możliwości budów hoteli w zabytkowych miejscac > h i spokój. podaj podstawę prawną takiego działania!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forever Re: jestem z plocczaninem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.11, 10:42 Gość portalu: płocczanin napisał(a): > Odsunąć neocinkciarzy z możliwości budów hoteli w zabytkowych miejscac > h i spokój. słusznie .Listę inwestorów w Płocku należy kazdorazowo dać do weryfikacji i zatwierdzenia >plocczaninowi< Już on ich przeswietli i pod wzgledem rasowym i profesji oraz pochodzenia przodków. To wytrawny znawca dusz ludzkich. Panie Płocczaninie jesteśmy z Panem. POLSKA DLA POLAKÓW A PŁOCK DLA PŁOCCZAKÓW. Hotele wyłącznie w szczerym polu kilkanaście kilometrów od miasta i miejsc pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re: jestem z plocczaninem IP: *.dynamic.mm.pl 05.03.11, 11:05 Szanowny forumowiczu. Ładnie napisałeś , wg swojego rodzaju ...PŁOCK DLA PŁOCCZAKÓW. Rozumiem, neogwara, musi być te 309 lat na dostosowanie się do życia u nas. Ale my płocczanie od wieków mówimy, piszemy jak zawsze....... płocczan. Kiedyś tam.... i ty będziesz mógł to pojąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczak Re: jestem z plocczaninem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.11, 11:19 Gość portalu: płocczanin napisał(a): > Szanowny forumowiczu. Ładnie napisałeś , wg swojego rodzaju ...PŁOCK DL > A PŁOCCZAKÓW. Rozumiem, neogwara, musi być te 309 lat na dostosowanie > się do życia u nas. Dlaczego az 309 lat? Tyle ludzie nie żyją. Co to za magiczna liczba? Czy coś wspólnego ma z tym Wernychora? PŁOCK DLA PŁOCCZAKÓW! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ulki Re: Ratujcie Starówkę przed Wierzbicką IP: *.021.c64.petrotel.pl 04.03.11, 21:54 a Płock przed tobą poetko dgffgfhfhfjgj. Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Super srawa! 04.03.11, 21:47 Będzie moźna przejść przez bramę do świata magii i historii wieków średnich Płocka. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heinrich Re: Super srawa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 22:20 wiesz co ? tu zawsze bylo od wiekow srednich gowno i zawsze bedzie . a Kolberg wroci do prawowitych wlascicieli za twojego zycia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też napływowy Re: Super srawa! IP: *.181.202.59.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.03.11, 23:03 Ty Heinrich nie pisz jemu o Kolbergu, bo Cie razem z tym drugim uczulonym na obcy kapitał ludzki i społeczny do ambasady zapoda o prześladowanie i zwalcznie polskości Nie jestem tylko pewien jaką ambasadę wybiorą - na wszelki wpadnę na rozmowę do obydwu uprzedzić, że mogą się spodziewać interwencji w sparwie rzekomego złego zachowania się ich rzekomych pobratymców, choć przecież nie obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heinrich Re: Super srawa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.11, 10:55 masz racje kolego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Re: Ratujcie Starówkę przed Wierzbicką IP: *.adsl.inetia.pl 05.03.11, 21:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co2 Re: Ratujcie Starówkę przed Wierzbicką IP: *.adsl.inetia.pl 05.03.11, 21:42 to ta co jej mąż ma firmę budowlaną ? Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Super srawa! 06.03.11, 08:12 Jeśli chodzi o goowno to na naszych terenach jest nie od wieków średnich tylko gdzieś tak od pierwszych rozbiorów. Taka mała garść historii :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heinrich Re: Super srawa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.11, 08:27 eee? zaborcy wprowadzili troche porzadku ale nie na dlugo . Odpowiedz Link Zgłoś
citymen Re: Super srawa! 07.03.11, 09:03 Taaaak, zwłaszcza ci ze wschodu, zarówno mentalnie jak i cywilizacyjnie... Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna880 Wraca temat budowy bramy bielskiej? 06.03.11, 15:22 Minęło tyle lat i wraca stary pomysł. A czemu przez tyle lat temat leżał? Czemu realizowano kolejne niezrealizowane projekty? Przed laty zrealizowano ulicę Tumską i co z nią,czy ona żyje? czy tak są tłumy płocczan czy może turystów? Agencja Rewitalizacji Starówki to spółka gminna oddana w zarządzanie byłej architekt miasta Płocka. Ale czy priorytetem jest w tym trudnym kryzysowym czasie realizacją inwestycji na której stracimy tak jak na nowych inwestycjach typu: molo czy amfiteatr? A zasobach ARSu mieszkają ludzie, gdzie nie ma wymienionych drzwi wejściowych do ich budynków, bram, stolarka okienna od lat jest stara, klatki schodowe to XVIII wiek. Ale fakt tego nie widać, gdyż to są wnętrza budynków w których żyją ludzie. Rozumie, że budowa bramy bielskiej ma odbyć się w kontrakcie publiczno-prywatnym? zatem mam pytanie kto ma być inwestorem tej cud bramy? Dziś ARS buduje budynek na placu 13 straconych. Proszę napisać jakie straty finansowe poniesie spółka ARS po wybudowaniu i odebraniu tego budynku od głównego wykonawcy? Hotel musi mieć zaplecze parkingowe, dobrą lokalizację, ciszę i spokój. Zostawmy budowę hoteli prywatnym inwestorom. Spójrzmy na Hotele Herman (przy Sienkiewicza) czy Macel w Łącku. NIech gmina sprawdzi ile zarobił Dom Darmstad na wynajmie swoich pokoi hotelowych? I powie czy spółki gminy Płock winny budować hotele w Bramie Bielskiej. Odnoszę wrażenie, że był Pani Architekt chce realizować jako menager swoje pomysły, ale czy jako właścicielka pracowni architektonicznej zainwestowałaby swoje pieniądze w tę inwestycję? Biznes plan robią nawet studenci na studiach a czy w tym przypadku spółka ARS ma taki biznes plan? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re: Wraca temat budowy bramy bielskiej? IP: *.dynamic.mm.pl 06.03.11, 15:46 adrianna880 o...... jest tak jak napisałaś . Ale ma być inaczej. Cinkciarze od ruletki chcą tam zrobić mini Las Vegas. Będzie multum aut, Zamieszanie , hałas. To tylko forma budowy w zakazanym inaczej miejscu. A potem jak Pruszków, Łomianki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Wraca temat budowy bramy bielskiej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.11, 17:10 Na koniec zostanie tam przeniesiona stacja telefoniczna z gintera 3. Kiedy odpowiesz na pytania p. Andrzeja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re: Wraca temat budowy bramy bielskiej? IP: *.dynamic.mm.pl 06.03.11, 18:28 Ale cie telepie a mnie bierze odraza, żeby takiego slopowi forumowemu pisać cokolwiek...perły miedzy wieprze........... jak podaje klasyka . Ja pisząc tu podaję Wiedzę, relacje. Pożytek dla płocczan. Pokazuje się odpad intelektu i ma w sobie i dla czytających NIC. Zero wiedzy. Ale podam wam przykład, że istnieją ludzie otwarci, kochają tradycję a z siebie dają pracę i wiedzę. W Witrynie Do Broni, napisała do mnie Osoba mieszkająca za granica , 20 lat. Kochając Polskę pojechali na pole bitwy z 1863r, pod Komorowem , gdzie walczył ich przodek. Nakręcili tam film, którego link podaję. Nie podaje więcej , żeby Ich nie opluto tu Forum. Zbierali również pieniądz na Orkiestrę Owsiaka. Praca, praca dla innych. www.youtube.com/watch?v=3IBA1-YNeSA Wszystko zrobili sami a teraz ode mnie otrzymują materiały jakie posiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do plocczanina Re: Wraca temat budowy bramy bielskiej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.11, 19:23 Czy dzisiejszy film "Indiana Jones i kryształowa czaszka" to o tobie i twoich poszukiwaniach ? Będę ogladała i chce wiedziec czy bedą tam elementy plockie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ligocki Re: jaki sens maja spamy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.11, 19:36 Dlaczego spamujesz? Watek jest o bramie bielskiej a u ciebie bełkot o jakiś niesprawdzalnych twoich przezyciach zwiazanych z czyms co sie tak ma do tematu jak wół do karety/oczywiscie staropolskiej/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary Re: paralela parku kunzmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.11, 21:10 Wspaniale, że ludzie wracają do korzeni i kultywuja tradycje heroicznych przodków. Świetnie, że przyjezdżając do Polski odwiedzaja miejsce gdzie ich przodkowie dawali Polsce swoja ofiarę. I należy tak czynić. Znam pewnego mieszkanca naszego miasta który z pietyzmem wbrew złym ludziom dba o miejsce heroizmu jego bliskich którzy przeciwstawiajac sie opukantowi nazistowskiemu stracili koze co wprowadzona swiadomie w szkode wyżerała niemieckie uprawy osłabiając w ten sposób zasoby żywnosciowe agresora. To była duza strata i dowod poswiecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: paralela parku kunzmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.11, 21:32 Tej bohaterskiej kózce należy postawić pomnik i objąć patronatem pod przewodnictwem jedynego prawdziwego OMPN w Płocku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zołzikiewicz ignac Re: paralela parku kunzmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.11, 21:44 Nie drwij. Jak z tego widac każda rodzina cos poświeciła Polsce. Niektóre rodziny zycie najbliższych. Niektórzy kozę. Dobre i to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: paralela parku kunzmanna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.11, 21:49 Nie drwię, ta koza nie z własnej woli poswięciła swoje życie, ale przez to osłabiła siłę hitlerowców i dlatego należy się jej pomnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doplocczanina Re: Wraca temat budowy bramy bielskiej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.11, 18:00 WOŁOMIN!!!!Zenonie zapomiałes o Wołominie! Widac, że nic nie kumasz. Może to jednak efekt tego, ze dzis nasz dzien świety i mysli twoje błądza daleko od doczesności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Stow. "Starówka" nie ratuje Starego Miasta ? IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.11, 09:25 czyzby tez w kieszeni Odpowiedz Link Zgłoś
hrabiapotocki Re: Stow. "Starówka" nie ratuje Starego Miasta ? 07.03.11, 15:58 A owóż i tą bramą wypędzim z grodu naszego przesławnego Miroslavusa Niedacznika Wielkiego Miluszenkę i wszystkich jego komesów, którzy nie tylko na ratuszu, ale także we wszystkich cechach grodzkich nieudacznie władzę swoją z namaszczenia Miroslavusa sprawowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axa Re: Stow. "Starówka" nie ratuje Starego Miasta ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.11, 17:58 fotogalerie.pl/fotka/2934681239178299s2,mycatherina,Wiosennie....htm Odpowiedz Link Zgłoś