Dodaj do ulubionych

Zniszczono pamiątkową tablicę na Placu Celeb!

20.04.11, 23:17
Pamiątkowa tablica po odprawianej na Placu Celebry przez św. Jana Pawła II została zniszczona!!! Niedawno zlikwidowano plan postawienia pomnika papieskiego w tym miejscu. Tablica istniała 10 lat, parę miesięcy rządów PO i tablica zniszczona, a pomnika nie będzie!!! Antychryst opanował Płock.
Obserwuj wątek
    • Gość: joli Re: Zniszczono pamiątkową tablicę na Placu Celeb! IP: 20.04.11, 23:22
      oczywiście sprawcow nie złapią, nieznani sprawcy jak za komuny
      przed zniszczeniem galeria.plock24.pl/displayimage-98-97.html
      • Gość: daffi Re: Zniszczono pamiątkową tablicę na Placu Celeb! IP: 204.12.225.* 20.04.11, 23:32
        bez zezwolenia by tego nie bylo, Wielki Tydzień i rozkaz szefa
        • Gość: do daffi Re: Zniszczono pamiątkową tablicę na Placu Celeb! IP: *.222.c69.petrotel.pl 21.04.11, 00:36
          rodzice pozwolili.Rodzice wychowali.Rodzice pozwolili pić winko i piwko bo były do tego okazję.Tak droga daffi.Okazji ci u nas w PŁOCKU było dostatek.Można było pić bezkarnie nawet pod ratuszem i oknami gabinetu pana/ byłego/ prezydenta.Można było zakłócać uroczystości religijne bo tak było w pozwoleniu.Mamy efekty tego pozwolenia.Mamy niestety radnych/ w tym zespole/ co poprzednio podnosili rączęta za tymi imprezkami.Oto i efekty ich poprzednich działań.Ciekawe jaką interpelację wysmaży najbardziej płodny w tym względzie radny.Do dzieła więc panie radny.Do dzieła.
      • Gość: uro Re: Zniszczono pamiątkową tablicę na Placu Celeb! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.11, 10:05
        Najważniejsze żeby złapali sikajacego plocczanina
    • Gość: fan antychrysta Re: Zniszczono pamiątkową tablicę na Placu Celeb! IP: *.182.116.209.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.04.11, 06:30
      pyrzakm napisała:

> Pamiątkowa tablica po odprawianej na Placu Celebry przez św. Jana Pawła II zost
      > ała zniszczona!!

nie ma tablicy, nie będzie do czego pilegrzymować i modlić się, bez tablicy pamiątkowej pamięć i wiara ustanie - niesamowicie głęboka wiara musi za takim przekonaniem niewątpliwie stać albo nawet sam antychrsyt, pozostają jedynie egzorcyzmy, święcona woda i gonienie antychrysta, to niezawodne i sprwdzaone metode spsosoby na antychrysta.
      • Gość: płocczanin Re:Tablica Papieska Z Placu Celebry WRÓCI! IP: *.dynamic.mm.pl 21.04.11, 07:26
        Powiem tak.

Po Mszy Świętej na Placu Celebry w której uczestniczyło 20 000 ludzi, b. szybko zlikwidowano Ołtarz papieski.

Pozostały po nim słupy jako fundamenty.... Jeden raz od tysiąca lat , papież był w Płocku.

Żydzi mają swoja Ścianę Płaczu po zburzonej Świątyni a my mieliśmy Miejsce Celebry, które było Świadkiem jak my, Jedności Wiary Narodu w Boga i Ojczyznę.

W marcu tego roku, podczas rozmów z wiceprezydentem Romanem Siemiątkowskim , padło zapewnienie, że Miejsca Tego nie zlikwidują a Tablicę papieską ufundowaną przez Ligę Miejską , wkomponują w Upamiętnienie Miejsca Ołtarza JP II , po wycofaniu się z budowy Pomnika............

Należy zawierzyć wiceprezydentowi R. Siemiątkowskiemu i dać szansę na realizacje i upamiętnienie, jak obiecał.

Źle się stało, że dokonano wycinki Tablicy z rury fundamentowej... w ten Czas, Wielkiego Tygodnia, przed Wielkanocą.

Źle się stało , że wyrywano z ziemi fundamenty , które dla nas chrześcijan , stały się Relikwią i Miejscem Pamięci Narodowej.

Ale czekajmy na dobrą wolę władz miasta.

Kto pragnie i pamięta , niech zapali dzisiaj znicz

na tej Uświęconej Ziemi Placu Celebry. Pomodli się w intencji Papieża i Płocczan, którzy już odeszli od czasu Spotkania z Ojcem Świętym w Płocku.

www.youtube.com/watch?v=92CWETzuo4o
        www.youtube.com/watch?v=PrZnodwxo-M
        • Gość: płocczanin Re:Tablica Papieska Z Placu Celebry WRÓCI! IP: *.dynamic.mm.pl 21.04.11, 09:02

Otrzymałem wiadomość, że robotnicy wykopują rurę żeliwną na której umocowana była wycięta Tablica. Jest to ostatnia fizyczna pozostałość po budowli Ołtarza papieskiego.

Poprawiam nieścisłość .

Na Mszy Św. z Ojcem Świętym, było 120 000 osób a 20 000 szło w pochodzie z Placu Celebry do Katedry w roku 2005.

Filmowałem ten marsz . jest na Googlach.

Natomiast należy się zapytać , gdzie się podziało 8 rur żeliwnych wykopanych na polecenie prez. Hetkowskiego. Czy oddano na złom, czy leżą w magazynie.

Z nich należy wykonać elementy nowego skromniejszego pomnika.

• Gość: ZEgota-ruch obywat Re:Tablica Papieska Z Placu Celebry WRÓCI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 10:31
            rury te w charakterze relikwi mają być wreczone najznakomitszym patriotom płockim . jedną dostanie >>plocczanin<<. Druga >>plocczanin0<<. Trzecią >>0kajtek<<. Czwarta>>zd<<. piata dla ruchu >>PRO<<
            Trzy pozostałe maja być przekazane 8 instytucjom kultury proporcjonalnie do ich zasług w propagacji patriotycznej twórczośći pisarsko-kwerendalnej pewnego zacnego plockiego historyka. Podział ma być osobiście dokonany przez twórcę.
        • Gość: mirosław krzywkows Re:Tablica Papieska Z Placu Celebry WRÓCI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 09:20
          Gość portalu: płocczanin napisał(a):

> Kto pragnie i pamięta , niech zapali dzisiaj znicz

Drogi entuzjasto! bardzo mnie ciekawi kiedy tam ostatnio ty zapaliłeś znicz i z jakiej okazji? Ciekawe czy dzisiaj tam zapalisz jak goraco orędujesz?
          Co robiłeś wczesniej jak przez wiele lat było to miejsce zdewastowane i swoim wygladem ublizające nie tylko miejscu szczególnemu ale nawet zwykłemu skrawkowi miasta. Zaszczane przez psy, zasmiecone przez ludzi i wiatr, wydeptane i odrazajaco brudne. Nie wyeksponowane poprzez chociazby kawałek dobrze utrzymanej zieleni itp. Zardzewaiała rura sterczaca z chwastów , rumowiska gruzu i zbrylonej ziemi. Gdzie wtedy byłeś przez te długie osiem lat urzedowania dzis bardzo aktywnego w tym temacie byłego już Prezydenta. Gdzie była Liga Miejska, pisy, srysy, ompy i inne ruchy katolickie i pseudopatriotyczne. Porównanie ze Ścianą Płaczu przezabawne. Nie widziałem nigdy z okien swojego bloku tłumów modlacych sie czy po prostu stojacych tam w zadumie. Ciebie tez tam zapewne nie było. Co do idei pomnika odsyłam do wczorajszego wystąpienia Prymasa Polski. Przeczytaj i pomysl, chyba że uwazasz, że On tez z góry piasku albo napływowy. Czy to zrozumiesz? Wątpię!
          A odnosnie 21 czerwca 1991 roku na celebry zgromadziło sie nie 20000 ale 100000 wiernych i to nie takich jak ty co to właśnie dzisiaj/dlaczego właśnie dzisiaj a nie wczoraj, miesiac temu, w rocznice śmierci Papieża, rocznice pontyfikatu czy choćby jubileusz tej niezapomianej przez wielu mszy św /wołają o zapalenie świeczki jakby to był grób, a takich co prawdziwie wierzą i modlą sie z serca a nie dla dziwnych demonstracji.
          Co do modlitwy, jeśli tam rzeczywiście pójdziesz to pomódl sie tez za siebie o rozum i wyzbycie sie grzechu hipokryzji.
          • Gość: zenon dyleawski Re:Tablica Papieska Z Placu Celebry WRÓCI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 10:09
            Niedawno tablica smoleńska. Teraz plocka papieska. Cos w tym musi byc. Imperializm i sowiecki totalitaryzm zwłowróżbnie dybie na Polske i Prawdziwych Polaków. Czuje się zagrozony.
    • Gość: arct Re: Zniszczono pamiątkową tablicę na Placu Celeb! IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.11, 10:58
      zniszczono tablice i szydza z Papieża, co to za Naród, bo nie polski
      • Gość: bij dziada Re: Zniszczono pamiątkową tablicę na Placu Celeb! IP: *.236.c67.petrotel.pl 21.04.11, 11:17
        Dżola wypad ze strazy miejskiej!!!!
        • Gość: 1234 Re: Zniszczono pamiątkową tablicę na Placu Celeb! IP: *.class100.petrotel.pl 21.04.11, 12:21
          Tym wszystkim , którzy tak zaciekle bronią jakiś tam rur , tablic itd. polecam uwadze słowa Prymasa Polski ( chyba Jego autorytetu nie podwazycie):
          (Cyt. z pamięci) :
          Dośc pomników dla Jana Pawła II , niech pomnikami beda kolejne dzieła
          Powtórze , powiedział to Prymas Polski.
          A na koniec , jak juz wszystko co kojarzy sie z papieżem ma byc święte , to może też i niech relikwią będzie asfalt "krzesło" na którym siedział jak nocował w pałacu biskupów .
          • Gość: wierny Polak Re: Zniszczono pamiątkową tablicę na Placu Celeb! IP: *.techentrance.com 21.04.11, 15:14
            Jeśli TW Cappino to dla Ciebie jakikolwiek autorytet, a to, że stoi jeszcze na czele polskiego Kościoła to dla Ciebie powód do domy, to mogę tylko Ci współczuć i ubolewać, że jest wielu takich jak Ty, którzy żyją w sztucznej, medialnej rzeczywistości i dobrze im z tym, a do prawdy nie dążą.
        • Gość: zbydlęcenie Ustawimy tam Krzyż IP: 69.195.136.* 21.04.11, 12:30
          jako dziekczynienie za beatyfikacje, czy wrogowie Polski ukradna go nocą ?
          • Gość: joli Re: Ustawimy tam Krzyż IP: *.154.118.135.static.quadranet.com 21.04.11, 12:51
            wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,9221732,_Krzyz___sequel__Solidarnych_2010____nowy_film_Pospieszalskiego.html
          • Gość: normal Re: Ustawimy tam Krzyż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 13:22
            Moją podzieką za beatyfikację będzie żarliwa modlitwa do Pana Boga. Także w intencji takich indywiduuw jak "zbydlecenie". Prosil będę też Pana a i samego bł. Ojca Świętego o otrzezwienie takich jak "zbydlecenie" oraz o to , żeby Pan zmiekczył ich pełne zapikłej nienawisci i uprzedzeń dusze i serca.
            • Gość: 1234 Kwis po co od razu szumisz jak nie wiesz IP: *.class100.petrotel.pl 21.04.11, 14:11
              Szanowny Kwisie , mysle że twoja panika ( celowa?) i podburzanie z tego wynikłe nie miały sensu , przeczytaj to :
              W biurze prasowym dowiedzieliśmy się, że właśnie dziś, powstaje tam… nowy obelisk. Na podświetlonym sarkofagu zostanie ustawiona tablica pamiątkowa ufundowana przez płocczan, która do tej pory wisiała na słupie. Będzie też wizerunek Jana Pawła II oraz fragmenty wygłoszonej w Płocku homilii. Teren wokół zostanie uporządkowany, będą też nowe nasadzenia. Jak dowiedzieliśmy się w Ratuszu, te działania to jeden z głównych elementów zagospodarowania tego terenu
              Więc nie było zadnych łotrów, zdrajców, itp. tylko wręcz przeciwnie.
              Na drugi raz zanim cos klepniesz to sprawdź u źródła, a nie siej bzdur i paniki i moherów.
              • Gość: menel Re: Kwis po co od razu szumisz jak nie wiesz IP: *.205.122.158.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.04.11, 14:58
                Gość portalu: napisał(a):

>Natomiast należy się zapytać , gdzie się podziało 8 rur żeliwnych wykopanych na polecenie >prez. Hetkowskiego. Czy oddano na złom, czy leżą w magazynie.

Informuję uprzejmie, że te 8 rur żeliwnych trafiło na złom i wiem w jakiej partii wsadu zostało to przetopione na bardziej uzyteczne wyroby - tak się słada że z tej partii żeliwa odlano żeberka grzejników CO a ja kupiłem ich 120 sztuk.
                Chętnym za relikwie mogę sprzedać na sztuki lub - policzę jak za nowe + montaż/demontaż + transport + trochę marności za wartość pamiątkową.
                Nie będę tłukł ani ciął na drobniejsze kawałki z uwagi na ów pamiątkowy charaketr, ale jak ktoś reflektuje i dopłaci ekstra to mogę sprzedać w kawaach wg wagi.
                Mnie samemu tyle tych relikwi nie potrzeba.
                • Gość: 1234 Re: Kwis po co od razu szumisz jak nie wiesz IP: *.063.c76.petrotel.pl 21.04.11, 15:01
                  A do mnie doszły słuchy , że te rury (święte) zostały wykorzystane do budowli która MM nazwał molem, i jest własnie w przygotowaniu interpelacja radnego MM z propozychja aby to molo w związku z tym nosiło imie JP II właśnie.
                  • Gość: 1234 do wiernego P Re: Kwis po co od razu szumisz jak nie wiesz IP: *.063.c76.petrotel.pl 21.04.11, 15:26
                    Szanowny wierny Polaku , otóz jestes w błedzie , Pryma , czy jakis tam TW jak ty go nazwałeś nie jest dla mnie autorytetem, moge go szanowac jak np. dobrego ( nie wiem alae tak myślę bo go papiez nowminował) urzędnika , jest on niczym innym dla mnie jak własnie urzednikiem.
                    Jestem jak juz pisałem agnostykiem i w jakies tam cuda nie wierze , nie wierze więc nie uznaje hierarchi kościelnej .
                    Przytoczyłem tew słowa wyłącznie dla potrzeb tych któryz okreslają sie ( np. plocczanin itp.) jako wierni katolicy dla których powinien byc on autorytetem , jako zwierznik kościoła w Polsce.
                    Tak więc twoja "wycieczka" do mnie nie maiła sensu.
                    • Gość: dgdgd Re: Kwis po co od razu szumisz jak nie wiesz IP: 80.48.4.* 21.04.11, 23:44
                      to, że mienisz się agnostykiem jeszcze niczego do końca nie wyjaśnia, jesteś agnostykiem ateistą, teistą czy żadnym z nich? dla "wiernego Polaka" jesteś, jak sądzę, poganinem :)
              • Gość: Andrzej Re: Kwis po co od razu szumisz jak nie wiesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 20:50
                Niektórzy pozazdrościli forumowej "sławy" płocczaninowi i starają się na siłę mu dorównać. Najbliższy celu jest niejaki Kwis.
    • Gość: dość tego Chcemy nowego biskupa, Polaka i katolika! IP: *.compute-1.amazonaws.com 21.04.11, 15:25
      A wszystko to się dzieje za wiedzą i zgodą biskupa Piotra Libery, zwolennika Platformy i z pochodzenia Żyda (i bez tekstów o antysemityzmie proszę, Żyd taka sama narodowość jak Polak czy Niemiec i tak samo wolno o niej mówić).
      • Gość: kwik,kwik Re: Chcemy nowego biskupa, Polaka i katolika! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 15:45
        Biskup powinien objąć anatemą radną Kulpę i jej wujka, że pozwolili na taki syf na tym miejscu przez tyle lat. Brawo dla PO
      • Gość: 1234 Re: Chcemy nowego biskupa, Polaka i katolika! IP: *.063.c76.petrotel.pl 21.04.11, 15:47
        Przestańcie pisać bzdury bo mnie w robocie rozkojarzacie , a ja krzyz se strugam i se posatwie, wezmne se ten obelisk wyrzuce i se swój krzyz postawie , a co nie wolno mi ?
        jak będzeta mnie przeszkadzac to se jarka wezwe i dyrektoa z rodzinom maryjnom, i dopiero bedzie hucpa.
        Tak że se uwarzjtai nie wk..... ta mnie .
        • Gość: ore Re: Chcemy nowego biskupa, Polaka i katolika! IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.11, 16:15
          red. debil imie twoje, żenada, dorosły dziad
          • Gość: eta niszczenie wszystkiego co polskie maja w naturze IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.11, 16:42
            pełniacy obowiazki Polaków
            • Gość: do ery Re: niszczenie wszystkiego co polskie maja w natu IP: *.063.c76.petrotel.pl 21.04.11, 16:48
              a czy argumentem zresztą merytorycznym jest to , że na wizerunku Papież ma zmeczoną twarz?
              czy nie zauwazyłaś sarkazmu w moim wpisie , który własnie na celu miał zwrócenie uwagi że tego typu "pretensje" nie są i nie moga byc argumentamiw dyskusji ?
              a na koniec choc "nie doroslem" jak mówisz ale wydaje mi się że dorośnierz to chyba z błędem jest ( bez urazy :))
              • Gość: płocczanin Re: niszczenie wszystkiego co polskie maja w natu IP: *.dynamic.mm.pl 21.04.11, 19:25
                W 2005r, w Białym Marszu, od Placu Celebry do Katedry , szło 20 000 ludzi.

podaję link do mini filmu. Jest mocno skompresowany do potrzeb internetu.;

www.youtube.com/watch?v=UA8n7dfpUso
                • Gość: kaziulek Re: niszczenie wszystkiego co polskie maja w natu IP: *.plock.mm.pl 21.04.11, 19:35
                  Kurna plocczaninie drogi , nie przesadzaj z ta liczbą tam nie było 20 000 , ja naliczyłem TYLKO 19 998.
                  Poza tym najlepsze ujęcie to te na buty "operatora" , w takich butach na taki marsz ?
                  • Gość: polański r. Re: parę zdań o filmie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 21:09
                    to film unikatowy. Sa dwie kopie. Jedna w Muzeum Watykańskim bardzo często puszczana w trakcie audiencji oficjalnych, z tym że wycinaja te buty żeby nie robić kryptoreklamy producentowi a operator wystepuje w portkach marki Lewis produkcji płockiej. Mają małe wady w szwach co świadczy, że pochodza z produkcyjnych odrzutów loco kosz. Druga kopia poleciała w ekspedycji NASA na Marsa żeby dac świadectwo poboznośći autora filmu.
    • Gość: wasilewski Re: Zniszczono pamiątkową tablicę na Placu Celeb! IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.11, 21:28
      tablica byla zniszczona wczoraj jak widac po wpisach kłamia ze dzis muniserwis tam wkroczył
      chcą przykryc demolke
      • Gość: sfsdfd Re: Zniszczono pamiątkową tablicę na Placu Celeb! IP: 80.48.4.* 21.04.11, 21:42
        potwierdzam, tablicę odcięto brutalnie piłą pod osłoną nocy, a za dnia zrobiono pokazówkę jak ruskie w smoleńsku
      • Gość: kapowicczak jr. Re: kilka zdań o filmie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 21:43
        To nie sugestia ii raczej ja wykluczam ale nie moge sie oprzec pewnemu skojarzeniu. Widziałem w TVP film o aktywistach SB którzy przebierani za kleryków lub udajacy rozmodlonych pielgrzymów w podobny sposób filmowli pielgrzymki do Czestochowy. Taka sama technika nagrania, podobne kadrowanie, podobny sprzęt. Potem filmy te były przedmiotem analiz operacyjnych i prześladowań najaktywniejszych pątników. podobne metody dotyczyły kretów w strukturach Solidarności dokumentujacych niby z kronikarskiego obowiazku to co sie działo w organizacji.
        • Gość: d Re: kilka zdań o filmie... IP: *.243.c76.petrotel.pl 22.04.11, 03:03
          Gdzie jest krzyż?!?! krzy krzy krzyż!
          • Gość: płocczanin Re: nie bójcie się Krzyża, jest na Pl.Celebry? IP: *.dynamic.mm.pl 22.04.11, 07:02
            NIE BÓJCIE SIĘ KRZYŻA PŁOCCZANIE.

Tak A gdzie jest Krzyż? Przecież JP II Pielgrzym, Niósł Znak Krzyża po całym świecie.

Jako następca Piotra, Pana Jezusa Chrystusa.

A oto Słowa JPII - cytaty;..........

Jan Paweł II, Przekazanie Krzyża Roku Świętego młodzieży (Rzym, 22.04.1984)

Drodzy młodzi, na zakończenie Roku Świętego powierzam wam znak tego Roku Jubileuszowego, Krzyż Chrystusa! Nieście go po całej ziemi jako znak miłości Pana Jezusa do całej ludzkości i głoście wszystkim, że zbawienie i odkupienie jest tylko w Chrystusie umarłym i zmartwychwstałym.

an Paweł II, Przemówienie podczas XIII ŚDM (Rzym, 2.04.1998)

"Weź Krzyż"!
            Tak, Krzyż jest wpisany w życie człowieka.

Kto próbuje usunąć go ze swojego życia, nie zna prawdy ludzkiej kondycji.

Tak jest! Jesteśmy stworzeni do życia, ale nie możemy usunąć z naszej indywidualnej historii cierpienia i trudnych doświadczeń.

Rozpowszechniona dziś powierzchowna kultura, która przypisuje wartość tylko temu, co ma pozór piękna i co sprawia przyjemność,

chciałaby wam wmówić, że trzeba odrzucić Krzyż.

Ta moda kulturowa obiecuje sukces i szybką karierę, nakłaniając do realizacji własnych dążeń za wszelką cenę; zachęca do nieodpowiedzialnego przeżywania płciowości i do życia pozbawionego celu, wyzbytego szacunku dla innych. Otwórzcie oczy, młodzi przyjaciele: to nie jest droga prowadząca do radości i do życia, ale ścieżka wiodąca w przepaść grzechu i śmierci.

Jan Paweł II, Przemówienie podczas XVII ŚDM (Rzym, 24.03.2002)

Krzyż stanowi centrum dzisiejszej liturgii. Wasze uczestnictwo w tej uroczystości, drodzy młodzi, tak pełne skupienia, a zarazem entuzjazmu, pokazuje, że nie wstydzicie się krzyża. Nie boicie się Chrystusowego krzyża.

Wręcz przeciwnie - miłujecie i czcicie go jako znak Odkupiciela, który za nas umarł i zmartwychwstał. Kto wierzy w ukrzyżowanego i zmartwychwstałego Jezusa, nosi krzyż z dumą, jako niezaprzeczalny dowód, że Bóg jest miłością. Przez całkowity dar z siebie, czyli właśnie przez krzyż, nasz Zbawiciel ostatecznie zwyciężył grzech i śmierć. Dlatego z radością wołamy: "Chwała i cześć, Chryste, żeś przez krzyż swój świat odkupić raczył". (...)

sdm.org.pl/index2.php?page=9&n=4

• Gość: płocczanin Re: nie bójcie się Krzyża, jest na Pl.Celebry? IP: *.dynamic.mm.pl 22.04.11, 08:33
              Jak pisałem wcześniej....należy zawierzyć wiceprezydentowi R.Siemiątkowskiemu.
              Przecież to naturalne , że Musi być Krzyż przy Papieżu.

Żeby nie było za drogo , proponuję osadzenie Krzyża tak, jakby jednym ramieniem obejmował Tablicę Papieską.

Ale to jest gestia rozmów z Kurią, ja tu jestem niekompetentny.
              • Gość: kiep Re: nie bójcie się Krzyża, jest na Pl.Celebry? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.11, 08:46
                > Żeby nie było za drogo , proponuję osadzenie Krzyża tak, jakby je
                > dnym ramieniem obejmował Tablicę Papieską.

To ty Zenek widzę i plastyk jesteś. Kto by pomyslał. Od dyplomowanego majtka żeglugi śródladowej do Miejskiego Plastyka...człowiek renesansu. Pozazdroscic. Pierdyknij jakis szkic.
                • Gość: A.P. najwięcej jątrzy wielonickowiec Wasilewski IP: *.ecatel.net 22.04.11, 12:19
                  moze wydac jego pamietniki ?
                  • Gość: 1234 Re: najwięcej jątrzy wielonickowiec Wasilewski IP: *.140.c83.petrotel.pl 22.04.11, 12:32
                    „Królestwo Boga jest wewnątrz Ciebie. I wokół Ciebie. Nie pałace zrobione z drewna i kamienia. Podziel kawałek drewna i ja tam będę. Podnieś kamień i znajdziesz mnie."
                    Tak mówili uczniowie Jezusa , pierwsi chrześcijanie .
                    Kościół jednak nie wziął tego sobie do serca. Ok. 190 r. rozpoczął się kult relikwii. W IV w. zaczęto malować Jezusa z nimbem, do mszy wprowadzono kadzidło, które dawniej służyło do okazywania czci bogom pogańskim i przed którym chrześcijanie początkowo się wzbraniali (Orygenes pisał, że chrześcijański Bóg i jego aniołowie "nie potrzebują przecież wcale kadzideł wznoszących się z ziemi"; nawet jeszcze w IV w. Ojciec Kościoła Cyryl Jerozolimski nazywał te praktyki "służeniem szatanowi" — cat. 19, 8). Obrazy zaczęto czcić ok. 375 roku (w Rzymie w VIII w.). Niecałe trzy wieki później cześć już oddawano krzyżowi. Kult krzyża, obrazów i relikwii świętych zatwierdzono ostatecznie w 788 roku. Na dodatek wszystkim tym zaczęto handlować. Z religii uczyniono jeden wielki uświęcony pastorałem interes, jakby jarmark Pana Boga.
                    Jak pamiętamy ( być może, nadzieje mam) Jezus tylko raz uniósł się gniewem. Czy przypominacie sobie : na kogo?
                    • Gość: ssfdfs Re: najwięcej jątrzy wielonickowiec Wasilewski IP: 80.48.4.* 22.04.11, 13:02
                      nie bierzesz pod uwagę faktu, że papież jest namiestnikiem Boga na ziemi i jako wykonawca Jego poleceń mógł w ciągu kolejnych wieków dostawać od Pana dyspozycje co do zmian i modyfikacji pewnych elementów kultu
                      • Gość: do znajacego Re: najwięcej jątrzy wielonickowiec Wasilewski IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.11, 13:10
                        "Weź Krzyż i choć za mną" rzekł Jezus
                        bez Krzyża nie zapraszał
                        • Gość: 1234 a prawo kanoniczne? IP: *.140.c83.petrotel.pl 22.04.11, 13:30
                          Kodeks kanoniczny w kanonie 1190 paragraf 1, stanowi: „Nie godzi się sprzedawać relikwii."
                          A co czynią niektórzy?
                          Paragraf drugi tegoż kanonu mówi: "Relikwie znaczne i inne doznające wielkiej czci ze strony wiernych, nie mogą być w jakikolwiek sposób ważnie alienowane ani też na stałe przenoszone bez zezwolenia Stolicy Apostolskiej."
                          To tez nie jest ważne ?
                          • Gość: 1234 Re: a prawo kanoniczne? IP: *.140.c83.petrotel.pl 22.04.11, 13:38
                            Wiem, zaraz odezwą się głosy , ze każdy katolik wie, że czci się nie obraz jako taki, ale przedstawioną na nim osobę.
                            Więc pytam :
                            dlaczego uświęca się konkretne obrazy, np. na Jasnej Górze? Czy Maryja namalowana na nich jest bardziej święta niż ta z kościółka w Koziej Wólce, dajmy na to? Czy są w związku z tym rożne Maryje: Matka Boska Częstochowska, Licheńska i Bóg wie jeszcze jaka?
                            Ponoć katolik nie składa czci obrazom, ale to przecież nie gdzie indziej jak w samym Kodeksie Kanonicznym możemy przeczytać: "Należy zachować praktykę umieszczania w kościołach świętych obrazów, by doznawały czci ze strony wiernych; jednakże mają być umieszczane w umiarkowanej liczbie i z zachowaniem właściwego porządku, aby nie wywoływały zdziwienia u wiernych i nie dawały okazji do niewłaściwej pobożności." (Kan. 1188) , czy nie jest to sprzeczne ? I kolejny, mówiący o obrazach jeszcze bardziej świętych: "Obrazy drogocenne, a więc wyróżniające się starożytnością, artyzmem czy doznawanym kultem, umieszczone w kościołach lub kaplicach dla odbierania czci..." (Kan. 1189).
                            Czy nie widać własnie tej sprzeczności , że z jednej strony nie czcimy obrazów ale jak juz czcimy to z określonymi zasadami .

• Gość: dgdfgd Re: a prawo kanoniczne? IP: 80.48.4.* 22.04.11, 13:38
                            paragraf drugi jest niezmiernie ważny, szczególnie w kontekście przeniesienia krzyża spod pałacu prezydenckiego i filaru wspierającego ołtarz na placu celebry, zgody stolicy apostolskiej nie było
                            • Gość: 1234 Re: a prawo kanoniczne? IP: *.140.c83.petrotel.pl 22.04.11, 13:51
                              Tak , paragraf ten miałby zastosowanie gdyby krzyż ten był nie był wykonany "po partyzancku" , przecież sami duchowni ( którzy mam nadzieję znają prawo kanoniczne) chcieli to zrobić , aby wląsnie w godnym miejscu czyli kosciele sie znalazł.
                              • Gość: 1234 Re: a prawo kanoniczne? IP: *.140.c83.petrotel.pl 22.04.11, 14:01
                                W mojej ocenie stawianie gdzie popadnie krzyzy , pomników , obrazów którym póxniej oddaje się cześć poganizuje świętą wiarę chrześcijańską, a po drugie rażąco przeczy Biblii. Czy możemy to bagatelizować z racji tego, że trudno jest zamiast wznieśc oczy ku Bogu łatwiej zawiesić je na ścianie ze świętym obrazkiem? Czy takie postępowanie jest zgodne z naukami Chrystusa?
                                „Głupotą jest nie tylko modlitwa do posągów; głupotą jest również przyłączanie się do modlitw pospólstwa, które czci posągi." — pisał Orygenes (jeden z naznakomitszych komentatorów Pisma Świętego).
                                Chyba o takiej formie religijności myślał Jezus powtarzając słowa Izajasza: „Ten lud czci Mnie wargami, lecz sercem swym daleko jest ode mnie. Ale czci Mnie na próżno, ucząc zasad podanych przez ludzi" (Mk 7,6-7).
                  • Gość: do wielonickowca w Re: najwięcej jątrzy wielonickowiec Wasilewski IP: *.173.c90.petrotel.pl 26.04.11, 14:20
                    To nie ten znany Wam Wasilewski, a ukryty chory psychik, stąd apel do niego: Niech tamten inny, fałszywy i paranoiczny, tzw. "wasilewski" pisze ze swoim nickiem lub nazwiskiem, a nie ukrywa się pod cudzym nazwiskiem, gdyż prawdziwy Wasilewski od kilku miesięcy nie uczestniczy w dyskursach na Forum.Gazety.Płock, zaś podszywanie się pod kogoś obcego w internecie, po ostatnich zmianach w prawie, może być ukarane, więc osobnik ten powinien dać sobie wolne od internetu pod cudzym nazwiskiem, bo gdy przekroczy granice i naruszy dobra osobiste poszkodowanego Wasilewskiego, sprawa może być skierowana do organów scigania za przestępstwo inernetowe. I to tyle, aż tyle. Pozdrowienia dla wszystkich przyzwoitych dyskutantów! Nie damy się skłócić na Forum.Gazety. A może tego fałszerza namierzycie sami, gdyz pisze też pod innymi nickami!
    • Gość: dobrze zyczacy Re: Zniszczono pamiątkową tablicę na Placu Celeb! IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.11, 14:13
      "Weź swój Krzyż" i idź
      weż Krzyż bez przymusu lecz z wiarą, weź i idź, wtedy wszystko zrozumiesz
      • Gość: płocczanin Re: Zniszczono pamiątkową tablicę na Placu Celeb! IP: *.dynamic.mm.pl 22.04.11, 14:41
        Opracowałem film Biały Marsz. Trwa 10 minut. Podaje link;

www.youtube.com/watch?v=PzLbkcZdCdI

Film koresponduje z tym , co teraz się dzieje z pracami na Placu Celebry.
        Jak się dowiadujemy , portret papieża będzie z lat 90 tych., co dla nas jest zrozumiałe.
        • Gość: d Re: Zniszczono pamiątkową tablicę na Placu Celeb! IP: *.243.c76.petrotel.pl 22.04.11, 15:36
          www.youtube.com/watch?v=G3iFvOwt9Oo&feature=related
    • Gość: wszystko niszczą Re: Zniszczono pamiątkową tablicę na Placu Celeb! IP: *.ip.netia.com.pl 03.05.11, 13:15
      Płock Cover Festiwal, czyli jak polityka zabija kulturę

2 Maja 2011

Płock Cover Festiwal czyli gwiazdy metalu na nadwiślańskiej plaży. To już niestety historia. Krótka historia tego jak piękne święto ciężkiej muzyki kończy swój żywot pośród mroków rozgrywek politycznych.

Płock Cover Festiwal 2010 - Ostatnia edycja płockiego święta ciężkiej muzyki
      Płock Cover Festiwal 2010 - Ostatnia edycja płockiego święta ciężkiej muzyki

Na początek krótki rys geograficzno-historyczny. W centralnej Polsce, na Mazowszu leży stary gród nadwiślański zwany Płockiem. Miasto liczy sobie 130 tys. mieszkańców i miało w historii wiele momentów chwały. Chwałę rodem z pola bitwy, tudzież z obszarów gospodarki pozwolę sobie pominąć. Zajmijmy się chwałą kulturalną. Miasto miało szczęście zostać obdarzone władzami, którym na sercu leżał jego rozwój. Przez dwie kadencje urzędowania byłego już prezydenta Płock doświadczył niespotykanego postępu w wielu dziedzinach. Najważniejszą z nich była kultura. W mieście zaczęły odbywać się koncerty, kabaretony i różnego rodzaju imprezy, które gromadziły całe rzesze uczestników lokalnych, a co nie mniej ważne, również z innych rejonów kraju. Być może jedną z ważniejszych inicjatyw było stworzenie kilku festiwali odbywających się w pięknej scenerii nadwiślańskiej plaży, które, razem z innymi imprezami, stworzyły wizerunek lansowany pod hasłem Festiwalowy Płock. Były to: Reggaeland ( www.reggaelandplock.com ), Audioriver (audioriver.pl ) i przedmiot niniejszej noty - Płock Cover Festiwal ( pcf.agencjaido.pl ).

Początkowo PCF ( Płock Cover Festiwal ) miał być festiwalem coverów, czemu zawdzięcza nazwę. W pierwszych edycjach do Płocka przyjeżdżały między innymi zespoły "tribute to" grające muzykę takich klasyków jak Queen czy ZZ Top. Każdy jednak koncert zwieńczony był występem wielkiej gwiazdy. Z początku były to gwiazdy lat minionych. W pierwszej edycji wystąpił Slade - rock'n'rollowa gwiazda lat 70-tych, rok później mieliśmy okazję usłyszeć klasyka hard rocka, brytyjską grupę Uriah Heep. Wtedy impreza wyewoluowała, stając się jedną z najlepszych mi znanych imprez z gatunku ciężkiego uderzenia. Na płockiej plaży w kolejnych latach wystąpili między innymi: Therion, Blind Guardian, Edguy, Sirenia, Inextremo, Jelonek, Hunter, Acid Drinkers.

Warto tutaj zaznaczyć, że impreza była całkowicie darmowa ( jeżeli nie liczyć kosztów ogromnej ilości piwa, jaka przy tej okazji była spożywana;) ). Festiwal rozwijał się przyciągając coraz liczniejsze gwiazdy metalu. Dość powiedzieć, że Płock miał okazję gościć już 3 z 15 najlepszych niemieckich zespołów 2011 r. wg Metal Hammer. Na Płockiej plaży z każdym rokiem gromadziło się coraz więcej fanów ciężkiej muzyki, a wielu, w tym ja, wpisało sobie imprezę w swój stały grafik. I wtedy stało się coś, co w każdym cywilizowanym kraju nie miałoby żadnego negatywnego wpływu na tak wspaniałą imprezę, przed którą rozciągała się świetlana przyszłość. Odbyły się wybory samorządowe...

Nowy prezydent wygrał wybory niosąc hasła negatywne, obiecujące jedynie sprzeciwienie się polityce swojego poprzednika. Celowo pominę tutaj przynależność partyjną, ponieważ na szczeblu samorządowym nie powinna ona mieć żadnego znaczenia. Samorządowcy będą osądzani (mam nadzieję)po czynach! Z początkiem roku 2011 rockową społecznością Płocka wstrząsnęła informacja o likwidacji PCF. Jedyna prawdziwie metalowa impreza w regionie miała przestać istnieć, jak podano w komunikacie, ze względu na oszczędności. ( Osobista refleksja: kraj, który zaczyna oszczędności od kultury, skazany jest na upadek, a miasta dotyczy to w nie mniejszym stopniu. ) Wtedy okazało się, że festiwal ma jednak wiernych fanów. Zorganizowali oni akcję protestacyjną na jednym z portali społecznościowych pod hasłem Ratujmy Płock Cover Festiwal.

Najwyraźniej nowe władze Płocka nie spodziewały się takiej reakcji i wobec fali niepochlebnych opinii w internecie ugięły się. Do ratusza zaproszono na rozmowy dotychczasowego organizatora PCF - agencję IDO prowadzoną przez Ryszarda Wolbacha ( wokalista, gitarzysta, autor tekstów, kompozytor Harlem, Babsztyl ). Po rozmowach przyznano agencji organizację 6 edycji festiwalu we wrześniu 2011 r. Jedyną zmianą było przyznanie przez miasto dwukrotnie mniejszego budżetu, co poskutkowało wprowadzeniem biletu wstępu ( koszt 40zł ). Agencja wzięła się do pracy natychmiast. Przybycie na festiwal potwierdziły: Gamma Ray, Epica, Paradise Lost, Turbo, Ceti oraz mniej znane zespoły. Zaczęło wyglądać na to, że Płock Cover Festiwal zamiast przestać istnieć odnotuje najbardziej spektakularną ze swoich edycji. Gamma Ray opublikowali na swojej stronie informacje o koncercie. Wszystko szło w jak najlepszym kierunku.

Niestety, słowo dane przez obecną administrację okazało się być wątpliwej wartości. Urząd miasta zorganizował przetarg na organizację festiwalu. W jego wyniku przyznano organizację konsorcjum organizującemu już inny płocki festiwal - Audioriver ( festiwal muzyki elektronicznej ). O odczuciach na ten temat ze strony Ryszarda Wolbacha można poczytać na stronie plock.gazeta.pl/plock/1,35681,9520054,Plock_Cover_Festiwal___wygrala_opcja_lagodniejsza.html, do czego gorąco zachęcam.

I tak oto, możemy pożegnać się z piękną szóstą edycją PCF, możemy też pożegnać się z PCF jako takim. Do Płocka zawita kolejna impreza z miałką muzyką środka, której pełno w radio i telewizji.

Piszę tą notę jako wyraz mojego żalu, że wciąż w naszym kraju sprawy kultury ulegają popkulturze i politycznym rozgrywkom. Piszę to, jako wyraz zażenowania niekompetencją polskich władz samorządowych. Ale piszę to wreszcie, jako prośbę o wsparcie dla akcji Ratujmy Płock Cover Festival. Zachęcam wszystkich, którym leży na sercu dobro muzyki rockowej/metalowej, aby wsparli dążenia Płockiej społeczności do uratowania wspaniałej imprezy, jaką jest/był Płock Cover Festiwal. Pamiętajcie, milcząc w takich sprawach pozwalamy, żeby polityka niszczyła kulturę. Dzisiaj na szczeblu lokalnym, już jutro na szczeblu globalnym.
      • Gość: płocczanin Re: Zniszczono pamiątkową tablicę na Placu Celeb! IP: *.dynamic.mm.pl 03.05.11, 14:15
        Ciężki miłośniku KULTURY CIĘŻKIEJ, tak dużo napisałeś o upadku kultury a napisałeś w wątku o Pamięci papieża JP II.. czy dla ciebie, to wszystko jedno?

Nie miałeś żadnych zahamowań etycznych? A my czekamy na powrót Krzyża na Obelisku.
        • Gość: autopsja Re: Zniszczono pamiątkową tablicę na Placu Celeb! IP: *.plock.mm.pl 03.05.11, 15:52
          A my czekamy na powrót Krzyż
          > a na Obelisku.

To ilu was tam sidzi przed komputerem?
          • Gość: płocczanin Re: pamiątkowa Tablica na Placu Celebry! IP: *.dynamic.mm.pl 03.05.11, 16:25
            Szanownu auto. Bardzo wielu płocczan po zorientowaniu się, że pomnika , który był już zatwiedzony , nie będzie, włączyło się do obecnego projektu, żeby nie powstał projekt niezgodny z minimum .

Źle się stało, że wszystko przyszło w ostatnim momencie przed planowanym oddaniem.

Radni, mieszkańcy, nie byli poinformowani o nowym zamiarze, planach. Nawet konsultacje z Kościołem były z racji krótkiego czasu NIEREALNE do wykonania. Wszyscy rozumiemy że obecny Obelisk jest tylko namiastką zamierzeń.

Ale też zgodnaą z prawdą jest dobra wola UM , Autora projektu i Wykonawców.
            Wiemy, że Obelisk nie jest jeszcze skończony i nadal bedzie uzupełniany.
            Trzeba dać czas na zakonczenie projektu w tym zamierzeniu.

Pod koniec lat 90 -tych , w pracowni prof. Słoniny, powstal projekt pomnika i takie plany posiada Liga Miejska. Niestety, rzadzący wyciszyli ten projekt. Powstał więc ten z płytami... który też nie powstał.

Zwróćcie uwage na rzecz charakterystyczną.... W Obelisku .. jest zachowana rura fundamentowa z oryginalnego ołtarza papieskiego. Przy dobrej woli, w tej konstrukcji ... mozna osadzić wielki Krzyż , widoczny z daleka.

Tym , którzy pisali przeciw obecnemu, można powiedziec tak;

Nie byłoby już nic po Miejscu Pamięci . Nikt z nas , nie miał wpływu na plany Miasta.

Nawet grafika papieża nie była zgodna z jego wyglądem a był przecież w 1991r, młodym jeszcze człowiekiem.

W tym wszystkim jest wielka Łaska Boga i zasługa Wielu płocczan. Jest naprawdę gorąca wola i potrzeba dania temu Miejscu, od serca, prace tworzenia i wykonania.

Nie wychodzę przed szereg i nie piszę , jakie są plany. Nie jesteśmy upowaznieni i chcemy przeciwdziałać Autorowi, do którego mamy pełne zaufanie.

PRO tylko pomaga ale czyni to z wieloma .... propagując , choćby filmami w kablówce.
            • Gość: autopsja Re: pamiątkowa Tablica na Placu Celebry! IP: *.plock.mm.pl 03.05.11, 17:04
              Przy dobrej wo
              > li, w tej konstrukcji ... mozna osadzić wielki Krzyż , widoczny z
              > daleka.

Tylko jeden? Trzeba by postawic z 5 ogromnych krzyzy albo lepiej caly las krzyzy.
              • Gość: płocczanin Re: pamiątkowa Tablica na Placu Celebry! IP: *.dynamic.mm.pl 03.05.11, 17:09
                Rzekłeś .
                Tak więc, BĘDZIE. Nie lękajcie się Krzyża. Otwórzcie DRZWI CHRYSTUSOWI.
                • Gość: grabarz niech to będzie krzyż na miare naszych możliwości IP: *.class101.petrotel.pl 03.05.11, 18:09
                  i potrzeb, tak tak zenek, jak w misiu
                • Gość: autopsja Re: pamiątkowa Tablica na Placu Celebry! IP: *.plock.mm.pl 03.05.11, 18:38
                  > Rzekłeś .
                  > Tak więc, BĘDZIE. Nie lękajcie się Krzyża. Otwórzcie DRZWI CHRYSTUSOWI.

Czy mozna obok postawic jakiegos czakrama?
    • Gość: do patrowicz Ciekawe co na na to Mariusz Patrowicz IP: 31.60.133.* 03.05.11, 14:19
      Ciekawe co na na to Mariusz Patrowicz przedsiebiorca może da kasę na nową??
      • Gość: do zhańbionych Zniszczono pamiątkową tablicę na Placu Celebry IP: 04.05.11, 12:00
        2 maja godzina 9.00
        Poczty sztandarowe wojska,policji,strazy miejskiej.
        Prezydent Piotr Grzymowicz otwiera uroczyscie Plac Jana Pawla II przed Ratuszem.Hymn spiewa ponad stu uczestnikow uroczystosci.Prezydent uruchamia fontanne i prosi arcybiskupa-seniora Edmunda Piszcza o poswiecenie Placu JPII - blogoslawionego oraz honorowego obywatela miasta Olsztyna.Arcybiskup dokonuje aktu poswiecenia.
        Plac prezentuje sie znakomicie.Jest nowoczesny i solidny - mowi marszalek wojewodztwa Jacek Protas.Inwestycja podoba sie tez wojewodzie olsztynskiemu oraz przewodniczacemu Rady Miasta - Janowi Tandyrakowi.
        • ainipoajom2 Re: Zniszczono pamiątkową tablicę na Placu Celebr 04.05.11, 14:57
          tylko Plac Jana Pawla II ?
          nie Plac Beatyfikowanego OMC Świętego Jana Pawla II ?

OMC - O Mało Co
    • Gość: zenobij Re: obudzony PROplocczanin wsciekle ujada... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.11, 18:03
      A cóz to za przeszkody stały na drodze PRO, żeby przez 8 lat rządów PiS w mieście PRO nie zadbało o to żeby tablica nie niszczała i rdzewiała, a zabytkowa rura nie była obszczywana przez psy z całej okolicy. A co za trudności uniemożliwiły radzie I kadencji z jedynym koncesjonowanym OMPN-em niejakim płocczaninem żeby na Placu Celebry powstał najbardziej okazały krzyz w Srodkowej Europie upamietniajacy mszę papieską. Żli ludzie czy faryzejska praktyka my tego nie robmy. Moze zrobi to ktos inny a jk nie zrobi to żyd albo wróg Polski i Koscioła. Przyspałes wtedy dzielny płocczaninie z całym PRO?
      • plocczanin0 Re: prace przy Obelisku będą kontynuowane. 04.05.11, 19:11
        Powiem ci Dobry człowieku tak.

Tablica została wykonana z żeliwa celowo i miała zgodnie ze swoimi właściwościami pokryć się tlenkami i rura Fundamentowa również. Piszesz sympatyczny forumowy, jak zwykle, całe 6 lat. Zero logiki.
        Czasy utworzenia PRO nie obejmują twej pisaniny. To samo tyczy sikania przez psy. Zero logiki. Idź i sobie nałap psi mocz. Pokaż jak się uchronić przed psami.

Nie piszesz, żeby pomagać, tylko opluwać.

To , że jeszcze piszesz obrażając, jest wynikiem złej pracy policji płockiej , znanej już w całej Polsce.

i Moderacji Forum Agora SA. Moderacja nie wycina ciebie , bo spełniasz ich wymogi . Obrażanie gojów.

Zapraszam do roboty. Napisz , co ocaliłeś, co postawiłeś. Co zrobiło PRO na terenie Płocka , jest udokumentowane na bieżąco.
        • Gość: dobry człowiek Re: prace przy Obelisku będą kontynuowane. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.11, 20:43
          Taki tlenek na żeliwie to po prostu ruda rdza swiadcząca o głupocie albo bezmyslności tych co to robili. Nie ma właściwości pasywacyjnych jak np. tlenek miedzi zwany patyną czy tlenek cynku. rdza niszczy stal i żeliwo i wymaga normalnej konserwacji przy pomocy drucianej szczotki, glancpapieru , rozpuszczalnika i farby. Rura była stalowa i zgodnie z intencją organizatorów także ze strony koscielnej miała wyłącznie służyć jako nic nie majacy wspólnego z kultem element konstrukcyjny ołtarza w stosunku do którego Diecezja Płocka nie miała zadnych planów służących jego konsekracji czy czczeniu lub upamietnianiu czegokolwiek. Lenistwo i powierzchowność działania ludzi od tej "tabliczki", nie przesadzajcie że to tablica, wystarczyło im tylko do tego żeby bezmyslnie cos zrobić. Potem o tym zardzewiałym bynajmniej nie dla celów estetycznych "obelisku" wszyscy zapomnieli. Teren zapomiany i przez ludzi i Boga stał sie ulubionym miejscem sikania psów z całego osiedla a chaszcze i zwały gruzu obok obiektu uragajacemu Temu komu była poswiecona to kolejny dowód słomianego zapału pseudospołeczników. Ruch PRO działa juz oczywiscie zgodnie z twoimi wpisami dobre trzy lata. Długo od nadmiaru zajęć milczał nie licząc jego JEDYNEGO członka, który czasem puscił na forum jakiegoś zjadliwego bąka bo miał akurat problemy z dostawą leków. Była cisza bo "ruch" byl zajęty plakatem lub donoszeniem na bliznich do policji lub prokuratury, o Rzeczniku Praw Obywatelskich nie wspominajac. Czasami czynił gusła przy uzyciu czakram wywołując duchy albo wysuszając studnie głębinowe i drzewa na Piłsudskiego. Teraz wystrzał bo jak guano mozna podpiąć się pod wydarzenie jak do przysłowiowego okrętu. Płyń bezpiecznie wszak są pewne produkty ludzkiej fizjologii które nigdy nie toną. Chwała ludziom, którzy wreszcie cos konkretnego zrobili . Sio! ...dla gęgaczy i ględzaczy.
          • Gość: zulu Re: Zniszczono pamiątkową tablicę na Placu Celebry IP: 04.05.11, 21:47
            te Portki pro to jeden nieszczęśnik
            • Gość: rad. Re: Zniszczono pamiątkową tablicę na Placu Celebr IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.11, 10:18
              ci co tylko niszczą jak sie ich nazywa ?
              • Gość: ony Re: Zniszczono pamiątkową tablicę na Placu Celebr IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.11, 15:19
                Homilia prawdziwego biskupa www.youtube.com/watch?v=uU5VP36LYGU&feature=player_embedded
                • Gość: bb Rosjanie nie zniszczyli IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.11, 15:47
                  vod.gazetapolska.pl/77-ojczyzne-wolna-racz-nam-wrocic-panie
    • Gość: ha Re: Zniszczono pamiątkową tablicę na Placu Celeb! IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.11, 20:13
      umieja tylko niszczyc
    • Gość: do dziczy Re: Zniszczono pamiątkową tablicę na Placu Celeb! IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.11, 15:52
      - Żyjemy w czasach, w których w Europie, w Polsce dokonują się akty bezbożności, profanacji tego, co dla nas stanowi świętość - akty będące znakiem zdziczenia duchowego - mówił w niedzielę w katedrze proboszcz ks. Marek Zawadzki

Więcej... plock.gazeta.pl/plock/1,46343,9560169,Proboszcz_katedry__Zyjemy_w_czasach_zdziczenia_duchowego.htmlzz1NN82dU28
      • Gość: płocczanin Re: Zniszczono pamiątkową tablicę na Placu Celeb! IP: *.dynamic.mm.pl 25.05.11, 16:10
        To co wpisał rzekomo NN forumowicz, jest klęską godności państwa polskiego.
        Dopiero co Władycy RP, byli w Watykanie, żeby uczcic Błogodławionego BŁOGOSŁAWIONEGO papieża POLAKA, Jana Pawła II.

Po zgodzie prezydenta RP na opluwanie go, widzimy wykonanie na samym dole.

Osoba, która napisała o Błogosławionym Janie Pawle II, że jest Karolem kremówką przy obsranym kamieniu , jako ten , który zostawił wdowę Dziwisz , jest NIEGODNE PAŃSTWA POLSKIEGO.

Miejscowa POLICJA OD LAT CHRONI TEGO RZEKOMO NIEZNANEGO WPISOWICZA. A pisze 7 rok...
        Zaraz POSYŁAM WW DO PROKURATORA GENERALNEGO i PREZYDENTA RP.
        • Gość: płocczanin Re: Zniszczono pamiątkową tablicę na Placu Celeb! IP: *.dynamic.mm.pl 25.05.11, 17:24
          Posłałem wpisane obelgi na Błogosławionego JP II , do Prezydenta RP na formularzu Prezydenta, powracającą kopię potwierdzenia , posłałem do KG Policji i RZ.P.Obywatelskich.

Tak to się dzieje teraz w Polsce , gdzie nie mamy praw we własnym kraju.
          • Gość: kilo Re: Zniszczono pamiątkową tablicę na Placu Celeb! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.11, 18:13
            uważaj żeby teraz ciebie nie zamkli. Przed przylotem Obamy trwa polowanie na dewiantów.To
          • Gość: tomasz Re: Zniszczono pamiątkową tablicę na Placu Celeb! IP: *.plock.mm.pl 25.05.11, 19:40

> Posłałem wpisane obelgi na Błogosławionego JP II , do Prezydenta RP n
            > a formularzu Prezydenta, powracającą kopię potwierdzenia , posłałem
            > do KG Policji i RZ.P.Obywatelskich.

Te instytucje wiedza tez o twojej tworczosci na forum. Czasem podsylam im przyklady zeby wiedzili z kim maja do czynienia
            • Gość: doplocczanina Re: Zniszczono pamiątkową tablicę na Placu Celeb! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.11, 21:05
              Może jakis donosik na specjalnym druku do fosadu? Kto wie może ukrócą podłe działania pobratymców spod znaku góra piasku przeciwko Opiekunowi Czegoś Tam.
          • Gość: grabarz Re: Zniszczono pamiątkową tablicę na Placu Celeb! IP: *.245.c71.petrotel.pl 26.05.11, 15:46
            z racji wyznania twoj kraj to watykan
            • Gość: płocczanin Re: Zniszczono pamiątkową tablicę na Placu Celeb! IP: *.dynamic.mm.pl 26.05.11, 16:02
              Widać, ze pisanie Twoje o JP II, skierowane do Przydenta RP, spłynęłoo ci gładko. Zobaczymy dalej.....

a Polska poza Płockiem mówi tak; cytat............. Informacje TVN 24;

15:25, 26.05.2011 /TVN24, PAP
              W Dzień Dziękczynienia Polska podziękuje za bł. Jana Pawła II
              OBCHODY ODBĘDĄ SIĘ JUŻ PO RAZ CZWARTY
              Hierarcha podkreślił, że idea Święta Dziękczynienia bardzo mocno wrosła w religijny kalendarz Polaków.

link;
              www.tvn24.pl/0,1704475,0,1,w-dzien-dziekczynienia-polska-podziekuje-za-bl-jana-pawla-ii,wiadomosc.html
              ...............koniec cytatu.

Jak widzimy RP sobie a kaci z Płocka prześladujący KK są bezkarni bezkarni.
              • Gość: rzemyk Re: Zniszczono pamiątkową tablicę na Placu Celeb! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.11, 16:16
                Wal sie człowieku. Kto sobie robi jaja z KK? Chyba ty idotycznymi wpisami prozelity co to i filozofia zen i Budda i czakramy i złe i dobre energie i judeochrzescijaństwo i od czasu do czasu neofickie westchnienia do naszego Boga. Piszesz bzdury i jaja z ciebie sobie ludziska robią. Sam sie o to prosisz. Dobrze ciebie ktos doradził. Zgłos swoje pretensje tez do "fosadu" moze ciebie pomogą jako judeochrzescijaninowi.
              • Gość: somsiad Re: Zniszczono pamiątkową tablicę na Placu Celeb! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.11, 16:54

> Jak widzimy RP sobie a kaci z Płocka prześladujący KK są bezkarni b
                > ezkarni
                Zenonie powtarzasz się. Czy to świadomy zabieg stylistyczny, żeby pogłębić grozę sytuacji :), czy nachlałeś się i to pijacki bełkot, czy znowu szwedzkie czcionki biorą górę nad twoimi umiejętnościam posługiwania sie klawiaturą? Obstawiam wersję drugą!
              • Gość: grabarz Re: Zniszczono pamiątkową tablicę na Placu Celeb! IP: *.245.c71.petrotel.pl 26.05.11, 22:24
                ktos gdzies napisal cala polska i ty w to wierzysz ? lol
                poza garstka religijnie uposledzonych, czczacych janka pedofilikryjce, nikt wiecej tego nie robi
                czytales komentarze pod zamieszczonym przez siebie linkiem ?
                tak mysli wiekszosc spoleczenstwa
    • Gość: prawda Zniszczono ludzkie mózgi wirusem wiary IP: *.204.102.204.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.05.11, 07:33
      i teraz zamiast byc z bliskimi, odpoczywac, oni egzaltuja sie jakims kawalkiem rury na ktory ktos kiedys spojzal lub dotknal
      o smieszni ludkowie
      • Gość: misiura polska Re: Zniszczono ludzkie mózgi wirusem wiary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.11, 14:59
        Jesteś małym człowiekiem. Prawdziwy patriota jak plocczanin nie ma rodziny spersonifikowanej. Jego rodzina to zmarli bohaterowie, groby i pomniki oraz posługa pamięci. Takie ideologiczne karły jak ty maja dzieci o ktore dbają, zony ktore kochaja i ludzi spokrewnionych z ktorymi mysla o wspólnej przyszłości. Wstyd mi za takich jak ty, a moderacja jest chyba na uslugach że takich jak ty nie banuje dożywotnio i nie wysyla pod ich adres wirusa niszczącego bezpowrotnie kompa.
    • Gość: ewik Re: Zniszczono pamiątkową tablicę na Placu Celebr! IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.11, 20:32
      wandale
      • Gość: odp Re: Zniszczono pamiątkową tablicę na Placu Celebr IP: *.173.c78.petrotel.pl 30.05.11, 21:18
        pokolenie jp2
    • Gość: płocczanin czy juz wszystkie zale zostaly wylane ? IP: *.173.c78.petrotel.pl 01.06.11, 22:21
      tak ? ok
      nie ? ok
      i sikiem prostym na nie wszystkie
      • Gość: my niszczą wszystko związane z Papieżem IP: 69.195.136.* 04.06.11, 22:26
        SLD-owcy z PO
        • Gość: ro Re: niszczą wszystko związane z Papieżem IP: *.psychz.net 24.06.11, 08:37
          niszcza bo to komuchy, im krzyz przeszkadzał zawsze
      • Gość: dpplocczanina Re: czy juz wszystkie zale zostaly wylane ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.11, 08:30

> tak ? ok
        > nie ? ok
        > i sikiem prostym na nie wszystkie

Człowieku idż do psychoanalityka lub najlepiej do psychiatry. Ciągle wszystko kojarzy sie tobie z moczem. Nawet tablica na placu celebry. Ochyda!To UROLALIA jedna z odmian zboczenia seksualnego. Lecz sie.
        • Gość: płocczanin Re: czy juz wszystkie zale zostaly wylane ? IP: *.dynamic.mm.pl 05.06.11, 09:39
          www.tvn24.pl/12690,1701932,0,1,sikorski-z-giertychem-kontra-obrazliwe-komentarze-w-sieci,wiadomosc.html

Sikorski argumentował m.in., że takie wpisy podważają wizerunek Polski w świecie jako kraju tolerancyjnego oraz że administratorzy portali nie usuwali wpisów. Przywoływał wyrok Sądu Apelacyjnego w Lublinie, który w marcu br. stwierdził, że jeśli właściciel strony internetowej jest świadomy bezprawności wpisów, to ma obowiązek natychmiast je usunąć, a jeśli tego nie zrobi - ponosi odpowiedzialność.

- Sąd Najwyższy już orzekł, że gazeta w internecie to także gazeta podlegająca rejestracji, a wpisy na jej forum to jak listy do redakcji, za które redakcja odpowiada. Cieszę się, że usunęli szkalujące mnie wpisy, ale nie zamierzam rezygnować z domagania się przeprosin i zadośćuczynienia, bo uważam, że jeśli jest wina, musi być i kara - zaznaczył.

• Gość: doplocczanina Re: czy juz wszystkie zale zostaly wylane ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.11, 10:43
            Jakie usunęli? Nic nie zauważyłem. Faktem jest, że na forum jest wiele rzeczy niesmacznych np. jakaś osoba dotknięta zboczeniem urolalii jak jakaś świnia bez przerwy pisze o moczu i jego oddawaniu nawet w wątku poswieconym tablicy na placu celebry. Upadek obyczajów i chamstwo.
    • Gość: si Re: Zniszczono pamiątkową tablicę na Placu Celeb! IP: 69.195.136.* 15.06.11, 13:31
      fakt pozostaje faktem,
      • Gość: menel Co wolno na Placu Celebry i St. Rynku??? IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.11, 09:00
        Skoro można swobodnie i bez krępacji oddawać mocz w biały dzień w swietle jupiterów monitoringu pod ratuszem na reprezetatycyjnym i reprezentatywnym St. Rynku, to niby dlaczego miałoby to być niewskazane albo wręcz naganne na takim zadupiu jak plac celebry.
        Podobnych pytań o to, co uchodzi na St.Rynku można satwiać jeszcze bardzo dużo!!!!!
        • Gość: i Re: Co wolno na Placu Celebry i St. Rynku??? IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.11, 11:34
          HYMN www.youtube.com/watch?v=ZD2Wb6bjvgU
          • Gość: tow maturzyści niszcza wszystko co katolickie IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.11, 09:31
            zniszczyli figurę Ligi Miejskiej pośwęconą a postawili klocek
            • Gość: kitol Re: maturzyści niszcza wszystko co katolickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.11, 10:55
              Gość portalu: tow napisał(a):

> zniszczyli figurę Ligi Miejskiej pośwęconą a postawili klocek

LIGA MIEJSKA to jakiś nowy święty czy święta? Musi to być ktos znaczący bo już i figury się doczekał i nawet wyświecenia
              • Gość: kuriewna z kurii Re: maturzyści niszcza wszystko co katolickie IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.11, 11:15
                To tej nowej figury Ligii Mijeskiej jeszcze nie poświęcili ?
                Widać dzisiaj czciciele Ligi Miejskiej są już nieliczni i mało kasy są w stanie zebrać nawet na skromny POKROPEK - albo ten skromny POKROPEK kosztuje juz FORTUNĘ i mało kogo stać na taką FANABERIĘ, nawet MOLO musiało się obejść TEŻ BEZ POKROPKU, co pewnie będzie jedną z głównych przyczyn MARNEGO KOŃCA FANABERII.
                • Gość: kropidłowski Re: maturzyści niszcza wszystko co katolickie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.11, 11:19
                  Molo to za żadne pieniądze nawet wikary z Głuchej Dolnej i kościelny z Wąchocka nie chcieli pokropić. Nawet oni znają granicę głupoty.
                  Ligia miejska to zadna świeta tylko kilku nawiedzonych co to chcieli świat przykroic zgodnie ze swoimi upodobaniami. Nie ma ich już. Out na śmietniku hist[e]orii
                  • Gość: Ot.7 Re: maturzyści niszcza wszystko co katolickie IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.11, 11:54
                    na smietniku ty jestes i cały dzień na forum, na nic innego cie nie stać tylko paskudzić na forum
                    • Gość: płocczanin alleluja, chwalmy pana i pania IP: *.217.c87.petrotel.pl 03.07.11, 19:52
                      alleluja i od tylu
                      • Gość: kilk Re: alleluja, chwalmy pana i pania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.11, 22:17

> alleluja i od tylu

Ludzie on tylko się przejęzyczył albo mu gnomy po klawiaturze spod góry piasku skaczą
                    • Gość: dla adsl.inetia.pl Re: maturzyści niszcza wszystko co katolickie IP: *.128.c71.petrotel.pl 04.07.11, 12:25
                      Nieprawda, nie ma mnie w tym dyskursie , psychiczny fałszerzu!
    • Gość: spoko Re: Zniszczono pamiątkową tablicę na Placu Celeb! IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.11, 20:09
      IP: *.217.c87.petrotel.p juz od dawna jesteś na liście
      • Gość: ssij pauke דיקליינינג IP: *.217.c87.petrotel.pl 03.07.11, 20:11
        וואס איז דעם פּלאָקקזאַנין?
        • Gość: płocczanin 0 Re: דיקליי IP: *.dynamic.mm.pl 03.07.11, 20:27
          To co napisał obywatel RP, jest obrzydliwe. Posłane. Rabin na to pozwala i Moderacja święta ?
          • Gość: mojsze Re: דיקליי IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.11, 21:16
            No nie mów Zenonie że zrozumiałes ten wpis. W przełożeniu na polski jest tam napisane: "Kto to jest plocczanin?". Co w tym obrzydliwego? Jeśli jednak piszesz, że jest to obrzydliwe tą razą się z tobą zgodzę. Po co obywatel RP zajmuje się takim goooownem.
            • Gość: płocczanin 0 Re: Opluwacze cd IP: *.dynamic.mm.pl 03.07.11, 22:45
              tO JUŻ CIEBIE FEDKA GUMKUJĄ? CZEMU PISZESZ PO ARABSKU.? Rozumiem Braterstwo., to przecież ludzkie.

Jesteś w istocie zdolny , więc twoją twórczość posłałem do Kancelarii RP, ponieważ piszesz sam do siebie a podajecie , że to ja.

Podpisuję się dwoma nickami Płocczanin 0, które wymusił system Gazety , po zapomnieniu hasła przy rejestracji W Gazecie Forum i Kajtek , imieniem mojego kota. Piszę poprzez Multimedia. Innych nie używam. Z Wrocławia pisała pewna kobieta a nie ja.
              Ale należy czekać końca. Jeszcze sprawy w toku.
              • Gość: menel Re: Opluwacze cd IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.11, 22:47
                bawcie się dobrze i patrzcie końca - tak stoi w piśmie
              • Gość: mojsze Re: Opluwacze cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.11, 23:01
                Mówisz dwa nicki plocczanin0 i kajtek? To czemu się wkurzasz i polemizujesz z kimś kto trochę przejedzie się po nawiedzonym gościu piszącym pod nickiem plocczanin. Co ciebie to obchodzi szczególnie że gość wypisuje piramidalne głupoty z pod znaku Szpital dla nerwowo i psychicznie chorych? Dlaczego w jego imienieniu chodzisz i zeznajesz na policji?
                A tekst nie jest po arabsku tylko w echt jiddisz. Znowu zabierasz głos w sprawie o której nie masz kompletnie pojecia wychodząc na przemądrzałego durnia i nieuka. Z tych spraw co je rozbuchałeś boję się najbardziej tych donosów do ambasady niemieckiej z względów oczywistych, a najmniej tego co określasz >Kancelari i RP<. To Kancelari to co za dziwoląg?
                אַ גוטע נאַכט, ליב ברודער
              • Gość: fedka betka Re: Opluwacze cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.11, 23:12
                , po zapomnieniu hasła przy rejestracji W Gazecie Forum i Kajtek , imieniem
                > mojego kota

Bezwstydnik. Kota nazywa imieniem Świetego. Zezwierzęcenie i obraza uczuć. Ciekawe jak byś darł japę gdybym nazwał psa imieniem Kogoś Waznego z twojej judeochrześcijańskiej wiary. I daj nam Polakom spokój. Dzisiaj nasze Święto.
                • Gość: enty Re: Opluwacze cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 10:14
                  Ciekawe czy dla odmiany nie dał komuś bliskiemu imienia Burek albo Szarik...
                  • Gość: karol kremówka stawiajcie mi jeszcze więcej pomników IP: *.217.c87.petrotel.pl 04.07.11, 16:32
                    od tego zależny moje zbawienie
                    • Gość: on Re: stawiajcie SB jeszcze więcej pomników IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.11, 16:54
                      zycze ci bys był zbawiony
                      • Gość: karol kremówka ale że niby jp2 byl sb ? IP: *.217.c87.petrotel.pl 04.07.11, 20:06
                        podziękował
    • Gość: ares Re: Zniszczono pamiątkową tablicę na Placu Celeb! IP: *.ip.netia.com.pl 04.07.11, 20:41
      zniszczona przez hołote plock.gazeta.pl/plock/51,46343,9337037.html?i=1
      • Gość: karol kremówka dlaczego tam jeszcze nie ma namiotu a pod nim krzy IP: *.217.c87.petrotel.pl 04.07.11, 21:17
        ża ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka