Dodaj do ulubionych

Plaga owadów

04.08.11, 10:54
Czy ktoś wie co to za robactwo opanowało nasze parapety i balkony? Wygląda jak stonka, i jest bardzo słabe. Jak "klapnie" na plecy, to już się nie obróci.
Jest tego wszędzie całe mnóstwo.
Obserwuj wątek
    • Gość: aids Re: Plaga owadów, to POtworki IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.11, 15:16
      wszytkożerne
    • Gość: odp kara borza, boj sie !!! IP: *.016.c90.petrotel.pl 04.08.11, 16:02
      za idiotyzmy zenkokwisniewskie
    • Gość: rada Re: Plaga owadów IP: *.dynamic.mm.pl 04.08.11, 17:51
      może masz syf w kuchni i zalęgły się robale, posprzątaj
      • Gość: tara Re: Plaga owadów IP: 213.76.179.* 05.08.11, 08:41
        czytaj d....u ze zrozumieniem. Na parapetach i balkonach, a nie w mieszkaniu. Tego jest pełno wszędzie na zewnętrznych elewacjach budynków.

nie mają idioci nic do napisania, to piszą głupoty....
        • Gość: rada Re: Plaga owadów IP: *.dynamic.mm.pl 05.08.11, 21:45
          Gość portalu: tara napisał(a):

> czytaj d....u ze zrozumieniem. Na parapetach i balkonach, a nie w mieszkaniu. T
          > ego jest pełno wszędzie na zewnętrznych elewacjach budynków.

głupiaś....robale po wylęgu rozlazły się jej wszędzie

> nie mają idioci nic do napisania, to piszą głupoty....

dokładnie, dlatego więcej nie pisz
          • Gość: Lolo Re: Plaga owadów IP: *.079.c83.petrotel.pl 05.08.11, 23:16
            Oto odpowiedzi, gdy internet dotrze nie tam gdzie trzeba.
    • Gość: tt6 Re: Plaga owadów IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.11, 21:09
      nie kazdy ma tak jak ty
    • Gość: info Re: Plaga owadów IP: *.027.c80.petrotel.pl 04.08.11, 22:07
      To polska mutacja muchy tse-tse.
    • citymen Re: Co tam plaga 04.08.11, 22:54
      Wolę tryliony owadów niż jednego malkontenta. :-))
    • Gość: to jasne Re: Plaga owadów IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.11, 09:19
      to stonka, PiS podrzucil
      • Gość: pająk Re: Plaga owadów, to jest nic IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.11, 18:40
        mnie sie muchy na ekranie pi......... tzn. bzykaja czy jakos, bezwstydne
        • Gość: mor Re: Plaga owadów, to jest nic IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.11, 09:31
          czy kumary nigdy nie śpią ?
          • Gość: Anita Re: Plaga owadów, to jest nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.11, 10:52
            widać, że nikt normalny się nie wypowiedział na ten temat więc ja Ci powiem, że również zauważyłam u siebie na balkonie i parapetach takie robaki, kilka wlazło mi do domu i ciężko było je zabić bo straszne twardziochy, gdzieś w necie znalazłam coś takiego:
            img501.imageshack.us/img501/2737/dscn0153xx8.jpg
            to chyba ten robak a jak nie to bardzo podobny....
            • Gość: Anita Re: Plaga owadów, to jest nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.11, 10:56
              pl.wikipedia.org/wiki/Tarczyk_mg%C5%82awy
              może to być to
            • Gość: onyx Re: Plaga owadów, to jest nic IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.11, 10:57
              czemu nie piszesz na temat śledziu lecz ubliżasz innym ? cham jesteś ?
          • Gość: 1234 Re: Plaga owadów, to jest nic IP: *.171.c94.petrotel.pl 19.08.11, 11:54
            Bo z komarami jest taka zasada.
            Jak wszystkie w pokoju przed snem wybijesz to napewno jeden sie został :)
            • Gość: hermann Re: Plaga owadów, to jest nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.11, 16:51
              owady podobnie jak inne istoty żywe ( jeszcze) należy zwalczać za pomocą niemieckich ! środków owadowbójczych firmy bayer.

sam posiadam urzadzenie znakomitej niemieckiej firmy Kapo ( sic!?) - płytkę wkłada się w elektryczny atomizer napisem do góry i podłącza . Widok jest niezapomniany - napis Kapo za kratką !!!! komary padają wszelako momo iż płytki nabyłem 15 lat temu . Made in Germany !
              sorry , made in united europe !
              • Gość: op Re: Plaga owadów, to jest nic IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.11, 20:54
                tu ten owad troche starszy upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0e/Gemeine_Maulwurfsgrille_Gryllotalpa_gryllotalpa_2.JPG
                • Gość: Anita Re: Plaga owadów, to jest nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.11, 11:00
                  Ale nie chodziło ani o komary ani o szczypawki tylko o robaki z twardą skorupką, które nie lęgną się w domu a fruwają na zewnątrz i często można je zauważyć na balkonie lub parapecie. Link podałam wcześniej i podejrzewam, że o tego robala chodzi bo sama zauważyłam go kilkakrotnie na swoim balkonie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka