Dodaj do ulubionych

Płocczanka ze spotu o Warszawie i Euro 2012: Cz...

• bartassa o Warszawie i Euro 2012: Cz... 11.12.11, 13:21
      Trzeba zakazać pokazywania tego spotu.
      500.000 zł to nie wiele straty w porównaniu z tym jaki wstyd będzie gdy Zagranica taki "Syf" zobaczy.
      ... a swoją drogą "Gust" pracowników Agencji która taki Spot wykonywała ? ... cóż wyraz współczucia dla tych dyletantów bez wyczucia i talentu. Typowe Wsiochy w Warszawie które nie mają za grosz dobrgo smaku i reprezentują taki-zerowyi poziom .
    • jayamez NIE obiekt seksualny? 11.12.11, 13:21
      "Zamysł był taki: zaczepiam obcokrajowca, on za mną biegnie, bo interesuję go nie jako obiekt seksualny, tylko osoba z Polski."

Haha a to ciekawa opinia. Od razu nasuwa się pytanie czy 'obcokrajowiec' pobiegł by też za wąsatym panem koło 40-ki albo wygolonym kibolem Legii - bo też 'interesowali by go jako osoby z Polski'. Niechby też mieli na sobie barwy narodowe :P

Lol, spot leży i kwiczy, a pani próbując go bronić jeszcze strzela do niego z shotguna :D
      • balcerek_jozef Re: NIE obiekt seksualny? 11.12.11, 13:29
        jayamez napisał:

> Lol, spot leży i kwiczy, a pani próbując go bronić jeszcze strzela do niego z s
        > hotguna :D

Dokładnie. Wieś tańczy i śpiewa.
      • eferaes Re: NIE obiekt seksualny? 11.12.11, 14:43
        hahah dobre dobre :)
    • balcerek_jozef Fot. Archiwum Justyny Woi 11.12.11, 13:24
      Fajny kadr z wieży. Szkoda że tak rzadko używany. Pewnie starym prykom nie chce się wchodzić na górę.
    • Gość: kiiki Re: Płocczanka ze spotu o Warszawie i Euro 2012: IP: *.adsl.inetia.pl 11.12.11, 13:25

No cóż, to rzeczywiście wyglada tak, jakby ten facet chciał ją nadziać..
    • pszenic Szkodzi początkowy motyw zboczony. Wyciąć ten kadr 11.12.11, 13:26
      Film moim zdaniem zrobiony jest całkiem zgrabnie. Szkodzi mu jedynie poczatkowy motyw sprowadzony do prymitywnego elementu seksualnego. Wyciąć ten kadr i skojarzenia będą z Warszawą i pieknym uczuciem. Pozdrawiam z Hiszpanii.
    • alebyk Re: Też mi się podoba. Sądzę że to kompleksy:-D 11.12.11, 13:27
      Kompleksy wychodzą z gawiedzi, kompleksy :-DDDD A do sportu, tłuściochy, do biegania! Sylwetke mozna zawsze trochę poprawić.
      • perceptivity Laska, przystojniak i jeszcze jakieś wspólne bizne 11.12.11, 13:55
        sy!? Wspólną kolację oczywiście wrzucą sobie w koszta firmowe!!! Nie za dobrze im??? Tego kuźwa to już trochę za dużo w tej Warsiawce. We łbach im się poprzewracało!
        • i_ona_wie_o_co_chodzi Anna Grodzka powinna za nią polecieć.Ale by spierd 11.12.11, 14:02
          zielała...
          • esoterics Justynka to niezła laseczka... 11.12.11, 14:11
            • Gość: Leon blondynki tak mają: zawsze myślą dopiero po... IP: *.adsl.inetia.pl 11.12.11, 14:22
              • tschort Bardzo fajny spot,uważam.To jakaś histeria z tym 11.12.11, 15:07
                opluwaniem.
                • Gość: samuto ja nie wiem, czemu pani Iwona bierze do siebie kry IP: *.adsl.inetia.pl 11.12.11, 16:00
                  ja nie wiem, czemu pani Iwona bierze do siebie krytyke spotu. przeciez ona jest aktorka, a tu nawalil przede wszystkim rezyser, producent i operator. mozna to wytlumaczyc na przykladzie tego aktora, przeciez kazdy facet ma penisa i to nie jego wina, ze go posiada. za to wina realizatorow filmu jest to, ze pokazuja to wyrazne uwypuklenie na spodniach w spocie, ktory ma promowac miasto! to tak jakby aktor mial do siebie pretensje, ze na filmie nie widac jego usmiechu, podczas gdy operator robil zdjecia jego tylka.
                  tak samo przeciez nie od pani Iwony zalezalo, jaki jest scenarjusz, jakie beda ujecia i montaz.

Pani Iwono, prosze sie nie martwic, ta cala krytyka nie jest zwiazana z Pani osoba! Pani na prawde slicznie wypadla, to ze wrobili Pani w film o zboczencu (tez nie wina aktora, ktory go gral) to juz inna sprawa
          • Gość: X nie nie Robert Biedroń biegnący za Anną Grodzką IP: *.dynamic.chello.pl 11.12.11, 14:50
            albo na odwrót
            to byłby hit
          • Gość: znafca Witam "znafców" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.11, 14:50
            "Internauci i na tym wątku nie pozostawili suchej nitki."

Internauci a właściwie dzieci neostrady, sami znawcy każdego tematu....
    • gospodarz_domu_gras Płocczanka ze spotu o Warszawie i Euro 2012: Cz... 11.12.11, 13:30
      Jeśli jest to spot dla obcokrajowców, to jego przesłanie jest takie:
      Przyjeżdżajcie do nas, są dobre, szczupłe blond-dupy do wydyma***,.
    • waqq Płocczanka ze spotu o Warszawie i Euro 2012: Cz... 11.12.11, 13:31
      Obejrzałem filmik dopiero teraz. Jest średni co do pomysłu i efektów(ale to chyba nie jest dzielo wybitnego reżysera), ale jeśli komuś kojarzy się tylko seksualnie to jego problem. Dominuje miejski krajobraz. Warszawa pokazana jest całkiem nieźle.
    • demokrex Płocczanka ze spotu o Warszawie i Euro 2012: Cz... 11.12.11, 13:31
      Létající Čestmír - sequel
    • grodek75 Wystąpiła w żałosnym gniocie... 11.12.11, 13:32
      ... a teraz jej przykro...
      Chyba dlatego, że dostrzegła iż zrobiła z siebie idiotkę.

--------------------------------------------------------------
      www.panoramio.com/user/2266955
      my.flightmemory.com/image/grodek75.gif
    • cin2424 przyczajona polka, ukryty zboq? 11.12.11, 13:37
      pomysl i wykonanie jest wg mnie fatalne, znaczy ok, doszukujac sie jakiegos zamyslu- parkour po wawie, celem pokazania jej walorow - OK

tylko

po jakiego wala taka infantylna 'metafora' polski, tzn po kiego grzyba ktos lata po wawie w barwach narodowych? i czemu ja ktos goni?
      a jak juz musi gonic, to moze nie jeden ziomek tylko niech dolaczaja sie kolejne osoby z roznych stron swiata (a jakze ubrane w ichniejsze barwy narodowe - niech beda nawet owinieci flagami!)

i czemu zamiast znalezc paru zdolnych parkour'owcow z PL, zeby faktycznie opracowali jakas ciekawa trase i pokazali troche trickow, to wylozono kase na FX sprzed dekady, gdzie ogladajac te skoki czulem sie bardziej zazenowany niz podczas projekcji 'przyczajony tygrys ukryty smok' i podobnych, no super mario bros na sterydach conajmniej

powinno sie zarzadac ponownego montazu, albo zwrotu kasy
    • fractale Re: Płocczanka ze spotu o Warszawie i Euro 2012: 11.12.11, 13:41
      Czyli jeszcze gorzej:

Warszawa to miasta, gdzie każdy zagraniczny zbok bez zegarka może bezkarnie ganiać nasze niewinne prapiastowskie dziewoje.

Komisję śledczą powołać natychmiast! Premiera i Pana Prezesa odpytać.
    • pynkyp Płocczanka ze spotu o Warszawie i Euro 2012: Cz... 11.12.11, 13:41
      A ja się pytam dlaczego ta pani nie jest zawodową aktorką tylko studentka zarządzania, młody pan w dresie to penie student turystyki, ekipa filmowa dorobiła sobie w weekend bo nachodzeń pracuje w centrum handlowym a reżyser kończył polonistykę, scenarzysta to specjalista hydraulik i spot wygląda jalk wygląda
    • Gość: hihi facet goni faceta IP: *.adsl.inetia.pl 11.12.11, 13:51
      Dziewczyno, czym Ty się przejmujesz? To że faceci latają za dziewczynami jak psy za sukami to rzecz naturalna, zresztą wykorzystywana przez dziewczyny.
      Gorzej byłoby gdyby na Twoim miejscu był facet i był goniony przez drugiego faceta, to byłoby odrażające z przekazem sugerującym, że polscy mężczyźni to zboczeńcy.
    • Gość: o rany Re: Płocczanka ze spotu o Warszawie i Euro 2012: IP: 80.54.46.* 11.12.11, 13:52
      Lalka zagrała w beznadziejnym spocie, a teraz jeszcze pogrąża się głupimi tekstami.

Wystarczyłoby kilka gestów: zapraszających do wspólnego biegu, wskazujących na to, że laska pokazuje kolesiowi otaczające ich miejsca i odbiór filmu byłby zupełnie inny.
      A tak mamy blondynkę uciekającą przed facetem i oglądającą się co jakiś czas, żeby sprawdzić czy on nadal ją goni.
      Lipa. Lipa. Lipa.
    • placebo99 W scenariuszu był błąd łatwy do korekty 11.12.11, 13:54
      Oni mieli się wpierw spotkać w biurze i umówić po pracy na jogging. Nawet jakby czuli do siebie miętę to skojarzenie, że chodzi o wprowadzenie penisa do pochwy nie byłoby już tak oczywiste jak teraz.
    • Gość: zzz Wzwód IP: *.adsl.inetia.pl 11.12.11, 13:55
      Dlaczego w tym przydługim artykule nie padło, co spowodowało, że uganianie się za dziewczyną sprawiło, że ten żenujący film bardziej przypoamina kampanię społeczną wymierzoną w gwałcicieli w stolicy, niż film ją promujący? Przecież na samym początku szanownemu aktorowi stoi na widok dziewczyny, a potem za nią biegnie... TEN początek ukierunkował dalszą interpretację spotu, który bez tego ujęcia byłby zwyczajnie słaby, a tak jest żenujący. Jakoś nie wspomniano też o widocznych materacach na które pada, czy zerkaniu na zegarek, którego nie ma... Takie elementarne błędy to może robić jakiś pasjonat-amator, a nie "profesjonaliści" zgarniający za to coś pół bańki...
      • placebo99 Prawda. Na początku wyraźnie stoi mu penis 11.12.11, 14:08
        Tu jest błąd!
      • Gość: hihi Re: Wzwód IP: *.adsl.inetia.pl 11.12.11, 14:26
        Oczywiście że nie jest to przypadek, a zamierzenie realizatorów, aby pokazać przyjedźcie na ładne i łatwe dziewczyny. Tak jakby Oni o tym nie wiedzieli. hihi
        Ale Ona nie zdawała sobie z tego sprawy, że taki jest pomysł reżyserski i realizacja, jej mogli wcisnąć inny kit.
    • tojasam Spot jest OK? To chyba oglądaliśmy inne filmiki... 11.12.11, 13:59
      Droga Justynko, liczyłaś na merytoryczne wypowiedzi? Proszę bardzo:
      1. Pomysł/scenariusz - właściwie to pomysłu brak. Parka biegnie przez miasto, w tle ukazana Warszawa. Genialne! Ciekawe, kto i jak długo nad tym myślał. Sam bieg zerżnięty ze spotu Londynu, ale tam to miało przynajmniej ręce i nogi (chociaż moim zdaniem spot trochę za długi), poszczególne scenki były częścią większego konceptu, a co najważniejsze były zabawne. Tutaj nic nie trzyma się kupy.
      2. Realizacja - sztuczne (i raczej niepotrzebne) efekty specjalne, rodem z filmów z przełomu lat 70. i 80. Ujęcia i montaż, jak dla mnie OK, ale to niestety nie uratowało całości.
      3. Muzyka - męcząca, nieprzyjazna, trudna do zanucenia/powtórzenia. Domyślam się, że miało być nowocześnie, ale wyszło średnio. Porównując do piosenki z filmiku Londynu, poznańskiego spotu z kawałkiem "Niepoprawnie kolorowych snów" lub najnowszego kręconego pod Euro 2012, Warszawski film wypada fatalnie.
      4. Gra aktorska - w sumie w takim filmie aktorzy raczej nie mogą się wykazać, poza tym i tak nie są to profesjonaliści, ale należałoby odnotować, że miny goniącego kolesia nie są zbyt naturalne. Poza tym facet ma mimikę i spojrzenie osoby chorej psychicznie.
      Podsumowując, film jest tragiczny. Warszawa niby jest widoczna w tle, ale te ujęcia nie zachęciłyby mnie do jej odwiedzenie. W dodatku trudno się skupić na zdjęciach stolicy, skoro całą uwagę przyciąga Creepy Erection Guy, który z sobie tylko znanych powodów, goni jakąś pannę.
      I jeszcze ta kwota...
      • Gość: wendy " mimikę i spojrzenie osoby chorej psychicznie" IP: *.toya.net.pl 11.12.11, 14:08
        " mimikę i spojrzenie osoby chorej psychicznie" ...ubawiłam się, to niestety prawda!!
      • i_ona_wie_o_co_chodzi Re: Spot jest OK? To chyba oglądaliśmy inne filmi 11.12.11, 14:09
        Jak twoje argumenty są merytoryczne to ja jestem papieżem. Oto próbki "zarzutów" : " Muzyka - męcząca " (dla kogo? Dla mnie nie), " miało być nowocześnie, ale wyszło średnio " (znowu bez argumentów), "ale należałoby odnotować, że miny goniącego kolesia nie są zbyt naturalne. Poza tym facet ma mimikę i spojrzenie osoby chorej psychicznie.."(to po prostu opluwanie bez uzasadnienia) itd. itp. I reszta opinii też jest na tym albo i gorszym poziomie.
        • lia.13 Re: Spot jest OK? To chyba oglądaliśmy inne filmi 11.12.11, 14:15
          dla mnie również muzyka była męcząca. Agresywna wręcz, w połączeniu z dziwnymi minami goniącego dawała jednoznaczne skojarzenie - zbliżającego się niebezpieczeństwa.
          • i_ona_wie_o_co_chodzi Re: Spot jest OK? To chyba oglądaliśmy inne filmi 11.12.11, 14:58
            Masz prawo tak sądzic. Ale to nie znaczy że tak "jest" bo to kwestia gustu. Mnie muzyka się podoba. Aktorzy zresztą też. Też mam pewne zastrzeżenia ale nie do całości, pomysłu, min aktorów itd.
            • Gość: ciotka Re: Spot jest OK? To chyba oglądaliśmy inne filmi IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 11.12.11, 15:18
              Ale przecież właśnie tak jest ten film oceniany. Subiektywnie, czy się komuś podobał czy nie. A najwyraźniej nie podobał się zdecydowanej większości. Nie sądzę, żeby tu chodziło o merytorykę fachową :)
              Mi się spot nie podobał.
              Pomysł jeszcze od biedy, choć wydaje MI się naciągany i jakiś niedopracowany (po co bohaterka spotu, wybierająca się na przebieżkę, ma zaczepiać obcokrajowca??). Już fajniej by było to ogarnąć w stylu Forresta Gumpa - ludzie przyłączający się do tego biegu. Nawet niepotrzebne by były to podskoki i wstrawki a la parkour(wybaczcie pisownie)
              muzyka też jakoś nie zachwyciła
              bardzo MNIE drażniły te przekrzywione ujęcia - po co? wyglądało jakby ktoś się silił na artyzm. wg MNIE nie wyszło

Fakt, pokazali ładne części miasta, ale całość filmu wcale mnie nie zachęca do odwiedzin.
    • placebo99 Do aktorów nie można mieć pretensji 11.12.11, 14:09
      Według mnie zagrali dobrze swoją rolę. Błędy są w scenariuszu i montażu.
      • Gość: gość portalu Re: Do aktorów nie można mieć pretensji IP: *.dynamic.chello.pl 11.12.11, 14:23
        Koleś moim zdaniem ma trochę straszną mimikę, ale jeśli chodziło o zagranie zboczeńca, to raczej pasowała!
    • lisa2 Płocczanka ze spotu o Warszawie i Euro 2012: Cz... 11.12.11, 14:18
      Każdy twórca i autorzy reklam muszą przewidzieć wszystkie możliwe odbiory swego dzieła.

Musi być w tym również "adwokatem diabła".

Umieć przewidzieć wszelkie ujemne strony odbioru reklamy to jej powodzenie.

Ponieważ ludzie są różni, to i każdy z nich pojedynczo ma swoje spojrzenie na reklamę. Często mała szpilka potrafi przekłuć wielki balon.
    • malena-76 Kto wygrał przetarg na spot za pieniądze podatnika 11.12.11, 14:19
      Na pewno jakiś niekompetentny synek osoby ze znanym nazwiskiem podpierając sie pieniedzmi lub znajomosciami rodziców. Nie trzeba nagłasniać nazwisk aktorów bo aktorzy robia to, co im cała góra każe czyli copywriter, reżyser, producent i cała reszta. Co wy chcecie od dziewczyny, inteligentna i ładna, znalazła jak jej sie wydawało dobra pracę a teraz cała reszta osób niekompetentnych chowa sie za nią, jak za żywą tarczą. Napiszcie lepiej artykuł o rezyserze i producencie i kto ten pomysł przyklepał? Na zachodzie taka reklama nie ujrzałaby swiatła dziennego. Typowo polski seksizm i sprosne po polsku poczucie humoru az się wylewa z ekranu. Jeśli ten spot będzie rzeczywiście wyświetlany w kinach i telewizji to znowu my, Polacy na obczyznie będziemy sie musieli wstydzić, jak zwykle.
      • Gość: gość portalu Re: Kto wygrał przetarg na spot za pieniądze poda IP: *.dynamic.chello.pl 11.12.11, 14:27
        Przecież nikt jej nie krytykował. Dopiero teraz, jak zdecydowała się wziąć udział w durnym wywiadzie do gazety spadła na nią krytyka, bo próbuje nam czarować i mydlić. ;)
      • Gość: ŻENADA Re: Kto wygrał przetarg na spot za pieniądze poda IP: 89.191.147.* 11.12.11, 14:32
        BRDZO ŁADNA DZIEWCZYNA ALE JAK TO U NAS CZESTO BYWA ZROBIONO Z NIEJ KUREWKE LECACA NA FORSIASTYCH GOGUSI Z ZAGRANICY ... OT, POLSKA...
        • malena-76 Re: Kto wygrał przetarg na spot za pieniądze poda 11.12.11, 20:22
          Zgadzam się z gosciem portalu. Właśnie o tym mówie. Polskie szowinistyczne stereotypy rodem zza stodoły.
    • rojuan Płocczanka ze spotu o Warszawie i Euro 2012: Cz... 11.12.11, 14:26
      Jaki spot taka aktorka , ciężko czytać ten wywiad , chyba zgromadzono podobnie myślących do realizacji tego materiału pseudo - reklamowego .
    • bartassa Euro 2012: Cz... 11.12.11, 14:26
      Proszę nie pokazywać nidgy więcej tego spotu. To jest antyReklama Warszawy i Euro2012.
      Fatalna jest ostatnia scena, w jaskrawo-czerwonej sukience (bluzce) nie przychodzi się do pracy w Business-ie ..... to nie burdel
    • macw1975 Spot, po którym widzom trzeba wyjaśnić o co chodzi 11.12.11, 14:28
      No po prostu genialne. Co za profesjonalizm reżysera i scenarzysty...
    • kesik001 Płocczanka ze spotu o Warszawie i Euro 2012: Cz... 11.12.11, 14:29
      1.Na początek...Panienka jest przeciętnej urody.Nie wyskakuje przed nawias.
      2.Scenariusz jest koszmarny.Gdyby nie było w nim biegnącej blondyny i zboka a prawdziwy biegacz i wyostrzone uroki warszawy a postać biegacza rozmazana gdy tło jest istotne byłoby ok.
      No i pseudomatrix absolutnie do wywalenia.
      3.Taka kasa za takie gó...? Kto zatwierdza takie projekty??.Jak dla mnie już powinien dostać dyscyplinarkę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka