Dodaj do ulubionych

Polo Markiet na Winiarach

09.01.12, 20:44
Od pewnego czasu mam przyjemność a raczej nie przyjemność robić zakupy w Polo na Winiarach. Mam wrażenia że obsługa, która jak się daje zauważyć tworzy jakiś klan i robi łaskę że w ogóle musi obsługiwać klientów. Na stoisku mięsnym w godzinach szczytu( godz. 14-15) obsługuje w żółwim tempie z kwaśną miną jedna Pani, druga zaś to właśnie o tej porze musi wykładac lub przekładać towar. Część personelu krząta się ospale po sklepie, a Pani w kasie ma zabójcze tempo. Mam wrażenie że kierownictwo zmiany w ogóle nie ma kontroli lub nie zauważa problemu. Czystość i higiena również daje dużo do życzenia. Nie jest to tylko moja opinia ale wielu robiących tu zakupy. Porównuję obsługę z innymi sklepami chociażby Biedronką przy stadionie gdzie robienie zakupów to sama przyjemność. I personel miły i czystością aż świeci.
Obserwuj wątek
    • Gość: zona tam jest drogo i nie chodze tam IP: *.ip.netia.com.pl 09.01.12, 21:39
      są o wiele tańsze sklepy
    • Gość: podsumowanie Re: Polo Markiet na Winiarach IP: *.042.c72.petrotel.pl 09.01.12, 21:50
      dlaczego wiec robisz tam zakupy ?
      • Gość: tdd dlaczego wiec robisz tam zakupy ? IP: *.224.c74.petrotel.pl 10.01.12, 08:16
        Dlatego iz sklep ten jest dobrze zaopatrzony i jeden na osiedlu,a o kulture obslugi nalezy sie dopominac.
        Co do stoiska miesnego to wykladanie lub ukladanie towaru odbywa sie no stop caly dzien.Jedna pani z obslugi jest wylaczona, nikogo nie wzrusza kolejka jak rowniez syf i balagan na sklepie.
        Sprzedawczynie zachowuja sie jakby odrabialy panszczyzne.
        • Gość: margarynka uha ha Re: dlaczego wiec robisz tam zakupy ? IP: *.plock.mm.pl 10.01.12, 09:35
          Potwierdzam. Przyczyną jest to ,że zatrudniono tam jako personel "stare wygi", które mają zaliczoną prace już w wielu sklepach. Oglądasz tam niedbalstwo połączone z rutyna i obniżony stosunek do klienta. Im nie zależy na handlu a tylko na "pracy". Winę ponosi kierownik sklepu. Tylko on. Widocznie jest tego samego pokroju. Podobnie zachowywały się kobitki w Polo przy Armii Krajowej ale trochę tam ich ruszono i jest lepiej. Uważaj na oszustwa na linii stoisko mięsno - wędliniarskie a kasą. Sprawdzaj czytnikiem czy masz ten a nie inny towar.
          • Gość: Icek z Kazimierza Re: dlaczego wiec robisz tam zakupy ? IP: *.class147.petrotel.pl 10.01.12, 10:07
            towarzystwo zachowuje się tak jakby do pracy przychodzili wypocząć po trudach życia rodzinnego i spania w domu
            • Gość: ajt Re: I mają rację!!! IP: *.opera-mini.net 10.01.12, 10:36
              I bardzo dobrze, za taką płacę tylko frajer i niewolnik daje się wykorzystywać! Niedługo skończy się ciemnogród i średniowieczny kapytalyzm. Niech żyje REWOLUCJA!
              • Gość: 1234 Re: I mają rację!!! IP: *.247.c92.petrotel.pl 10.01.12, 11:46
                Zgadzam się w całej ( ze tak powiem :) rozciągłości co do obsługi w Polomarketach.
                Sam byłe przez dłuższy czas klientem tego przy jachowicza - Nowy Rynek. Ale miałem juz dosyć tych wiecznie naburmuszonych sprzedawczyn , tego bałaganu a zwłaszcza braku miejsca , Tam nawet dobrze przejść nie można między regałami , jak by mogli to by chyba na suficie układali. Na miesnym , to samo - kolejka jak diabli a tu jedna towar zaczyna przekładać , a jak uwage zwrócisz to jak by mogła to by cie tym tasakiem zdzieliła.
                Zrezygnowałem i przeniosłem sie do innego.
                A tak przy okazji , to nie wiem jak ta sytuacja , ten ścisk w tym sklepie ma się do przepisów p.poż i bhp , kurna jak by tam zaczęło sie jarać to by nawet spieprzać nie było jak. Chyba dawno tam kontroli w tym wzgledzie nie mieli , albo i mieli ale załatwili to "kopertowo" :)
                I na koniec , porównując Biedronke z Polo wynik zdecydowanie na korzyśc tej pierwszej.
                • Gość: janka Re: I mają rację!!! IP: *.class102.petrotel.pl 10.01.12, 13:16
                  ja tez zrezygnowałam z Polo przy Jachowicza ,pare razy przyniosłam do domu nie swieze mieso i wyroby wedliniarskie moja wina ze nie sprawdzalam ale na kodach kreskowych ze soiska miesnego towar niezgodny z opisem czyli np kupowalam kiełbase slaska a placiłam za drozsza sucha krakowska albo salami z pieprzem ogólnie złe wrazenie i dlatego przenioslam sie do innego sklepu .
                  • Gość: ajt Re: I mają rację!!! IP: *.opera-mini.net 10.01.12, 13:28
                    No właśnie, kolega z koleżanką przenieśli się tam gdzie zatrudniają jeszcze frajerów i po krzyku
                    • Gość: janka Re: IP: *.class102.petrotel.pl 10.01.12, 13:40
                      praca w sklepie na stanowisku ekspedientki to praca z klientem a tu obowiazuja procedury i oczekuje od ww znajomosci takowej a odpowiada za to oczywiscie kierownik a przyjmuje do wiadomosci i stosowania sprzedawca .nic nie jest na zawsze wiec jesli nie pasuje to mozna szukac innej pracy
    • klobukos Popłynęliście... 10.01.12, 22:36
      W 100% się z wami zgadzam w tym, że w Polo Marketach jest ciasno, kolejki długie przez otwartą połowę kas, i panuje ogólny syf i malaria.
      Mimo wszystko nie miejcie pretensji do pracowników. Jedna osoba z mojej rodziny miała nieprzyjemność być tam pracownikiem. Odpowiedzialną osobą za taki stan rzeczy jest nie kto inny jak kierownik sklepu. To on przydziela odpowiednią ilość osób na zmianę, wydaje rozkazy typu dokładanie towaru o najmniej odpowiednich porach itp.
      Polo nie ma ochroniarzy. To kasjerzy odpowiadają za braki towarów jeśli ktoś coś wynosi. Do tego muszą sprawdzać czy nie płacisz fałszywkami, dokładnie przeliczyć kasę (jak mają za mało dokładają od siebie, jak za dużo - oczywiście idzie nie wiadomo gdzie), robić aktywną sprzedaż (przecież przeterminowanego ciasta kierownik nie wyrzuci, musisz to sprzedać). Mając tyle na głowie + wysłuchując niesłusznych pretensji pod jego zamiast kierownika adresem, sprzedawca ma jeszcze obsługiwać cię jak robot?
      Miejcie trochę wyrozumiałości - one harują za najniższą krajową, a jeśli nie palą z kierownikiem papierosów, to o premii nigdy nie słyszały.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka