pomyslowy82 10.11.12, 09:40 I jak zwykle obowiązkowy pokropek... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czytelnikfilip Wielkie otwarcie orlika na Radziwiu 10.11.12, 16:29 droga redakcjo. funkcji przewodniczącego rady osiedla już nie ma, gdyż kadencja rad wygasła. Pozostały zarządy osiedli. Powinno więc być napisane bądź wymawiane: przewodniczący zarządu osiedla.... dziwne, ze na otwarciu nie było "działacza" Bogusia Osieckiego. a przydała by się kropla wody świeconej na jego czole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Wielkie otwarcie orlika na Radziwiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.12, 19:34 Zapomniano podstawić mu lekktyki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gol Re: cała wiś to łoglondała IP: *.opera-mini.net 10.11.12, 20:10 czy z tej wiekopomnej okazji rozegrano jakiś mecz a jeśli tak to w której min spotkania łysenko strzelił swojaka ? Odpowiedz Link Zgłoś
epoeta Re: Wielkie otwarcie orlika na Radziwiu 10.11.12, 20:11 zaczynam martwić się o Bogusia, od jakiegoś czasu nie widać go wogóle na forum albo siadł komputer, albo mamrotka kupił na kilka miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Wielkie otwarcie orlika na Radziwiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.12, 21:06 Nie ma się co martwić, zgodnie z wytycznymi KC PiS, w dniu dzisiejszym ma się "nie pokazywać" na forum. Korzystając z wolnego, być może pojechał do Torunia poszukać sponsora dla "Stoczniowca" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buk w niebiesiech Re: Wielkie otwarcie orlika na Radziwiu IP: *.154.c69.petrotel.pl 10.11.12, 21:21 nic nie wiecie ? wyruszyl z protestem na sile nadajnika tokfm ktory to zaglusza mu jego radyjko, zeby sila protestu byla wieksza porusza sie na kolanach wiec mu troche zejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Wielkie otwarcie orlika na Radziwiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.12, 21:21 Lepiej dla tego forum będzie, jak Boguś, sam na sam będzie z własnymi myślami w zaciszu domowym, niż miałby je "lansować". Jak znam życie, niedługo się "objawi" z nową "energią". Odpowiedz Link Zgłoś
epoeta Re: Wielkie otwarcie orlika na Radziwiu 10.11.12, 21:51 O Bogusiu mowa, a on bobruje na forum o harcerzach. Chyba na wszystkich się obraził, bo rozmawia tylko ze sobą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buk w niebiesiech Re: Wielkie otwarcie orlika na Radziwiu IP: *.154.c69.petrotel.pl 10.11.12, 21:22 ciekawe ile nas kosztowala ta posluga, ze tez te pasozyty sumienia nie maja, a tak go u innch szukaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osiecki Bogusław Re: Wielkie otwarcie orlika na Radziwiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.12, 11:15 Panowie. Wasza troska o mnie jest równie wielka jak wielkie było otwarcie orlika w Radziwiu. Zamiast lekcji widowisko, więc dzieci było mnóstwo. Znalazł się sponsor na przecenione w marketach akcesoria z EURO 2012 to i dzieci do fotografii ubrane i pomalowane były jak należy. Na jednej z fotografii jest DWÓCH widzów, mieszkańców Radziwia. No i cała ekipa z Ratusza, też w godzinach pracy. Współczuję dzieciom, że wzięły w tym udział. Co z nich wyrośnie? A Stoczniowiec niech porasta chwastami. Może coś merytorycznie panowie. Odpowiedz Link Zgłoś
obeznany44 Re: peany klepiskowe 11.11.12, 17:38 jeden pean o klepisku dla gw to za mało ? jeden był przed jego inicjacją drugi po a trzeci z przecinanie wstęgi nie odbył się chyba tylko że gw nie ma kamery i nadajnika do transmisji z livem puścić Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnikfilip Wielkie otwarcie orlika na Radziwiu 11.11.12, 19:46 panie bogusiu, czego znowu czepiasz sie dzieci? sam ich nie masz, wiec pewnie nie lubisz. a skad wiesz, jak nie byles, jak pomalowane miały buźki? donosicieli masz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paradowski andrzej Re: Wielkie otwarcie orlika na Radziwiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.12, 21:57 Szanowny Panie Prezydencie nie wiem kto panu wskazał tak złe miejsce dla orlika. jest to inwestycja nie trafiona ,nie w tym miejscu. Dobrze by było gdy Pan Prezydent wyszedł z ratusza stanoł na wzgórzu tumskim i zobaczył co się dzieje nad orlikiem radziwskim. Dzieci i młodzież przebywajaca na orliku powinna ćwiczyć odpoczywać dotleniać się zażywać czystego powietrza itd.. Miejsce które wybrał kiedyś Pan Osiecki jest wolne od takiego stęzenia dwutlenku wegla z prostej przyczyny, pomiary meteorologiczne wyraznie pokazują 75 procent wiatrow jest z zachodu, no ale nie za Pana Prezydenta fuszerki sie tylko zdarzaly. Oczyszczalnie ściekow też pobudowano w tym miejscu zeby zanieczyszczała powietrz gdyby przeszly decydent pobudował ją na pograniczach wschodnich było by chyba lepiej smrodek neutralizowała by kiempa nadwiślanska. Wydaje mi się ze polityka przysłania wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osiecki Bogusław Re: Wielkie otwarcie orlika na Radziwiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.12, 22:49 do "paradowski andrzej " i nie tylko Nie tyle kto wskazał to miejsce, co nie wskazał lepszego, właściwego. Najważniejsze było - wybudować. Dają, to brać. I traktować to jako jedyny powód do zasług. Przedszkolaki w Radziwiu już od kilku lat wdychają spaliny samochodowe z Dobrzykowskiej plus z kominów domowych. Przyzwyczaiły się. Podrosły i korzystają z orlika. Lokalizacje przedszkola i orlika to skandale urbanistyczne i jak Pan napisał szkodzące zdrowiu dzieci i młodzieży. To efekt "pracy" lokalnej Rady Mieszkańców przez ostatnie dwie kadencje. Pisałem o tym. Przykre to. Park Rekreacji i Sportu przy ulicy Teligi powstał z innych powodów niż ekologiczny. W Radziwiu jest bardzo mało terenów publicznych. 10 lat temu, jedna z radnych miejskich, przyczyniła się do ich wyprzedaży. Udało się ten proceder powstrzymać. Postanowiliśmy zagospodarować pozostałe jeszcze tereny gminne w Radziwiu. Taki zaniedbany, zaśmiecony, przedzielony prywatną działką był właśnie przy ulicy Teligi. Powstał Społeczny Komitet, powstała koncepcja. Dzięki społecznym działaniom mieszkańców i lokalnym firmom udało się wybudować tego orlika za 80.000zł. Dzięki znakomitej współpracy z Urzędem Miasta udało się rozwiązać sprawy własnościowe. Przy Teligi, faktycznie, powietrze jest dużo czystsze niż przy Cichej, zwłaszcza w sezonie grzewczym. Zabrakło nam pieniędzy na ścieżkę dla łyżworolek (projekt jest) i lepszą nawierzchnię boiska do piłki nożnej. Na nowym orliku winno grywać kierownictwo ostatnich dwóch rad mieszkańców, zwłaszcza teraz, kiedy palą w piecach - za karę. Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnikfilip Wielkie otwarcie orlika na Radziwiu 14.11.12, 05:55 do p. osieckiego. nie moge spac przez pana, jak pisze pan takie bzdury. skad się wzieło 80 tys zł? pan je wyłożył? czy urząd miasta? byłam kiedyś na tym placu przy teligi. wokół mnóstwo domów opalanych węglem, drzewem, ekogroszkiem. W tym skupisku to dopiero "ekologia". Podobno był pan radnym od 2000 r. do 2012. Co pan zdziałał? jeśli chodzi o rozgrywanie meczów na nowym orliku, to proszę ściągnąć harcerzy i dzieci, co ponoć wyjeżdżają z panem na kolonie, sam się przebrać w spodenki i gonić za piłką! pan jest lokalnym krytykiem, wiec i pana trzeba krytykować. od nowego orlika wara. płock jest dumny z takich realizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benita orlik to jest budowa jak most, Orlen Arena IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.12, 06:57 światowy sukces Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osiecki Bogusław Re: orlik to jest budowa jak most, Orlen Arena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.12, 08:12 do "benity" Eee tam. Światowym sukcesem, na miarę płockiego świata, było wybudowanie naszego orlika przy ulicy Teligi w Radziwiu w 2005 roku. SPOŁECZNIE. Za 80.000zł z Funduszu Grantowego. Nasz pomysł, nasze projekty, nasze wykonanie, działka gminna. Wymagało to naszego aktywnego udziału i też aktywnego udziału i zrozumienia idei przez Urząd Miasta. Dało się. Udało się. Ilu przeszkadzało i przeszkadza do dziś (patrz niejaki "czytelnikfilip")! Ja serio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osiecki Bogusław Re: Wielkie otwarcie orlika na Radziwiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.12, 10:14 do "czytelnikfilip" Jest mi bardzo przykro, że nie możesz spać z mojego powodu. Jeśli dręczy cię, że ja coś jednak robię dla Radziwia a ty nic i nie możesz z tego powodu spać - to dobrze. Jeśli dręczy cię, że ja coś jednak robię dla Radziwia a ty nic i zastanawiasz się jak mi przeszkodzić - to nie dobrze. Zawsze zastanawiam się, martwi mnie to, że są osobnicy, którzy czas poświecają na to aby innym przeszkodzić, dokopać. A tyle jest do zrobienia rzeczy pożytecznych! W Radziwiu też. Wczoraj, rzutem na taśmę, złożyliśmy uwagi do projektu "Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego miasta Płocka z prognozą oddziaływania na środowisko", dotyczące Radziwia. Zamieszczę nasze pismo na forum radziwskim. Ty też złożyłaś? Masz jakieś informacje, że Rada Mieszkańców złożyła? W tym Studium Radziwie skazane jest na obumarcie. Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnikfilip Wielkie otwarcie orlika na Radziwiu 14.11.12, 14:22 ciągle tylko Pan Bogusław narzeka, że Go ktoś krytykuje. Ale krytyka to coś wspaniałego. Można przemyśleć, udoskonalić, zrozumieć i zmienić. To, że pan napisał uwagi do Studium, to bardzo ładnie. Smutno mi jedynie, jak się dowiedziałam, że nie przychodził Pan na posiedzenia Rady. Do czegoś Pan został wybrany, prawda? pozdrawiam. zuzia. Odpowiedz Link Zgłoś
wojek1959 Wielkie otwarcie orlika na Radziwiu 17.11.12, 13:43 na każdej dzielnicy powinien być orlik jak skarpa itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: On Re: Wielkie otwarcie orlika na Radziwiu IP: *.plock.mm.pl 18.11.12, 12:40 Tak się sprzeczacie o ten orlik, a po co tataram taka "zabawka"? za wodą inny świat, świat mamrotów o poranku... Zdecydowanie lepiej byłoby gdyby powstał na skarpie niż na tym wywiejewie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Wielkie otwarcie orlika na Radziwiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.12, 21:29 osiedle na skarpie lezy 53 metry wyzej od osiedla radziwie co oznacza ze jest wiekszym wywiejewem potwierdza to rowniez wygląd ulicy polnej Odpowiedz Link Zgłoś
baorek1972 Wielkie otwarcie orlika na Radziwiu 03.12.12, 17:27 witam na forum. znów nam szanowne miasto zafundowało bubel na terenie Radziwia. pierwszy to sale gimnastyczna w gimnazjum (brak trybun, okropne zimno w okresie zimowym). teraz odbyło się wielkie otwarcie z meczem w roli głównej z byłymi zawodowymi piłkarzami . ale jakie było moje roszczarowanie kiedy w ten weekend orlik juz zamknieto. przybyłem z grupą młodzieży aby zagrać w piłkę( wcześniej dokonałem zapisu na dana godzinę) a tutaj wszystko zamknięte bez żadnej informacji dlaczego. dziś dowiedziłem się że jest on zamknięty z powodu braku przyłącza energii. i tutaj moje pytanie po co miasto na czele z Panem Prezydentem na czele otwiera coś a potem to zamyka. znów mamy kiłbasę wyborczą. ja osobiscie cenię Pana Prezydenta, że dostosował się do wytycznych Pana Premiera aby otwierać coś co jeszcze nie jest skończone. A gdzie był odbiór techniczny, jak to przeszło, układ w urzędzie czy co. takie rzeczy to tylko w Polsce, pozdrawiam wszystkich piłkarzy i fanatyków piłkarstwa na Radziwiu. i jeszcze jedno na boisku wielofunkcyjnym zabrakło mi lini do gry w tenisa ziemnego (tez się dzis dowiedziałem taki był projekt i go miasto zaakceptowało) teraz mamy czas tenisa, wszyscy chcą grać ale my Radziwiacy nie możemy brawo dla miasta i Pana Prezydenta!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnikfilip Wielkie otwarcie orlika na Radziwiu 03.12.12, 18:08 panie Baorku! nie podoba się na Radziwiu, proszę grać w Ciechomicach. pozdrawia zuźka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Wielkie otwarcie orlika na Radziwiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.12, 19:54 pani dyrektor od kiedy pani imie zmieniła???? Odpowiedz Link Zgłoś
baorek1972 Re: Wielkie otwarcie orlika na Radziwiu 03.12.12, 20:46 nie znam pani Pani Zuzio ale z tego co wiem i grałem to najlepszy orlik jest w Soczewce potwierdzają to nawet piłkarze z Gór i Ciechomic, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osiecki Bogusław Re: Wielkie otwarcie orlika na Radziwiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.12, 23:49 do "baorka1972" nie znam pani Pani Zuzio ale z tego co wiem i grałem to najlepszy orlik jest w Soczewce potwierdzają to nawet piłkarze z Gór i Ciechomic, pozdrawiam Dobrze, że piszesz, tylko miej szacunek do czytających i pisz staranniej. Pozwolilem sobie to przetłumaczyć i wyszło tak: Nie znam Pani pani Zuziu, ale z tego co wiem, bo i sam tam grałem, to najlepszy orlik jest w Soczewce. Potwierdzają to nawet piłkarze z Gór i Ciechomic. Pozdrawiam Też pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś