Dodaj do ulubionych

Składy Węgla w Płocku

04.01.13, 18:57
Witam mam pytanko, czy możecie polecic jakis skład węgla w Płocku który nie kombinuje bądz odradzic ?
JA odradzam Skład Węgla na radziwiu Kolejowa 3C (SkładyWęgla.pl) kupiłem tonę a wiecej kamienia niż Groszku. To był moj pierwszy i ostatni zakup ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: plocczanin76 Re: Składy Węgla w Płocku IP: *.class103.petrotel.pl 04.01.13, 22:46
      Ja też tam kupiłem i jest ok.
      • d.czeryka Re: Składy Węgla w Płocku 13.04.16, 11:17
        Kupuje w Gogolinie przez internet opał w "sambudrol", który potwierdzony jest certyfikatami. Ten też jest dobry.
    • maja84_15 Re: Składy Węgla w Płocku 08.01.13, 01:52
      Witam
      A co wiecie o skladzie opalu w Trzepowie Nowym? Dobry maja?
      Bo slyszalam ze ludzie chwala!!!!
    • Gość: gÓRAL Re: Składy Węgla w Płocku IP: *.31.66.142.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.01.13, 21:14
      Przyzwoity, acz nie tani bo 970 PLN/t ekogroszek jest w Dobrzykowie, w składzie m.in budowlanym jak się jedzie w stronę Grabia. Z nazwy EKORET i palii się przyzwoicie. Przy dobrych ustawieniach - a zajęło mi to 400 kg węgle - ze spalania pozostaje ok 80% czystego popiołu+inne. Ważne było dobranie odpowiedniego max czasu cyklu - u mnie optymalnie 52sek. Przy 51 i 53 potrafił spalić 1.5 więcej. Teraz przy metrażu ok 180m2 i piecu 28 spalam ok 25kg / dobę i czyszczę piec 1 na tydzień - ok 15 kg popiołu.
      Podsumowując, węgiel polecam. A co do SkladyWegla to też wziąłem raz bo tanio - i co spalanie tragedia a do tego co drugi dzień pełny popielnik.

Jak się skończy EKORET to spróbuje ekogroszekpakowany.pl - Ekogroszek Prestige 28,5MJ 950 PLN/t z transportem, podobno dobry
      • Gość: Gość Re: Składy Węgla w Płocku IP: *.049.c91.petrotel.pl 03.04.13, 18:48
        Ja zeszłego września też postawiłem na Ekoret z Jastrzębia. Kupiony w Jordanowie bo tylko oni mieli taki paczkowany w okolicy w danej chwili. Palę go w stosunku 40kg/70kg z czeskim kupionym w Brwilnie Dolnym jadąc na Włocławek. Dom 100m2, kupiłem 1,2t ekoretu i 2,4 czeskiego. Palę od 1 września i starczy mi tego do połowy maja. Na lato / samą wodę kupie raczej ekoret bo w porównaniu ze spalaniem wychodzi tyle samo kosztowo co czeski. Polecam ekoret, mozna go nabyć taniej prosto z kopalni, ale to trzeba by w kilku kupic bo transport chyba 20 ton naraz przyjeżdża. A czeski biorę z Brwilna juz 3 rok i chwalę ten skład. Wcześniej był rok z Trzepowa, ale odpuściłem.
        W 2011 kupiłem na zimę tez czeski i 1,2 tony ze składów przy Kolejowej. Nie było źle, węgla starczyło od października do końca marca, w zeszłym roku dowiedziałem się skąd mają ekogroszek i jak poznać polski od ruskiego / ukraińskiego i te uwagi sie przydały ogladając wegiel na składach.
    • grzesio102 Re: Składy Węgla w Płocku 11.01.13, 22:58
      A może ktoś poleci jakiś rozsądny skład ?
      • Gość: Mariusz Re: Składy Węgla w Płocku IP: *.090.c93.petrotel.pl 23.07.13, 16:14
        Dobry węgiel jest na bielskiej 61 przy netto. Brałem w poprzednim sezonie i bylem zadowolony
    • Gość: gość Re: Składy Węgla w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.13, 18:55
      odradzam wszystkim zakupy w składy węgla pl. kupiłem węgiel w klasie 1 cena 800zł lepiej pali się torf!
    • Gość: Z Radomia Re: Składy Węgla w Płocku IP: *.xdsl.centertel.pl 24.03.13, 18:37
      Wystrzegajcie się firmy: skladywegla.pl która ma swoje filie w całej Polsce. Obejrzyjcie felieton TVN Uwaga z dn. 22.03.2013r. Reporterzy ujawnili wszystkie machlojki jakie ta firma stosuje. Jestem jednym z frajerow kórych naciągneli. Wydałem ponad 1000zł na miał który okazał się nic niewartym odpadem kopalnianym. Oczywiście moja reklamacja nie została pozytywnie rozpatrzona. Nie będę się dalej rozpisywał, polecam obejrzeć Uwagę TVN w ktorej jest wszystko szczegółowo opowiedziane.
      • Gość: Gość Re: Składy Węgla w Płocku IP: *.049.c91.petrotel.pl 03.04.13, 19:28
        Obejrzałem. Ani razu nie kupiłem węgla na telefon, zawsze jestem przy ważeniu i od razu transport jedzie ze mną. Ponizej link do programu.

tvnplayer.pl/programy-online/uwaga-odcinki,351/odcinek-3564,duza-spolka-handlujaca-weglem-dzialala-na-szkode-klientow,S00E3564,18891.html
    • Gość: Paweł Re: Składy Węgla w Płocku IP: 213.77.11.* 03.04.13, 08:07
      Ja kupiłem W gorze kalwarii 9.2012 nigdy więcej. Towar kieski - kaloryczność słaba, a popiołu to teraz mam dostatek codziennie muszę opróżniać kocioł. Zdecydowanie odradzam.
      • kasperski7 Re: Składy Węgla w Płocku 03.04.13, 10:06
        Myśle że ten skład węgla naprawde trzeba omijać szerokim łukiem mam na myśli oczywiście Płock ul Kolejowa skladywegla.pl sam mialem poważne problemy z węglem kupionym u nich .Osobiście polecam sklad w Radzanowie sredni orzech z jednej kopalni niestety nie pamiętam nazwy ale oni tam pomogą jak się ich ladnie zapyta super sie pali a popiolu po calym dniu niewiele naprawde sam bylem w szoku a pali sie i grzeje super .Po tym z kolejowj tyle ile wegla wrzucalem tyle popiolu wyciągalem , niestety.
    • sasza7791 Re: Składy Węgla w Płocku 03.04.13, 16:36
      A ja już od 8 lat kupuję węgiel na Radziwiu na Portowej 19 u Pana Dorobka. I zmienię dostawcę dopiero jak przestanę używać węgla, lub skład zakończy działalność. Węgiel czyściutki, wypala się praktycznie na mączkę, bardzo kaloryczny ( cieplutki ). Zamówienia telefoniczne, dostawy ekspresowe.... Same plusy.
      • Gość: Mareczek potwierdzam IP: 46.227.36.* 18.04.13, 20:54
        sam jeszcze nie mialem okazji kupić, ale od wielu osób slyszałem bardzo dobre opinie
    • Gość: NIGDYskladyweglapl Re: Składy Węgla w Płocku IP: 151.88.22.* 29.04.13, 10:01
      skladywegla.pl - ODRADAM!!

Raz dałem się naciągnąć, nigdy więcej 。。。 Odradzę każdemu.
      Kupiłem 1t ekogroszku na próbę - prawie 700zł wywalone w błoto.
      Węgiel trzymany pod chmurką, mokry aż się lało z niego gdy mi "za darmo" przywieźli na posesję. Najpierw musiałem dziadostwo suszyć, żeby szlak nie trafił podajnika, co w zimie nie jest proste, zwłaszcza jeśli mam nieogrzewaną piwnicę.
      Potem okazało się, że gdy podescho, to sypał się na potęgę z niego miał - przynajmniej 30% z tego co było w workach nie spełniało kryterium "groszku".
      Potem po zasypaniu podajnika nie byłem w stanie osiągnąć na piecu temp powyżej 45 stopni C. 2 tygodnie zajęły mi ciągłe regulacje - nic z tego.
      Musiałem dokupić dużo droższy (prawie 950zł /1t) workowany, markowy węgiel i mieszając 50/50 jakoś zmęczyłem tonę tego dziadostwa od skladywegla.pl.

NIGDY WIĘCEJ!!
      Odradzam każdemu - trzymajcie się jak najdalej od tych złodziei i kombinatorów.
      Prosto w oczy mnie okłamali o jakości ich węgla, potem oczywiście nie było mowy o jakimkolwiek zwrocie czy reklamacji. Winny był mój piec, moja instalacja, wszystko - tylko nie ich produkt węglopodobny.
      • Gość: klient Re: Składy Węgla w Płocku IP: *.adsl.szeptel.net.pl 21.05.13, 10:08
        Popieram nigdy więcej skladywegla.pl
      • Gość: NIGDYskladyweglapl Re: Składy Węgla w Płocku IP: 151.88.22.* 24.07.13, 07:59
        Akcja promocyjna w TV na całego...
        Nie ma dnia bez reklamy.
        Mam nadzieje, że jakość poprawili po zeszłym sezonie, bo jeśli w całej Polsce oferują te same g...o co w składzie na Radziwiu, to już współczuję ludziom.
        Ja nigdy tam nie kupię i będę robił wszystko, żeby im zrobić odpowiednią reklamę za to jak mnie oszukali - mam nadzieję, że dzięki temu chociaż komuś uratuję nerwów i pieniędzy, które ja straciłem.

Poza tym produktu najlepszej jakości nie trzeba reklamować nigdzie - on się sam reklamuje...
        Jeśli skladywegla.pl tak mocno się reklamują, to można się domyślać jakiej jakości produkt sprzedają w całej Polsce.
        Omijajcie ich jak największym łukiem...
        • Gość: Roman Re: Składy Węgla w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.13, 22:24
          Dokładnie się zgadza nigdy więcej węgla w "Składach" w Inowrocławiu jest to samo, kupiłem dwa gatunki, oba nie nadające się do palenia. Mam wrażenie że więcej wyrzucam z pieca niż wsypuję.
    • krzysiekkk11 Re: Składy Węgla w Płocku 29.07.13, 11:27
      Ktoś napisał o składzie na portowej u ana Dorobka i prawdą jest że mają dobry towar ale proszę zauważyć węgiel w kopalni troszkę w dół a u Dorobka o 20 zł na tonie do góry
    • Gość: Wiesław Re: Składy Węgla w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.13, 15:55
      Ja polecam skład w Woli Brwilenskiej kierunek na Włocławek kupiłem ekoret i jestem bardzo zadowolony nigdy nie miałem takiego dobrego ekogroszku
      • Gość: lk Re: Składy Węgla w Płocku IP: 109.196.154.* 07.08.13, 18:51
        Witam! Zamierzam kupić ekogroszek na zimę i mam pytanie, czy może kupował ktoś w tym roku w radziwiu w składach węgla, bo waham się. Mianowicie kupiłem tam dwa razy, drugim razem nie dość, że leciała z niego woda to na dodatek zmieszany był z miałem. Pierwszym razem było nie najgorzej, ale za to sporo popiołu. proszę w wypowiedz.
        • Gość: do-rada Re: Składy Węgla w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.13, 19:25
          Pojeździj sobie po składach i zapoznaj się z ich ofertą. Jak będziesz kupował to nie bądź głąb i sprawdzaj dostawę organoleptycznie -:) Co ty quźwa w ciemno kupujesz? opinie z forum dają tyle co prognoza pogody z XIX wieku
    • Gość: lena Re: Składy Węgla w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.13, 09:34
      to nie jest polski węgiel tylko ruski. kaloryczność na maksa 20 a nie jak piszą 25-29. Polski węgiel o kaloryczności pow. 25 to tylko jak mi wiadomo z Halemby lub z Bobrka, dobra jest też Janina ale tam na maksa 24-25 z reguły 23 ale czysty bez kamienia gdzie w ruskim (czytaj :"składy węgla" )jest go przynamniej wiadro na kazde wiadro węgla
      • Gość: radek Re: Składy Węgla w Płocku IP: *.adsl.szeptel.net.pl 12.08.13, 10:49
        Sprawdz wegiel na Bielskiej
        • Gość: gość Re: Składy Węgla w Płocku IP: 91.212.223.* 12.08.13, 14:52
          Polecam Ekoret z Jordanowa - skład NOR-AD , tani nie jest ale przy odpowiednich ustawieniach bajka, dom około 250 mk, cały sezon razem z grzaniem wody na lato - niecałe 4 tony. Temperatura w domu w sezonie grzewczym 24 C. Warto sie zainteresować.
          • Gość: lk Re: Składy Węgla w Płocku IP: 109.196.154.* 12.08.13, 23:00
            czyli polecasz ekored. Wiem, że jest dobry bo kupiłem go kilka worków w tamtym sezonie , ale miałem problem z ustawieniami pieca, bo węgiel nie dopalał się. Jedyna wada to cena.
          • Gość: M Re: Składy Węgla w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.13, 07:07
            Nie wiem jak to robisz ale ja tym węglem ogrzewam 100m plus lato i też mi idzie 4 tony
    • Gość: gandalf Re: Składy Węgla w Płocku IP: *.213.216.91.ip4.netico.pl 11.09.13, 20:48
      witam jesli chodzi o wegiel to nie znam skladu ktory by niekombinowal.Ludzie błednie mylą kalorycznosc wegla z cieplem spalania
    • Gość: MK Re: Składy Węgla w Płocku IP: *.dynamic.mm.pl 19.10.13, 11:25
      Kolego dobrze szukałeś bo na radziwiu gdzieś jest bardzo dobry skład węgla ale tych firm się narobiło tyle że sam nie wiem w którym miejscu na radziwiu on się znajduje....Może miejscowy będzie lepiej wiedział....
    • Gość: MK Re: Składy Węgla w Płocku IP: *.dynamic.mm.pl 19.10.13, 11:28
      Chyba na ul.Portowej ale czy to radziwie??
    • Gość: maria Re: Składy Węgla w Płocku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.13, 15:22
      skałd opały Płock Radziwie CARBOPOL na kolejowej - nowo otwarty skład wegiel bardzo dobry
      • Gość: lepiej Re: Składy Węgla w Płocku IP: *.class103.petrotel.pl 26.11.13, 11:50
        lepiej gazem opalać
    • Gość: miro Re: Składy Węgla w Płocku IP: *.018.c86.petrotel.pl 29.11.13, 23:09
      Zgodze sie co do Ekoretu.dobry towar i pewnie by mi wystarczyl gdyby nie to ze moj zaufany sklad zaczal sprowadzac inny ekogroszek. wyprobowalem i pale nim drugi rok...powiem tak ekoret nawet przy nim nie lezal pod kazdym wzgledem.jak by ktos chcial to firma nazywa sie rolmix i sa w bielsku.reszty sie dopytajcie.
      • Gość: Satry wyga Re: Składy Węgla w Płocku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.13, 10:47
        Znam sklad i każdemu moge polecić,zresza moi znajomi wszyscy kupują ten eko...nie widze lepszego...nie szukam,nie zmieniam.
      • krzysiekkk11 Re: Składy Węgla w Płocku 15.12.13, 18:49
        Kupiłem w tym roku węgiel na portowej u pana Dorobka ,ale muszę powiedzieć ,że jest o wiele gorszy jak w tamtym roku.Trzeba się bardzo zastanowić co dalej.Na kolejowej to chyba wariaci kupują.Otworzył się nowy na portowej po Granitach ,ale to ruski węgiel a więc lipa
    • Gość: Mirko Re: Składy Węgla w Płocku IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 15.12.13, 00:43
      Najlepszy oryginalny workowany polski Ekoret z ul Przemysłowej 21 w Płocku. MIODZIO !!!
      • Gość: on Re: Składy Węgla w Płocku IP: *.plock.mm.pl 30.12.13, 18:31
        niezle polewają w nocy wodą w Mańkowie MBM na składzie węgla (właścicielka mówiła ze musi lać bo dopiero przyjechał z kopalni i może się zapalić)
        kupowałem od nich węgiel nie dość ze mokry to jakby pomieszany z piachem nie chciał się w ogóle podpalić
        • Gość: Greg Re: Składy Węgla w Płocku IP: *.193.c69.petrotel.pl 30.12.13, 21:48
          To Bardzo nie ładnie ze strony p. Marka ;)
          Jak by ktoś kupował w SZTEKO w Bielsku grubą kostkę to pilnujcie bo też mieszają z czymś i ile sie wkłada do pieca to prawie tyle samo wyjmuje ;) , ale przynajmniej długo trzyma ciepło Pozdrawiam
          • leoo007 Re: Składy Węgla w Płocku 07.01.14, 11:51
            Ja kiedyś też kupiłem w tym Mańkowie ekogroszek. Dobrze że tylko parę worków w lato na ciepłą wodę. Bo łopata mi naładował w tym ekogroszku tyle miału mokrego że mi zawleczki zrywało.
            A co do tego Ekoret taż go używam i potwierdzam że dobrze się wypala. Ma ktoś namiary na ten groszek? oprócz tej stacji na przemysłowej?
            • Gość: Marek Re: Składy Węgla w Płocku IP: *.042.c83.petrotel.pl 22.01.14, 05:25
              Witam . skład węgla w borowiczkach po byłej cukrowni 920 tona workowany ekoret . Polecam a i jeszcze jedno chyba jako jedyni trzymają go pod dachem naprawdę dobry
          • Gość: jurek Re: Składy Węgla w Płocku IP: *.c154.petrotel.pl 31.01.14, 11:47
            WITAM

Ja kupuję ekogroszek w Mańkowie i jest super innego nie chcę.

Obsługa też jest miła i zawsze dobrze doradzi.
            • Gość: Grzesio102 Re: Składy Węgla w Płocku IP: *.019.c66.petrotel.pl 01.02.14, 08:36
              Był poruszany temat MBM no chzba e to nie ten skad ł=
        • Gość: siedzący w temacie Re: Składy Węgla w Płocku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.14, 20:00
          Ale ściemniasz koleś! Akurat MBM ma polski węgiel z kopalni Piast + ekogroszek Pieklorz i Retopal. Jeśli węgiel był mokry to pewnie ledwo co z kopalni przyjechał, gdzie rzeczywiście kantują hurtowników polewając węgiel by zwiększyć wagę. Ale do tego nikt się nie przyczepi.
          skladywegla.pl to zupełnie inna bajka, kamienie w cenie 700zł/t chcą sprzedawać
          • Gość: Gość Re: Składy Węgla w Płocku IP: *.110.c90.petrotel.pl 13.02.14, 19:13
            Pieklorz (tylko folia) polecam, lepszy niż ekoret (tylko folia), ale i droższy.
        • Gość: srajtuch Re: Składy Węgla w Płocku IP: 78.133.191.* 20.02.14, 14:52
          Ja tez kupilem kiedys na jakims takim skladzie nawet nie wiasomo jakkiej firmy maly sklad i wegiel byl masakryczny. Mokry i slabo sie palil
    • Gość: wierzyciel Re: Składy Węgla w Płocku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.02.14, 22:07
      Na tą firmę należy szczególnie uważać! To jest firma TRAK BET Beata Olejniczak, która wcześniej była w Łącku a jeszcze wcześniej w okolicach Dobrzelina. Przemieszcza się, nie spłaca w terminie swoich zobowiązań. Oczywiście żeby nie było wątpliwości nie chodzi mi o firmę skladywegla.pl ani o ich właścicieli bo jest to zupełnie inna firma! Tu konkretnie chodzi o firmę TRAK BET Beata Olejniczak.
    • iroman51 węgiel w radziwiu 28.08.15, 12:47
      Odradzam zakup u pana Dorobka wiele już osób mówiło ,ze oszukuje na wadze (młody Dorobek)
    • d.czeryka Re: Składy Węgla w Płocku 13.04.16, 11:16
      Kupuje w Gogolinie przez internet opał w "sambudrol", który potwierdzony jest certyfikatami. Jest dobry.
    • Gość: marco_polo Re: Składy Węgla w Płocku IP: *.play-internet.pl 10.09.16, 00:58
      Ja kupuje w Śmiłowicach w RAFCHEMIE. (wiem, że dowożą do Włocławka nie wiem jak do Płocka). Wiem, że mają orginalny prestige pakowany przez producenta z kalorycznością 29 MJ 28 MJ i klasyczny 25-26 MJ. Dobry, mocny węgiel w cenie może delikatnie powyżej przeciętnej. Suma sumrum i tak wychodzi oszczędniej niż kupować mieszanke niewiadomego pochodzenia.
    • olziik Re: Składy Węgla w Płocku 30.04.20, 23:42
      Pewny wegiel, dobrej jakości i z certyfikatami zamówisz w Sobianek. I dowożą w całym kraju. a węgiel na prawdę bardzo dobry jakościowo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka