Dodaj do ulubionych

Zamknąć parki przed psami? Czekamy na Wasze opinie

18.04.13, 21:55
Mieszkam na osiedlu Zielony Jar i co dzień jestem w Parku Północnym o różnych godzinach. I od początku tygodnia widziałam tylko raz, w środę, patrol straży miejskiej, który szedł od gimnazjum w stronę skrzyżowania z Armii Krajowej z Kutrzeby.... A ochrona, która otrzymuję nie miłe słowa za zwrócenie uwagi powinna robić zdjęcia, nagrywać i dzwonić do straży miejskiej. A poza tym chyba są i kamery w parku, więc sprawa prostsza...
Obserwuj wątek
    • Gość: macius Każdemu kto nie sprzątnie po swoim zwierzaku ... IP: *.244.c74.petrotel.pl 18.04.13, 22:07
      500 zł kary !!! za każdym razem !! Może wreszcie nauczą się Ci wszyscy ludzie sprzątać po swoich ukochanych pupilkach. Wszystko zasrane, trawniki, chodniki, parki, place zabaw. Albo może powołać jakieś zrzeszenia właścicieli zwierząt na osiedlach - będą sie składać i zatrudnią kogoś kto będzie za pieniądze za nich to robił. Twój pies Twoja kupa!
      • Gość: ona Re: Każdemu kto nie sprzątnie po swoim zwierzaku IP: 95.178.3.* 18.04.13, 22:37
        Płacą opłatę do ratusza, niech miasto sprząta.
        • Gość: ona Re: Każdemu kto nie sprzątnie po swoim zwierzaku IP: 95.178.3.* 18.04.13, 22:39
          Za radość z posiadania psiego przyjaciele ich właściciele w sumie zapłacili w ubiegłym roku ponad 147 tys. zł. Nie zostały one jednak przeznaczone na żaden konkretny cel, po prostu zasiliły budżet miasta. Tekst linka
          • Gość: bla bla Re: Każdemu kto nie sprzątnie po swoim zwierzaku IP: *.244.c74.petrotel.pl 18.04.13, 22:58
            kultura wymaga tak czy inaczej posprzatac po swoim psie, dosyc obsranego Plocka, nie ma zadnych podstaw zeby usprawiedliwiac tych co zostawiaja psie klocki wszedzie
          • Gość: AntyZasraniec Re: Każdemu kto nie sprzątnie po swoim zwierzaku IP: *.plock.mm.pl 18.04.13, 23:19
            Właściciele psów mają obowiązek sprzątania po swoich pupilkach. Ciekawe czy jak sie w domu zesra to też nie sprzątnie??? Za niesprzątańie jest mandat a jak straż miejską taki widzi to ucieka mało psa nie udusi smyczą. Wiecej odpowiedzialności za wspolne otoczenie a nie tylko roszczenia....
        • Gość: ja Re: Każdemu kto nie sprzątnie po swoim zwierzaku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.13, 08:28
          płacisz do spółdzielni - nasraj na klatce schodowej
          • Gość: Jacob Re: Każdemu kto nie sprzątnie po swoim zwierzaku IP: *.grupazpr.pl 19.04.13, 09:08
            BURN!
      • Gość: czysty park Re: Każdemu kto nie sprzątnie po swoim zwierzaku IP: *.plock.mm.pl 18.04.13, 22:38
        A może nakazać właścicielom psów zjadanie gówien ich podopiecznych i egzekwować to?
        • Gość: ja Re: Każdemu kto nie sprzątnie po swoim zwierzaku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.13, 08:29
          a czego się nie zrobi dla najlepszego przyjaciela
      • Gość: ona parki zamknąć...ale przed "ludźmi" IP: *.19-2.cable.virginm.net 27.02.14, 20:33
        przed bachorami, które śmiecą, bo ich debilne mamusie wpychają w nich chipsy i słodycze, w końcu pobyt w parku to strasznie wyczerpujące że aż trzeba bachora karmić cukrem i tłuszczem po których mają ADHD a te bachory potem rozrzucają papierki i opakowania gdzie się da, zamknąć przed pijakami którzy zostawiają tam butelki, którzy szczą w krzakach (byłam tego świadkiem, "pan" nawet nie raczył się w krzakach ukryć.....obrzydliwość.... zapewne wchodzić w ludzkie gó... jest bardzo przyjemne, tak jak w wymiociny, to samo mamusie, uczą od najmłodszych lat, że można załatwiać się na trawnikach, pod krzaczkiem, wysadzają swoje bachory gdzie się da, sorry ale dziecko trzeba uczyć kultury i obyczajnego zachowania od początku a nie samemu wystawiać jego tyłek tuż przy ludziach, w miejscach publicznych, chyba wolę jednak kupę psa (chociaż sama psa nie posiadam, także proszę sobie darować teksty, że bronię własnego pieseczka, nic z tych rzecz) niż w kupę zachlanego obszczymura, który dziadostwem się żywi i wódą i bachorów żrących syf i siejących smród.
    • olamagda1 Zamknąć parki przed psami? Czekamy na Wasze opinie 18.04.13, 22:51
      Powszechnym widokiem jest jak ludzie wyprowadzają swoje psy na place zabaw dla dzieci. Nie dziwię się wściekłości mojej znajomej, której dziecko każdego dnia wdepnie w psie g..wno. W końcu coś z tym problemem trzeba zrobić. Dotychczasowe działania nic nie dają,
      • Gość: ja Re: Zamknąć parki przed psami? Czekamy na Wasze o IP: *.024.c78.petrotel.pl 19.04.13, 00:48
        Park (teren zielony) za katedrą.....tam, gdzie latem powinny biegać dzieci, rodziny siadać na kocykach ,robić pikniki (patrz- central park w ny ).Niestety ,codziennie widać osoby wyprowadzające tam psy...Codziennie gwiazda płockiej piłki ręcznej lub jego żona z dwoma dużymi psami lata po trawniku. Nie musze dodawać ,ze po swoich pupilkach nie sprzątają ..Straż miejska raczej onieśmielona nawet nie podchodzi do "gwiazdy", żeby zwrócić uwagę, nie mówiąc już o mandaciku.... :-) .....
        • Gość: gosc Re: Zamknąć parki przed psami? Czekamy na Wasze o IP: *.plock.mm.pl 19.04.13, 04:17
          A Straz Miejska po swoim sprzata? O to pytanie he he
          • Gość: was Re: Zamknąć parki przed psami? Czekamy na Wasze o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.13, 17:56
            Zapewne sprząta,a faktycznie za katedrą,a właściwie za sądem KUPA KUP. Straż chodzi i nie interweniuje................
    • Gość: Mampsa Re: Zamknąć parki przed psami? Czekamy na Wasze o IP: *.188.c71.petrotel.pl 19.04.13, 07:37
      Nie wiem czemu ludzie wprowadzają psy do Parku Północnego skoro obok jest olbrzymi teren, który głównie dla psów jest przeznaczony. Co do sprzątania, nie zrozumie problemu ten, który nie ma psa. Bardzo chciałabym mieć możliwość sprzątania po psie, ale na Podolszycach, a już szczególnie przy parku, nie ma ani jednego kosza na psie odchody. Nie wolno ich rownież wyrzucać do normalnych smietników ze względu na normy sanitarne. Do domu przecież nie będę nosić kupy przez godzinę spaceru, bo gdzie mam ją trzymać? Mandatu nie mogę dostać, bo nikt nie stworzył warunków, żeby po tym psie sprzątnąć. Za pieniądze z podatku, który płacę co roku do UM, można by chociaż te kosze postawić i łopatki przy nich zamontować. Nie wspomniałam jeszcze, że chciałam wielokrotnie kupić specjalną łopatkę, niestety w naszych sklepach nie ma. Woreczki są, owszem. Mam nawet. I nie mam gdzie kupy wyrzucić nadal. Myśle, że właściciele psów chętnie bedą wnosić comiesięczne opłaty na poczet sprzątania co rano psich obchodów. Wystarczy kupić specjalną maszynę, która jeździ i zasysa kupki. Na razie pilnuję psa, żeby poza terenem przy górce saneczkowej się nie załatwiał. A jak muszę przejść z nim przez park to trzymam sztywno na smyczy, żeby nawet na trawę nie wchodził. W końcu moje dziecko tez tam się bawi. Z przykrością muszę stwierdzić, że najwiecej problemu jest z właścicielami psów typu York, którzy puszczają te psy wolno, bez smyczy, a ochrona nie zwraca uwagi, bo to małe pieski. Tymczasem te małe robią najwiecej szkody.
      • Gość: hm Re: Zamknąć parki przed psami? Czekamy na Wasze o IP: *.005.c64.petrotel.pl 19.04.13, 08:09
        Nawet tam, gdzie są ustawione pojemniki, pełno jest psich kup. Wystarczy iść na spacer wzgórzem tumskim. Dochodzi się do skweru sztuki i co? Stoi pojemnik, a trawnik obok zamieniony na psią toaletę. Poza tym zawsze można wziąć z domu torebkę foliową. Ja po swoim psie mogę sprzątać i chyba każdy by mógł, ale po co.
      • Gość: loki Re: Zamknąć parki przed psami? Czekamy na Wasze o IP: *.class144.petrotel.pl 19.04.13, 08:18
        Kochani wszyscy zrzucacie winne na innych - a czy ktoś z was zwrócił uwagę właścicielowi pieska żeby po nim posprzątał. Wszyscy odwracacie głowę i udajecie że nic nie widzieliście.
        ZWRACAJCIE UWAGĘ WŁAŚCICIELOM ABY SPRZĄTALI PO PIESKACH
        • Gość: kukuryku Re: Zamknąć parki przed psami? Czekamy na Wasze o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.13, 08:30
          ja zwróciłam uwagę jednej paniusi - w ogóle nie wiedziała o co mi chodzi
      • Gość: hahaha Re: Zamknąć parki przed psami? Czekamy na Wasze o IP: *.cdma.centertel.pl 19.04.13, 12:21
        Gość portalu: Mampsa napisał(a):

Do domu przecież nie będę nosić kupy przez god
        > zinę spaceru, bo gdzie mam ją trzymać?

Jak to gdzie, jeszcze pytasz?
        W KIESZENI. :)))
        • Gość: ha ha ha ha Re: Zamknąć parki przed psami? Czekamy na Wasze o IP: *.plock.mm.pl 19.04.13, 19:59
          a Ty srasz w swoje kieszenie? Też ktoś musi z Twoim gównem się męczyć
    • Gość: ja Re: Zamknąć parki przed psami? Czekamy na Wasze o IP: *.024.c72.petrotel.pl 19.04.13, 08:32
      dobrze byłoby żeby ci którzy za czystość w ratuszu odpowiadają więcej chodzili niż jeździli no i zamiast na zakupy jednak wykonywali swoją robotę, co za leniwi ludzie, z panią p.o. kierownika na czele, miasto tak brudne, że woła o pomstę do nieba, przejeźdźcie się do Torunia i zobaczcie jak można dbać o miasto
      • Gość: mar Re: Zamknąć parki przed psami? Czekamy na Wasze o IP: *.169.c73.petrotel.pl 19.04.13, 09:46
        nie ma co zamykać parków dla psów, trzeba tylko wbić do głowy każdemu właścicielowi czworonoga że korona z głowy nie spadnie jak po psie g..no się przychyli. wydaje mi się że większość właścicieli czworonogów chyba najzwyczajniej wstydzi się sprzątać po swoim psie. Straż miejska powinna interweniować i karać ewidentnie za niesprzątanie ale oni chyba nie mają czasu zresztą na temat straży nie warto już chyba nic mówić. Apel do właścicieli czworonogów sprzątajcie po swoich pupilach wtedy wszystkim będzie lepiej i wygodniej a dziecko biegając po trawniku nie wdepnie w g......

pozdrawiam
        • Gość: ale Re: Zamknąć parki przed psami? Czekamy na Wasze o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.13, 09:49
          z drugiej strony korona nikomu z głowy nie spadnie jak wdepnie w gó...
          • Gość: mar Re: Zamknąć parki przed psami? Czekamy na Wasze o IP: *.169.c73.petrotel.pl 19.04.13, 09:55
            obys wpadał/ła w nie regularnie kazdago dnia
            • Gość: ale Re: Zamknąć parki przed psami? Czekamy na Wasze o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.13, 10:06
              złośliwcze :) wczoraj skrobałem bo musiałem na skróty na autobus, i korona jest jak była :)
              • Gość: mar Re: Zamknąć parki przed psami? Czekamy na Wasze o IP: *.169.c73.petrotel.pl 19.04.13, 10:17
                ok bez złośliwości Wasza Wysokość, ale fakt faktem wkur....jające jest to że wszystko dokoła zaczyna być jednym wielkim g....nem
                pozdrawiam
                • Gość: ja Re: Zamknąć parki przed psami? Czekamy na Wasze o IP: *.c149.petrotel.pl 19.04.13, 13:55
                  każdy spacerujący z psem powiniem mieć przy sobie akcesoria do sprzątania po pupilkiu i to powinno być sprawdzone przez straż. spacerujesz po mieście pokaż że sprzątniesz od ręki, inaczej mandat, ot co!
                  • Gość: oti Re: Zamknąć parki przed psami? Czekamy na Wasze o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.13, 14:11
                    każdy jeżdżący autobusem powinien dostać mandat za śmierdzenie potem i jesli nie ma przy sobie dezodorantu.... takich parodii można wymyslać i wymyslać, bo a ludzka nie zna granic
    • Gość: `osiedlanka Zamknąć parki przed psami?PARK to nie .... IP: 95.178.0.* 20.04.13, 09:01
      wybieg dla PSÓW a dla odpoczynku mieszkańców. Masz pieska to i masz obowiązki wyjedź za miasto i tam niech piesek sie wyhasa a nie w parku lub PLACU ZABAW. STOP-ZAKAZ DLA PIESKÓW !!!
      PYTAM sie po co ta STRAŻ MIEJSKA w PŁOCKU ???
      • Gość: to ja Re: Zamknąć parki przed psami?PARK to nie .... IP: *.plock.mm.pl 20.04.13, 21:22
        Dzięki Wam za opinie na temat czystości wokół nas.
        Tylko wtedy będziemy mogli wspólnie coś zrobić w tym temacie, jeżeli każdy z nas chociaż raz dziennie będzie dzwonił do Straży Miejskiej i zatruwał im ich błogi spokój donosząc na obsrane trawniki. Już sie bałam, że to tylko ja jestem taką upierdliwą matką, która czepia się wyprowadzających psy gdzie popadnie.
        • Gość: ona Re: Zamknąć parki przed psami?PARK to nie .... IP: 95.178.3.* 20.04.13, 21:54
          To, że jest was kilka, czy nawet kilkanaście upierdliwych matek w 100 tyś mieście nic nie zmienia. Możesz bać się nadal.
          • Gość: co to k. jest Re: Zamknąć parki przed psami?PARK to nie .... IP: *.071.c87.petrotel.pl 20.04.13, 21:59
            ja nie wiem co to za kultura w tym zapyziałym kraju psy srają na potęgę a władze gó... robią
            • Gość: płocka Re: Zamknąć parki przed psami?PARK to nie .... IP: *.084.c70.petrotel.pl 21.04.13, 08:04
              popieram ,stop dla psich kup w ogóle powinien być zakaz trzymania psa lub kota w bloku!!!! chyba że po nim sprzątasz ale się rzadko zdarza
        • Gość: Asia Re: Zamknąć parki przed psami?PARK to nie .... IP: *.plock.mm.pl 23.04.13, 10:50
          Witajcie jestem szczęśliwą posiadaczką psa i sprzątam po nim za każdym razem. Sama szerzę to wśród innych posiadaczy psów i jedną osobę już przekonałam:) to nie dużo ale zawsze coś. Ale fakt, jest bardzo mało koszy i co dzień łamie prawo bo wyrzucam do złego kosza. Żeby zrozumieć problem powinno się mieć i dzieci i psa (ja tak mam). Zamykanie parków to bezsens bo ja wielokrotnie przychodzę tam z całą rodziną. Najpierw psiak wyszaleje sie i załatwi na łące a potem siedzi koło mnie jak szaleją dzieciaki na placu. Napuścicie na nas wiecej straży która wlepia mandaty za spuszczenie ze smyczy. Zwierzęta w blokach jak najbardziej są porządane bo one potrzebują ludzi a nie wielkich przestrzeni ale oczywiście powinno być jakieś miejsce gdzie mogą pobiegać.
    • firstkaktus Zamknąć parki przed psami? Czekamy na Wasze opinie 24.04.13, 08:41
      - Psy mogą biegać i załatwiać się na całym osiedlu. Może więc ktoś się ulituje i wyznaczy miejsce dla ludzi bez psów. Bo nie mamy ochoty potykać się o psie kupy! - alarmuje zdenerwowana mieszkanka Podolszyc Północ.

Patrz kobito pod nogi to się nie potkniesz !!!!!!!!!!!!!!!!!!

A na poważnie - Na co miasto mogłoby wydać 147 tysiów zbieranych corocznie w haraczu od właścicieli psów , kotów i innej gadziny domowej ?
      Odkurzacz do odchodów kosztuje w granicach od 6-12 tyś .
      Zatrudnienie jednego niewykwalifikowanego ludka w roku ok. 36 tys. ( dużo mniej jeśli jest zatrudniany w ramach tzw. prac interwencyjnych z MUP lub w ramach odpracowania wyroku prac społecznych )
      Kosztorys przedstawia się następująco :
      5 odkurzaczy za circa 8 tys. = 40 tys.
      Ludziki do ich obsługi ( przy założeniu z nawiasu ) ok. 100 tys.
      Amortyzacja ( naprawy i obsługa ) 7 tys.

I już za rok niedowidząca pani z artykułu będzie się tarzać na trawniczku bez niebezpieczeństwa wdepnięcia w canis stercum .
      • Gość: bk Re: Zamknąć parki przed psami? Czekamy na Wasze o IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.13, 19:12
        chrzanisz jak zwykle
        • firstkaktus Re: Zamknąć parki przed psami? Czekamy na Wasze o 30.04.13, 12:47
          Chrzanię bo co ? Bo mam pomysł który się sprawdza ? Za naszą zachodnią granicą to norma a Wy " Polaczkowie " potraficie tylko narzekać . Skoro się zbiera pieniążki z konkretnego powodu to przynajmniej niech beneficjentami wydatków będą ci , którzy te pieniążki wpłacają . A tak pieniążki z podatku idą na premie i dodatki dla Andrzeja i Kolegów Andrzeja .
      • Gość: antyoszołom Re: Zamknąć parki przed psami? Czekamy na Wasze o IP: *.fttx.telefonserwis.pl 30.04.13, 13:01
        firstkaktus napisał:

> Patrz kobito pod nogi to się nie potkniesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!

śmiać się czy płakać ...chodniki stały się sralnią, kloaczną ścieżką dla psów i zamiast coś z tym zrobić jest rada - patrz pod nogi...
        życzę ci wdepnięcia w śmierdzące psie gó..., tak żeby wypłynęło ci między palcami w sandałach
        • firstkaktus Re: Zamknąć parki przed psami? Czekamy na Wasze o 06.05.13, 15:38
          Nie noszę sandałów :D . Zwłaszcza będąc w skarpetkach tak jak ty !!!
    • yolo.szwarc Re: Zamknąć parki przed psami? Czekamy na Wasze o 30.04.13, 14:54
      Psie kupy na trawniku czy chodniku przed blokiem, wystawianie śmieci na klatkę i inne kwiaty.
      Polaczki. Nawóz w głowie, to tylko pałą i mandatem można coś wskórać.
      Zakup odkurzacza do odchodów to błąd - to niejako usankcjonowanie psich kup. A ich ma po prostu nie być w miejscu publicznym.
      • Gość: asia Re: Zamknąć parki przed psami? Czekamy na Wasze o IP: *.plock.mm.pl 30.04.13, 22:00
        Jak to ma nie być kup???!!!
        to może zlikwidujmy psy? nie ma miejsc niepublicznych dla psów a wybacz wątpie żeby psiaki wytrzymały jazdę na jakieś zadupie żeby zrobić kupę... tym bardziej że niektóre robią kilka dziennie:)
        • Gość: do asi Re: Zamknąć parki przed psami? Czekamy na Wasze o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.13, 10:04
          zbieraj kupska i zasuszaj, później sprzedawaj jako nawóz albo przyprawę
          to pomysł na biznes dla ciebie asiu
      • firstkaktus Re: Zamknąć parki przed psami? Czekamy na Wasze o 06.05.13, 15:41
        Czyli cały cywilizowany świat zachodni to sankcjonuje a my nie możemy ? Co nam na to nie pozwala ? Nasza zaściankowa duma ? Nie dziękuję !
        • yolo.szwarc Re: Zamknąć parki przed psami? Czekamy na Wasze o 07.05.13, 10:13
          Tak, cywilizowany zachodni. Zacofany wschodni nie. Wschodni wychodzi z założenia, przecież mogę wyrzucić papier, peta na ulicę. Posprzątają.
          Człowiek wychowany w cywilizacji tego nie zrobi.
          • firstkaktus Re: Zamknąć parki przed psami? Czekamy na Wasze o 07.05.13, 14:09
            No litości !!! Proponuję wprowadzenie przejawu zachodniej cywilizacji po to by w parkach było czysto a ten swoje - że we wschodniej cywilizacji to się rzuca pety i ktoś to posprząta . Możesz mi wierzyć lub nie ale na zachodzie też wyrzucają śmieci i niedopałki na ulicę . Różnica polega jednak na tym , że tam odpowiednie służby te śmieci sprzątają . U nas jedynie udają , że sprzątają . Kwestia organizacji , zaangażowania i mentalności . U nas kierownik nie podniesie dupy z fotela i nie sprawdzi czy podlegli mu ludzie właściwie wykonali swoją pracę . Tam przełożony sam kontroluje a jeśli nie skontroluje to za drobną chwilkę zadzwonią do niego mieszkańcy , że na chodniku czy w parku jest syf . A za syf w parku odpowiada pracownik do którego należy posprzątanie tego terenu niezależnie od tego czy ktoś zrobił go celowo czy też zupełnie nieświadomie . A na marginesie - Jeśli widzisz , że ktoś sprząta to się zastanawiasz czy wyrzucić na ziemię ten papierek , który zalega ci w kieszeni . Wyrzucasz go , gdy nikogo nie ma w pobliżu .
    • Gość: Kot Re: Zamknąć parki przed psami? Czekamy na Wasze o IP: *.31.24.168.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.05.13, 17:55
      Popieram. Parki są dla ludzi a nie dla psów!!!
      Zwłaszcza nie dla psów bez kagańców i smyczy!!!
      Park to nie zwierzyniec!!!
      Park to nie psiarnia!!!
      Park miejscem ciszy i spokoju a nie szczekania!!!
      Park to nie parking psich odchodów!!!
      ect, ect.
    • Gość: miller dziś rano IP: *.009.c83.petrotel.pl 07.05.13, 11:43
      widziałem paniusię, która wyprowadzała swojego czworonożnego pupila a ten srauu tuż przy tabliczce: MIEJSCE PIKNIKOWE

co więcej, paniusia (ok. 30tki) za rączkę trzymała dziecko (około dwulatka)

czyli czego uczy dziecko? nie trzeba chyba odpowiadać

ten korowód idiotów nie zostanie przerwany
      idiotka rodzi kolejnego idiotę
    • Gość: większość jest za Re: Zanknąć parki przed zasrańcami ! IP: *.157.c88.petrotel.pl 07.05.13, 14:33
      i wprowadzić wysokipodatek za psy !!!!
      • Gość: fallen Re: Zanknąć parki przed zasrańcami ! IP: *.plock.mm.pl 08.05.13, 11:12
        Oczywiście . Im większy tym lepiej . A potem wszystkie zebrane pieniążki przeznaczyć na sprzątanie po nich .
      • Gość: ona Re: Zanknąć parki przed zasrańcami ! IP: *.19-2.cable.virginm.net 27.02.14, 23:53
        a jeszcze wiekszy za bachory, ja chodze do parku odpoczac a nie sluchac darcia mordy przez bachory chowane przez debili bez kultury, ktorzy te bachory wypuszczaja by miec w domu spokoj, masz bachora to sie nim zajmuj a nie innym zatruwasz chwile ciszy w parku.
    • Gość: propozycja Re: Zamknąć parki przed psami? Czekamy na Wasze o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.13, 11:42
      Przesiadujących całe dnie na forum, którzy najwyraźniej nie mają co robic, zatrudnić do sprzątania kupek. Będzie z nich jakis pozytek chociaz. ps. wczoraj mój wilczur zostawił 3 wielkie kupska na trawniku, mam nadzieję że kupkowe oszołomy w nie wdepną :-)))
      • Gość: fallen Re: Zamknąć parki przed psami? Czekamy na Wasze o IP: *.plock.mm.pl 08.05.13, 14:01
        Podaj dokładną lokalizację tych kupek . Dam sobie wszystkie paznokcie obciąć , że specjalnie tam polezą i wdepną , żeby mieć na co narzekać na forum . Nie ma to jak wdepnięcie w świeże gó... dla podrasowania swojego pogiętego ego !
        • Gość: stop OkupaCJI Re: Zamknąć parki przed psami? Czekamy na Wasze o IP: *.205.8.40.dsl.dynamic.t-mobile.pl 17.02.14, 12:30
          Zrobiło się ciepło i jak co roku problem niesprzątniętych kup wrócił. Szczerze mówiąc mam już dość. Wczoraj wróciłam z moimi dziećmi z placu zabaw. Wszystkie buty w psich kupach. Jeśli place zabaw tak wyglądają to jak mają wyglądać chodniki i trawniki? Dlaczego godzicie się na gówn....ny Płock? Sama jestem właścicielem psa i sprzątam po nim. Zauważyłam że sporo ludzi nie robi tego. Mało- jeszcze ubliża tym sprzątającym.
          • hmotylinska Re: Zamknąć parki przed psami? Czekamy na Wasze o 17.02.14, 12:56
            Dodam do wątku. Narzekacie a nic nie robicie. Kto z was zrobił cokolwiek żeby to zmienić? Poszedł do spółdzielni, żeby sprzątnęła kupy z osiedla (jest to możliwe, robią tak inne miasta)? Napisał do urzędu żeby postawili pojemniki na psie odchody? Zwrócił uwagę osobie której piesek rozkosznie wypróżnia się pod balkonem sąsiada, a kupa zostaje, i tak dzień w dzień? Najeżdża się na właścicieli psów a to właśnie kilku z nich rozpoczęło akcję, którą nikt poza kilkoma zapaleńcami się nie interesuje- www.facebook.com/sprzatnijpo.swoimpsie . Wszyscy skarżą się na forum, ale żeby cokolwiek zrobić, to już szkoda czasu i nie ich sprawa.
            • Gość: pytanko Re: Zamknąć parki przed psami? Czekamy na Wasze o IP: *.torproxy-readme-arachnide-fr-35.fr 17.02.14, 16:57
              Czy można nakręcić filmik osobie nie sprzatającej po swoich psach i później zamieścić w sieci?
              • Gość: anika Re: Zamknąć parki przed psami? Czekamy na Wasze o IP: *.class103.petrotel.pl 17.02.14, 19:39
                Pamiętajcie że torebkę, do której zbierane są zwierzęce odchody, można spokojnie wyrzucić także do zwykłego kosza ulicznego. Najważniejsze, aby była to szczelna torba
                • Gość: xxx Re: Zamknąć parki przed psami? Czekamy na Wasze o IP: *.class145.petrotel.pl 28.02.14, 15:17
                  Nikt tematem nie jest zainteresowany. Polacy to brudasy i lenie. Nie sprzątają po psach, po sobie, wszędzie gdzie się pojawią zostawiają syf. Nic tego nie zmieni. Polak to spryciarz, który spali śmiecie, bo tak jest taniej. Polak jest obrotny, bo głupi sąsiad segreguje, a on nie zawsze (delikatnie mówiąc). Polak nasr...a w miejscu publicznym, żeby nie płaćić 2 zł za płatna toaletę w lokalu, a tam gdzie nie zdąży, zrobi to jego pies.
    • Gość: z miasta Re: Zamknąć parki przed psami? Czekamy na Wasze o IP: *.plock.mm.pl 28.02.14, 15:35
      To potrzebny jest plebiscyt, referendum czy dyskusja aby miasto chronić od zasrania przez psy? Ludzie gdzie my żyjemy? Gdzie rozum u tych w ratuszu?
      Był i jest problem z cywilizowanymi ubikacjami w mieście - nie dali rady bo postawili kontenery. Teraz psy srają pod nogami i tez sa bezradni ci radni psia ich mac!
      To oczywiste, że psów nie wolno wprowadzać do parków i na alejki spacerowe.
      To oczywiste, że należy podnieść podatek od posiadania psa w mieście by zmniejszyć ilość psów a podnieść tym samym higienę.
      Proste? Oczywiście, że proste!
      • Gość: xxx Re: Zamknąć parki przed psami? Czekamy na Wasze o IP: *.class145.petrotel.pl 28.02.14, 23:29
        Podniesienie opłaty za psa nie jest rozwiązaniem. Z prostego powodu- nie należy karać tych, którzy zarejestrowali psa. Należy wziąć się za tych, którzy nie rejestrują swoich milusińskich. Właśnie, żeby tego podatku nie płacić. Na ogół ta sama szlachta, co nie rejestruje swoich zwierząt. Na ogół człowiek, który psa zaczipował, szczepi go i odrobacza, płaci te 30 zł do Ratusza raczej jest w stanie schylić się te trzy razy dziennie. W Polsce jest chore prawo, bo nie ma obowiązku rejestracji psów.Stąd też należy karać i to surowo. Jest to wykroczenie, za które grozi 500zł mandat. Pytam się, ile w ostatnim półroczu SM wypisała takich mandatów? Może ktoś się zainteresuje? Zamiast podwyższać podatek należy podnieść o te parę złote czynsz i zatrudnić firmę sprzątająca psie g... Od razu ludzie inaczej zaczną patrzyć na ten problem i zwracać uwagę tym, którzy tego nie robią. Będzie czyściej, a i ludzie inaczej spojrzą na problem.
        Co do parków. Mam psa i nie wyobrażam sobie takiego zakazu. Sprzątam po psie i nie powinno się wrzucać wszystkich właścicieli do tego samego worka. Należy tylko twardo egzekwować prawo.
        • Gość: yyy Re: Zamknąć parki przed psami? Czekamy na Wasze o IP: *.cdma.centertel.pl 03.03.14, 11:12
          > Co do parków. Mam psa i nie wyobrażam sobie takiego zakazu. Sprzątam po psie i
          > nie powinno się wrzucać wszystkich właścicieli do tego samego worka. Należy tyl
          > ko twardo egzekwować prawo.

Park to miejsce publiczne, gdzie obowiązuje nakaz prowadzenia psa na smyczy tak samo, jak na ulicy. Na wybieg dla swoich piesków kupcie sobie działeczki, grodząc je.
          • Gość: xxx Re: Zamknąć parki przed psami? Czekamy na Wasze o IP: *.class145.petrotel.pl 03.03.14, 14:31
            Czytanie ze zrozumieniem nie jest podobno najmocniejszą stroną dzisiejszych gimnazjalistów...
    • cycek27 Zamknąć parki przed psami? Czekamy na Wasze opinie 06.03.14, 09:37
      Witam
      Jak dla mnie wystarczy podnieść opłatę za psiaki do 50 zeta na miesiąc.
      Za te pieniądze wynająć firmę ,która będzie sprzątała i to ją karać za nieczystości na chodnikach i trawnikach. Albo mieszkańcom się odechce trzymać pupile w blokach albo ktoś się dorobi bo jak zawsze chodzi o kasę.
      Mieszkam za miastem i mam psa ale nie chcąc mieć obsranego podwórka sam po nim sprzątam i nie mam powodów do marudzenia.
      Pozdrawiam mieszkańców miasta i współczuję bo wiem jaka to przyjemność wejśc w kupę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka