katarz.yna84 29.08.13, 08:15 Na kiedy jest planowane ukończenie budynków Dawnej Drukarni, prace bardzo powoli się posuwają. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adamekk45 Re: Dawna Drukarnia 29.08.13, 16:54 pierwotnie był zakładany termin koniec 2012 r. ale to już minęło dawno temu. a kiedy koniec to nie mam pojęcia... Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Dawna Drukarnia 29.08.13, 19:52 Rozmawiałem z kierownikiem budowy. Wygląda na to, że od pół roku nie ma żadnego wykonawcy. Oddany został budynek najbardziej oddalony od ulicy, reszta czeka na lepsze czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Dawna Drukarnia 30.08.13, 07:30 To smutne że praktycznie każda większa inwestycja w Płocku nie może przebiec od początku do końca bez opóźnienia, zmiany wykonawcy, problemów inwestora itp. Wszystko toczy się w ślimaczym tempie , Cotex, Lofty, Osiedle MSM, Synagogalna. Nie wiem czy to ogólnopolski trend, czy ta branża budowlana jest aż tak niestabilna i niepewna bo nie mam porównania. Przykro się patrzy na taki niedokończony fajny projekt jak Lofty po budowie którego hula wiatr. Odpowiedz Link Zgłoś
jw-51 Re: Dawna Drukarnia 01.09.13, 11:15 Sprawa jest bardziej złożona. Jest spór między inwestorem, a wykonawcą. Źle zrobiono izolację /błąd wykonawczy lub projektowy?/ przez co woda wchodzi do podziemnych garaży. Zastój będzie tu chyba trwał długo :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
gosc407 Re: Dawna Drukarnia 02.11.13, 19:33 i bank, w którym ubiegam się o kredyt powiedział, że nie udzieliłby kredytu na to mieszkanie/loft na Pl. Dąbrowskiego, bo wykonawca jest zadłużony...?,. a szkoda, bo to nietypowa inwestycja jak na płocki zaścianek. Odpowiedz Link Zgłoś
polski.polak Re: Dawna Drukarnia 03.11.13, 17:23 Ta inwestycja to porażka po całości !!! Budynki wybudowane w bardzo bliskiej odległości od torów kolejowych (huk jeżdżących pociągów po moście jest bardzo duży - szczególnie w nocy słychać jak jeżdżą pociągi - nawet w centrum słychać a co dopiero w bezpośrednim sąsiedztwie, obok zoo i smrody latem z niego płynące, z drugiego boku ośrodek rekreacyjny w którym od wiosny do jesieni imprezy , koncerty trwające do późnych godzin a i osiedle samo w sobie nie jest bezpieczne, dodatkowo nawet widoków z okna na Wisłę nie ma:-)) bo budynek jest tak ustawiony że zasłaniają go drzewa lub akademik PWSZów. HAHAH gratuluję pomysłu i wykonania wolałbym kupić mieszkanie na Kazimierza Wielkiego o wiele tańsze i pewniejszy deweloper lub coś na podolach, Ciekawe kiedy planują zakończyć tą wciąż odwlekaną w czasie inwestycję? bo jak będzie z tego fuszera budowlana to pozostaje współczuć osobą które już kupiły tam mieszkanie. Właściciel chce ponad 5 tyś netto z metra za co ??? HAHAHHA proszę wziąć pod uwagę ze ceny mieszkań w płocku spadają a nie rosną. Odpowiedz Link Zgłoś
s_elena Re: Dawna Drukarnia 08.06.14, 10:10 Od kilku tygodni nie działa strona internetowa tej inwestycji. Czy ktoś wie, na jakim etapie realizacji jest ta inwestycja? Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Dawna Drukarnia 08.06.14, 21:54 Niestety, od roku nic się nie zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
xvbvcv Re: Dawna Drukarnia 10.06.14, 12:19 Wczoraj, tj. 9.06 widziałem niewielki ruch na budowie - konkretnie w podziemnym garażu. Nie była to na pewno żadna ochrona. Odpowiedz Link Zgłoś
nasekunde Re: Dawna Drukarnia 31.12.14, 17:48 Może zmartwychwstanie za lat kilkanaście.. pytanie czy ktoś zaufał developerowi i kupił przy wylewaniu fundamentów mieszkanie w tym pustostanie? Niezła wtopa. Uważam, że budowa udałaby się, ale nie z tym developerem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartiko Re: Dawna Drukarnia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.09.18, 10:50 Ktos PLANUJE WZNOWIENIE/UKONCZENIE Loftów w Dawnej Drukarni w PŁOCKU? BYŁABY to niewatpliwie Wizytówka naszego Miasta razem z wieza ciśnien obok. Zamiast budowac beznadziejne pudelka niech ktos dokonczy taka perełke Odpowiedz Link Zgłoś