Dodaj do ulubionych

Budżet Ob.- Chyba coś nie TAK

22.10.13, 15:52
Zbliża się głosowanie nad wyborem projektów do II edycji Budżetu Obywatelskiego. W związku z tym na ulicach pojawiły się bilboardy , które namawiają - reklamuja niektore pomysłu. Moją uwagę zwróciły dwa wiszące na nośnikach przy ul. Otolińskiej - przy przejeździe kolejowym.
Nieważne jest , który to projekt jest tam reklamowany ale uwagę zwraca fakt iż w tej kampani reklamowej bierze udział V-ce Prezes Wisly Plock - Spólki należącej do Miasta - P. Kępczyński , na drugim zaś jeden z sędziów piłkarskich , otoczony logo róznych firm w tym także Wisły Plock.

W związku z tym mam takie oto pytania do organizatorów Budżetu Obywatelskiego, czyli władz miasta :
- z jakich pieniędzy zostaly pokryte koszty druku tych "plakatów" ?
- z jakiej kasy opłacane jest wynajęcie bilboardów ?
- czy właściwym jest aby "pracownik ratusza" p. vice prezes Wisły Płock "reklamowal" wybrany , jeden projekt, nie czyniąc tego jako osoba prywatna ( p. Kępczyński) lecz jako czlonek zarządu spółki MIEJSKIEJ ( vice prezes zarządu) ?
- czy właściwym jest aby na tych plakatach wykorzystywane bylo logo firmy - spółki, której właścicielem jest "miasto" ?

moim zdaniem jest to "nadużycie" , które dyskryminuje inne projekty , a te wybrane stawia na uprzywilejowanej pozycji.

Poza tym jak mozna glosować na cos czego się nie zna , informacje o poszczególnych projektach sa szczątkowe . To zaś stawia znów w uprzywilejowanej pozycji te , które mają jakies zaplecze "instytucjonalne" czy osobowe ( szkoły , przedszkola itp.) czy też środki finansowe na pokrycie kosztów reklamy .
A przecież , przynajmniej w mojej ocenie nie o to idzie w idei Budżetu Obywatelskiego .

No ale jak widzę znow chyba niepotrzebnie doszukuje się sensu , logiki tam gdzie o nia raczej cięzko.

Lipa i jeszcze raz lipa panie prezydencie

Obserwuj wątek
    • Gość: góra Re: Budżet Ob.- Chyba coś nie TAK IP: *.plock.mm.pl 22.10.13, 16:45

chciałbym zwrócić uwagę że z budżetem obywatelskim w s z y s t k o jest nie tak . nie dziwi więc że ze wspomnianymi kwestiami jest coś nie tak i to nie "chyba " ale napewno .
      • Gość: wiesław Re: Budżet Ob.- Chyba coś nie TAK IP: *.plock.mm.pl 22.10.13, 17:55
        przecież chodzi o to aby byz zrealizowany "najlepszy" pomysł , a że przy okazji "najlepszy" to "swój" to juz przypadek :)
    • annaoj33 Re: Budżet Ob.- Chyba coś nie TAK 22.10.13, 22:00
      W odpowiedzi na te sugestię pragnę przedstawić nasz projekt gdyż na bilbordy nas nie stać :)

Jak zapewne Państwo zauważyliście, u naszego boku, żyje wiele czworonogów. Jednym przysparza to radości innym kłopotów. I właśnie dlatego narodził się pomysł budowy Wybiegu. Dzięki niemu właściciele swoich czworonogów mogliby w przyjemny sposób spędzić czas na ogrodzonym terenie (podolszyce północne łąka obok parku), a inni spokojnie przejść do kościoła, szkoły, z dziećmi do parku czy po prostu skrócić sobie drogę do domu.
      Na jego terenie będą zabawki i przeszkody dla naszych psiaków.

Ten projekt to szansa na bezstresową koegzystencję, czystą łąkę i ciekawą architekturę, uzupełniającą rekreacyjny kompleks na naszym osiedlu, dodając mu wyjątkowości i praktyczności.

Głosujemy 25 października – 3 listopada
      Głosować może każdy zameldowany w Płocku, kto najpóźniej w dniu rozpoczęcia wyborów ukończył 16 lat, należy mieć przy sobie numer pesel.

Dostępne formy głosowania:
      - formularz do głosowania online (aktywny od 25 października)na stronie mojemiasto.plock.eu/
      -Biuro Obsługi Klienta, Urząd Miasta Płocka (wejście od ul. Zduńskiej) w weekend w godz. 10-18
      - Miejski Urząd Pracy, ul. 3 Maja 16 w godz. 8 – 15
      - wybrane płockie szkoły (harmonogram już wkrótce na stronie)
      - Galerie handlowe: Mazovia, Mosty, Wisła (tylko w dniach 25-27 października piątek 14-19 ,
      sobota i niedziela w godz. 10.30 - 18.30)
      - głosowanie SMS (prawidłowa forma wiadomości : BOP2.PESEL.imię i nazwisko.numer.numer.numer projektu)

!! Serdecznie zachęcamy do głosowania na "29 - Wybieg dla psów" !!

• kwisniewski Re: Budżet Ob.- Chyba coś nie TAK 22.10.13, 23:08
        Na mieście słychać że nie ma miejsca na deweloperkę i chcą zabrać ogródki dzialkowe; Kolega proponuję jakiś park czy zieleniec dla psów? - Deweloperzy się zbuntują.
        • Gość: jojo Re: Budżet Ob.- Chyba coś nie TAK IP: *.plock.mm.pl 24.10.13, 20:02
          od jutra glosowanie , a nawet organ prasowy ratusza nic nie pisze o budżecie, no ale jest to " z góry zaplanowane" dzialanie , swoi wygrac muszą :) , po co mieszać
          • Gość: sumienie gazetę ruszyło sumienie? IP: *.plock.mm.pl 24.10.13, 22:18
            Budżet obywatelski. Czy mamy równe szanse, czyli moje wątpliwości

plock.gazeta.pl/plock/1,35681,14839185,Budzet_obywatelski__Czy_mamy_rowne_szanse__czyli_moje.html
            • Gość: wiesław Re: gazetę ruszyło sumienie? IP: *.plock.mm.pl 25.10.13, 16:02
              jeśli tak ma wyglądac ta cała szopka pt. BO , to ja proponuje aby MTBS lub MZGM złozył projekt budowy bloku , a poźniej za miejską kase swój projekt reklamował' , a niech tam - nawet w TVN czy TVP
    • Gość: kandydaci do koryt Re: Budżet Ob.- Chyba coś nie TAK IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.13, 12:27
      plock.gazeta.pl/plock/1,35710,14839454,Zgorzelski__Na_Nowakowskiego_na_pewno_nie_zaglosuje_.html?v=1&obxx=14839454#opinions
    • Gość: WojtekK Re: Budżet Ob.- Chyba coś nie TAK IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.10.13, 07:08
      Witam,

Ludzię uwzięli sie na projekt 53. Najpierw ksiądz w kościele z ambony kazał ludziom głosować a wczoraj dostałem maila z MUKS jako komunikat do biegu Tumska Dycha .... też ze spamem na temat projektu. A czy po to udostępniałem im adres email?
      Projekt jakby nie było dobry do tego 200 m od miejsca w którym mieszkam więc z pewnością skorzystam w razie czego ale takie formy reklamy to żenada.

WojtekK
    • Gość: poj Re: Budżet Ob.- Chyba coś nie TAK IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.13, 19:24
      ile wzrosło zadłuzenie miasta
    • Gość: ava super portal IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.13, 22:27
      www.portalplock.pl/pl/669_stat
      • antynowak1410 Re: super portal 02.11.13, 11:00
        Jak dla mnie caly ten Budżet (niby)Obywatelski to jedna wielka , wielgachna LIPA tak jak caly ten nasz Prezydęt
        • Gość: gosia Re: super portal IP: *.plock.mm.pl 05.11.13, 16:21
          no i tak jak przewidywałem kretyni którzy się nakręcają bzdetem pt budżet obywatelski zrobili jeszcze z siebie kompletnych palantów z tą rozbuchaną reklamą i próbami popychania swoich wypocin.
          smutne to ale przynajmniej mozna powiedziec ze tacy mają to na co zasłużyli .
          • kwisniewski Re: super portal 05.11.13, 22:55
            kwisland.pl/budzet-obywatelski
            • Gość: kaziulek Re: super portal IP: *.plock.mm.pl 06.11.13, 12:46
              Okazuje się , że prawdopodobnie doszło do przestęstwa w formie fałszowania glosow , Ciekawi mnie więc co z tym "pasztetem" ktory sami sobie zgotowali zrobia szpecjalisci z ratusza z tzw. prezydentem na czele.
              na tv regionalnej gadali , że rozpatrywana jest kwestia włączenia w sprawę prokuratury.
              a ja sklonny bym byl stwierdzic , że to wlaśnie ta ekipa sama przxyczyniła się do tego calego zamieszania , ale czegoż mozna się było spodziewac więcej.
              jak zwykle "wylano dziecko z kąpielą"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka