Dodaj do ulubionych

Nowe bloki na Górnej-Amabud

14.08.14, 17:28
Małe ostrzeżenie dla przyszłych nabywców nowych mieszkań, szczególnie tych z trzeciego etapu.
Problem dotyczy hałasów z wodociągów, na które właśnie mają okna nowe bloki. Rano od godziny ok 7 może trochę wcześniej zaczyna się armagedon. Wywrotki, koparki i inny ciężki sprzęt budzi się do życia i nikt nie zważa na komfort życia mieszkańców. Hałas od rana do popołudnia. Akurat wodociągi mają tam skład ziemi a że jest on wysoki do drugiego pietra w bloku... Dochodzą jakieś rury i inny osprzęt do koparek. Podobno mieli to kiedyś uporządkować, ale...minęły dwa lata odkąd tam mieszkam i nic. Podobne akcje z koparkami w nocy to nie rzadkość. Zresztą dla przyszłych nabywców, przyjedźcie ok 7 rano na Górną i podejdźcie pod bloki które są dalej od ulicy. W weekendy kiedy zazwyczaj ludzie oglądają osiedle jest spokój. Jak komuś to nie przeszkadza to luzik, ostrzegam tych którzy liczą na święty spokój od hałasów i spalin. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: zly gosc Re: Nowe bloki na Górnej-Amabud IP: *.049.c91.petrotel.pl 24.12.14, 10:20
      Witam, Potwierdzam opinie wyżej , ludzie zastanówcie się dwa razy . Wyglada wszystko ładnie ale hałas ze strony hydroforni jest bardzo dokuczliwy , Mili to uporządkowac i nic , Gora piachu , koparki ,wywrotki o kazdej porze , nikt sie nie przejmuje losem mieszkancow . Gora z okna do 2 pietra . Hyrdrofornia nalezy do miasta ,wiec nikogo nie interesuje los mieszkancow . Halas jest denerwujacy i slychac w blokach od kazdej strony hydroforni . Jesli spytacie sie dewelopera o halas to powiedza ze jest cicho i ze miasto ma zrobic porzadek na terenie hydroforni :) , nie wierzcie w to .
      • Gość: FX Re: Nowe bloki na Górnej-Amabud IP: *.057.c86.petrotel.pl 24.12.14, 11:27
        > Hyrdrofornia nalezy d
        > o miasta ,wiec nikogo nie interesuje los mieszkancow . Halas jest denerwujacy
        > i slychac w blokach od kazdej strony hydroforni .

Tylko co było tam wcześniej Wodociągi czy osiedle Amabud? Wodociągi. Niestety wybór lokalizacji osiedla (deweloper), mieszkania (osoba prywatna) obok zakładu prowadzącego działalność w ruchu ciągłym z całą swoją specyfiką niesie właśnie takie niedogodności. Czy oni mają nie wyprowadzać sprzętu w nocy na awarię? Mają nie tłoczyć wody?
        • Gość: zlygosc Re: Nowe bloki na Górnej-Amabud IP: *.011.c95.petrotel.pl 11.01.15, 19:51
          Deweloper nie powinien wprowadzac klienta w blad !! Maja uporzadkowac teren od strony osiedla a nic w tym kierunku nie jest robione. Hydrofornia na pewno nie zostanie przeniesiona, to rozumiem ale czemu nie moze
          zrobic porzadku jesli posiada tyle rozleglego terenu??? . Od osiedla panuje balagan a od drugiej strony hydrofornii jest trawa i panuje porzadek?? Rozumiem ze to ich praca i musza również pracowac w nocy. Deweloper powinien zadbać o komfort mieszkańców oraz zadowolenie. Mieszkaja tu rodziny z dziećmi które chcą ciszy i spokoju.
          • rokitka00 Re: Nowe bloki na Górnej-Amabud 18.02.15, 13:23
            "Deweloper nie powinien wprowadzac klienta w blad !! Maja uporzadkowac teren od strony osiedla a nic w tym kierunku nie jest robione"
            Deweloper powie wam wszystko co chcecie usłyszeć. Jak już ktoś napisał Wodociągi były tam wcześniej i to od ich dobrej woli zalezy czy zrobią z tym porządek czy nie. Podobna sytuacja jest z pętlą na południowych Podolszycach. Też była tam pierwsza, a potem powstały bloki, ale mieszkańcy mają pretensję że jest hałas. Było nie kupować mieszkania w takim miejscu, a nie mieć teraz pretensje.
    • Gość: romek Re: Nowe bloki na Górnej-Amabud IP: *.188.c66.petrotel.pl 30.12.14, 08:12
      Potwierdzam po 7 koparki, wywrotki. I to jest żal do dewelopera za kłamstwa, że już się dogadał z wodociągami i niedługo przeniosą cały raban w inne mniej uciążliwe dla mieszkańców osiedla miejsce.
      • Gość: mieszkaniec Re: Nowe bloki na Górnej-Amabud IP: 213.158.221.* 12.02.15, 10:40
        Bałagan aż szkoda mówić. Dosłownie plac budowy przez parę Godzin dokuczliwy hałas. Mieszkańcy 42 C, 42 Do Proszę powiedzcie jak wam to pasuje??. osiedle,bloki,mieszkania na prawdę fajnie.
      • gosc407 Re: Nowe bloki na Górnej-Amabud 12.02.15, 20:00
        BARDZO DZIĘKUJĘ PAŃSTWU ZA TE OSTRZEŻENIA. WŁAŚNIE CHCIELIŚMY TAM KUPIĆ MIESZKANIE, ALE BYŁO DUŻO RÓŻNYCH WĄTPLIWOŚCI. TERAZ JUŻ ICH NIE MAMY. I JESZCZE TO, CO NAS BARDZO ZADZIWIŁO W AMABUDZIE TO FAKT, ŻE TRZEBA PŁACIĆ CZĘŚĆ ZA BALKON. ŻADEN DEWELOPER NIGDZIE NIE ŻĄDA TAKICH OPŁAT, W OGÓLE ŻADNYCH ZA BALKON, TARAS CZY OGRÓD. UWIERZCIE, BO JESTEM TERAZ NA ETAPIE KUPNA MIESZKANIA, MAM INFORMACJE W TYM ZAKRESIE OD RÓŻNYCH DEWELOPERÓW. NIE POLECAM TEGO DEWELOPERA. UWAŻAM, ŻE SĄ LEPSZE OFERTY.
        • Gość: major Re: Nowe bloki na Górnej-Amabud IP: *.plock.mm.pl 13.02.15, 22:25
          ludzie skąd wy macie kase na te nowe mieszkania ? kredyt ? ale też niezła sumka co miesiąc do banku musi być wpłacona, mnie nie stać aby płacić 500zł raty ,,,nie wiem gdzie tu w płocku tak płacą
    • Gość: mieszkanka1 Re: Nowe bloki na Górnej-Amabud IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.02.15, 10:01
      Ja bym chciała się odnieść do innego problemu goszczącego na osiedlu Górna czy to na etapie I,II czy III, występuje ten sam drażniący temat. PARKOWANIE na terenie osiedla w miejsciach do tego nie wyznaczonych czyli wzdłuż parknigu. Deweloper nie widzi w tym nic złego, jak i zapewne osoby które w ten sposób parkują. Natomiast nie po to kupuje się miejsca parkingowe i płaci się za nie kosmiczne pieniądze by nie móc spokojnie zaparkować na swoim miejscu tylko wjeżdżając na osiedle człowiek się martwi czy nie zawadzi jakiegoś innego auta czy też na ile razy trzeba będzie cofać by WRESZCIE odpowiednio się ustawić. Jaka jest sprawiedliwośc w ty,że zapłacę potężne pieniądze jak ktoś równie za darmo może stanąc niemal przy samym wejściu do klatki? Także kieruje tutaj informację w stronę osób, które zdecydują się zamieszkać na tym ?cichym? osiedlu ?wcale nie musicie kupować miejsca park. bo i tak będziecie mogli parkować jak wam się tylko podoba. Dostaniecie za niewielka odpłatą tyle pilotów do bramy ile będziecie chcieli 3,4 ? Teraz strasznie żałuję, że tyle pieniądzy poszło tak naprawdę w błoto. Kupując mieszkanie u Dewelopera na ?zamkniętym?osiedlu myślałam, że panują tutaj jakieś zasady a tymczasem?. Szkoda słów
      • agu_z_gd Re: Nowe bloki na Górnej-Amabud 24.04.15, 18:02
        Gość portalu: mieszkanka1 napisał(a):

> Ja bym chciała się odnieść do innego problemu goszczącego na osiedlu Górna czy
        > to na etapie I,II czy III, występuje ten sam drażniący temat. PARKOWANIE na ter
        > enie osiedla w miejsciach do tego nie wyznaczonych czyli wzdłuż parknigu. Dewel
        > oper nie widzi w tym nic złego, jak i zapewne osoby które w ten sposób parkują.
        > Natomiast nie po to kupuje się miejsca parkingowe i płaci się za nie kosmiczne
        > pieniądze by nie móc spokojnie zaparkować na swoim miejscu tylko wjeżdżając na
        > osiedle człowiek się martwi czy nie zawadzi jakiegoś innego auta czy też na i
        > le razy trzeba będzie cofać by WRESZCIE odpowiednio się ustawić. Jaka jest spra
        > wiedliwośc w ty,że zapłacę potężne pieniądze jak ktoś równie za darmo może sta
        > nąc niemal przy samym wejściu do klatki? Także kieruje tutaj informację w stron
        > ę osób, które zdecydują się zamieszkać na tym ?cichym? osiedlu ?wcale nie music
        > ie kupować miejsca park. bo i tak będziecie mogli parkować jak wam się tylko p
        > odoba. Dostaniecie za niewielka odpłatą tyle pilotów do bramy ile będziecie chc
        > ieli 3,4 ? Teraz strasznie żałuję, że tyle pieniądzy poszło tak naprawdę w błot
        > o. Kupując mieszkanie u Dewelopera na ?zamkniętym?osiedlu myślałam, że panują t
        > utaj jakieś zasady a tymczasem?. Szkoda słów

Zgadzma sie szkoda słów. Ostatnio odwiedzałam to osiedle i zauważyłam problem z parkowaniem. Wiem ile się płaci za miejsce parkingowe i powinniście państwo domagać się swobody parkowania. Jeżeli macie wspólnotę to możecie zgłosić wniosek na zebranie i projekt uchwały o postawieniu znaku zakazu parkowania. Administracja powinna wiedzieć co i jak. A potem tylko straż miejska jak komuś się "zapomni". Gwarantuję, że przejdzie szybko w niepamięć ta niedogodność. Na moim byłym osiedlu w Gdańsku bardzo prężnie działaliśmy by udogodnić sobie wiele zaniedbań dewelopera czy administracji...a potem tylko uchwały i egzekwowania spraw.
        Ja osobiście zastanawiam się nad kupnem mieszkania na tym osiedlu bo chcę powrócić do rodzinnego miasta a urzeka mnie widok na Wisłę. Proszę o informację jak się żyje na tym osiedlu, czy mieszkania są głośne, czy lokatorzy są uciążliwi czy mieszkania są akustyczne, czy instalacje hydrauliczne(zawory)są ciche, itp.?
        Będę wdzięczna za informacje.
        Pozdrawiam
      • tommierz Re: Nowe bloki na Górnej-Amabud 15.06.16, 09:57
        Droga Pani,
        Również mieszkam na osiedlu Amabudu być może nawet w jednej wspólnocie mieszkaniowej. Wprowadzałem się na do mieszkania w 2014 roku i chciałem kupić miejsce parkingowe...niestety nie miałem już takiej możliwości ponieważ już miejsc nie było! Niektórzy wykupowali nawet po dwa miejsca i dlatego nie starczyło dla wszystkich. Mam garaż ale mam też dwa samochody (jeździmy do pracy w różne miejsca i musimy dysponować dwoma) i muszę gdzieś ten drugi samochód parkować. Chętnie bym parkował na swoim miejscu, które zawsze jest wolne i nikt mi na nim nie stanie, ale niestety nie było mi dane kupić miejsca...Miejsca codziennie musze szukać i martwić się gdzie zostawić samochód bo za szlabanem już miejsc nie ma gdy wracam około 17 z pracy. Prosiłbym, żeby Pani się zastanowiła nad tym co Pani pisze i jak oczernia ludzi... Chetnie to miejsce odkupię od Pani, wtedy Pani będzie mogła parkować sobie za darmo, ja też będę szczęśliwy bo będę miał pewną miejscówkę. Wzywanie straży miejskiej na współmieszkańców jest trochę dziwnym rozwiązaniem i niestety niezbyt dobrze o Pani swiadczy... Gdzie Ci wszyscy ludzie mają zostawiać samochody? Jeśli jest Pani zainteresowana moją propozycja proszę o kontakt. Rozwieje to Pani problemy bardziej niż wzywanie Straży Miejskiej.
        • Gość: gość Re: Nowe bloki na Górnej-Amabud IP: *.146.2.78.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.08.16, 23:32
          Pamiętam jak dziś jak deweloper grzmiał jak gmina żądała chyba 2 miejsc postojowych na 1 mieszkanie, że utrudnia mu się inwestowanie.
          Co do hałasu z Wodociągów, to zgodnie z przepisami developer powinien zastosować takie materiały budowlane o podwyższonych parametrach (ściany, okna, itp.) by ten hałas do mieszkań nie docierał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka