Dodaj do ulubionych

Darmowe dekodery Canalu +

IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.02, 07:46
Co o tym myslicie ?? Wczoraj oferowano mi darmowy dekoder na Canal+ (
wszystkie kolory + sport ) , umowa na dwa lata, opłata miesieczna 39 zł.
Dystrybutorem była firma mieszczaca sie w Płocku na Przemysłowej, autoryzowany
przedstawiciel Canalu+ i MultiMedia, do tego dochodza jeszcze usługi serwisowe.
Ponetna sprawa - ale gdzie jest hak ?????
Naka
Obserwuj wątek
    • razdwa12 Re: Darmowe dekodery Canalu + 05.04.02, 08:59
      Pewnie to jest to: www.canalplus.pl/oferta/promocje_fs-b.htm
      [...] + aktywacja 199 zł i jeszcze parę kruczków.
    • roman_j Re: Darmowe dekodery Canalu + 05.04.02, 09:05
      Hak jest prawdopodobnie w umowie. Może się mylę, ale mój znajomy wpakował się w
      Cyfrę+ (to prawie ta sama firma) i po jakimś czasie stwierdził, że go na nią
      nie stać. Od tego czasu próbuje bezskutecznie, legalnie rozwiązać umowę, ale
      nie może, bo nie wie jak. Chciał się dowiedzieć telefonicznie, ale pod podanym
      telefonem odzywa się faks. Na wszystkich otrzymywanych dokumentach nie ma
      adresu firmy, więc nie może do nich nawet napisać. To znaczy nie mógł do
      niedawna, bo znalazłem mu adres w "Panoramie Firm" i teraz trzymam za niego
      kciuki.
      Może w tej ofercie Canal+ nie ma żadnych haków, ale przed jej zawarciem warto
      dokładnie dowiedzieć się, jak będzie można ją rozwiązać. Tym bardziej, że umowa
      z Cyfrą+ jest automatycznie przedłużana, jeżeli na jakiś czas przed upływem jej
      okresu nie zgłosi się chęci jej zakończenia. A zgłosić nie jest łatwo. :-))
    • Gość: DariuS Re: Darmowe dekodery Canalu + IP: 193.59.95.* 05.04.02, 09:10
      Hak to chyba tylko wysoka cena, za 3, w zasadzie identyczne (powtórkowe)
      programy C+.
      Do abonamentu za kablówkę (ok. 40 zł) dolicz 40 zł za Canal+...
      Za 89 zł. masz jeden z wyższych abonamentów Nowej Cyfry+. Jakość
      nieporównywalna.
      • Gość: jurj Re: Darmowe dekodery Canalu + IP: 148.81.8.* 05.04.02, 11:43
        teraz jest promocja i dostepne sa wszystkie kanaly z platformy za
        darmo...konczy sie ona w maju,wiec moze to tez jest z tym zwiazane.
    • pc Re: Darmowe dekodery Canalu + 05.04.02, 12:29
      Odkąd nie nadaje sygnału z nadajników, Canal+ wycofał się z promowania
      analogowych dekoderów, a w Szelsacie (czy jak to się teraz nazywa) i innych
      kablówkach jest taki sygnał. Pewnie teraz szelsat ma za dużo dekoderów i
      próbuje je wszystkim wcisnąć robiąc jakieś akcje niby-promocyjne.

Tak naprawdę to nie ma tam żadnych kruczków, tylko cena szczerze mówiąc nie
      jest promocyjna. Od dłuższego czasu mniej więcej taki jest abonament na C+
      którzy moi rodzice płacą co miesiąc. Dodatkowej opłaty za dekoder o ile dobrze
      pamiętam i tak nie było przy instalacji.

Pozdr.

p.s.: zawsze można zainwestować w kartę z tunerem TV do komputera :)
      • Gość: miczel Re: Darmowe dekodery Canalu + IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 05.04.02, 15:17
        Zapewne mowa tu o ofercie firmy Ewatex,mieszczeacej sie na Przemysłowej.Maja
        oni podpisana umowe z Multimedia i za 39 zł/miesiecznie bez dodatkowych oplat
        mozna korzystac z cyfry.Ale faktycznie dobrze to któś tu powiedzial ze w sumie
        za 80 zł nie warto sie na to łaszczyc,bo jakosc sygnalu jest nedzna w
        porównaniu z cyfrówka przez własny talerz.
        Mam jeszcze pytanko:te programy pod PC nadal dekoduja C+,i czy mozna analogowo
        odbierac +niebieski,na którym mi w sumie tylko zalezy.
        • naka Re: Darmowe dekodery Canalu + 05.04.02, 23:18
          Dzieki za informacje. Musze to przemyslec, mam na to 10 dni. Na razie poogladam
          sobie odkodowane kanały Cyfry+. Dodam jeszcze, ze aktywacja - 0 zł., adresy i
          telefony sa umieszcone na swoich miejscach a umowę mozna wypowiedzieć z
          miesiecznym wyprzedzeniem.
          Naka.
          • Gość: Maciek Re: Darmowe dekodery Canalu + IP: *.montreal113.dialup.canada.psi.net 06.04.02, 05:41
            To ile wtedy bedziesz miala kanalow ? Mam nadzieje, ze nie za wiele, bo inaczej na forum
            bedziesz rzadszym niz dotad gosciem. A do tego nie mozemy dopuscic, prawda
            forumowicze ?
            • naka Re: Darmowe dekodery Canalu + 06.04.02, 14:46
              Nasza kablowka przesyła do nas impulsy 60 kanałow, w tym cztery zakodowane. Aby
              ogladac te zakodowane trzeba miec dekoder. Z kablowki nie zrezygnuje, bo juz
              sie do niej przyzwyczaiłam. A dwa płockie kanały lubie sobie poogladać.
              Naka
    • Gość: roman_j Pytanie do Naki. IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.02, 17:51
      Naka. Mam pytanie. Czy ten darmowy dekoder zaproponowali Ci jacyś akwizytorzy?
      U mnie właśnie przed chwilą był jakiś taki domokrążca i pytał mnie, czy mam
      kablówkę. Dzierżył w ręku pudło z napisem "Canal+". Ponieważ nie lubię
      akwizytorów, więc powiedziałem mu, że nie mam kablówki i zamknąłem drzwi. Gość
      chyba się zdziwił odpowiedzią, bo stał jeszcze chwilę i gadał coś do
      wycieraczki. Wpadł mi w ucho zwrot "odłączy się" i trochę się zagotowałem.
      Czy to są właśnie nowe metody działania spółki Multimedia? Jeżeli tak, to
      deklaruję publicznie, że jeżeli odwiedzi mnie ponownie jakiś gach i zapyta, czy
      mam kablówkę, to go spuszczę po schodach. Jeżeli wie, że mam, to niech głupio
      nie pyta, bo nie mam czasu na pogawędki w drzwiach, a jeżeli nie wie, to się
      nie dowie, bo to nie jego interes. Nie życzę sobie takich podchodów. I niech
      mnie tylko spróbują odłączyć. >:-(
      • roman_j Pytanie do Naki. - potwierdzenie. 09.04.02, 17:55
        Żeby nie bylo wątpliwości, że to ja stworzyłem powyższy wpis niniejszym to
        potwierdzam. Wcześniej musiał wywalić się serwer i zostałem potraktowany jako
        gość portalu. :-(
        • naka Re: Pytanie do Naki. - potwierdzenie. 09.04.02, 20:39
          Tak potwierdzam, to była akwizytorka, przemiła dziewczyna tylko gadała jak
          nakrecona i musiałam ja pare razy "cofać" do tyłu :)) Niczym mi nie grożono,
          żyje i jestem cała a kablówka gra . Przetestowałam i haka znalazłam - to te
          lipne filmy i programy ktore nadaje Canał+ oczywiscie oprocz sportowego. Ale w
          umowie jest , że Canal+ nie odpowiada za słaby sygnal i zły odbiór programów,
          więc mogłoby sie stać, że np. kanał sportowy nagle by sie wyłaczył:))???
          I wtedy 39 zł/miesięcznie - za trzy przekazy .
          Dodam jeszcze , ze przyjeto dekoder bez jednego słowa, zmiesciłam sie w
          odpowiednim terminie - do czego to ciekawość prowadzi ????
          Tak Roman oni to robia za zgoda kablówki i doskonale wiedzą , ktory z lokatorów
          korzystta z ich usług.
          Naka
          • hiubi Re: Pytanie do Naki. - potwierdzenie. 09.04.02, 21:11
            a gdzie ustawa o ochronie danych osobowych??? Mogli udostępnić wasze dane
            innej spółce??? Oj wątpie, żebyście podpisywali zgodę, a przez domniemanie, że
            nie było veta nie można...
            Hiubi
            • naka Re: Do Hiubiego 09.04.02, 21:37
              Sprytnie !!! Zawsze nas zaskoczysz.!!! Ale nawet jak nie udostepnili to te
              puszki na klatkach nas zdradzają.
              Naka
              • hiubi Re: Do Hiubiego 09.04.02, 22:00
                A w dodatku jakie one piękne są ;-)
                Powiem Wam ciekawostkę, że w Łodzi w pokoju mam 3 gniazdka do TV. Jeden
                kablówka, drugi podobno pozostałości po jakiejś zbiorczej, a trzecie to nikt
                nie wie, ale sąsiedzi mówią, żeby zostawić, bo to ważne ;-))
                A ja chciałem wywalić wsio, bo teraz nawet TV nie mam... kurcze ale za
                kablówkę płacę (aż 9 zł za pełen zestaw) i nawet abonament... dobrze, że mi
                przypomnieliście temat bo bank przelewa, a ja zapomniałem...
                Hiubi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka