Dodaj do ulubionych

trasy rowerowe

05.04.02, 15:30
Z podziwem patrze na inne miasta czy miasteczka, w ktorych rowerzysci maja
swoje trasy praktycznie w obrebie calego miasta oraz poza nim. Sam bardzo lubie
jezdzic na rowerze i wielkim marzeniem jest dla mnie powstanie takich tras w
naszym miescie, tymbardziej ze jazda rowerem po naszych ulicach jest bardzo
niebezpieczna. Skad i dokad moglyby sie ciagnac, to juz kwestia dyskusji i
pomyslow, ale jedno jest pewne - trzeba cos z tym w koncu zrobic! Zbliza sie
lato, oczywiscie do tej pory nic sie nie uda zdzialac, ale im wczesniej cos
ruszy, tym lepiej. Jesli powstanie choc jedna - nazwiemy ją np. "Trasą
Forumową". Co Wy na to? Moze czas na pierwsza oficjalna forumowa deklaracje do
wladz miasta? Licze na wsparcie Gazety w tej sprawie ;)
Obserwuj wątek
    • roman_j Re: trasy rowerowe 05.04.02, 17:33
      Dopiszmy ten pomysł do innych, które mamy zrealizować (tj. pomnik Verne'a).
      Pierwszy sukces na swoim koncie już mamy. Dzięki forum udało się doprowadzić do
      modernizacji przejścia dla pieszych na Międzytorzu, co znacznie usprawni ruch w
      w alejach Piłsudskiego. Teraz czas na pozostałe pomysły. Trzeba podjąć lobbing
      na rzecz ich realizacji! :-)))
    • Gość: Maciek Re: trasy rowerowe IP: *.ssss.gouv.qc.ca 05.04.02, 19:31
      Temat ten juz byl poruszany wczesniej. Zajrzyjcie do watku "sciezki rowerowe" w
      podforum " co zmienic w Plocku". Warto moze rozbudowac ten juz istniejacy.
    • Gość: Maciek Re: trasy rowerowe IP: *.montreal113.dialup.canada.psi.net 06.04.02, 06:08
      Przepraszam, nowe sprostowanie: otoz w podforum " co zmienic w Plocku" sa dwa watki w
      tym temacie; mianowicie jeden " sciezka rowerowa" z 6-cioma postami i ciut nizej drugi
      "sciezki rowerowe" z 18-ma postami. Jest co poczytac.
      • dzwonnik Re: trasy rowerowe 08.04.02, 08:28
        Dzieki za przypomnienie. Nie mialem czasu na to, zeby ich poszukac, aczkolwiek
        wiem, ze byly.

Ale skoro juz jestemy przy tym temacie, to moze Macku powiesz nam jak sprawa
        sciezek jest rozwiazana w Twoim city?

PS Predzej czy pozniej kazdy z watkow, ktore tu poruszalismy powtorzy sie
    • Gość: Maciek Re: trasy rowerowe IP: *.tnt5.montreal.qb.da.uu.net 10.04.02, 13:25
      Obiecuje w najblizszym czasie, moze blizej weekendu, ok.
      • dzwonnik Re: trasy rowerowe 10.04.02, 13:56
        Dzieki, czekam(y) z niecierpliwoscia.
        • Gość: Maciek Re: trasy rowerowe IP: *.tnt6.montreal.qb.da.uu.net 11.04.02, 03:22
          A moze zrobmy jeszcze inaczej. Zamiast mojego dretwego i dlugasnego opisywania
          tutejszych sciezek rowerowych, spakujcie swoje pojazdy i przyjezdzajcie na wizje lokalna.
          A ja oddaje sie do Waszej dyspozycji jako lokalny guide. A latem w Plocku rewanz.
          A wiec ?
          • dzwonnik Re: trasy rowerowe 11.04.02, 10:05
            Swietny pomysl. Jesli polecisz nam niezwykle tanie polaczenie z Montrealem, to
            bardzo chetnie. - Chyba, ze jako pomyslodawcom (tzn. forumowiczom)
            zorganizowania takich sciezek w Plocku, wladze miasta albo np. Gazeta ;)
            zasponsoruja nam taki wyjazd.... Kto jest za?
            • Gość: Maciek Re: trasy rowerowe IP: *.ssss.gouv.qc.ca 11.04.02, 14:08
              Wlasnie wczoraj bylem w agencji podrozy w sprawie swoich planow wakacyjnych;
              oto aktualne informacje na temat najtanszych biletow. Oto aktualne opcje:
              1. Swissair $1080 plus podatek, ale lataja tylko w piatki i poniedzialki
              2. Austrian Airline $1085 plus podatki, ale wylot z Warszawy o 6AM
              3. KLM $1180 plus podatki , lataja codziennie
              4. Air France $1185 plus podatki, co daje $1305 w sumie; wlasnie te linie
              wzialem bo godziny odlotow i przylotow mi najbardziej odpowiadaly; przyklad
              odlot z Montrealu mam po 8PM, a wiec moge odleciec po przepracowanym dniu nie
              tracac ani jednego dnia z urlopu, a wylot z Warszawy mam okolo 1PM, a wiec nie
              bede musial zbyt wczesnie wstawac w dniu odlotu, a to przeciez wazne
              szczegolnie po ostatnej nocy w Polsce, nieprawdaz :)))
    • fred_flinston Re: trasy rowerowe 11.04.02, 15:04
      Slyszalem, ze jest w planach sciezka rowerowa z Radziwia do Soczewki ale nie
      wiem czy to prawda !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka