Dodaj do ulubionych

Modernizacja drogi nr 62

17.09.04, 23:47
rozpoczela sie modernizacja drogi nr 62, zdarta zostala nawierzchnia od
granic miasta ale nie wiem jak daleko czy za slypno czy dalej ciekawe czy
zostana dobudowane pasy skrajne takie jak np na 60 w strone kutna i czy np
zostana rozbudowane skrety do mniej waznych drog lub stacji benzynowych nic
nie pisza w gazecie o tym i dziwi mnie to troche bo jak by nie bylo jest to
wazna iwestycja

jedna uwaga do wykonawcy zdarli nawierzchnie rowno z granica miasta ale gdy
ktos jedzie szybko to moze se kola zalatwic bo jest ona tak scieta ze na
calej szerokosci tworzy maly krawezniczek

ciekaw jestem czy i kiedy bedzie remont owej trasy w granicach miasta bo jest
ona tak zdezelowana ze az plakac sie chce chodzi mi glownie o koleiny bo jak
narazie dzior nie ma ale po zimie moga sie pokazac

ja bym chcial aby zostal dobudowany polnocny pas wyszogrodzkiej od zielonego
jaru np do parowy za imielnica ale niestety chyba szybciej osiwieje niz to
ujze a zwracam uwage ze jestem mlody ;))
Obserwuj wątek
    • stuntman Re: Modernizacja drogi nr 62 18.09.04, 11:56
      Z tego co pamiętam, to budowa północnego pasma ul. Wyszogrodzkiej od Zielonego
      Jaru do planowanego połączenia z obwodnicą W-Z miała być sfinansowana
      centralnie, jako element modernizacji drogi krajowej nr 62. A ponieważ nic się
      ostatnio na ten temat nie mówiło i nie pisało, a idzie jesień (co nie jest
      dobrym okresem na asfaltowanie itp. prace drogowe), to raczej nie sądzę iż to
      co opisałeś jest rozpoczęciem modernizacji ww. drogi. Jeśli już to stawiałbym
      na przygotowania do takich prac w przyszłym roku. Po prostu drogę sfrezowali
      tam gdzie pewnie były największe koleiny i to tak sobie poczeka przez zimę.
      Gdyby rzeczywiście była to właściwa modernizacja, na pewno któraś z płockich
      gazet coś by o tym napisała (zbyt istotne wydarzenie). Ale może ktoś zna jakieś
      najnowsze przecieki??
      • konrad_wp Re: Modernizacja drogi nr 62 18.09.04, 16:42
        Lepiej późno niż wcale. Na tej trasie każdy remont jest powodem do zadowolenia , ja mam jednak nadzieję że to jednak przygotowania do poszerzenia tej trasy (wg GDDKiA miał on nastąpić już "wkrótce").
    • zjadowity Re: Modernizacja drogi nr 62 18.09.04, 21:43
      Na drodze do Wyszogrodu są odcinki nowej nawierzchni, ale niestety jezdnia nia
      została wzbogacona o pobocza, więc na obecnie modernizowanym odcinku też nie
      należy tego oczekiwać. Co więcej, droga krajowa nr 62 jest modernizowana ( nowe
      2 warstwy asfaltu) na odcinku Serock-Wyszków. Ci, którzy mieli "przyjemność"
      podróżowania tą drogą wiedzą co to oznacza.
      • stuntman Re: Modernizacja drogi nr 62 19.09.04, 22:17
        Czyżby kolejna prowizorka "na lata"?
        Z artykułu wynika, że końcowy fragment Wyszogrodzkiej będziemy musieli zbudować
        sobie sami. Jeśli ta droga ma być poszerzona w tej dekadzie to chyba należałoby
        zacząć interesować się tą sprawą. Każdy wie ile lat potrwało od przygotowania
        do realizacji tej ulicy na Podolszycach.
    • konrad_wp Re: Modernizacja drogi nr 62 27.09.04, 17:02
      Jechałem tą trasą i muszę dodać , że była ona remontowana w 5 (słownie PIĘCIU) miejscach , na moje oko w sumie kilkanaście kilometrów jest modernizowane.
    • konrad_wp Re: Modernizacja drogi nr 62 13.11.04, 09:05
      Trasa została w znacznej części wyremontowana. Zostało już niewiele odcinków ze starą , zniszczoną nawierzchnią - na moje oko jakieś 10 km - na 60 km trasy. Jedzie się dobrze , nie ma żadnych kolein ani dziur. Gdyby tylko jeszcze ją poszerzyli :-)
    • fredifre Re: Modernizacja drogi nr 62 13.11.04, 11:33
      Pokonuje bardzo czesto trase do Wawy i faktycznie remont drogi sie rozpoczal
      nie tylko od strony Plocka ale takze od strony Zakroczymia zreszta juz spory
      czas temu mozna powiedziec ze polowa trasy ma juz nowa nawieszchnie to
      oczywiscie bardzo dobrze choc zapowiedzi byly jak zwykle szumne mialo powstac
      pobocze jak na trasie do Gostynina no coz nadal bedzie ciasno ale chociaz
      nawieszchnia gladka ciekawe tylko jak dlugo he

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka