Dodaj do ulubionych

dr Steckiewicz powinien odejść

IP: 212.244.82.* 06.05.02, 19:08
Dr Steckiewicz ze Szpitala Św.Trójcy powinien odejść. To już nie chodzi tylko o
to, że aby do czegoś się przyłożył należy wręczyć kopertę, że jest butny i
wręcz chamski,że miał sprawy w sądzie, bo "zchrzanił robotę". Chodzi o to,że
dziecko-pacjent na jego oddziale nie może czuć się bezpiecznie. Bywa, że
zrospaczeni rodzice muszą szukać pomocy dla dziecka, które np. dostało zapaści,
choćby w Szpitalu Wojewódzkim. Trzeba bardzo prosić tego gościa aby wyraził
zgodę na przewiezienie dziecka. Po nim wszystko spływa jak po kaczce, pacjent
nie liczy się wcale. Steckiewicz powinien zrobić miejsce młodszym, a nie
kompromitować swój zawód i przynosić wstyd swoim kolegom i koleżankom po fachu.

Gazeto, zainteresuj się.
Obserwuj wątek
    • Gość: sydney Re: dr Steckiewicz powinien odejść IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.02, 00:44
      Gość portalu: podzielam głos poprzedni i jedny jak do tej pory. Temat jest trudny
      i wymaga szczegółówej analizy, ewentualnie kilku faktów. Jednym z nich to fakt
      następujący, syn pana Doktora kończąc studia nie mógł znależć pracy w zawodzie.
      No i tatuś dr. Steckiewicz znalazł mu pracę na swoim oddziale, czyli wziął synka
      pod swą opiekę. Nie było by w tym nic wielkiego gdyby pracy nie straciła na
      oddziale wtedy młoda i bardzo zdolna doktor Ewa K. robiąca kolejne specjalizacje
      i stale polepszająca swoją wiedzę fachową. Cóż na układy nie ma rady, ostatnia
      dyrektor SZPZOZ-u to dyrektor z układu Dr. Badowskiej, była licha to ją wylali. A
      przecież starczyło zapisać się do SLD i na pewno włos z głowy by pani dyrektor
      nie spadł, tak jak nie spadnie SLD-wskiemu lekarzowi Steckiewiczowi i jego
      potomnym. TQM (Total Quality Management- kierownictwo mające totalną jakość).
      Wierzę, że są lekarze z godnością i z szacunkiem dla swojego zawodu, niestety w
      każdej regule jest wyjątek. Dr. Steckiewicz jest "tym" wyjątkiem.
      • polk1 Re: dr Steckiewicz powinien odejść 07.05.02, 17:17
        Przyznać muszę, że z pewnym zdumieniem przeczytałem posty na temat bohatera
        tego wątku.Z reguły środowisko lekarskie broni własnych ludzi jak
        niepodległości.A mam wrażenie,iż tym razem wypowiadają się osoby znające świat
        białych fartuszków aż nazbyt dobrze.
        Może idzie nowe p.red.Adamkowski?
        Ps.Przeczytajcie zamieszczony w poniedziałkowym wyd.GnM list dr Kańtoch i odpow.
        P.Adamkowskiego.Naprawdę warto.
    • zenobius1 Re: dr Steckiewicz powinien odejść 09.05.02, 09:17
      Widzę, że większość z Was nie ma dzieci albo nie miała z nimi kłopotów. To
      dobrze.
      Ja w każdym razie nigdy już nie powierzę swojego dziecka temu panu, i odradzam
      to każdemu. Jakby ktoś był zainteresowany dlaczego to służę uprzejmie.
      W każdym razie ten pan przynosi hańbę zawodowi lekarza, nie wdając się w
      dyskusje o etyce lekarskiej, misji itd.
      Po Zdrówka
      • Gość: chopak Re: dr Steckiewicz powinien odejść IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 09.05.02, 13:17
        Witam,
        tak powinien odejsc.
        kiedy z receptami przepisanymi przez pana dr. S. wyladowalem w aptece
        uslyszalem: "Dla kogo to??????" odpowiedzialem, ze dla 3 letniego dziecka. i
        wierzcie albo nie kobieta nie chciala mi ich sprzedac, :)))))
        NIGDY wiecej dr. S. nie bedzie mial zadnego kontaktu z moim dzieckiem !
        jesli juz tak sie zdarzy, ze wasze Dzieci znajda sie w _jego_szpitalu_ (czego
        ani Dzieciom a ni wam nie zycze) ZABIERAJCIE je stamtad BARDZO SZYBKO.

--
        tyle
    • dagobah Re: dr Steckiewicz powinien odejść 15.10.02, 09:29
      Gość portalu: paula napisał(a):

> Dr Steckiewicz ze Szpitala Św.Trójcy powinien odejść. To już nie chodzi tylko
      o
      >
      > to, że aby do czegoś się przyłożył należy wręczyć kopertę, że jest butny i
      > wręcz chamski,że miał sprawy w sądzie, bo "zchrzanił robotę". Chodzi o to,że
      > dziecko-pacjent na jego oddziale nie może czuć się bezpiecznie. Bywa, że
      > zrospaczeni rodzice muszą szukać pomocy dla dziecka, które np. dostało
      zapaści,
      >
      > choćby w Szpitalu Wojewódzkim. Trzeba bardzo prosić tego gościa aby wyraził
      > zgodę na przewiezienie dziecka. Po nim wszystko spływa jak po kaczce, pacjent
      > nie liczy się wcale. Steckiewicz powinien zrobić miejsce młodszym, a nie
      > kompromitować swój zawód i przynosić wstyd swoim kolegom i koleżankom po
      fachu.
      >
      > Gazeto, zainteresuj się.

Ku pamięci....
      A swoją drogą może pomyśleć o zmianie nazwy szpitala?

• takalbonie Re: dr Steckiewicz powinien odejść 15.10.02, 09:36
        Może na szpital bliżej Świętej Trójcy.

W normalnym kraju taki lekarz czy szpital powinien przestać istnieć.
    • Gość: MKM Re: dr Steckiewicz powinien odejść IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 15.10.02, 13:45
      Moje dziecko też (o zgrozo) dostało sie pod rekę Pana Steckiewicza, ja
      załatwiłem sprawę bardzo odważnie, 3 dnia poszedłem na skargę na ordynatora do
      Pana Dyrektora szpitala, a mój pełnomocnik (prawnik) zajął się bezpośrednio
      panem Steckiewiczem. Sprawa ucichał, dziecko wyzdrowiało. Tylko, ilu takich jak
      ja jest odważnych ? Ja jestem rozczarowany i głeboku zasmucony postawą
      ordynatora Pana Steckiewicza. (historii choroby i stresu jaki przeżyłem nie
      będę opisywał, rodzice tych dzieci, którzy to przeszli wiedzą o czym mowa.
    • Gość: petrol Re: dr Steckiewicz powinien odejść IP: *.*.*.* 15.10.02, 13:48
      Jeżeli jest tak, jak tu mozna przeczytac - to szkoda
      czasu na dyskusję: Panie doktorze, fora ze dwora!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka