wojlu 14.08.02, 09:49 po 9.00 w radiu powiedzieli: 9 osób zginęło w wypadku w piasecznej gorce na trasie Kielce - tarnów. Jestem totalnie wstrząsniety Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jurek Re: 9 osob nie zyje IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 14.08.02, 10:09 Wiadomości dnia Tir uderzył w busa - 9 ofiar 14.08.2002 08:53 (aktualizacja 10:04) Dzisiaj rano na drodze Kielce-Tarnów w doszło do zderzenia tira z busem. Zginęło 9 osób. Do wypadku doszło w miejscowości Piaseczna Górka. Najprawdopodobniej kierowca tira nie zapanował nad pojazdem, który wpadł w poślizg, ponieważ jezdnie są mokre. Zginęły wszystkie osoby z Forda Transita - 5 kobiet i 4 mężczyzn. Wszyscy jechali do pracy. Kierowca tira przeżył. Tir najechał na Forda Transita. Na miejsce przyjechali już ratownicy i policjanci. Droga jest zamknięta. Zostaną zorganizowane objazdy. Wielka katastrofa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
blonsk Re: 9 osob nie zyje 14.08.02, 13:26 dziwicie sie? przeciez te minibusy to takie graty ze az dziwne ze wczesniej sie jakis nie rozpadl podczas jazdy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Re: 9 osob nie zyje IP: *.ctk.com.pl / 10.0.0.* 14.08.02, 10:30 niestety wcale sie temu nie dziwie tam jest bardzo niebezpiecznie i prawie zawsze jak skrecam na piaseczna gorke ciarki mi przechodza Odpowiedz Link Zgłoś
kaczusia_ Re: 9 osob nie zyje 14.08.02, 11:03 MATHEWG napisał(a): > niestety wcale sie temu nie dziwie > tam jest bardzo niebezpiecznie i prawie zawsze jak skrecam na piaseczna gorke > ciarki mi przechodza. Mnie też to nie dziwi, ale bardziej ze wzgędu na głupotę i becczelność kierowców TIR'ów. Na drogach robią co chcą i nie przejmują się innymi. Odpowiedz Link Zgłoś
sabhidi Gdyby jechali autobusem, to by nie zgineli 14.08.02, 11:15 Taka jest niestety prawda. Nigdy w zyciu nie jechalem busem i nie pojade. Jesli juz musze gdzies jechac publicznym transportem, to wybieram autobus. Busy to jezdzace trumny, czesto tak napakowane, ze po wypadku trudno rozdzielic ciala. Ale, co tam. Niech zyje wolna konkurencja! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczusia_ Re: Gdyby jechali autobusem, to by nie zgineli 14.08.02, 11:35 sabhidi napisał(a): > Taka jest niestety prawda. > Nigdy w zyciu nie jechalem busem i nie pojade. Jesli juz > musze gdzies jechac publicznym transportem, to wybieram > autobus. > Busy to jezdzace trumny, czesto tak napakowane, ze po > wypadku trudno rozdzielic ciala. > Ale, co tam. > Niech zyje wolna konkurencja! Z tego co piszesz wychodzi na to, że to wina pasażerów, że zgnineli. Rozumujesz tak, jakby nie pojechali busem, tylko autobusem toby żyli. Więc są sami sobie winni, że zgineli. Człowieku znim coś napiszesz to pomyśl. Odpowiedz Link Zgłoś
wojlu Re: Gdyby jechali autobusem, to by nie zgineli 14.08.02, 11:40 ot polskie "piekiełko" , ludzie zamiast toczyc tutaj debilną klótnie, napiszmy, że po prostu współczujemy ofiarą tragedii i złożmy kondolencje. Przepraszam, że tego nie napisałem od razu, ale takie były moje intencje przy założeniu tego wątku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strzalek Re: 9 osob nie zyje IP: 212.244.139.* 14.08.02, 12:49 ten wypadek wygladal potwornie. ja pracuje jestem dziennikarzem. tylko w innej firmie. zreszat mniejsza o to. moja kolezanka tam byla na miejscu relacje robic. i jak wrocila to z godzine chyba plakala. tak ja to przerazilo. Odpowiedz Link Zgłoś