Dodaj do ulubionych

Kiermasz przed teatrem

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 21:12
Kiermasz kiermaszem,ale ostatni akapit mnie zastanawia - na kiego grzyba nam trzy multipleksy w Płocku - rozumiem,nie było ich wcale,na Podolszycach 2 lata ludzie 2 i pół roku czekali na rozpoczęcie budowy,by zobaczyć teraz ogrodzony plac Era-Budu (na którym nic się jeszcze nie dzieje) - mniejsza o ten cały Era-Bud,ale jak widzicie MaxFilm na Tumskiej plus nie znane na razie coś i nieprawdopodone jak galeria na Nowym Rynku z bajerami i parkingiem podziemnym plus podobne coś na Podolszycach - nie wyobrażam sobie tego - 3 multipleksy w Płocku? No cóż - miasta wielkości Płocka mają 3 hipermarkety,my będziemy mieć 3 multipleksy ? Będziemy bardziej kulturalni. Ciekawie się będzie działo w 2005 roku - nie będzie żadnego kina przez większość roku,ale jak ruszą to od razu "wsystkie tsy". Chore to i mało prawdopodobne,ale...
Obserwuj wątek
    • enaka do czytelnika 03.12.04, 09:04
      tak sie zastanawiam, dlaczego tylu ludziom przeszkadzaja potencjalne multipleksy

czytelniku, czy to Ty poniesiesz strate, jesli te ewentualne kina splajtuja?
      jesli nie, to dlaczego sie o nie martwisz? a moze zalozmy na chwile, ze firmy
      inwestujace w to maja ekspertow, ktorzy im podpowiedza, czy jest to oplacalne?
      • stuntman Re: do czytelnika 03.12.04, 16:35
        Generalnie jestem za dużą wolnością gospodarczą i regulacjami wolnorynkowymi,
        ale w tym przypadku w straty możnaby zapisać chociażby likwidację większej
        części miejsc parkingowych przed teatrem (poprzez ich zajęcie przez klientów
        kina) lub zakorkowanie centrum przez zwiększony ruch z i do multipleksu. Poza
        tym specjalna rewelacja to nigdy nie była, przede wszystkim architektonicznie.
      • Gość: czytelnik Re: do czytelnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.04, 17:29
        Nie - mnie to nie przeszkadza - niech sobie budują. Można się obawiać tylko tego że że gdzie kucharek sześć - tam nie ma co jeść - czyli gdy trzech chętnych to każdy z nich będzie się oglądał na dwu pozostałych i będzie zastanawiał się nad celowością inwestycji - i przez to powstanie nawet jednego takiego obiektu może się opóźnić - zacznie budować najodważniejszy - po głębokim namyśle - czy mu się to opłaci,skoro będzie miał sporą konkurencję na ciasnym rynku,a kilkanaście mln zł piechotą nie chodzi.
    • mkuczkowski Re: Kiermasz przed teatrem 03.12.04, 09:51
      kiermasz przed testrem... a gdzie bedzie można zaparkować auto.
      Czy ktos o tym pomyslał, chyba nie.
    • Gość: długopisem Re: Kiermasz przed teatrem IP: 81.190.171.* 03.12.04, 14:19
      Byłem tam. Moja opinia będzie taka - prawie jak w biedronce. Słabe rzeczy za słabe pieniądze. Raczej odradzam kupowania smakołyków zwłaszcza podróbem misiów Haribo za 48zł/kg - drogo i słabe są - jadłem
      pozdrawiam
    • Gość: ola Re: Kiermasz przed teatrem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 13:09
      po przeczytaniu artykułu poszłam na ten psełdo kiermasz okazało się że to
      wielka lipa szkoda czasu żeby tam iść
      • Gość: Ciekawski Re: Kiermasz przed teatrem IP: *.sympatico.ca 06.12.04, 06:30
        Lipa nie lipa sprawdzic mozna. A byl tam kto? Widzial moze cos?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka