Dodaj do ulubionych

Czy będą truskawki?

09.05.02, 15:31
Z letnich, polskich owoców najbardziej lubię truskwaki i czereśnie. Pierwsze
będą, a właściwie już są, truskawki. Na razie te w sklepie przypominaja watę i
to szklaną. Ale lada dzień powinny być nasze spod foli. Czy ktoś ma cynk, jak
się mają truskawki na plantacjach i po ile będą?
Obserwuj wątek
    • naka Re: Czy będą truskawki? 09.05.02, 20:50
      Oj będą, będą i to jakie piękne !! Słoneczko nam sprzyja, truskaweczki rosną i
      tylko trzeba poprosic Duszka aby przestraszył "zimnych ogrodników"
      Naka.
    • murzin Re: Czy będą truskawki? 10.05.02, 08:32
      Podobno na truskawkach mają być w tym roku farfocle. Zobaczymy.
    • Gość: kei Re: Czy będą truskawki? IP: *.sgh.waw.pl 10.05.02, 11:01
      jakies dwa tygodnie temu jak bylem w plo widzialem billboardy auchana -
      truskawki w cenie 4,99 afair. Jak na koniec kwietnia to chyba bardzo tanio jak
      na truskawki. Ciekawe tylko czy byly smaczne... Ktos moze je jadl i wie jak
      smakowaly?
      • belfi Re: Czy będą truskawki? 10.05.02, 11:06
        Truskawek jest raptem kilka w niewielkim pudełeczku, a w smaku przypominają
        papier toaletowy.
        • toreado Re: Czy będą truskawki? 10.05.02, 14:25
          to chyba pół kilo, ale faktycznie siano w zębach.
          • Gość: Maciek Re: Czy będą truskawki? IP: 6CHUM* / *.ssss.gouv.qc.ca 13.05.02, 18:29
            Mam nadzieje, ze nie spoznilem sie zbytnio i nie robie tego wpisu juz
            po .......sezonie truskawkowym w Plocku :)) U nas obecnie mamy na rynku
            truskawki sprowadzane z Kalifornii; cena $2.99/kg. Smakuja super, szczegolnie z
            nalozona na nie duza kupa bitej smietany na slodko.
            • naka Re: Czy będą truskawki? 13.05.02, 21:46
              Maciek !!!! jak ty tak bedziesz sie obżerał słodyczami, to nawet kryształowa
              woda w Sobótce ci nie pomoze :))?????
              Naka.
              • Gość: Maciek Re: Czy będą truskawki? IP: *.tnt7.montreal.qb.da.uu.net 14.05.02, 04:30
                Naka, ty mnie nie strasz !!! Zreszta nic sie nie przejmuje; Roman kiedys obiecal mi wskazac
                adres silowni do ktorej chodzi lapac forme; wiec jak przyjade do Plocka - pierwsza rzecz to
                silownia i podrzucanie zelastwa :))
    • toreado Re: Czy będą truskawki? 14.05.02, 18:08
      jadem, na płockim rynku 6 zł/kg. Na razie ocena: 3 w skali 0-6.
    • naka Re: Czy będą truskawki? 18.05.02, 16:36
      Dzisiaj truskawek na rynku oblęzenie !!! Kupowałam po 6 zł za kilogram. Facet
      zachwalał, ze to jego własne działkowe. Nawet niezłe i słodziutkie i jak
      smakowały z bita smietaną - chociaz rodzime a nie kalifornijskie :))sic
      Naka.
      • Gość: Maciek Re: Czy będą truskawki? IP: 5.1R2D* / *.cpe.net.cable.rogers.com 19.05.02, 19:00
        No widzisz Naka, sytuacja jest dostatecznie tragiczna, ze na te rodzime, to ja
        nawet szansy nie mam, bo najpewniej do konca lipca nie dotrzymaja. Musze sie
        wiec zadowolic znacznie nizsza kategoria, ta kalifornijska:))
        • Gość: Maciek Re: a moze jagody ? IP: *.stmbpqxqac01.dialup.ca.telus.com 01.07.02, 05:46
          Watek co prawda o truskawkach, ale ja chce pare slow o ............czarnych jagodach.
          Mianowicie w piatek wracajac z pracy, majac w perspektywie 3-dniowy weekend,
          zamierzalem kupic moj ulubiony tort czekoladowy. I kiedy doszedlem do tej jedynej cukierni
          w Montrealu, ktora robi tort czekoladowy taki jaki ja lubie, uzmyslowilem sobie, ze
          zadeklarowalem swoje uczestnictwo w forumowej akcji odchudzania. Walczylem z soba
          dluzsza chwile ( a musze przyznac, ze jestem pies na slodycze ); jednak rozsadek wzial
          gore nad rozkosza podniebienia i przeszedlem dalej liznawszy tylko witryne cukierni :))
          I teraz wlasnie bedzie o jagodach; otoz zamiast tortu czekoladowego kupilem w pobliskim
          sklepie pol kilo pachnacych czarnych jagod i natychmiast po wejsciu do domu je zjadlem;
          zjadlem je same, bez zadnego cukru ani bitej smietany; takie same goluskie jagody :)) Byl
          to moj pierwszy krok w kierunku odchudzania !!
          • hiubi Re: a moze jagody ? 01.07.02, 23:03
            WOW gratuluje wytrwałości! Ja za jagódkami nie przepadam, ale już nie moge się
            doczekać kiedy pojadę do rodzinki i wbiegnę w sad czereśniowy... mniam...
            Hiubi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka