Dodaj do ulubionych

Drogowe perspektywy Płocka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 20:09
panie Prezydencie co ty znowu mydlisz oczy? Kiedy powstaną drogi dojazdowe od
mostu do Ciechomic? w niedługom czasie? Nie żartuj pan z obywateli!
Obserwuj wątek
    • roman_j Re: Drogowe perspektywy Płocka 08.12.04, 20:23
      Pomarzyć - dobra rzecz. Pan prezydent już chce sobie zapewnić reelekcję. To jego
      prawo. Tylko, żeby z tymi drogami nie wyszło tak, jak z hotelami nad Sobótką
      albo z rozbudową teatru. ;-))
      • Gość: Konrad Re: Drogowe perspektywy Płocka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.04, 20:42
        dajcie juz spokuj temu Milewskiemu. Nie jestem jego zwolennikiem ale znam
        realia dużych inwestycji. Jeżeli chodzi o drogi dojazdowe to po pierwsze
        pretensje mozna tez mieć do poprzednika Hetiego planującego tą inwestycję a po
        drugie to pewnych spraw nie da sie przeskoczyć i przyspieszyć o czym każda
        gmina starająca sie o dotacje unijne wie. Mógł się bardziej postarać ale nie
        jest to do końca jego wina. Amfiteatr jest dla mnie wielka niespodzianką, czemu
        jeszcze nie stoi(mam nadzieję, że w koncu powstanie) a inwestycje nad sobótką
        to od początku była dla mnie kiełbasą wyborczą a'la komuszki więc tu nie jestem
        specjalnie zdziwiony. Jeżeli chodzi o obwodnice to wystarczy spojrzeć na mape z
        terenami gminnymi na której widac juz wykupiony pas pod drogę. Dużo miejskich
        inwestycji jest juz ustawionych pod kontem budowy obwodnicy więc napewno ona
        powstanie.Kiedy? Terminy podane przez M&Msa są chyba ak zwykle nie trafione ale
        poczekajmy.
        • roman_j Re: Drogowe perspektywy Płocka 08.12.04, 22:17
          Gość portalu: Konrad napisał(a):

> dajcie juz spokuj temu Milewskiemu.

A czy my broń Boże zakłócamy panu prezydentowi spokój? A gdzież tam. Pan
          prezydent jest ponad tym wszystkim. Żyje sobie szczęśliwy w świecie własnych
          imaginacji i opinie nas, śmiertelników, nie zaprzątają jego prezydenckiej głowy.
          Nic i nikt nie jest w stanie wytrącić go z tego błogiego stanu samozadowolenia.
          :-))

> Amfiteatr jest dla mnie wielka niespodzianką, czemu jeszcze nie stoi (mam
          > nadzieję, że w koncu powstanie) a inwestycje nad sobótką to od początku była
          > dla mnie kiełbasą wyborczą a'la komuszki więc tu nie jestem specjalnie
          > zdziwiony.

Jeśli to odniesienie do mojego wpisu, to należy się małe sprostowanie. Pisałem o
          rozbudowie "teatru", a nie "amfiteatru". Nie pamiętasz sztandarowego pomysłu
          pana prezydenta z początku kadencji? :-)))
          Co zaś do amfiteatru, to podejrzewam, że jeszcze nie stoi m. in. dlatego, że nie
          ma kasy, a nie ma kasy, bo miasto nie sprzedało udziałów w PEC-u (miało z tego
          być 20 mln) i nie zarobiło na transakcji z PERN-em (kolejne 3 mln). Poza tym mam
          wrażenie, że pan prezydent z początku miał opory przed rozbudową amfiteatru, bo
          to przecież sztandarowy projekt jego poprzednika. Na szczęście chyba ostatecznie
          rozsądek wziął górę. Zresztą minęło wystarczająco dużo czasu, żeby ta inwestycja
          kojarzyła się głównie z obecnym lokatorem Ratusza. :-))

> Jeżeli chodzi o obwodnice to wystarczy spojrzeć na mape z terenami gminnymi
          > na której widac juz wykupiony pas pod drogę.

Gdzie jest ta mapa?

> Dużo miejskich inwestycji jest juz ustawionych pod kontem budowy obwodnicy
          > więc na pewno ona powstanie.

Na pewno, to kiedyś umrzemy, reszta to spekulacje. ;-))))
          Za dużo widziałem w tym mieście planów, które pozostały tylko na papierze, żeby
          bezwarunkowo wierzyć w różne zapowiedzi polityków.
          • Gość: Alojzy Bąbel Re: Drogowe perspektywy Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 23:12
            Był już kiedyś taki facet, który żył we własnych marzeniach. Miał udane, ale
            krótkie "tourne" po Europie w latach 1939-1941. Później żył w nierealnym
            świecie, a jak skończył każdy wie.
    • Gość: X Drogowe perspektywy Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 20:49
      panie prezydencie co pan znowu mydlisz oczy z powstawaniem w niedlugim czasie
      drog od nowego mostu do ciechomic??? to brednie, w ktore nie wierzy chyba co
      drugi płocczanin!
    • Gość: ccc Re: Drogowe perspektywy Płocka IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 08.12.04, 21:45
      kiedyś w Płocku były plany na linię tramwajową...
      • Gość: zez Re: Drogowe perspektywy Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 22:03
        A ja się pytam po raz kolejny - jak będzie przeprowadzony ruch z nowego mostu w
        kierunku Włocławka - MM znowu buja w obłokach zamiast załatwiać sprawy bieżące -
        a jednak przestraszył się referendum.
        • Gość: stary mur Re: Drogowe perspektywy Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 22:07
          Jak pytania, to pytania : co z odjazdem z węzła Wyszogrodzka przez ulicę
          Graniczną na kierunek Płońsko- Kostrogajowo- Orlenowski ( żeby nie było jak z
          lodowiskiem- niby jest,a rolby do kompletu brak)
    • Gość: prorok Re: Drogowe perspektywy Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 22:04
      Cieszą mnie trzy informacje: wykupy gruntów na terenach ZAREZERWOWANYCH pod te
      drogi, mądrość "czerwonych" którzy tą rezerwację w planach miasta przewidzieli,
      czyżby zanik uczulenia na czerwień kiedy chodzi o własną skórę( to mi nie
      przeszkadza, ale czemu dwa lata za póżno ?).
    • Gość: jackie Re: Drogowe perspektywy Płocka IP: 193.59.95.* 09.12.04, 06:52
      A co z obwodnicą północną wokół Podolszyc w kierunku Warszawy? Czyżby wszyscy o
      tym zapomnieli?..
    • Gość: M@ro Naćpany był czy co - futurystyczne mrzonki IP: *.zep.com.pl 09.12.04, 07:13
      Naćpany był czy co - futurystyczne mrzonki
    • Gość: z wyglądu młodszy Re: Drogowe perspektywy Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 07:34
      "Ten pomysł wspomoże budowa obwodnicy północnej miasta."

Ja też mam różne pomysły ale czasami aż mi wstyd się do nich przyznać - wbrew
      niektórym.
    • Gość: 4um Re: Drogowe perspektywy Płocka IP: *.softhard.com.pl / *.softhard.com.pl 09.12.04, 08:14
      Widzę, że sami przyszli prezydenci na forum.
    • Gość: ktoś Re: Drogowe perspektywy Płocka IP: *.zep.com.pl 09.12.04, 08:46
      Tak tak, a świstak siedzi i zawija w te sreberka.
    • Gość: ob Re: Drogowe perspektywy Płocka IP: *.class146.petrotel.pl 09.12.04, 09:48
      Cieszy przedwyborcza. jak zwykle, aktywność posła Piłata.Jego kadencje
      regularnie się powtarzają: dwa lata ciszy, sprawy Płocka to zło konieczne; rok
      trzeci - przebudzenie, wkraczanie na arenę przyszłych obwodów wyborczych: rok
      czwarty - zdecydowany atak, obecność wszędzie i obiecywanie wszystkiego.I
      wówczas historia toczy się w pierwszj osobie: JA pojechałem, JA
      załatwiłem...
      Ciekawy duet z tych dwóch panów. Czyżby naraz stwierdzili, ,ze w kupie siła.
      • Gość: joker78 dwóch fanstastów: Piłat i Łukaszenka IP: 80.48.147.* 09.12.04, 18:11
        szkoda nerw...
        • Gość: zez Re: dwóch fanstastów: Piłat i Łukaszenka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 22:05
          Oj widzę, że Milewski przestał się brzydzić komuchem Piłatem i razem na jednej
          stronie, jednym głosem zaczynają mówić - bardzo to ładnie, szkoda tylko, że
          znowu zadziałał najbardziej ohydny koniunkturalizm - wybory w perspektywie.
    • Gość: gość Re: Drogowe perspektywy Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 21:07
      ale już obwodniocy chyba nie będzie budował MM
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka