Gość: naród IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 20:09 panie Prezydencie co ty znowu mydlisz oczy? Kiedy powstaną drogi dojazdowe od mostu do Ciechomic? w niedługom czasie? Nie żartuj pan z obywateli! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roman_j Re: Drogowe perspektywy Płocka 08.12.04, 20:23 Pomarzyć - dobra rzecz. Pan prezydent już chce sobie zapewnić reelekcję. To jego prawo. Tylko, żeby z tymi drogami nie wyszło tak, jak z hotelami nad Sobótką albo z rozbudową teatru. ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: Drogowe perspektywy Płocka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.04, 20:42 dajcie juz spokuj temu Milewskiemu. Nie jestem jego zwolennikiem ale znam realia dużych inwestycji. Jeżeli chodzi o drogi dojazdowe to po pierwsze pretensje mozna tez mieć do poprzednika Hetiego planującego tą inwestycję a po drugie to pewnych spraw nie da sie przeskoczyć i przyspieszyć o czym każda gmina starająca sie o dotacje unijne wie. Mógł się bardziej postarać ale nie jest to do końca jego wina. Amfiteatr jest dla mnie wielka niespodzianką, czemu jeszcze nie stoi(mam nadzieję, że w koncu powstanie) a inwestycje nad sobótką to od początku była dla mnie kiełbasą wyborczą a'la komuszki więc tu nie jestem specjalnie zdziwiony. Jeżeli chodzi o obwodnice to wystarczy spojrzeć na mape z terenami gminnymi na której widac juz wykupiony pas pod drogę. Dużo miejskich inwestycji jest juz ustawionych pod kontem budowy obwodnicy więc napewno ona powstanie.Kiedy? Terminy podane przez M&Msa są chyba ak zwykle nie trafione ale poczekajmy. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Drogowe perspektywy Płocka 08.12.04, 22:17 Gość portalu: Konrad napisał(a): > dajcie juz spokuj temu Milewskiemu. A czy my broń Boże zakłócamy panu prezydentowi spokój? A gdzież tam. Pan prezydent jest ponad tym wszystkim. Żyje sobie szczęśliwy w świecie własnych imaginacji i opinie nas, śmiertelników, nie zaprzątają jego prezydenckiej głowy. Nic i nikt nie jest w stanie wytrącić go z tego błogiego stanu samozadowolenia. :-)) > Amfiteatr jest dla mnie wielka niespodzianką, czemu jeszcze nie stoi (mam > nadzieję, że w koncu powstanie) a inwestycje nad sobótką to od początku była > dla mnie kiełbasą wyborczą a'la komuszki więc tu nie jestem specjalnie > zdziwiony. Jeśli to odniesienie do mojego wpisu, to należy się małe sprostowanie. Pisałem o rozbudowie "teatru", a nie "amfiteatru". Nie pamiętasz sztandarowego pomysłu pana prezydenta z początku kadencji? :-))) Co zaś do amfiteatru, to podejrzewam, że jeszcze nie stoi m. in. dlatego, że nie ma kasy, a nie ma kasy, bo miasto nie sprzedało udziałów w PEC-u (miało z tego być 20 mln) i nie zarobiło na transakcji z PERN-em (kolejne 3 mln). Poza tym mam wrażenie, że pan prezydent z początku miał opory przed rozbudową amfiteatru, bo to przecież sztandarowy projekt jego poprzednika. Na szczęście chyba ostatecznie rozsądek wziął górę. Zresztą minęło wystarczająco dużo czasu, żeby ta inwestycja kojarzyła się głównie z obecnym lokatorem Ratusza. :-)) > Jeżeli chodzi o obwodnice to wystarczy spojrzeć na mape z terenami gminnymi > na której widac juz wykupiony pas pod drogę. Gdzie jest ta mapa? > Dużo miejskich inwestycji jest juz ustawionych pod kontem budowy obwodnicy > więc na pewno ona powstanie. Na pewno, to kiedyś umrzemy, reszta to spekulacje. ;-)))) Za dużo widziałem w tym mieście planów, które pozostały tylko na papierze, żeby bezwarunkowo wierzyć w różne zapowiedzi polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alojzy Bąbel Re: Drogowe perspektywy Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 23:12 Był już kiedyś taki facet, który żył we własnych marzeniach. Miał udane, ale krótkie "tourne" po Europie w latach 1939-1941. Później żył w nierealnym świecie, a jak skończył każdy wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Drogowe perspektywy Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 20:49 panie prezydencie co pan znowu mydlisz oczy z powstawaniem w niedlugim czasie drog od nowego mostu do ciechomic??? to brednie, w ktore nie wierzy chyba co drugi płocczanin! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: Drogowe perspektywy Płocka IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 08.12.04, 21:45 kiedyś w Płocku były plany na linię tramwajową... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zez Re: Drogowe perspektywy Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 22:03 A ja się pytam po raz kolejny - jak będzie przeprowadzony ruch z nowego mostu w kierunku Włocławka - MM znowu buja w obłokach zamiast załatwiać sprawy bieżące - a jednak przestraszył się referendum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary mur Re: Drogowe perspektywy Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 22:07 Jak pytania, to pytania : co z odjazdem z węzła Wyszogrodzka przez ulicę Graniczną na kierunek Płońsko- Kostrogajowo- Orlenowski ( żeby nie było jak z lodowiskiem- niby jest,a rolby do kompletu brak) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prorok Re: Drogowe perspektywy Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 22:04 Cieszą mnie trzy informacje: wykupy gruntów na terenach ZAREZERWOWANYCH pod te drogi, mądrość "czerwonych" którzy tą rezerwację w planach miasta przewidzieli, czyżby zanik uczulenia na czerwień kiedy chodzi o własną skórę( to mi nie przeszkadza, ale czemu dwa lata za póżno ?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackie Re: Drogowe perspektywy Płocka IP: 193.59.95.* 09.12.04, 06:52 A co z obwodnicą północną wokół Podolszyc w kierunku Warszawy? Czyżby wszyscy o tym zapomnieli?.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M@ro Naćpany był czy co - futurystyczne mrzonki IP: *.zep.com.pl 09.12.04, 07:13 Naćpany był czy co - futurystyczne mrzonki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z wyglądu młodszy Re: Drogowe perspektywy Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 07:34 "Ten pomysł wspomoże budowa obwodnicy północnej miasta." Ja też mam różne pomysły ale czasami aż mi wstyd się do nich przyznać - wbrew niektórym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4um Re: Drogowe perspektywy Płocka IP: *.softhard.com.pl / *.softhard.com.pl 09.12.04, 08:14 Widzę, że sami przyszli prezydenci na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Drogowe perspektywy Płocka IP: *.zep.com.pl 09.12.04, 08:46 Tak tak, a świstak siedzi i zawija w te sreberka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ob Re: Drogowe perspektywy Płocka IP: *.class146.petrotel.pl 09.12.04, 09:48 Cieszy przedwyborcza. jak zwykle, aktywność posła Piłata.Jego kadencje regularnie się powtarzają: dwa lata ciszy, sprawy Płocka to zło konieczne; rok trzeci - przebudzenie, wkraczanie na arenę przyszłych obwodów wyborczych: rok czwarty - zdecydowany atak, obecność wszędzie i obiecywanie wszystkiego.I wówczas historia toczy się w pierwszj osobie: JA pojechałem, JA załatwiłem... Ciekawy duet z tych dwóch panów. Czyżby naraz stwierdzili, ,ze w kupie siła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joker78 dwóch fanstastów: Piłat i Łukaszenka IP: 80.48.147.* 09.12.04, 18:11 szkoda nerw... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zez Re: dwóch fanstastów: Piłat i Łukaszenka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 22:05 Oj widzę, że Milewski przestał się brzydzić komuchem Piłatem i razem na jednej stronie, jednym głosem zaczynają mówić - bardzo to ładnie, szkoda tylko, że znowu zadziałał najbardziej ohydny koniunkturalizm - wybory w perspektywie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Drogowe perspektywy Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 21:07 ale już obwodniocy chyba nie będzie budował MM Odpowiedz Link Zgłoś