Dodaj do ulubionych

Cekanowo bez prądu

15.12.04, 20:01
Brak wyobraźni charakterystyczny dla monopolisty...
Obserwuj wątek
    • Gość: hydra Re: Cekanowo bez prądu IP: 80.48.4.* 15.12.04, 21:18
      czyżby aa. czyli autor artykułu mieszkał w Cekanowie? zawsze to przez gazetkę
      można panie arku załatwić jakiś prywatny interesik, albi się poskarżyć, siła i
      chwała ZEP
      • roman_j Re: Cekanowo bez prądu 15.12.04, 22:24
        Gdyby redaktor Adamkowski był jedynym mieszkańcem Cekanowa, to można by się z
        Twoim punktem widzenia zgodzić, a tak można odnieść wrażenie, że szukasz dziury
        w całym. Poza tym jestem pewien, że jeśli sam kiedyś znajdziesz się w podobnej
        sytuacji i przyjdziesz do Gazety poskarżyć się na bezmyślność tego lub innego
        monopolisty, to stawiam dolary przeciwko orzechom, że nie odeślą Cię z kwitkiem
        i o Twojej sytuacji też napiszą. Czego Ci oczywiście nie życzę. Niech Ci prąd
        płynie ciurkiem, jak woda pod górkę. ;-))
    • Gość: zet Re: Cekanowo bez prądu IP: *.wirba.net / 213.77.42.* 15.12.04, 21:23
      Kto planuje takie inwestycje o tej porze roku? Ktoś powinien ponieść
      konsekwencje tak bzdurnych decyzji ? I wiem nawet kto - wysoko wynagradzany
      zarząd jednej ze spółek ZEP
    • Gość: długopisem a mi mogą wyłączyć :-) IP: 81.190.172.* 15.12.04, 22:56
      Jakby chcieli to powtórzyć w Płocku to ja się zgadzam. Zdrowy jestem. Cepło mam.
      Moje rachunki byłyby niższe. Czasem taka zmiana dobrze robi :-)
    • Gość: Alzi Re: Cekanowo bez prądu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 23:14
      Ale sieci kiedyś remontować trzeba. Gdyby robili to w lato to podniósłby się
      krzyk że lodówki nie działają i czy nie można zrobić tego w zimę.
      • roman_j Re: Cekanowo bez prądu 16.12.04, 12:11
        Gość portalu: Alzi napisał(a):

> Ale sieci kiedyś remontować trzeba. Gdyby robili to w lato to podniósłby się
        > krzyk że lodówki nie działają i czy nie można zrobić tego w zimę.

Zgadza się, że kiedyś taki remont trzeba przeprowadzić. Ale czy naprawdę trzeba
        to robić w najgorszym możliwym okresie, kiedy prąd jest nie jest wykorzystywany
        np. do ogrzewania domów, kiedy mamy akurat najkrótsze dni w roku i wcześnie
        trzeba zapalać światło.
        • Gość: długopisem Re: Cekanowo bez prądu IP: 81.190.172.* 16.12.04, 12:16
          roman_j napisał:

> to robić w najgorszym możliwym okresie,

nie przesadzaj, najgorszy możliwy termin byłby w przyszłym tygodniu, bo właśnie wtedy są najkrótsze dni (o 2min. krócej niż dziś) no i święta, a tak może ludzie pójdą do pracy

szukajmy dobrych stron :-)
          chylę czoła
          • roman_j Re: Cekanowo bez prądu 16.12.04, 13:14
            Gość portalu: długopisem napisał(a):

> roman_j napisał:
            >
            > > to robić w najgorszym możliwym okresie,
            >
            > nie przesadzaj, najgorszy możliwy termin byłby w przyszłym tygodniu, bo
            > właśnie wtedy są najkrótsze dni (o 2min. krócej niż dziś) no i święta, a tak
            > może ludzie pójdą do pracy

Słusznie. Przepraszam za brak precyzji w wypowiedzi. Ten termin nie jest
            najgorszy. Jest drugi w kolejności najgorszych. :-))

> szukajmy dobrych stron :-)

Masz rację. Mieszkańcy Cekanowa powinni się cieszyć, że ZEP ich jedynie odłączy,
            a nie puści im na przykład w gniazdka prądu o napięciu 380 V. ;-))
        • Gość: Bilon Re: Cekanowo bez prądu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 15:12
          Roman, podaj w takim razie najbardziej odpowieni termin takiego remontu.
          Przenalizujemy go.
          • Gość: Bilon Re: Cekanowo bez prądu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 15:51
            skoro można w trakcie tej modernizacji włączyć prąd (modernizacja będzie
            przebiegać w dwóch etapach, więc niejako w jej trakcie nastąpi dostawa prądu),
            to zamiast w dwa dni (w tym sobota do 20.30), można to zrobić w trzy dni -
            przerwy w dostawie będą wtedy krótsze, a mieszkania może tak szybko nie stracą
            nagromadzonego ciepła.
          • roman_j Re: Cekanowo bez prądu 16.12.04, 17:29
            Gość portalu: Bilon napisał(a):

> Roman, podaj w takim razie najbardziej odpowieni termin takiego remontu.
            > Przenalizujemy go.

Okres wakacyjny.
            • Gość: Bilon Re: Cekanowo bez prądu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 16:02
              a co z lodowkami i zamrazarkami?
    • Gość: Grom Re: Cekanowo bez prądu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 05:32
      Nie wnikam w to czy możliwe było wyremontowanie linii w inny sposób. Jak już tu
      słusznie napisano w lecie też byłby krzyk. Chodzi mi tylko o dobór adekwatnych
      słów.
      MASAKRA - zabijanie, mordowanie, zwłaszcza masowe, w okrutny, bestialski
      sposób; rzeź - Słownik Języka Polskiego PWN.
      Ostatnio w tej gazecie użyto słowa HORROR (zdarzenie, sytuacja budząca grozę,
      strach; film, rzadziej sztuka teatralna, powieść, mające wywołać dreszcz
      emocji, grozy sensacyjną, pełną napięcia akcją) do opisania błotnistej ulicy.
      Ludziska - Polacy gęsi - sami nie wiedzą co wygadują! A dziennikarz powtarza!
    • Gość: Tępiący głupotę Re: Cekanowo bez prądu IP: *.zep.com.pl 16.12.04, 15:03
      A czy jest dla ludzi kiedykolwiek dobry moment na wyłączenie?!?! Nikt teraz nie
      docenia że ZE chce im "zrobić dobrze"!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka