roman_j 15.12.04, 20:01 Brak wyobraźni charakterystyczny dla monopolisty... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hydra Re: Cekanowo bez prądu IP: 80.48.4.* 15.12.04, 21:18 czyżby aa. czyli autor artykułu mieszkał w Cekanowie? zawsze to przez gazetkę można panie arku załatwić jakiś prywatny interesik, albi się poskarżyć, siła i chwała ZEP Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Cekanowo bez prądu 15.12.04, 22:24 Gdyby redaktor Adamkowski był jedynym mieszkańcem Cekanowa, to można by się z Twoim punktem widzenia zgodzić, a tak można odnieść wrażenie, że szukasz dziury w całym. Poza tym jestem pewien, że jeśli sam kiedyś znajdziesz się w podobnej sytuacji i przyjdziesz do Gazety poskarżyć się na bezmyślność tego lub innego monopolisty, to stawiam dolary przeciwko orzechom, że nie odeślą Cię z kwitkiem i o Twojej sytuacji też napiszą. Czego Ci oczywiście nie życzę. Niech Ci prąd płynie ciurkiem, jak woda pod górkę. ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: Cekanowo bez prądu IP: *.wirba.net / 213.77.42.* 15.12.04, 21:23 Kto planuje takie inwestycje o tej porze roku? Ktoś powinien ponieść konsekwencje tak bzdurnych decyzji ? I wiem nawet kto - wysoko wynagradzany zarząd jednej ze spółek ZEP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: długopisem a mi mogą wyłączyć :-) IP: 81.190.172.* 15.12.04, 22:56 Jakby chcieli to powtórzyć w Płocku to ja się zgadzam. Zdrowy jestem. Cepło mam. Moje rachunki byłyby niższe. Czasem taka zmiana dobrze robi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alzi Re: Cekanowo bez prądu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 23:14 Ale sieci kiedyś remontować trzeba. Gdyby robili to w lato to podniósłby się krzyk że lodówki nie działają i czy nie można zrobić tego w zimę. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Cekanowo bez prądu 16.12.04, 12:11 Gość portalu: Alzi napisał(a): > Ale sieci kiedyś remontować trzeba. Gdyby robili to w lato to podniósłby się > krzyk że lodówki nie działają i czy nie można zrobić tego w zimę. Zgadza się, że kiedyś taki remont trzeba przeprowadzić. Ale czy naprawdę trzeba to robić w najgorszym możliwym okresie, kiedy prąd jest nie jest wykorzystywany np. do ogrzewania domów, kiedy mamy akurat najkrótsze dni w roku i wcześnie trzeba zapalać światło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: długopisem Re: Cekanowo bez prądu IP: 81.190.172.* 16.12.04, 12:16 roman_j napisał: > to robić w najgorszym możliwym okresie, nie przesadzaj, najgorszy możliwy termin byłby w przyszłym tygodniu, bo właśnie wtedy są najkrótsze dni (o 2min. krócej niż dziś) no i święta, a tak może ludzie pójdą do pracy szukajmy dobrych stron :-) chylę czoła Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Cekanowo bez prądu 16.12.04, 13:14 Gość portalu: długopisem napisał(a): > roman_j napisał: > > > to robić w najgorszym możliwym okresie, > > nie przesadzaj, najgorszy możliwy termin byłby w przyszłym tygodniu, bo > właśnie wtedy są najkrótsze dni (o 2min. krócej niż dziś) no i święta, a tak > może ludzie pójdą do pracy Słusznie. Przepraszam za brak precyzji w wypowiedzi. Ten termin nie jest najgorszy. Jest drugi w kolejności najgorszych. :-)) > szukajmy dobrych stron :-) Masz rację. Mieszkańcy Cekanowa powinni się cieszyć, że ZEP ich jedynie odłączy, a nie puści im na przykład w gniazdka prądu o napięciu 380 V. ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bilon Re: Cekanowo bez prądu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 15:12 Roman, podaj w takim razie najbardziej odpowieni termin takiego remontu. Przenalizujemy go. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bilon Re: Cekanowo bez prądu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 15:51 skoro można w trakcie tej modernizacji włączyć prąd (modernizacja będzie przebiegać w dwóch etapach, więc niejako w jej trakcie nastąpi dostawa prądu), to zamiast w dwa dni (w tym sobota do 20.30), można to zrobić w trzy dni - przerwy w dostawie będą wtedy krótsze, a mieszkania może tak szybko nie stracą nagromadzonego ciepła. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Cekanowo bez prądu 16.12.04, 17:29 Gość portalu: Bilon napisał(a): > Roman, podaj w takim razie najbardziej odpowieni termin takiego remontu. > Przenalizujemy go. Okres wakacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bilon Re: Cekanowo bez prądu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 16:02 a co z lodowkami i zamrazarkami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grom Re: Cekanowo bez prądu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 05:32 Nie wnikam w to czy możliwe było wyremontowanie linii w inny sposób. Jak już tu słusznie napisano w lecie też byłby krzyk. Chodzi mi tylko o dobór adekwatnych słów. MASAKRA - zabijanie, mordowanie, zwłaszcza masowe, w okrutny, bestialski sposób; rzeź - Słownik Języka Polskiego PWN. Ostatnio w tej gazecie użyto słowa HORROR (zdarzenie, sytuacja budząca grozę, strach; film, rzadziej sztuka teatralna, powieść, mające wywołać dreszcz emocji, grozy sensacyjną, pełną napięcia akcją) do opisania błotnistej ulicy. Ludziska - Polacy gęsi - sami nie wiedzą co wygadują! A dziennikarz powtarza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tępiący głupotę Re: Cekanowo bez prądu IP: *.zep.com.pl 16.12.04, 15:03 A czy jest dla ludzi kiedykolwiek dobry moment na wyłączenie?!?! Nikt teraz nie docenia że ZE chce im "zrobić dobrze"!!! Odpowiedz Link Zgłoś