Gość: ratuszowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 20:25 No to księżulo walnij ile wpadło ci kaski do kieszeni i to bez opodatkowania. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ktoś Re: Kończą się kolędy IP: *.zep.com.pl 24.01.05, 09:33 > Tak, bardzo mnie boli widok tych zrujnowanych, opustoszałych kamienic w samym > sercu Płocka - mówi proboszcz parafii farnej ks. Jan Cegłowski Taa jasne, ale nawet złotówki na remont nie dadzą dziady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bożena Re: Kończą się kolędy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 22:26 Nie należe do parafii Fara ale w innych jest ta sama sytuacja nie przyjmowanie kolędy było mi w tym roku ogromnie przykro że, nie zdążyłam na nią.Mieszkam w dużym bloku (osiem pięter)na nieszczęście na samym dole więc już po godz.16,30 jest po wizycie księdza .Moje rozczarowanie było tym bardziej ogromne bo o ile można urwać się z pracy (pracuje do 18,00) już o 16,00 okazalo się że mieszkając w połowie bloku kolęda była już o 15,45 -a ksiądz wszedł do bloku 15,20 o czym to świadczy .. raz o moich sąsiadach a dwa czy ksiądz nie mógł być dłużej w mieszkaniach w których był przyjmowany.Dla mnie wizyta duszpasterska ma ogromne znaczenie ,czekam na nią cały rok w ubiegłym roku wydarzyło się mnóstwo przykrych spraw z którymi chciałam się podzielić i stąd to rozgoryczenie bo okazało się że, ksiądz nie mial oczym rozmawiać z moim mężem i synem a szkoda .Dlatego zastanówmy się wszyscy czy jesteśmy jeszcze ludźmi wierzącymi ? czy "leżąc" w kościele jesteśmy w porządku skoro nie przyjmujemy w domu księdza? czego my tak naprawdę chcemy? zastanówmy się zarówno my osoby świeckie jak i druga strona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyratuszowiec Re: Kończą się kolędy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 09:18 Dlaczego każdy podlicza pieniądze. Czy TY RATUSZOWCU zdajesz sobie sprawę z tego jakie to pieniadze wpływaja, a ile trzeba oddać na różne fundusze z tytułu kolędy? Ofiarność ludzi jest bardzo mała, a od ilu osób księża nie wzieli ofiary. Ale o tym to się nie mówi bo po co? A w kościele chciałbyś mieć widno, ciepło i miło. Ty w ratuszu masz to za darmo, bo za ciebie płacą pajacu. Myslisz, że kosciołom to firmy dają faktury za Bóg zapłać? Koszt Utrzymania kościoła jest taki, że co miesiąc trzeba wybulić ok. 7.000 zł ale co cie to? Nikt ci piniędzy nieliczy i nie zastanawia się skąd je masz? ( a może z przekrętów ) Odpowiedz Link Zgłoś