Dodaj do ulubionych

Sypie się Grabówka

23.01.05, 20:37
Grabówka miała być alternatywa dla Wyszogrodzkiej. Wygląda na to, że teraz
czas jest najwyższy, aby poszukać alternatywy dla Grabówki, zanim ta nie
spłynie z Wisłą do Włocławka. ;-)))
Obserwuj wątek
    • Gość: gospodarz Re: Sypie się Grabówka IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.05, 00:01
      Takie są efekty, gdy ktoś oszczędza na inwestycjach . Gdyby dołożono trochę
      pieniędzy na wbudowanie krawężników i oddzielnie wybudowano ścieżkę rowerową
      nic by się dzisiaj nie działo, bo nikt nie wjeżdżłby na krawężnik, żeby
      poszaleć samochodem po tej ścieżce .Teraz ścieżka pełni rolę utwardzonego
      pobocza , co przy braku solidnej podbudowy dało efekty jakie widać . Mądry
      człowiek nie oszczędza na fundamentach , nawet jeśli są to tylko fundamenty
      drogi. Jaki wniosek z tego? Kto zaprojektował i kto ten knot zatwierdził?
    • Gość: Drogowiec Re: Sypie się Grabówka IP: 193.59.95.* 24.01.05, 08:17
      Układy, amatorszczyzna i brak wiedzy a ponadto ślepe patrzenie w minimalizację
      kosztów wykonania no i mamy efekty. Technika olewa urzędników, ale ratusz i tak
      uzna to za kolejny sukces, bo powie, że koszty rozłożyły się czasie i mimo
      wszystko opłacało się albo zwali na poprzednią ekipę.
      • Gość: rec Re: Sypie się Grabówka IP: *.gabin.sdi.tpnet.pl 24.01.05, 10:14

Gość portalu: Drogowiec napisał(a):

..ślepe patrzenie w minimalizację
        > kosztów wykonania no i mamy efekty.

Nic dodać nic ująć..
    • Gość: ktoś Nie ma to jak dobrze zrobiona droga :-))) IP: *.zep.com.pl 24.01.05, 09:23
    • Gość: Rudy Re: Sypie się Grabówka IP: *.c151.petrotel.pl 25.01.05, 12:08
      O tym, że jest to teren geologicznie trudny wiadomo w Płocku od zawsze.Jestem w
      tym mieście od 1967 roku i tam zawsze było czynne osuwisko.Takie są prawa
      natury, jej się nie zmieni, z nią trzeba nauczyć się żyć.
      Zatwierdzającym dokumentacje zabrakło wyobraźni, a właściwie znajomości geologi.
      Wszak inż. budownictwa też uczą geologi, czyba szybko zapomnieli.
      "GW' od początku pisała, że chodnik-ścieszkę rowerową baz krawężnika szlak
      trafi.
    • Gość: długopisem Re: Sypie się Grabówka IP: 81.190.171.* 25.01.05, 13:18
      roman_j napisał:

może zamiast się wymądrzać i krytykować byś coś podpowiedział, w końcu jesteś inżynierem
      • Gość: długopisem co z Ciebie za inżynier Roman!? IP: *.plock.mm.pl 26.01.05, 23:57
        Roman, podpadłeś u mnie. Uważałem Cię za człowieka wykształconego i kulturalnego, ale chyba się oszukałem. Udajeż że coś umiesz, a jak przychodzi co do czego to chowasz głowę w piasek. Masz niepowtarzalną szansę pokazać, że czegoś tam Cię nauczyli na polibudzie, którą właśnie zmarnowałeś. Dałem Ci trochę czasu na zastanowienie, ale odpowiedzi nie uzyskałem. Co może oznaczać:
        1.Twoje wykształcenie to tylko papierek, swoista sztuka dla sztuki.
        2.Jesteś żle wychowany, co wnioskuję na Twoich wymądrzaniu się
        3.Jesteś prowokatorem, który robi tylko szum w okół własnej osoby
        Zaczynasz jakiś wątek, a póżniej nie patrzysz jak dalej przebiega dyskusja. W dodatku w wielu tematach wtrącasz swoje 3grosze które nic nie wnoszą do rozmowy. Stworzyłeś sobie towarzystwo wzajemnen adoracji i myślisz, że jesteś kimś.
        Jaki z tego wniosek? "Krowa która dużo muczy, mało mleka daje"
        • Gość: Scin Re: co z Ciebie za inżynier Roman!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 18:19
          Ten post wzial sie z Twojej zazdrosci chyba koles

Gość portalu: długopisem napisał(a):
          W d
          > odatku w wielu tematach wtrącasz swoje 3grosze które nic nie wnoszą do
          rozmowy.

Roman nie wtracaj sie tak czesto, lepiej poswiec te 3 grosze i napisz komus
          smsa :P
    • Gość: snob Re: Sypie się Grabówka IP: *.c155.petrotel.pl 31.01.05, 16:20
      przecież to sztandarowa inwestycja zawidzkiego
    • Gość: Łysy Re: Sypie się Grabówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 00:11
      hahaha
    • Gość: Bob Budowniczy Re: Sypie się Grabówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 18:03
      Posypie się i przestanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka