Dodaj do ulubionych

Interart wygrał Astigmatic

IP: 213.134.155.* 14.03.05, 13:38
No to bye bye prawdziwy Astigmaticu, Hello NEW SHIT.
bez tych co wymyslili stary dobry astigmatic ta impreza bedzie tylko cieniem
tego wspanialego epokowego wydarzenia.

z mojej strony pojade tam gdzie organizowany bedzie prawdziwy astigmatic!
Gdziekolwiek byle nie do Plocka
Obserwuj wątek
    • Gość: SatanicMaster [...] IP: *.c149.petrotel.pl 14.03.05, 14:12
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: zniesmaczony [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 14:34
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Werdan Re: Interart wygrał Astigmatic IP: 212.243.96.* 14.03.05, 14:17
      Mam nadzieje, ze Astigmatic "wypali" tak samo a nawet lepiej niz w poprzednich latach.

Zycze powodzenia i wytrwalosci.
      • Gość: bedzie dobrze Re: Interart wygrał Astigmatic IP: *.c155.petrotel.pl 14.03.05, 14:38
        to dobru wybor gwaratujacy utzymanie wysokiego poziomu pod wzglendem
        artystycznym festiwalu a juz mialem obawe ze wygra wisla plock ale dzis
        odetchnalem z ulgom i mozemy sie szykowac na zajebiste bansy na wiselka oby nie
        zapomnieli o afterku hehe
    • Gość: bobby Re: Interart wygrał Astigmatic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 20:04
      no to h...j wielki i bombelki
      bedzie teatr i cyrk, 150 wykonawcow i po kazdym wymioty...
    • Gość: :((( Re: Interart wygrał Astigmatic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 22:23
      A dlaczego na stronce astigmatic-u jest napisane ze ta impreza odbedzie sie w
      innym miescie... www.astigmatic.pl
      • stuntman Re: Interart wygrał Astigmatic 14.03.05, 22:54
        Jednym słowem - straciliśmy Astigmatic. To co zostanie zorganizowane, zawsze
        będzie już tylko podróbką imprezy, która narodziła się w naszym miescie :((
        Widzę, że obecna ekipa zaczyna niszczyć już nawet własne dokonania...
        • Gość: :( Re: Interart wygrał Astigmatic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 23:41
          tez tak mysle, ale mam nadzieje ze na pocieszenie w tym roku tez przyjedzie
          tlp!!!!!!!
        • Gość: Ox Re: Interart wygrał Astigmatic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 07:18
          Zeby nie bylo tak, ze z roku na rok zacznie chodzic coraz bardziej o pieniadze.
          Moze za dwa lata organizator juz nie zatroszczy sie tak o artystow jak o to,
          zeby wszystko sie zwrocilo.
          To nie musi byc podrobka, po prostu potrzebujemy profesjonalistow, moze wlasnie
          ludzie z Interartu tacy są ?
    • Gość: Dubi Re: Interart wygrał Astigmatic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 00:16
      Hmm... Szkoda ze w tak zacnej sprawie dla Płocka wypowiadaja sie osoby ktore
      widza jedno (swiatelka, moze dropsiki, dresiki,) a nie widza co ta impreza
      niesie lub niosla by dla Płocka.

Wiec na przykladzie dla "zielonych"
      Rok temu mnie nie było w Płocku a nawet w Polsce jak odbywala sie ta impreza,
      ale echem odbila sie o wszystkie pisma zwiazanych z ta dziedzina muzyki jak
      również w telewizji byly pokazane urywki(ale były), na kamerki UMP musialem
      czekac 6 min by mnie serwer połączył i bym mógł zobaczyc co sie dzieje nad
      Wisłą. Było swietnie to wiem od znajomych.
      Natomiast wszyscy wiemy co to jest za impreza organizowana w Berlinie "love
      parade" W ubiegłym roku zakazano organizowania tej imprezki był tylko protest
      zorganizowany na małej uliczce koło dworac Zoo. Po miesiacu organizacje
      turystyczne, drobni sprzedawcy, sklepy jak i hotele zaobserwowaly spore straty
      finansowe w porownaniu z tym jak impreza była, juz nie bede cytowal ludzi i
      urzednikow ktorym wydawalo sie ze jak nie bedzie imprezy to Berlin na tym nie
      straci. Było inaczej stracił i to sporo, efekt jest taki ze w tym roku ma byc
      kolejna impreza i podobno jescze wieksza i wogole...

Wiec apelujac do ludzi młodych, starszych, jak i do twórców i UMP byscie doszli
      do porozumienia, by nie było zawirowań wokól nazwy, by był jak najszybciej
      zrobiony program artystyczny, by starsze babcie nie marudziły ze nie mogą spac
      itd..
      Naprawde Płock ma mozliwosc być misatem medialnym, turystycznym (co prawda
      kilku dniowym ale to juz cos), i zarobkowym prawda (pizzernie, puby, hotele,
      sklepy itd..)

Pozdrawiam tworcow całej tej imprezki, naprawde jestem za tym byscie wy to
      prowadzili, lecz wiemy ze cala sprawa poszła o pieniadze. Kłutnia i walka o
      nzwe z UMP to jak "porywanie sie z młotyka na słone" UMP wyczuł pismo nosem i
      sam chce zbierać pochwały itd... Jest źle oby nie było gorzej.
    • Gość: gość Re: Interart wygrał Astigmatic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 06:13
      Może ktos wreszcie powie prawde o co im wszystkim poszło.
      O kase napewno ale głównie o tą którą miały być zapłacone rachunki przez BIS a
      do tej pory nie są zaplacone. UMP chowa głowę w piasek i nie chce skandalu
      finasowego. Festiwal dopiero co zostal rozliczony a kidy był??? firmy pracujace
      dla festiwalu do dziś czekaja na kase i pewnie BIS im wogóle nie zaplaci bo z
      czego nie dostanie juz kasy z UMP. No może jak sprzedadza "Paprotkę", klub w
      Warszawie, który tak szumie otwierali w miedzyczasie. Tak na to była kasa a na
      rachunki za festiwal nie było. Nie dziwię się ze w takiej sytuacji odszedł
      producent festiwalu i UMP postanowił rozpisac konkurs. Zastanawiam sie tylko
      czy dyrektorzy artystyczni maja działke w "Paprotce"????
    • Gość: Dzidek Do: gościa z 14.03.2005 g.13:38 IP: *.ump.pl / *.ump.pl 15.03.05, 08:21
      Wkurzają mnie takie opinie. Zawsze je olewam, ale pisze by inni mieli też to na
      uwadze.
      Dlaczego piszesz "byle nie go Płocka!" Nie jesteś Płocczaninem ??
      Jeśli TAK to nie będziesz miał daleko, jeśli NIE to nikt cię nie zmusza.
      Nie jestem fanem muzyki elektronicznej, i na poprzednich Astigmatikach nie
      byłem. I denerwuje mnie takie skreślanie Nowego Astigmatika na starcie. Minie
      festiwal to zobaczymy.
      Pozdrawiam
      Dzidek
    • Gość: Ostry Wejdźci koniecznie na www.astigmatic.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 09:54
      Tam piszą,że koncert nie odbędzie sie w Płocku,bo ratusz dał dupy(zresztą jak
      zwykle)
    • Gość: musk Niestety Interart wygrał Astigmatic IP: *.axelspringer.com.pl / *.axelspringer.com.pl 15.03.05, 11:46
      Miasto wybralo najtanszego,proponuje 2 razy mniejszy budzet niz ostatnio.Jak
      mozna zrobic tak samo dobry festiwal za polowe mniej?Nie mozna po prostu.
      Zreszta bez tych samych producentow muzycznych. Co by nie mowic o Korocinskim,
      to na pewno ma dobry gust i kontakty, aby zaprosic kogo chce.Mam nadzieje,ze byc
      moze dogadaja sie z BISem i wszystko sie jakos ulozy.Okazuje sie,ze prezydent
      Milewski stal sie znawca muzyki elektronicznej,a tak powazni9e,to chyba nie zna
      sie na niczym.szkoda,wielka szkoda
      • Gość: newmark@o2.pl Re: Niestety Interart wygrał Astigmatic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 12:18
        Obawiam się, że jeżeli organizatorzy nie dojdą do porozumienia to dusza
        astigmatica zginie. Bo zarówno nowa inicjatywa z nową nazwą w Płocku, jak i
        Astigmatic w innym mieście nie będą miały tego klimatu - może okazać się w
        Płocku np nie będzie sceny w szkole albo nastąpią inne zmiany, gorszy line-up,
        lub w innym lepiej sprzedającym się klimacie, które zmienią astigmatic w marną
        podróbkę(zwłaszcza za połowę ceny), zaś astigmatic przeniesiony od innego miasta
        - też wielka strata - brak nadwiślańskiej skarpy, brak najstarszej szkoły w
        Polsce, brak możliwości wylegiwania się w cieniu zamku i kościoła, brak
        zajebiście długiego mostu - kto maił namiot po drugiej stronie w czasie I edycji
        ten wie :), brak pizzy z pieca opalanego drewnem, na która czekało się 1,5
        godziny, brak Płockiego rynku i starego miasta, brak kolejek do monopolowych(a
        nie chwila, to mamy gwarantowane niezależnmie od miasta).
        A i przy okazji wilekie pozdrówka dla wszystkich, którzy miale namioty rozbite w
        bazie wioślarskiej pod zoo :)

Proszę, pogódźcie się, podziękujcie nowym zwycięzcom przetargu i zróbcie III
        lepszy Ast.
    • Gość: Tedi Re: Interart wygrał Astigmatic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 12:56
      Można się było tego spodziewać. Jak już coś się uda zrobić w tym kraju to
      zaczynają się kłutnie i wszystko obraca się w gruzy. Taka już nasza Polaków
      natura. Szkoda, bo był to festiwal, którym Płock mógł się szczycić. Miejmy
      nadzieję, że na jego gruzach powstanie coś, co chociaż w małym stopniu będzie w
      stanie zastapić dotychczasowe imprezy. Czekamy na line up. Wtedy będzie można
      powiedzieć coś bliższego.
      • Gość: sonar Re: Interart wygrał Astigmatic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 14:23
        powstanie cos ale nie bedzie juz pierwotnego astigmatic:(.odplywa nam z miasta
        -> www.astigmatic.pl oto stanowisko BIS'u i boje sie ze ludzie pojada do innego
        miasta zeby bawic se przy tym pierwotnym a nie do nas gdzie ma być cos co ma
        przypominac festiwal bo juz napewno tak samo nie bedzie.ale zobaczymy co nam
        zaserwuja.
    • Gość: Alli Re: Interart wygrał Astigmatic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 16:42
      To gdzie w końcu przyjadą Norman Jay, Tiga, Chromeo, Carl Craig, Glimmer Twins,
      i inni?
      Jak sądzicie wybiorą Płock czy pójdą za organizatorem? Bo nie wiem kogo się mam
      spodziewać na plaży w moim mieście, ich czy raczej Krzysztofa Krawczyka?
      • Gość: Alli noch einmall Re: Interart wygrał Astigmatic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 16:44
        Ludzie pójdą tam gdzie będą wykonawcy. ci co zawsze. Tylko gdzie ONI będą?
    • Gość: frost Re: Interart wygrał Astigmatic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 18:31
      Astigmatic sie wynosi z Płocka ;(( ! www.astigmatic.pl tam jest napisane :(( Jak
      zwykle tym zaj.....m urzedasom nic nie pasuje i musza wszystko rozj...c! A mialo
      byc tak pieknie a tu d..a blada! Jakies g...o New Astigmatic to niech sobie
      Milewski z Kubera w domu zrobia a nie jedyna impreze w roku rozwalili.
      • Gość: pan nikt Re: Interart wygrał Astigmatic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 20:06
        a moze dotychczasowi "organizatorzy" NIE WYWIAZALI SIE z wiekszosci platnosci
        nie tylko wobec polskich kontrachentow, ale i takze wobec gosci, ktorzy
        tworzyli ten festival i miasto mialo doscyc nadstawiania glowy za dobrze
        bawiacych sie "pseudo-organizatorow" ??
    • Gość: fam astigmatic Re: Interart wygrał Astigmatic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 20:28
      Myśle że w tym sporze poszło o coś jeszcze innego i wszyscy nabrali wody w
      usta, a najlepszą wymówką jest standardowa wypowiedź że chodzi o pieniądze. Ja
      myśle ze tam jest jeszcze coś innego ale teraz sie tego nie dowiemy, dowiemy
      sie napewno za kilka lat. Ja myśle ze nowy organizator jest na tyle świadomy że
      napewno zorganizuje III-edycję naprawde jak zawodowiec i sprowadzi do Płocka
      najbardziej znane gwiazdy swiata muzyki elektronicznej. Mi sie marzy aby do
      Płocka przyjechał Jeam Michael Jarre!!! Jego koncerty sa zajebiste!!!
      • Gość: k22 Re: Interart wygrał Astigmatic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 20:38
        przeciez na str www.astigmatic.pl/ jest wyraznie napisane ze to przez
        PŁOCKIE WŁADZE festiwal ten nie odbedzie sie w naszym miescie,
        dziekujemy bardzo szanownym władzuniom
    • Gość: deFacto Re: Interart wygrał Astigmatic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 00:19
      Wypowiada się Pan Partyka, że mimo ze jest nowym organizatorem to nie zmieni nic
      z klimatu imprezy (taki tekst jest zamieszczony w gazecie drukowanej pod
      zdjęciem nowego organizatora jak myśle) A na stronie astigmatic pisze, że nie w
      Płocku. Jeżeli nie miałby nic zmienić to nie doszłoby do kłutni zapewne z
      urzędem miasta, po której zapewne impreza zostanie przeniesiona. Jeszcze
      wspaniałomyśle dał nazwe "New Astigmatic" bo zmieniła sie osoba organizująca :/
      parodia. Brawa prosze dla nowego organizatora a zarazem człowieka, który
      poprowadzi zapewne ostatnie astigmatic. Jeszcze raz dziękujemy ci wielki wodzu
      Partyka. Dziekujemy ci za cyrki i teatrzyki na ulicach, tyle ze zmień tytuł
      festiwalu z "3 miedzynarodowy festiwal muzyki elektronicznej" na "1
      miedzynarodowy festiwal sztuki teatralnej". Jeszcze raz brawo.
      • Gość: dobrze zorientowan Re: Interart wygrał Astigmatic IP: *.ump.pl / *.ump.pl 16.03.05, 07:35
        Przyczyną rozpisania konkursu na organizację festiwalu była m.in kłótnia
        pomiędzy jego współorganizatorami: BIS oraz C. Tormanowskim ale nie tylko.
        Zgodnie z umową, którą podpisali panowie, w takim przypadku nazwa oraz pomysł
        powinny zostać zlicytowane. Oznacza to, że tak naprawdę nikt nie może
        zorganizować Astigmatica do czasu wyjaśnienia tych kwestii. Poza tym z pewnego
        źródła wiem, że zarówno po pierwszej jak i drugiej edycji festiwalu miasto
        miało ogromne problemy z jego rozliczeniem zarówno jeżeli chodzi o terminy jak
        i wiarygodność faktur. Wielu z obietnic BIS w ogóle nie zrealizowało np.
        telewizja, powstanie w Płocku klubu, założenie stałego biura festiwalowego. Nie
        wiem, czy wiecie, że II festiwal przez niedopatrzenie BIS nie został w ogóle
        ubezpieczony. Co by się stało gdyby doszło do jakiegoś nieszczęścia? Do ratusza
        wpłynęły pisma od wierzycieli BIS z prośbą o interwencję gdyż Biuro nie
        zapłaciło za scenę, oświetlenie itd. Trzecia edycja festiwalu miała być
        biletowana co zmieniło by jej charakter. I jeszcze jedna uwaga: budżet
        festiwalu. Niektórzy twierdzą, że za 600-700 tyś które oferuje InterArt nie da
        się zrobić festiwalu na takim samym poziomie. A co jeżeli się da. Będzie to
        oznaczać, że zysk BIS-a z każdej edycji to kwota 300-400 tys. zł. Jest się więc
        o co kłócić. I na koniec, czy nie zastanawia was fakt, że Cezary Tormanowski
        nie ma żadnych pretensji do miasta pomimo, że przegrał konkurs. Moim zdaniem
        dlatego, że doskonale wie o tym co napisałem i pewnie jeszcze wiele mógłby do
        tego dodać.
        • Gość: Wiktor Dąbkowski Re: Interart wygrał Astigmatic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 08:45
          No i wreszcie ktoś napisał prawdę na temat festiwalu. Sądzę,że przed Interartem
          nie lada sztuka, żeby ściągnąć do Płocka tych wszystkich ludzi, którzy
          odwiedzali nasze miasto aby bawić się na Astigmaticu. Jesli im się to uda to
          wtedy będzie można naprwdę powiedzieć, że wygrali festiwal. Teraz czekamy na
          line up i inne kawestie organizacyjne. Trzymam kciuki, oby się udało.
    • Gość: akufen Re: Interart wygrał Astigmatic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 14:11
      oj ludzie po co te bezsensowne komentarze. Uwierzcie nie jest łatwo. Mimo ze
      wygrali to moi znajomi z Wroclawia maja oni nie lada dylemat. Przeciez nie
      wiedzieli biorac udzial w przetargu, ze tak sie to wszystko skonczy.
      Zastanawiaja sie co zrobic zeby bylo dobrze i zeby nie robic jednak dwoch
      imprez w tym samym terminie i o podobnych nazwach. Bzdura. O strone muzyczna
      nei ma sie co martwic bo robia to ludzie kompetentni i znajacy sie na tym. Ni
      ebedzie lipy..sa juz prowadzone rozmowy z artystami...festiwal na pewno
      odbedzie sie w plocku!! i bedzie muzycznie jeszcze lepszy niz w zeszlym roku
      • Gość: deFacto Re: Interart wygrał Astigmatic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 16:52
        Mimo że wiedziałem o tych wszystkich sprawach, o których napisał "dobrze
        poinformowany" nie poruszałem tego gdyż głownym priorytetem według mnie jest
        zorganizowanie czegoś lepszego ale nie nowego. To ze poprzedni organizatorzy
        mieli problemy z prawidłowościami dotyczącymi festiwalu to nowi organizatorzy
        powinni to zrobić dobrze ale jednocześnie ciągnąć dalej to co już powstało.
        • Gość: MójPunk(t)Widzenia Re: Interart wygrał Astigmatic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 17:10
          Masz rację, mimo ze nie slucham na co dzień takiej muzyki, dobrze sie bawiłem w ubiegłym roku na festiwalu. Teraz zastanawiam się nawet czy mógłbym pomóc organizatorom chociazby jako wolontariusz, 3mam kciuki za Astigmatic w Płocku i jestem za tym całym sercem!!!
          • Gość: deFacto Re: Interart wygrał Astigmatic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 18:52
            Trzeba naprawde coś z tym zrobić, Astigmatic musi zostać w Płocku bez względu na
            wszystko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka