miriam_73 09.09.08, 16:41 bedzie szło alfabetycznie, bo tak mi zrzuca na sieć. Na pierwszy ogień Abu Simbel: travel.webshots.com/album/566679516gThGeI Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miriam_73 Re: Świeże fotki 09.09.08, 17:37 Aleksandria: travel.webshots.com/album/566696963nyqhpC Aswan: travel.webshots.com/album/566697465HdgxaQ Odpowiedz Link Zgłoś
wp-2007 Re: Świeże fotki 09.09.08, 18:15 Fotki swietne. Którz by pomyslał ,ze Abu Simbel to w kilkudziesięciu procentach twór... sztuczny , który zrekonstruowano i uratowano przed wodami jaziora Nasera. Ciekawy program na kanale Notionale Geografic który pokazywał jak pocieto tą świątynie na kawałki , jak wybudowano sztuczna górę i oczywiści fascynujący montaż kolejnych cześci posągow. wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
zla_wiedzma Re: Świeże fotki 09.09.08, 21:32 tak i nawet udało się "prawie" (przesunięcie 1 dzień) że wnetrze świątyni jest w tych samych dniach oświetlane słońcem Odpowiedz Link Zgłoś
waldek1955 Re: Świeże fotki 10.09.08, 08:32 Czesc ! Swietne zdjecia ! Mam pytanko. Na zdjeciach widzialem, ze lecialas balonem. Wybieram sie w najblizszym czasie w tamte strony i moze by sprobowac takiego przezycia. Ile kosztuje taka impreza, jak dlugo trwa, jak to wyglada i czy mozesz polecic firme, ktora to organizuje ? Dzieki. Serdecznie pozdrawiam, Waldek. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Świeże fotki 10.09.08, 09:43 100 USD, wiem, że można ciut taniej. Myśmy to załatwiali przez naszego pilota. Jest kilka firm organizujących takie przeloty, np. www.magic-horizon.com/ (myśmi lecieli z nimi) www.sindbadballoons.com/ Hod Soliman i inni Odpowiedz Link Zgłoś
wp-2007 Re: do zła_wiedźma 10.09.08, 09:07 Również nieprawdopodobne wrazenie zrobiło przeniesienie jednej z swiątyń ...w całości.Klamry , kotwy ,i inne wzmocnienia i.. krótkimi/ 150 m/ skokami do przodu, albo przenoszenie świątyni która została juz zatopiona. Tacy nurkowie to.. prawdziwi nurkowie . Świetny program. wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
zla_wiedzma Re: do zła_wiedźma 10.09.08, 09:43 Akurat tego nie widziałam (ale Discovery to ciągłe powtórki ;) wiec pewnie trafię i na ten odcinek). Tak sobie myśle jaki to wyczyn mając tyle zdobyczy techniki (dzwigi i różne takie rtam;)), kiedy budowano nie było takich możliwości.... Nie jestem zwolenniczką Denikena ale czasem.... mysle że w tym "szaleństwie" jest jakaś cieniutka nić prawdy ? Ech ten Egipt, czy kiedykolwiek uda nam sie choć w połowie poznac jego tajemnice ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
bonia01 Re: do zła_wiedźma 10.09.08, 09:49 Jak będziecie wiedziały kiedy teraz będzie powtórka tego programu dajcie znać. Muszę go koniecznie zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
vectra98 Re: do zła_wiedźma 13.09.08, 17:37 wp-2007 napisał: > Również nieprawdopodobne wrazenie zrobiło przeniesienie jednej z > swiątyń ...w całości.Klamry , kotwy ,i inne wzmocnienia i.. > krótkimi/ 150 m/ skokami do przodu, albo przenoszenie świątyni która > została juz zatopiona. Tacy nurkowie to.. prawdziwi nurkowie . > Świetny program. wp2007 Jak Ty to robisz, że znowu masz rację? Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Świeże fotki 10.09.08, 15:34 OK, komplet albumów jest pod poniższym adrsem - życzę miłego oglądania :)))) community.webshots.com/user/miriam_1973 Odpowiedz Link Zgłoś
zla_wiedzma Re: Świeże fotki 12.09.08, 09:47 Fotki, świetne !! Wczoraj na Discovery science, akurat był program z udziałem Denikena, który twierdził że kosmici wybudowali piramidy, no w każdym razie dali ziemanom wiedzę jak to uczynić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gargutel Re: Świeże fotki 20.09.08, 21:48 Fotki fajne. Ja byłem 10.09. w Abu Simbel i miałem kiepką przejrzystość powietrze ze względu na burzę piaskową. Odpowiedz Link Zgłoś