Gość: kepek IP: 213.77.44.* 16.03.05, 15:07 Biegły stwierdził, że bliższa realnej wartośći działki była pierwsza wycena. Co to znaczy? Czy moze ktos napisać ile warta jest ta działaka a nie bawic sie w takie sformułowania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roman_j Re: Podejrzany: prezydent Płocka Mirosław Milewsk 16.03.05, 15:18 Gość portalu: kepek napisał(a): > Biegły stwierdził, że bliższa realnej wartośći działki była pierwsza wycena. > Co to znaczy? Czy moze ktos napisać ile warta jest ta działaka a nie bawic > sie w takie sformułowania? To proste. Z tego wynika, że bliższa prawdy była wycena określająca cenę działki na 6 mln, niż na 3 mln. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .pl Bzdurna Gazeta... IP: *.rev.stofanet.dk 16.03.05, 16:17 Bzdurna Gazeta, bzdurna kampania przeciw prawicy ... co tu wiecej mowic?? gdyby nie to ze Telewizyjna w piątek jeszcze jakos trzyma poziom to w ogole bym nie kupowal... Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Bzdurna Gazeta... 16.03.05, 16:37 Można się obrażać na rzeczywistość, tylko co to da? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niebieski Re: Bzdurna Gazeta... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 16:50 Ano da, bo jeśli 3 miliony zwrócą się po kilku latach to jestem zdania że nawet mylna niedoszacowana opinia kogoś kto wyceniał działkę i tak działa na korzyść miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzeczny KŁAMLIWA GAZETA IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 17.03.05, 11:18 kretynie ro(n)anie j bo inaczej cie nie sposob scharakteryzowac hubert wozniak to prostak pisze w artykule "mu" odnoszac sie do prezydenta miasta jak do krowy czy nie widzisz ze gazeta pisze tak jak jej i jej reklamodawcom (politykom) pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Corleone Re: Bzdurna Gazeta... IP: *.c151.petrotel.pl 16.03.05, 17:39 Ja już od 2 lat nie kupuję. Szkoda kasy! Pozdro ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Re: Bzdurna Gazeta... św. OPATRZYK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 06:56 Wszystko było już w telewizji TVP, facet- prezydent wszytko wyjaśnił i ma rację, ogromną kasą miasto by straciło, gdyby PERN pobudował się poza miastem . A Opatrzyk jak zwykle jest ŚWIĘTA (...). Co to za baba ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel X Re: Bzdurna Gazeta... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 10:36 A ty się nazywasz CZOPEK bo siedzisz w dupie u Milewskiego. PiS to taka prawica jak z Violi dziewica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dubi Re: Podejrzany: prezydent Płocka Mirosław Milewsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 16:20 Jestem zadowolony!! Ludzie z Ostrołęki potrafią potrząsnąc UMP a zwłaszcza panem Milewskim, jakoś naszemu społeczenstwu sie to nie udawało. Mam nadzieje ze postawione zarzuty bedą prawdziwe. Marzeniem mym jest by cofnieto decyzje jakie "Mileś" podjoł w sprawie przekazania terenów przed teatrem i by od dzis nie tylko nie mogł opuszczać Polski ale by miał zakaz w podejmowaniu jakich kolwiek decyzji!! "Miles" jestes złym reprezentantem PiS-u na ziemiach Płocka, mam nadzieje ze cie niebawem wywalą szefowie z tego ugrupowania!! "Na pewno żaden płocczanin nie wyobraża sobie miasta bez Orlenu czy PERN-u. Nie można pozwolić, aby Płock stracił podatki w wysokości kilku milionów złotych" Przecież byśmy ich nie stracili a przy okazji zarobili kolejne 3 mln i było by na remont ulic badz na policje, ale nie wolales sam zgarnac zakulisowo pieniążki Mieszkancom wstyd przynosisz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Podejrzany: prezydent Płocka Mirosław Milewsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 17:19 Ciekawe jak idzie ludziom z Ostrołęki przetrząsanie ludzi z byłego eseldowskiego zarządu miasta oraz jak idzie dochodzenie grafologiczne? Co prawda 2-3 mln to spora kwota,ale o ile więcej przepłacono za gimnazjum na Podolszycach i za Kobierniki ? Za poprzedniego zarządu? Krótka pamięć ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dubi Re: Podejrzany: prezydent Płocka Mirosław Milewsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 19:05 Też powinni odpowiedzieć!!!! sory ze to ze opierdzielam Milesia ale wczesniej nie mogłem wypowiedziec sie na temat SLD bo nie było mnie w Płocku teraz jestem mam możliwość wcisnąć swoje 3grosze Hetkoski też naskrobal i jemu do tylka powiini sie dobrać nie tylko z Ostrołęki ale i z Płocka czy też Włocławka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Podejrzany: prezydent Płocka Mirosław Milewsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 17:27 > ale nie wolales sam zgarnac zakulisowo pieniążki Czy złapałeś MM za rękę ? To brzmi jak oskarżenie. Zakulisowe pieniążki - to raczej domena innej partii - tej której jak widać kibicujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dubi Re: Podejrzany: prezydent Płocka Mirosław Milewsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 19:17 Nie nie kibicuje żadnej ze stron, chciał bym by Płock opuscili ci co kradna, falszuja, robią przekrety itd.. ich miejsce jest na Sienkiewicza. Byłemu prezydentoi Płocka też powinni sie dorwać do tylka bo nie wyobrażam sobie by fałszowano listy wyborcze na jego kożyść i on o tym nie wiedzial, "Ci" co to robili niech wyspiewaja wszystko, za ile!, za jakie stanowiska!, i kto im kazał! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agent UOP Re: Podejrzany: prezydent Płocka Mirosław Milewsk IP: *.c151.petrotel.pl 16.03.05, 17:45 Proponuję odzyskać od DROMOST-u i Andrzeja Bielickiego z AJMEXu (ależ on ma chody w PKN ORLEN! Ciągle jakieś jego auta podjeżdżają pod biurowce i coś tam załatwiają. Cóż się dziwić: firma z długoletnią tradycją, wiarygodna, uczciwa, kapitał zdobyty ciężką pracą...) Serde pozdro dla płockich 'biznesmenów' pochodzenia PZPR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dedef a ja w ogole nie kupuje Wyborczej, bo po co? :0) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 16:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szawara.w Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 17:18 Sprawa jest bardzo skomplikowana, chyba nikt nie wątpi, że tak dobre warunki pierwszej transakcji byly wynikiem powiedzmy politycznej przyjaźni poprzedniego prezydenta Hetkowskiego z wladzami PERN-u. Gdy zmienil się uklad w ratuszu PERN zacząl wybrzydzać i grozic przeniesieniem siedziby do sąsiedniej gminy i w moim odczuciu nie byly to czcze pogróżki- tak na poważnie nic tej firmy nie trzyma w Plocku jako takim a sąsiednie gminy chętnie oddalyby grunty za przyslowiowa zlotówkę zgodnie z obecie panujacym przekonaniem, iz inwestorowi trzeba maksymalnie iść na rękę. Zalóżmy, że PERN przystalby na taką propozycje i dopiero by się zaczelo larum o niegospodarnosci prezydenta Milewskiego i traceniu przedsiębiorstw z miasta. Dla mnie sytuacja jest trochę podobna do sytuacji z inwestycjami koncernów samochodowych, które zamiast w Polsce zainwestowaly na Slowacji bo im sie znudzily dlugotrwale negocjacje. Reasumujac wydaje mi sie, że prezydent musial podjąć to ryzyko i zrobil slusznie, ot po prostu taki mamy rynek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racja Jedyna rozsądna wypowiedź - Szawara.w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 17:23 Trochę obiektywnego spojrzenia - prezydent chciał zatrzymać PERN w Płocku,zauważcie że Milewski wygrał wybory w październiku 2002 - a już w grudniu 2002 Jakubowski chciał zabierać PERN z Płocka a Piłat wstrzymywać budowę mostu. Pachnie mi tu polityką - i rewanżem ze strony SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alexis Re: Jedyna rozsądna wypowiedź - Szawara.w IP: *.c157.petrotel.pl 17.03.05, 10:04 Ty "racjo" i "szawara" macie racje. Istniała bowiem wtedy jedyna racja: POLITYCZNA. Rządzenie przez ludzi z SLD w Płocku się kończyło. Należało w ich interesie przeszkadzać nowemu prezydentowi miasta. I to zrobiono. Milewski trzyma sie jednego istotnego i realnego argumentu. Albo będzie PERN (czyt.podatki) w Płocku albo nie. Wybrał racjonalną drogę. Myślę, że nie musi sie niczego obawiać. Nie uzyskał bowiem żadnej korzyści, ani osobistej, ani żadnej innej. Chyba, że chodzi o korzyść na rzecz innej osoby. A taka jest! Jest nią miasto Płock. Cała ta obstrukcja ma podłoże czysto polityczno-odwetowe. Nie jestem sympatykiem PO, ale rzeczywistość taka jest jak widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Jedyna rozsądna wypowiedź - Szawara.w IP: *.u.mcnet.pl 17.03.05, 10:28 Jest w tym coś na rzeczy, a cała ta sprawa raczej ma odwrócić uwagę od innych ważniejszych procesów w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: 16.03.05, 18:02 Wszystko pięknie, ale skoro mowa o wątpliwościach, to ja podam dwie swoje: 1. Dlaczego prezydent Milewski zamówił drugą wycenę działki na Podolszycach? Jeśli chciał za tę działkę wziąć mniej pieniędzt, to powinien był zwrócić się do RM o uchwalenie bonifikaty np. 50%. Wtedy prezydent byłby kryty. Albo RM wyraziłaby zgodę i transakcja byłaby zawarta, albo radni by ten pomysł odrzucili i jeśli w tej sytuacji do transakcji z PERN-em by nie doszło, wtedy odium winy spadłoby właśnie na radnych. Ale pan prezydent wolał drogę na skróty. Z tego, co wiem, to podobno autor drugiej wyceny jest zaprzyjaźniony z obecną ekipą Ratusza. To dodaje całej sprawie dodatkowego smaczku. 2. Moim zdaniem nieprawdopodobne było, żeby PERN rzeczywiście wyprowadził się wtedy z Płocka np. do Słupna. Na początku też się dałem nabrać, ale z czasem doszedłem to wniosku, że to byłby samobójczy gol dla SLD. Wszak ówczesny prezes PERN-u był ważną postacią płockiego SLD i był z nim praktycznie utożsamiany. W tej sytuacji, gdyby doszło do przeprowadzki, to bardzo łatwo byłoby zwrócić gniew płocczan za to posunięcie właśnie na SLD. To byłby więc ruch, po którym SLD w Płocku przez wiele lat byłoby formacją wyklętą. Pisałem o tym na forum w tamtym czasie. Ale nikt mnie nie słuchał. A ja po czasie z innego źródła dowiedziałem się, że miałem rację. Że wyprowadzka PERN-u z Płocka, to była tylko zagrywka prezesa PERN-u. Jak widać, skuteczna. Niestety, ze szkodą dla miasta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szawara.w Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 18:30 Szanowny Romanie com myślał, napisałem parafrazując Twoje zawołanie. Nic mi nie wiadomo nt. ewentualnej przyjaźni autora drugiej wyceny z obecną ekipą Ratusza nie mnie oceniać sposób działania natomiast oceniam rezultaty i jak kładę na szalę zagrożenia i pozytywy związane z obecnością PERN-u w Płocku lub w innym miejscu to wydaje mi się, że więcej jest w działaniu prezydenta plusów dodatnich niż ujemnych. Obawiam się, że Rada Miasta mogłaby bardzo długo blokować ew. bonifikatę i doprowadzić do tego, ze potencjalny blef PERN-u stałby się faktem a wtedy winnym ochrzcilibyśmy Milewskiego. Nie wydaje mi się tez by ówczesny prezes kierował się tylko interesem płockiego SLD, bo raczej „chciał się sprawdzić w biznesie” a poza tym jak pokazała historia siedział na bardzo gorącym krześle a ewentualny jego zastępca spoza Płocka mógł już nie mieć takich sentymentów a wtedy.... patrz wyżej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: 16.03.05, 19:06 Gość portalu: Szawara.w napisał(a): > Nic mi nie wiadomo nt. ewentualnej przyjaźni autora drugiej wyceny z obecną > ekipą Ratusza No to już Ci wiadomo, bo o tym napisałem. > nie mnie oceniać sposób działania natomiast oceniam rezultaty i jak kładę na > szalę zagrożenia i pozytywy związane z obecnością PERN-u w Płocku lub w innym > miejscu to wydaje mi się, że więcej jest w działaniu prezydenta plusów > dodatnich niż ujemnych. Nie podoba mi się stawianie sprawy w sposób: nie ważne jak to zrobisz (czytaj: nawet wbrew prawu), byle efekt był dobry. Nie jestem zwolennikiem filozofii utylitaryzmu. Poza tym upierasz się przy błędnym według mnie założeniu, że było zagrożenie, że PERN rzeczywiście się wyniesie. Spróbuj, w ramach intelektualnej zabawy, spojrzeć na sprawę zakładając, że nie było takiej możliowści. Czy bilans nadal wyjdzie Ci na plus? :-)) > Obawiam się, że Rada Miasta mogłaby bardzo długo blokować ew. bonifikatę i > doprowadzić do tego, ze potencjalny blef PERN-u stałby się faktem a wtedy > winnym ochrzcilibyśmy Milewskiego. Po pierwsze RM na bonifikatę albo by się zgodziła, albo nie. I tyle. Tu nie było co blokować. Ale załóżmy teoretycznie, że doszłoby do jakiegoś blokowania. Ale w takiej sytacji ja nie wiem, na jakiej podstawie można by za to obwiniać prezydenta? Przecież to rada stawałaby w tej sprawie okoniem. Po drugie blef nie miał szans stać się faktem właśnie dlatego, że był blefem. Na tym polega blef. To się nie miało prawa zdarzyć i nie zdażyłoby się. Nie wiem, jak Jakubowski by z tego wybrnął ostatecznie, gdyby prezydent nie ustąpił, ale jakoś by musiał. Szkoda, ze pan prezydent nie wykazał w tej sprawie tyle uporu, co w sprawie zabudowy Nowego Rynku i w sprawie projektu rozbudowy Jagiellonki. > Nie wydaje mi się tez by ówczesny prezes kierował się tylko interesem > płockiego SLD, bo raczej „chciał się sprawdzić w biznesie” a poza tym jak > pokazała historia siedział na bardzo gorącym krześle a ewentualny jego > zastępca spoza Płocka mógł już nie mieć takich sentymentów a wtedy.... patrz > wyżej. > Pozdrawiam Ówczesny prezes kierował się interesem PERN-u i to bardzo skutecznie, bo zarobił dla firmy dodatkowe 3 mln. Nie twierdziłem nigdzie, że kierował się interesem płockiego SLD. Ale jako nominat z ramienia SLD musiał działać tak, żeby swojej formacji nie szkodzić. Co więcej, na przeniesienie siedziby firmy musiałby dostać zgodę z ministerstwa. To nie była decyzja pozostająca w jego gestii. Szkoda, że na to nikt nie zwraca uwagi. A ministerstwo nie sygnalizowało, że w ogóle rozważa możliwość przeprowadzki firmy. To była koronkowa robota starego politycznego wyjadacza, na której wyłożyli się obecni lokatorzy Ratusza. Pal sześć, gdyby tylko stracili te 3 mln, ale oni zrobili to tak bezmyślnie, że jeszcze narazili się na zarzuty prokuratorskie, co mnie po prostu rozbroiło. Oczywiste dyletantctwo. A podobno pan prezydent jest bardzo zręcznym graczem w gabinetowych rozgrywkach... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szawara.w Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 19:25 Roman_j zacytowal i skomentowal: > Nic mi nie wiadomo nt. ewentualnej przyjaźni autora drugiej wyceny z obecną > ekipą Ratusza No to już Ci wiadomo, bo o tym napisałem. Wiesz Roman jakby czerpać wiedze li tylko z tego forum to można by skończyć w Tworkach i mimo, że cenie sobie Twoje zdanie i zacięcie to jednak pozwól bym podchodzil do informacji tylko z jednego źródła z dystansem. > nie mnie oceniać sposób działania natomiast oceniam rezultaty i jak kładę na > szalę zagrożenia i pozytywy związane z obecnością PERN-u w Płocku lub w innym > miejscu to wydaje mi się, że więcej jest w działaniu prezydenta plusów > dodatnich niż ujemnych. Nie podoba mi się stawianie sprawy w sposób: nie ważne jak to zrobisz (czytaj: nawet wbrew prawu), byle efekt był dobry. Nie jestem zwolennikiem filozofii utylitaryzmu. Poza tym upierasz się przy błędnym według mnie założeniu, że było zagrożenie, że PERN rzeczywiście się wyniesie. Spróbuj, w ramach intelektualnej zabawy, spojrzeć na sprawę zakładając, że nie było takiej możliowści. Czy bilans nadal wyjdzie Ci na plus? :-)) Pobawiłem się intelektualnie i cały czas mi wychodzi, że taka możliwość istniała. Poza tym uważam, że prezydent nie złamał prawa. Jeżeli jednak prokuratura stwierdziła nieprawidłowości w wycenie bo tak chyba należy rozumieć działania prokuratury to przede wszystkim należy zająć się osoba która ja wykonała- za niedochowanie należytej staranności. > Obawiam się, że Rada Miasta mogłaby bardzo długo blokować ew. bonifikatę i > doprowadzić do tego, ze potencjalny blef PERN-u stałby się faktem a wtedy > winnym ochrzcilibyśmy Milewskiego. Po pierwsze RM na bonifikatę albo by się zgodziła, albo nie. I tyle. Tu nie było co blokować. Ale załóżmy teoretycznie, że doszłoby do jakiegoś blokowania. Ale w takiej sytacji ja nie wiem, na jakiej podstawie można by za to obwiniać prezydenta? Przecież to rada stawałaby w tej sprawie okoniem. Po drugie blef nie miał szans stać się faktem właśnie dlatego, że był blefem. Na tym polega blef. To się nie miało prawa zdarzyć i nie zdażyłoby się. Nie wiem, jak Jakubowski by z tego wybrnął ostatecznie, gdyby prezydent nie ustąpił, ale jakoś by musiał. Szkoda, ze pan prezydent nie wykazał w tej sprawie tyle uporu, co w sprawie zabudowy Nowego Rynku i w sprawie projektu rozbudowy Jagiellonki. Teraz ja proponuję Tobie intelektualną zabawę, a co by było jakby blef stal się faktem. > Nie wydaje mi się tez by ówczesny prezes kierował się tylko interesem > płockiego SLD, bo raczej „chciał się sprawdzić w biznesie” a poza tym jak > pokazała historia siedział na bardzo gorącym krześle a ewentualny jego > zastępca spoza Płocka mógł już nie mieć takich sentymentów a wtedy.... patrz > wyżej. > Pozdrawiam Ówczesny prezes kierował się interesem PERN-u i to bardzo skutecznie, bo zarobił dla firmy dodatkowe 3 mln. Nie twierdziłem nigdzie, że kierował się interesem płockiego SLD. Ale jako nominat z ramienia SLD musiał działać tak, żeby swojej formacji nie szkodzić. Co więcej, na przeniesienie siedziby firmy musiałby dostać zgodę z ministerstwa. To nie była decyzja pozostająca w jego gestii. Szkoda, że na to nikt nie zwraca uwagi. A ministerstwo nie sygnalizowało, że w ogóle rozważa możliwość przeprowadzki firmy. To była koronkowa robota starego politycznego wyjadacza, na której wyłożyli się obecni lokatorzy Ratusza. Pal sześć, gdyby tylko stracili te 3 mln, ale oni zrobili to tak bezmyślnie, że jeszcze narazili się na zarzuty prokuratorskie, co mnie po prostu rozbroiło. Oczywiste dyletantctwo. A podobno pan prezydent jest bardzo zręcznym graczem w gabinetowych rozgrywkach... :-)) Decyzja w ministerstwie podjęta by została na podstawie materiałów i opinii szefa PERN-u i jeśli przedstawiłby on konkurencyjna propozycje za przysłowiową złotówkę dorzucając do tego możliwość sprzedaży starego budynku ministerstwo mogłoby rozważyć możliwość przeprowadzki firmy więc ten argument mnie nie przekonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: 16.03.05, 19:56 Gość portalu: Szawara.w napisał(a): > Wiesz Roman jakby czerpać wiedze li tylko z tego forum to można by skończyć w > Tworkach i mimo, że cenie sobie Twoje zdanie i zacięcie to jednak pozwól bym > podchodzil do informacji tylko z jednego źródła z dystansem. A będziesz szukał ich potwierdzenia z innego źródłą, czy wolisz pozostać w błogostanie niewiedzy, który pozwala Ci mieć takie, a nie inne zdanie na ten temat? :-)) > > Nie podoba mi się stawianie sprawy w sposób: nie ważne jak to zrobisz > > (czytaj: nawet wbrew prawu), byle efekt był dobry. Nie jestem zwolennikiem > > filozofii utylitaryzmu. Poza tym upierasz się przy błędnym według mnie > > założeniu, że było zagrożenie, że PERN rzeczywiście się wyniesie. Spróbuj, > > w ramach intelektualnej zabawy, spojrzeć na sprawę zakładając, że nie było > > takiej możliowści. Czy bilans nadal wyjdzie Ci na plus? :-)) > > Pobawiłem się intelektualnie i cały czas mi wychodzi, że taka możliwość > istniała. Chyba się nie zrozumieliśmy. Prosiłem, żebyś na chwilę założył, że nie istniała taka możliwość i sporządził bilans przy takich założeniach. Czy po tych dodatkowych wyjasnieniach mogę już liczyć na Twoją wypowiedź na ten temat? :-)) > Poza tym uważam, że prezydent nie złamał prawa. Jeżeli jednak prokuratura > stwierdziła nieprawidłowości w wycenie bo tak chyba należy rozumieć działania > prokuratury to przede wszystkim należy zająć się osoba która ja wykonała- za > niedochowanie należytej staranności. A kto powiedział, że ten człowiek również nie poniesie konsekwencji? Ale trzeba odróżnić dwa rodzaje odpowiedzialności: za nierzetelną wycenę i za niegospodarność. Postaw się na miejscu prezydenta miasta. Masz dwie wyceny. Z jednej wynika, że działka jest warta 6 mln, a z drugiej, że połowę mniej. Nie wiesz, która jest rzetelna, bo nie jesteś fachowcem od tego. Pytanie: którą wybierasz? Odpowiedź: zawsze tę pierwszą, bo wtedy nikt Ci nie może zarzucić, bo działałeś na szkodę miasta. Proste jak drut. Nie dla wszystkich, niestety... > > Po pierwsze RM na bonifikatę albo by się zgodziła, albo nie. I tyle. Tu nie > > było co blokować. Ale załóżmy teoretycznie, że doszłoby do jakiegoś > > blokowania. Ale w takiej sytacji ja nie wiem, na jakiej podstawie można by > > za to obwiniać prezydenta? Przecież to rada stawałaby w tej sprawie > > okoniem. > > Po drugie blef nie miał szans stać się faktem właśnie dlatego, że był > > blefem. Na tym polega blef. To się nie miało prawa zdarzyć i nie zdażyłoby > > się. Nie wiem, jak Jakubowski by z tego wybrnął ostatecznie, gdyby > > prezydent nie ustąpił, ale jakoś by musiał. Szkoda, ze pan prezydent nie > > wykazał w tej sprawie tyle uporu, co w sprawie zabudowy Nowego Rynku i w > > sprawie projektu rozbudowy Jagiellonki. > > Teraz ja proponuję Tobie intelektualną zabawę, a co by było jakby blef stal > się faktem. Już piszę. W Płocku zrobiłby się wielki raban. Do ministerstwa (bo tylko tam mogłaby zapaść odpowiednia decyzja) pojechałaby delegacja płockich władz, swoimi kanałami interweniowaliby miejscowi działacze SLD, którym ta decyzja założyłaby niemal pętlę na szyję. Interpelowaliby posłowie z Płocka. W mojej zabawie intelektualnej ostateczne rozwiązanie jest takie, że PERN zostaje w Płocku, a Jakubowski ląduje za burtą. W końcu musiałby być jakiś kozioł ofiarny, prawda? :-))) > > Ówczesny prezes kierował się interesem PERN-u i to bardzo skutecznie, bo > > zarobił dla firmy dodatkowe 3 mln. Nie twierdziłem nigdzie, że kierował się > > interesem płockiego SLD. Ale jako nominat z ramienia SLD musiał działać > > tak, żeby swojej formacji nie szkodzić. Co więcej, na przeniesienie > > siedziby firmy musiałby dostać zgodę z ministerstwa. To nie była decyzja > > pozostająca w jego gestii. Szkoda, że na to nikt nie zwraca uwagi. A > > ministerstwo nie sygnalizowało, że w ogóle rozważa możliwość przeprowadzki > > firmy. To była koronkowa robota starego politycznego wyjadacza, na której > > wyłożyli się obecni lokatorzy Ratusza. Pal sześć, gdyby tylko stracili te 3 > > mln, ale oni zrobili to tak bezmyślnie, że jeszcze narazili się na zarzuty > > prokuratorskie, co mnie po prostu rozbroiło. Oczywiste dyletantctwo. A > > podobno pan prezydent jest bardzo zręcznym graczem w gabinetowych > > rozgrywkach... :-)) > Decyzja w ministerstwie podjęta by została na podstawie materiałów i opinii > szefa PERN-u i jeśli przedstawiłby on konkurencyjna propozycje za > przysłowiową złotówkę dorzucając do tego możliwość sprzedaży starego budynku > ministerstwo mogłoby rozważyć możliwość przeprowadzki firmy więc ten argument > mnie nie przekonuje. W minsterstwie też są ludzie i są to politycy, którzy muszą liczyć się także z tzw. polityczno-społecznymi skutkami swoich decyzji. Akapit wyżej opisałem, jak to moim zdaniem by wyglądało, gdyby jednak ktoś próbował się z tym nie liczyć. Naprawde potrafisz to sobie wyobrazić, żeby w 100% państwowa firma wyniosła się z miasta na wieś, do gminy, której w ten sposób podowiłaby budżet, a tym samym zubożyła budżet miasta? Rozumiem, że może nie masz wysokiego mniemania o politykach, ale nie posądzaj ich o skrajny debilizm i skłonności do popełniania politycznego samobójstwa. I jeszcze jedno. Porównaj sobie 3 miliony zaoszczędzone na transakcji z miastem z kosztem budowy nowej siedziby. Czy naprawdę uważasz, że dla tych kilku milionów prezes PERN-u i ministerstwo zaryzykowaliby polityczną burzę w piorunami? Taką kwotę to PERN pewnie wyda na meble do nowej siedziby. Trochę więcej realizmu życzę. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szawara.w Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 20:30 A wiec po krotce: -postaram się w miarę swoich skromnych możliwości zweryfikować sprawę osoby wyceniającej, mimo to uważam, ze nie ma to większego znaczenia w sprawie. -pobawiłem się w składanie bilansu, ale chyba nie oczekujesz, ze nagle zmienię zdanie. Po prostu różnimy się w tej sprawie ja uważam, ze w tak poważnych negocjacjach strony zakładają wszystkie możliwe rozwiązania. -kwestia wyboru wyceny nie jest tak oczywista jak sugerujesz, należało cały czas mieć na uwadze długofalowy interes miasta i nie ryzykować zerwania negocjacji. -zgrabny wywód z tym ministerstwem, tylko jest jedno ale hipotetycznie jakaś tam prokuratura np. w koziej Wolce mogłaby zajmować się teraz niegospodarnością któregoś z wysokich urzędników ministerstwa który nie wybrał najkorzystniejszego rozwiązania ze względów finansowych (nie można przecież założyć, że nie dotarłaby tam informacja o konkurencyjnych wobec Płocka ofertach). -Potrafię sobie wyobrazić niekorzystną decyzje ministra, z perspektywy Warszawy burza o której wspominasz to jedynie drobny deszczyk. Zawsze można by powiedzieć, że cały czas większość pracujących w PERN-ie to Ploczczanie a decyzja spowodowana była niezrozumiałym uporem prezydenta miasta. Reasumując myślę, ze obie strony nie są stratne na tej umowie a prezydent podjął trudną i odważną decyzje zdając sobie sprawę z tego ze może narazić go na polityczna nagonkę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: 16.03.05, 21:13 Gość portalu: Szawara.w napisał(a): > A wiec po krotce: > -postaram się w miarę swoich skromnych możliwości zweryfikować sprawę osoby > wyceniającej, mimo to uważam, ze nie ma to większego znaczenia w sprawie. Oczywiście masz prawo mieć swoje zdanie, ale ta okoliczność czyni prawdopodobną hipotezę, że druga wycena została "skrojona na miarę". Oczywiście to tylko hipoteza... :-)) > -pobawiłem się w składanie bilansu, ale chyba nie oczekujesz, ze nagle > zmienię zdanie. Po prostu różnimy się w tej sprawie ja uważam, ze w tak > poważnych negocjacjach strony zakładają wszystkie możliwe rozwiązania. Zakładam, że tylko krowa nie zmienia zdania, bo go nie ma. :-)) Nie oczekuję od Ciebie zmiany poglądów, ale wyłącznie zaprezentowania stanowiska, czy w zmienionych okolicznościach, które ja przedstawiłem, nadal uważasz, że prezydent postąpił dobrze? Możesz nadal uważać, że okoliczności tej sprawy były zupełnie inne, niż te, które ja podałem. Ale jeśli przyjmując, na próbę, mój punkt widzenia na okoliczności sprawy pozostajesz przy swoich konkluzjach, to ja chyba poproszę, o przedstawienie Twojego toku myślenia, który doprowadził Cię ponownie do tego samego wyniku. Daj mi szansę znaleźć słabe punkty swojego rozumowania. :-)) > -kwestia wyboru wyceny nie jest tak oczywista jak sugerujesz, należało cały > czas mieć na uwadze długofalowy interes miasta i nie ryzykować zerwania > negocjacji. Sęk w tym, że jest oczywista. Dwie wyceny jedna na 6 mln, a druga na 3 mln to śmierdzi na kilometr. Biorę tą większą i negocjuje, a jeśli nie przynosi to efektów, to zwracam się do RM o zgodę na zastosowanie upustu. Działka nadal jest warta 6 mln, ale ja w trosce o dlugofalowy interes miasta gotów jestem sprzedać ją taniej, zamiast ryzykować wykonywanie jakiejś trefnej wyceny. To elementarz działania uczciwego polityka. Chyba, że ktoś woli zagrania z pogranicza faulu. :-)) > -zgrabny wywód z tym ministerstwem, tylko jest jedno ale hipotetycznie jakaś > tam prokuratura np. w koziej Wolce mogłaby zajmować się teraz > niegospodarnością któregoś z wysokich urzędników ministerstwa który nie > wybrał najkorzystniejszego rozwiązania ze względów finansowych (nie można > przecież założyć, że nie dotarłaby tam informacja o konkurencyjnych wobec > Płocka ofertach). Twój wywód jest jeszcze zgrabniejszy. Zapomniałeś tylko o jednym. PERN miałby w Słupnie działkę za przysłowiową złotówkę, a budynek na Starówce mógłby korzystnie sprzedać. A mimo to przystal na mniej korzystną zamianę łeb za łeb. Ida Twoim tokiem myślenia, właśnie powinno się toczyć postępowanie, dlaczego wybrano tę mniej korzystną opcję. Słyszałeś o takim postępowaniu? Ja nie. :-)) > -Potrafię sobie wyobrazić niekorzystną decyzje ministra, z perspektywy > Warszawy burza o której wspominasz to jedynie drobny deszczyk. Zawsze można > by powiedzieć, że cały czas większość pracujących w PERN-ie to Ploczczanie a > decyzja spowodowana była niezrozumiałym uporem prezydenta miasta. Chyba zapomniałeś już burze, jakie przechodziły nad Warszawą po każdorazowym pojawieniu się pogłosek, że siedziba Orlenu ma być przeniesiona do Warszawy. I kto przyjeżdżał do Płocka uspokająć nas i zapewniać, że nic się nie zmieni. Poniżej szczebla ministra Ci goście nie schodzili. :-)) > Reasumując myślę, ze obie strony nie są stratne na tej umowie a prezydent > podjął trudną i odważną decyzje zdając sobie sprawę z tego ze może narazić go > na polityczna nagonkę. Prezydent po prostu dał się wpuścić w kanał. A odwagi w tym nie było za grosz. Byl strach przed ucieczką PERN-u (nieuzasadniony) i ten strach podyktował panu prezydentowi najgorsze możliwe rozwiązania. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szawara.w Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 21:53 Romanie, odnoszę wrażenie że zaczynamy się kręcić w kółko, Ty oczekujesz bym przyjął Twój tok myślenia i wytyczne do niego ja upieram się, że oskarżenia stawiane prezydentowi są w świetle mojej wiedzy niezasadne i tak możemy jeszcze klika godzin (zostało mi troszkę koniaczku i chętnie sobie z Tobą podyskutuje bo jako nowicjusz na forum od razu wpadłem na głęboka wodę czytaj Romana) tylko nie wiem czy zdołamy się wzajemnie do czegoś przekonać. Krową jak zasugerowałeś nie jestem, zdanie zmieniam ale tylko czasami. W tym wypadku zainteresowała mnie jeszcze sprawa tych pozostałych trzech wycen wspomnianych w artykule, myślę ze ich znajomość mogłaby sporo wyjaśnić i może zweryfikować opinie któregoś z nas. Przecież mogło paść w trakcie rozmów, ze pierwsza wycena była rażąco wysoka i PERN po zastanowieniu się nie przyjmuje jej i żąda nowej no i klops nie ma żonglowania cenami. Nie porównuj sytuacji PERNU do Orlenu bo choćby z racji na wielkość firm to porównanie jest nie adekwatne- primo, a secundo to z tego co wiem Orlen jest w gminie Stara Biala. Powołałeś się w którejś z poprzednich wypowiedzi na informacje z pewnego źródła, ze nie jest brana pod uwagę ucieczka PERN-u z miasta. Nie wiem co to za źródło ale by być wiarygodne w 100% to pewnie powinien to być ktoś z zarządu, jeśli tak to czapki z głów i gratuluje wpływowych znajomych. Zastanawiam się tylko czy takie informacje nie pochodzą od lokalnych polityków SLD, którzy w rozpowszechnianiu takich news-ów maja swój ewidentny polityczny interes. Poczekajmy jak rozwinie się sprawa w prokuraturze i na nowe informacje. Na razie Milewski nie może w każdym bądź razie planować zagranicznych wakacji. :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hautpol Re: 16.03.05, 22:27 Szawara.W. w 100% zgadzam sie z twoją argumentacją. Trzy kilometry dalej czekało Słupno gotowe oddać ziemię za darmo, a PERN-u tak naprawdę to nic poza biurowcem w Płocku nie trzyma. Milewski nie miał innego wyjścia, niż zgodzić się na wszystko, bo jak ktoś ci przystawia pistolet do głowy to nie możesz zakładać że nie wystrzeli. Co do tezy RomanaJ, że SLD popełniło by polityczne samobójstwo wyprowadzając PERN z miasta, to moim zdaniem jest kompletnie bez sensu. Wtedy SLD było już trupem po nie udolnej próbie sfałszowania wyborów (nie mogło się zabić dwa razy). Jak jest teraz to zweryfikują wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: 16.03.05, 22:41 Gość portalu: Szawara.w napisał(a): > Romanie, odnoszę wrażenie że zaczynamy się kręcić w kółko, A ja odnoszę wrażenie, że zaczynasz odpowiadać nie na temat. :-)) > Ty oczekujesz bym przyjął Twój tok myślenia i wytyczne do niego Prosiłem, żebyś przyjął tylko moje wytyczne, a do konkluzji doszedł swoim własnym tokiem myślenia. > ja upieram się, że oskarżenia stawiane prezydentowi są w świetle mojej wiedzy > niezasadne I nie zamierzam Cię z tego uporu "leczyć". Chciałem tylko sprawdzić, czy to wyłącznie kwestia Twojej wiedzy i przyjętych założeń, czy też w grę wchodzą może również wzgledy pozameytoryczne. :-)) > i tak możemy jeszcze klika godzin (zostało mi troszkę koniaczku i chętnie > sobie z Tobą podyskutuje bo jako nowicjusz na forum od razu wpadłem na > głęboka wodę czytaj Romana) tylko nie wiem czy zdołamy się wzajemnie do > czegoś przekonać. Nie próbuję Cię do niczego przekonać. Nazwałbym to raczej pojedynkiem na argumenty. :-)) > Krową jak zasugerowałeś nie jestem, To zakładałem od początku... :-)) > zdanie zmieniam ale tylko czasami. ...a tego domyśliłem się gdzies w połowie tej wymiany zdań. :-)) > W tym wypadku zainteresowała mnie jeszcze sprawa tych pozostałych trzech > wycen wspomnianych w artykule, myślę ze ich znajomość mogłaby sporo wyjaśnić > i może zweryfikować opinie któregoś z nas. Może właśnie w tym celu zostały wykonane te dodatkowe ekspertyzy? Żeby rozmyć sprawę. :-)) > Przecież mogło paść w trakcie rozmów, ze pierwsza wycena była rażąco wysoka i > PERN po zastanowieniu się nie przyjmuje jej i żąda nowej no i klops nie ma > żonglowania cenami. To PERN chciał zapłacić mniej, więc to PERN powinien dokonać "kontrwyceny" i rzucić ją na stół w czasie negocjacji. Fakt, że tej wyceny dokonało miasto uważam za zagranie w rodzaju: "chcemy z Wami wygrać, ale nie chce nam się strzelać gola, więc zróbcie to za nas". No i zrobili to. :-)) > Nie porównuj sytuacji PERNU do Orlenu bo choćby z racji na wielkość firm to > porównanie jest nie adekwatne- primo, Możesz rozwinąć ten punkt? Możesz rzucić jakieś sprawdzone liczby na podstawie których dokonałeś porównania? PERN to nie tylko budynek na starówce. :-)) > a secundo to z tego co wiem Orlen jest w gminie Stara Biala. Siedziba Orlenu jest w Starej Białej? A kto Ci tak powiedział??? :-)) > Powołałeś się w którejś z poprzednich wypowiedzi na informacje z pewnego > źródła, ze nie jest brana pod uwagę ucieczka PERN-u z miasta. A jednak nieuważnie czytasz. Napisałem, że nie wierzyłem w wyprowadzkę PERN-u z miasta, a jakiś czas temu zostałem w moim ówczesne niedowiarstwie dodatkowo utwierdzony. :-)) > Nie wiem co to za źródło ale by być wiarygodne w 100% to pewnie powinien to > być ktoś z zarządu, jeśli tak to czapki z głów i gratuluje wpływowych > znajomych. Zastanawiam się tylko czy takie informacje nie pochodzą od > lokalnych polityków SLD, którzy w rozpowszechnianiu takich news-ów maja swój > ewidentny polityczny interes. Moje źródło nie jest związane ani z PERN-em, ani z SLD, jeśli Cię to uspokoi. Odnoszę wrażenie, że próbujesz dyskredytować podane przeze mnie argumenty przez odwołanie się do politycznych interesów SLD. To dość rozpaczliwe posunięcie. Co gorsza, to broń obosieczna. Wszak niewątpliwie w ewidentnym politycznym interesie pana prezydenta i jego ekipy jest, aby w dyskusji pojawiały się głosy takie, ja Twój. Skoro nie da się już powiedzieć, że nic się nie stało, bo sprawa jest w prokuraturze, to zawsze jeszcze można, tak jak Ty, przedstawiać całą sprawę, jako wybór mniejszego (?) zła. Wszak miałkość argumentacji mało kto na tym forum zauważy, a najważniejszy jest ton i wydźwięk. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szawara.w Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 23:00 Szanowny Romanie, nawet mi do głowy nie przyszłoby Cię dyskredytować, po prostu raczej zmierzałem do zamknięcia naszej dyskusji. Pogadaliśmy sobie bardzo fajnie, ale jak pewnie zauważyłeś zaczynamy już innych denerwować (vide: Piotruś).Obaj wyrzuciliśmy z siebie masę słów (oczywiście z przewagą na Ciebie) i dajmy innym poklikac. Ja na dzisiaj już spływam- wcześnie zaczynam jutro dzień. Mam nadzieję, ze jeszcze sobie kiedyś podyskutujemy może na jakiś inny temat. Dzieki za szermierkę i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turb Re: IP: *.aster.pl 16.03.05, 22:21 romanie co do 2 punktu swojej wypowiedzi to chyba nie widzisz co sie dzieje w kraju. Wszedzie sobie wbijaja samobojcze gole? Doslownie czego sie jakis działacz SLD nie dotknie to jest przekret, i to wcale nie sa samobojcze gole, to bylo ustawiania sie i rodziny na przyszlosc bez udzialu w polityce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OPAT Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 19:01 Pomimo mojej ogromnej niechęci dla M&M'sa, zgadzam się z tym, że postąpił słusznie. Kasa, która wpływa do miasta dzięki PERN, to takie sumy, dla których wartobyło nawet za darmo tę działkę oddać. Tym bardziej, że miasto przejmuje inny budynek, a to już nie jest darmo. Dobrym przykładem są fabryki samochodów. Biznes nie ma czasu na przepychanki polityczne. Liczy kasę i podejmuje decyzje. Słupno, nie jest daleko. Gdyby się tam wyprowadzili, to dopiero byłby kanał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zorro Propozycja nie-do-odrzucenia IP: *.c151.petrotel.pl 16.03.05, 17:52 Szanowni Państwo! Wchodzę w temat i kupuję budynek PERN-u w SAMYM CENTRUM MIASTA nie za 3 mln PLN, ale daję 4 mln i robię tam super kasyno z hotelikiem. Zwróci się w porę. Panie MM - jutro składam ofertę i może de durnie z LSD się odczepią! Pozdro !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Propozycja nie-do-odrzucenia IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.05, 19:16 Dlaczego zwalacie całą winę na Milewskiego , przecież od gospodarki gruntami ma wysoko kwalifikowanego zastępcę Kolczyńskiego .Ktoś przygotowuje Prezydentowi dokumenty ,nie może robić wszystkiego sam ,tylko dlaczego pozwolił wpuścić się w taki kanał? Chyba nadal jest ślepy i głuchy jak kocię i pozwala się rolować, a to w końcu dorosłe chłopisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotruś Re: Propozycja nie-do-odrzucenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 21:42 Boże głupcowi przedstawiono zarzuty a głupcy mają o czym dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obi Re: Podejrzany: prezydent Płocka Mirosław Milewsk IP: 80.48.4.* 16.03.05, 22:27 wiadomość z ostatniej chwili?! HW. chyba masz oczy w du...pie. tev zarzuty postawili mu we wtorek, kiedy MM. wg. oficjalnej wersji był niby w Warszawie, a nie w Ostrołęce. kiepskie źródła ma wyborcza, tak kiepskie jak życie płocks Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bridge Re: Podejrzany: prezydent Płocka Mirosław Milewsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 22:35 Głupota-błędem czy błąd- głupotą ??? Jesli nikt nie ma prawa do błędu, to MM tym bardziej. Te wszystkie rozważania o innych, to tylko ból zawodu, że ten nasz niepokalany a jednak taki naiwny( czyżby znowu zawinili doradcy ?) . Nie, zwyczajnie czytajcie, prokurator postawił zarzuty.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re: Podejrzany: prezydent Płocka Mirosław Milewsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 23:06 Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem... Tym kamieniem w Milewskiego rzuciła ponoć Grażyna O. - ona ponoć rzuciła oskarżenie o niegospodarność wobec M.M. - to jest wojenka i rzucanie oskarżeniami do prokuratora.Jeśli rzucono kamieniem - to jest się bez winy,ale nie jest się bez winy (Robić to... ? Robić. w pewien październikowy wieczór 2002 w budynku na ulicy Kościszki - tak głosi legenda),bo kimś interesuje się grafolog. Tak więc widzę tu odwet G.O. na M.M. - prokuratura to miecz obosieczny,kto mieczem wojuje od miecza ginie. Moim zdaniem - trwa spisek tajemny wobec M.M. - trzeba go zabrudzić za to że ośmielił się wygrać wybory w 2002 czym popsuł daleko idące "biznesplany"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polsilver Re: Podejrzany: prezydent Płocka Mirosław Milewsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 22:30 Ja pamiętam, że było kilka, czy nawet kilkanaście propzycji na przyszłą siedzibę Pernu. Kilka w Płocku i potem kilka propozycji złożonych przez pobliskie gminy: Słupno i chyba nawet Łąck, co jest zupełnie dziwne, bo gdzie Łąck a gdzie Pern? Nie sądzę, aby istniała możliwość przeniesienia siedziby Pernu poza granice miasta ani wtedy, ani teraz, ani tym bardziej w przyszłości. To jest oczywiste, poza tym, moim zdaniem właściciel tj. Skarb Państwa nigdy by się na to nie zgodził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shower Re: Podejrzany: prezydent Płocka Mirosław Milewsk IP: 193.59.95.* 17.03.05, 07:05 no tak, jak zwalnia sie nowe firmy z podatku lub nawet dopłaca by zainwestowały to wszystko w porządku jak w tym przypadku ratuję się miasto przed stratą jednej z najważniejszych firm to źle - w tym kraju wszystko postawione jest do góry nogami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Re: Podejrzany: prezydent Płocka Mirosław Milewsk IP: *.c152.petrotel.pl 17.03.05, 07:44 tu chodzi o 3 mln zł a nie o 2 - 3 tys . Zasadnicza różnica. Zamiana to tylko czubek góry lodowej. Niekompetencji, prywaty w UMP jest więcej. Ciekawe co z tym pasztetem zrobi następca MM. Niestety na tym tylko traci wizerunek miasta i mieszkańcy. Źle się stało że Krajewski nie doprowadził do referendum, może byśmy już pozbyli się włodarza z Prawa i Sprawiedliwości. Mowa o spisku mnie rozśmiesza, a gdzie w tym wszystkim gospodarność , a gzie prawo i gdzie sprawiedliwość? Jeśli MM dał się wmanewrować w spisek uknuty przez kumuchów, to tym bardziej to świadczy o tym że nie nadaje się na prezydenta. Zakończę powiedzeniem wodza Leppera.. Milewski musi odejść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kmicic Re: Podejrzany: prezydent Płocka Mirosław Milewsk IP: 193.59.95.* 17.03.05, 12:26 Milewski nie miał prawa zgodnie z prawem , nawet w dobrej wierze kierować się zasadą ,że tańszą ofertą zatrzyma Pern w Płocku.To jest prywata i oszustwo. Należało uczciwie wycenić i prowadzić rozmowy.W przypadku gdyby Pern wycofał się z Płocka to mieszkańcy mieliby pretensję do Jakubowskiego wyłącznie a nie do Milewskiego.Milewski oszukał nas mieszkańców,na rzecz bogatej firmy, za to powinien być kryminał. Prezes Pern ma teraz dodatkowe środki na nagrody dla pracowników dzięki Milewskiemu, a Milewski znów nas oszukał bo musi płacić odszkodowania za bezprawne zwolnienia pracowników.Jakubowski nigdyby nie zgodziłby się na wyprowadzenie Pernu z Płocka zbyt związany jest z miastem. Milewski sam się wpakowałeś na minę.Wszystkich chciałeś sprzedać pod prokuratora to zobacz jak to dobrze jest samemu uczestniczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Podejrzany: prezydent Płocka Mirosław Milewsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 13:24 Już to widzę jak by mieli pretensje do Jakubowskiego, jak PERN wyfrunąłby do Słupna,jestem tego pewien, że wszyscy mieszkańcy mieliby pretensje właśnie do Milewskiego. Jesteś w błędzie drogi nternauto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Podejrzany: prezydent Płocka Mirosław Milewsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 14:29 Prokurator rozlicza za wykonane straty ,a nie planowane .Ma więc podstawę do postawienia zarzutów . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Podejrzany: prezydent Płocka Mirosław Milewsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 15:47 Oczywiście : Byle przywalić Milewskiemu (bo Płock to czerwone miasto - za SLD dałoby sobie rękę uciąć) : * zatrzymał PERN - rozstrzelać ; PERN by poszedł do Słupna - Milewski niszczy miasto * zorganizował Astigmatic - marnuje pieniądze miasta ; ogłosił przetarg i wybrał tańszą ofertę - niszczy miasto * już przedstawił dwa pomysły na multikino - nie chce budować multikina - tu internauci mają trochę racji - bo rzekomo blokuje dwa inne projekty - ale cóż - coś robi w tej sprawie * ciekawe za co jeszcze mu się oberwie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmicic Re: Podejrzany: prezydent Płocka Mirosław Milewsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 17:32 Kto czym wojuje od tego ginie sprawdziła się zasada.Odpowiedzialność ponosi się za błędy popełnione a w tym przypadku jest to oczywiste.Nie róbmy z Milewskiego męczennika. W podobnej sytuacji gdyby się ktoś z nas znalazł Milewskiemu nie drgnęła by ręka by skierować zarzut do prokuratury.Myślę ,że to uczciwie trzeba sobie uzmysłowić i nie wypisywać głupot w jego obronie , bo jest śmieszne. Człowiek na stanowisku tym , reprezentujący rzekomo prawo powinien liczyć się z konsekwencjami względnie oddać miastu 3mln pln. Jeśli ktoś stoi w jego obronie niech robi zrzutkę na tą kwotę.Dla mnie jest winny i zakończmy temat. Oczekuję wyroku dla niego. Ciekaw jestem kiedy będzie sprawa, zobowiązuję się zorganizować pikietę przed sądem bo chcę zobaczyć go winnym i skazanym za niegospodarność zobaczyć . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odwołany Re: Podejrzany: prezydent Płocka Mirosław Milewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 17:36 Robię zbiórkę wszyskich zwolnionych i oszukanych w pseudo konkursach na wyjazd na rozprawę.Milewski niech czuje nasz oddech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BIS Re: Podejrzany: prezydent Płocka Mirosław Milewsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 17:40 hi,hi- autobus flustratów- tylko się nawzajem nie pozabijajcie o miejsca przy oknie. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oddany Re: Podejrzany: prezydent Płocka Mirosław Milewsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 17:44 Trzeba jechać żeby pilnować słuszności wyroku aby się nie wymigał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mec. Re: Podejrzany: prezydent Płocka Mirosław Milewsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 20:15 Oddać miastu 3 mln? Czyś ty chłopie na głowę upadł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Podejrzany: prezydent Płocka Mirosław Milewsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 16:43 kmicic ty głupi pa lancie ciebie powinni de bilu zamknać. Nie znasz się na niczym a pomyślałeś czy ta działka była tyle warta nikt z was się nad tym nie zastanowił. Ciekwe jaki prokurator dał mu zarzuty bo tam siedzą tacy co nawet pojęcia nie mają co to jest rzetelna wycena i dobro miasta. tylko papierki się liczą. pewnie jesteś taki prokurator co to się na niczym nie zna, zakompleksiony okularnik z hasłem w głowie dam zarzut a później się zobaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dla Agy Re: Podejrzany: prezydent Płocka Mirosław Milewsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 17:45 czy jesteś kobietą .Masz wulgarny język ,bardzo chamski .Dlatego nie chcę z Tobą rozmawiaC mogę cie wyru...ć jeśli jesteś ładna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Podejrzany: prezydent Płocka Mirosław Milewsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 20:56 Za most Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.p.p.p.p Re: Podejrzany: prezydent Płocka Mirosław Milewsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 19:54 szkoda ze prokuratura tak syzbko nie dziala w sprawie falszerstw wyborczych. widac ktos ostro pociagnal za sznurki na gorze. ps. roman j nie wiedzialem ze ty taki czerwony jestes bleeeeeeeeee nie zdzwiie sie jak wyskoczysz na radnego w tych wyborach pewnie z ramienia sld Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_klaudiusz Re: Podejrzany: prezydent Płocka Mirosław Milewsk 17.03.05, 20:17 patrząc spokojnie na sprawę to wspólczuje prezydentowi. Padł ofiarą tego że chciał dobrze dla miasta i jego mieszkańców. Bo wyobrażmy sobie co by sie działo gdyby jednak PERN skorzystał z oferty i przenióśł sie do Słupna. Wręcz zlinczowano by prezydenta że dla głópich trzech milionów zaprzepaścił kolejnych kilkanaście czy kilkadziesiąt jakie wpływają do kasy miasta z podatków. I tak nie dobrze i tak nie dobrze. Tak więc należałoby trochę spokojniej podchodzić do tej sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudus Re: Podejrzany: prezydent Płocka Mirosław Milewsk IP: *.c151.petrotel.pl 17.03.05, 20:37 Z tego co się zdążyłem zorientować to Milewskiemu postawiono dokładnie takie same zarzuty jak Kani i Opatrzyk. Skala jest jednak inna tam w gre wchodziło ok 700 tys zł, a tu o 3 mln. Dlaczego więc jadni mają odpowiadać za swój czyn a inni nie? Czym jest lepszy Milewski od Kani? Na tamtych doniósł Milewski, a na niego Opatrzyk. Jeśli jest Prawo i sprawiedliwość to za takie samo przewinienie obowiązuje podobna kara. Strata gminy jest duża kwalifikuje się nawet do aresztu zapobiegawczego, a nie tylko odebrania paszportu. Jak sprawiedliwość to sprawiedliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Chicago- Re: Podejrzany: prezydent Płocka Mirosław Milewsk IP: *.client.comcast.net 18.03.05, 00:29 Roman J-bliski przyjaciel Hetkowskiego,Nowickiego i innych ten filozof prostacki oddalby swoja dusze za tych farbowanych przebierancow ktorym jest obojetne czy ktos mial racje czy nie,od samego poczatku prezydentury M.Milewskiego nastepuja atak po ataku na urzad Prezydenta Miasta gdyz przegrana Hetkowskiego nie daje im spokoju (SLD) te czerwone gnidy nigdy nie pogodza sie z przegranymi wyborami tak jak Janukowycz szmata na Ukrainie. Wam padalce zycze jak najszybszej delegalizacji KOMUNISTOW a mieszkancom Miasta spokoju oraz rozwagi nie dajcie sie podpuszczac tym wytworom pseudo demokracji jakimi sa Gazeta Wyborcza,Roman J,Rada przekretow SLD i inne przydatki ropiejacej sitwy kolesiow ktorzy nie mieli i nie maja a nawet nie beda miec nic wspolnego z uczciwoscia kierujac sie chamstwem,obluda,mobbingem zjednaja sobie tych ktorym nie po drodze jest dobra kondycja miasta,spoleczenstwa tylko awantury polityczne nie wnoszace niczego dobrego dla tej umeczonej spolecznosci.Badzcie dranie wykleci za to co zrobiliscie z tym narodem gdzie zostaly zniszczone idealy solidarnosci demokratycznej gdzie z klasy sredniej i mniej zamoznej potrafiliscie przeistoczyc w klase zebrakow jak wam nie wstyd debile czy nie ma sprawiedliwosci na tym swiecie by mozna was bylo osadzic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidek Popieram Zbyszka z Chicago IP: *.ump.pl / *.ump.pl 18.03.05, 09:38 Pan Zbyszek z Chicago napisał tak pięknie wszystko to co mi na wątrobie leżało. Podpisuje sie pod tym i popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Podejrzany: prezydent Płocka Mirosław Milewsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.05, 08:11 Gdyby tak ktoś wybudował fabrykę zatrudniającą kilkuset ludzi z Płocka i/lub okolic i zażądałby za to zwolnień od podatków czy sprzedaży gruntu za symboliczną złotówkę to radni SLD podali by prezydenta : za niegospodarność,rozkręciliby że to afera wszechczasów,poza tym miałby przechlapane,że odważyłby się zrobić taki sukces - a nie im... To sytuacja teoretyczna - ale ciekawe czy tak by było... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Podejrzany: prezydent Płocka Mirosław Milewsk IP: *.c152.petrotel.pl 18.03.05, 08:33 Czytam te wypociny i ogarnia mnie coraz czarniejszy obraz Płocka. Z jednej strony obóz Hetkowskiego a z drugiej Milewskiego, a ja się pytam co z tego wynika dla mieszkańców? nic. Każdy z tych panów nie jest kryształem, ale nie wierzę w spisek Hetkowskiego przeciw Milewskiemu. Obaj są sobie równi. Bardziej chyba nie przewidywalnym jest ten drugi. Milewki sam sobie zgotował ten los, chciał być tym jednym sprawiedliwym w Płocku, i zgłaszał wszystko i na wszystkich do prokuratora. Kwestią czasu było kiedy odwróci się to przeciwko niemu. Dziwię się jednak tylko jednemu dlaczego to trwało tak długo? Ale to nie jest moje zmartwienie. Obawiam się że teraz mogą się dopiero zacząć prawdziwe problemy Milewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Podejrzany: prezydent Płocka Mirosław Milewsk IP: *.class146.petrotel.pl 18.03.05, 09:45 Odnosze wrażenie że poplecznicy Prezydentz Milewskiego dostali prykaz pisania do tego całą winę trzeba zwalić oczywiście na SLD, bo tak najłatwiej. Propozycja romana j ma sens i byłaby jasna i transparentna. Strategię co do PERNU szykuje zawsze Ministerstwo Skarbu, i to ten resort musi wyrazić zgodę na zmianę siedziby. I co warszawka miała by się zgodzić na Łąck czy słupno. Puknijcie się w główkę. Zrobili by to z pewnością a le do Warszawy aby nowy prezes nie musiał dojeżdżać 100 kilometrów. Może siedzibę do Pćim ia Dolnego bo to tez dobre miejsce. Zastanówcie się trochę. Co do prezydenta to i tak po jego karierze politycznej. Kaczaki go odsuneli a teraz go spuszczą. No chyba że nowe stowarzyszenie Nasz Płock wykreuje go na Prezydenta miasta. Zby wiele ciemnych i niejasnych spraw i sprawek. A ludzie to widzą i oceniają. Ocenili SLD i ocenią PiS Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidek SLD = KGB IP: *.ump.pl / *.ump.pl 18.03.05, 09:32 I właśnie teraz płacimy za blak lurtracji i gruba kreskę. Gdyby w odpowiednim czsie odsunąc od władzy (społecznej i w firmach) komuchów nie było by dziś takich problemów jak tu, że np p. Jakubowski straszy prawicowego prezydenta, że mu z miasta sie wyprowadzi. Gdyby komuchów przy władzy nie było nie bylibyśmy swiadkami takich kuriozalnych ekscesów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szawara.w Re: SLD = KGB IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.05, 23:35 Gość portalu: Dzidek napisał(a): > I właśnie teraz płacimy za blak lurtracji i gruba kreskę. > Gdyby w odpowiednim czsie odsunąc od władzy (społecznej i w firmach) komuchów > nie było by dziś takich problemów jak tu, że np p. Jakubowski straszy > prawicowego prezydenta, że mu z miasta sie wyprowadzi. > > Gdyby komuchów przy władzy nie było nie bylibyśmy swiadkami takich kuriozalnych > > ekscesów. Radzę nie pisać z Ratusza - ip zdradza pochodzenie wpisu i ktoś może wyciągnąć zbyt pochopne wnioski :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidek Re: SLD = KGB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 10:19 To sa moje osobiste refleksje, a nie oficjalne stanowisko ratusza. Wkurza mnie takie beznadziejne czepianie sie czegokolwiek. Jestem Ciekawy czy można zajrzeć w archiwa internetowe GW i zobaczyć wpisy Romana_j z poprzedniej prezydentury?? Dzidek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytamprasę "Prezydentowi Płocka grozi więzienie" [ŻP] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.05, 11:45 To już mocny tytuł,ale zawartość artykułu nie wnosi nic nowego. Mam nadzieję że prezydent się obroni i wykaże słuszność swego postępowania co do działki z PERN,wszak dziwne jest że nie skończyły się śledztwa i dochodzenia w sprawie chociażby wyborów i innych rzeczy,są w dziwny sposób przedłużane,a już chcą wsadzać prezydenta do więzienia,ok - jeśli zasłużył - niech odpowiada,ale najpierw niech odpowiedzą ludzie powiązani z poprzednią władzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iksiński Re: "Prezydentowi Płocka grozi więzienie" [ŻP] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 17:18 Czy to nie jest celowe pomówienie obecnego prezydenta przez p.Opatczyk i Hetkowskiego że z tej tranzakcji nie nachapali się kasiorki?Poprzedniak p. Milewskiego był serdecznym przyjacielem szefa PERN-u p. Jakubowskiego,czy to nie daje dużo do myślenia? Panowie Jakubowski i Hetkowski ze swoją "piękną" Grażynką wywodzą się z jednego źródełka (szubrawcy S.L.D.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysio Re: "Prezydentowi Płocka grozi więzienie" [ŻP] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 22:03 Zastanow sie jeszcze raz zanim bedziesz wybileal obecnego pryncypala, czy aby warto. Wszak ludziska w Plocku wiedza kto to taki. Nie zmienisz zdania ludzi z calego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bridge Re: Podejrzany: prezydent Płocka Mirosław Milewsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 00:11 Bardzo ciekawą jest idea dekomunizacji do dna. Po eliminacji wroga, prawica zostanie sama i może dla przyzwoitości , za 20 lat założy sobie poprzez służby bezpieczeństwa, jakąś taką małą opozycyjkę, żeby spełnić "światowe" standardy. Jeśli do tego dodamy czarną inkwizycję sumień, to już systemik jedynej prawdy, naszej prawdy, prawdy objawionej zapanuje niepodzielnie. A potem historia kołem się tocząc założy obozy polityczne, obozy pracy , obozy indoktrynacji, obozy resocjalizacji, no i to pragnienie, cenzuro wróć i chroń nas i nasze zdobycze-- tak ,tak nie tylko ideowe, ale również materialne, no bo jeszcze żadna władza nie grabiła od siebie.A potem za górami , za lasami narodzi się bunt i kolejny Włodzimierz I. Lenin poderwie masy do czynu.... tylko nas już nie będzie, więc nie dajmy zmarnować im naszego życia.... pokażmy że z nami trzeba się liczyć, ze zwykłymi , obywatelami, którzy chcą normalności i spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iksiński Re: Podejrzany: prezydent Płocka Mirosław Milewsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 20:18 Czy naprawdę chciałbyś powrotu drugiego Lenina??? Dziwne!!! Przecież on nauczył komuchów jak otumaniać naród,robić im wodę z mózgu i grabić , grabić , grabić.Nie daj Boże naszym pra i prapra wnukom drugiego takiego "dobrodzieja"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: Podejrzany: prezydent Płocka Mirosław Milewsk IP: *.c151.petrotel.pl 19.03.05, 21:11 A zgadnij kiedy MM kończył studia? Kto go uczył? Chyba dobrze, bo prokurator stawia zarzuty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bridge Re: Podejrzany: prezydent Płocka Mirosław Milewsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 12:18 Do Iksińskiego-- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iksiński Re: Podejrzany: prezydent Płocka Mirosław Milewsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 13:59 W zakłamanej historii uczyli mnie że Lenin wprowadził komunizm,a później(ale o tym było sza)a towarzysze komuniści zakładali obozy które wymieniłe(a)ś.To przecież komuniści wprowadzili cenzurę i podsłuchy,a to że P.iS.chce wyeliminować przez dekomunizację całą czerwoną elitę to chwała im za to!Oni nie chcą wyeliminować lewicy tylko jej przywódców powiązanach z ekipą reżimu komunistycznego,niech będzie lewica ale wyczyszczona z tych śmieci,niech to będą ludzie młodzi patrzący trochę inaczej na świat.To moje pokolenie(mam58 lat ale nigdy się nie splamiłem czerwienią)cierpi teraz za grzechy komunistów, za mną są już dwa następne pokolenia które odczuwają skutki tamtego systemu i tamtych ludzi którzy cały czas u nas są przy władzy i nas doszczętnie okradają.Widzimy wszyscy jak obecnie ta czerwona banda okrada nasz kraj i nas Polaków.Nie bronię tu prawicy bo tu też są złodzieje którzy patrzą na własny byt, ale bronię tego co napewno będzie dobre dla naszego kraju dla sastępnych pokoleń.Wierzę w to bardzo.Co do normalności o której wspomniałeś to sądzę że się wywodzisz z tamtej ekipy bo były premier Leszek Miller wraz z prezydentem Aleksandrem Kwaśniewskim przywrócili nam normalność i spokuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiSuarek Re: Podejrzany: prezydent Płocka Mirosław Milewsk IP: *.c151.petrotel.pl 20.03.05, 14:09 Tak czeka nas za rządów Kaczyńskich druga Bereza Kartuska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bridge Re: Podejrzany: prezydent Płocka Mirosław Milewsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 22:04 Do Iksińskiego---najprościej jak mogę:Orwell,Orwell,Orwell--i to byłoby na tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igrekowski Re: Podejrzany: prezydent Płocka Mirosław Milewsk IP: *.c151.petrotel.pl 25.03.05, 22:14 podobno MM strasznie boi się rozwoju sprawy. Przestępstwo urzędnicze które jako zarzut przedstawiła prokuratura zagrożone jest karą do 2 lat więzienia, a że szkoda gminy jest duża to i wyrok winien być maksymalny. Czekamy na sprawiedliwość ze strony wymiaru sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miglanc Re: Podejrzany: prezydent Płocka Mirosław Milewsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 21:50 Sprawa jest typowa""" Milewski bez watpienia jest osobiscie uczciwy i chciał dobrze ale otaczają go tacy ludzie jak kubera i podobni a oni wszystko schrzanią """ poczekajcie chwile a zobaczycie jaka afera kroisie z ZOZ em kolesie juz dziela lupy a wszystko bedzie na niewinnego Mileskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Podejrzany: prezydent Płocka Mirosław Milewsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 22:33 podobna afera szykuje się w MZGM - TBS, nie ogłoszenie przetargu na administrowanie blokami i kantowanie wspólnot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spoko Re: Podejrzany: prezydent Płocka Mirosław Milewsk IP: *.class146.petrotel.pl 29.03.05, 21:27 BIEDNE TO MIASTO PŁOCK.GDZIE TYLU MIESZKAŃCÓW TĘSKNI ZA SKOMPROMITOWANYM PREZ. HETKOWSKIM(W SIEDZIBIE PARTII PRÓBA FAŁSZOWANIA WYBORÓW)I NIE WIDZI SZANTAŻU PANA JAKUBOWSKIEGO(nota bene ABSOLWENTA WUML-u WIECZOROWEGO UNIWERSYTETU MARKSIZMU-LENNIZMU) W SPRAWIE SIEDZIBY PERNU. ALE NIE PRZEJMUJCIE SIĘ PREZ. MILEWSKI DA SOBIE RADĘ. Odpowiedz Link Zgłoś