Dodaj do ulubionych

Naiwniacy cieszący się ze zmiany nazwy na Wisła !!

19.06.02, 14:08
Gratulacje dla Wszystkich cieszących się ze zmiany ze znienawidzonego ORLENU na
ukochaną WISEŁKĘ.

Wszystkiego najlepszego, może jeszcze w tym sezonie zostaniemy w lidze ale
następny będzie mało optymistyczny, pewnie prezes powie tak : "Zmieniła się
nazwa, niech klub utrzymuje miasto, może inny zakład" a przecież wiadomo, że
nikt sobie nie pozwoli na utrzymanie klubu w I lidze nawet PERN,

Tak więc cieszcie się ludzi póki jeszcze możecie, a ORLEN będzie sobie
sponsorował korty w Warszawie i siatkówkę w Kędzieżynie Koźlu i inne a jest ich
nie mało w kolejce!!!

Zaraz odezwie się pewnie ktoś kto powie, że woli Wisłę w III lidze niż Orlen w
I lidze, ja nie. A swoją drogą jak nie będzie kasy na klub to nie będziemy
nawet w III lidze.

Obym nie był prorokiem, przecież każdemu z prawdziwych płocczan zależy na
dobrej piłce w Płocku!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Wuzel Prorok jaki czy co? IP: 80.48.107.* 19.06.02, 17:26
      Przyjmuje zapisy do wieszczki, cena biletu dla doroslej osoby 10 zl, dzieci 4
      zl, wdowy 20 zl od sesji. Karnet na caly sezon - do uzgodnienia.
    • Gość: PIOTREK Re: Naiwniacy cieszący się ze zmiany nazwy na Wisła !! IP: *.um.pl / 10.10.1.* 20.06.02, 08:13
      Widać, że Ci "wisi" jaką klub ma nazwę i po tym mogę wywnioskować, że jesteś
      krawaciarzem, który nigdy nie będzie mógł szczycić się mianem KIBICA PŁOCKIEJ
      WISŁY. Nie masz wogóle zielonego pojęcia, co dla prawdziwych kibiców znaczy
      przywiązanie do barw klubowych, do nazwy. To jest tak samo, jakby któregoś dnia
      przyszła do Ciebie do domu obca kobieta i powiedziała, że będzie od jutra Twoją
      nową matką (bez obrazy). Ja to tak pojmuję i chciałbym jeszcze dodać, że nie
      jestem żadnym naiwniakiem, który cieszy się z nazwy, jestem od ZAWSZE kibicem,
      WISŁY, którą kocham od urodzenia i płynie we mnie niebiesko-biała krew.
      Pozdrawiam.
      • fred_flinston Re: Naiwniacy cieszący się ze zmiany nazwy na Wisła !! 20.06.02, 09:32
        Gość portalu: PIOTREK napisał(a):

Widać, że Ci "wisi" jaką klub ma nazwę i po tym mogę wywnioskować, że jesteś
        krawaciarzem, który nigdy nie będzie mógł szczycić się mianem KIBICA PŁOCKIEJ
        WISŁY.
        Co do pierwszej części Twojej wypowiedzi to nie mogę się z nią zgodzić (nawet nie
        zamierzam się tłumaczyć czy mi wisi czy nie), czasem mi wisi, ale to inna
        sprawa :))) Co do "krawaciarza" to nie specjalnie, nie lubię garniaków i
        krawatów, zakładam tylko na specjalne okoliczności np. wesela i czuję się bardzo
        dziwnie. Co do pojęcia "Kibic" to myślę, że osobę która chodzi na wszystkie
        mecze "u siebie" można tak nazwać (niestety na wyjazdy nie mam czasu) ale napewno
        masz inne wyobrażenie "kibicowania". Nie jestem też osobą starszą bo mam między
        25-30 lat i lubię jak nasz klub wygrywa czy to ORLEN czy WISŁA. A jak ktoś choć
        przez chwilę się zastanowi to dojdzie do podobnych wniosków co do nazwy klubu.
        Dziecinna duma i bez urazy brednie z "biało niebieską krwią" mnie nie ruszają. Ja
        chcę w Płocku klub który walczy o puchary a nie jak przewiduję w przyszłości
        walczy o innego sponsora bo "stary" nie chce dawać pieniążków na klub.

Nie masz wogóle zielonego pojęcia, co dla prawdziwych kibiców znaczy przywiązanie
        do barw klubowych, do nazwy. To jest tak samo, jakby któregoś dnia przyszła do
        Ciebie do domu obca kobieta i powiedziała, że będzie od jutra Twoją nową matką
        (bez obrazy).
        Myślę, że mam pojęcie co do określenia "prawdziwy kibic". Rozumiem przez to :
        - człowieka który jest z drużyną nie tylko kiedy przegrywa (w Płocku tego nie ma),
        - często chodzi na mecze (j.w.),
        - kibicuje z zachowaniem pewnych zasad kultury (j.w.),
        - chce jak najlepiej dla swojego klubu (zapewne zapomniałem o czymś!),
        Oceniając płockich tzw. kibiców to jest to grupa w większości 15-18 latków którzy
        jak drużynie "idzie" to pieją z zachwytu a jak nie to ich wyzywają od .... (co
        prawda czasem ja też chętnie bym im powiedział co o nich myślę ale nie ma sensu).
        Zobacz jak kibicują w Poznaniu na Lechu (chciałoby się tego w Płocku) Co do
        tekstu "nowa matka..." nie będę tego komentował, jeszcze raz powiem ORLEN ma w
        d.... cały klub i obym się mylił, ale za rok, dwa, powiedzą nam pewnie "chłopaki
        bawcie się sami" i wtedy dyrdymały pt. "we mnie płynie biało niebieska krew" będą
        się nadawały do .... bo wtedy będziemy grać w III lidze albo klub się rozwiąże bo
        kto da pieniążki jak nie ORLEN (niestety nie widzę w Płocku zakładu który mógłby
        sobie pozwolić na sponsorowanie klubu I ligowego)

Ja to tak pojmuję i chciałbym jeszcze dodać, że nie jestem żadnym naiwniakiem,
        który cieszy się z nazwy, jestem od ZAWSZE kibicem, WISŁY, którą kocham od
        urodzenia i płynie we mnie niebiesko-biała krew.
        Jeśli się zakwalifikowałeś do grupy optymistów którzy pieją z radości bo mamy
        wreszcie WISEŁKĘ to niestety tekst który pisałem powyżej jest właśnie skierowany
        do Ciebie "bez urazy". Ja mogę kibicować nawet ORLENOWI! Pamiętasz jak kiedyś
        obecny rzecznik klubu powiedział, że nigdy nie wypowie słowa "ORLEN", wielu jest
        takich przebarwieńców, ja do nich nie należę a kolejną 4 czy 5 zmianę nazwy
        upatruję jako zbędne wydawanie pieniędzy. Niestety wielu ludzi patrzy na to jak
        na zbawienie a jest trochę odwrotnie!
        Pozdrowienia

• Gość: PIOTREK Re: Naiwniacy cieszący się ze zmiany nazwy na Wisła !! IP: *.um.pl / 10.10.1.* 20.06.02, 09:46
        • Gość: PIOTREK Re: Naiwniacy cieszący się ze zmiany nazwy na Wisła !! IP: *.um.pl / 10.10.1.* 20.06.02, 09:58
          Pisanie o tym, że płynie we mnie "niebiesko-biała" krew nie jest dla mnie
          zadnym dyrdymałem. Odkąd sięgam pamięcią, ojciec zabierał mnie na każdy mecz
          Wisły "w domu", jak i "na wyjeździe". Teraz ja podtrzymuję rodzinną tradycję i
          zabieram swoją córkę, tak na mecze w Płocku, jak i poza nim. Nie chcę się
          licytować, kto jest lepszym czy gorszym kibicem, bo to akurat nie ma
          najmniejszego sensu, ale zrozum mnie, że nazwę "WISŁA" mam wkodowaną i nic ani
          nikt nie jest w stanie mi jej wymazać. A co do niedorzecznika Macieja, to nie
          chcę się wypowiadać. Pomijam ten temat milczeniem. Nie jestem hurraoptymistą,
          ale bardzo się cieszę, że klub powrócił do swojej starej nazwy, która
          przypomina mi cudowne chwile spędzone na stadionach niemalże całej Polski.
          Myślę, że nie ma co dalej się rozwodzić nad tym tematem. Sprawę uważam za
          zakończoną.
          Pozdrawiam i życze w nowym sezonie jak najwięcej sportowych wrażeń.
        • Gość: Wuzel Domyslny :) IP: 80.48.107.* 20.06.02, 13:54
          Panie Prowokatorze. Napisal Pan cala prawde. Oczywiscie oparta jest ona w 100%
          na domyslach, ale coz to przeszkadza nazwac ludzi, ktorzy kochaja Wisle
          naiwniakami? Co przeszkadza ponabijac sie z nich? "O niemadrzy, zobaczycie, za
          rok dwa bedziecie plakac za Orlenem". Niech Pan przyjmie do wiadomosci, ze ja
          plakal nie bede, i wielu jest do mnie podobnych.
        • Gość: barnej Re: Naiwniacy cieszący się ze zmiany nazwy na Wisła !! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 20.06.02, 14:02
          fred_flinston napisał(a):

Co do pojęcia "Kibic" to myślę, że osobę która chodzi na wszystkie
          > mecze "u siebie" można tak nazwać (niestety na wyjazdy nie mam czasu) ale napew
          > no
          > masz inne wyobrażenie "kibicowania".
          nie ejstes kibicem jestem po prostu widzem. kibic szanuje nazwe klubu i barwy a
          widz ma to w dupie. dla ciebie Wisła, Legia, POgoń to wzystko jedna a dla nas
          kibicow liczy sie tylko Wisła Płock i bedziemy z nia na dobre i na zle.
          • Gość: polo Re: Naiwniacy cieszący się ze zmiany nazwy na Wisła !! IP: 80.48.107.* 21.06.02, 00:31
            uważam,że fred ma rację.wy ''prawdziwi'' kibice za rok zaśpiewacie""jebać
            zarząd""bo nie będzie kasy z orlenu na wisłę,Dmo wróci do warszawy,a my
            zostaniemy na peryferiach wielkiej piłki.ilu z was wtedy przyjdzie na mecz?
            przecież wasze kibicowanie zaczelo się za kadencji wenerskiego,wtedy była już
            petrochemia!kto z was chodził na wisłę?nawet jak macie teraz18 lat i tak
            pierdolicie o miłości do wisły!pamiętacie wisłę?ja pamiętam.to była straszna
            kaszana!!
            • Gość: PIOTREK Re: Naiwniacy cieszący się ze zmiany nazwy na Wisła !! IP: *.um.pl / 10.10.1.* 21.06.02, 08:08
              Ja akurat pamiętam Wisłę jeszcze z czasów trenera Tymowicza i nie zgodzę się z
              Tobą, że była kaszana. Mecze były niejednokrotnie ciekawsze i bardziej zacięte,
              niż te obecne układane i sprzedawane (np. Zagłębie - Śląsk). Co z tego, że w
              tamtych latach było balansowanie między II, a III ligą, teraz z nazwą O... było
              balansowanie między I, a II ligą. Podkreślę jeszcze raz, iż wszystko co piękne
              w płockim sporcie kojarzy mi się z WISŁĄ, a nazwa O...., niestety, ten kto ją
              wymyślił, nie wziął nawet pod uwagę faktu, iz jest to miasteczko w Niemczech.
              Ale jak komuś się ta nazwa podoba to może jeździć, np. do Kędzierzyna na mecze
              siatkówki i wykrzykiwać pod niebiosy "O....., O.....". Mogę się założyć, że
              nawet bez koncernu naftowego, WISŁA da sobie radę na arenie I ligi, w końcu od
              czego mamy Prezesa Dmoszyńskiego, którego serdecznie pozdrawiam.
            • Gość: Wuzel Re: Naiwniacy cieszący się ze zmiany nazwy na Wisła !! IP: 80.48.107.* 21.06.02, 10:37
              Ja pamietam Wisle... jesli mam porownywac, to wspomnienia te sa znacznie lepsze
              niz niedawne doswiadczenia z Orlenem w drugiej lidze. Moje doswiadczenia z
              Wisla nie zaczely sie od trenera Wenerskiego i nie mam 18 lat, ale przeciez Ty
              wiesz lepiej.
              • Gość: Geniek Re: Naiwniacy cieszący się ze zmiany nazwy na Wisła !! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 21.06.02, 13:30
                Ludzie skąd wy jesteście z Marsa? Klub I-ligowy obecnie potrzebuje grubych
                milionów złotych i brednie człowieka piszącego, że Wisła i tak sobie poradzi
                bez poważnego sponsora np. ORLENu można wsadzić między bajki. Tak więc tak samo
                jak ferd i barnej : cieszcie się naiwniacy, pogadamy za rok, dwa zobaczymy czy
                będzie Wam tak samo wesoło. Wisła zagra w IV lidze bo nie będzie ich stać na
                nic więcej (obym się mylił). I niech nikt nie pisze bredni, że życzę źle dla
                klubu bo tak nie jest, trzeba być rozsądnych, a rozsądek podpowiada mi to, że
                zmiana nazwy nie jest bez powodu, to jest pretekst dla innych działań w
                przyszłości!
                Pozdrowienia dla Wszystkich, "prawdziwych kibiców" szkoda tylko, że naiwnych!!!
                • Gość: jacky Re: Naiwniacy cieszący się ze zmiany nazwy na Wisła !! IP: 2.4.STABLE* / 10.200.16.* 21.06.02, 14:44
                  A Ty Geniek zrozum, że PKN Orlen nigdy nie dał i nie do grubych milionów na
                  sport wyczynowy - to jest spółka prawa handlowego i takie są realia!!! Może
                  sponsorować siatkówkę lub rajdy samochodowe, bo na to starczy, ale nie piłkę
                  nożną. Wiem o tym doskonale bo mam "wejścia" w dziale marketingu PKN - w tym
                  klubie nigdy nie było wielkich pieniędzy, a przynajmniej takich jakie są
                  potrzebne do stworzenia drużyny piłkarskiej na poziomie przynajmniej krajowym.
                  I załapcie to wreszcie - jeśli klub zostałby przy nazwie Orlen nic by sie nie
                  zmieniło, kasa byłaby ta sama co będzie teraz!!!
                  Nazwę zmieniono, aby szukać nowych sponsorów, których n Orlen odstraszał po
                  prostu, tak samo jak odstraszał kibiców. I rozmowy w sprawie sponsorów są
                  zaawansowane, zarówno do piłki ręcznej, jak i nożnej, ale nie powiem wam o kogo
                  chodzi, bo przepraszam - nie jesteście warci żeby poświęcać Wam uwagę.
                  I tym panom, którzy twierdzą, że stara Wisła to była "kaszana" przypomnę, że na
                  ten wspaniały Orlen przychodziło ostatnio po kilkaset dosłownie widzów!! No to
                  pewnie te kilkaset widzów będzie strasznie żałowało, że klub nie nazywa się już
                  Orlen...
                  A ja od 25 lat widziałem ok. 75% wszystkich meczów Wisły (łącznie z
                  wyjazdowymi) i najbardzie wstydziłem się, gdy klub występował pod nazwą Orlen
                  niestety, bo to była już MEGA KASZANA...
                  Pozdro
                  • Gość: Geniek Re: Naiwniacy cieszący się ze zmiany nazwy na Wisła !! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 25.06.02, 10:43
                    Gość portalu: jacky napisał(a):

> A Ty Geniek zrozum, że PKN Orlen nigdy nie dał i nie do grubych milionów na
                    sport wyczynowy - to jest spółka prawa handlowego i takie są realia!!!
                    Proszę, Pan pouczający! Co do Spółek Prawa Handlwego to możemy pogadać ale może
                    nie na Forum, a co do tego, że Orlen nie da milionów na sport, kto w poprzednich
                    sezonach miał jeden z największych budżetów jak nie Legia, Wisła, Amika, Orlen,
                    itd. (nie ważna kolejność) A jak liczysz na innych sponsorów to powodzenia
                    (naiwny jesteś!!!)

> Wiem o tym doskonale bo mam "wejścia" w dziale marketingu PKN - w tym
                    klubie nigdy nie było wielkich pieniędzy, a przynajmniej takich jakie są
                    potrzebne do stworzenia drużyny piłkarskiej na poziomie przynajmniej krajowy
                    Prawda, że pieniądze idą na takie sprawy jak korty w Warszawie, czy TV Familijna
                    (i to grube miliony) itd. (a na most PKN obiecał za czasów prez. Jakubowskiego
                    150 tys. to jest dopiero kpina - przypominam, wtedy w Zarządzie PKN był p.
                    Drętkiewicz, który zapewne niedługo będzie starał się o fotel Prezydenta Miasta)
                    ale chyba nie powiesz, że pieniądze, które poszły w ostatnim sezonie w I lidze
                    były małe, myślę, że wystarczające na środek tabeli!

> I załapcie to wreszcie - jeśli klub zostałby przy nazwie Orlen nic by sie nie
                    zmieniło, kasa byłaby ta sama co będzie teraz!!!
                    Naiwność do granic możliwości. Mając takiego sponsora zmieniamy nazwę na wyraźne
                    jego życzenie, za rok dwa szukamy następnego bo ten ma pretekst aby odejść,
                    przecież nie ma klubu Orlen tylko Wisła, a nowego sponsora możemy szukać do
                    usr... śmierci (mamy w lidze na to przykłady jak długo i nie skutecznie szuka się
                    pożądnego sponsora) ale co tam jest fajnie Mamy Wisłę !!! jest Qulll, tylko że
                    jak to w Polsce bywa Ci sami za rok dwa będą wieszali psy na całym Zarządzie
                    S.S.A. że dopuścili do zmiany nazwy na Wisła!!!

> Nazwę zmieniono, aby szukać nowych sponsorów,
                    Powodzenia w szukaniu sponsorów (oby się znaleźli) ja jestem pesymistą!

> I rozmowy w sprawie sponsorów są zaawansowane, zarówno do piłki ręcznej, jak i
                    nożnej, ale nie powiem wam o kogo chodzi, bo przepraszam - nie jesteście warci
                    żeby poświęcać Wam uwagę.
                    Bardzo mi przykro, że nie chce Pan z nami pogadać, jaka szkoda!!! Pan
                    Wszechwiedzący, z "wejściami w Dz. Marketingu", co do piłki ręcznej to wiem o
                    kogo chodzi, ale to nie jest niestety aktualne!

> I tym panom, którzy twierdzą, że stara Wisła to była "kaszana" przypomnę, że na
                    Tak nie uważam, wtedy na Wisłę przychodziło wielu prawdziwych kibiców, nie takich
                    jak teraz na Orlen czy Wisłę (grupa 18 latków, co to jak idzie to latają nad
                    murawą z zachwytu, a jak nie idzie to gwizdają i wyzywają swoich niedawnych
                    ulubieńców)!!!

> ten wspaniały Orlen przychodziło ostatnio po kilkaset dosłownie widzów!! No to
                    pewnie te kilkaset widzów będzie strasznie żałowało, że klub nie nazywa się już
                    Prawda, a to świadczy tylko o Płockich kibicach bo prwdziwy kibol kibicuje
                    Orlenowi ale także i Wiśle !

Dla wyjaśnienia!!!
                    Nie jestem przeciwnikiem nazwy Wisła (chciałbym aby tak właśnie nazywała się moja
                    ukochana drużyna) ale jestem realistą i pewnie niedługo nie będziemy mieli czym
                    cieszyć się w Płocku jeśli chodzi o sport!!! Co z tego, że będzie Wisła jak nic
                    nie będzie znaczyła w kraju, co jest dla każdego kibica najważniejsze? Aby jego
                    drużyna wygrywała!!!! (a jak przegrywa to w jakimś stylu)
                    • Gość: jacky Re: Naiwniacy cieszący się ze zmiany nazwy na Wisła !! IP: 2.4.STABLE* / 10.200.16.* 25.06.02, 17:35
                      Dobra Geniek, mogę z Tobą podyskutować, bo widzę, że jesteś chyba kibicem
                      Wisły. Przepraszam jeśli w poprzednim wejściu kogoś uraziłem, nie miałem
                      takiego zamiaru, po prostu wszystko co ostatnio dzieje się wokół Wisły wydaje
                      mi się co najmniej dziwne. No bo popatrz - Dmo spotyka się na treningu z
                      kibicami i mówi, że nie jest żle (oczywiście zawsze mogłoby być lepiej), że
                      jest w miarę usatysfakcjonowany umową z koncernem, ale oczywiście nie zamierza
                      spoczywać na laurach, tylko bierze się za szukanie dodatkowych sponsorów.
                      Dlaczego mam mu nie wierzyć? Ktoś tu wzywa, żeby mu pomóc, ale jak i po co,
                      kiedy o tę pomoc nie prosi?? Za kilka dni klub podpisał umowę z następnym nowym
                      piłkarzem. Czyli co? Jest tragicznie, nie ma pieniędzy na normalną egzystencję
                      i sprowadza się co najmniej ośmiu dobrych ligowych piłkarzy? Czy Ty zdajesz
                      sobie sprawę ile tacy zawodnicy będą musieli zarabiać? I co? On by się porywał
                      z motyką na słońce? Jest filantropem, idiotą? Przecież miał drużynę,
                      która "awansowała", jakby nie było kasy, to by nie ściągał tych drogich w
                      utrzymaniu piłkarzy!! I to mnie właśnie zastanawia - uważam, że gdyby było tak
                      tragicznie jak piszecie -Dmoszyńskiego już by tu nie było!! Być może nie jest
                      różowo, ale przypomnę, że Dmo razem z Romanowskim grali z Legią z Champions
                      League bez żadnych wielkich sponsorów strategicznych!! I tak jest w większości
                      polskich klubów!! Kto ma porządnego sponsora? Amica, Wisła, może Lubin, Groclin
                      a reszta? I świetnie dają sobie radę! Ba - grają w pucharach (Polonia), bo mają
                      obrotnych, oddanych działaczy, których my do tej pory nie mieliśmy!
                      I na koniec o budżecie klubu. Nie wiem Gienek ile lat Ty "siedzisz" w piłce,
                      ale jeżeli uwierzyłeś, że nasz budżet zalicza się do czołowych w Polsce, to
                      jesteś w błędzie. Podajesz oficjalne dane, które nie mają pokrycia w
                      rzeczywistości, bo żaden klub nie poda do publicznej wiadomości jakimi kwotami
                      obraca! Niedawno, chyba nawet Dmo, powiedział, że budżet Orlenu jest na bardzo
                      słabym poziomie drugoligowym! A on się chyba na tym zna? W PKN nie zdają sobie
                      sprawy ile kosztuje stworzenie i utrzymanie drużyny piłkarskiej! I dlatego tu
                      nigdy nie było wyników - małe pieniądze i słabi działacze, nie potrafiący
                      zrobić "coś z niczego". Dlatego tu nie przychodzili wielcy piłkarze i trenerzy -
                      bo poza terminowością wypłat, żadnych, nawet niewielkich kokosów w Płocku nie
                      było.
                      A i jeszcze jedno - nie jestem "wszystkowiedzący", wręcz przeciwnie bardzo
                      łaknę wiedzy, zwłaszcza z prawa handlowego, które między innymi będzie za 4 dni
                      tematem obrony mojej pracy dyplomowej.
                      Jestem za to być może naiwny, bo kocham ten klub i nie dopuszczam do siebie
                      myśli, że mogłoby mu się stać coś złego. A jeśli ten "okręt" będzie tonął, to
                      ja go na pewno opuszczę jako ostatni.
                      Nie gniewaj się, ale ja tak właśnie myślę. Do zobaczenia na stadionie WISŁY w
                      Płocku.
                      Pozdro
                • Gość: Wuzel Re: Naiwniacy cieszący się ze zmiany nazwy na Wisła !! IP: 80.48.107.* 21.06.02, 16:12
                  "Obym sie mylil" :)))))))))))
                  rotfl

Takim nawet jak graficznie rozrysujesz to nie przekonasz.
                  • Gość: wislafan ten kto zalozyl ten temat to c.w.e.l!!! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 25.06.02, 19:40
                    do tych co ...a ze teraz bedziemy bez kasy bo zmienili nazwe. ... byl
                    orlen i co - gralismy w pucharach, mielismy mistrza,...a mielsimy spadlismy
                    do 2 ligi wiec nie ...cie mi ze jak sie klun nazywa orlen to od razu bedzie
                    mistrzem. taka odra wodzislaw nie ma kasy i co gra w lidze juz tyle lat i jakos
                    sobie radzi. i napewno nasza wisła tez sobie poradzi .wiec pzrestancie
                    ...ic o jakis glupotach ze teraz bedzie lipa bo orlen da mniej kasy jak wam
                    zalezy na kasie to jezdzijcie na amice wronki oni tam maja kase i firmowa
                    nazwe.i ... nie nazywaj ludzi naiwniakami bo chyba sam nim jestes.
                • Gość: realny Re: Naiwniacy cieszący się ze zmiany nazwy na Wisła !! IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.02, 21:25
                  Mysle ze SLD nie bedzie chcialo pozwolic sobie na strate poparcia w najbardziej
                  czerwonym miescie kraju. Dzialania Wrobla na szkode Wisly dadza argumenty
                  opozycji i moga spowodowac ze najbardziej czerwone miasto zmieni diametralnie
                  poglady polityczne. Mysle ze Wrobel doskonale zdaje sobie z tego sprawe wiec o
                  finanse dla Wisly nie mamy sie co martwic. Jesli zamierza zagrac inaczej to
                  oznaczac to bedzie ze Plock jest wazny ale tylko w wyborach. Moze chociaz w
                  czesci pieniadze przeznaczane na sport na wysokim poziomie zrekompensuja
                  plockiej spolecznosci zanieczyszczone przez PKN powietrze.
    • Gość: Geniek Re: Naiwniacy cieszący się ze zmiany nazwy na Wisła !! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 01.07.02, 14:10
      Gdzie jest jacky? Może wiesz co słychać w Wiśle? Przecież masz "układy w Dz.
      Marketingu w PKN" Napisz co z Kuźbą, Majdanem i resztą. Ups. zapomniałem, Ty
      dla takich jak ja nie napiszesz. To napisz dla innych!!!

Wszechwiedzący, naiwny jacky
      • Gość: PIOTREK Re: Naiwniacy cieszący się ze zmiany nazwy na Wisła !! IP: *.um.pl / 10.10.1.* 01.07.02, 14:58
        Jak jesteś kibicem to powinieneś wiedzieć co w klubie sie dzieje, no ale...
        teraz jest Wisła, to jesteś niedoinformowany, ale za to jak był o..., to
        wiedziałeś wszystko i nie musiałeś pisać takich głupich postów.
      • Gość: jacky Re: Naiwniacy cieszący się ze zmiany nazwy na Wisła !! IP: 2.4.STABLE* / 10.200.16.* 01.07.02, 16:35
        Odpowiedż na Twoje zarzuty Geniek dałem już kilka dni temu. Wydawało mi się, że
        nawet mogę trochę z Tobą porozmawiać merytorycznie, ale rozczarowałem się
        niestety... Co prawda nie mam "układów" w Dziale Public Relation PKN i nie
        jestem niestety "wszechwiedzący" - wiem co dzieje się w klubie z tego prostego
        powodu, że Wisła jest mi niesamowicie droga i gdybym mógł nieba bym jej
        uchylił. Dlatego interesuję się bardzo jej losami. Dowiedziałem się więc jak
        wygląda sytuacja z Kużbą, Majdanem i kilkoma innymi piłkarzami, którzy wciąż są
        do Wisły przymierzani...
        Większość piszących na forum GW wie już gdzie dzielą się informacjami wierni
        kibice Wisły i tam ich zapraszam...
        A ja z przykrością muszę już to forum, które jeszcze kilka tygodni temu
        zupełnie inaczej wyglądało, opuścić.
        Pozdro
        • Gość: BIKO Re: Naiwniacy cieszący się ze zmiany nazwy na Wis IP: *.chomiczowka.net.pl 15.07.02, 00:33
          Witam

I od razu skrytykuję pozbawione podstaw pieprzenie o wycofaniu sie z
          finansowania Wisły przez PKN Orlen. Z tego co wiem nie ma takiej opcji az do
          2005 roku. Jezeli pieniądze zistana przesrane to co innego. Druga rzecz Wisła
          to swiętość Orlen to twór sztyczny.
          trzecia- ten facio czy grupa faciów , którzy wymyślili zmiane nazwy i barw
          dalej są w promocji PKN-u.
          Może się przyznacie do swojego pomysłu cwaniacy. Ile to kosztowało?
          Daję wam Tydzień.
          Później ujawnię nazwiska na forum,
          BIKO

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka