Dodaj do ulubionych

Były wojewoda płocki aresztowany!!!!!!!!!!!!!!!

03.07.02, 12:29
... pod zarzutem oszustwa i prania brudnych pieniędzy!
Obserwuj wątek
    • Gość: atena Re: Były wojewoda płocki aresztowany!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 03.07.02, 12:45
      I to jest wlasnie zsmp. I to jest wlasnie sld. I to jest wlasnie tzw. lewica.
      Ludzie obudzcie sie !!!
      • Gość: kbkklk Re: Były wojewoda płocki aresztowany!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 03.07.02, 17:32
        aresztowany to nie znaczy winny! poczekajmy czy bedzie sąd i wyrok? , a do
        wiezien to osadzaja przestepcow a nie wojewodow , prezydentow czy kierowcow!
    • Gość: miczel Re: Były wojewoda płocki aresztowany!!!!!!!!!!!!!!! IP: 2.3.STABLE* / 192.168.100.* 03.07.02, 13:04
      Budzimy sie,codziennie rano.I słyszymy o równie uczciwej prawicy :
      Modrzejewski,Kolasiński,ŚP. Dębski,Krzaklewski,i jeszcze setki innych wzorów
      uczciwości.
      Jak jestes niedoinformowany to sie nie odzywaj.
      Pozdroofka!
      • dagobah Re: Były wojewoda płocki aresztowany!!!!!!!!!!!!!!! 03.07.02, 13:12
        Gość portalu: miczel napisał(a):

> Budzimy sie,codziennie rano.I słyszymy o równie uczciwej prawicy :
        > Modrzejewski,Kolasiński,ŚP. Dębski,Krzaklewski,i jeszcze setki innych wzorów
        > uczciwości.

Aha, rozumiem. Lewica bierze przykład z Prawicy.
        • dzwonnik Re: Były wojewoda płocki aresztowany!!!!!!!!!!!!!!! 03.07.02, 13:59
          Wierzyc mi sie nie chce, kiedy czytam Wasze opinie... Przeciez nikomu nie
          podoba sie to, ze narod jest rozkradany i to niezaleznie od kogo. Nie mozna
          oceniac calego ukladu politycznego za to co sie dzialo czy dzieje. Kradna po
          prostu ZLODZIEJE!!! Zadne stowarzyszenie, organizacja czy partia nie ma w swoim
          statucie takiego zapisu, w ktorym z zalozenia nastawia sie na przekrety. To
          pojedynczy ludzie uwiklani w rozne uklady podejmuja sie tej wrecz zbrodniczej
          dzialalnosci. Moim zdaniem wynikiem tego wszystkiego jest brak okreslonych
          zapisow prawnych, kontroli, etc., a takze (jesli juz doszedlem do tego)
          jednolitej partii sprawujacej rzady. Wtedy to wymogiem kompromisow obsadzane sa
          rozne szczeble administracji czy gospodarki i tak naprawde zaciera sie granica
          odpowiedzialnosci. Jedni zganiaja na drugich... i tak w kolo Macieju...
          Moim zdaniem partia wygrywajaca wybory powinna otrzymaywac niemalze calosc
          rzadow i ponosic za to personalna odpowiedzialnosc polityczna, karna i
          majatkowa. Wtedy kryteria oceny beda jasne i przejrzyste, a szmuglarze nigdy
          wiecej nie obejma waznych stanowisk.
          • dagobah Re: Były wojewoda płocki aresztowany!!!!!!!!!!!!!!! 03.07.02, 14:08
            > Moim zdaniem partia wygrywajaca wybory powinna otrzymaywac niemalze calosc
            > rzadow i ponosic za to personalna odpowiedzialnosc polityczna, karna i
            > majatkowa. Wtedy kryteria oceny beda jasne i przejrzyste, a szmuglarze nigdy
            > wiecej nie obejma waznych stanowisk.

Była taka partia!!!
            Nazywała się PZPR.
            • hiubi Re: Były wojewoda płocki aresztowany!!!!!!!!!!!!!!! 03.07.02, 20:16
              Mam nadzieje, ze nie o to chodziło Dzwonnikowi...
              Po prostu w tej chwili partie które sprawują władze są zwykle wenętrznie
              poszrpane i w tym problem.
              Nie może byc tylko 1 partii. Ale ci co są w tej chwili u władzy powinni być
              bacznie obserwowani przez pozostałych i wszystko im wytykać. Później karuzela
              i w drugą stronę...
              Hiubi - jak zwykle idealista ;-)
          • pinch ... zgadzam sie z Dzwonnikiem 03.07.02, 14:12
            dzwonnik napisał(a):

> Wierzyc mi sie nie chce, kiedy czytam Wasze opinie... Przeciez nikomu nie
            > podoba sie to, ze narod jest rozkradany i to niezaleznie od kogo. Nie mozna
            > oceniac calego ukladu politycznego za to co sie dzialo czy dzieje. Kradna po
            > prostu ZLODZIEJE!!! Zadne stowarzyszenie, organizacja czy partia nie ma w swoim
            >
            > statucie takiego zapisu, w ktorym z zalozenia nastawia sie na przekrety. To
            > pojedynczy ludzie uwiklani w rozne uklady podejmuja sie tej wrecz zbrodniczej
            > dzialalnosci. Moim zdaniem wynikiem tego wszystkiego jest brak okreslonych
            > zapisow prawnych, kontroli, etc., a takze (jesli juz doszedlem do tego)
            > jednolitej partii sprawujacej rzady. Wtedy to wymogiem kompromisow obsadzane sa
            >
            > rozne szczeble administracji czy gospodarki i tak naprawde zaciera sie granica
            > odpowiedzialnosci. Jedni zganiaja na drugich... i tak w kolo Macieju...
            > Moim zdaniem partia wygrywajaca wybory powinna otrzymaywac niemalze calosc
            > rzadow i ponosic za to personalna odpowiedzialnosc polityczna, karna i
            > majatkowa. Wtedy kryteria oceny beda jasne i przejrzyste, a szmuglarze nigdy
            > wiecej nie obejma waznych stanowisk.

w pelni sie zgadzam ...
            ... dodam tylko, ze jeszcze powinno sie obalić obowiazujaca w praktyce
            ekonomiczną zasade rakiety: nie odpalisz, nie wystartujesz ... ;-)
          • Gość: Chętkoś Re: Były wojewoda płocki aresztowany!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 04.07.02, 07:53
            Drogi Dzwonniku,
            przecież nic sie takiego nie stało ! Nie bój się, wkrótce tow. Bielak zostanie
            wypuszczony i dopuszczony do kolejnych przetargów i władzy. Zresztą to nie
            pierwszy przypadek. Z namaszczenia SLD w jednej z płockich spółek w Radzie
            Nadzorczej zasiada tow. B. - swojego czasu skazany prawomocnym wyrokiem na
            długoletnie więzienie za przestępstwa gospodarcze w dystrybucji paliw. A teraz
            jest wybitnym fachowcem od rewitalizacji płockiej Starówki.
            Masz rację, w Polsce są nieczytelne reguły gry . Nikt nie odpowiada za nic.
            A jeżeli chodzi o pełne przejęcie władzy przez zwycięską partię, to w Płocku
            tak właśnie jest ( władzę sprawuje SLD) i ja widzę, że ty jesteś z tego
            zadowolony i dumny.

Do zobaczenia pod pomnikiem ku czci prześladowanego przez prawicę uczciwego
            towarzysza Bielaka !
            • Gość: Geniek Re: Były wojewoda płocki aresztowany!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 04.07.02, 08:30
              Gość portalu: Chętkoś napisał(a):

> Drogi Dzwonniku,
              > przecież nic sie takiego nie stało ! Nie bój się, wkrótce tow. Bielak zostanie
              > wypuszczony i dopuszczony do kolejnych przetargów i władzy. Zresztą to nie
              > pierwszy przypadek. Z namaszczenia SLD w jednej z płockich spółek w Radzie
              > Nadzorczej zasiada tow. B. - swojego czasu skazany prawomocnym wyrokiem na
              > długoletnie więzienie za przestępstwa gospodarcze w dystrybucji paliw. A teraz
              > jest wybitnym fachowcem od rewitalizacji płockiej Starówki.
              > Masz rację, w Polsce są nieczytelne reguły gry . Nikt nie odpowiada za nic.
              > A jeżeli chodzi o pełne przejęcie władzy przez zwycięską partię, to w Płocku
              > tak właśnie jest ( władzę sprawuje SLD) i ja widzę, że ty jesteś z tego
              > zadowolony i dumny.
              >
              > Do zobaczenia pod pomnikiem ku czci prześladowanego przez prawicę uczciwego
              > towarzysza Bielaka !

Brak słów! Typowe dla takiego typa jak Chętkoś, który zawsze wszystko rozumie
              inaczej! Ilu jeszcze jest nawiedzonych na forum ???? Myślę, że Dzwonnikowi
              chodziło o coś zupełnie innego, że nie ważne czy to AWS czy SLD, ZŁODZIEJ TO
              ZŁODZIEJ!!!

• dzwonnik Re: Były wojewoda płocki aresztowany!!!!!!!!!!!!!!! 04.07.02, 10:44
                Oczywiscie Chętkoś jak zwykle rozumie wszystko troche inaczej. Doskonale
                zauwazyli to co mialem na mysli Pinch i Geniek. Nie bronie nikogo, a w
                szczegolnosci zlodziei, ktorzy okradaja NAS WSZYSTKICH. Mialem na mysli cale
                zjawisko, ktore dotyczy tego problemu. Niezaleznie z jakiej opcji politycznej
                sa ludzie, powinni odpowiadac za to co robia.

Co do moich przekonan politycznych, to zachowam je dla siebie. Nie obrzucam
                ludzi forumowym blotem kiedy sam jestem w ukryciu. Poza tym trzymajmy sie
                faktow.

Tak wiec podsumowujac: Drogi Chętkosiu. Jestes tu z pewnoscia dosc barwna
                wirtualna postacia, a Twoje wpisy sa niezwykle krytyczne i zlowieszcze. Mam
                nadzieje, ze zal lub zlosc, ktore przejawiasz do opcji rzadzacej czy
                kogokolwiek innego (nie wnikam), wkrotce mina.
                Zycze Ci duzo pogody ducha.
                Dzwonnik :)
                • pinch zgadzam sie z Dzwonnikiem po raz 2gi 04.07.02, 11:26
                  dzwonnik napisał(a):

> Doskonale
                  > zauwazyli to co mialem na mysli Pinch i ...

Ano wlasnie. Odebralem Twoj post jako probe szerszego uogolnienia dla calej sceny
                  politycznej. Zadziwiajace jest jednak jak bardzo spolaryzowane poglady
                  polityczne tu sa prezentowane. Niektorzy za kazdym rogiem widza diabla ;-)
                  O polityce w Polsce i wiekszosci politykow mam wlasne zdanie i nie mam checi go
                  prezentowac. Mam gdzies etosy, patosy, manifesty, obeliski. I chociaz uwazam iz
                  obecny pan Prezydent Najjasniejszej Rzeczpospolitej nie ma moralnego przywileju
                  sprawowac tego urzedu, to czy ten fakt mi sie podoba czy nie - musze to
                  zaakceptowac i przejsc nad tym do porzadku dziennego.
                  I jeszcze jedno ... nie ma czegos takiego jak jedyny sluszny patriotyzm ktory
                  staraja sie "podrzucic" kolesie od "bialych do czarnych".
                  • Gość: bigbud Re: zgadzam sie z Dzwonnikiem po raz 2gi IP: 217.153.74.* 04.07.02, 12:23
                    Ogolnie dochodze do wniosku ze niewazne kto dojdzie do wladzy i tak kradl
                    bedzie. Moja recepta na poprawienie sytuacji: odstrzelic cale kilka pokolen
                    sprqawujacych wladze, wstawic nowych ludzi (w wieku nie wyzsszym niz 26-28) -
                    tyle ze to tez nie do konca gwarantuje lepsze efekty :( Niestety wiekszosc jak
                    dorwie sie do wladzy to chce sie jak najszybciej nachapac :)
                    • pinch Re: zgadzam sie z Dzwonnikiem po raz 2gi 04.07.02, 12:31
                      Uciac głowe hydrze władzy mozna, tylko ze ta glowa odrasta po jakims czasie ;-)
                      Ktos kiedys powiedzial: nie bedzie w Polsce dobrze dopoki nie rozstrzela sie
                      10tys łajdaków. Inny zapytal: a jesli sie tylu nie znajdzie? Odpowiedz
                      brzmiala: dobierze sie z normalnych. ;-)
                • Gość: Chętkoś Re: Były wojewoda płocki aresztowany!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 04.07.02, 13:48
                  Mój najdroższy i najdźwięczniejszy Dzwonniku !
                  Z podziwem śledzę twoje (i nie tylko) posty, w których to próbujesz przemycić
                  dyskretnie mój wizerunek : totalnego oszołoma. I niech tak będzie ! Ja jestem
                  oszołomem i oczywiście nie mam racji za grosz , a na dodatek jestem prymitywnym
                  przeciwnikiem SLD. Ty zaś (i nie tylko) jesteś zatroskanym o losy Polski
                  odpowiedzialnym obywatelem, który wygłasza jedynie słuszne sądy (oczywiście jak
                  najbardziej wyważone i obiektywne). Przeto radzę Ci: rusz sie od komputera i
                  poobserwuj troszkę życia. Tu, na tym forum (odkąd się pojawiłem) prowadzony
                  jest dyskretny spór o sposob sprawowania władzy przez SLD w mieście Płocku i w
                  naszym państwie. I wielu naszych "forumowców" nie chciało wierzyć, że z tego
                  sposobu sprawowania władzy będzie wstyd, katastrofa i wymierne straty.
                  Przypominam sobie spór z większością , kiedy to część piszących na forum z
                  entuzjazmem przyjęła czczy gest Hetkowskiego w postaci usunięcia
                  Markuszewskiego.Miało być lepiej, i co? - jest lepiej - no odpowiedzcie. (Ja
                  wam mogę odpowiedzieć: Markuszewski się nie nadaje do tej roboty, ale
                  odpowiedzialność za jego "sukcesy" powinien zebrać bezpośredni przełożony,
                  który rzekomo nic nie wiedział. Tylko za co brał pieniądze...) Przy okazji nikt
                  nie napisał, że SLD zrobiło polityczną czystkę w spółkach gminnych, że w ciągu
                  tej kadencji ośmiu radnych SLD otrzymało fikcyjne dyrektorskie posady w
                  spółkach komunalnych za niefikcyjne pieniądze. I nic, cisza spokój.dopiero jak
                  wybucha skandal na skalę krajową, to wszyscy się budzą ze snu zimowego i
                  wyrażają zdziwienie.
                  Pamiętam, że jak podobne przekręty robili dzialacze AWS, to wszyscy krytykowali
                  AWS (i słusznie), ale jak się okazało, że złodziejami są towarzysze z SLD, to
                  zamiast ostrych słów potępienia można poczytać filozoficzne kawałki o etyce w
                  polityce, o odpowiedzialności, o złych praktykach działaczy wszystkich partii
                  itp., itd.
                  A ja zapewniam Was, że to jeszcze nie koniec ! Tylko błagam Was - i Ciebie
                  Dzwonniku - przestańcie udawać zaskoczonych świętoszków, zdziwionych
                  przekrętami dzialaczy SLD. W końcu "wiedziały gały , co brały".

• dagobah Zgadzam się z Chętkosiem! (po raz 1-wszy) 04.07.02, 14:15
                    Nic dodać nic ująć.
                    Pozdrawiam
                    Dagobah
                  • dzwonnik Re: Były wojewoda płocki aresztowany!!!!!!!!!!!!!!! 04.07.02, 14:31
                    Najdrozszy Chętkosiu :) jesli Cie obrazilem w ktoryms ze wpisow, to bardzo Cie
                    przepraszam. Nie chcialbym tu kogokolwiek krytykowac i prowadzic wasni...
                    Przedstawiam po prostu swoj punkt widzenia. Jestem z natury dosc pokojowym
                    czlowiekiem i staram sie dopatrywac najpierw pozytywnych rzeczy w dzialaniach
                    podejmowanych przez wladze czy w ogole innych ludzi i to niezaleznie od tego
                    jaka opcje polityczna reprezentuja. Rownie dobrze moge wypowiadac sie na temat
                    jednych czy drugich (aczkolwiek mam swoje zapatrywania). Z pewnoscia widziales
                    ne raz, ze pisalem rowniez krytycznie pod adresem kilku panow. Z pewnoscia masz
                    racje, ze trzeba zwracac uwage na wszystko co sie dzieje dookola i uwaznie
                    patrzec wladzy na rece. Ale nie mozna dopatrywac sie we wszystkim tylko zlych
                    intencji. Forum jest specyficznym miejscem, gdzie mozna napisac praktycznie
                    wszystko i o wszystkich, ale moze czasem sprobowalibysmy takze wspomniec o
                    dobrych stronach zycia... Musi byc tu przeciez jakas rownowaga (taki maly
                    parlament forumowy :)
                    Tak wiec jeszcze raz pozdrawiam.
                    Dzwonnik :)
                    • pinch zgadzam sie z Dzwonnikiem po raz 3ci 04.07.02, 14:47
                      dzwonnik napisał(a):

> Najdrozszy Chętkosiu :) jesli Cie obrazilem w ktoryms ze wpisow, to bardzo Cie
                      > przepraszam. Nie chcialbym tu kogokolwiek krytykowac i prowadzic wasni...
                      > Przedstawiam po prostu swoj punkt widzenia. Jestem z natury dosc pokojowym
                      > czlowiekiem i staram sie dopatrywac najpierw pozytywnych rzeczy w dzialaniach
                      > podejmowanych przez wladze czy w ogole innych ludzi i to niezaleznie od tego
                      > jaka opcje polityczna reprezentuja. Rownie dobrze moge wypowiadac sie na temat
                      > jednych czy drugich (aczkolwiek mam swoje zapatrywania). Z pewnoscia widziales
                      > ne raz, ze pisalem rowniez krytycznie pod adresem kilku panow. Z pewnoscia masz
                      >
                      > racje, ze trzeba zwracac uwage na wszystko co sie dzieje dookola i uwaznie
                      > patrzec wladzy na rece. Ale nie mozna dopatrywac sie we wszystkim tylko zlych
                      > intencji. Forum jest specyficznym miejscem, gdzie mozna napisac praktycznie
                      > wszystko i o wszystkich, ale moze czasem sprobowalibysmy takze wspomniec o
                      > dobrych stronach zycia... Musi byc tu przeciez jakas rownowaga (taki maly
                      > parlament forumowy :)
                      > Tak wiec jeszcze raz pozdrawiam.
                      > Dzwonnik :)

Nie pozostaje mi nic innego jak zgodzic sie po raz kolejny. Skoro raz zaczalem,
                      jestem konsekwentny ;-)
                      • Gość: Duch Do Pincha z tematem pytanie zwiazane IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 05.07.02, 04:24
                        Pinch napisał:
                        >I chociaz uwazam iz obecny pan Prezydent
                        >Najjasniejszej Rzeczpospolitej nie ma moralnego
                        >przywileju sprawowac tego urzedu, to czy ten fakt mi
                        >sie podoba czy nie - musze to zaakceptowac i przejsc
                        >nad tym do porzadku dziennego.
                        Dlaczego musisz? Akceptujesz cos, z czym sie nie
                        zgadzasz?
                        Nie czepiam sie, tylko probuje zrozumiec Drogi Pinchu.

I tak ogolnie, gdyby ci co na urzedzie choc w polowie
                        brali przyklad z tego forum, bylaby Polska oaza
                        obfitosci i spokoju.

Duch prawy do lewego, opa ;)
                        • pinch Re: Do Pincha z tematem pytanie zwiazane 05.07.02, 08:46
                          Gość portalu: Duch napisał(a):

> Dlaczego musisz? Akceptujesz cos, z czym sie nie
                          > zgadzasz?
                          > Nie czepiam sie, tylko probuje zrozumiec Drogi Pinchu.

Nie mam zadnego wplywu na zaistniala sytuacje, poza tym taka byla wola
                          zdecydowanej wiekszosci.
                          To ze osoba wspomnianego Pana jest mi wielce niechętna nie oznacza ze
                          mam "warcholić".;-) Czasy zajazdow, ruchawek sobiepanow na szczescie minely.
                          (Szwed u granic, a szlachta pod Olkiennikami tnie sie na calego). Co sie stalo,
                          nie odstanie. Kiedys nalezy zakopac wreszcie polską anarchię, a osoby Hieronimów
                          Radziejowskich, Józefów Ankwiczów i innych ciemnych kreatur niech strasza tylko z
                          kart histori... :-)
                          • dzwonnik Re: Do Pincha z tematem pytanie zwiazane 05.07.02, 09:41
                            Dodam jeszcze cos od siebie. Nie wiem czemu kolega tak bardzo sie zdziwil, ze
                            czlowiek akceptuje cos z czym sie nie zgadza... Przeciez to nieodlaczna czesc
                            naszego zycia. Bezustannie mamy do czynienia z tym - ktos by
                            powiedzial "paradoksem", ale niestety czasem nawet nie zdajemy sobie z tego
                            sprawy. Wezmy chocby pod uwage taka oczywistosc jak smierc! Akceptujemy
                            swiadomosc jej nadejscia ale z reguly nie zgadzamy sie z tym!!! Nie chcemy by
                            ludzie umierali, a jednak!! Tak wiec takze stane po stronie Pincha i przylacze
                            sie do jego wypowiedzi.

Co do polityki, to jest ona z pewnoscia bardzo rozmaita i pojedyncza osoba
                            rzadko kiedy ma na nia wplyw, ale to juz sprawa demokracji i rzadow wiekszosci.
                            Nie trzeba sie ze wszystkim zgadzac, ale jesli sie czegos nie zaakceptuje, to
                            czlowiek sam sie oszukuje i przez to bardzo cierpi...
                            • pinch ....concluding remarks... 05.07.02, 10:34
                              Mam kolege od czasow szkoly sredniej, ktorego poglady w ktoryms momencie staly
                              sie lewicowe. Mi delikatnie pisząc nie podrodze z takimi pogladami, tak jak nie
                              podrodze mi z pogladami skrajnie prawicowymi. Mimo roznic "programowych" jeden
                              wie o drugim ze moze na niego liczyc. Dlaczego? Ano, bo odrzucajac
                              polityke "nadajemy na tej samej fali"...
                              • Gość: Duch Re: do Pincha IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 19.07.02, 07:28
                                Pinch napisał:
                                >Nie mam zadnego wplywu na zaistniala sytuacje, poza tym taka byla wola
                                >zdecydowanej wiekszosci.

Jak mam to rozumiec, nie posiadasz czynnych praw wyborczych, a gdyby wola
                                zdecydowanej wiekszosci stalo sie chodzenie na glowie? Tez spotkaloby sie to z
                                Twoja akceptacja?

>To ze osoba wspomnianego Pana jest mi wielce niechętna nie oznacza ze
                                >mam "warcholić".;-) Czasy zajazdow, ruchawek sobiepanow na szczescie minely.
                                >(Szwed u granic, a szlachta pod Olkiennikami tnie sie na calego). Co sie
                                >stalo, nie odstanie. Kiedys nalezy zakopac wreszcie polską anarchię, a osoby
                                >Hieronimów Radziejowskich, Józefów Ankwiczów i innych ciemnych kreatur niech
                                >strasza tylko z kart histori... :-)

Tego fragmentu calkiem nie miarkuje?! Czy uwazasz, ze Duch Ci
                                jakies "warcholstwo" sugeruje? Calkiem, calkiem to odwolanie historyczne, jakze
                                do tych czasow analogiczne. Szczegolnie postacie tych dwoch panow, ktorzy za
                                pieniadze sprzedali dusze i innych narazili na straszne katusze, a Ojczyzna to
                                dla nich byla tylko wlasna gotowizna.
                                Drogi Pinchu teraz sie anarchi nie zakopuje lecz wrecz celebruje! Co to jest za
                                praworzadnosc i demokracja, w ktorej persony od najwiekszych afer, przekretow,
                                tuszowania i w zywe oczy klamania, chodza po wolnosci, malo tego awansuja i
                                coraz bardziej lukratywne stanowiska zajmuja!
                                A ta zdecydowana wiekszosc, co ich powybierala niech sprobuje dla wszystkich
                                jednakich praw nie akceptowc, bedzie potem tego mocno zalowac, bo praw w naszej
                                Polszce sa rozne dla Panow i Wiekszosci, dla mnie nie jest to powod do radosci!

Ale chcialbym powrocic do tejze wypowiedzi:
                                >I chociaz uwazam iz obecny pan Prezydent
                                >Najjasniejszej Rzeczpospolitej nie ma moralnego
                                >przywileju sprawowac tego urzedu, to czy ten fakt mi
                                >sie podoba czy nie - musze to zaakceptowac i przejsc
                                >nad tym do porzadku dziennego.

To, ze przechodzisz nad tym do porzadku dziennego to i owszem, bo nie
                                dysponujesz demokratycznymi sposobami na zmiane takowego stanu rzeczy,
                                wczesniej niz przed uplywem kadencji(a ten Pan jest za sprytny, aby dac powody
                                do takich zmian wczesniej), ale tutaj docieram do meritum Ducha poprzedniego
                                pytania: "Dlaczego musisz to zaakceptowac?" tym bardziej, ze jak sam piszesz
                                w/w osoba, nie jest Twoim idolem?
                                I nie wdajac sie w jakowes dysputy merytoryczne pytanie pomocnicze:
                                W blizej niesprecyzowanych okolicznosciach Polska znajduje sie pod okupacja,
                                dajmy na to Mongoli, zdecydowana wiekszosc Polakow to akceptuje, czy Ty tez to
                                akceptujesz, bo tak musisz? I co wtedy z kolega, ktory nadaje/wal na tej samej
                                fali?

Duch podtekstu tam, gdzie znajdziesz go sam ;)

• Gość: Duch Re: do Dzwonnika IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 19.07.02, 08:16
                                  Paradoksem Dzwonniku jest to w naszym kraju, ze gdyby tu w tej chwili wybuchla
                                  rewolucja powszechnie znana z histori jako "pazdziernikowa" to bialymi byliby
                                  tu czerwoni, a czerwonymi biali!
                                  A dalej w odpowiedzi na Twoje zdziwienie moge Ci powiedziec tyle, ze co innego
                                  kompromis, a co innego konformizm. Przyklad ze smiercia jest tu jak najbardziej
                                  nie na miejscu, gdyz na nia na razie wplywu ludzie nie maja, choc chyba zdajesz
                                  sobie sprawe iz ciagle szukaja (ciekawe co na to W. Disney?) i kiedys znajda,
                                  tyle tylko, ze nie tam gdzie szukali.
                                  Mowa tu jest o wplywie jednych ludzi na drugich i tego akeptacji lub
                                  nieakceptacji.
                                  Co zas sie tyczy demokracji, to chyba jej nie pojmujesz skoro takie poglady
                                  szafujesz, cala jej zaleta w tem, ze sam jeden mozesz miec swoja ideologie,
                                  postawe, zachowanie, ktore jesli nie szkodzi innym, powinno byc przez nich
                                  szanowane-nie karane. Mozesz rowniez zalozyc frakcje (Z Pinchem na dobry
                                  poczatek i jak pokazuje ten watek ;) ) i kto wie czy jesli bedziecie
                                  postepowali zgodnie z tym, co przeczytac tu mozna i wiekszosc sie na Waszej
                                  utrzciwosci pozna, to nie zajdziecie tam, gdzie teraz tylko dobry Czerwony Pan!

Posluchaj czasmi glosu swych dzwonow, one nie jedno w tym miejscu widzialy z
                                  czego swa madrosc niezwykla czerpaly, nie chca bic dla zwyciestwa Czeronych
                                  Baronow, a gdy je do tego zmuszac, wszystkim serca pekaja - takie fakty na
                                  uwadze dzwonnicy chyba maja?

Duch dzwonu i dzwonnicy, co NIE krzyczy!
            • Gość: kibic Re: Chetkos kretacz? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 05.07.02, 14:03
              Gość portalu: Chętkoś napisał:

>Z namaszczenia SLD w jednej z płockich spółek w Radzie
              > Nadzorczej zasiada tow. B. - swojego czasu skazany prawomocnym wyrokiem na
              > długoletnie więzienie za przestępstwa gospodarcze w dystrybucji paliw. A teraz
              > jest wybitnym fachowcem od rewitalizacji płockiej Starówki.
              >
              > Do zobaczenia pod pomnikiem ku czci prześladowanego przez prawicę uczciwego
              > towarzysza Bielaka !

Chetkos przeginasz przeciez to SLD zamknelo bylego PZPR owca i chwala im za to!!!!
              Precz ze zlodziejami!!!

Podziwiam twoja wiedze na temat glebokich lat komunizmu. ale tow. B nie spedzil
              wielu lat w wiezieniu i podobno byl ofiara tamtego systemu. w prl bylo duzo afer
              np miesna , paliwowa moze cos wiesz na ten temat wiecej?

zlodziej bialy, czerwony, czy czarny powinien siedziec w pierdlu. koszmarem
              malych ludzi jest dorabianie politycznej ideologii do takich geszeftow
              pozdrawiam
              • Gość: Chętkoś Re: Chetkos kretacz? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 08.07.02, 10:28
                Oj Ci kibice ! Wierzą w cuda: typu Polska mistrzem świata i rozentuzjowani
                niedokładnie czytają to, co ktoś inny napisał ( a może szkół nie mają?).
                Wtedy powtórzę głośno i łopatologicznie (możesz drogi kibicu potraktować to
                jako bezpłatny, krótki kurs historii): Pan B w latach 70-tych był kierownikiem
                pewnego przedsiębiorstwa (bardzo znanego) i wspólnie z kolegami postanowił, że
                skoro pieniadze, które państwo pobiera za sprzedaż paliwa są tak duże, to owe
                ukochane państwo ludowe mogłoby się podzielić z innymi obywatelami. Wymyślili
                przeto nieskomplikowany system wyliczeń i tony paliwa przeliczali na litry
                (bądź odwrotnie, w zależnosci od odpłacalności). Istiotną różnicę zgarniali do
                swoich kieszeni, zakupując przy tym "rzadkie dobra luksusowe" typu samochód,
                mieszkania, dywany, pralki, lodówki, telewizory, wczasy w Bułgarii itp.
                Ale wszystko sie wydało i grupa pomysłowych i zaradnych obywateli trafiła do
                wiezienia (wśród nich byli magazynierzy, kierowcy, księgowi). Jeden z nich po
                odsiedzeniu kilku lat wrócił do życia publicznego i już jako członek SLD (a nie
                PZPR) został 2 lata temu członkiem Rady Nadzorczej jednej ze spółek
                komunalnych.
                Mam nadzieje, że teraz też mu kibicujesz...
                • kibic_77 Re: Chetkos kretacz? 08.07.02, 12:57

Teraz zgadzam się z Tobą w 100% rozentuzjazmowani internauci niedokładnie
                  czytają to, co ktoś inny napisał ( a może szkół nie mają?) skorzystałem z
                  Twojego tekstu tylko popracowałem trochę nad ortografią. Jeśli chodzi o szkoły
                  to na pewno za mało ich mam.

Dyskutujemy o 2 tow. B

Chętkoś przeginasz przecież to SLD zamknęło byłego PZPR owca (ANTKA) i chwała
                  im za to!!!!
                  Precz ze złodziejami!!! Zakładam, że sąd tak ogłosi.

Jeśli chodzi o Leona to bardzo podziwiam twoja szczegółową wiedzę na temat
                  głębokich lat komunizmu (dzięki za krótki kurs historii) ale tow. B nie spędził
                  wielu lat w wiezieniu i podobno był ofiara tamtego systemu. w PRL było dużo
                  afer np mięsna , paliwowa może cos wiesz na ten temat więcej? Był to czas
                  fikcyjnych procesów na polityczne zamówienia. SB pamiętasz te czasy?

Uwagi natury ogólnej: złodziej biały, czerwony, czy czarny powinien siedzieć w
                  pierdlu. koszmarem małych ludzi jest dorabianie politycznej ideologii do takich
                  geszeftów. Kibicuję wszystkim rozsądnym kolorowym pomysłom.

pozdrawiam
                  • Gość: Chętkoś Re: Chetkos kretacz? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 08.07.02, 13:36
                    Wszystko jest OK. Niech Ci będzie, ale - przyznaję szczerze - Leon ofiarą
                    komunizmu !!!, no tego to nikt jeszcze nie wymyślił. Jeśli Leon padł jako
                    ofiara komunizmu, to mają powiedzieć inni, np. Adam Michnik.
                    To może zamiast ZMS-owi Leonowi wystawmy pomnik za to że go komuna
                    prześladowała.

Pozdrawiam
                    • kibic_77 Re: Chetkos kretacz? 08.07.02, 14:47
                      Gość portalu: Chętkoś napisał(a):

> Wszystko jest OK. Niech Ci będzie, ale - przyznaję szczerze - Leon ofiarą
                      > komunizmu !!!, no tego to nikt jeszcze nie wymyślił.

faktycznie brzmi śmiesznie!!!! słyszałem że siedział za "frajer" ale nie oto
                      szło nie mieszajmy polityki do złodziei!!!!

> To może zamiast ZMS-owi Leonowi wystawmy pomnik za to że go komuna

Leon by się zapłakał bo przecież on jest najwiekszym orędownikiem tego pomysłu.a
                      może PROWOKACJI co sądzisz?

pozdrawiam

• Gość: gogo Re: Były wojewoda płocki aresztowany!!!!!!!!!!!!! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 13.07.02, 15:47
              popieram Cię Chętkoś. Zobaczcie wszyscy jak wspaniale SLD działa w naszym Płocku
              wprowadzając coraz to nowe "Hiper-Super Markety", które powoli dziesiatkują
              przedsiębiorczość płocczan, poprzez o wiele większy kapitał, nieporównywalny z
              kapitałem włascicieli małych sklepików. Niedługo już wytrzymaja nasze sklepy, a i
              bezrobotnych będzie coraz więcej. Zauważcie moi Państwo jak lawinowo ruszyły się
              te Markety prawie we wszystkich miastach gdzie u władzy są od czterech
              lat "KOMUNIŚCI", bo wtedy wygrali wybory samorządowe. To sa sprzedawczki i
              wkrótce będziemy mocno płakali, że jacyś (nazwę ich brzydko, za co zreszta
              przepraszam) imbecyle ich ponownie wprowadzili na "stołki".......
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka