Gość: duduś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 22:33 kolejny "sukces" płockiego ratusza i MM Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: duduś Re: Astigmatic w Gdyni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 22:33 i na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kąśliwy Re: Astigmatic w Gdyni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.05, 23:07 Wiadomo - płocka impreza przegra z gdyńską - i to może być początek jej końca. Sądzę że organizatorom zależało na przeniesieniu tego festiwalu gdzie indziej. Nie znam się na muzyce elektronicznej - płocki festiwal pewnie będzie prezentował mniej 'komercyjne' oblicze, ciekawe jak liczna i jaki rodzaj publiczności zjawi się tu i tam,nie zdziwię się - że liczna rzesza płocczan będzie wolała być w Gdyni - w myśl zasady 'wszędzie dobrze gdzie nas nie ma' i 'byle dalej od Płocka'. Wolontariusze na złość miastu będą woleli popracować nad morzem - dokładając do interesu. Pewnie też będą lobbować za Gdynią i odradzać znajomym przyjazd na płocki festiwal. Trudno. Pozwolę sobie na pewną analogię - nie dziwię się że w Płocku już więcej nie wystąpi 1.8 L - nie chcieli wystąpić na starym rynku ostatnio - podobno spotkał ich afront ze strony naszej lokalnej publiczności podczas występów w zeszłym roku gdzieś tam w klubie Rytm - ludzie z Płocka podczas ich występu demonstracyjnie opuszczali salę,by potem powrócić. Przez analogię - płocczanie pojadą do Gdyni na festiwal. Tego można być pewnym. Chyba dobrze wyczaiłem klimat ? Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Astigmatic w Gdyni 17.05.05, 23:11 Moim zdaniem nie "wyczaiłeś" go absolutnie. Nie wiem jak wypadną obie imprezy, spodziewam się , że ta gdyńska wypadnie lepiej ale na pewno tłumy płocczan na nią nie pojadą. A tak poza tym to coś z tym Astigmatikiem jest nie tak - miała być impreza w tej samej konwencji a teraz się okazuje, że jednak będzie w innej - bilety i to podobno "symboliczne". Co to znaczy "symboliczne"? 1 gr ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe Re: Astigmatic w Gdyni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 23:32 W Gdyni w Sierpniu będzie siedziała cała zdresiona Warszawka. A u nas tylko nasi lokalni umilacze spacerów po osiedlach :] I to moze być bardzo korzystne dla naszego miasta. Jak już przyjadą to Ci, którzy będą się dobrze bawić i miasto nasze sławić. Klimat płockiej skarpy jest niepowtarzalny i po chwili zwątpienia głęboko wierzę, że się uda :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kłótliwa Re: Astigmatic w Gdyni IP: 193.59.95.* 18.05.05, 12:18 mam wielką na to nadzieję, ale zgodze się na temat warszawskich dresiarzy. mam nadzieję, że Płock przyciągnie awangardowymi klimatami... A gdyński Astigmatic jak chce przyciągnąć widownię skoro utzrymuje wszytsko w tajemnicy???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kąśliwy Re: Astigmatic w Gdyni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.05, 23:40 Dobrze że się ze mną nie zgadzasz. Jednak artykuł sugeruje : Astigmatic w Gdyniu , a co z Płockiem ? Zapraszamy do Gdyni,to co w Płocku to się nie liczy, Gdynia ma dużo lepsze atuty,tam będzie festiwal,nawet płoccy wolontariusze tam będą. Dla mnie ten artykuł trąci lekko V kolumną,no może przesadzam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ivulspirit Re: Astigmatic w Gdyni IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.05, 00:03 jaka to będzie impreza zależy chyba bardziej od tego kto będzie wystepował i to będą główne atuty. Heh nazwa płockiego festiwalu bardzo mnie urzekła... ani po polsku ani po angielsku. Po prostu do niczego nie podobna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Astigmatic w Gdyni IP: 193.59.95.* 18.05.05, 07:38 hm.. a moze MM chce zamiast Astigmatic zorganizowac "Parade Miłosci". Kaczyniak w stolicy nie wyrazi zgody to moze Mirek sie tego podejmie:):):): Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krm Muzyka w Płocku ciekawsza IP: *.c151.petrotel.pl 18.05.05, 09:04 Zerknąłem wczoraj na listę artystów płockiego festiwalu i muszę stwierdzić, że powinna być ciekawsza niż na festiwalu w Trójmieście. Przede wszsytkim mniej komercyjna, co cieszy - bo będzie to rzeczywiście festiwal muzyki elektronicznej a nie festiwal muzyki clubowej - tak jak ostatni Astigmatic, na którym poza niektórymi wyjątkami królowały rytmy do tańca. I jeśli chodzi o ludzi znających się na muzyce elektronicznej i nieco bardziej ambitnej - myślę że wybiorą PŁOCK :-) .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RUFF Re: Muzyka w Płocku ciekawsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 10:42 Moim skromnym zdaniem płock jako miejscówka wygrywa zdecydowanie. położenie, atmosfera, ludzie... klimat jest tam nieskażony clubingiem (co nie znaczy że ludzie nie znają sie na muzyce), warszawą i ich lanserstwem (choć tak blisko), ludzie jakby normalniejsi. Gdynia to już zupełnie inna bajka. Płock to miejsce jakoś tak po prostu bliższe sercu i bardziej naturalne. Szkoda tylko wpromowanej nazwy po 2-óch latach. Niech w Płocku twardo robią swoje i przy tym obstaja. My życzmy chłopakom w Gdyni powodzenia i szanujmy (jako "konkurencję"). Tez byłem wolontariuszem na obu festiwalach bo chciałem zrobic coś dla ludzi w tym mieście. Żeby się coś działo. Łatwiej narzekać a trudniej zrobić. Teraz musiłbym to robić raczej dla Gdyni i dla BiS-u. Nie wchodzę w to bo Płock jest moim miastem. Współpraca z dotychczasowymi organizatorami była całkiem całkiem ale nie obyło się bez wystawiania na ostrą próbę naszej cierpliwości i nerwów. Mogli trochę bardziej zadbać o ludzi którzy właściwie dla nich pracowali ale nie mam żalu. Może kiedys przyjdzie taki czas że jednak wrócą Ci co to zaczynali? Może siły zostana połączone żeby miasto rzeczywiście pływało przez 3 dniw muzyce? A co, nie wolno sobie pogadać? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me wolontariat IP: 193.59.95.* 18.05.05, 12:21 naprawdę sądzicie że płoccy wolontariusze pojadą za free pracować dla BIS do gdyni???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: wolontariat IP: 150.254.115.* 18.05.05, 13:12 a nie pojada?? moze nie wszystcy ale czesc na 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beast Re: wolontariat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 09:10 no pojadą, pojadą. Głównie laski. Powody ogólnie znane :) aż się milion kawałów o tym przypomina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no future in plock Re: wolontariat IP: 213.134.155.* 18.05.05, 14:09 ja nie bylem wolontaruszem w zeszlym roku ani dwa lata temu ale jak bedzie mozliwosc i dzieki temu bede mial mozliwosc kontaktu z gwiazdami to pojade na astigmatic mimo ze mamy w tym terminie imporeze w plocku. po prostu astigmatic gwarantuje wysoki poziom artystyczny a ten festiwal fmev wyglada kiepsko - artystow maja tylko kilku, kiepskich, wypelnia to pewnie polskimi djejami ktorzy beda grali w kolko to samo, a szata graficzna websitu juz swiadczy o poziomie calosci. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: wolontariat 18.05.05, 14:53 Po przeczytaniu wiadomości takich jak ta powyżej czuję coraz większy niesmak. Nie jestem jakimś tam wielkim zwolennikiem Astigmatika, mam trochę inne gusta muzyczne ale rzygać mi się powoli chcę jak widzę takie pyskówki. Przedmówco - czy Ty masz nas za idiotów że wcale nie pisząc z Płocka udajesz Płocczanina? Przecież to od razu widać, naucz się chociaż korzystać z proxy jak chcesz uskuteczniać takie prowokacje. Podejrzewam, że jesteś w jakiś sposób powiązany z byłymi organizatorami Astigmatika w Płocku i dlatego piszesz takie paszkwile. A co do strony - to jak wygląda Wasza ? :-) Pozdrawiam i życzę udanego festiwalu zarówno w Gdyni jak i Płocku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eclectic Group Re: wolontariat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 16:23 najlepsze jest to ze nikt nie wie jeszcze kto bedzie w Gdyni ale juz pisza ze bedzie lepiej..poczekajie na pelna liste artystow. Z Polski bedzie mala liczaca sie grupa dj, ktorzy nie beda odbiegac od calosci muzycznie. Ogolnie jest okolo 60 artystow z czego 47 z zagranicy. Chyba o czyms to swiadczy. Czekamy wciaz na potwierdzenia dwoch gwiazd festiwalu i wtedy opublikujemy caly booking. zapraszamy !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komer Re: wolontariat IP: 83.238.70.* 18.05.05, 18:17 Jestem z Bydzi i mam porównywalną odległość do Płocka, który prawie pokochałem, i do Gdyni, tam mieszkają moi znajomi i też lubię to miasto. Powiem krótko. Czekam na dwa pełne line upy i to z rozpiska na konkretne dni i godziny. Dlatego, że dla mnie najważniejsza jest muzyka. Od razu moge powiedzieć, że nie lubię płytkich clibbingowych pierdów. Np. gdybym miał wybierać już teraz, z tą wiedzą, np. między tym co w płocku w tym roku, a tym co było na ostatnim Astigmaticu - zdecydowanie wybrałbym tegoroczny płocki festiwal. Natomiast wybrałbym 1 edycję Astigmatica niz to co w płocku w tym roku. Ba jeśli, nawet bedą ciekawe rzeczy tu czy tam, po prostu przejade samochodem z punktu A do punktu B. Wybiorę to co mi najbardziej styka. Strasznie debilnie brzmią sądy, że lepiej Gdynia, "bo oni dbają o poziom". Poziom to oni pokazali ostatnio tylko w niedzielę. Ludzie spokojnie, dajcie luz organizatorom by mogli ustawić program, by ludzie mogli zaplanować ten gorcy weekend. A za rok radze nie upierać sie przy tym samym terminie. Więcej zarobicie zmieniąniąc termin. Bo na 100% pojechałbym na dwa pełne festiwale, a w tym roku zobaczymy. Muza jest najważniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me gwiazdy IP: 193.59.95.* 19.05.05, 11:47 zaproście polskiego nie docenionego I:gor jego barwy kolorów są ok... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uradowany Re: Astigmatic won IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 23:21 no i bardzo dobrze ze sie pozbyli tego badziewia z Płocka. ja sie ciesze i mam nadzieje ze juz tu wiecej nie zagosci taki chłam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Behemoth Re: Astigmatic won IP: *.class147.petrotel.pl 19.05.05, 12:14 Zgadzam się..... i wypijmy za to, by tego "shit-u" w Płocku już nigdy nie było!! A napewno nie za pieniądze podatników!!! W tym MOJE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eSTe Astigmatic won - Witamy FeMEiV PLOCK2005 IP: 193.59.95.* 20.05.05, 10:22 Nie ten to inny - jak w temacie. I bede się tam bawic 3 całe dni!!!!!! A Wy na ten czas mozecie się wynieść z Płocka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kowalski Andziu Re: Astigmatic w Gdyni IP: *.cust.tele2.pl 19.05.05, 07:55 Gdzie dwóch się bije... tam Płock dostaje po d.... Jak to jest P. Prezydencie i Szanowna Rado? Ciąg dalszy niepowodzeń i błędów. Nie umiecie zadbać o Płock, taka impreza poszła won z naszego miasta. Zarządzie miasta! Może Wy się przenieście do Bulkowa, nie obrażając Bulkowa, i tam się ćwiczcie. A poza tym jaki sens organizować w tym samym terminie imprezę o podobnym charakterze co Gdynia?! Do widzenia Pani Władzo Płocka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no Re: Astigmatic w Gdyni IP: *.c158.petrotel.pl 19.05.05, 20:27 no i sie doczekaliśmy Odpowiedz Link Zgłoś