Dodaj do ulubionych

Renata Mosiołek - dyrektorem POKiS-u

IP: *.plock.mm.pl 19.05.05, 00:06
Witam!Śledziłem z uwagą wypowiedzi gości na forum dotyczące konkursu wybboru
nowego dyrektora POKiSu.Powiem szczerze,że niektóre z nich a zwłaszcza te
dotyczące Pana Waldemara Woźniaka i jego "brudnych interesów" jak to
zarzucił/a jeden/na z uczestników/czek tej dyskusji z pewnoścą nie były
przesadzone,gdyż ów osoba jak z treści wynika była dość dobrze poinformowana
odnośnie całej tej sprawy( przynajmniej takie odniosłem wrażenie czytając ten
tekst).Natomiast jestem zdania,iż tą sprawą i kilkoma innymi z poprzednich
lat działalności POKiSu powinny zająć się policja i prokuratura tak aby
wyjaśnić wszystkie wątpliwości po to żeby nowa Pani Dyrektor mogła spokojnie
zacząć działać bez zbędnych niespodzianek w postaci takich informacji i
wypowiedzi jakie padły na tym forum.Jak się dowiedziałem,że Pani Mosiołek
wygrała konkurs na dyrektora to niewątpliwie się ucieszyłem z jednego powodu,
a mianowicie takiego iż już pod koniec zeszłego roku w rozmowach ze znajomymi
głośno mówiłem (w tym też Panu Predygierowi), że go lada moment odwołają i
nową dyrektorką zostanie Pani Mosiołek.Wtedy wszyscy mi mówili,że Bóg mnie
opuścił i chyba tak rzeczywiście jest sądząc po wyniku konkursu.Powiem
krótko.Gratuluję Pani Mosiołek bo to jest silna kobieta z ambicjami.Co z tej
mieszanki wyniknie-przekonamy się pewnie niebawem.Natomiast mam nadzieję, że
mój scenariusz nie sprawdzi się do końca i wicedyrektorami nie zostaną ani
Pan Woźniak ani Wojciech Wojda z zespołu Farben Lehre,choć ten jest ostatnio
bezrobotny bo go szefowa z Radia Puls wyrzuciła, a że ma układy i to silne w
tym mieście o tym wie cały świat muzyczny w Płocku, ale parę zwykłych osób
też, dlatego wszystko jest możliwe.Mam nadzieję również, iż Pani Dyrektor
Mosiołek zapowiadając wzmocnienie biura koncertowego nie miała na myśli
mówiąc te słowa powrotu Wojciecha Cichockiego na stanowisko akustyka i
drugiej "znamienitej gwiazdy" płockiego świata muzycznego a właściwie mówiąc
szerzej lidera zespołu N.O.B niejakiego Balona przywracając na stanowiska obu
tych wyrzuconych za kadencji poprzedniego dyrektora Panów.Na koniec
zastanawiam się nad tym kto z pracowników straci szybko pracę, bo to będzie
oznaczało tylko jedno kto ma dobre układy z nową Panią Dyrektor a kto
nie.Kończąc mam nadzieję,że nowa Pani Dyrektor nie będzie miała problemów z
lokalnymi mediami a zwłaszcza z tym szmatławcem lokalnym jakim jest Wyborcza
no i "wybitnie obkietywną i wszechstonnie utalentowaną" dziennikarką tego
brukowca Panią Agnieszką Woźniak tak jak to miało miejsce za kadencji Pana
Predygiera.Amen.
Obserwuj wątek
    • Gość: bar Re: Renata Mosiołek - dyrektorem POKiS-u IP: *.c155.petrotel.pl 19.05.05, 06:33
      Czy się cieszyć - zobaczymy, pamietajmy, że w POKiSie są grupy "trzymające
      władze". Predygier miał szanse rozpieprzyć te układy - ale nie odwarzyła się,
      nie starczyło mu czasu. A że przy tym był kompletnym dyletantem w kierowaniu
      taka placówką, to inna sprawa. A że podgrópki w pokisie są - zobaczycie sami.
      Ja stawiam, ze zastępcą dyrektora bedzie Beata Kamińska, która... wybierała
      Renatę Mosiołek w komisji konkursowej. Albo Waldek Woźniak, który też był w
      komisji - inteligentnym ludziom pozostawie ten fakt bez komentarza.
      W POKiSie jest bałagan organizacyjny - to fakt bezsprzeczny i Renata Mosiołek
      moim zdaniem wcale nie gwarantuje że to sie zmieni. Uważam wrecz odwrotnie - za
      jakiś czas (rok, albo i krócej) bedzie pewnie kolejny konkurs na dyrektora.
      A swoją drogą przydałoby się dokładnie skontrolować wszystkie sprawy finansowe
      w POKiSie - zaliczki, rozliczenia itp, bo publicznymi pieniędzmi nie mozna
      sobie ratować doraźnie problemów finansowych. A przy tym dyrektorze to z
      pewnością będzie wciąż miało miejsce.
      • Gość: ziomek Re: Renata Mosiołek - dyrektorem POKiS-u IP: *.c154.petrotel.pl 19.05.05, 09:01
        Pani Renata ma w historii kultury plockiej i regionalnej swoje miejsce. Robiła
        różne rzeczy. Oceniano je także, jak zwykle, różnie. Ale jest jeden fakt z
        którym nie da się dyskutować. Jest profesjonalistką jakby dwa razy, bo
        wykształcona (widać, że wszystko dla kultury) i ma praktykę. Jak jej nie będzie
        nikt przeszkadzał dla miasta zrobi wiele. Ma pomysły i siłę. Życzmu jej aby
        odnosiła wiele sukcesów, aby stworzyła warunki dla naszej płockiej kultury. I
        niech ma rozmach. Stać ją na to aby wyprowadzić (wypromować?) płocką kulturę na
        szerokie wody. Miasto dysponuje wszelkimi narzędziami do realizacji takich planów.
        Ja, życzę Pani Renacie "Szczęść Boże". A, szczęścia będzie jej potrzeba nie
        jeden raz...Niech sie dobrze zapisze w kronice kulturalnej miasta.
        Życie pokaże na co przydały sie te pobożne życzenia.
    • Gość: che siara Re: Renata Mosiołek - dyrektorem POKiS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 09:02
      "rewolucje są każdemu potrzebne" - oj biedni ci pracownicy pokisu.
      Rewolucjonistka brrr...
      • Gość: ja Re: Renata Mosiołek - dyrektorem POKiS-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 09:21
        no Zycze Pani Mosiołek wszystkiego najlepszego,
        • Gość: do Gala Anonima Re: Renata Mosiołek - dyrektorem POKiS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 09:26
          Jak klepiesz nazwiskami, to się podpisz. Co mas znp. do Wojdy. Zazdroscisz mu,
          że mu się udało. Ile osób chodzi na koncerty Farben Lehra. Pewnie nie wiesz. To
          ci Powiem - 1000 osób, a na Krzysztofa Krawczyka 100. Oczywiście chodzi mi o
          koncerty biletowane. Zazdrościsz chłopie, bo ci w zycie nie wyszło i tyle
          • Gość: Q Re: Renata Mosiołek - dyrektorem POKiS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 10:01
            a co do bezrobocia Wojdy - nie pracuje w radiu bo ma własną firmę i obecnie
            gra tyle koncertów że nie jedna gwiazda mogłaby mu tego pozazdrościć. Kerwa
            jacy ci ludzie w Płocku są jenak zawistni i małomiasteczkowi
      • Gość: Grubelek Re: Renata Mosiołek - dyrektorem POKiS-u IP: *.w193-252.abo.wanadoo.fr 19.05.05, 20:45
        Rewolucjonistka, super, podoba mi sie, no tak ! widelce rozdaj niech sie co
        niektorzy zaczna okopywac, a Tobie kobitko sily zycze i wiem, ze skoro tylko
        zajmujesz sie kultura to i polityczna nie bedziesz, dzialaj jak zawsze i zrob
        pare imprezek , moze przyjade ? a jak potrzebujesz sponsorow i wszelakiej
        pomocy ? niet prablema pomoca sluze! a tym co Cie wybrali i moze wreszcie
        docenili - bravo ! - mowie ! wreszcie ktos wlasciwy na wlasciwym miejscu, bo
        nie o stanowisko tu chodzi, ale o ludzka rzecz ,pracuj spokojnie i tworz!
    • Gość: bella Re: Renata Mosiołek - dyrektorem POKiS-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 10:00
      Powodzenia Renatko!!!! Życzę wszystkiego najpeszego!!! Od początku 3małam
      kciuki. Teraz moze być już tylko lepiej.
    • Gość: zet Re: Renata Mosiołek - dyrektorem POKiS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 10:10
      A kogo to Pan Wojda poparł w wyborach prezydenckich?
      Odp: Hetkowskiego.
      A gdzie jeszcze działał Pan Wielki " punkowieC"
      odp: Koło Młodych Rop,
      stowarzyszenie NMP.
      To jest dopiero panko polo.
      • Gość: Obserwator(ka) Re: Renata Mosiołek - dyrektorem POKiS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 11:15
        ...Wiadomość o nowej Pani dyrektor w POKiS szczerze mnie ucieszyła i mysle że po
        Tym "pseudo aktorzynie" (co mu pompa paliwowa wysiadła) będzie tylko lepiej...
        Zastanawia mnie tylko jedno: Czemu nagle forum poświęcone wyborowi nowego
        dyrektora stało sie polem do ataku na FL i Wojtka Wojdę oraz Baloona i NOB????
        Zastanawiam sie, bo nie sadzę zeby wpisy jakiejs miernoty intelektualnej mogły
        choc w małym stopniu przeszkodzic FL czy NOB. Obserwuje. Pisze . Pozdrawiam
        (zwłaszcza Renate Mosiołek , Wojtka Wojde , Grzegorza Drabkowskiego-Baloona )...
        • Gość: WebsterLong Re: Renata Mosiołek - dyrektorem POKiS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 13:03
          Pani mosiolek hhehe, a kto to jest,, a wy dzieci kwiaty klocicie sie o waszych
          idoli, szczerze mowiac nie znam ich tworczosci, ale znam troche FL i powiem
          krotko to co oni robia modne bylo jakies 10-15lat temu. Nic swiezego nie
          wnosza. I nie jest to gadka zazdrosnego zalosnego bobka, tylko moje zdanie na
          ich temat.
          • Gość: Orion Re: Renata Mosiołek - dyrektorem POKiS-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 13:11
            Farben Lehre zniknęło dla mnie z muzycznej mapy Płocka po nagraniu Piosenki
            Leniwych Słoni i kilkuletnim majowym wałkowaniu Matury...a co do dyrektorki
            nowej to nie znam tej pani ale życzę jej powodzenia bo w Płocku kto by takiego
            stanowiska nie piastował to zawsze będą pluć ;)
            • Gość: drums Re: Renata Mosiołek - dyrektorem POKiS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 15:41
              Orion masz racje. pluc beda zawsze.
              a stanowisko jest wredne jak mało kóre w Płocku - wiec tym bardziej brawa za
              odwagę..... i konsekwencję.

• Gość: Shrek Re: Renata Mosiołek - dyrektorem POKiS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 15:51
              Proponuję o pozostanie przy temacie dotyczącym Dyrektor R. Mosiołek, której
              serdecznie gratuluję. Gusta muzyczne pozostawmy na boku, podobno inteligentni
              ludzie o gustach nie rozmawiają, i czy się komuś FL podoba czy nie to inna para
              kaloszy.
              Dla mnie denerwujące jest to, że wszyscy wymieniają zespoły z pokisu, jako że
              to one przyczyniły się do zwolnienia Predygiera. Tymczasem nie zastawiono się
              dlaczego te słowa krytyki padały pod jego adresem. Prawda jest taka, że gdyby
              wszystko było ok, to by nie było skarg.
              POKIS to instytucja, która ma być otwarta na potrzeby miasta, a nie na prywatne
              zapatrywania. Skoro ludzie nie byli zadowloni, to tak wyszło i już...
              Oby nowa dyrekcja respektowała potrzeby swoich podopiecznych.
              Pozdrowienia dla R.Musiołek
          • Gość: modniś Re: Renata Mosiołek - dyrektorem POKiS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 23:20
            w sezonie wiosna-lato 2005 modne są zielone paznokcie czy masz już takie.musisz
            być cool&trendy.dzinsy się nosiło 30 lat temu,dziś i pewnie za 30 lat też się
            będzie je nosić.FL to klasyka gatunku to marka czy się komuś podoba czy
            nie.zmieniali się słuchacze przyjaciele wrogowie i dyrektorzy a oni mają się
            świetnie.zazdrość?jak to musi kulewsko napieldalać...
    • Gość: Rabin Re: Renata Mosiołek - dyrektorem POKiS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 17:45
      paskudne to zdjecie w wyborczej eehh // a mosiolek rymuje sie z kolek.
      pozdrawiam klocczan.
      • Gość: Gall Anonim Re: Renata Mosiołek - dyrektorem POKiS-u IP: *.plock.mm.pl 19.05.05, 18:26
        Do Wojciecha Wojdy!Jeżeli chcesz mi odpowiadać jakimiś konkretnymi argumentami
        to nie pisz że mi życie nie wyszło i nie oszukuj ludzi że po 1000 osób
        przychodzi na Wasze biletowane koncerty bo taka sytuacja miała miejsce kilka
        ładnych lat temu, no chyba że masz na myśli frekwencję z całej swojej trasy
        koncertowej w ubiegłym roku to jestem w stanie Ci uwierzyć.A co do Twojej
        firmy, o której piszesz że tak dobrze prosperuje to bardzo ciekawe bo
        informacje o tym że Cię z radia szefowa wywaliła z wielkim hukiem rozeszły się
        po Płocku jeszcze tego samego dnia o czym ja już wiedziałem wieczorem od kliku
        znajomych osób zanim jeszcze doszedłem do centrum miasta i parę innych osób
        też.Wyjdź czasem do miasta(no chyba że się wstydzisz)i posłuchaj co ludzie
        mówią o Tobie i Twojej twórczości.Ja do Ciebie osobiście nic nie mam bo mi
        zwisasz i powiewasz i Twoja twórczość i interesy jakie robisz też,ale jedno co
        mnie u Ciebie wku..a to Twój brak samokrytycyzmu.Pomyśl o tym czasem bo wielu
        ludzi Ci to zarzuca i o tym mówi.
        • Gość: AntyWojda Re: Renata Mosiołek - dyrektorem POKiS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 18:43
          Ziomus najlepiej wbijac w takich pajacow jak FL. Za kogo oni sie uwazaja mysla
          ze podbili swiat swoim rzempoleniem bo inaczej tego nazwac nie moge. A pan
          Wojda zjadl juz 1000 rozumow wyglada jak ostro nadety pajac. Gwiazda z niego
          zadna. Muzycznie tez kompletne dno. Dobrze ze wywalili go z radia nie bedzie
          puszczal tych swoich s-hitow.
          • Gość: STOP debilom Re: Renata Mosiołek - dyrektorem POKiS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 20:15
            do Galla Anonima - poza tym, że pałasz do Wojdy i paru innych osób jakąś chorą
            nienawiścią, to tak ogólnie absolutnie nic do nich nie masz. Lecz się na nogi,
            bo na głowę to już za późno! - To samo kieruję do reszty zawistnych płockich
            wieśniaków i życiowych nieudaczników. Jak jesteście tacy odważni to wylejcie
            swoje żale i frustracje bezpośrednio do osób, które atakujecie. Macie w sobie
            więcej hipokryzji niż testosteronu. Typowe "polaczki".
            • Gość: Wojciech Wojda FL Re: Renata Mosiołek - dyrektorem POKiS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 20:51
              Do Galla Anonima !!! Słuchaj marny człowieczku. W przeciwieństwie do ciebie
              anonimowy herosie ja nie wpisuję się na forum bezimiennie, więc nie imputuj mi
              żadnej z poprzednich wypowiedzi. Na jakiekolwiek dyskusje z taką mątwą i gnidą
              jak ty i tobie podobni nie mam ani czasu, ani ochoty. Na koniec jedna uwaga.
              Odpieprz się frajerzyno ode mnie, bo sobie tego nie życzę, abyś ze swoimi
              brudnymi butami i poglądzikami wchodził do mojego życia.
    • Gość: FL crew Re: Renata Mosiołek - dyrektorem POKiS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 23:27
      WOJDA na prezydenta, hehe
      brudas jak sie rzuca, z motyka na slonce
      • Gość: Behemoth Renata Mosiołek - dyrektorem POKiS-u IP: *.class147.petrotel.pl 20.05.05, 07:24
        Smutne te forum. Miało być o nowej Pani DYREKTOR, a jest o Farben Lehre.
        A więc jeśli chodzi o nową Panią DYREKTOR - to mam nadzieję, że bedzie
        odpowiednią osobą na tym stanowisku i nie skończy się tylko na braniu "kasy" i
        częstych wizytach u fryzjera czy kosmetyczki. Wiadomo - kobieta!!
        Mam nadzieję, ze przede wszystkim nie tylko "IMPREZOWO" POKiS Się rozwinie, ale
        również wyciągnie swoją pomocną dłoń dla wszystkich młodych zespołów z NASZEGO -
        powtarzam - naszego miasta niezalerznie czy będą grali jazz, rock, punk czy
        metal. Bo wsparcie tym młodym ludziom się należy. Chodzi tu głownie o salę na
        próby, koncerty itd itp.
        Jeśli sprawa tyczy się Farben Lehre - to muzycznie ten zespół mi "loto". Ale
        mam wielki szacunek za to, co robi ten zespół. Tyle lat jednak nagrywają płyty
        i ktoś jednak ich słucha. A że pan W. Wojda nie każdemu przypadł do gustu nie
        jest od razu powodem by rzucać w niego "oszczerstwami". Nie lubisz - nie
        podawaj ręki...... ale nie obrażaj.
        • Gość: Płocki Re: Renata Mosiołek - dyrektorem POKiS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 08:48
          RZeczywiście smutne te wypowiedzi!Kiedy odwoływano Panią Skorus wiedziałem że
          idą czystki!Urzędnicy Ratusza postanowili wyciąć wszystko co przypominało o
          istnieniu poprzedniego prezydenta!Robili to oczywiście na oślep słuchając
          podszeptów miernot,chcących zdobyć blisko władzy swoje miejsce.Zastąpiono
          wszystkich zwolnionych nowymi ludżmi! czy lepszymi,to temat na długą
          dyskusję.Dziś wybrano "uczennicę"Pani Skorus.Jest to osoba otwarta,poświęcająca
          swój czas sprawom kultury!Myślę że to dobra kandydatura!Życzę Pani,Renato! by
          zyskała Pani absolutny dystans do osób które Panią otaczają!jest to niełatwe
          ale konieczne.Posiada Pani wystarczającą wiedzę na temat tej instytucji,ale
          osoby ,które się tam kręcą myślą tylko o sobie.Mogą Pani przeszkodzić w
          przyszłości!Niech Pani weżmie to głęboko do serca!Niech nie traci Pani tej
          wrażliwości,którą Pani posiada,ale proszę wyciągnąć wnioski z lat ubiegłych i
          nakreślić własną wizję instytucji,która powinna być otwarta na całe
          środowisko.Ma Pani do zagospodarowania dużą przestrzeń!Płock jest trudnym
          miejscem do tworzenia i prowadzenia działalności kulturalnej,ale skoro ma Pani
          pomysł na funkcjonowanie tej placówki ,życzę powodzenia.
          • Gość: pokis Re: Renata Mosiołek - dyrektorem POKiS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 12:40
            Gall Anonim - Dariusz Daniel, Dariusz Morawski, Dariusz Mosakowski. Chłopie, jak
            Ty się naprawdę nazywasz?
            • Gość: Dariusz Mosakowski Re: Renata Mosiołek - dyrektorem POKiS-u IP: *.plock.mm.pl 20.05.05, 13:05
              Witam Wszystkich!Nie wiem z jakiego powodu i kto śmie publicznie używać mojego
              imenia i nazwiska,ale chciałem przypomnieć że jeśli ktoś ma coś do mnie to
              niech przyjdzie i ze mną porozmawia a nie szkaluje moje imię i nazwisko bo to
              jest karalne!!!ZA POMÓWIENIE BEZ JAKICHKOLWIEK DOWODÓW MOŻNA IŚĆ SIEDZIEĆ i to
              pisze do Ciebie KRETYNIE,który używasz mojego imienia i nazwiska.To czy kogoś
              lubię czy nie to jest moja prywatna sprawa i nie poruszam tego nigdy na forum
              publicznym,zazwyczaj mówię to tym osobom,których to dotyczy.Przeczytałem dziś
              na tym forum bardzo dużo różnych wypowiedzi i szczerze mówiąc podziwiam tych
              wszystkich,którzy zamiast pisać na temat piszą o W.Wojdzie.To czy go ktoś lubi
              czy nie to jest sprawa każdego człowieka a to forum dotyczy czegoś innego.
              • Gość: kara Re: Renata Mosiołek - dyrektorem POKiS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 13:21
                No właśnie, czy ten wątek jest o Pani Mosiołek, czy o Wojciechu Wojdzie?
                • Gość: znany Re: Renata Mosiołek - dyrektorem POKiS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 14:09
                  Ty gnoju, wiesz o kim mówię. Predygier Ciebie zatrudnił, to się czepiasz
                  Mosiołek. Twoje czasy minęły. Jak jeszcze raz coś napiszesz, to wpie.. Wiem,
                  kto ty jesteś.
            • Gość: Damian ..:młody:.. Re: Renata Mosiołek - dyrektorem POKiS-u IP: 83.238.15.* 22.05.05, 14:46
              Witam.Z tego co wiem to ani WW ani Balloon nie ukrywają sie i mozna ich bardzo
              czesto spotkac w naszym miescie w miejscach publicznych - wiec jesli ktos ma
              jakis problem albo kwestie to niech podejdzie do nich a nie zachowuje sie jak
              piz....da i ukrywa pod jakims nickiem - smieszny jestes Gall i reszta!!!Własnie
              przez takich jak wy frajerów to miasto jest takie a nie inne!!! Pozdrwiam WW i
              ekipe FL i oczywiscie zespoł NOB!!!

WWW.NOB.PL

"...ale dlaczego Pan wisi na krawacie????!!!!..."
    • Gość: płocczanin Re: Renata Mosiołek - dyrektorem POKiS-u IP: *.c153.petrotel.pl 21.05.05, 09:35
      Ludzie o czym Wy piszecie. Widzę, że forum (w wielu tematach) jest tylko
      przygrywką by w sposób chamski po prostu obrzucać kogoś gównem - artykół o p.
      Mosiołek - no to juuu na Wojdę. Czy Wy macie kompleksy, czy może w Waszej
      naturze jest po prostu dopieprzanie (przepraszam za słowo)wszystkim i za
      wszystko?
      Farben Lehre - nie ma obowiązku słuchania. Nie podoba sie - to nie włączam.
      Cieszmy się że taki zespół jest. Ktoś to słucha - a więc są potrzebni. I nie
      wolno tu nikogo obrażać. Sam nie cierpię wspólczesnej muzyki tanecznej (zresztą
      podskakiwanie tylko w rytm to nie taniec) ale nie uważam za przygłupów tych
      którzy tego słuchają - to jest obraźliwe. W takim porównaniu to trzeba byłoby
      wszystkich naszych rodziców nazwać przygłupami bo słuchają Wodeckiego, Eleni,
      Krawczyka, Santor. Kochani każdy ma swoją muzykę i szanujmy się nawzajem. Ja
      nikogo nie zmuszam do słuchania Beatlesów, Uriahh Heep czt The Rolling Stones -
      czy jestem gorszy? Dla maluczkich, ograniczonych i bez tolerancji szowinistów
      pewnie tak.
      Ale wróćmy do tematu - POKiS i Pani Mosiołek. Nie wyobrażam sobie aby Nowa Pani
      dyrektor zatrudniła Wojdę. Chcąc być zastępcą dyrektora takiej instytucji
      trzeba mieć szersze spojrzenia. Niestety Wojciech Wojda (notabene bardzo
      sympatyczny i inteligentny człowiek) patrzy tylko poprzez przyzmat zespołu. I
      to wcale nie swojego, ale tylko poprzez pryzmat zespołów młodziezowych. A to za
      mało, bo POKiS to musi być całareszta - to wszystkie grupy - zespół ludowy,
      pracownia lalkarska, zespół wokalny czy św. pamieci orkiestra dęta. Kochani
      Takie rzeczy w POKiSie musza być. Bo kultura, nie jest domena ludzi młodych.
      Musi być oferta dla dorosłych i młodzieży dla tych co lubią Jeden Osiem L i
      Antoninę Krzysztoń czy Bethovena. Niestety Pani Mosiołem nigdy nie lubiła Domu
      Darmstadt - i tu wróżę że niedługo to tam już nic sie nie będzie działo. Kiedyś
      (za czasów A Skorus) mozna było tam zobaczyć Leszka Długosza, Aloszę Awdiejewa
      i wielu innych artystów. Teraz czekam (oby nigdy to nie nastąpiło) na
      kulturalną śmierć DD.
      A co do samego wyboru - ciekawe czym kierowali sie komisjanci i kto to był. Bo
      jeżeli to prawda, co napisał gosciu z początku, ze wybierała ją jej przyszła
      zastępczyni - to jest to skandal. Koleżanka koleżankę. To rodzi nieczyste
      podejrzenia. Myslę, że ten wybór wielu osobom w POkiSie przysporzył pal[pitacji
      serca. Wiadomo bowiem, że tam mamy wzajemnie zwalczające się grupy. Odchodzący
      ludzie mówili o nienawiści wśród samych członków załogi, że Predygier
      faworyzował swoich, Mosiołek swoich. Ale niestety zgodnie wszyscy twierdzą że
      P. Mosiołek miała i ma ogromne kłopoty, że w firmie pojawiał sie komornik (za
      długi) i że pani vice po prostu zmuszała ludzi by brali zaliczki na jej spłatę
      długów. I w sumie jej problemy finansowe, nie powinny obchodzić nikogo, bo jest
      to jej prywatna sprawa, ale jeżeli w takich sytuacjach miesza się w to innych
      pracowników i "swoją" firmę to jest to już niebezpieczne. Czy taka osoba
      powinna zarządzać firmą z publicznym kapitałem. Coś mnie się zdaje, że
      przypadek p. Mosiołek jest identyczny jak przypadek p. Mieczykowskiego - tyle
      razy stawali do konkursu, że wreszcie swojskie środowisko uznało, że w koncu
      jej się już nalezy te dyrektorstwo. Smutne, ale obawiam się, że prawdziwe.
      Jaki bedzie POKiS za p. Mosiołek - taki sam jak był (nie myslę tu o nowych
      imprezach, bo to najłatwiej zorganizować) - z układami, bardzo złą atmosferą
      pracy i totalnym bałaganem. Ciekawe czy o to chodziło?
      • Gość: Lost Soul Re: Renata Mosiołek - dyrektorem POKiS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 00:21
        "...jak ja nienawidze twojej generacji..." Nadszedł czas zebym i ja wylał swoje
        zale na forum publicznym.Zaczne od początku: GRATULACJE DLA PANI
        MOSIOŁEK...Mam nadzieje ze to poczatek nowego postpredygerowskiego POKiS-u,
        otwartego na nowe imprezy i stawiającego sobie nowe cele.
        hmmmmm... tak sobie czytam te wszystkie wypowiedzi na temat W.Wojdy i FL. To
        ciekawe co pisze nasza płocka inteligencja.Wszyscy wiedza najlepiej i najwiecej
        na temat tego człowieka. Mi osobiscie jest go zal: prosty chłopina ze wsi
        Płock,któremu wpadła w rece namiastka kariery i przez to poczuł sie wazny.Dobrze
        nalezy mu sie,ale z umiarem panie WW...Z umiarem. Osobiscie FL nie słucham i nie
        sadze zeby to była jedyna(a juz na pewno nie najlepsza ) kapela eksportowa z
        Płcka. Warto wspomniec o LAO CHE, CENTURION czy ostatnimi czasy NOB - ktore w
        swoich gatunkach robia muzyke na Europejskim poziomie...tylko czy ktos to kiedys
        zauwazy i doceni???? Co do pana o wielu nazwiskach...Doskonale wiemy kim jestes
        i to ze obciąłes włosy czy zmieniasz nazwiska Ci nie pomoze...Kiedys wypijesz
        piwo ktorego sobie naważyłes...A i nie organizuj wiecej koncertow-NIE UMIESZ.
        Koncząc swa wypowiedz chce pozdrowic wszystkich ktorzy robia swoje i doza do
        celu . Nie ważne czy jest to zespół muzyczny czy kolejny dyrektor POKiS-u...
        POWODZENIA

XXX
        • Gość: Informator Re: Renata Mosiołek - dyrektorem POKiS-u IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.05, 11:08
          Renatko oddaj dlugi z nowej pensji .
          • Gość: ee Re: Renata Mosiołek - dyrektorem POKiS-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.05, 12:00
            ale syf na tym forum ostro siostro,pani Renata to fajna kobitka niech sie
            wykarze a tym stanowisku a pan Wojda niech sie zajmnie zespołem..
        • Gość: STOP debilom Re: Renata Mosiołek - dyrektorem POKiS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 16:11
          Lepsza "namiastka kariery" niż snobowanie się na Lao Che(też mi gwiazdy), które
          notabene pochodzi z tej samej "wsi Płock". Nikt ich nie docenił, bo tu nie ma
          czego doceniać, ale to oczywiście kwestia gustu. Pomimo wszystko życzę im, aby
          i oni kiedyś poczuli się "ważni", bo póki co są tylko "prostymi chłopinami ze
          wsi".
        • Gość: europejczyk Re: Renata Mosiołek - dyrektorem POKiS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 22:11
          Na drogie zespoły na "europejskim poziomie" w najbliższej pięciolatce bym nie
          liczył.Świat,Europa,Polska,nawet Płock nie chce zrozumieć ich nietuzinkowej
          twórczości tak przecież oryginalnej nie mniej niż "europejskie zespoły".Kogoś
          tutaj wyrażnie poniosło.Wybór pani Renaty Mosiołek jest dobry i napewno lepszy
          od sprowadzenia tu jakiegoś flisa i ignoranta z zewnątrz.Pozdrawiam też pana
          Wojdę i zespół Farben Lehre którzy to nie chwalą się przy każdej okazji jacy to
          są nowocześni i za.ebiści tylko od blisko 20 lat godnie reprezentują miasto
          Płock w Polsce i "europie".
    • Gość: min Re: Renata Mosiołek - dyrektorem POKiS-u IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.05, 00:49
      śmieszna ta dyskusja. Dwa obozy jedni za wojdą drudzy przeciw. Jedno jest pewne
      Lao Che w Warszawskich mocno niszwoych i innych klubach robi niezla zadyme. To
      jest fakt. A FL to jeszcze istnieje? Ale tu nie otym miało być. Tylko o nowej
      dyrektorce pokisu. To miasto moim zdaniem nie ma szczescia do ludzi
      decydujacych o obliczu kultury. Instruktor teatralny nie bedzie nigdy
      menadzerem z prawdziwego zdarzenia. Od zrobienia sztuki czy festiwalu do wizji
      placowki kulturalnej dluga droga. Do tego trzeba innej wyobrazni. Ale zeby w
      pokisie bylo dobrze i zeby dobrze bylo w bwa i w teatrze - trzeba zmienich tych
      w magistracie, ktorzy zarzadzaja kultura. Zapytajcie najpierw ich o polityke
      kulturalna miasta. Ciekawe czy wogole wiedza o co chodzi?
      • Gość: jaro_cin Re: Renata Mosiołek - dyrektorem POKiS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 15:07
        STARY, WIDZĘ, ŻE DLA CIEBIE WYZNACZNIKIEM POPULARNOŚCI DANEJ KAPELI JEST
        POJAWIENIE SIĘ NA LIŚCIE "30 TON". TAM TO MOŻE I ROBIĄ ZADYMĘ, A KLUBACH TO
        PRZY CZYM? PRZY POWSTANIU WARSZAWSKIM? DLA MNIE TO JEST SILENIE SIĘ NA
        ORYGINALNOŚĆ. GRALI JUŻ RÓŻNĄ MUZĘ I C.H.U.J IM Z TEGO WYSZEDŁ. TERAZ BĘDZIE
        TAK SAMO. ALE TRZEBA IM PRZYZNAĆ, ŻE SĄ TWARDZI, BO MAJĄ OSTRE PARCIE NA
        KARIERĘ.
        • Gość: ??? Re: Renata Mosiołek - dyrektorem POKiS-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 16:58
          oczywiście!
          • Gość: nikt Re: Renata Mosiołek - dyrektorem POKiS-u IP: *.class147.petrotel.pl 03.06.05, 12:20
            Kurde, jaki zespół by nie wybił się z Płocka, to i tak 3/4 ludzi z zawiści
            będzie im źle zyczyła!!! LAO CHE, FARBEN LEHRE czy CENTURION to wizytówki
            naszego miasta, tak jak keidyś tragiczny HAZAEL. Czy ktoś chce, czy nie chce.
            AMEN
            • Gość: ..:młody:... Re: Renata Mosiołek - dyrektorem POKiS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 15:30
              W końcu ktos napisał cos mądrego....

WWW.NOB.PL
              • Gość: dimon Re: Renata Mosiołek - dyrektorem POKiS-u IP: *.c151.petrotel.pl 06.06.05, 10:09
                tu dimon z lao che hehehe smieszna ta gadka a teraz rozumiem to co mi kiedys
                wspomniany i zjechany wyzej Wojtek Wojda powiadal o plocku i zawisci jaka tu
                panuje, wystarczy ze slychac o tobie tu i tam a juz robia z ciebie gbura i
                gwiazde, moze lepiej grac w piwnicy 10 lat, nagrac 5 demo i cieszyc sie ze
                koledzy z bloku cie sluchaja ooo tak wtedy jest ok ehh zastanowcie sie sami co
                wy tu wypisujecie ... poza tym nie na temat :P a co do tematu to pani Renacie
                Mosiołek gratuluję !!!!!! może wreszcie postawi pokis na nogi!! tego jej zycze!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka