Dodaj do ulubionych

Płockie Fotografie II

11.06.05, 20:18
Ponieważ poprzedni wątek w tym temacie trochę już nam się przepełnił,
niniejszym otwieram drugą część Płockich Fotografii.

Kolejna zagadka (chyba łatwa) i standardowe pytanie - cóż to takiego? :)
inwestycje.e-plock.pl/upload/IMG_0725.jpg
Obserwuj wątek
    • kmxx Re: Płockie Fotografie II 11.06.05, 23:20
      Znajduje to się chyba w Radziwiu nad samą wisłą, po prawej stronie mostu (starego) patrząc w kierunku północnym. Ale co to jest ? Może główny dopływ wody pitnej dla Radziwia :)
      • stuntman Re: Płockie Fotografie II 12.06.05, 21:17
        Szkoda że nie było większej ilości odpowiedzi, niemniej wypowiedź kmxx jest
        poprawna - widzę, że dobrze znasz Płock.

A cóż to jest? Z tego co wiem, jest to przepompownia wody w Radziwiu. Woda
        spływa skadś do tego zbiornika, a następnie jest przepompowywana do Wisły,
        jednak skąd dokładnie ona spływa nie mam zielonego pojęcia - może ktoś wie?

Załączam panoramiczne zdjęcie robione z tego miejsca na drugą stronę - w
        kierunku Wisły, na którym widać skarpę oraz miejsce, w którym ww. woda jest
        zrzucana do rzeki:
        inwestycje.e-plock.pl/upload/panorama1.jpg
        • konrad_wp Re: Płockie Fotografie II 12.06.05, 21:42
          Nawet nie próbowałem zgadywać :/
    • ernest_pinch Re: "pub" 12.06.05, 22:24
      To i ja sobie pozwole ;-)
      ap.pw.plock.pl/wj/zagadka/zagadka.JPG
      • konrad_wp Re: "pub" 12.06.05, 22:29
        Przy "mostówce" to chyba jest ...
        • ernest_pinch Re: "pub" 12.06.05, 22:33
          Zgadza sie :)
        • stuntman Re: "pub" 12.06.05, 22:34
          Oj tak, napis na tablicy mówi sam za siebie - jest to na wysokości schodów za
          pomnikiem Broniewskiego prowadzących nad Wisłę. Z resztą przechodziłem przez
          ten przybytek idąc robić zdjęcia na Radziwiu :)
      • werdan Re: "pub" 13.06.05, 01:02
        Bar pod schodami.

Moznabylo kupic wino na szklanki.

To byl klimat ... :D
    • stuntman Re: Płockie Fotografie II 24.06.05, 13:51
      Mam jedno zasadnicze pytanie i o ile dobrze pamiętam, to powinienem skierować
      je do Werdana:

- kiedy ruszy zapowiadana nowa witryna z płockimi fotografiami?

Przyznaję że bardzo już bym chciał zobaczyć tą stronkę w necie, szczególnie że
      uzbierało mi się kilka zdjęć, które z chęcią bym tam dorzucił. No i pora roku
      sprzyja cykaniu nowych fotek :)
      • werdan Re: Płockie Fotografie II 24.06.05, 14:59
        Drogi Stuntmanie,

Wlasnie jestem na etapie skanowania zdjec. Otrzymalem ponad 200 zdjec lotniczych Plocka i wlasnie je obrabiam. Troche jest z tym roboty.

Widze, ze mala presja jest ... to sie sprężę.

Moj znajomek takze skanuje, ale fotki o troszke innej temtyce. Mam nadzieje, ze rowniez interesujacej. Ogolnie materialu bedzie sporo.
        Strona od strony technicznej jest gotowa, wkrotce zakonczy sie skanowanie nowego materialu, no i wrzucenie wszystkiego na strone.
        Wrzucanie bedzie automatyczne, wiec nie zajmie to az tyle czasu.

Gora miesiac czasu i bedzie wsio gotowe. Oczywiscie zachecam do wrzucania wlasnych fotografii.
        • stuntman Re: Płockie Fotografie II 25.06.05, 20:03
          Nie żebym wywierał jakąś presję, ale odkąd zakupiłem sobie aparat cyfrowy, moim
          wielkim hobby stało się robienie zdjęć naszego miasta :)
          Jeśli strona już pojawi się w necie, będę częstym jej gościem i postaram się co
          jakiś czas dorzucać nowe fotki. A że dotychczas trochę już się ich uzbierało,
          więc chciałbym gdzieś je powiesić, w jakimś stosownym miejscu. Dlatego trzymam
          kciuki i czekam na otwarcie nowej witryny.

P.S. Odnośnie skanowania to znam ten ból - dlatego fotografia cyfrowa bardzo
          przypadła mi do gustu, gdyż zapewnia bardzo dobry efekt bez żmudnej roboty.
          Może warto otworzyć stronę nawet bez większej ilości treści? - myślę, że
          wspólnymi siłami szybko zapełnimy niektóre działy.

Powodzenia i wytrwałości w pracy życzę :)
          • radeqrdemenes Re: Płockie Fotografie II 29.06.05, 11:47
            O jakiej stronie mowa, bo nie jestem wtemacie, może jakiś link?
            Pierwszy raz odwiedzam ten wątek... zawsze obawiałem się tu zajrzeć
            i oglądać zdjęcia np. Baru pod schodami"....
            Ale podoba mi się temat, będę uważnie śledził!@
            • ernest_pinch Re: Płockie Fotografie II 29.06.05, 18:33
              radeqrdemenes napisał:

> zawsze obawiałem się tu zajrzeć
              > i oglądać zdjęcia np. Baru pod schodami"....

Przepraszam za ten zart:) Zaraz wywale zdjatko, bo Plockie Fotografie to fajna
              sprawa i warto pokazywac piekno.
              • stuntman Re: Płockie Fotografie II 29.06.05, 22:50
                Chyba powinienś zostawić - w końcu to też Płock, tylko od tej gorszej strony, a
                skoro taki rodzynek trafił się raz na kilkadziesiąt fotek to trudno - w końcu
                nikt nie jest doskonały :)
                Wprawdzie uważam, że wszystko powinno się pokazywać z jak najlepszej strony,
                ale naszym celem jest dokumentować wizerunek współczesnego Płocka. Może za parę
                lat to zdjęcie się przyda, żeby porównać jak wyglądał ten zakątek przed którymś
                z jego przyszłych remontów?
                • konrad_wp Re: Płockie Fotografie II 29.06.05, 23:05
                  Dokładnie. Nie upiększajmy miasta na siłę w internecie. Pokazujmy Płock takim
                  jaki jest naprawdę. A ja ze swojej strony dodam, że czasami bardziej podobają mi
                  się "klimatyczne" zdjęcia miejskich obskurnych zaułków niż ustawiane pejzaże
                  które każdy widział po milion razy.
                  • ernest_pinch Re: Płockie Fotografie II 30.06.05, 00:06
                    Tylko ze temu zdjeciu brakowalo "wyrazu artystycznego" :) Ot, pykniete pod
                    wplywem chwili.
                    Wczoraj szedlem Tumska i tak w kilku miejscach widzialem typowych żuli - ale
                    takich zawodowych - spodnie z bistoru, przyciasna marynareczka itp ;) Hehe, tak
                    sobie pomyslalem zeby zrobic kolekcje - to jest chyba swiat ktory odchodzi w
                    przeszlosc. Ale na to trzebaby czasu i zaangazowania. Pamietam, ze jak bylem
                    kajtkiem, bodajze w Expresie wieczornym byla taka rubryka o Warszawie -
                    "Powidoki" czy jakos tak - opisany zanikajacy swiat, szczatki tej Warszawy,
                    ktora zniknela po wojnie. Patrzac na stare plockie kamienice i niektorych
                    typkow lapie sie taki klimat ;), klimat brutalnie wypchniety przez dresiarstwo
                    i inne tego typu okazy....
    • stuntman Re: Płockie Fotografie II 06.07.05, 16:56
      Moja kolejna panorama :)

inwestycje.e-plock.pl/upload/panorama2.jpg
      • felice Re: Płockie Fotografie II 06.07.05, 19:44
        Fajne zdjęcie, żywe kolorki nawet w oddali dopatrzylam sie swojego
        blokhausera :)
      • konrad_wp Re: Płockie Fotografie II 07.07.05, 18:15
        Świetne zdjęcie :-) Może wejdziesz na dach Petropolu ? ;-)
    • werdan Nowe witacze i nie tylko ... 01.08.05, 16:58
      W ramach malego zartu przedstawiam fotografie przedstawiajaca lekko zmodyfikowany witacz. Prosze zauwazyc rowniez, iz specjalnie dla naszego miasta zmieniono znak "Teren zabudowany" :D

www.werdan.pl/witacz.jpg
      • stuntman Re: Nowe witacze i nie tylko ... 01.08.05, 19:29
        Myślę, że modyfikacje powinny pójść nieco dalej, np. coś takiego:
        inwestycje.e-plock.pl/upload/witacz.jpg
        w takim układzie witacz nie przypominałby lodówki lub stojącej reklamy.

Tak w ogóle to nazwa miasta mogłaby być nawet jeszcze większa, a jej tło
        zamiast czerwonego powinno mieć płockie kolory. Wtedy i dla loga Orlenu
        znalazłoby się miejsce i nie dominowałoby ono na witaczu.
        • konrad_wp Re: Nowe witacze i nie tylko ... 04.08.05, 21:41
          A ja bym powiększył nazwę miasta ze dwa razy a jako tła użył barw miasta zamiast
          tej ordynarnej, orlenowskiej czerwieni...
    • stuntman Re: Płockie Fotografie II 03.09.05, 10:21
      Dopiero teraz sobie przypomniałem, że przecież robiłem zdjęcie na FeMEVie:
      inwestycje.e-plock.pl/upload/IMG_1257.jpg
    • stuntman Re: Płockie Fotografie II 11.09.05, 15:00
      Jeszcze jedna panorama:

inwestycje.e-plock.pl/upload/panorama3.jpg
      • werdan Re: Płockie Fotografie II 11.09.05, 15:48
        Swietna panoramka.

W przyszlym tygodniu podesle cos swojego :D
        • konrad_wp Re: Płockie Fotografie II 11.09.05, 16:43
          Panoramka świetna, choć jak dla mnie za mało betonu na tej fotografii :) Mała
          prośba do Werdana - pamiętasz postowałeś kiedyś nocną panoramkę robioną z
          wieżowca przy Jachowicza? Nie dałoby rady zrobić jej jeszcze raz tylko z
          dłuższym czasem naświetlania? Może niekoniecznie teraz, najlepiej na jesieni gdy
          zmrokr zapada dość wcześnie i miasto jeszcze "żyje" mimo iż jest już ciemno. Ja
          robię panoramy tylko wtedy :-)
          • werdan Re: Płockie Fotografie II 12.09.05, 14:08
            Panoramka juz dawno jest zrobiona. ...i za dnia ... i wieczorem.

Powinienem obie udostepnic jutro, jak dam rade z czasem.
            • werdan Re: Płockie Fotografie II 13.09.05, 20:43
              Zalaczam trzy panoramki do obejrzenia:

Panorama nocna z 11p wiezowca na Jachowicza:
              www.werdan.pl/pan1.jpg
              Panorama dzienna z 11p wiezowca na Jachowicza:
              www.werdan.pl/pan2.jpg
              Panorama Wzgorza Tumskiego 360 stopni (podobna do panoramy Stuntmana):
              www.werdan.pl/pan3.jpg
              Milego lookania :D
              • konrad_wp Re: Płockie Fotografie II 14.09.05, 11:12
                Ta nocna jest po prostu świetna !!!!!!!!!
              • stuntman Re: Płockie Fotografie II 14.09.05, 20:04
                Doskonała robota, cieszę się że nie tylko ja podjąłem pomysł z panoramami :)
                Szkoda jedynie, że wszystkie te zdjęcia wciąż leżą luzem. Odkąd Konrad zawiesił
                działalność plockiezdjecia.wordsight.com nie ma gdzie tych fotek wrzucać (a
                uzbierało mi się wszystkiego naprawdę sporo).
                Moje pytanie brzmi więc - jak tam prace nad witryną zdjęciową?
                Oczywiście podtrzymuję swoją propozycję wykonania jakiegoś eleganckiego layoutu
                graficznego dla nowej strony WWW, tylko musiałbym poznać dokładne "wymogi
                techniczne" silnika zastosowanego na stronie.
                • konrad_wp Re: Płockie Fotografie II 14.09.05, 20:19
                  W każdej chwili można plockiezdjecia odwiesić :) Tyle tylko czy jest sens? Nie
                  wiem ile Werdanowi zejdzie ze stronką, jeśli jeszcze jakiś czas to możemy
                  pomyśleć o reaktywacji. Np. każdy kto chce to ma hasło i sobie wrzuca zdjęcia.
                  • werdan W sprawie strony ... 15.09.05, 11:19
                    Drodzy Forumowicze,

Narzekam na spory brak czasu ostatnio. I nie moge sie zabrac za ta strone. Od strony technicznej strona jest gotowa.
                    Pomysl Konrada z wrzucaniem fotek wydaje mi sie bardzo dobry. Zatem zapraszam wszystkich do uploadowania swoich zdjec na serwer.

Strona znajduje sie pod adresem www.plock24.pl/cpg/cpg

Znajdziecie tam kilka dzialow ze zdjeciami oraz puste dzialy z nazwami osiedli. Mozecie uploadowac fotki do dzialow z osiedlami. Ulozenie ich pozniej w odpowiednie albumy to kwestia 5 minut. Strona jest tak stworzone, ze uporzadkowanie zdjec przbiego prawie ze automatycznie.

Aby zaladowac fotki na serwer nalezy utworzyc sobie konto, nastepnie w katalogu "Upload" utworzyc swoj album i do niego juz mozna wrzucac fotki. Fotki beda czekac na akceptacje i po akceptacji pojawia sie do ogolnego wgladu.

Podzial zdjec na osiedla jest tymczasowy by ulatwic wam zgrywanie fotek na serwer.
    • stuntman Re: Płockie Fotografie II 27.09.05, 18:03
      Wypasiona (jak dla mnie) fotka nowego mostu, wykonana przez znajomego:
      inwestycje.e-plock.pl/upload/most_we_mgle.jpg
    • werdan Panorama z ratuszowej wiezy 22.11.05, 22:38
      Na stronie www.pokis.pl mozna znalezc panorame Plocka z wiezy Ratusza.

Na danej stronie nalezy odnalezc fragment strony ukazujacy panorame miasta (na gorze strony) i kliknac. Panorama pokazana jest w skryptowej przegladareczce.

Obraz uzyty do tej prezentacji mozna znalezc tutaj:
      www.pokis.pl/pan.jpg
      • konrad_wp Re: Panorama z ratuszowej wiezy 23.11.05, 00:26
        Bardzo fajna panoramka i chyba całkiem niedawno zrobiona.

PS. Ten budynek przy Piekarskiej (hotel?) budują i budują, ciekawe kiedy go
        wreszcie skończą...
        • stuntman Re: Panorama z ratuszowej wiezy 23.11.05, 23:26
          Panoramka rzeczywiście całkiem niezła, chociaż mogłaby być w jeszcze większej
          rozdzielczości. No i widać, że robiono ją trochę na szybciora - po łączeniach i
          geometrii zdjęcia :)
          A co do hotelu to też kilka dni temu zastanawiałem się czemu to aż tyle trwa,
          nawet nie pamiętam ile to już lat budują. Iście ślimacze tempo.
          • konrad_wp Re: Panorama z ratuszowej wiezy 29.11.05, 21:13
            Dzisiaj spojrzałem na kamerkę z Ratusza i wciąż przy tym hotelu stoi dźwig.
            Jedną cegłę dziennie kładą czy co?
            • stuntman Re: Panorama z ratuszowej wiezy 29.11.05, 21:55
              Gdzieś ostatnio czytałem, że termin zakończenia tego hotelu zbiega się nieco z
              otwarciem nowego amfiteatru (czerwiec lub lipiec 2006).
              • konrad_wp Re: Panorama z ratuszowej wiezy 29.11.05, 23:34
                Ekspresowe tempo, nie ma co :) Pamiętam, że w podziemiach tego budynku miał byś
                urządzony klub nocny na ok. 200 osób. Niewiele to, ale lepszy rydz niż nic.
                Zawsze to jeden więcej lokal na Starym Mieście.
    • konrad_wp Re: Płockie Fotografie II 19.02.06, 20:41
      Widzę, że ruszyła strona Werdana. Jest świetna! :) Werdanie pozwolisz, że
      dołączę linka do niej do swojej sygnaturki?
      • werdan Re: Płockie Fotografie II 22.02.06, 22:08
        Oczywiscie, Konradzie.

Zapraszam wszystkich do wzbogacania galerii na stronie. Idzie sporo zmian w naszym miescie i warto je dokumentowac.
        Ogolnie odzew na stronie jest dosc spory, duzo osob wyrazilo chec wrzucania fotek i pisza, ze zaluja, iz wczesniej nie robili fotek. Teraz czekaja, az sie zacznie sezon.
        Zapraszam wszystkich do zagladania na te strone. Wkrotce szykuja sie ciekawe atrakcje.

...................................................
        Werdan
        www.plock24.pl
        • stuntman Re: Płockie Fotografie II 23.02.06, 09:04
          Na stronkę zaglądam dość często i regularnie ściągam fotki :) Swoje też bym
          chętnie wrzucił, jednak nie do końca jestem przekonany do obecnego podziału
          tematycznego (często mam dylemat co gdzie bym wrzucił). Najchętniej dzieliłbym
          zdjęcia pod względem treści tak jak to się np. odbywa w przypadku zdjęć
          lotniczych czy panoram. Optymalnym rozwiązaniem byłoby klasyfikowanie fotek
          według dwóch kryteriów - lokalizacji i tematyki.
          • werdan Re: Płockie Fotografie II 23.02.06, 20:58
            Drogi Stuntmanie, mysle dosc podobnie. Takze jestem za podzialem wg lokalizacji oraz tematyki. Staram sie tworzyc albumy tematyczne w zaleznosci od liczby fotek. Na razie podzial jest taki: kilka albumow tematycznych (lotnicze, sat., panoramy, mapy, etc.) oraz osiedla czyli podzial wg lokalizacji. Na podstawie albumu Stare Miasto widac jak moze wygladac album posiadajacy podalbumy.
            Technicznie ciezko bedzie ładować jedna fotkę do dwoch albumow tematycznego i wg lokalizacji. Jest to mozliwe, ale fotke trzeba bedzie ladowac na serwer dwukrotnie i caly material na serwerze zajmnie dwa razy wiecej miejsca. Pewnie jest mozliwe wykonanie tego normalnie, ale na razie nie wiem jak. Zaden problem tworzyc albumy tematyczne w albumie danego osiedla. (Przyklad: album "Stare Miasta" ma podalbum "Amfiteatr", jak bedzie wiecej zdjec mozna w albumie "Amfiteatr" stworzyc podalbumy: przed modernizacja, w trakcie, czy po modernizacji.)
            Wydaje mi sie, ze latwiej nam bedzie zrobic wlasciwy podzial w galerii jak bedzie wiecej fotek, zobaczymy czym dysponujemy i jak to najlepiej podzielic.

Werdan
            www.plock24.pl
            • werdan Re: Płockie Fotografie II 23.02.06, 21:21
              Tak jeszcze mi sie przypomnialo teraz. Wkrotce otwarte zostane dwa albumy tematyczne. Jeden dotyczacy plockich mostow, drugi na temat kombinatu. Ciekawe fotki sie szykuja :D
              Ogolnie moim zdaniem albumy tematyczne powinny miec wyzszy priorytet nad albumami lokalizacyjnymi. Jezeli fotka pasuje tematem do albumu tematycznego to trafia tam, jezeli nie, to trafia do wora z osiedlami.

Werdan
              www.plock24.pl
              • stuntman Re: Płockie Fotografie II 26.02.06, 19:36
                Dzisiaj uploadowałem swoje pierwsze zdjęcia (panoramy) na stronę. Zebrałem
                wszystkie zdjęcia jakie napstrykałem w zeszłym roku i wcześniej, przebrałem
                najciekawsze i okazało się, że jest tego aż 170 sztuk! Muszę przemyśleć które
                do jakiej kategorii powrzucać i jutro pewnie zacznę długi proces uploadowania.
                • konrad_wp Re: Płockie Fotografie II 26.02.06, 19:45
                  I o to chodzi. Im będzie bogatsza ta galeria, tym lepiej. Pytanie do Werdana -
                  czy wielkość galerii jest w jakiś sposób ograniczona?
                  • werdan Re: Płockie Fotografie II 26.02.06, 20:05
                    Witam,

Dzieki za upload'y :D
                    Jezeli macie problem do jakiego albumu wrzucic fotke, mozecie ja zostawic w folderze Upload.
                    Miejsca jest 5 GB, na razie zuzyto okolo 300 MB.

Czekam na kolejna porcje ciekawych zdjec ... z niecierpliwoscia :D

Werdan
                    www.plock24.pl
                    • stuntman Re: Płockie Fotografie II 26.02.06, 22:10
                      Niesklasyfikowane pozostawię w 'Uploadzie'. Przy okazji proponuję dorobić
                      kategorię 'Śródmieście' (vel Centrum) i 'Kostrogaj-PPTP' a Wyszogrodzką
                      poszerzyć o '-Cholerka-Grabówka' (ewentualnie dodać taką oddzielną). Natomiast
                      poddaję w wątpliwość sens utrzymywania kategorii 'Kolegialna' - lepiej chyba
                      będzie ją rozbić na 'Stare Miasto' i 'Śródmieście'.
                      • werdan Re: Płockie Fotografie II 26.02.06, 22:50
                        Swietny pomysl. I tak wlasnie zrobie.
                        Dorobie tez mapke Plocka z tymi dzielnicami i wrzuce na glowna, zeby wszyscy wiedzieli gdzie wrzucac ... no i gdzie szukac, jakby co :D

Werdan
                        www.plock24.pl
                        • werdan Prosba ... 27.02.06, 18:36
                          Zrobilem mapke podzialu na dzielnice (albumy w galerii). Bylo to dosc ciezkie, zwlaszcza osiedla scisle w centrum miasta. Sam nie wiem czy dobrze to rozlozylem.
                          Czy moglibyscie rzucic okiem na te mapke i skomentowac?

Adres mapki: www.plock24.pl/osiedla.jpg

Nazwy albumow ponizej:

Ciechomice - Gory
                          Kochanowskiego - Mickiewicza - Dworcowa
                          Lukasiewicza (Wielka Plyta)
                          Podolszyce Pln - Zielony Jar
                          Radziwie
                          Tysiaclecia
                          Wyszogrodzka - Cholerka - Grabowka
                          Imielnica - Borowiczki
                          Miedzytorze
                          Podolszyce Pd.
                          Skarpa - Dobrzynska
                          Winiary
                          Stare Miasto
                          Centrum (Srodmiescie)
                          Kostrogaj
                          Kombinat - PPPT

Werdan
                          www.plock24.pl
                          • stuntman Re: Prosba ... 27.02.06, 19:14
                            Ogólnie bomba to zrobiłeś! Jeśli chodzi o sugestie to proponowałbym drobne
                            przestawienia:
                            - osiedle Kochanowskiego - Mickiewicza - Dworcowa zakończyć na dworcu PKP, a
                            teren po drugiej stronie torów włączyć do obszaru wspólnego z Kostrogajem
                            - jar Rosicy na wysokości Skarpy włączyć do tegoż obszaru (zamiast do Winiar)
                            - Gościniec z cmentarzem i Gmurami włączyć do Borowiczek i Imielnicy (warto
                            może dołączyć również Gulczewo)
                            - Radziwie rozszerzyć aż do dróg dojazdowych do nowego mostu
                            - opcjonalnie warto się zastanowić czy nie lepiej będzie połączyć oś.
                            Tysiąclecia z Wielką Płytą

Ciekaw jestem co sądzicie o proponowanych przeze mnie zmianach?
                            • werdan Re: Prosba ... 27.02.06, 19:48
                              Dzieki Stuntmanie za sugestie. Prawie wszystkie uwagi uwazam za trafne. Ale nie wiem jak z ostatnia. Faktycznie, os. Tysiaclecia to male osiedle. Ale moze poczekamy jeszcze, az ktos cos dopisze interesujacego.

Male pytanko: Co z ZOO i okolicami? Na razie teren nie jest oznaczony.

Werdan
                              www.plock24.pl
                              • konrad_wp Re: Prosba ... 27.02.06, 20:17
                                > Male pytanko: Co z ZOO i okolicami? Na razie teren nie jest oznaczony.

Os. Kolegialna albo Wyszogrodzka. Mi pasuje raczej bardziej do Kolegialnej...
                                • werdan Re: Prosba ... 27.02.06, 20:47
                                  Konradzie,

Os. Kolegialna pozbylismy sie. Zostaja: Stare Miasto oraz Centrum (Srodmiescie).
                                  I teraz nie wiem czy do Starego Miasta, Centrum czy Wyszogrodzka.

Werdan
                                  www.plock24.pl
                                  • stuntman Re: Prosba ... 27.02.06, 21:58
                                    ZOO i PTW do Starego Miasta, od PTW do Cholerki - Wyszogrodzka.
                                    • konrad_wp Re: Prosba ... 27.02.06, 22:04
                                      Hmmm jakoś mi to ZOO do Starego Miasta nie pasuje :/ Może to tylko moje
                                      subiektywne odczucie ... ale Stare Miasto to kamieniczki i Grodzka a nie ZOO i
                                      zielone tereny wokół niego.
                                      • stuntman Re: Prosba ... 27.02.06, 22:15
                                        Obawiam się, że nie mamy za dużego wyboru. Skoro wyleciała Kolegialna, a
                                        Sobótka i bulwar nad Wisłą podlegają pod Stare Miasto, to pewnie ZOO też może.
                                        Chyba że jednak wolicie włączyć je w całości do Wyszogrodzkiej?
                                        • konrad_wp Re: Prosba ... 27.02.06, 23:06
                                          Ja bym wrzucił ZOO do Wyszogrodzkiej. Centrum kończy się mniej więcej na al.
                                          Kilińskiego, dalej są domki jednorodzinne os. Wyszogrodzka i ZOO do niego
                                          "przylega". Tak ja to widzę...
                            • konrad_wp Re: Prosba ... 27.02.06, 20:20
                              > - jar Rosicy na wysokości Skarpy włączyć do tegoż obszaru (zamiast do Winiar)

Zgadzam się, tyle że jar Rosicy jest z drugiej strony miasta :)

(warto
                              > może dołączyć również Gulczewo)

dokładnie! a może zrobić jeszcze jedną, dodatkową kategorię - najbliższe
                              okolice? Słupno,Gulczewo,Maszewo,Srebrna itp
                              • stuntman Re: Prosba ... 27.02.06, 21:55
                                Masz rację z tą Rosicą :) Chodziło mi oczywiście o Brzeźnicę - chyba za bardzo
                                skupiam się na problematyce Podolszyc i stąd takie kwiatki ;)
                          • werdan Re: Prosba ... 28.02.06, 19:33
                            Wedle waszych zalecen poprawilem mapke. Znajduje sie ona pod tym samym adresem. ZOO polaczylem z os. Wyszogrodzka.

Tak wiec miasto zostalo podzielone na 16 obszarow. Zaraz uporzadkuje dzialy w galerii.

Konrad_wp i Stuntman - dzieki za fotki :D

Werdan
                            www.plock24.pl
      • werdan Re: Płockie Fotografie II 01.03.06, 18:06
        Tak mi przyszlo teraz do glowy, ze moze warto stworzyc dzial ze zdjeciami samej Wisły plynacej pod Plockiem. Stuntman dzis wrzucil sporo zdjec i jest kilka, ktore nadawalyby sie do tego dzialu. Co wy na to?

Werdan
        www.plock24.pl
        • stuntman Re: Płockie Fotografie II 02.03.06, 19:11
          Nie miałbym nic przeciwko. Chociaż wciąż brakuje mi dwukategoryczności
          przypisywania fotografii. Cieszy mnie to, że stronka rozwija się doskonale.
          • konrad_wp Re: Płockie Fotografie II 02.03.06, 19:46
            Ja bym rozszerzył tą kategorię na - "najbliższe okolice". Zdjęcia Wisły by pod
            to podpadały a i inne zdjęcia okolic miasta byłoby gdzie wrzucić ....
    • stuntman Re: Płockie Fotografie II 09.03.06, 20:27
      Werdan, a może byś spróbował załatwić sobie jakiś mały artykulik w płockiej GW,
      tak jak to miało miejsce przy powstaniu SPI? Reklamy nigdy nie za wiele :)
      • werdan Re: Płockie Fotografie II 09.03.06, 21:28
        Promocja by sie przydala :D
        Wlasnie zaczalem sie nad tym zastanawiac.

Werdan
        www.plock24.pl
        • konrad_wp Re: Płockie Fotografie II 10.03.06, 12:12
          Ja już zacząlem promować :) Chyba nawet jakiś skutek jest skoro ostatnio
          zarejestrowalo sie kilka nowych osób :)
    • konrad_wp Re: Płockie Fotografie II 12.03.06, 14:40
      Mam pytanie odnośnie tego zdjęcia:

www.plock24.pl/cpg/cpg/displayimage.php?album=25&pos=11
      Czy ktoś wie ile metrów wysokości ma ten budynek? Z mojej pobieżnej obserwacji
      wynika że ta część "z oknami" ma ok. 13 pięter co czyniłoby go najwyższym
      budynkiem w Płocku! Wygląda na wyższy od "szafy".
      • werdan Re: Płockie Fotografie II 19.03.06, 22:15
        ... nawet tutaj nie uzyskalem odpowiedzi

www.silopol.pl

Konrad, mozesz im maila poslac z tym pytaniem. Ciekaw jestem odpowiedzi :D

Werdan
        www.plock24.pl
    • stuntman Re: Płockie Fotografie II 12.03.06, 18:27
      Werdan, jeśli możesz to napisz co spowodowało, iż byłeś zmuszony usunąć fotki
      lotnicze Orlenu ze strony? Znasz jakieś wytyczne co można cykać a czego już
      nie? Pytam w związku z albumem 'Kombinat', dobrze byłoby wiedzieć na przyszłość.
      • werdan Re: Płockie Fotografie II 12.03.06, 19:51
        Ok napisze, choc nie chcialem tego robic na stronie plock24.pl
        Myslalem, ze moze nikt sie nie skapuje, a jednak ... :D
        Autor poprosil o zdjecie ich z galerii. To punkt strategiczny i jest ogolny zakaz robienia zdjec lotniczych Orlenowi oraz wewnatrz zakladu.
        Ale mam tez dobra wiadomosc. Ma juz nowy zestaw zdjec lotniczych, musze sie wybrac do niego wkrotce :D
        Moze macie jakies pomysly co do nowych zdjec lotniczych. Przekaze mu, co warto byloby sfotografowac.
        Na stronie jest pierwsza lista Top10 uploaderow. Wkrotce powinna byc na stale na glownej stronie.

Werdan
        www.plock24.pl
    • stuntman Re: Płockie Fotografie II 26.06.06, 21:34
      Co sądzicie o tym?
      inwestycje.e-plock.pl/upload/amfistrip.jpg
      Formalnie jeszcze nie skończone, ale zamysł już widać.
      • werdan Re: Płockie Fotografie II 26.06.06, 21:47
        Fantastyczne. Wspaniala robota.
        Masz zapal Stuntmanie.

Jak dla mnie piątka ... + plusem. Za caloksztalt. :D

Werdan
        www.plock24.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka