Dodaj do ulubionych

znowu angielski

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.02.02, 19:36
Temat jak najbardziej na czasie i nigdy za wiele... Powiedzcie prosze od czego
zacząc samemu nauke angielskiego czy komuś udalo sie to czy jednak potrzebna
jest pomoc z zewnątrz ( szkoły , korepetytor ) , jeśli tak to jakie polecacie
we Wroclawiu i jak to wreszcie jest z tą medota Callana ?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mamosz Re: znowu angielski 01.03.02, 21:33
      Kup sobie jasny i prosty podręcznik np Lifelines Elementary + koniecznie!
      kasety i startuj! Jeśli uznasz ze jest Ci trudno to zorganizuj sobie lekcje,
      to czy na kursie czy indywidualni zależy od tego jak wolisz się uczyc.Kupuj
      pisemko w rodzaju ABC English ale od 1 - go numeru. Konieczne jest INTENSYWNE
      słuchanie kaset jeśli uczysz się samodzielnie.Chyba na tym podstawowym etapie
      ktoś jednak będzie potrzebny bo nie zrozumiesz poleceń w podręczniku chociaż
      przy dużym samozaparciu to możliwe.Jeszcze lepszym pomysłem jest kurs
      komputerowy np.Euro + OD POCZATKU.Acha i ważne jest żeby uczyć się
      codziennie!!! Po 1/2 godz ale codziennie.Nowa porcyjka wiedzy,słuchanie
      powtarzanie itd...Musisz każdego dnia powtórzyć tego czego nauczyłaś się
      poprzedniego i dodać troszkę .I myślę ze pójdzie.
      Metoda Callana dla początkujących jest b. dobra bo to metoda polegajaca na
      przyswajaniu gotowych zwrotów metodą pytań i odpowiedzi.Powodzenia. English is
      not as difficult as it seems to be!!!!! Pozdrowienia
      • Gość: alinoe Re: znowu angielski IP: *.ars.com.pl 04.03.02, 16:03
        A jak to bylo w Twoim przypadku ?
        • mamosz Re: znowu angielski 25.03.02, 01:45
          Ja uczylam się na różnych kursach od dziecka,a póżniej spędiłam rok w Anglii,co
          mi dało niesamowitego kopa,pracowałam jako au-pair i chodziłam do szkoły
          językowej.Po powrocie zaczęłam dawać korepetycje jednocześnie ucząc się sama
          trochę na jakichś dokształtach pozdawalam certyfikaty i uczę wszkole.I powiem
          Ci że ogromnie dużo nauczylam sie ucząc innych.Paradoks ale tak jest.Powodzenia.
          • yak-ona Re: znowu angielski 26.03.02, 20:40
            mamosz napisał(a):

> Ja uczylam się na różnych kursach od dziecka,a póżniej spędiłam rok w Anglii,co
            >
            > mi dało niesamowitego kopa,pracowałam jako au-pair i chodziłam do szkoły
            > językowej.Po powrocie zaczęłam dawać korepetycje jednocześnie ucząc się sama
            > trochę na jakichś dokształtach pozdawalam certyfikaty i uczę wszkole.I powiem
            > Ci że ogromnie dużo nauczylam sie ucząc innych.Paradoks ale tak jest.Powodzenia
            > .
            chcialabym sie doiwiedzic czy:
            czy uczysz w szkole tylko na podstawie certyfikatow jezykowych???
            jakich???
            • Gość: Pola yak-ona IP: *.extern.kun.nl 28.03.02, 13:42
              W Polsce brakuje nauczycieli angielskiego, wiec czesto
              wystarczy mnie FCE. Moja kolezanka z tym wlasnie
              certyfikatem uczyla najpierw w przedszkolu, a teraz uczy
              w technikum (!), jest studentka filologii i uczy niewiele
              mlodszych od siebie wlasnie w technikum :)
              Pzdr,
              Pola
              • yak-ona Re: yak-ona 28.03.02, 19:52
                Gość portalu: Pola napisał(a):

> W Polsce brakuje nauczycieli angielskiego, wiec czesto
                > wystarczy mnie FCE. Moja kolezanka z tym wlasnie
                > certyfikatem uczyla najpierw w przedszkolu, a teraz uczy
                > w technikum (!), jest studentka filologii i uczy niewiele
                > mlodszych od siebie wlasnie w technikum :)
                > Pzdr,

pytalam z ciekawosci..dzieki za odpowiedz!
                > Pola

• mamosz Re: znowu angielski 28.04.02, 02:36
              yak-ona napisał(a):

> mamosz napisał(a):
              >
              > > Ja uczylam się na różnych kursach od dziecka,a póżniej spędiłam rok w Angl
              > ii,co
              > >
              > > mi dało niesamowitego kopa,pracowałam jako au-pair i chodziłam do szkoły
              > > językowej.Po powrocie zaczęłam dawać korepetycje jednocześnie ucząc się sa
              > ma
              > > trochę na jakichś dokształtach pozdawalam certyfikaty i uczę wszkole.I pow
              > iem
              > > Ci że ogromnie dużo nauczylam sie ucząc innych.Paradoks ale tak jest.Powod
              > zenia
              > > .
              > chcialabym sie doiwiedzic czy:
              > czy uczysz w szkole tylko na podstawie certyfikatow jezykowych???
              > jakich???

Nie wiem co Cię tak strasznie dziwi - nie mam FC tylko CPE + kurs metodyczny +
              studia podyplomowe+ spore doświadczenie i myslę że jestem lepszym nauczycielem
              niż nieopierzeni absolwenci kolegiów językowych którym sie wydaje ze wszystkie
              rozumy pozjadali a o uczeniu pojęcia nie maja świezoupieczeni absolwenci
              filologii zresztą też nie.
              W tej robocie praktyka czyni mistrza.
            • carol7 Re: znowu angielski 19.06.02, 12:24
              Do uczenia w szkole wystarczy CAE (zdany prznajmniej na B)oraz kurs metodyczny.
              Pozdrawiam.
          • carol7 Re: znowu angielski 19.06.02, 12:22
            To prawda, najwięcej sie człowiek uczy, kiedy zaczyna uczyc innych. I nie ma w
            tym paradoksu - po prostu trzeba wszystko doskonale zrosumieć, zeby to
            wytłumaczyc innym, no i wszystko sie sprawdza.
            pozdrawiam.
    • Gość: Piotr www.angielski.filo.pl IP: *.tele2.pl 26.03.02, 09:10
      jak w temacie. Można poćwiczyć na interaktywnych ćwiczeniach, poczytac artykuły
      z opracowanym słownictwem, rozwiązać krzyżowki z słownictwem tematycznym, itp.
      • Gość: Biala Re: www.manythings.org IP: *.sympatico.ca 11.04.02, 23:24
        Polecam w/w strone. Stworzona specjalnie dla osob, ktorych angielski jest
        drugim, kolejnym jezykiem tzw. ESL (English Second Language).
        Zawiera cwiczenia i testy.
    • Gość: adam angielski IP: 213.121.109.* 12.04.02, 12:36
      moim zdaniem najlepsza szkola angielsiego jest Wielka Brytania, moze nie Londyn
      ale jakies mniejsze miasto gdzie nie jest duzo innych narodowosci z innymi
      akcentami jezyka. ja wlasnie mieszkam w londynie i przyjezdzajac tutaj nie
      mowilem wogole po angielsku. poszedlem wiec do szkoly i w miedzyczasie
      pracowalem by miec na zycie. ze wzgledu na prace zrezygnowalem ze szkoly gdyz
      godziny pracy nie pozwalaly mi nia. wiem ze to moj blad i mysle teraz jak tu
      wrocic do szkoly.
      co do callana. znam callana z polaki i z wielkiej brytanii i musze powiedziec
      ze niestety ze wzgledu na czestotliwosc chodzenia do callana w polsce jestem
      przekonany ze tu w londynie jest o wiele lepiej. ale jesli chodzi o sama nauke
      w callanie to jest to dobra szkola dla poczatkujacych, ktorzy chca stosunkowo
      szybka zaczac mowic, ale niestety gramatyki trzeba uczyc sie gdzie indziej
      • Gość: Sar http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/ IP: *.prem.tmns.net.au 10.05.02, 06:38
        www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/index.shtml bardzo dobra
        strona, zwlaszcza dla wladajacych troche angielskim. Duzo testow i krotki kurs
        Business Englisch
      • Gość: magda Re: angielski IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.02, 21:11
        szukam szkoły w Anglii, chciałabym zapisać się na kurs i dostać wizę studencką,
        jak to zrobić? z góry serdecznie dziękuję za informacje
        • Gość: ewakot Re: angielski IP: *.car.ntl.com 04.06.02, 19:27
          Podaje Ci namiar na polskie biuro podrozy, ktore zajmowalo sie kiedys sprzedaza
          kursow, moze oni Ci beda w stanie podac dokladniej adresy. Rozumiem, ze chodzi o
          Londyn? Bo jezeli nie, bardzo dobra jest szkola w Bournemouth, pewnie mozna ja
          zlokalizowac przez Internet.
          A to biuro to Polish Tourism Information Centre, Londyn 00 44 208 741 5541. Mowia
          po polsku.
          Tak mysle, czy gazeta Guardian nie podaje takich adresow... wydaje mi sie, ze
          szkoly sie tam reklamuja. Nie pamietam od reki ich website address, ale tez przez
          wyszukiwarke mozna ich znalezc bez problemu.
          Natomiast z wiza studencka - jak juz bedziesz miala wszystko oplacone i
          potwierdzenie ze szkoly, dopiero bedziesz sie denerwowac na granicy angielskiej,
          bo w zasadzie nie powinno byc klopotow, ale czlowiek sie denerwuje zawsze :-)))
          Ponadto nie wiem, czy wiesz, ale z wiza studencka masz prawo pracy bodajze do 20
          godzin tygodniowo - legalnie.
          Pozdrowienia
          Ewa

Gość portalu: magda napisał(a):

> szukam szkoły w Anglii, chciałabym zapisać się na kurs i dostać wizę studencką,
          >
          > jak to zrobić? z góry serdecznie dziękuję za informacje

• Gość: pundit angielski.EDU.pl IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.02, 10:16
      Moim zdaniem uczyc sie mozna tez samemu - zwlaszcza jak nie od zera, najlepiej
      z podrecznikow (np. gramatyka - Graver albo Martinet, slownictwo z roznych
      zbiorkow, np. Misztala albo z teh serii Cambridge), plus do tego kasety/kurs
      komputerowy (SuperMemo chyba najlepsze w sumie). No i mozna tez sporo zyskac na
      internecie za friko, jak sie komus chce codziennie uczyc - np. na
      www.angielski.edu.pl sa codziennie slowa, bledy, co tydzien kurs
      maturalny, gramatyka, piosenki, wiersze i rozne takie.
      • Gość: mama Re: angielski.EDU.pl IP: *.centrala.kbsa / 10.2.24.* 20.09.02, 16:24
        byłem. na tej stronie gówno jest. jak niby mam sie z niej nauczyć?
    • Gość: dada Re: znowu angielski IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 14.06.02, 01:02

Polecam ksiazki + Euro+. A potem studia w Angli lub w Stanach. :))

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka