Dodaj do ulubionych

Pancerna stacja Orlenu na Łotwie

IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 03.09.02, 21:43
"Jego zdaniem ktoś nielegalnie przywiózł z Polski banner i sobie
powiesił"

Co przemycił go?
Nielegalnie, bo nie spytał się władz orlenu?
Czy w końcu nie opłacił licencji na umieszczenie go w widocznym
miejscu.

p.s. Czy właściciel BMW o tablicy rejestracyjnej WO ORLEN też
wozi nielegalnie ją na swoim aucie?

Czy jak kupię buty bardzo znanej firmy za granicą i przywiozę je
do kraju i chodzę w nich to też nielegalnie?
Niech biuro prasowe wyraża sie jaśniej.
Obserwuj wątek
    • legal.alien Re: Pancerna stacja Orlenu na Łotwie 04.09.02, 11:23
      Po pierwsze, to ja zrobilem te zdjecia.
      Po drugie, to rzecznika prasowego obowiazuje Ustawa o Jezyku Polskim, a takiego
      slowa jak banner w jezyku polskim nie ma.
      Po trzecie, to nie bardzo wierze, ze ktos na Lotwie powiesil te plansze bez
      wiedzy Orlenu. Ciekaw jestem skad ja wzial?? Nie przypuszczam, ze gdybym
      poszedl do Orlenu od razu by mi dali taka plansze, zebym ja sobie powiesil.
      Przypuszczam, ze w jakis sposob wlasciciel tej stacji jednak wspolpracuje z
      Orlenem.
      • razdwa12 Re: Pancerna stacja Orlenu na Łotwie 04.09.02, 11:41
        legal.alien napisał:

> Po pierwsze, to ja zrobilem te zdjecia.

To wiemy. Ciekawostka osobliwa. Oczywiście prawa należą do Ciebie. Gazeta o tym
        wie i nie zamieściła nawet linku do fotki choć mogła.

> Po drugie, to rzecznika prasowego obowiazuje Ustawa o Jezyku Polskim, a
        takiego
        >
        > slowa jak banner w jezyku polskim nie ma.
        > Po trzecie, to nie bardzo wierze, ze ktos na Lotwie powiesil te plansze bez
        > wiedzy Orlenu.

Traz już wie i to pewnie za sprawą GW.

Ciekaw jestem skad ja wzial?? Nie przypuszczam, ze gdybym
        > poszedl do Orlenu od razu by mi dali taka plansze, zebym ja sobie powiesil.
        > Przypuszczam, ze w jakis sposob wlasciciel tej stacji jednak wspolpracuje z
        > Orlenem.

Tak, robi im darmową reklamę a orlenowi wstyd się przyznać. ;-))
        • toreado Re: Pancerna stacja Orlenu na Łotwie 04.09.02, 13:04
          Taką płachtę ktoś mógl zdjąć podczas dowolnej imprezy sponsorowanej przez
          spółkę Orlenu, lub wziąć z magazynu np. rok po jakiejś imprezie, koncercie itd.
          Nie sądzę, by zrobił to oficjalnie. Nie chcę mówić wprost, że ukradł, ale coś w
          tym stylu.
          • legal.alien Re: Pancerna stacja Orlenu na Łotwie 04.09.02, 13:27
            Tak, tak... To by ja sobie powiesil w pokoju, czy gdzies indziej, a nie na
            stacji benzynowej.
            Co tak bronisz tego naszego "kochanego" monpolisty. Stacje benzynowe z ich
            szyldem w Polsce mowia same za siebie, chociaz daleko im jeszcze do tej na
            Lotwie.
            • toreado Re: Pancerna stacja Orlenu na Łotwie 04.09.02, 13:57
              Nie bronię i nie zamierzam, większość stacji Orlenu bardzo mnie denerwuje,
              choćby obsługą,podejściem do klienta.
              Ale ni widzę związku wlaściciela tej stacji z orlenem, nie ma na to żadnych
              sznas. Może to taki żart. Nie pamiętacie już, jak kiedyś, przed laty było modne
              afiszowanie się różnymi drobiazgami, gadżetami, nalepkami znanych firm - np.
              Coca Coli, BMW, Mercedesa? To był szpan. Może u nich tak jeszcze jest...
              • legal.alien Re: Pancerna stacja Orlenu na Łotwie 04.09.02, 14:03
                toreado napisał:

> Nie bronię i nie zamierzam, większość stacji Orlenu bardzo mnie denerwuje,
                > choćby obsługą,podejściem do klienta.
                > Ale ni widzę związku wlaściciela tej stacji z orlenem, nie ma na to żadnych
                > sznas. Może to taki żart. Nie pamiętacie już, jak kiedyś, przed laty było
                modne
                >
                > afiszowanie się różnymi drobiazgami, gadżetami, nalepkami znanych firm - np.
                > Coca Coli, BMW, Mercedesa? To był szpan. Może u nich tak jeszcze jest...
                Szpan na Orlen???!!!!! Chyba zartujesz???!!! Przypuszczam, ze 99% ludzi w
                Europie Wschodniej i Zachodniej nigdy w zyciu nie slyszalo tej nazwy.
                Poza tym zyczylbym troche pokory wobec bylych republik baltyckich. Estonia
                rozwija sie duzo szybciej od Polski, a ponadto chcialbym, zeby polskie wsie i
                miasteczka byly tak zadbane i czyste jak lotewskie.
      • hiubi Re: Pancerna stacja Orlenu na Łotwie 05.09.02, 00:42
        > Po pierwsze, to ja zrobilem te zdjecia.

No właśnie... Zerknąłem na artykuł i byłem pewien, że bedzie wzmianka
        iż "materiał" pochodzi od forumowicza... a tu nic... żadnej reklamy forum ;-)
        Może redaktor myślał, że zapomielismy o tym ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka