Dodaj do ulubionych

TEB w Płocku

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 08:23
Jeśli ktoś posiada jakieś informacje na temat szkół policealnych TEB w Płocku
(atmosfera, wykładowcy, poziom nauczania) to bardzo proszę o jakieś wskazówki.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: aga19 Re: TEB w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 19:03
      filia TBE-u jest w malachowiance wiec tam mozesz isc do sekretariatu i
      dowiedziec sie o wiecej informacji , ja zamowilam sobie przez neta informator
      ktory dobrze ilustruje poziom i klimat ttej skzoly policealnej
      • Gość: Ada Re: TEB w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 18:22
        jestem po pierwszym semestrze tej szkoły i generalnie jestem z niej zadowolona,
        uważam że poziom jest całkiem wysoki (przynajmniej na administracji) jak umiesz
        zdajesz, jak nie - oblewasz. Z każdego przedmiotu trzeba dać coś z siebie i
        uczęszczać na zajęcia (to bardzo ważne). Organizacja szkoły jest troszkę do
        du.., pani sekretarka bywa miła, bywa też niemiła, pani dyrektor to zołza
        lepiej unikać. Wykładowcy spoko, ale powtarzam, pewien poziom jest i trzeba coś
        umieć żeby zdać, nie tak jak w innych Policealnych. Mam siorkę w w ekonomiku w
        policealnej i twierdzi, ze tam jest mało wymagań, łatwo się ściąga i generalnie
        wszystkich się przepuszcza, jeśli liczysz na łatwiznę to nie wybieraj się do
        TEB Edukacja, tam tak słodko nie będzie. Ogólnie szkoła jest cool.
        Pozdrawiam i życzę powodzenia
        • manros Re: TEB w Płocku 10.02.06, 18:13
          ja ciągle sie zastanawiam jaki jest sens szkol policealnych,teraz przeciez
          wymogiem kazdej szanującej sie placowki jest wyksztalcenie wyzsze wiec za
          siebie mowi iz szkoly policealne to strata czasu,lepiej zrobic licencjat w byle
          jakiej szkole.
          • Gość: Milka Re: TEB w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 22:43
            wiesz co to kwestia gustu, przecież nie każdy człowiek jest w stanie skończyć
            studia i różne są tego powody. Powiem tylko jedno studia kosztują przeciętnie
            1700zł za jeden semestr, a szkoła policealna 1500zł za jeden rok, przyznasz że
            jest to spora różnica w kosztach, a jakby nie patrzył studium to też
            podnoszenie kwalifikacji. Nie do każdego zawodu potrzebne jet od razu mgr przed
            nazwiskiem, żeby wykonywać zwykłą pracę np: biurową wystraczy studium i
            odpowiednie kursy specjalistyczne, bo np. kadr i księgowości nie nauczą cię na
            żadnych studiach. Trzeba też brać pod uwagę, że niektórzy muszą np. w szybkim
            tempie przebranżowić się z przykładowo technika żywności na technika ekonomistę.
            Prawda jest taka, że każdy rodzaj podnoszenia kwalifikacji jest słuszny, a
            jeśli każdy z nas będzie miał magistra, to niedługo do pracy sekretarki
            potrzebny będzie doktorat.
            Pozdrawiam
    • Gość: magda Re: TEB w Płocku IP: *.c157.petrotel.pl 04.01.14, 22:09
      Szkoła może być, ciekawe wiadomości, przynajmniej na kir. kosmetycznym, trzeba się dużo uczyć i uczęszczać na zajęcia, przynajmniej praktyczne, jak się nie zaliczy to są poprawki. Oczywiście, wszystko jest kwestia gustu, zawsze jednym będzie coś pasować innym nie.
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka