Dodaj do ulubionych

Kończy się budowa nowego mostu

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 21:45
Ale mają ubaw w całej UE.
Europa się śmieje z Płocka się śmieje
Na zakończenie robót i oddanie mostu zjadą do Płocka największe stacje
telewizyjne z całej Europy.
I Płock stanie się sławny i Polska też.
Bo jest się czym pochwalić przed Europą i całym światem- wybudowaliśmy most i
to jaki most- bez dróg dojazdowych.
Obserwuj wątek
    • Gość: chemfan Re: Kończy się budowa nowego mostu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 22:00
      Aż cisną mi się na usta słowa piosenki Urszuli pt.: "Konik", czyli: "Za rok,
      może dwa...". Jednym słowem żenada.
    • Gość: D4ce Re: Kończy się budowa nowego mostu IP: *.class147.petrotel.pl 03.10.05, 23:36
      heh przynajmniej rok czasu nie bedzie niszczyla sie nawierzchnia mostu od
      rosyjskich tirow :) i wogole od niczego jedynie od wiatru deszczu hahahah no i
      most jest tanszy o roczna gwarancje :)
    • roman_j Re: Kończy się budowa nowego mostu 04.10.05, 00:14
      Mamy kolejny obiekt do katalogu zabytków. Można spraszać turystów, bo nasz most
      jest już znany w Polsce. Przy okazji odbywającego się w okolicach Płocka w
      wakacje OWRP miałem okazję oprowadzić po naszym mieście grupkę turystów z
      róznych miejscowości w Polsce i nie omieszkałem wspomnieć, że staraniem naszych
      obecnych władz stanął w Płocku most-pomnik bezradności. Co prawda bez dojazdów,
      ale i tak cud techniki. Jedyny w swoim rodzaju. Ewenement na skalę kraju, a może
      nawet Europy. Most widmo. Całe szczęście, że przynajmniej nie wzdłuż rzeki. ;-))
      • swingers77 Re: Kończy się budowa nowego mostu 04.10.05, 15:43
        ROMAN???
        Ty oprowadzałeś turystów z OWRP po naszym mieście ???
        Nie możliwe!!! Co za brak profesjonalizmu ze strony organizatorów !!!
        To chyba PTTK organizował ??
        Romanie-czy Ty masz uprawnienie przewodnickie??
        Czy sam zorganizowałes sobie "turystów" na boczku ??
    • Gość: daniel Re: Kończy się budowa nowego mostu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 00:53
      Barany głosujcie na kaczora to będziecie mieli więcej takich pomników.
      • Gość: Welur Re: Kończy się budowa nowego mostu IP: *.claranet.co.uk 04.10.05, 02:06
        Hmm... A nie pomyslal ktos, ze drogi bez mostu tez nie mialyby sensu? Tak
        przynajmniej wiadomo, ze najtrudniejszy i najdrozszy kawalek inwestycji jest juz
        'z glowy'. Latwiej dobudowac drogi do mostu niz most do drog. Samochodu przeciez
        tez nie mozna budowac, jesli nie zaprojektuje sie najpierw silnika, choc stojaca
        na podworzu pusta karoseria pewnie sprawialaby na przypadkowym przechodniu
        lepsze wrazenie (Takie tam moje trzy grosze z Zachodniej Europy...:-)))
        • w_starym_kinie Re: Kończy się budowa nowego mostu 04.10.05, 13:57
          Gość portalu: Welur napisał(a):
          > Hmm... A nie pomyslal ktos, ze drogi bez mostu tez nie mialyby sensu? Tak
          > przynajmniej wiadomo, ze najtrudniejszy i najdrozszy kawalek inwestycji jest juz
          > 'z glowy'. Latwiej dobudowac drogi do mostu niz most do drog.

Tia.
          Bo już budowa dróg i mostu równocześnie przerasta możliwości umysłowe tej władzy...
    • Gość: Grom Re: Kończy się budowa nowego mostu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 06:22
      Unia się śmieje z Płocka? Nie wierzę. Co najmniej z jednego powodu. Mało wiedzą
      o Polsce bo są zapatrzeni we własny koniec nosa, a o żadnym Płocku wcale nie
      słyszeli.
    • Gość: płocczanin do romka_j i innych malkontentów IP: *.msmplock.pl 04.10.05, 07:31
      ten most powinien być wybudowany 30 lat temu przez komunistów kiedy powstawała
      petrochemia. Należy też dodać, że gdy do władzy w mieście doszedł Milewski
      budowa była skutecznie torpedowana przez rządzącą sld, głównie przez posła z
      mnisterstwa infrastruktury. dlatego rok w porównaniu do kilkudziesięciu lat
      zaniechań ze strony komunistów jest niczym drogi romku_j23.
      • Gość: [*\/*] Re: do romka_j i innych malkontentów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.05, 08:12
        P O P I E R A M!!!!
      • w_starym_kinie Re: do romka_j i innych malkontentów 04.10.05, 14:03
        Gość portalu: płocczanin napisał(a):
        > ten most powinien być wybudowany 30 lat temu przez komunistów kiedy powstawała
        > petrochemia.

Było inne podejście - nie, że liczy zbyt, transport itp. ale Wisła jako
        naturalna przeszkoda dla ewentualnych wrogich wojsk. Było jak było, trudno.
        Rozliczać i zwalać winę będziemy, jak most i drogi zaczną działać. Teraz nie ma
        na to czasu, bo Milewski co i rusz zawala sprawę, więc należy uważniej patrzeć
        mu na ręce, żeby ta któraś z kolei próba wypaliła!
      • roman_j Re: do romka_j i innych malkontentów 04.10.05, 16:06
        Gość portalu: płocczanin napisał(a):

> ten most powinien być wybudowany 30 lat temu przez komunistów kiedy
        > powstawała petrochemia.

Tak jest. Pójdźmy dalej w tych oskarżeniach i przypomnijmy, że już hitlerowcy
        planowali w Płocku zbudować most. A nawet dwa mosty. Nie zbudowali, dranie jedne
        i powinniśmy ich z tego rozliczyć. :-))

> Należy też dodać, że gdy do władzy w mieście doszedł Milewski budowa była
        > skutecznie torpedowana przez rządzącą sld, głównie przez posła z mnisterstwa
        > infrastruktury.

Należy również napisać, że rządząca SLD najwyraźniej mało skutecznie blokowała
        budowę tego mostu, skoro on juz stoi, a i tak przejechać przez niego nie można.
        A nie można wyłącznie z powodu nieudolności naszych płockich władz. Dodajmy
        jeszcze, że dzięki nieudolności tychże płockich władz miasto straciło 60 mln na
        drugi etap dróg dojazdowych. Jest to smutna wiadomość, bo bez wybudowania dróg
        dojazdowych planowanych w drugim etapie nasz most będzie pełnił w większej
        części rolę lokalnej przeprawy, bo żaden TIR nie zmieści się na skrzyżowaniach w
        Radziwiu. I jeszcze do kompletu informacji dotyczących tego, kto bruździł przy
        budowie mostu dorzućmy tę, że obecne władze przez dłuższy czas weszły w konflikt
        z wykonawcą mostu, który to konflikt groził zejściem wykonawcy z placu budowy i
        dalszymi opóźnieniami w terminie jego oddania. :-))
        Patrz, jakie figle płata nam pamięć. Pewnie po prostu wyleciały Ci z głowy te
        wszystkie ww. fakty? Zdarza się. ;-)))

> dlatego rok w porównaniu do kilkudziesięciu lat zaniechań ze strony
        > komunistów jest niczym drogi romku_j23.

Masz rację. Jeśli się zawaliło sprawę, to trzeba znaleźć taką perspektywę, z
        której nasze winy będą wyglądały blado. Całe szczęscie, że cofając się w
        historię nie obwiniłeś Władysława Jagiełły za to, że idąc na Krzyżaków
        przeprawił się przez Wisłę w Czerwińsku, a do Płocka przyjechał tylko w
        odwiedziny, zamiast wybudować nam porządny most w Płocku. ;-))))
      • Gość: ciekawy Do płocczanina IP: *.warszawa.ap.gov.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 12:21
        Otóż inwestycja nie była torpedowana przez A. Piłata bo nim pewnie piszesz. Ja
        nie przepadam za tym Panem, ale muszę mu oddać, że w tej sprawie chłopina
        trzymał rękę na pulsie. Probleme były i są władze miasta. Zarówno komuchy jak i
        Milewski nie dorośli do tak poważnej inwestycji. Jedni byli leniwi i do tego
        nie wiedzieli jak się za wykup gruntów zabrać, drudzy (Milewski) chciał zacząć
        rozliczać kiedy jeszcze nie było za co a przez takie działanie miasto straciło
        ponad rok.
    • Gość: tutejszy mozna kręcic nowy serial pt. "daleko od szosy" IP: *.c155.petrotel.pl 04.10.05, 08:26
      żenujące że mieszkam w takim kraju
    • Gość: KeMoT Re: Kończy się budowa nowego mostu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 08:49
      Słyszałem ze na tym nowym moście to młode pary sobie sesje zdjęciowe robią on
      tylko po to będzie :)))
    • Gość: śfager Re: Kończy się budowa nowego mostu IP: *.c153.petrotel.pl 04.10.05, 09:23
      Nie bójta się chłopaki. Wystarczą dwie drabiny i mostek jest nasz. Będzie
      kładką dla pieszych i pomostem dla wędkarzy. I szafa gra. A potem o moście
      zapomną i będzie stał sobie cicho taki ładniutki na niebiesko pomalowany.
      Słyszałem, że będą tak robić pochody takie jak kiedyś na 1 Maja. Tu będą
      wchodzić, a tam będża spadać! Jaja jak dwa chełmy! Co one wykombinowały z tym
      mostem?
    • Gość: anjed Re: Kończy się budowa nowego mostu IP: 80.51.246.* 04.10.05, 11:29
      Przypadek mostu w Płocku nie jest wcale tak odosobniony. Przykładowo w Elblągu
      niedawno przez dwa lata stał ukończony most bez dojazdów.
      Europa nie ma się z czego śmiać. Jeżeli ktoś zdaje sobie sprawę z problemów
      jakie rodzi tak duża inwestycja prowadzona w dużej mierze za pieniądze własne
      miasta to wie że taka sytuacja może się zdarzyć. Miasta po prostu nie stać było
      na jednoczesne budowanie wszystkich odcinków tej inwestycji.
      Obecnie trwa przetarg na budowe dróg dojazdowych do mostu, ale tylko pierwszego
      odcinka tych dróg, który skończy się w Radziwiu na Dobrzykowskiej i jeszcze
      bardziej pogorszy problemy komunikacyjne miasta, szczególnie na wąskich drogach
      Radziwia. Ale czy to oznacza, że mamy w ogóle nic nie budować?
      Trochę cierpliwości. Mniej narzekania.
      • w_starym_kinie Re: Kończy się budowa nowego mostu 04.10.05, 14:09
        Gość portalu: anjed napisał(a):
        > Obecnie trwa przetarg na budowe dróg dojazdowych do mostu,

Tak? A który to z kolei przetarg? Pierwszy odwołano z powodu błędów
        proceduralnych. Drugi również z powodu różnic na papierze w urzędzie i konkursie.

Gdyby nie bałaganiarstwo albo niechlustwo ratusza, budowa dróg szłaby pełną
        parą, a kto wie, czy niedługo nie kończyłaby się.

> ale tylko pierwszego
        > odcinka tych dróg,

Pieniądze na drugi odcinek były, ale się zmyły, bo zajęty pierdzeniem w stołek
        ratusz nie rozpisał odpowiedniego przetargu. Pieniądze unijne nie zostały
        wykorzystane, więc nici z nich!

> Ale czy to oznacza, że mamy w ogóle nic nie budować?

To oznacza, że w ratuszu siedzą niekompetentne, niewłaściwe osoby, lub też nie
        są odpowiednio zarządzane. Jestem słowem płocka władza jest do bani.

> Trochę cierpliwości. Mniej narzekania.

Jak, ku.., można nie narzekać, jak się na to wszystko patrzy? Ile można czekać
        na dobrą władzę!?
    • Gość: dareks A może by tak na razie ustawić takie atrapy szosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 12:18
      ... tz. po obu stronach mostach chociaż takie prowizoryczne podjazdy. Z daleka
      wyglądało by to ładniej. Bo tak to taki most "urwany" jest po obu brzegach.
      Atrapy mogłyby być np. z drewna lub płyty spilśnionej.
    • Gość: do dareksa Re: Kończy się budowa nowego mostu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 12:27
      Niby masz rację. Tyle,że kolega MM obiecał most z dojazdami w 2005. Teraz nawet
      nie potrafi się przyznać do tego,że oszukał ludzi. Nie tylko w tej sprawie.
      Brak honoru to jego główna cecha. Jak taka ma być prawica to ja dziękuję.
      • Gość: Jacek Re: Kończy się budowa nowego mostu IP: 199.67.203.* 04.10.05, 16:54
        Spokojnie jak bedziecie ich pospieszać to sie zdenerwują i nie trafią drogami
        dojazdowymi w most i będzie jeszcze większy obciach.....
    • Gość: luzik Re: Kończy się budowa nowego mostu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 17:34
      Nieprawda, nie śmieją się. Polska to nie USA i tu się walczy o każdą złotówkę z budżetu, a nie stawia się most ot tak. Poza tym ja się cieszę, że mamy już nowy most, jeszcze tylko drogi zostały i będzie spoko. Stary most przeciez działa. Jak to wspomniał ktoś przede mną dlaczego Płock nie wybudował drugiego mostu kilkadziesiąt lat temu?
    • Gość: ktos Co tu duzo mowic PARANOJA IP: *.zep.com.pl 05.10.05, 09:32
    • swingers77 Roman_Jot konfabuluje !!!! 05.10.05, 16:42
      Drodzy forumowicze.
      Telefon ani miejsce urzędowania PTTK w Płocku nie jest owiane tajemnicą i
      każdemu znane. Zadzwoniłem z pytaniem: "Czy Pan Roman J(tu takie niedomówienie
      na forum - choc w rozmowie wymieniłem nazwisko) jest przewodnikiem? I czy Pan
      Roman J oprowadzał turystów w ramach OWRP (Ogólnopolski Wysokokwalifikowany
      Radj Pieszy)?" Na obydwa pytania otrzymałem odmowne odpowiedzi, że Pan Roman J
      nie jest przewodnikiem i w ramach OWRP nie oprowadzał turystów po Płocku. Był
      jedynie uczestnikiem OWRP.
      Czyli przypuszczam że było tak jak to opisałem 04.10.05 o godz. 15:43, że Pan
      ROMAN_JOT zorganizował sobie "turystów na boczku" i popisywał sie swoja wiedzą
      na temat Płocka.
      Czy to było legalne?? Nie wiem!! Romku_jot, mam nadzieje, że udzielisz na te
      pytanie(a) odpowiedzi.
      • swingers77 Roman_Jot nie komentuje !!!! 11.10.05, 11:14
        No i patrzcie, Roman_Jot nie komentuje.
        No i nie ma się co dziwić??
        Nie ma co tu komentować!!
        Ale ja mądry jestem!!
        Sam znajduje problem i sam go rozwiązuję.
        REWELKA

Pomimo tego i tak chciałbym coby Roman_Jot kandydował na prezydenta.
      • dermo Re: Roman_Jot konfabuluje !!!! 11.10.05, 11:41
        No co koles. Gorzej jak UBek.

Czy moglbys wyjasnic forumowiczom, dlaczego sprawdziles te informacje i co dalo ci to wyjasnienie? Nie rozumiem Twojego postepowania. Choc przyznam, ze choc czesciowo chcialbym poznac czym sie kierowales dzwoniac do PTTK.

Pozdrawiam

• qtasek no faktycznie 11.10.05, 15:14
          swingers77 trochę przesadził, i też nie mogę zrozumieć po co mu było to dzwonienie?

czyli co, jak zagadam do jakiejś "zorganizowanej grupy turystycznej" i powiem im, że np.
          tam powinni pójść i pooglądać sobie to i owo, to będzie oznaczać, że udzieliłem im tej
          informacji nielegalnie, bo tylko zawodowi przewodnicy PTTK mają prawo do "opowiadania" o
          naszym mieście??

a jak turyści mnie poproszą, żebym ich tam zaprowadził - i załóżmy, że będzie mi po drodze
          - to mam im odmówić, żeby mnie władza "nie zamkła"?

eh, koleś poniosło cię, naprawdę, poszukaj sobie jakiejś dziewczyny, bo widzę, że cię nosi i
          nie wiesz już co masz ze sobą zrobić

• swingers77 Do dermo i qutaska 11.10.05, 17:30
            >>>Dremo napisał
            >>>No co koles. Gorzej jak UBek.

Brzydzę się UBekami

>>>Czy moglbys wyjasnic forumowiczom, dlaczego sprawdziles te informacje i co
            >>>dalo ci to wyjasnienie?

Wyjaśnienie: Roman_Jot w swoim poście napisał: "Przy okazji odbywającego się w
            okolicach Płocka w wakacje OWRP miałem okazję oprowadzić po naszym mieście
            grupkę turystów z róznych miejscowości w Polsce i nie omieszkałem wspomnieć, że
            staraniem naszych obecnych władz stanął w Płocku most-pomnik bezradności"
            Sam jestem przewodnikiem PTTKowskim i nie byłem pewien czy Roman_Jot
            rzeczywiście oprowadzał grupe turystów jak pisał. Nie znam wszystkich
            przewodników i przedzwoniłem do PTTK by dowiedzieć się czy jest przewodnikiem i
            dowiedziałem się że nie jest. Ot tyle. Co dało mi to wyjaśnienie, tyle że
            Roman_jot nie jest do końca wiarygodnym forumowiczem.

>>>Nie rozumiem Twojego postepowania. Choc przyznam, ze choc czesciowo
            chcialbym poznac czym sie kierowales dzwoniac do PTTK.
            Pozdrawiam

Wytłumaczyłem to powyżej. Nie można pozwolic by ktos pisał kłamstwa na forum
            (tak uważam). Wypowiedź Romana_jot może sugerować (bo o tym nie pisze) że jest
            on przewodnikiem turystycznym a był jedynie uczesnikiem rajdu. Resztę poniżej.

qtasek napisał:
            >>> swingers77 trochę przesadził, i też nie mogę zrozumieć po co mu było to
            dzwonie nie?

Z czym przesadziłem, bo nie rozumiem.

>>> czyli co, jak zagadam do jakiejś "zorganizowanej grupy turystycznej" i
            >>> powiem im, że np. tam powinni pójść i pooglądać sobie to i owo, to będzie
            >>> oznaczać, że udzieliłem im tej informacji nielegalnie, bo tylko zawodowi
            >>> przewodnicy PTTK mają prawo do "opowiadania" o naszym mieście??

Nie, nie. Wcale nie o to mi chodzi, że nie możesz udzielac informacji. Ale
            pomiędzy udzieleniem informacji że cos jest tam i tam a "oprowadzaniem po
            naszym mieście grupki turystów" jak to sie sugeruje w ramach OWRP jest duża
            róznica. Prawdziwy przewodnik terenowy nie powiedziałby sarkastycznie jak to
            opisał Roman_jot że staraniem władz powstał "pomnik bezradności". Taka
            wypowiedź jest antyreklamą miasta (a nie władz) i taka opinia idzie w Polskę i
            potem mamy pretensję że nikt nie chce do Płocka przyjeżdzać.

>>> a jak turyści mnie poproszą, żebym ich tam zaprowadził - i załóżmy, że
            >>> będzie mi po drodze - to mam im odmówić, żeby mnie władza "nie zamkła"?

Masz takie prawo i nikt Ci tego nie zabroni, ale na przyszłość (jak nie
            bedziesz miał dla nich czasu, lub nie będzie Ci po drodze w tamtym kierunku) to
            zaproponuj turystom odwiedziny w Odwachu w PTTK. Na pewno udziela im tam
            profesjonalnej informacji.

>>> eh, koleś poniosło cię, naprawdę, poszukaj sobie jakiejś dziewczyny, bo
            >>> widzę, że cię nosi i nie wiesz już co masz ze sobą zrobić

Mam dziewczynę i póki co jestem szczęśliwy.

Mając powyższe na uwadze, zastanawiam sie po co są wogóle ci przewodnicy jak
            każdy lepszy z brzega (nie wymieniając nicków) może sobie oprowadzać po
            mieście. Jak narazie jest tylko kilka miejscowości w Polsce, gdzie taka
            samowolka może byc "karana". Poczytajcie ustawy i rozporządzenia.
            • roman_j Re: Do dermo i qutaska 12.10.05, 00:43
              Zacznę od małego wstępu. Nie odnosiłem się do Twoich rewelacji, Swingers, bo po
              prostu przestałem czytać Twoje wpisy. I widzę, że warto było, bo zacząłeś gonić
              w piętkę. Ubawiłem się setnie czytając Twoje wpisy. A już prawie spadłem z
              krzesła, kiedy trafiłem na to:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=30270216

Przechodzisz sam siebie, Swingers, i nawet nie trzeba Cię podpuszczać. Wystarczy
              Cię zignorować i zostawić sam na sam ze sobą. Nie przypuszczałem, spodziewałem
              się, że się sam tak podstawisz. Ale skoro tak, to grzechem byłoby z tego nie
              skorzystać. :-)))
              Ale do rzeczy:

swingers77 napisała:

> Brzydzę się UBekami

UBekami może tak, ale ich metodami już niekoniecznie, prawda? :-))

> Wyjaśnienie: Roman_Jot w swoim poście napisał: "Przy okazji odbywającego się
              > w okolicach Płocka w wakacje OWRP miałem okazję oprowadzić po naszym mieście
              > grupkę turystów z róznych miejscowości w Polsce i nie omieszkałem wspomnieć,
              > że staraniem naszych obecnych władz stanął w Płocku most-pomnik bezradności"
              > Sam jestem przewodnikiem PTTKowskim i nie byłem pewien czy Roman_Jot
              > rzeczywiście oprowadzał grupe turystów jak pisał. Nie znam wszystkich
              > przewodników i przedzwoniłem do PTTK by dowiedzieć się czy jest przewodnikiem
              > i dowiedziałem się że nie jest. Ot tyle. Co dało mi to wyjaśnienie, tyle że
              > Roman_jot nie jest do końca wiarygodnym forumowiczem.

Wiesz na czym polega Twój błąd? Na zbyt pochopnym wyciąganiu wniosków. :-)))
              Zarzucasz mi kłamstwo. To poważny zarzut. Sęk w tym, że to "kłamstwo" zrodziło
              się wyłącznie w Twojej przegrzanej z wrażenia głowie. Mylę się? Jeśli tak, to
              pokaż w którym miejscu na forum napisałem, że jestem przewodnikiem PTTK? Zacytuj
              mnie. Zakłuj mnie w oczy moimi słowami, w których niezgodnie z prawdą napisałem,
              że mam jakiekolwiek uprawnienia przewodnickie PTTK. Nic z tego, Swingers. Na
              Twoje nieszczęście nic takiego na forum nie napisałem. Piszesz, że konfabuluję,
              a tymczasem jak na razie to Twoje konfabulacje są widoczne jak na dłoni. :-)))

> Nie można pozwolic by ktos pisał kłamstwa na forum (tak uważam).

Mój Ty moralizatorze. :-))) Wygląda na to, że powinieneś sam sobie zabronić
              pisać na forum. Na razie zdemaskowałem jedno Twoje kłamstwo, a może raczej
              konfabulację. Ale to nie koniec. Jest tego więcej. Niestety.

> Nie, nie. Wcale nie o to mi chodzi, że nie możesz udzielac informacji. Ale
              > pomiędzy udzieleniem informacji że cos jest tam i tam a "oprowadzaniem po
              > naszym mieście grupki turystów" jak to sie sugeruje w ramach OWRP jest duża
              > róznica.

Drugie kłamstwo. Gdzie napisałem, drogi Swingers, że oprowadzałem turystów po
              naszym mieście "w ramach OWRP"? A oto moje słowa, które znowu pochopnie
              zinterpretowałeś: "Przy okazji odbywającego się w okolicach Płocka w wakacje
              OWRP miałem okazję oprowadzić po naszym mieście grupkę turystów z róznych
              miejscowości w Polsce". Zwracam Twoją uwagę na drobną, ale zasadniczą różnicę
              znaczeń, jakie mają określenia "przy okazji" i "w ramach". To pierwsze napisałem
              ja, to drugie Ty. To pierwsze jest prawdą, to drugie Twoją konfabulacją, z którą
              ja nie mam nic wspólnego. :-)))

> Prawdziwy przewodnik terenowy nie powiedziałby sarkastycznie jak to
              > opisał Roman_jot że staraniem władz powstał "pomnik bezradności".

Ale ja nie jestem "prawdziwym przewodnikiem", jak Ty i nie pretenduję nawet do
              tego miana. Jestem rodowitym płocczaninem, który zna nieco swoje miasto i
              rezerwuje sobie prawo do własnego zdania na temat jego władz.
              Najgorsze jest to, że to właśnie Ty, Swingers, przynosisz wstyd przewodnikom
              PTTK w Płocku, bo kłamiesz aż się kurzy, a wszystko tylko po to, żeby mnie
              oczernić na forum, gdyż zraniłem Twoją miłość własną. :-))))

> Taka wypowiedź jest antyreklamą miasta (a nie władz) i taka opinia idzie w
              > Polskę i potem mamy pretensję że nikt nie chce do Płocka przyjeżdzać.

Nie wiem, jakich ludzi Ty oprowadzasz po Płocku, ale ja oprowadziłem grupę
              bardzo inteligentnych i sympatycznych ludzi, którzy nie utożsamiają pojęć
              "władza" i "miasto". Wszyscy uczestnicy tej "wycieczki" po mieście wyjechali z
              Płocka oczarowani. Dwie osoby napisały później do mnie maila, że całe szczęście,
              że wybrali się ze mną na zwiedzanie miasta, bo przewodnicy PTTK, którzy
              oprowadzali ich na drugi dzień byli sztywni i nudni. Przykro mi to pisać, ale
              uważam, że na forum trzeba pisać prawdę, nawet jeśli jest nieprzyjemna.
              Zakładam, że się ze mną całkowicie zgadzasz, Swingers. :-))))

I kolejne kwiatki z innych Twoich wpisów:

1.
              > Czyli przypuszczam że było tak jak to opisałem 04.10.05 o godz. 15:43, że Pan
              > ROMAN_JOT zorganizował sobie "turystów na boczku" i popisywał sie swoja
              > wiedzą na temat Płocka.

Czy dzielenie się swoja wiedzą na temat własnego miasta jest karalne? Jeśli tak,
              to zaproponowałem Ci, żebyś zgłosił sprawę do prokuratury. A może boisz się
              konkurencji, Swingers? Żeby rozwiać Twoje wątpliwości i powstrzymać Cię przed
              dalszym pogrążaniem napiszę, że oprowadziłem moich przyjaciół z OWRP całkowicie
              ZA DARMO i zamierzam tego typu uprzejmości świadczyć KAŻDEMU, kto mnie o to
              poprosi mając w nosie Twoją na ten temat opinię. :-))
              Jeśli zaś chodzi o "turystów na boczku" to byłoby to danie ciężkostrawne.
              Dlatego wolę "turystów na maśle", a najlepsze są młode turystki. ;-))

2.
              > No i patrzcie, Roman_Jot nie komentuje.
              > No i nie ma się co dziwić??
              > Nie ma co tu komentować!!

Po raz pierwszy napisałeś kilka słów prawdy. I to jeszcze samokrytycznie.
              Gratulacje. :-)))

> Ale ja mądry jestem!!

Biedactwo...

> Sam znajduje problem i sam go rozwiązuję.
              > REWELKA

Tak, Swingers. Sam sobie jesteś sterem, żeglarzem i okrętem. Jesteś
              samowystarczalny. Dać Ci do ręki klawiaturę, to sam wymyślisz historię, sam ją
              skomentujesz, sam wyciągniesz z niej wnioski i sam siebie za to wszystko
              pochwalisz. Po prostu samograj. :-)) A skoro sam sobie tak ze soba dobrze
              radzisz, to nie będę Ci w tym przeszkadzał. W jednym ze swoich wpisów
              skierowanych do mnie pisałeś coś o gó..e, którego lepiej nie ruszać. Zastosuję
              się teraz do tej zacytowanej przez Ciebie mądrości ludowej i po tym jednym
              wyjątku od reguły powrócę do zasady omijania Twoich wpisów z daleka. Pisząc
              odpowiedź na ten mój wpis skieruj ją do ogółu forumowiczów, bo myślę, że należą
              się im wyjaśnienia. Możesz mnie też nie przepraszać. Wybaczam Ci i bez tego.
              Zwłaszcza, że sam juz się ukarałeś robiąc sobie mnóstwo obciachu. :-))
              • swingers77 Do wszystkich 12.10.05, 13:58
                Trochu się wcześniej napisałem ale system (w domyśle GW) nie chciał przyjąć mi
                mej odpowiedzi w całości pisząc:
                "Wiadomość nie została wysłana, powód: . Prosimy cytować tylko fragmenty
                wypowiedzi."
                Powycinałem trochę cytatów i nic.
                Efekt taki sam:
                "Wiadomość nie została wysłana, powód: . Prosimy cytować tylko fragmenty
                wypowiedzi."
                Wkońcu powycinałem wszystkie cytaty poprzedniej wypowiedzi i jak wysyłałem to
                szanowny system wogóle tak zrobił że nie wysłał a to co się napociłem skasował.
                Trochu to podejrzane.
                Dobrze że skopiowałem sobie swoją wypowiedz to może wieczorkiem zacytuje we
                fragmentach.
                Pozdrawiam
                Swingers77
                • w_starym_kinie Re: Do wszystkich 12.10.05, 16:30
                  swingers77 napisała:
                  > Trochu się wcześniej napisałem ale system (w domyśle GW) nie chciał przyjąć mi
                  > mej odpowiedzi w całości pisząc:

srał pierdział...

> Dobrze że skopiowałem sobie swoją wypowiedz to może wieczorkiem zacytuje we
                  > fragmentach.

Póki co, wspaniale spisujesz się jako komisarz śledczy - lepszyś niż Wasserman,
                  Giertych i Miodowicz razem wzięci! (a każdy z nich w pojedynkę to ścierwo jakich
                  mało...)
                  • swingers77 Do wszystkich i starego_kina z 12.10.05, 16:30 18.10.05, 13:00
                    Miałem sobie odpuścic odpowiadanie na posty, ale jak przeczutałem wpis
                    w_starym_kinie (Póki co, wspaniale spisujesz się jako komisarz śledczy -
                    lepszyś niż Wasserman,Giertych i Miodowicz razem wzięci! (a każdy z nich w
                    pojedynkę to ścierwo jakich mało...)
                    oraz pomyślałem że za lat pare brak mojej reakcji na te i inne słowa może
                    stanowic dla mnie zarzut (bo tak juz miało to miejsce) to postanowiłem odpisać.

To co zacytuje zostało napisane 12.10.05, koło południa.
                    Ze względu na problemy które opisałem wcześniej
                    (forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=66&w=29912225&a=30310910)
                    podziele wypowiedź na kilka części
                    • swingers77 1st 18.10.05, 13:03
                      roman_j napisał:

>>> Zacznę od małego wstępu. Nie odnosiłem się do Twoich rewelacji, Swingers,
                      >>> bo po prostu przestałem czytać Twoje wpisy.

Może i dobrze?

>>> I widzę, że warto było, bo zacząłeś gonić w piętkę. Ubawiłem się setnie
                      >>> czytając Twoje wpisy. A już prawie spadłem z krzesła, kiedy trafiłem na to:
                      >>> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=30270216

Nie potłukłeś sie czasem jak spadałeś ??
                      A to że napisałem to na "Forum o forum" to chciałem coby iiini sie
                      wypowiedzieli czy mam rację, czy się czepiam.

>>> Przechodzisz sam siebie, Swingers, i nawet nie trzeba Cię podpuszczać.
                      >>> Wystarczy Cię zignorować i zostawić sam na sam ze sobą.

Ciężko mi przejść samego siebie, a podpuszczam to sam siebie. Widze problem i
                      chcę go rozwiązać. Może robię to nieudolnie, może pokracznie (nie jestem przeca
                      ideałem) ale staram się rozwiazywac problemy (nawet takie drobne, małe, błache,
                      itp.).

>>> Nie przypuszczałem, spodziewałem się, że się sam tak podstawisz.

Romek, nie stawiam się, wyjaśniłem to powyżej.

>>> Ale skoro tak, to grzechem byłoby z tego nie skorzystać. :-)))

Korzystaj do woli ;-)))

>>> Ale do rzeczy:

Nono, do rzeczy.

>>> swingers77 napisała:
                      >>> Brzydzę się UBekami
                      >>> Roman_j napisał:
                      >>> UBekami może tak, ale ich metodami już niekoniecznie, prawda? :-))

Nieprawda, nie znam żadnych UBeków i nie znam ich metod. Po namyśle stwierdzam
                      że może jakis UBeków znam , np. pana Mietka, Kazia czy innego Ignaca nie
                      koniecznie wiedząc że jesy UBekiem. O metodach znam jedynie z opowiadań
                      znajomych, którzy przez UBecje byli inwigilowani, prześladowani, bici i
                      wywożeni do lasu czy internowani w więzieniach za walkę o wolnośc jakiej nie
                      mieliśmy pomiędzy 1945 a 1989 (czy 1990). Poza tym mój dziadek siedział w
                      więzieniu za to że walczył w AK o wolność Polski. Nie mam na to żadnych dowodów
                      (papierów) ale ostatnio jak zacząłem tworzyć drzewo geanalogiczne mej rodziny
                      to własnie o tym pomyślałem. Tak więc z UBecją ani ich metodami za wiele
                      wspólnego nie mam.
                      • swingers77 2nd 18.10.05, 13:07
                        >>> Wyjaśnienie: (...) że Roman_jot nie jest do końca wiarygodnym forumowiczem.

>>> Wiesz na czym polega Twój błąd? Na zbyt pochopnym wyciąganiu wniosków. :-)))

Może się zagalopowałem. Sztuki wyciągania wniosków człowiek uczy sie całe życie.

>>> Zarzucasz mi kłamstwo. To poważny zarzut.

Nie zarzucam Ci kłamstwa, a to że swoją wypowiedzią możesz cos zasugerować.
                        • swingers77 3rd 18.10.05, 13:09

>>> Sęk w tym, (...) są widoczne jak na dłoni. :-)))

Nigdzie nie napisałeś że jesteś przewodnikiem tyrystycznym i to jest fakt.
                          Ja też nie napisałem (mam nadzieję), że Ty pisałes ze jesteś przewodnikiem
                          turystycznym. Napisałem tak: "Wypowiedź Romana_jot może sugerować (...) że jest
                          on przewodnikiem turystycznym". Czy nie moznaby się tak domyślić czytając
                          słowa: "Przy okazji odbywającego się w okolicach Płocka w wakacje OWRP miałem
                          okazję oprowadzić po naszym mieście grupkę turystów z róznych miejscowości w
                          Polsce (...)"

>>> Nie można pozwolic by ktos pisał kłamstwa na forum (tak uważam).

>>> Mój Ty moralizatorze. :-))) (...) Niestety.

Nie kłamię i opisałem to wyżej. A co do zabronienia sobie pisania na forum to
                          musze to przemyśleć. Może to będzie jedyny sensowny wniosek z
                          mojego "uczestnictwa" na forum.

>>> Nie, nie. Wcale nie o to mi chodzi, że nie możesz udzielac informacji.
                          >>> Ale pomiędzy udzieleniem informacji że cos jest tam i tam a "oprowadzaniem
                          >>> po naszym mieście grupki turystów" jak to sie sugeruje w ramach OWRP
                          >>> jest duża róznica.
                          >
                          >>> Drugie kłamstwo. (...) z którą ja nie mam nic wspólnego. :-)))

Masz rację, że mogłem dokonac nadinterpretacji Twojej wypowiedzi, opisałem to
                          wyżej, że ktos mógł to nieopatrznie tak zrozumieć (tłumaczyłem to dermo i
                          qutaskowi powyżej).
                          • swingers77 4th 18.10.05, 13:11

>>> Prawdziwy przewodnik terenowy nie powiedziałby sarkastycznie jak to
                            >>> opisał Roman_jot że staraniem władz powstał "pomnik bezradności".
                            >
                            >>> Ale ja nie jestem "prawdziwym przewodnikiem", (...) gdyż zraniłem Twoją
                            miłość własną. :-))))

Miłuję na tyle siebie że nikt nie jest stanie mnie zranić, chyba tylko ja sam.
                            O matko, toż to egoizm??
                            Nie nie. Są osoby które potrafią mnie zranić, ale tylko takie które kocham i mi
                            na nich zależy (mama, tata, brat, dziewczyna) Ty do nich Romku_J nie należysz.

>>> Taka wypowiedź jest antyreklamą miasta (a nie władz) i taka opinia idzie
                            >>> w Polskę i potem mamy pretensję że nikt nie chce do Płocka przyjeżdzać.
                            >
                            >>> Nie wiem, jakich ludzi Ty oprowadzasz po Płocku, ale ja oprowadziłem grupę
                            >>> bardzo inteligentnych i sympatycznych ludzi, którzy nie utożsamiają pojęć
                            >>> "władza" i "miasto". (...) Zakładam, że się ze mną całkowicie zgadzasz,
                            >>> Swingers. :-))))

Romek, oczywiscie że sie zgadzam. Masz rację. Ja też oprowadzałem grupę (mam
                            nadzieję) inteligentnych i sympatycznycznych osób, którzy rozrózniają
                            pojęcia "miasto" i "władzy". Tylko jeśli oni rozjadą sie do swoich domów to nie
                            powiedza swoim znajomym, ze ten "most-pomnik bezradności" stanął staraniem
                            takich czy innych władz (nie chce wymienisc nazw partji bo to niw o to tu
                            chodzi) tylko zapamiętają fakt, ze to stało sie w mieście Płocku, a to nie jest
                            reklama a antyreklama. I taka opinia idzie w świat.
                            Bardzo mi miło że otrzymałeś e-maila z podziękowaniami za Twoje oprowadzanie i
                            nie mówię że jesteś gorszym przewodnikiem odemnie, bo możesz byc lepszym?? nie
                            wiem jak jest i o tym nie piszę. A że ktos trafuł na nudnego i sztywnego
                            przewodnika ?? Co ja na to poradzę. Mam nadzieję że jak oprowadzałem swoja
                            grupę to taki nie byłem. I nie jest to tylko moja wyimaginowana opinia
                            (konfabulacja) bo poprosiłem kogos ze swoich znajomych by był w tej grupie i
                            potem ocenił mnie (krytycznie) i dostałem liste błędów co robiłem źle. Człowiek
                            się uczy całe życie. Tak więc doszliśmy do pewnego konsensusu:
                            Prawda ponad wszystko, nawet jeśli jest nieprzyjemna,
                            • swingers77 5th 18.10.05, 13:14
                              I kolejne kwiatki z innych Twoich wpisów:
                              1.
                              Czyli przypuszczam że było tak jak to opisałem 04.10.05 o godz. 15:43, że
                              Pan ROMAN_JOT zorganizował sobie "turystów na boczku" i popisywał sie swoja
                              wiedzą na temat Płocka.

Czy dzielenie się swoja wiedzą na temat własnego miasta jest karalne?
                              Jeśli tak, to zaproponowałem Ci, żebyś zgłosił sprawę do prokuratury.
                              A może boisz się konkurencji, Swingers? Żeby rozwiać Twoje wątpliwości
                              i powstrzymać Cię przed dalszym pogrążaniem napiszę, że oprowadziłem moich
                              przyjaciół z OWRP całkowicie ZA DARMO i zamierzam tego typu uprzejmości
                              świadczyć KAŻDEMU, kto mnie o to poprosi mając w nosie Twoją na ten
                              temat opinię. :-))

Dzielenie się informacją nie. I nie musisz pisać żebym podawał Cię do
                              prokuratury bo nie zrobię tego. Ale wartoby poczytać ustawy i rozporządzenia i
                              jest takich kilka (nie pamiętam czy 8 czy 9) miast (miejsc-regionów) w Polsce,
                              gdzie taka samowolka może byc karalna. Płock do nich nie należy (to tylko tak
                              dla informacji). Chwała CI za to że oprowadzałes przyjaciół i wyrządziłes im
                              tym pewnie przyjemność. Sam chętnie bym posłuchał jak opowiadasz bo pamiętam
                              ton Twego głosu z lat młodości i był wtedy raczej ciekawy i "wpadający w ucho".
                              Co do tego "ZA DARMO" to wiedz Ty (i reszta na forum), że ja tez oprowadzałem
                              turystów z OWRP - ZA DARMO. Co do moich opini i Twojego nosa to nie wiem czy
                              sie zmieści ;-))) (bez urazy proszę)
                              • swingers77 6th 18.10.05, 13:16

Jeśli zaś chodzi o "turystów na boczku" to byłoby to danie ciężkostrawne.
                                Dlatego wolę "turystów na maśle", a najlepsze są młode turystki. ;-))

;-))) Popieram. Z tym że ja preferuję zarówno "na boczku" i "na maśle" a juz
                                młode turystki w szczególności (ale powyżej 18 lat - młodszych nie wolno).

2.
                                No i patrzcie, Roman_Jot nie komentuje.
                                No i nie ma się co dziwić??
                                Nie ma co tu komentować!!

Po raz pierwszy napisałeś kilka słów prawdy.
                                I to jeszcze samokrytycznie.
                                Gratulacje. :-)))

A dziękuję, dziękuję ;-))))))))

Ale ja mądry jestem!!

Biedactwo...

Trza się od czasu do czasu dowartościować.

Sam znajduje problem i sam go rozwiązuję.
                                REWELKA

Tak, Swingers. Sam sobie jesteś sterem, żeglarzem i okrętem. Jesteś
                                samowystarczalny. Dać Ci do ręki klawiaturę, to sam wymyślisz historię,
                                sam ją skomentujesz, sam wyciągniesz z niej wnioski i sam siebie za to
                                wszystko pochwalisz. Po prostu samograj. :-))

Romek, przecież ja sobie jaja robiłem. I to nie z Ciebie a z samego siebie.
                                Zauwazyłem że ta cała sprawa już tak dalego pobiegła że już zostało sie z niej
                                tylko pośmiać. Ludzie mnie olali na forum, bo pewnie uznali że niepotrzebnie
                                sie czepiam beleczego (nie chodzi tu o Twoja osobę, a o mój wyimaginowany
                                problem) i chciałem śmiechem jakos to zakończyć. Nie wymagało to komentarza.
                                To była ironia na samego siebie
                                ;-)))))))))))))))))))))))))))))
                                • swingers77 7th 18.10.05, 13:18

A skoro sam sobie tak ze soba dobrze radzisz, to nie będę Ci w
                                  tym przeszkadzał.

Dlaczego nie?? Jesteś godnym rozmówcą! No chyba że uważasz mnie za kogoś
                                  gorszego z kim rozmawiać nie warto (bo masz takie prawo, ale wcale nigdzie nie
                                  pisałeś że jestem gorszy - mam nadzieję).

W jednym ze swoich wpisów skierowanych do mnie pisałeś coś o gó..e,
                                  którego lepiej nie ruszać. Zastosuję się teraz do tej zacytowanej przez
                                  Ciebie mądrości ludowej i po tym jednym wyjątku od reguły powrócę do zasady
                                  omijania Twoich wpisów z daleka.

No a jednak złamałeś te zasade i odpisałeś (nie chcąc pisac że dotknąłeś g...a.

Pisząc odpowiedź na ten mój wpis skieruj ją do ogółu forumowiczów, bo myślę,
                                  że należą się im wyjaśnienia.

Pisząc odpowiedź na Twój wpis kieruję odpowiedź do Ciebie a inni forumowicze sa
                                  na tyle inteligentni że domyslą sie o co chodzi. Co do odpowiedzi udzielanym
                                  innym forumowiczom stopsuję zasade że w temacie pisze np.: "Do Romana_J z
                                  11.11.05 22:22" i wtedy łatwo się domyślic jaki wpis komentuję.

Możesz mnie też nie przepraszać.

Przepraszam jesli Cie uraziłem. Chciałem "coś" wyjasnić i "coś" wyjasniłem.

Wybaczam Ci i bez tego.

O dzięki.
                                  ;-))))))

Zwłaszcza, że sam juz się ukarałeś robiąc sobie mnóstwo obciachu. :-))

Święta racja. Człowiek uczy sie całe życie.

Szkoda że nie będe mial szansy z Tobą pokonwersować na forum w przyszłości (bo
                                  tak odczytałem twoją wypowiedź o omijaniu moich wpisów z daleka.

I jak to mówi stare przysłowie ludowe
                                  Lepiej z mądrym zgubić niż z głupim znaleźć.

Pomimo wszystkiego i tak myślę, że powinieneś spróbować kandydować na
                                  Prezydenta Płocka. I to nie jest wolta i sarkazm. Tylko przekonanie.
                                  • swingers77 Cenzura ??? - Resume 18.10.05, 13:21
                                    No i nie obyło się bez problemów opisanych juz wczesniej
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=66&w=29912225&a=30310910
                                    czy to jakas cenzura???
                                    Dlatego w początkowych wpisach wycinałem fragmenty wstawiająz znaki
                                    (...)
                                    a potem już wykazowywałem znaki
                                    >>>
                                    i system przyjmował wpisy.
                                    Mogą być trochu nieczytelne, ale inteligentni forumowicze sie domyślą który
                                    wpis pochodzi od kogo.

-----------

Pozdrawiam
                                    Swingers77

www.ROMAN_JOT.NA.PREZYDENTA.pl
                                    • swingers77 Re: Cenzura ??? - Resume 21.10.05, 22:53
                                      brak komentarzy uznaję jako:
                                      a) totalną zlewke tematu (może i dobrze)
                                      b) totalną akceptację i brak potrzeby wyjaśnień (oby tak było).

-----------

Pozdrawiam
                                      Swingers77

www.ROMAN_JOT.NA.PREZYDENTA.pl

• Gość: ??? Re: Cenzura ??? - Resume IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 10:23

Co się dzieciaka czepiacie??

Dziadek walczył w AK a wy go od UBeków wyzywacie.

Narka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka