Dodaj do ulubionych

Lwy Płockie

IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.02, 11:44
Ogarnęła mnie zgroza. Jest tyle rzeczywistych problemów, które stoją przed
władzami miasta. Sprawa ustawienia Lwów jest prosta, a dyskusja trwa już dwa
lata! Jak patrzę z dystansem, to "kwestia Lwów" jest symptomatyczna - władze
miasta to krowa, która dużo ryczy a mało mleka daje. Tyle słów, deklaracji,
dobrych intencji - sam miód! Efekty społeczne (podobno hi hi prywatne panów
polityków są spektakularne!) - mizerniutkie, w zasadzie ograniczające się do
zmarnowanego papieru. I nie wierzę, że jest to jedynie kwestia opcji
politycznej - zdecydowana większość polityków - bez względu na kolor -
sprawia wrażenie cwaniaków próbujących dorwać się do żłobu. Ale czy bojkot
wyborów to rozwiązanie?????????????????????
Obserwuj wątek
    • Gość: anonimowy gosc for Re: Lwy Płockie IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.02, 15:02
      Wg mnie sprawa jest prosta. Jesli ktos widzial wieczorem w piatek czy w sobote
      co dzieje sie przy lwach stojacych przy bibliotece to wie, ze nie jest to dobre
      miejsce. Jesli nawet ktos bywa tam tylko w dzien to moze po zapachu stwiedzic,
      ze ktos tam (miedzy lwami a sciana) musial zalatwiac swoje potrzeby
      fizjologiczne.

To, ze wladze przez tyle czasu nic nie zrobily tez jest proste. Kazdy pomyslal
      sobie "a co ja z tego bede mial" i okazalo sie, ze przy okazji lwow nie da sie
      zrobic zadnego przekretu. Wladze wola sie zajac prywatyzacja Dromostu, drogami
      do mostu i innymi tego typu sprawami ktore potem sa opisywane w Gazecie jako
      afery.

anonimowy gosc forum

• polk1 Re: Lwy Płockie 30.09.02, 15:39
        To klasyczna sprawa z gat. "po płockiemu''.Wydawało się,że o o lokalizacji
        tych zwiarzątek powinna zadecydować najb.kompetentna osoba wśród urzedników tzn.
        konserwator.U nas okazało się ,zresztą jak zwykle,że w takich sprawach
        wypowiada się zarząd miasta, tak jakby nie było poważniejszych problemów do
        rozwiązania w naszym mieście przez to szacowne ciałko.
        Pismo p.dyrektora wydziału gospodarki komunalnej jest pięknym przykładem
        na urzędnicze ble,ble.
        Należałoby zasugerować ,aby na przyszłość kolega kierownik zasugerował
        utworzenie specjalnego komitetu d/s "w temacie lwów",konieczność przeprowadzenia
        referendum miejskiego,może nawet specjalnej nadzwyczajnej sesji rady miasta z
        udziałem władz centralnych,a może i unijnych.Tego rodzaju działania wpisują się
        znakomicie w przyciężką poetykę uprawianą głównie przez służby p.Kani.
        Ale jest i wiadomość krzepiąca:w ratuszu p.kierownik odkrył,że po jesieni
        zwykle następuje zima.Kierowcy odetchnęli z ulgą.

• Gość: henrykkreuz Re: Lwy Płockie IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.02, 17:06
        Gość portalu: anonimowy gosc for napisał(a):

> Wg mnie sprawa jest prosta. Jesli ktos widzial wieczorem w piatek czy w
        sobote
        > co dzieje sie przy lwach stojacych przy bibliotece to wie, ze nie jest to
        dobre
        >
        > miejsce. Jesli nawet ktos bywa tam tylko w dzien to moze po zapachu
        stwiedzic,
        > ze ktos tam (miedzy lwami a sciana) musial zalatwiac swoje potrzeby
        > fizjologiczne.
        >
        > To, ze wladze przez tyle czasu nic nie zrobily tez jest proste. Kazdy
        pomyslal
        > sobie "a co ja z tego bede mial" i okazalo sie, ze przy okazji lwow nie da
        sie
        > zrobic zadnego przekretu. Wladze wola sie zajac prywatyzacja Dromostu,
        drogami
        > do mostu i innymi tego typu sprawami ktore potem sa opisywane w Gazecie jako
        > afery.
        >
        > anonimowy gosc forum
        >
        Cieszy i serce rośnie jak forumowicze dojrzewają do świadomości, że dla
        sprawujących władzę (dotychczas tych czy innych, bez zmian) jedynym motywem
        działania jest to, co da się przy okazji ukraść, dodam wyłudzić, wymusić
        haracz - sam tego doświadczyłem. A jak nie opłaciłem haraczu bezczelnie
        wyrządzano mi szkodę niszcząc wiele lat pracy.
        Świadomość tego to bardzo dużo, ale nie wszystko. Należy - moim zdaniem - pójść
        dalej i zastanowić się jak z tymi złodziejami dać sobie radę.
        Henryk Kreuz
      • Gość: Magdalena Lwy Płockie IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.02, 12:55
        Martwi mnie los Lwów. Tam gdzie stoją potrzebne są tylko tym, którzy załatwiają
        potrzeby fizjologiczne. Może ożyją i wezmą sprawy we własne łapy? Mnóstwo osób
        miałoby wtedy problemy. Ot marzenia!!!!! A HW jest ok
    • pinch Re: Lwy Płockie 30.09.02, 17:08
      Jest jeszcze jedna wazna kwestia w sprawie lwow, ktora poruszyl jeden z
      forumowiczow przeszlo rok temu. Mianowicie: W KTORA STRONE MAJA RYCZEC PLOCKIE
      LWY? Temat do rozmyslan pozostawiam panu podpisujacemu sie inicjalami HW, niech
      znow nakreci koniunkture artykulami. (wszak na bezrybiu i rak ryba) ;-)
    • yvan Re: Lwy Płockie 01.10.02, 13:52
      Może je do ZOO ......
      • Gość: Magdalena Lwy Płockie IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.02, 10:45
        Dziś w nocy Lwy znów zostały "przyozdobione" przez jakieś bydle, które niczego
        nie potrafii uszanować. Krew mnie zalewa, jak sobie pomyślę, że zabytek, tróry
        świadczy o płockiej kulturze i szacunku dla historii, jest w ten sposób
        sponiewierany. Jeżeli są potrzebne płocczanom tylko jako zasłonka do kibla i
        miejsce do wypluwania z siebie piardów umysłowych, a władzom miasta tylko
        sprawiają niepotrzebne problemy - może je mogę sobie zabrać? Obiecuję -
        przetransportuję je w sobie wiadome miejsce na własny koszt, docenię ich
        wartość, urodę i zabezpieczę przed wandalami.
        Po co jest monitoring? Kamera wisi (i podobno działa) na narożniku Biblioteki.
        Zarejestrowała ten akt wandalizmu? Sprawcy zostaną przykładnie ukarani? A może
        wisi tylko po to żeby było ładnie przed wyborami?
        • Gość: marko Re: Lwy Płockie IP: *.pt-2.petrotel.pl 03.10.02, 17:51
          Kamery pewnie działają, ale czy jest ktoś, kto siedzi przed monitorami i
          obserwuje to co te kamery rejesrtują? Często bywam na Grodzkiej wieczorami i
          ani razu nie widziałem przy LWACH normalnych ludzi!!!! Zazwyczaj byli to skaci
          lub ludzie ubierający się na czarno, dla których nie wystarczyło miejsc w
          pobliskim pubie. Nic do skatów ani do tych drógich ludzi nie mam. To są tylko
          moje spostrzeżenia. WŁADZE MIASTA to jest apel do Was!!!!!!!!! Zróbcie coś
          przecież to są nasze płockie LWY!!!!!!!!
          • Gość: ●Werdan● Re: Lwy Płockie IP: *.icm.edu.pl / *.petrotel.bptnet.pl 03.10.02, 20:42
            > Często bywam na Grodzkiej wieczorami i ani razu nie widziałem przy LWACH
            > normalnych ludzi!!!! Zazwyczaj byli to skaci lub ludzie ubierający się na
            > czarno ...

Dlaczego skatow czy tez ludzi ubierajacych sie na czarno nie zaliczasz do
            normalnych ludzi ??? Prosze, wytlumacz mi to.
            Dam ci jedna dobra rade. NIGDY NIE OCENIAJ CZLOWIEKA PO UBIORZE. Zapamietaj to
            sobie.

Kto jest dla ciebie bardziej normalny: koles powtarzajacy rok zawodowki w
            dresach czy wytatuowany student z dlugimi wlosami ? :))
            • Gość: Magdalena Re: Lwy Płockie IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.02, 09:39
              Werdan! Ty nie wypuszczaj tu węża morskiego - chodzi o Lwy, nie o ubrania!
              Wszystko jedno jak było ubrane bydle, co je pomalowało! Ważne jest to, że z
              Lwami można bezkarnie zrobić wszystko!!! Nawet je ukraść - to propozycja.
              Jeżeli wchodzisz do tematu - mogę sobie zrobić dredy i ubrać na czarno. Gdzie
              ustawimy Lwy po złodziejstwie - do dyskusji. Może rzeczywiście w ZOO?
              • Gość: ●Werdan● Re: Lwy Płockie IP: *.petrotel.bptnet.pl 07.10.02, 16:53
                > Wszystko jedno jak było ubrane bydle, co je pomalowało!

Jasne, ze wszystko jedno, jak byli ubrani.
                Niestety, nie mam zamiaru krasc lwow sprzed biblioteki :)
                Uwazam, iz zle sie stalo, ze zostaly pomazane.

Przyczepilem sie do wypowiedzi marko, poniewaz poruszylo mnie to zdanie:
                "[...] ani razu nie widziałem przy LWACH normalnych ludzi!!!! Zazwyczaj byli to
                skaci lub ludzie ubierający się na czarno [...]"
                • Gość: Maciek Re: Lwy Płockie IP: 6CHUM* / *.ssss.gouv.qc.ca 07.10.02, 18:43
                  Osady oparte na stereotypach sa dzis na porzadku dziennym, niestety. I tu
                  popieram Werdana, ze nie ma nic bardziej blednego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka