Dodaj do ulubionych

Bałagan przy cmentarzu komunalnym

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 21:36
"Ale sama Głowacka przyznaje, że bałaganiarzy raczej nie uda się ukarać. Mimo
że każdy, kto chciał przed cmentarzem rozstawić stragan, musiał dostać
pozwolenie z Miejskiego Zarządu Dróg (na zajęcie pasa drogowego), a w
pozwoleniu przeczytał, że ma obowiązek po sobie posprzątać, to jednak nikt
nikogo na gorącym uczynku nie złapał. Nie ma też świadków. - W takiej
sytuacji to miasto musi zapłacić za sprzątanie - uzupełnia rzeczniczka straży
miejskiej.".
Jola co ty piepr... chyba w MZD maja dane tych co chandlowali?? W czym tkwi
problem posprzatac a koszty podzielic na tych co mieli pozwolenie????
Obserwuj wątek
    • Gość: obserwator Re: Bałagan przy cmentarzu komunalnym IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 00:24
      XXL, życia nie znasz? Za dużo roboty i dla MZD i dla miejskich strażników... A
      pomyśleć przed to niełaska? Podobno straż bardzo pieczłowicie patrolowała w
      czasie weekendu okolice cmentarzy, tylko o śmieciach zapomnieli, niebożęta.
      Kolejny dowód na brak kompetencji komendanta, no ale on przecież mocno zajęty...
    • Gość: a Re: Bałagan przy cmentarzu komunalnym IP: *.c151.petrotel.pl 16.11.05, 06:36
      Bałagan to jest w prawie w całym mieście , lepiej ukarajcie tych co po sobie
      przedwyborzych plakatow nie posprzatali !!!!!! mam juz dosyc patrzec sie na te
      zakłamane i fałszywe geby
      • Gość: budowlaniec Re: Bałagan przy cmentarzu komunalnym IP: 213.17.227.* 16.11.05, 08:44
        Jeśli ci sprzedającu otrzymali zgodę na zajęcie pasa drogowego od MZD to
        odpowiednia procedura mówi o doprowadzeniu tego miejsca do stanu
        sprzed "zajęcia" i pod tą procedurą - protokółme musi się podpisać
        odpowiedni "urzędnik". Skoro "sprzedawca" opuścił swoje miejsce to został po
        nim protokół podpisany albo nie. Jeśli podpisany, to niech płąci urzędnik,
        jeśli jeszcze nie to sprzedawca i to nieźle bo nadal zajmuje ten teren a to już
        2 tygodnie mineło a tam za każdy dzionek się płąci i za każdy meterek
        powierzchni i to nieźle. Więc jeśli ktoś pisze że nei ma z kogo "ściągnąć"
        kasy to się grubo myli albo mu się nie chce, albo "wziął".
        Jako prowadzący roboty w pasach drogowych często mam do czynienia z różnymi
        zarządami dróg i jakoś wobec mnie nigdy nie byli tacy łagodni i opłat
        oraz "mandacików" się od nich napłaciłem.
        • Gość: obserwator Re: Bałagan przy cmentarzu komunalnym IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 21:38
          No to z Twojego wywodu wynika, że pani Głowacka nie wie co mówi, albo jej się
          też nie chce...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka