Dodaj do ulubionych

Paliwowa wojna

IP: 80.48.4.* 30.11.05, 20:56
ten apelik o obniżkę cen, to typowy chwyt wyborczy, w przyszłym roku Mileś
zażąda tańszego mięsa, cukru, itd. czyżby Płock dobijał do Białorusi, z którą
podobno zawiesił kontakty?
Obserwuj wątek
    • Gość: cienko to widze Re: Paliwowa wojna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 21:06
      Apel,apelem,ale przeciez ta "zmodernizowana" stacja KM,tez zaopatrzy sie w
      ORLENie...
      • Gość: Jacek Re: Paliwowa wojna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 21:11
        uważam że to jest nieżly pomysł, może wkońcu ktoś rozwali ten monopol
      • Gość: aaa Re: Paliwowa wojna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 03:09
        Kupią w Orlenie w cenach hurtowych po
        2 753 PLN / m3 X 1,22 % Vat = 3 359 PLN /m3 brutto
        tzn.
        3,36 zł za litr
        sprzedadzą za 3,76

ceny hurtowe w Orlenie -

www.orlen.pl/cgi-bin/internet.exe/portal/ep/programView.do?BV_UseBVCookie=Yes&pageTypeId=9649&programPage=%2fep%2fprogram%
        2fartykul.jsp&channelId=-14941&programId=11619
      • Gość: Bolo Nawet w Warszwie jest taniej IP: *.pgi.waw.pl 01.12.05, 08:44
        W Warszawie na Statoil na Modlińskiej Pb 95 kosztuje 3,99 a przy
        trasie Toruńskiej 4,03 (30 listopada)a nie jak podaje rzecznik 4,23 a na
        konkurencyjnym Neste przy trasie Toruńskiej 3,93zł
    • Gość: ask po co tankujecie w Płocku ? IP: *.wirba.net / 195.116.157.* 30.11.05, 21:09
      Ja od co najmniej 5 lat nie tankowałem na żadnej stacji paliw w Płocku.
      Mieszkam 100m od stacji i wystarcza mi determinacji żeby nie być wygodnym, i
      zawsze tankuję poza miastem. Namawiam wszystkich do tego.
      • Gość: Bukoszczak Re: po co tankujecie w Płocku ? IP: *.c148.petrotel.pl 30.11.05, 21:16
        Apel to gest,a tu będą się liczyć fakty w postaci wydania zgód na budowę 2
        obcych stacji paliw przy Piłsudskiego(obok Cotexu i przy skrzyżowaniu z
        Otolińską) oraz przygotowania nowego terenu i zaproszenia LOTOSU do Płocka.
    • Gość: ja Re: Paliwowa wojna IP: *.c155.petrotel.pl 30.11.05, 22:04
      W Radziwiu na małej stacyjce Rafinerii Gdańskiej paliwo można kupić za 4,15
      (jadąc z ronda obwodnicą po prawej stronie). Popieram bojkot stacji Orlen.
      • Gość: zez Re: Paliwowa wojna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 22:10
        I znowu Milewski się szamocze, ale nie bardzo wie co robi i o czym mówi. Niech
        lepiej wytłumaczy dlaczego do tej pory blokował budowę nowych stacji
        nieorlenowskich. A i tak wyborcy nie dadzą się nabrać.
        • Gość: Ox Re: Paliwowa wojna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 23:30
          Jednak jesli to Milewski bedzie tym ktory najwiecej sie przyczyni do obnizek
          cen to ja na niego zaglosuje. Jednak nie mowie o obnizce okolo kilkunastu
          groszy tylko o obnizce na jaka naprawde zasluguje Plock od tylu lat majac Orlen
          w miescie, czyli najnizsze albo bliskie najnizszym w Polsce ceny
    • Gość: to sem ja Re: Paliwowa wojna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 02:18
      Popieram!
    • Gość: Cypek Re: Paliwowa wojna IP: 213.25.91.* 01.12.05, 07:09
      Zamiast mieć profity z tego, że nam Orlen smrodzi to my haracz płacimy.
      Chociażby z tej przyczyny paliwa u nas powinny być NAJTAŃSZE.
      Popieram kazde działanie, które prowadzi do obnizki cen paliw.
      Zapraszam na stację POCZTY POLSKIEJ, wczoraj lałem tam po 3,99 zł i paliwo jest
      w poirządku. Do zbiornika mojego trabanta nigdy nie nalałem więcej niż
      pojemność jego zbiornika więc nie kantują. POLECAM.
      • Gość: mm Re: Paliwowa wojna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 07:32
        Popieram, pomysł bardzo dobry. Tylko jedna stacja, to za mało. Ja też od lat
        nie tankuję na stacjach płockiej mafii paliwowej. Zróbmy to wszyscy. Może
        któryś z panow mafiozów pęknie i obniży ceny. Dalej pójdzie już łatwiej (może
        się powystrzelają?)
    • Gość: PŁOCCZANIN KIEDY NASTAPIĄ ZMIANY W ORLENIE ? IP: *.msmplock.pl 01.12.05, 07:11
      KIEDY WYRZUCĄ TYCH KOMUNISTÓW. ORLEN TRUJE PŁOCK A ŚMIETANKĘ SPIJA WARSZAWKA
    • Gość: johny Re: Policyjny serwis informacyjny Prezesa Centrum IP: 80.51.246.* 01.12.05, 07:11
      gościu daj spokój z permanentą indoktrynacją, to temat nie z tego postu.
      Poskarżę się Jarkowi Kaczyńskiemu, ze mu psujesz wizerunek w sieci
    • Gość: Wiesiek Re: Paliwowa wojna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 07:32
      Panie Prezydencie, wpuścić JET i NET i ceny zaraz spadną.
      Jestem z Panem i nie tankuje w Płocku. W piątek wszyscy płocczanie niech nie
      tankują w Płocku!!!
    • Gość: roland spadaj facet IP: *.c157.petrotel.pl 01.12.05, 07:43
      Chory jesteś facet? Na cholere wtykach te głupawe strony. Dostałeś bananem po
      plecech? hehehe. Spadaj z forum!
    • Gość: JAcek Re: Paliwowa wojna IP: *.class147.petrotel.pl 01.12.05, 08:13
      Ty Filozof ja jesteś taki mądry to też kandyduj tylko jest jedno ale NIKT CIĘ
      NIE POPRZE!!!
    • Gość: olo Mylisz się Tedi IP: *.pgi.waw.pl 01.12.05, 08:33
      Mylisz sie. To nie jest wymuszanie jakiś niemozliwych obniżek. Paliwo
      dostarczane do stacji benzynowych jest kupowane od Orlenu za cenę 3,36 zł(razem
      z VAT). Jakoś w innych miastach benzyna na stacjach innych firm kosztuje od
      3.98 zł w Warszawie do nawet 3.59 zł(Zielona Góra) czyli dużo nizej niz na
      stacjach Orlenu w Płocku. Stacje Orlenu mają paliwo bezpośrednio od producenta
      a inne stacje muszą doliczyc sobie jeszcze koszty transportu i marży
      pośredników. A i tak jest dużo taniej. I jeszcze jedno: olej napedowy na
      świecie jest droższy od benzyny. Na stacjach kosztuje 3.70- 3.80 (bez obniżonej
      akcyzy) to benzyna powinna kosztować (przy obniżonej akcyzie)ok. 3.50-3.60.
      czyli obniżka ceny to nie jestcoś nierealnego
    • Gość: Sceptyczny Po dobroci?? CHCEMY MIEJSKIEJ STACJI !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 08:43
      Oddajmy ceny rykowi...
      Pilnie potrzebna konkurencja...

Albo proszę tę stacje wystawić na licytację a MY mieszkańcy ją wykupimy i po
      kosztach będzemy prowadzić. A dla oszczędności będziemy ją zaopatrywać
      hurtowo z zagranicy bo jest tańsza o 5-10 gr...

Pozdrawiam i trzymam kciuki
    • Gość: radom Re: Paliwowa wojna IP: *.class147.petrotel.pl 01.12.05, 09:02
      Przecież tobie nikt nie nakaże tankować drożej, chcesz to płać więcej niż reszta
      Polski.
    • Gość: melek katowice ON-3,69 --- PB95 - 3,87 monopol PKN IP: *.eranet.pl 01.12.05, 11:23
      W katowicach pliwo tańsze jest niebotycznie, nie wiem czemu paliwo w płocku jest
      tak drogie, rekordzista to chyba stacja naprzeciwko politechniki,
      od kąd pamiętam kiedy tylko jest zapowiedziana podwyżka, to ta stacja reaguje
      najszybciej, inne stacje podnoszą po kilku dniach a tu po 2 godzinach od
      planowanej podwyżki zapowiedzianej w telewizji. Skandal.
      Wogóle płock to wieś zabita dechami.
    • Gość: panda Re: Paliwowa wojna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 11:32
      Piątek i sobota,to dni bojkotu płockich stacji,jeśli będzie trzeba powtórzymy akcję przez trzy dni!Tyle można zrobić na tą chwilę!Również staram się tankować poza Płockiem,spora z tego korzyść!Zdecydowane rozwiązanie to wpuszczenie konkurencji i to od zaraz,bez apeli do monopolisty.Bo ten może się i chwilowo ugnie,przeczeka i znów małymi kroczkami dokona swego!Panie prezydencie JET od dawna nie może doprosić się pozwolenia na budowę stacji!Chyba Pan coś o tym wię?
      • Gość: gosc Re: Paliwowa wojna IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 01.12.05, 11:39
        ja juz od paru ladnych lat nie tankuje na stacjach patronackich w naszym
        wspanialym miescie
        tankuje albo na stacjach poczty albo wts
        w sobote mieli juz po 3,99 a reszta wysoko ponad 4
        moze ktos wie czy sie cos zmienilo ??

- - - - - - - - - - - - - - -
        Plato.pl
        Serwis bezpłatnych ogłoszeń
        www.plato.pl
        • Gość: zibi Re: Paliwowa wojna IP: *.c151.petrotel.pl 01.12.05, 12:12
          A może tak ktoś podałby adres tej stacji POCZTY POLSKIEJ
          • Gość: Jurek Re: Paliwowa wojna IP: *.pzuzycie.pl 01.12.05, 17:19
            stacja miesci sie za zajezdnia zkm
            • Gość: kierowca Re: Paliwowa wojna IP: *.c151.petrotel.pl 01.12.05, 20:50
              Tylko czasami samochód nie chce na tym paliwie palić. Za dużo biokomponentów!
              A swoją drogą, jesli do tej pory nie wybudowano w Płocku żadnej porządnej
              stacji np. Jett czy innej normalnej sieci, to zmowa i granda!

• Gość: Jurek Re: Paliwowa wojna IP: *.pzuzycie.pl 01.12.05, 17:18
          kazdy myslacy tak robi
    • Gość: petrol Re: Paliwowa wojna IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 01.12.05, 12:11
      Pb 95 - 3.60 INOWROCŁAW podało RMF a unas
      SKANDAL PEWNIE MAMY WYSOKIE KOSZTY TRANSPORTU
    • Gość: kacper Re: Paliwowa wojna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 13:44
      to prawda paliwo w płocku jest bardzo drogie oraz gaz po trasach czym dalej od
      płocka tym taniej nawet na orlenowskich stacjach a dowuz też kosztuje to
      prawdziwy monopol na naszym rynku cała polska się śmieje żew mieście gdzie jest
      rafineria tak windują ceny
    • Gość: Joanka Re: Paliwowa wojna IP: *.chello.pl 01.12.05, 14:46
      Tak, tak, i jeszcze sklep miejski z fajnymi ciuchami, bo teraz te co lubię tez
      są za drogie, i lodziarnię miejską i szalet miejski... a sorry - to juz jest.
    • Gość: już to widzę!!!!!! Już widzę - co obiecuje prezydent to tego nie ma!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 22:08
      Drogi dojazdowe są - nie ma!
      Multipleks jest - nie ma! A miał 3 lata na pociągnięcie sprawy - inwestorzy są -
      tylko oni gmatwają i robią by to nie powstało. A obiecał że będzie.
      Tańsze paliwo - chętni na stację są - tylko to jak z multipleksem. Miał 3 lata
      na to.
      • Gość: Sum Re: Już widzę - co obiecuje prezydent to tego nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 22:14
        Po co Ci multipleks, telewizora nie masz? A tak na poważnie to nic a nic nie ciągnie mnie do żadnego multipleksu i nawet na nowy most moge poczekać bo nadal jeżdżę starym mostem, czy cos ze mną nie tak ?
    • Gość: gość Re: Paliwowa wojna IP: 213.17.170.* 13.12.05, 09:43
      A ja zadzwoniłem do Interwencji. Odpowiedziano mi (bardzo miła Pani) że
      przedstawi sprawę i oddzwonią. Ciekawe tylko czy będzie to dla nich
      wystarczająco interesujące. Może niech inni też poruszą ten temat. Przecież
      można tam ruszyć kilka wątków: monopolistyczne podejście, blokowanie przez
      nasze władze chętnych na stacjie itd.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka