Gość: tedi IP: 80.48.4.* 30.11.05, 20:56 ten apelik o obniżkę cen, to typowy chwyt wyborczy, w przyszłym roku Mileś zażąda tańszego mięsa, cukru, itd. czyżby Płock dobijał do Białorusi, z którą podobno zawiesił kontakty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cienko to widze Re: Paliwowa wojna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 21:06 Apel,apelem,ale przeciez ta "zmodernizowana" stacja KM,tez zaopatrzy sie w ORLENie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Paliwowa wojna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 21:11 uważam że to jest nieżly pomysł, może wkońcu ktoś rozwali ten monopol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Paliwowa wojna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 03:09 Kupią w Orlenie w cenach hurtowych po 2 753 PLN / m3 X 1,22 % Vat = 3 359 PLN /m3 brutto tzn. 3,36 zł za litr sprzedadzą za 3,76 ceny hurtowe w Orlenie - www.orlen.pl/cgi-bin/internet.exe/portal/ep/programView.do?BV_UseBVCookie=Yes&pageTypeId=9649&programPage=%2fep%2fprogram% 2fartykul.jsp&channelId=-14941&programId=11619 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Nawet w Warszwie jest taniej IP: *.pgi.waw.pl 01.12.05, 08:44 W Warszawie na Statoil na Modlińskiej Pb 95 kosztuje 3,99 a przy trasie Toruńskiej 4,03 (30 listopada)a nie jak podaje rzecznik 4,23 a na konkurencyjnym Neste przy trasie Toruńskiej 3,93zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ask po co tankujecie w Płocku ? IP: *.wirba.net / 195.116.157.* 30.11.05, 21:09 Ja od co najmniej 5 lat nie tankowałem na żadnej stacji paliw w Płocku. Mieszkam 100m od stacji i wystarcza mi determinacji żeby nie być wygodnym, i zawsze tankuję poza miastem. Namawiam wszystkich do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bukoszczak Re: po co tankujecie w Płocku ? IP: *.c148.petrotel.pl 30.11.05, 21:16 Apel to gest,a tu będą się liczyć fakty w postaci wydania zgód na budowę 2 obcych stacji paliw przy Piłsudskiego(obok Cotexu i przy skrzyżowaniu z Otolińską) oraz przygotowania nowego terenu i zaproszenia LOTOSU do Płocka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Paliwowa wojna IP: *.c155.petrotel.pl 30.11.05, 22:04 W Radziwiu na małej stacyjce Rafinerii Gdańskiej paliwo można kupić za 4,15 (jadąc z ronda obwodnicą po prawej stronie). Popieram bojkot stacji Orlen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zez Re: Paliwowa wojna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 22:10 I znowu Milewski się szamocze, ale nie bardzo wie co robi i o czym mówi. Niech lepiej wytłumaczy dlaczego do tej pory blokował budowę nowych stacji nieorlenowskich. A i tak wyborcy nie dadzą się nabrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ox Re: Paliwowa wojna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 23:30 Jednak jesli to Milewski bedzie tym ktory najwiecej sie przyczyni do obnizek cen to ja na niego zaglosuje. Jednak nie mowie o obnizce okolo kilkunastu groszy tylko o obnizce na jaka naprawde zasluguje Plock od tylu lat majac Orlen w miescie, czyli najnizsze albo bliskie najnizszym w Polsce ceny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to sem ja Re: Paliwowa wojna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 02:18 Popieram! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cypek Re: Paliwowa wojna IP: 213.25.91.* 01.12.05, 07:09 Zamiast mieć profity z tego, że nam Orlen smrodzi to my haracz płacimy. Chociażby z tej przyczyny paliwa u nas powinny być NAJTAŃSZE. Popieram kazde działanie, które prowadzi do obnizki cen paliw. Zapraszam na stację POCZTY POLSKIEJ, wczoraj lałem tam po 3,99 zł i paliwo jest w poirządku. Do zbiornika mojego trabanta nigdy nie nalałem więcej niż pojemność jego zbiornika więc nie kantują. POLECAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Paliwowa wojna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 07:32 Popieram, pomysł bardzo dobry. Tylko jedna stacja, to za mało. Ja też od lat nie tankuję na stacjach płockiej mafii paliwowej. Zróbmy to wszyscy. Może któryś z panow mafiozów pęknie i obniży ceny. Dalej pójdzie już łatwiej (może się powystrzelają?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PŁOCCZANIN KIEDY NASTAPIĄ ZMIANY W ORLENIE ? IP: *.msmplock.pl 01.12.05, 07:11 KIEDY WYRZUCĄ TYCH KOMUNISTÓW. ORLEN TRUJE PŁOCK A ŚMIETANKĘ SPIJA WARSZAWKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johny Re: Policyjny serwis informacyjny Prezesa Centrum IP: 80.51.246.* 01.12.05, 07:11 gościu daj spokój z permanentą indoktrynacją, to temat nie z tego postu. Poskarżę się Jarkowi Kaczyńskiemu, ze mu psujesz wizerunek w sieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesiek Re: Paliwowa wojna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 07:32 Panie Prezydencie, wpuścić JET i NET i ceny zaraz spadną. Jestem z Panem i nie tankuje w Płocku. W piątek wszyscy płocczanie niech nie tankują w Płocku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roland spadaj facet IP: *.c157.petrotel.pl 01.12.05, 07:43 Chory jesteś facet? Na cholere wtykach te głupawe strony. Dostałeś bananem po plecech? hehehe. Spadaj z forum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAcek Re: Paliwowa wojna IP: *.class147.petrotel.pl 01.12.05, 08:13 Ty Filozof ja jesteś taki mądry to też kandyduj tylko jest jedno ale NIKT CIĘ NIE POPRZE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Mylisz się Tedi IP: *.pgi.waw.pl 01.12.05, 08:33 Mylisz sie. To nie jest wymuszanie jakiś niemozliwych obniżek. Paliwo dostarczane do stacji benzynowych jest kupowane od Orlenu za cenę 3,36 zł(razem z VAT). Jakoś w innych miastach benzyna na stacjach innych firm kosztuje od 3.98 zł w Warszawie do nawet 3.59 zł(Zielona Góra) czyli dużo nizej niz na stacjach Orlenu w Płocku. Stacje Orlenu mają paliwo bezpośrednio od producenta a inne stacje muszą doliczyc sobie jeszcze koszty transportu i marży pośredników. A i tak jest dużo taniej. I jeszcze jedno: olej napedowy na świecie jest droższy od benzyny. Na stacjach kosztuje 3.70- 3.80 (bez obniżonej akcyzy) to benzyna powinna kosztować (przy obniżonej akcyzie)ok. 3.50-3.60. czyli obniżka ceny to nie jestcoś nierealnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyczny Po dobroci?? CHCEMY MIEJSKIEJ STACJI !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 08:43 Oddajmy ceny rykowi... Pilnie potrzebna konkurencja... Albo proszę tę stacje wystawić na licytację a MY mieszkańcy ją wykupimy i po kosztach będzemy prowadzić. A dla oszczędności będziemy ją zaopatrywać hurtowo z zagranicy bo jest tańsza o 5-10 gr... Pozdrawiam i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radom Re: Paliwowa wojna IP: *.class147.petrotel.pl 01.12.05, 09:02 Przecież tobie nikt nie nakaże tankować drożej, chcesz to płać więcej niż reszta Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melek katowice ON-3,69 --- PB95 - 3,87 monopol PKN IP: *.eranet.pl 01.12.05, 11:23 W katowicach pliwo tańsze jest niebotycznie, nie wiem czemu paliwo w płocku jest tak drogie, rekordzista to chyba stacja naprzeciwko politechniki, od kąd pamiętam kiedy tylko jest zapowiedziana podwyżka, to ta stacja reaguje najszybciej, inne stacje podnoszą po kilku dniach a tu po 2 godzinach od planowanej podwyżki zapowiedzianej w telewizji. Skandal. Wogóle płock to wieś zabita dechami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panda Re: Paliwowa wojna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 11:32 Piątek i sobota,to dni bojkotu płockich stacji,jeśli będzie trzeba powtórzymy akcję przez trzy dni!Tyle można zrobić na tą chwilę!Również staram się tankować poza Płockiem,spora z tego korzyść!Zdecydowane rozwiązanie to wpuszczenie konkurencji i to od zaraz,bez apeli do monopolisty.Bo ten może się i chwilowo ugnie,przeczeka i znów małymi kroczkami dokona swego!Panie prezydencie JET od dawna nie może doprosić się pozwolenia na budowę stacji!Chyba Pan coś o tym wię? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Paliwowa wojna IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 01.12.05, 11:39 ja juz od paru ladnych lat nie tankuje na stacjach patronackich w naszym wspanialym miescie tankuje albo na stacjach poczty albo wts w sobote mieli juz po 3,99 a reszta wysoko ponad 4 moze ktos wie czy sie cos zmienilo ?? - - - - - - - - - - - - - - - Plato.pl Serwis bezpłatnych ogłoszeń www.plato.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Paliwowa wojna IP: *.c151.petrotel.pl 01.12.05, 12:12 A może tak ktoś podałby adres tej stacji POCZTY POLSKIEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Paliwowa wojna IP: *.pzuzycie.pl 01.12.05, 17:19 stacja miesci sie za zajezdnia zkm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Paliwowa wojna IP: *.c151.petrotel.pl 01.12.05, 20:50 Tylko czasami samochód nie chce na tym paliwie palić. Za dużo biokomponentów! A swoją drogą, jesli do tej pory nie wybudowano w Płocku żadnej porządnej stacji np. Jett czy innej normalnej sieci, to zmowa i granda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Paliwowa wojna IP: *.pzuzycie.pl 01.12.05, 17:18 kazdy myslacy tak robi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petrol Re: Paliwowa wojna IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 01.12.05, 12:11 Pb 95 - 3.60 INOWROCŁAW podało RMF a unas SKANDAL PEWNIE MAMY WYSOKIE KOSZTY TRANSPORTU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacper Re: Paliwowa wojna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 13:44 to prawda paliwo w płocku jest bardzo drogie oraz gaz po trasach czym dalej od płocka tym taniej nawet na orlenowskich stacjach a dowuz też kosztuje to prawdziwy monopol na naszym rynku cała polska się śmieje żew mieście gdzie jest rafineria tak windują ceny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanka Re: Paliwowa wojna IP: *.chello.pl 01.12.05, 14:46 Tak, tak, i jeszcze sklep miejski z fajnymi ciuchami, bo teraz te co lubię tez są za drogie, i lodziarnię miejską i szalet miejski... a sorry - to juz jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: już to widzę!!!!!! Już widzę - co obiecuje prezydent to tego nie ma!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 22:08 Drogi dojazdowe są - nie ma! Multipleks jest - nie ma! A miał 3 lata na pociągnięcie sprawy - inwestorzy są - tylko oni gmatwają i robią by to nie powstało. A obiecał że będzie. Tańsze paliwo - chętni na stację są - tylko to jak z multipleksem. Miał 3 lata na to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sum Re: Już widzę - co obiecuje prezydent to tego nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 22:14 Po co Ci multipleks, telewizora nie masz? A tak na poważnie to nic a nic nie ciągnie mnie do żadnego multipleksu i nawet na nowy most moge poczekać bo nadal jeżdżę starym mostem, czy cos ze mną nie tak ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Paliwowa wojna IP: 213.17.170.* 13.12.05, 09:43 A ja zadzwoniłem do Interwencji. Odpowiedziano mi (bardzo miła Pani) że przedstawi sprawę i oddzwonią. Ciekawe tylko czy będzie to dla nich wystarczająco interesujące. Może niech inni też poruszą ten temat. Przecież można tam ruszyć kilka wątków: monopolistyczne podejście, blokowanie przez nasze władze chętnych na stacjie itd. Odpowiedz Link Zgłoś