Dodaj do ulubionych

Niewolnicy w Lidlu

IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 08.12.05, 20:15
Prosze o pomoc i inetwencje w tej sprawie.jestm prawcownikiem firmy Lidl
Polska i w tej firmie sa niejakie problemy.
Przez okres 4 lat od chwili powstania firmy w Polsce, firma co roku nie
przekazuje nam funduszu socjalnego tzn.bonów towarowych na święta oraz innych
rekompensat z tego tytulu jedynie do tego roku pracownicy którzy maja dzieci
otrzymywali paczki świateczne a nawet w tym roku dzieci pracownikow pozbawieni
sa tej przyjemnosci.Firma na początku istnienia płaciła dofinansowania dla
dzieci na obozy i kolonie,ale trwało to tylko 2 lata.
Nie wiem jaki jest uklad w dyrekcji firmy czy zmienili sie menadżerowie bo
naprawde od roku w firmie dzieje sie jak w niektorych marketach typu BIEDRONKA
czy CHAMPION.
Dostalismy od miesiaca pazdziernika nowego kierownika rejonu tz.KRS-a(Karesa)
obejmuje on region Płock,Włocławek,Sierpc.Czlowiek ten jest w mlodym wieku
niby wyksztalcony ale nie potrafi uszanowac kobiet a przedewszystkim starszych
od siebie podam wszystkim pare przykladow jesli jest juz na sklepie niby wtedy
pracuje ale ktory pracownik zrobi cos nie po jego mysli zachowuje sie jak ham
nawet przy klijentach do pracownikow krzyczy cytuje;:"Rusza sie pani jak gowno
w przereblu"
"Ruchy,ruchy,ruchy"
Sklepy powinny byc zamykane o godz.21.00 i kwestia posprzatania tj.1 godz.a
wiec o 22.00 powinni wszyscy opuscic obiekt tak bylo za czasow innych
kierownikow a obecnie wychodza o godz. 23.30 a nawet 24.00 ze wzgledu na
zalecenia KRS-a np.mycie podlog na kolanach gdzie w kazdym sklepie sa od tego
mopy a nawet maszyna czyszczaca .A jesli ktos musi dojechac autobusem lub
mieszka w innej miejscowosci jak dostac sie do domu a KRS twierdzi że jego to
nie interesuje.
Gdy sie pracuje od rano do godz. 15.00 kierowniczka sklepu lub osoba
prowadzaca zmiane przeprowadza o czasie a gdy jest KRS to pracownicy zchodza z
kasy nawet o godz. pozniej jeszce raz prosze o interwencje moze dojdzie to do
menadżerow firmy LIDL Polska bo o takich nieprawidlowosciach moglibysmy
Obserwuj wątek
    • Gość: samoobrona Re: Niewolnicy w Lidlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 23:36
      Tylko my w Płocku walczymy z hipermarketami i popieramy płockich kupców.
      Zapraszamy do naszej partii!
      • Gość: Marynarz Re: Niewolnicy w Lidlu IP: *.wirba.net / 213.172.172.* 21.02.06, 20:15
        Już zawijam kiecę i do was lecę.
      • Gość: Irek Re: Niewolnicy w Lidlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 16:37
        Ten pan mysli że chwycił Pana Boga za nogi bo dostał się do Lidla. Zrobi robotę
        i się go pozbędą,szkada że kiedy by się to nie stało będzie za późno i straci na
        tym głównie firma. Ten pan nie ma poszanowania nie tylko dla personelu
        ale również dla klientów, gdyby był dobrym marketingowcem to powinien wiedzieć
        że klient -nasz Pan.Zapewne ten pan nie zna zasady która mówi że zadowolony
        klient mówi o swoim zadowoleniu 3 osobom, zaś niezadowolony 11osobom Zakazy
        jakie stosuje (chodzi mi o ograniczenia w zakupach)niczym nie odbiegają od
        praktyk PRLu. Zamiast przyciągać klientów to ich odpycha. Wielu klientów już ten
        sklep stracil dzięki temu panu.
        • Gość: ograniczenia Re: Niewolnicy w Lidlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 21:49
          co to za sklep jak zabrania kierownik w garniturku kupic 10 napoji tylko 3
          napoje na osobe
    • Gość: nn Re: Niewolnicy w Lidlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 00:45
      ja tez pracuje w lidlu mam tego krs dosyc to jest tyran ja ide do pracy pod
      stresem
      • Gość: 1013102810791278 Re: Niewolnicy w Lidlu IP: *.c155.petrotel.pl 23.08.06, 18:45
        No ale nie wspominacie o wszelkiego rodzaju upomieniach i naganach które
        nasz "wspaniały" krs daje oczywiście za śmieszne rzeczy.Jedni podpisują ,drudzy
        nie .Ci ostatni jak napewno się domyślacie są zwalniani.Trzymajmy się
        razem.Wszystkich nas nie zwolni.Mi jest wszystko jedno .Nie dam się tak
        traktować.Bo nie jestem "zielona"i "nie myśląca".A takie niestety słyszy się
        teksty od krs.
    • Gość: real Re: Niewolnicy w Lidlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 13:52
      Paru chłopów powinno w cztery oczy pogadać z tym kolesiem i juz.
    • Gość: hehehe Re: Niewolnicy w Lidlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 21:31
      przyjmujo nie odpowiedzialnych wyksztalconych prostych chamów i dlatego traco
      klientów niedlugo z lidla zrobi sie biodronka !!!!
    • Gość: _a_n_g_E_l Re: Niewolnicy w Lidlu IP: *.xdsl.centertel.pl 22.08.08, 19:34
      witam serdecznie wspolczuje takze jestem pracownic lidla...jak mnie przyjmowano
      mialam okazje poznac przesympatyucznego krsa...otwarty dpoludzi i cierpliwy,
      wszystko zawsze wytłumaczyl..niestety odszedł i mamy nowegonie jest juz taki ja
      poprzedni, ale napewno nie tak chamski, no i nie wydziela towaru dla
      klienta..hehe pozdrawiam i życze powodzenia
    • Gość: nenuś2907 Re: Niewolnicy w Lidlu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.09, 07:52
      ja pracowałam w lidlu w poznaniu nie długo bo w tej firmie pracować się nie da
      Biedronka to raj na ziemi też tam pracowałam . Ale wracając do Lidla to w tym
      sklepie nie ma się żadnych praw kierownictwo sklepu to ludzie po zawodówkach
      którzy awansują niektórzy chyba za ładne oczy ludzie tak nie może być żeby w xxI
      wieku traktowali nas jak niewolników zero przerwy z popołudniowej zmiany wyjście
      około 24 do tej firmy warto zaprosić program UWAGA i zmieniło by się wszystko
      tak jak w Biedronce ludzie omijajcie tą firme z daleka
    • Gość: habuda 66 Re: praca krs w Lidlu IP: 83.175.172.* 29.12.10, 10:03
      witam,
      przed rozpoczeciem pracy w lidlu oczywiscie szukalem na forach informacji o warunkach i placach w tej firmie i nic za bardzo konkretnego nie znalazlem. Od ponad roku juz tam pracuje na stanowisku KRS. kazdemu odradzam ta prace!to jest oboz pracy!szkolenie trwa niecaly rok a najczesciej konczy sie tak ze do konca i tak go nieprzeszkolą! inwentaryzacja jest co miesiac wiec jak masz 4 sklepy to zajmujesz sie tym caly m-c a gdzie dalsza robota?
      w mazowieckim jest najgorzej!! "wladze"kontroluja ci sklep 2x w tygodniu, rotacja ludzi na sklepie jest ogromna co za tym idzie ze krs zajmuje sie HR a nie swoja robota!!prace krs zaczyna od 7.oo-do 20.00 i tak malo!dzien wolny zeby odebrac za 25.12.2010 to nielicznym sie udalo! a krs w innym wojewodztwie za te same pieniadze pracuje jak bialy czlowiek!poniewaz-o godz. 18.00 to on juz skonczyl robote, nikt mu nie kontroluje czasu gdzie jest i co zrobil!,-ludzie chca tam pracowac bo jest wieksze bezrobocie niz w wawie i dlatego szanuja prace a i dyrektorom nie chce sie jezdzic i ich wizytowac 150 km (i wiecej) od marek.
      Zaczynajac prace masz umowe na czas nieokreslony ale w kazdej chwili za "cos tam" cie zwolnia! pensja wzrasta co roku ale zadko ktory dotrwa do tego czasu. auto dostajesz sluzbowe ale tez po paru m-cach! a jak trafisz na nowego kds-a p.wasika,ktory chce sie wykazac to proponuje od razu zrezygnowac!dzwoni i pisze nie patrzac czy jest 22 czy masz dzien wolny czy twoje dziecko ma w tym dniu komunie jego to nic nieobchodzi! zrowna cie z blotem za to że zamkniety list ktos polozy na stole!! ciora ludzmi jak tylko sie da! nie raz bylo tak ze krs-i spia po 2 godz. i dalej do roboty bo malowali trawe na zielono w sklepach i to jest nagminne!! praca tragiczna! za 4 tys! lepiej byc kierownikiem sklepu ktory ma tylko o 500 zl. mniej a swietszy spokoj!albo w innej firmie! TYLKO NIE TU!
    • rodowiak Re: Niewolnicy w Lidlu 29.12.10, 11:14
      Daj namiary to wpie...dostanie
    • Gość: poszkodowana Re: Niewolnicy w Lidlu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.11, 18:18
      Niewolnictwo jest wszędzie np. W siedemdziesiątce w Płocku. Panuje pan Szymański co ciekawe znajduje się na liście Wildseina i sprostowania nie podał. Znęca się nad pracownikami. Zmusza do zwolnień. Mamy spółdzielnie Szymańskiego w 70-sami znajomi.
      • Gość: aviktoria1 Re: Niewolnicy w Lidlu IP: *.play-internet.pl 17.01.12, 12:29
        witam.... powiem wam że w szoku jestem jak to wszystko czytam naprawde pracuje w lidlu ponad rok jak wszyscy zaczynalam od ps (kasjer sprzedawca) teraz jestem dalej i powiem wam ze my nie mozemy powiedzieć złego słowa na nasz rejon należymy do Strykowa i u nas jest nie dopuszczalne złe traktowanie pracowników już wiele osób się przekonało jeśli macie tak żle to od czego macie kierownika do spraw personalnych???????????? życze powodzenia.....
        • Gość: bocian Re: Niewolnicy w Lidlu IP: 31.175.173.* 19.01.12, 21:01
          hej, a możesz powiedzieć coś więcej o pracy KRSa ?
          ile godzin dziennie, jak wygląda sytuacja z weekendami?
          jakie zarobki miesięcznie?
          od kiedy fura?
          etc.
          dzisiaj byłem na rozmowie i zastanawiam się co i jak dalej będzie...
    • ghost191070 Re: Niewolnicy w Lidlu 13.06.12, 09:06
      A w dupach to wam się nie przewróciło???????/ i co jeszcze chcecie?? może darmowa kawa??? a na kase i do roboty!!!!!!!!! gdzie indziej jest gożej i ludzie żyją!! k....mać talonów im trzeba..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka