Dodaj do ulubionych

List otwarty Jerzego Wawszczaka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 23:17
jak to ?do dzisiaj nie ujawniono agentów w Płocku ?
to tylko oznacza ze agenci maja duzy wpływ na to by ich nie ujawnić
Obserwuj wątek
    • Gość: J. Re: List otwarty Jerzego Wawszczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 23:18
      i jeszcze jedno,Wawszczak ma racje
      • Gość: M. Modzelewski Re: Pytanie do pana Jerzego Wawszczaka. IP: 80.48.4.* 15.12.05, 00:43
        Czy był Pan uczciwym Polakiem w chwili likwidowania Wojewódzkiego
        Przedsiębiorstwa Handlu Wewnętrznego W Płocku?
      • Gość: por. Kozubek Re: List otwarty Jerzego Wawszczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 00:59
        Nie znam bardziej godnego poważania i szacunku pracownika Politechniki
        Warszawskiej. W jego oddanie nauce i studentom nigdy nie można było wątpić i
        wiedzą to wszyscy studenci którzy mieli styczność z dr Wawszczakiem. Przez
        kilka lat był moim wykładowcą a później promotorem. Nie spotkałem w Płocku tak
        statecznego wykładowcy. Wykładowcy, któremu wizja pełnej władzy nad głupimi
        żakami nie zaślepiła oczu tak, jak większości wykładowców. Nigdy nie zawiodłem
        się na p. Jerzym Wawszczaku i chciałbym w życiu mieć kontakt wyłącznie z takimi
        ludźmi jak On. Oczywiście nie dam sobie ręki uciąć, że mówi prawdę. Jednak
        splunę w twarz każdemu, kto go oczernia. Jeśli chodzi o IPN, to jest to
        narzędzie usuwania niewygodnych ludzi w rękach kaczogłowych. Takie SB tylko
        inaczej się nazywa i pracuje się tam dosłownie w białych rękawiczkach. Panie
        Jerzy, czy Pan przypadkiem nie miał zamiaru starać się o jakieś wysokie
        stanowisko, na które już był przeznaczony "właściwy" kandydat? (patrz: tryb
        wyboru prezesa IPN). Jest taki dowcip: "Dzwoni Zenek do Staśka na drugi dzień
        po imprezie:
        -Słuchaj Stasiu, nie przychodź do nas więcej.
        Stasiek pyta zdziwiony:
        -Ale dlaczego, co się stało??!!
        Zenek odpowida:
        -Wiesz, zginęła nam spora suma pieniędzy z domu.
        -Zenek!! No chyba mnie o to nie podejrzewasz??!
        -No nie, wszystko się znalazło, ale wiesz: niesmak pozostał."

A koalicję SamoPis popieram tylko w jednej sprawie: wydawca, który 3 razy
        przegra proces o zniesławienie powienien się zamknąć na zawsze.
        Gazeto! Jeżeli twój (celowo małą literą) redaktor nie wie, czy Jerzy Wawszczak
        był agentem, to niech się dowie i nam - czytelnikom - o tym powie. Kogo on
        pyta? Czytelników? To przecież on jest dla nas źródłem informacji. A może po
        prostu boicie się nas informować, bo za 10 lat ktoś was posądzi
        o "przekazywanie informacji"? Chętnie podejmę polemikę.

A teraz z innej beczki, parafrazując za Kazikiem: każdy kto rzuca takie
        oszczerstwa jest dla mnie sk.....em i niech sp...la po dwakroć. (nie ma tu
        brzydkich słów więc moderator nie ma powodów żeby mnie kicnąć).

Pozdrawiam wszystkich i życzę wielu sił na te ciężkie dla Polaków czasy.
    • Gość: student Re: List otwarty Jerzego Wawszczaka IP: 195.33.116.* 15.12.05, 09:50
      Hej ja mam wykłady z Panem Doktorem Wawszczakiem na Politechnice Warszawskiej.
      • Gość: rzak Re: List otwarty Jerzego Wawszczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 11:06
        Ja też miałem w 1988 roku. I jest to jedna z niewielu osób jakie z tamtych
        czasów zapamie,tałem. za to że był jednym z nielicznych normalnych ludzi na tej
        uczelni
    • Gość: mh Re: List otwarty Jerzego Wawszczaka IP: *.szpitalna.ngo.pl 15.12.05, 15:35
      "Historio, historio,
      ty żarłoczny micie,
      co dla ciebie znaczy
      jedno ludzkie życie?"
      (A.O.)

ze smutkiem, żalem i wielką niezgodą na te oskarżenia...
    • Gość: mh List otwarty Jerzego Wawszczaka IP: *.szpitalna.ngo.pl 15.12.05, 15:36
      "Historio, historio,
      ty żarłoczny micie,
      co dla ciebie znaczy
      jedno ludzkie życie?"
      (A.O.)

ze smutkiem, żalem i wielką niezgodą na te oskarżenia...
    • Gość: much Re: List otwarty Jerzego Wawszczaka IP: *.c153.petrotel.pl 15.12.05, 15:47
      Mamy dzika lustracje, kazdego mozna zalatwic, kto przez chwile staral sie byc
      aktywny i zmieniac rzeczywistosc w tamtych ponurych czasach. Znajdzie sie
      esbecka kanalia ktora o tym zaswiadzcy. Palenie czarownic...
    • Gość: marekka Re: List otwarty Jerzego Wawszczaka IP: 83.238.116.* 15.12.05, 21:22
      Jestem jednym z pierwszych Jego studentów - znam cała rodzine szmat czasu - dzis
      kazda esbecka kanalia moze bezkarnie rzucać kalumnie - widocznie jest
      zapotrzebowanie na takie rewelacje.
    • Gość: 123 Re: List otwarty Jerzego Wawszczaka IP: *.c157.petrotel.pl 15.12.05, 21:39
      Nic prostrzego jak zamieścić teraz list Pisarskiego, który jest prezesem
      Ogródków Działkowych przy Gwardii Ludowej. Chyba wyjaśni ci i jak.
      • Gość: nam Re: List otwarty Jerzego Wawszczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 16:27
        kto tegoz osobnika zrobił Wojewodą,czy ktos przypomni ?
        • Gość: M. Modzelewski Re: List otwarty Jerzego Wawszczaka IP: 80.48.4.* 17.12.05, 09:24
          Gość portalu: nam napisał(a):

> kto tegoz osobnika zrobił Wojewodą,czy ktos przypomni ?

Dobre pytanie.
          Bo dlaczego, to odpowiedź jest znana. Przynajmniej ja ja znam.
          • Gość: Troll Re: List otwarty Jerzego Wawszczaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.05, 10:43
            Pieprzą o Solidarności po 89 roku, a po tym roku to istniała tylko SolidarnośćB
            i to ona wsadzała na stanowiska wojewodów i prezydentów. Tylko kanalie mogły
            sprzedać, oddać za łapówki całą własność polaków. Zresztą poniekąd mieli rację,
            po co niewolnikom własność (kto nie broni swojej własności musi ją stracić),
            przecież to oni sami są czyjąś własnością.
            • Gość: apsik Re: List otwarty Jerzego Wawszczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 11:00
              co do pana Modzelewskiego i LEVISa to następna kanalią był prof. Bukowski w
              tamtych czasach przewodniczący Rady Miasta. Levis postawil sobie oczyszczalnię
              ścieków która śmierdziała na całe osiedle. Skarżyli sie wszyscy mieszkańcy
              osiedla. Ale wszyscy mogli naskoczyć. Ekspertyzy że oczyszczalnia jest cacy
              robił wtedy właśnie przewodniczący Rady Miasta prof.Bukowski. Ekspertyzy te nie
              robil oczywiście za darmo. Pamiętam jak kiedyś wyjeżdzając na urlop przyjechał
              do kasy LEVISa po około 8 tysięcy złotych. Dla mnie jest to zakamuflowana forma
              łapownictwa.
              • Gość: M. Modzelewski Re: List otwarty Jerzego Wawszczaka IP: 80.48.4.* 17.12.05, 13:31
                Gość portalu: apsik napisał(a):

> co do pana Modzelewskiego i LEVISa to następna kanalią był prof. Bukowski w
                > tamtych czasach przewodniczący Rady Miasta. Levis postawil sobie oczyszczalnię
                > ścieków która śmierdziała na całe osiedle. Skarżyli sie wszyscy mieszkańcy
                > osiedla. Ale wszyscy mogli naskoczyć. Ekspertyzy że oczyszczalnia jest cacy
                > robił wtedy właśnie przewodniczący Rady Miasta prof.Bukowski. Ekspertyzy te nie
                >
                > robil oczywiście za darmo. Pamiętam jak kiedyś wyjeżdzając na urlop przyjechał
                > do kasy LEVISa po około 8 tysięcy złotych. Dla mnie jest to zakamuflowana forma
                >
                > łapownictwa.

Wiele mógłbym napisać. Włosy by się zjeżyły nie jednej osobie. Dziś mam
                pretensje do sądu i prokuratury w Płocku. Wg mojej oceny, tylko dzięki tym
                instytucjom mogło to bezprawie funkcjonować. Jak patrzyłem, kto wygrywa kolejne
                wybory, to mi sie niedobrze robiło. O tzw.komuchach, jak to "odważnie "
                niektórzy pisowcy wyrażają się na forum, nawet nie chcę rozmawiać. Gorsi dla
                mnie są tacy właśnie jak pan Wawszczak, Drętkiewicz i inni. Obecni tzw.
                prawicowi radni, z prezydentem Milewskim, Kolczyńskim na czele. Przecież oni o
                wszystkim wiedzieli, a jeżeli nie wiedzieli to tym gorzej dla nich. Prezydent
                Milewski nawet nie chce się dotknąć do wyjaśnienia infiltracyjnego ujęcia wody.
                Już tylko z tej przyczyny wg mojej oceny jest niewiarygodny...
                A niedawne zachowanie radnego A. Nowakowskiego na forum wobec mojego wpisu. Też
                daje dużo do myślenia. I jeszcze jest to nauczyciel.

WAŻNE. Wniosłem na jednej z sesji rady o ujawnienie agentów SB. Nikt z radnych
                nie poparł mego wniosku. DLACZEGO? Ani pan Widuta, ani pani Przybylska-Wendt.
                Odnośnie działalnosci w tzw. podziemiu mam wielki szacunek dla tych osób.
                Zagadka dla mnie jest postępowanie tych osób, już jako radnych. Szczególnie pani
                Grażyny, która naprawdę wiele dobrego zrobiła.
                Wszyscy radni obrazili się wraz z A. Dretkiewiczem, jak jako jedyny radny
                wskazałem na zalążki korupcyjne w działaniach administracji samorządowej...
                Można było ją wtedy naprawdę zdławić, wyrwać z korzeniami. Komu zależało, aby
                się rozwinęła? Dla mnie zawsze to pytanie było pytaniem retorycznym, ale dla
                innych widac po wynikach wyborów, że nie.
                O panu obecnym dobrodzieju z Radziwia, byłym radnym tez mam cos do przekazania.
                Dzis moge tylko powiedzieć, że dary to powinien na kolanach roznosić.

Ps. Dziś już znam nazwisko agenta w mojej grupie do roku 89...
    • Gość: ??? Re: List otwarty Jerzego Wawszczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 14:18
      wal ......
      • Gość: M. Modzelewski Re: List otwarty Jerzego Wawszczaka IP: 80.48.4.* 23.12.05, 16:27
        Gość portalu: ??? napisał(a):

> wal ......

Zaczęła mi znowu "chodzić" moja wyborcza strona internetowa
        www.modzelewski.sejm-senat2005.org
        Więc tak dla przypomnienia.

Ps. Wesołych, zdrowych, pełnych nadziei na lepsze jutro, Świąt Bożego Narodzenia
        2005 r. życzę wszystkim internautom.

Mieczysław Modzelewski

• Gość: pytacz Dzis juz znam nazwisko agenta - czy to może ten ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 17:15
          modzelewski.sejm-senat2005.org/
          • Gość: M. Modzelewski Re: "pytacz" , "nie pytacz"? IP: 80.48.4.* 23.12.05, 18:07
            Gość portalu: pytacz napisał(a):

>Dzis juz znam nazwisko agenta - czy to może ten?

No właśnie. Jak to można coś wiedzieć i nie wiedzieć?

Jednak dzięki za promocje. Myslałem , że znowu mi ja zawiesili. Ja nie mogłem
            już ją uruchomić.

Pozdrawiam.

• Gość: acp Lista IPN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 23:08
              listaipn.wz.cz/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka