Dodaj do ulubionych

Płocka Orkiestra Symfoniczna szuka muzyków

IP: *.gprspla.plusgsm.pl 02.02.06, 21:37
Nowy fortepian, wiekszy zespół muzyków, widać że sporo się dzieje.
Obserwuj wątek
    • andrzejmil Re: Płocka Orkiestra Symfoniczna szuka muzyków 02.02.06, 23:20
      Już widzę jak walą drzwiami i oknami. Nie ma Bonieckiego, to teraz ciężko
      cokolwiek uklecić. Ale mamy taką orkiestrę, jake możłiwości artystyczne posiada
      płocki PiS z milewskim. Lepiej urzązać jakieś astigmatiki i wydawać wagon
      ziarek niż sprowadzić kilku muzyków do pŁocka z górnej półki.
      • Gość: widz Re: Płocka Orkiestra Symfoniczna szuka muzyków IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 02.02.06, 23:48
        Widac czytac nie potrafisz, orkiestra powieksza swoj sklad to żle? Bardzo
        dobrze że szukają muzyków, juz wielu bylo takich co stękali że orkiestra po
        Bonieckim upadnie , jakoś nie upadła , koncertów coraz więcej, publiczność też
        dopisuje, ale jak ktoś ma bielmo na oczach to już nie poradzisz.
        • Gość: ### Re: Płocka Orkiestra Symfoniczna szuka muzyków IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.02.06, 21:36
          No może orkiestra po odejściu Bonieckiego nie upadła ale nie ma kto
          grać.Najlepsi muzycy zostali wyrzuceni albo zmuszeni do odejścia na własną
          prośbę.Stąd nabór.
          • Gość: Loov Re: Płocka Orkiestra Symfoniczna szuka muzyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 03:54
            Albo się ma czas na prace , albo nie. A jak się nie ma to dyrektor podziękował.
            Grać na etatach powinni najlepsi i dlatego przesłuchania, podań wiele.
            Nie ma kto grać w orkiestrze?
            Z W-wy nie tak daleko przyjedź i zobacz.
            • Gość: ### Re: Płocka Orkiestra Symfoniczna szuka muzyków IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.02.06, 14:58
              Właśnie byłem i widziałem.A najgorsze, że słyszałem !!!
        • Gość: meloman1 Re: Płocka Orkiestra Symfoniczna szuka muzyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 00:40
          Wydaje mi się, iż dobrze się dzieje w orkiestrze, kiedy chcą powiększyć skład i
          zatrudnić nowych muzyków. Jeśli ktoś z orkiestry to czyta , niech weżmie pod
          uwagę fakt iż gra tam naprawdę niewielu ludzi z Plocka / można policzyć na
          palcach jeśli się chodzi na koncerty/ . Dlatego proponuję aby jednym z
          podstawowych warunków , oczywiście po warsztacie muzycznym owych ludzi, było
          to ,że są z Płocka a nie z jakiejś warszawki czy łodzi.Ci przyjezdni muzycy
          przyjezdżają "na wioskę" odbębnić chałturę i z tego co słyszałem jeszcze mają
          pretensje,że koncertów za dużo. Jak się nie chce grać t spadamy do warszawki i
          koniec. Robimy miejsce dla młodych i utalentowanych. Oni też się muszą gdzieś
          uczyć.Popierajmy wniosek, żeby nowo wybrani koncertmistrze skrzypiec i
          wiolonczel byli z Plocka. Pozdrowionka dla wszystkich moherowych beretów i
          pozostałych "melomanów" co klaszczą kiedy popadnie, nawet pomiędzy częściami
          symfonii czy koncertu / bo tak ładnie zagrali a ten solista to jaki
          przystojny / ;-))))))) Dyrekcja orkiestry powinna dążyć do uświadamiania
          powyższego "towarzystwa klaszczącego" bo inaczej to "wieś wsią wieś pogania"
          Precz z chałturnikami z warszawki i łodzi. Panie KOTLA, niech im się Pan
          przysłucha dokładnie co oni czasami wygrywją za dyrdymały niektórzy, aż uszy
          puchną. A swoją drogą to ostatnio czytałem,że Pan to też chałturkę w Płocku
          odstawia bo czyż nie mieszka Pan na stałe w LONDYNIE? I pytanko na koniec do
          Pana Kotli - Skąd Pan wytrzsnął to dziwaczne ustawienie orkiestry pod Pana
          batutą??? Wg mojej wiedzy to w Polsce smykiII siedzą obok pierwszych a nie "w
          tataraku" . Nawet słucha sie tego dziwnie a co dopiero muszą czuc muzycy II
          skrzypiec, kiedy nie słysza pierwszych??? KOń by sie uśmiał, ale Pan uważa
          pewnie , że wiosce Plock i p.Mieczykowskiemu można wcisnąć każdy kit.
          Nieprawdaż?????????
          POZDRAWIAM WSZYSTKICH MUZYKÓW ORKIESTRY Z PŁOCKA. NIE DAJCIE SOBĄ POMIATAĆ
          CHALTURNIKOM. DO ROBOTY SIĘ BRAĆ I WYGRAĆ KONKURS NA KONCERTMISTRZÓW. MACIE
          MOŻLIWOŚCI. NIE BÓJCIE SIE WARSZAWKI, ŁODZI ITP. TO CIENIAKI, JAK MAWIA OD
          DZISIAJ NASZ MALOWANY PREMIER ;-))))))))))))))))))
          • Gość: F. Nierychło Re: Płocka Orkiestra Symfoniczna szuka muzyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 22:39
            Obraziłes mnie ,że do Płocka przyjeżdżam odwalic chałturę.Pracuję tu ponad 20
            lat,i jest to dla mnie zawsze duże doznanie artystyczne.Niezależnie od tego ,
            pod jaką batutą gram.Dla mnie ważna jest muzyka i słuchacze!!!!!!!!Na pewno
            wszyscy inni myślą tak samo.
            • Gość: F. Nierychło Re: Płocka Orkiestra Symfoniczna szuka muzyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 22:43
              I jeszcze dodam że jestem z Łodzi!!!!!!!! Ale prawie czuję się Płotczaninem.
      • mordasa Re: Płocka Orkiestra Symfoniczna szuka muzyków 03.02.06, 04:38
        Ty się andrzejmil powinieneś wstydzić że się na tego Bonieckiego powołujesz,
        jeszcze do teraz ploccznie ze swoich podatków muszą spłacać długi za tego Pana
        który będąc dyrektorem orkiestry nie zapłacił zobowiązań które zaciągnął wobec
        takich artystów jak prof. dr.hc.Stefan Stuligrosz, któremu nie zapłacił za
        nagranie płyty CD i za to prof.dr.hc S.Stuligrosz pozwał orkiestre do Sądu...
        No i jak się okazało prawomocnym wyrokiem wygrał należne wynagrodzenie...
        Wstyd dla nas płocczan.
        Orkiestra zapłacić musiała ponad 50 tys zł.
        A Boniecki ma to wszystko w ..... bo mu marszałek Struzik następną fuche
        załatwił co się nazywa teraz Teatr objazdowy operetka z W-wy – oczywiście dalej
        za publiczne pieniadze.

Wstyd dla Płocka żeby taki autorytet jak prof. S.Stuligrosz dopominał się przez
        pięć lat o należne pieniądze i swojego w sądzie dochodzić musiał.
        To są fakty andrzejumil.
        Takie to Twojego faworyta Bonieckiego postępowanie.
        To są prawomocne już niestety wyroki Sądu.

I tylko wstyd pozostał.

• Gość: xyz Re: Płocka Orkiestra Symfoniczna szuka muzyków IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.02.06, 21:43
          mordasa napisał:
          > A Boniecki ma to wszystko w ..... bo mu marszałek Struzik następną fuche
          > załatwił co się nazywa teraz Teatr objazdowy operetka z W-wy – oczywiście
          > dalej
          > za publiczne pieniadze.
          A kimże to Boniecki tam jest ? Przecież nie ma zakazu wykonywania zawodu
          dyrygenta.Jest zdolnym artystą to mu tę pracę zaproponowano.A Płock niech
          żałuje, że go stracił.
          • Gość: Ewa Re: Płocka Orkiestra Symfoniczna szuka muzyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 03:47
            A dyrektorem artystycznym ponoć jest tam.
            Faktycznie Płock powinien żałować talenta.
            Szkoda tylko, że ludzie po należne im pieniądze do sądu teraz chodzić muszą.
            Żeby oszukiwać artystów też trzeba mieć talent
    • Gość: Mel Re: Płocka Orkiestra Symfoniczna szuka muzyków IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.06, 23:39
      Szkoda tylko, że sala na poziom szkoły , a nie koncertów , ale jak na Płock
      to aż nadto .
    • Gość: nauczyciel Re: Płocka Orkiestra Symfoniczna szuka muzyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 16:48
      Ja też chcę dwukrotnie wyższą pensję.
      • Gość: gość Re: Płocka Orkiestra Symfoniczna szuka muzyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 14:34
        Nie pytasz jaka była ta poprzednia pensja?
        • Gość: muzyczka Re: Płocka Orkiestra Symfoniczna szuka muzyków IP: *.lodz-polnoc.sdi.tpnet.pl 13.02.06, 23:23
          Przyznaję , że mnie zastanawia jaka była poprzednia pensja. Obietnica
          dwukrotnie wyżsych zarobków może wydawać sie ciekawa, a rzeczywistośc, może
          niestety rozczarować. Prosze podac ile wynoszą obecnie po podwyżce zarobki w
          Płockiej Orkiestrze.
    • Gość: gość Re: Płocka Orkiestra Symfoniczna szuka muzyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 15:46
      Jaki większy zespół orkiestry????????
      Po prostu trzeba zapełnić ubytki, które powstaly za nowej dyrekcji.
      • Gość: ups Re: Płocka Orkiestra Symfoniczna szuka muzyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 17:10
        na koniec lutego 2004r. gralo 41 muzyków, obecnie jest ich 38 więc ubytek nie
        taki znow wielki, a do obsadzenia dziesiec miejsc, wystarczy policzyc - no
        chyba ze się nie chce, ale na to juz nie ma rady
        poza tym przesluchania w tym zawodzie rzecz normalna, robia to wszystkie
        orkiestry na calym swiecie, nie ma w tym nic nadzwyczajnego, a cieszyc sie
        trzeba ze orkiestra gra i sie rozwija, temu sluza tez i przesłuchania
        • Gość: meloman1 Re: Płocka Orkiestra Symfoniczna szuka muzyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 22:29
          oczywiście,że trzeba sie cieszyć z gry orkiestry i jak widać "gość" to jak
          mawia premier - cienias. nie ma pojęcia o czym pisze i nawet nie umie policzyć,
          że 10 to jest wiecej jak 3.mogę ci udzielić korków w zakresie DODAwania do 10
          za free. tłumaczyłem ci mułku w pokrewnym temacie, że wiem o czym piszę. wyśpij
          sie. może jutro nie będziesz tak zamulał. Pozdrówka dla plockich muzyków
          nieustanne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka