Gość: widz IP: *.gprspla.plusgsm.pl 02.02.06, 21:37 Nowy fortepian, wiekszy zespół muzyków, widać że sporo się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andrzejmil Re: Płocka Orkiestra Symfoniczna szuka muzyków 02.02.06, 23:20 Już widzę jak walą drzwiami i oknami. Nie ma Bonieckiego, to teraz ciężko cokolwiek uklecić. Ale mamy taką orkiestrę, jake możłiwości artystyczne posiada płocki PiS z milewskim. Lepiej urzązać jakieś astigmatiki i wydawać wagon ziarek niż sprowadzić kilku muzyków do pŁocka z górnej półki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: Płocka Orkiestra Symfoniczna szuka muzyków IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 02.02.06, 23:48 Widac czytac nie potrafisz, orkiestra powieksza swoj sklad to żle? Bardzo dobrze że szukają muzyków, juz wielu bylo takich co stękali że orkiestra po Bonieckim upadnie , jakoś nie upadła , koncertów coraz więcej, publiczność też dopisuje, ale jak ktoś ma bielmo na oczach to już nie poradzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ### Re: Płocka Orkiestra Symfoniczna szuka muzyków IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.02.06, 21:36 No może orkiestra po odejściu Bonieckiego nie upadła ale nie ma kto grać.Najlepsi muzycy zostali wyrzuceni albo zmuszeni do odejścia na własną prośbę.Stąd nabór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loov Re: Płocka Orkiestra Symfoniczna szuka muzyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 03:54 Albo się ma czas na prace , albo nie. A jak się nie ma to dyrektor podziękował. Grać na etatach powinni najlepsi i dlatego przesłuchania, podań wiele. Nie ma kto grać w orkiestrze? Z W-wy nie tak daleko przyjedź i zobacz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ### Re: Płocka Orkiestra Symfoniczna szuka muzyków IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.02.06, 14:58 Właśnie byłem i widziałem.A najgorsze, że słyszałem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meloman1 Re: Płocka Orkiestra Symfoniczna szuka muzyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 00:40 Wydaje mi się, iż dobrze się dzieje w orkiestrze, kiedy chcą powiększyć skład i zatrudnić nowych muzyków. Jeśli ktoś z orkiestry to czyta , niech weżmie pod uwagę fakt iż gra tam naprawdę niewielu ludzi z Plocka / można policzyć na palcach jeśli się chodzi na koncerty/ . Dlatego proponuję aby jednym z podstawowych warunków , oczywiście po warsztacie muzycznym owych ludzi, było to ,że są z Płocka a nie z jakiejś warszawki czy łodzi.Ci przyjezdni muzycy przyjezdżają "na wioskę" odbębnić chałturę i z tego co słyszałem jeszcze mają pretensje,że koncertów za dużo. Jak się nie chce grać t spadamy do warszawki i koniec. Robimy miejsce dla młodych i utalentowanych. Oni też się muszą gdzieś uczyć.Popierajmy wniosek, żeby nowo wybrani koncertmistrze skrzypiec i wiolonczel byli z Plocka. Pozdrowionka dla wszystkich moherowych beretów i pozostałych "melomanów" co klaszczą kiedy popadnie, nawet pomiędzy częściami symfonii czy koncertu / bo tak ładnie zagrali a ten solista to jaki przystojny / ;-))))))) Dyrekcja orkiestry powinna dążyć do uświadamiania powyższego "towarzystwa klaszczącego" bo inaczej to "wieś wsią wieś pogania" Precz z chałturnikami z warszawki i łodzi. Panie KOTLA, niech im się Pan przysłucha dokładnie co oni czasami wygrywją za dyrdymały niektórzy, aż uszy puchną. A swoją drogą to ostatnio czytałem,że Pan to też chałturkę w Płocku odstawia bo czyż nie mieszka Pan na stałe w LONDYNIE? I pytanko na koniec do Pana Kotli - Skąd Pan wytrzsnął to dziwaczne ustawienie orkiestry pod Pana batutą??? Wg mojej wiedzy to w Polsce smykiII siedzą obok pierwszych a nie "w tataraku" . Nawet słucha sie tego dziwnie a co dopiero muszą czuc muzycy II skrzypiec, kiedy nie słysza pierwszych??? KOń by sie uśmiał, ale Pan uważa pewnie , że wiosce Plock i p.Mieczykowskiemu można wcisnąć każdy kit. Nieprawdaż????????? POZDRAWIAM WSZYSTKICH MUZYKÓW ORKIESTRY Z PŁOCKA. NIE DAJCIE SOBĄ POMIATAĆ CHALTURNIKOM. DO ROBOTY SIĘ BRAĆ I WYGRAĆ KONKURS NA KONCERTMISTRZÓW. MACIE MOŻLIWOŚCI. NIE BÓJCIE SIE WARSZAWKI, ŁODZI ITP. TO CIENIAKI, JAK MAWIA OD DZISIAJ NASZ MALOWANY PREMIER ;-)))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F. Nierychło Re: Płocka Orkiestra Symfoniczna szuka muzyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 22:39 Obraziłes mnie ,że do Płocka przyjeżdżam odwalic chałturę.Pracuję tu ponad 20 lat,i jest to dla mnie zawsze duże doznanie artystyczne.Niezależnie od tego , pod jaką batutą gram.Dla mnie ważna jest muzyka i słuchacze!!!!!!!!Na pewno wszyscy inni myślą tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F. Nierychło Re: Płocka Orkiestra Symfoniczna szuka muzyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 22:43 I jeszcze dodam że jestem z Łodzi!!!!!!!! Ale prawie czuję się Płotczaninem. Odpowiedz Link Zgłoś
mordasa Re: Płocka Orkiestra Symfoniczna szuka muzyków 03.02.06, 04:38 Ty się andrzejmil powinieneś wstydzić że się na tego Bonieckiego powołujesz, jeszcze do teraz ploccznie ze swoich podatków muszą spłacać długi za tego Pana który będąc dyrektorem orkiestry nie zapłacił zobowiązań które zaciągnął wobec takich artystów jak prof. dr.hc.Stefan Stuligrosz, któremu nie zapłacił za nagranie płyty CD i za to prof.dr.hc S.Stuligrosz pozwał orkiestre do Sądu... No i jak się okazało prawomocnym wyrokiem wygrał należne wynagrodzenie... Wstyd dla nas płocczan. Orkiestra zapłacić musiała ponad 50 tys zł. A Boniecki ma to wszystko w ..... bo mu marszałek Struzik następną fuche załatwił co się nazywa teraz Teatr objazdowy operetka z W-wy – oczywiście dalej za publiczne pieniadze. Wstyd dla Płocka żeby taki autorytet jak prof. S.Stuligrosz dopominał się przez pięć lat o należne pieniądze i swojego w sądzie dochodzić musiał. To są fakty andrzejumil. Takie to Twojego faworyta Bonieckiego postępowanie. To są prawomocne już niestety wyroki Sądu. I tylko wstyd pozostał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Płocka Orkiestra Symfoniczna szuka muzyków IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.02.06, 21:43 mordasa napisał: > A Boniecki ma to wszystko w ..... bo mu marszałek Struzik następną fuche > załatwił co się nazywa teraz Teatr objazdowy operetka z W-wy – oczywiście > dalej > za publiczne pieniadze. A kimże to Boniecki tam jest ? Przecież nie ma zakazu wykonywania zawodu dyrygenta.Jest zdolnym artystą to mu tę pracę zaproponowano.A Płock niech żałuje, że go stracił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Płocka Orkiestra Symfoniczna szuka muzyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 03:47 A dyrektorem artystycznym ponoć jest tam. Faktycznie Płock powinien żałować talenta. Szkoda tylko, że ludzie po należne im pieniądze do sądu teraz chodzić muszą. Żeby oszukiwać artystów też trzeba mieć talent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mel Re: Płocka Orkiestra Symfoniczna szuka muzyków IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.06, 23:39 Szkoda tylko, że sala na poziom szkoły , a nie koncertów , ale jak na Płock to aż nadto . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: Płocka Orkiestra Symfoniczna szuka muzyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 16:48 Ja też chcę dwukrotnie wyższą pensję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Płocka Orkiestra Symfoniczna szuka muzyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 14:34 Nie pytasz jaka była ta poprzednia pensja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muzyczka Re: Płocka Orkiestra Symfoniczna szuka muzyków IP: *.lodz-polnoc.sdi.tpnet.pl 13.02.06, 23:23 Przyznaję , że mnie zastanawia jaka była poprzednia pensja. Obietnica dwukrotnie wyżsych zarobków może wydawać sie ciekawa, a rzeczywistośc, może niestety rozczarować. Prosze podac ile wynoszą obecnie po podwyżce zarobki w Płockiej Orkiestrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Płocka Orkiestra Symfoniczna szuka muzyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 15:46 Jaki większy zespół orkiestry???????? Po prostu trzeba zapełnić ubytki, które powstaly za nowej dyrekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ups Re: Płocka Orkiestra Symfoniczna szuka muzyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 17:10 na koniec lutego 2004r. gralo 41 muzyków, obecnie jest ich 38 więc ubytek nie taki znow wielki, a do obsadzenia dziesiec miejsc, wystarczy policzyc - no chyba ze się nie chce, ale na to juz nie ma rady poza tym przesluchania w tym zawodzie rzecz normalna, robia to wszystkie orkiestry na calym swiecie, nie ma w tym nic nadzwyczajnego, a cieszyc sie trzeba ze orkiestra gra i sie rozwija, temu sluza tez i przesłuchania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meloman1 Re: Płocka Orkiestra Symfoniczna szuka muzyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 22:29 oczywiście,że trzeba sie cieszyć z gry orkiestry i jak widać "gość" to jak mawia premier - cienias. nie ma pojęcia o czym pisze i nawet nie umie policzyć, że 10 to jest wiecej jak 3.mogę ci udzielić korków w zakresie DODAwania do 10 za free. tłumaczyłem ci mułku w pokrewnym temacie, że wiem o czym piszę. wyśpij sie. może jutro nie będziesz tak zamulał. Pozdrówka dla plockich muzyków nieustanne. Odpowiedz Link Zgłoś